Her Telden (3 Nisan 2020)

Her Telden (3 Nisan 2020)

Yayın: 03.04.2020 12:40
Paylaş:
A+ A-

YAKIN DÖNEME KADAR “HAKLI OLARAK FABRİKALAR ÜRETEN FABRİKA..” OLARAK TAKDİM EDİLEN KARDEMİR 83.YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
Yakın bir döneme kadar ve yaptıkları,ürettikleri ile haklı olarak “FABRİKALAR FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” olarak takdim edilen KARDEMİR veya Karabük DEMİR ÇELİK FABRİKALARI 83 yaşına girmiş.
BU YIL DÖNÜMÜ ÇELENKLERİN SUNUMU ve çok dar bir kadronun kutlama töreni ile unutulmadı kutlandı, KARABÜK DEMİR ÇELİK Fabrikaları gerçekten FABRİKALAR KURAN FABRİKA tanımlamasına yüzde/yüz uyan dönemleri yaşadı.
ARTIK ÖYLE DEĞİL ELBET..
FABRİKALAR KURAN o kadar çok FİRMA oluştu ki, KARDEMİR ARTIK FABRİKALAR KURMUYOR ve Fabrika kuran Firmalara ara malları üretimine ağırlık veriyor.
ÇOK ZOR DÖNEMLER GEÇİRDİ KARDEMİR.
KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKASI’NIN, KARDEMİR olmasından sonra,bir süre ve O zaman Devletin verdiği milyon dolarlar ve ham madde ile iyi günler yaşadı,daha sonra YÖNETİM ZAAFİYETİ nedeni ile “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” noktasına kadar savruldu.
O süreçten sonra, yeniden ve İKİ İSMİN fedakarlığına/verimli/üretken çalışma azim ve kararlılığına İŞÇİNİN/ÇALIŞANIN/DEVLETİN azmi de eklenince,ortaya bugün ki BAŞARILI KARDEMİR çıktı.
Dileriz bu hep böyle devam eder, ilelebet böyle devam eder.

KARDEMİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI Sayın MUSTAFA YOLBULAN “DÜNYA DA TREN TEKERLEĞİ ÜRETEN 16 FABRİKADAN BİRİYİZ..”
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN, KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikalarının 83.Kuruluş Yıl dönümü nedeni ile bir açıklama yaptı.
Sayın YOLBULAN haklı olarak “FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” deyimi kullandı ve bu deyim KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARINDAN gelen ve KARDEMİR’E kalmış en büyük miras olarak görülmelidir.
KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları, KARDEMİR olduktan sonra,bir süre sendeledi ve Rahmetli Sayın MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrüne ömür katsın Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN unutulmaz hizmetleri ile elbet çalışanların,elbet Hükümetlerin de katkısı ile tekrar AYAKLARI ÜZERİNE kalkmayı başardı.
Şimdi Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN dediği gibi “DÜNYA DA,TREN TEKERLEĞİ ÜRETEN/ÜRETEBİLEN 16 FABRİKADAN BİRİSİ HALİNE GELDİ..” ve bu gerçekten gurur duyulacak,insanı sevindiren bir gelişme.
Şimdi Dünya ve Ülkemiz,şu lanet koronavirüs salgın illeti ile,gerek sosyal,gerekse ekonomik olarak çok zor bir süreçten geçiyor ve KARDEMİR bu süreci en az hasarla atlatmak durumundadır,inancımız atlatacağı yolundadır..
Sayın MUSTAFA YOLBULAN çok olumlu mesajlar verdi..
Bizde nice/nice 83 yıllar ve Yönetimine,çalışanlarına başarılar diyoruz.

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ DR. Sayın HÜSEYİN SOYKAN “ 1 MİLYON TON KAPASİTELİ YENİ YÜKSEK FIRIN İNŞAATIMIZ SÜRÜYOR..” VE 83.YIL
KARDEMİR Genel Müdürü Dr. Sayın HÜSEYİN SOYKAN,KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları’nın ve bu Fabrikaların devamı sayılan KARDEMİR’İN 83.Kuruluş yıl dönümünü kutladı.
Hatırlarsınız KARDEMİR Anonim Şirketi,daha önce var olan KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI’NIN Özelleştirilmesi ile oluştu ve bu manada KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI’NIN özelleştirilmesine giden yolda KARDEMİR şubat 1995 tarihinde kurulmuştu.
Genel Müdür Sayın HÜSEYİN SOYKAN,Karabük’te kurulan KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARINI ve devamı KARDEMİR’İ,hemen herkes gibi bir bütün halinde görerek,ilk demir/çelik Fabrikası’nın 83.KURUL YILINI KUTLADI.
Bu arada çok önemli bilgiler verdi Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve bakın en önemli bilgili YILLIK 3.5 MİLYON TON ÜRETİMİN yolunu açacak olan ve YILLIK KAPASİTESİ 1 MİLYON TON OLARAK AÇIKLANAN YENİ YÜKSEK FIRIN YAPIMININ SÜRMESİ OLAYI.
Bu gerçekten önemsenmesi gereken bir yatırım.
Yıllık ÜRETİM KAPASİTESİ 1 MİLYON TON..
Bir dönem KARABÜK DEMİR/ÇELİK Müessese Müdürü olarak görev yapan,çok değerli teknokrat,çok değerli insan Sayın KENAN TURAN döneminde yapılan Yüksek Fırın revetman çalışmalarını izlemiştik,aman yarabbi, insanlar karınca gibi çalışıyorlardı.
O dönem Yüksek Fırın ile bugün yapılanı kapasite olarak kıyaslamak bile mümkün değildir,işte öylesine müthiş bir yatırımın gerçekleştiriyor KARDEMİR ve bu Yüksek Fırın 3.5 milyon ton üretimin en temel taşı olacak.
Sayın HÜSEYİN SOYKAN bunu/bunları dile getirmiş mesajında.

KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARININ KURULU 3 NİSAN 1937,KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ’NİN KURULUŞU 2 ŞUBAT 1995 TARİHLERİDİR
Belki ilgilenenler olur “FABRİKALAR YAPAN FABRİKA..” Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Kuruluşu 3 NİSAN 1937 tarihidir,bugün KARDEMİR o Fabrikalarının ÖZELLEŞTİRİLMESİ ile kurulmuştur ve Kuruluş Tarihi 2 şubat 1995 olarak bilinir.
O yola giden süreçte 8 KASIM EYLEMLERİ VARDIR.
Dönemin HÜKÜMETİNİN 5 NİSAN KARARLARI VARDIR,ÖZELLEŞTİRİLEMEZSE KAPATILACAK söylemleri vardır,yani KARDEMİR’DE en az KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARININ kurulması sürecinde yaşanan sıkıntılar,mücadeleler,çabalar sonucu kurulmuştur..
KARDEMİR 2 ŞUBAT 1995 Tarihinde kurulmuştur,KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI’NI Özelleştirmeden almıştır veya Özelleştirme üstüne de MADDİ/MANEVİ haklar vererek Yöre sanayicisine,çalışanlara,Yöre esnafına,Yöre yaşayanlarına teslim etmiştir bu Fabrikaları..
KARABÜK DEMİR/ÇELİK ve KARDEMİR başlı/başına bir tarihtir..
Bunları YAZANLAR vardır,YAZACAK OLANLAR DA olacaktır mutlaka..

KARDEMİR’E GİDEN YOLDA,KİMSE,137 GÜNLÜK “ŞANLI ÇELİK-İŞ GREVİNİ GÖRMEZDEN GELMESİN..” VE RAHMETLİ TURGUT ÖZAL’IN SÖZÜ
KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları’nın Özelleştirilmesi’nin tetikleyicisi,ÇELİK-İŞ Sendikası’nın 1989 yılında yaptığı ve “137 GÜNLÜK ŞANLI GREV OLARAK..” tanımlanan grev olmuş mudur..
O Dönemin Başbakanı Sayın TURGUT ÖZAL,bize SAMSUN Havaalanı’nda “METİN TÜRKER O SENDİKANIN BAŞINDAYKEN O GREV BİTMEZ..” demiştir.daha sonra,yine Rahmetli ÖZAL Hükümeti “O GREVİ SENDİKA’NIN İSTEDİĞİ RAKAMLARIN HAYLİ ÜZERİNDE HAKLAR VEREREK..” bitirmiş/bitirimiştir..
ŞANLI GREV 1989 yılında yapıldı,süreç işlemeye başladı,Sayın TURGUT ÖZAL Başbakanlığı bıraktı,Sayın TANSU ÇİLLER Başbakan oldu ve o ara 5 NİSAN KARARLARI geldi KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikaları KAPATILMAZSA ÖZELLEŞTİRİLECEK kararı ile KARDEMİR’E devir edildi..
O günlerin içi/dışı TARİH TARAFINDAN yazılacaktır elbet..
Hem de,çok detaylı biçimde yazılmalıdır da..

GELENEKSEL “İHTİYAÇ SAHİBİ DURUMUNDA OLANLARA..” İŞ YERİNİ KAPATMAK ZORUNDA KALAN “ÇOK SAYIDA KÜÇÜK ESNAF KATILDI..” VEEE
Hemen her İl ve İlçe de “GELENEKSEL İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLAR VARDIR..” bunların içerisinde yaşlılar vardır gençler vardır,engelliler vardır ve genelde bu insanları O YÖRE BELEDİYELERİ,HAYIRSEVERLERİ yardımcı olurlar/olmaya gayret ederler.
BU GRUBU,GALİBA ve NE YAZIK Kİ,YENİ KATILIMLAR OLDU..
Geçtiğimiz gün,BİR BELEDİYE’NİN üst düzey bir yetkilisi ile telefon görüşmemiz oldu ve “GEÇTİĞİMİZ GÜN,DAHA ÖNCESİNDEN DE TANIDIĞIM BİR KÜÇÜK ESNAF KARDEŞİM GELDİ YANIMA..” dedi.
“NE PARAM KALDI,NE EVDE YİYECEK BİR ŞEY KALDI.ÇOLUK/ÇOCUKTAN UTANIYORUM.VALLAHİ/BİLLAHİ İNTİHARI BİLE DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMANLAR OLUYOR..” demiş ve destek istemiş.
O Belediyeci Kardeş “ABİ İNANIR MISIN,İÇİM PARÇALANDI.DAHA ÖNCESİNDEN DE TANIYORUM.TEMİZ,KİNDE İŞİNİ ÇEVİRMEYE ÇALIŞAN GÜNLÜK KAZANCI İLE EVİNİ DÖNDÜREN BİR ARKADAŞTI..” anlamında bilgiler verdi.
Belediye olarak,her ay yardım ettikleri,yemek verdikleri insanlara şimdi böyle bir kesim daha ekleniyor,bu koronavirüs salgını ortaya ne durumlar çıkarttı görün işte..
Bu koronavirüs salgını o veya bu şekilde önlenecek elbet..
Ancak,süreç uzadıkça TAHRİBATI AKIL ALMAZ düzeylere çıkacak gibi.
İş yeri kapatılan BİNLERCE KÜÇÜK ESNAF çok mağdur durumda..
Bir örneğini verdik işte..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,SAFRANBOLU ŞOFÖRLER/OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI Sayın MEHMET DENİZ İLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU,VE SIKINTI
Geçtiğimiz gün Safranbolu ŞOFÖRLER/OTOMOBİLCİLER Odası Başkanı Dostumuz,Kardeşimiz Sayın MEHMET DENİZ ile bir telefon görüşmemiz oldu ve “SEKTÖR ÇOK ZOR DURUMDA..” dedi.
Birçok şoför esnafının zararına çalıştığını anlattı..
“BORCU OLMAYAN veya ELİNDEKİ İLE BİR SÜRE İDARE EDEBİLECEK OLAN ARKADAŞLARIMIZ ,ÇOK AZ..” dedi ve çok sayıda arkadaşının,üyesinin büyük sıkıntı içine girdiğinden söz etti.
Özellikle YOLCU TAŞIMA DA kapasitelerin azaltılmasını,tam anlamı ile bir yıkım olarak gördüğünü söyledi ve bu manada TAŞIT SAHİPLERİNE bir destek verilmesi gerektiğini anlattı.
Daha sonra OTOBÜS FİRMASI Sahibi birkaç kişi ile görüştük..
Onların durumu daha da perişan ve para kazanmak amacı ile ÇOK BÜYÜK BORCUN ALTINA GİRİP OTOBÜS ALMIŞLAR,şimdi aylık taksitlerini çıkarmayı bir kenara bırakın,mazot alacak para kazanamadıklarından yakınıyorlar..
Hemen her sektör gibi BU SEKTÖRLERDE PERİŞAN HALDE..
Süreç uzadıkça PERİŞANLIK DURUMLARI DA buna paralel artacaktır elbet..
Ne yazık ki durum böyle..

Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın MEHMET CEYLAN’IN BÜYÜK GAYRETLERİ SONUÇ VERDİ,GELEN 1704 MİSAFİR GİDİYOR..
Biliyorsunuz,bir süre ATATÜRK HAVA ALANI’NDA kaldıktan sonra Karabük’e gelen 1704 insan vardı ve Karabüklülerin CEZAYİRLİLER olarak nitelendirdikleri bu insanlara karşı büyük reaksiyonu,eleştirileri olmuştu.
GERÇEKTEN ÇOK CİDDİ TEPKİLER OLMUŞTU.
AK Parti Karabük Milletvekili ve DIŞ İŞLERİ KOMİSYONU Üyesi Sayın NİYAZİ GÜNEŞ,Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL ve yine Karabük eski Milletvekili,AK Parti DIŞ İLİŞKİLER Başkan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’IN büyük çabası sonuç verdi.
Olay Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A kadar iletildi ve Sayın ERDOĞAN gerekli temasları yaptı ve CEZAYİRLİLER olarak anılan 1704 kişi dün itibarı ile MEMLEKETLERİNE geri gitmeye başladılar..
Bu nokta da AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ’ÜN DE çabalarını unutmamak gerek elbet ki ve böylesi büyük bir sorun aşıldı, verilen çabalar meyvesini verdi CEZAYİRLİLER olarak tanımlanan gurup gidiyor,bir bölümü gitti..
BURADAN BİR SONUÇ DAHA ÇIKARTMAMIZ GEREKMEZ Mİ..?
Demek GAYRET GÖSTERİLİNCE BÜYÜK SORUNLAR BİLE kolayca çözümleniyor..
ÖYLE BİR SONUÇ ÇIKARTMAKTA GEREKMEZ Mİ..?

KARDEMİR “BAĞLI ŞİRKETİ KARÇEL’İN SÖZLEŞMESİ VE FABRİKALAR KURAN FABRİKA KARDEMİR..” ANLAYIŞINA TAM UYGUN DÜŞEN TARİH..
KARABÜK DEMİR/ÇELİK Fabrikalarının 83 Kuruluş yıl dönümünde,genellikle “FABRİKALAR KURAN FABRİKA..” gibi tanımlamalar yapıldı,esas itibarı ile bu tanımlama KARDEMİR öncesine ve KARDEMİR’E oturdu,yakıştı.
Bakın ne diyeceğiz..
KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARI’NIN ÇELİK KONSTRÜKSÜYON Atölyesi Müdürlüğü vardı,MONTAJ Müdürlüğü vardı,PLANLAMA Müdürlüğü vardı ve FABRİKALARI İŞTE BURALARIN AĞIRLIĞI İLE KURUYORDU Karabük Demir/Çelik Fabrikaları..
Bu anlamda ÇELİK KONSTRÜKSÜYON ATÖLYESİ Müdürlüğü,genel anlamı ile bugünün KARÇEL Genel Müdürlüğü olarak KARDEMİR bağlı Şirketi niteliğinde çalışmalarını sürdürüyor.
KARÇEL A.Ş.YÖNETİM KURULU Başkanı şu an itibarı ile Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve Sayın ÖZ geçtiğimiz birkaç gün önce ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Yönetim Kurulu,Şube Yönetim Kurulu ÇOK GÜZEL BİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE imza attılar..
“FABRİKALAR KURAN FABRİKA..” anlayışının nüvesi gibi görülebilecek KARÇEL A.Ş.Genel Müdürlüğü’nün çalışanı olan 230 işçi adına çok güzel bir Sözleşme imzalandı.
3 NİSAN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ için en güzel,en anlamlı olay oldu..
VEREN bu Sözleşmeden mutlu,memnun,ALAN bu Sözleşmeden mutlu,memnun.

6 kişi görüş bildirdi

  1. Doğrucu Davut

    Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan devlet işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa da bu parayı harcasın.

  2. Ahmet abi durum iyi değil

    Ahmet abi Kardemiri yazmışsın ama durum öyle iyi falan deyil.hakkaten iyi deyil sen yüksek fırın diyosunya o yatırım durduruldu abi sıkıntı sana gelen bilgilerden çok daha fazla allah sonumuzu hayır etsin abi

  3. İnce mesajlar

    Kardemir artık fabrika yapan fabrika deyil kendi yatırımlarını bile başkalarına yaptıran bir tesis.İnce ince mesalar vermişsin tabi anlayana o fabrikalar yapan fabrika Demir Çeliği Devlet yönetirkendi.Şimdi ranta çalışan bir tesis oldu.
    Birde o 137 günlük grev olayı var ya işte Devletin burdan çıkıp sermayeye devredilmesi içindi o zaman Metin Türker 1 ton demir parası istedi Hükümet 137 gün vermedi sonrada aynı Hükümet 2.5 ton demir parası vererek o zamanki TDÇİ yi batırmanın yolunu açtı ve bugünlere kadar geldik.İnce ince mesajlar vermişsin anlayana.

  4. KARABÜKLÜ

    SAYIN DOĞRUCU DAVUT RUMUZLU YORUMCU, SURİYELİLERE HARCANAN 49 MİLYAR DOLARLIK
    YARDIM DEVLETİNN KASASINDAN ÇIKMADI, YAPILAN YARDIM KADİRŞİNAS , YARDIMSEVER HALKIMIZ TARAFINDAN YAPILDI. BULDUĞUNUZ HER FIRSATTA DEVLETE, HÜKÜMETE SALLAMAYIN. ALLAH’A ŞÜKÜR HALKA HİZMETİ HAKKA HİZMET SAYAN DEVLETİMİZ, DEVLET BÜYÜKLERİMİZ VAR.SİZ AVRUPA’YI , AMERİKA’YI GÖRMÜYOR MUSUNUZ? DAHA DÜN AKŞAM AMERİKA’DA YAŞAYAN BİR PROFESÖR CANLI YAYINDA AMERİKA’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA, VİRÜS TESTİ İÇİN SAĞLIK SİGORTASI OLAN 9.000 DOLAR OLMAYAN 34.000 DOLAR ÖDÜYOR , KALDI AMERİKA’DA NÜFUSUN EN FAZLA %20 SİNİN SAĞLIK SİGORTASI VAR, BİR HAFTAYA KADAR 150.000-200.000 ÖLÜM OLABİLİR AVRUPA’DA DA DURUM FARKLI DEĞİL. NE OLURSUNUZ ŞU ZOR GÜNLERDE AYRILIĞI GAYRILIĞI BIRAKALIM, DEVLETİMİZİN YANINDA OLALIM. SAYGILARIMLA.

  5. Doğrucu Davut

    Karabüklü rumuzlu, eğer sen halktan biri olarak suriyeliler için bağış yaptıysan çok iyi Allah kabul etsin. Şimdi aynı miktarda bağışı işini kaybeden kendi vatandaşlarımız içinde harca yine sevap kazan.

  6. KARABÜKLÜ

    DOĞRUCU DAVUT RUMUZLU YORUMCU, BEN YARDIMA MUHTAÇ OLANLARI MİLLETLERİNE, DİNLERİNE, MEZHEPLERİNE GÖRE AYIRMAM .

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.