Her Telden (30.Eylül.2019)

Her Telden (30.Eylül.2019)

Yayın: 29.09.2019 22:14 |Güncelleme: 30.09.2019 09:13
Paylaş:
A+ A-

BİR ZAMANLARIN “EN GÖZDE,EN TUTULAN HASTANESİ OLARAK GÖSTERİLİYORDU..”,ŞİMDE BAZI BRANŞLARINDA HEKİM YOK,SAFRANBOLU..
Çok değil,daha bir/iki yıl önce,”EN GÖZDE,EN İYİ ÇALIŞAN HASTANE OLARAK..” gösterilen,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ bazı yanlış Siyasi müdahaleler,yapılan yanlış uygulamalar nedeni ile gözden düştü gibi.
BAZI BRANŞLARDA UZMAN HEKİM YOK..
İlgili,ilgisiz hemen herkesin kabul ettiği ve “SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’Nİ..” adeta,yoktan yeniden yaptıran KORUMA DERNEĞİ bir kenara çekilince,işler kötüye gitmeye başladı galiba.
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ Koruma Derneği Başkanı Sayın NURİYE TOKER ve Yönetim Kurulu Üyeleri-ki özellikle Sayın MEHMET KALEM- öyle verimli,öylesine fedakarca çalışıyorlardı ki,Hastane bu Yörelerin tercih edilen,gözden Hastanesi olmuştu.
ŞİMDİ,HAYLİ GERİLEMİŞ DURUMDA..
Safranbolu sakinleri,KORUMA DERNEĞİ’NİN,güçleri yettiğince yanında oluyorlardı ve Dernek Yönetimi de gerçekten mükemmel işler yapıyor ve yapılan yardımları,verilen maddi/manevi destekleri yerli/yerince kullanıyorlardı..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ BU YÖRENİN GÖZDESİ OLMUŞTU.
Peki şu an öyle mi..?
Hastane işlevlerini hırpalayan bir irade,bunun cevabını nasıl verecek ki..?

KISA BİR SÜRE ÖNCESİNE KADAR,ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NİN YÜKÜNÜ ALAN,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ,NE YAZIK ESKİ DURUMUNDAN
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ kısa süre öncesine kadar,YÖRE İNSANI tarafından tercih edilen,Yöre insanı tarafından Sağlık sorunlarına çözüm aranan bir SAĞLIK KURULUŞU olarak biliniyordu.
HASTANENİN BU İŞLEVLERİ,BÜYÜK ÖLÇÜ DE TÖRPÜLENDİ..
BU İŞLEVLERİ BÜYÜK ÖLÇÜ DE AZALDI..
Bu Hastanenin,çağdaş hale gelmesi,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ KORUMA Derneği tarafından sağlanmıştı,çok büyük emekler verdiler gerek Safranbolu’da,gerekse Ankara’da büyük işler hallettiler..
Bu anlamda Sayın MEHMET CEYLAN’IN emeklerini de anmak gerek.
Her sorunlarına koştu Sayın MEHMET CEYLAN ve SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ bu Yörelerin en gözde,en iyi Hastanesi konumuna geldi ve bu anlamda ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’nin de yükünü hafifletiyordu..
Peki SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ ŞU AN NE DURUMDA…?
İnsanlar birkaç yıl öncesini arıyorlar mı,aramıyorlar mı..?
UZMAN HEKİM açığı var mı SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDE..?

SİYASET KURUMU,HASTANELERE İLGİSİNİ “HASTANE İÇİ ATAMALAR İLE DEĞİL,HEKİM AÇIĞINA ÇÖZÜM,HASTANE EKSİĞİNE ÇÖZÜM..” OLARAK
Karabük Merkez ne yazık ki,BİRKAÇ HASTANESİ’Nİ yıkıp,yerle yeksan ettikten sonra,TEK ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’ne kaldı ve örneğin .BAĞIMSIZ BİR DEVLET HASTANESİ yok bu Kentte..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ ÇOK İŞLEVSEL BİR HALDEYDİ..
Ne yazık ki,birkaç yıl öncesinde ki işlevlerini büyük ölçü de kaybetti.
UZMAN HEKİM AÇIĞI olduğundan söz ediliyor..
SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ Koruma Derneği,Hastane ile olan bağlarını çok alt düzenlere indirdi veya indirtildi,SİYASET KURUMU ise Hastanenin eksiği/gediği ile meşgul olmak yerine HASTANE İÇİ TAYİNLERE/ATAMALARA yönelince,anılan Kurumun işlevsellik tabanı oldukça daraldı..
SİYASET KURUMU ne yazık ki HASTANE İÇİ bir dizi gelişme ile meşgul,tıbbi araç,Hekim noksanı,veya buna/bunlara benzer katkıların verilmesi göz ardı edilip,KURUM İÇİ TAYİN/ATAMALARA girişilince,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ birkaç yıl önce ki işlevselliğinden çok daha gerilere gitti..
Oysa ki,örneğin CHP Karabük Milletvekili Uzman Hekim Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY uzun yıllar bu Hastane de görev yaptı ve Hastaneyi en iyi bilen bir isim,ancak,Hastane konusunda en küçük bir sesini,yaklaşımını duymadık ne yazık..
SİYASET KURUM,HASTANELER İÇİN NELER YAPMALI ACABA..?
Sizin bir çözüm öneriniz var mı..?

KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE,ESKİPAZAR,EFLANİ,OVACIK ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI VE “KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER..” OLAYI..
Karabük Merkez ve İlçeleri ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI yazılı bir açıklama yaparak “TARIM KESİMİNE YETERLİ SİYASİ DESTEK VERİLMEDİĞİ..” yolunda yakınmalar dile getirdiler.
KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER noktasını dile getirdiler.
Hatırlayanlar vardır KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER noktasını,Karabük ilk kez bizden duymuştu ve gündeme öyle gelmişti,daha sonra,düğün salonu mu,iş merkezi mi henüz öğrenemediğimiz bir tesisin temel atma töreninde Siyaset Kurumu mensupları da bu konuyu öğrenmişlerdi..!!
Şimdi Karabük Ziraat Odası Başkanı Sayın HASAN BENLİOĞLU,Safranbolu Başkanı Sayın FEDAİ ACAR,Ovacık Başkanı Sayın NURİ AKÇAALAN Eflani Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ,Yenice Başkanı Sayın CEMAL KARAKAŞ,Eskipazar Başkanı Sayın FAHRİ AKBAŞ ortak imzaları ile yazılı bir açıklama yaptılar.
TARIM KESİMİNE DESTEK VERİLMESİNİ İSTEDİLER..
KIRSAL DEZAVANTAJLI İLLER KAPSAMI İÇİN ÇABA TALEP ETTİLER..
Dileriz bir sonuç alınabilir..

İSTANBUL’DA YAŞANAN DEPREM,BU KONUDA Kİ “ORTAK BİLİNCİN YÜKSELMESİNE YOL AÇIYOR..” VE KARABÜK’TE AFAD ÇALIŞMALARI..
İstanbul’da yaşanan seri depremler,Allahtan yıkıcı olmadı ve bazı münferit hasarların dışında,can ve mal kaybı noktasında,can sıkıcı fazla bir gelişme olmadı.
Ancak DEPREM OLAYINI HATIRLADI ÜLKEMİZ,Karabük bilindiği gibi KUZEY ANADOLU FAY HATTININ,en önemlileri arasında gösterilen ÇERKEŞ GEREDE FAY Hattına kuş uçuşu 40 kilometre bir mesafede,hayli riskli bir durumda yani.
Bu fay hattı,en son 1944 yılında hareketlenmiş..
Karabük AFAD ekipleri sürekli hazırlık içerisindeler ve BU ANLAMDA İl Afet ve Acil Durum Merkez Müdürü DR.Sayın GAZANFER ÖZCAN ekibi ile 7/24 göreve hazır haldeler..
Deprem kaçınılmaz bir gerçek,önlem alınması ise şart

KARABÜK TİCARET/SANAYİ ODASI ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN PEHLİVAN BAYLAN VE “TİCARET/SANAYİ ODASI RAYLI SİSTEM OLAYINA İLGİ.”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanlarından Sayın PEHLİVAN BAYLAN ile geçtiğimiz gün uzunca bir telefon görüşmemiz oldu,Sayın BAYLAN görev yaptığı dönemde Ticaret ve Sanayi Odası çok fonksiyoneldi.
KARABÜK CEMİYET/TİCARET YAŞAMINDA ÇOK AKTİFTİ.
Sayın PEHLİVAN BAYLAN geçtiğimiz hafta gündeme getirdiğimiz RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ olayına değindi ve “TİCARET ODASI BU KONU İÇİN HAREKETE GEÇMELİ..” dedi.
Karabük’te DEMİRYOLU TEKNOLOJİSİNİ kullanan,bu alanda üretim yapan tesislerin olduğuna işaret etti ve “GELECEKTE DEMİRYOLU YAN SANAYİ,GEBZE’YE KAYAR.BU TEKNOLOJİLERİ ZATEN KARABÜK KULLANIYOR,ÜRETİYOR..” gibi yaklaşımlar getirdi..
Öte yandan Karabük’te TEKNOPARK olayına değindi,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bünyesinde ki TEST MERKEZİ’NİN durumuna değindi ve RAYLI ULAŞIM TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ için en uygun yerin Karabük olduğunun altını çizdi.
Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Çelik Sektörünün durumuna da değindi ve “İŞLER TAM ANLAMI İLE TABANA VURDU.KARABÜK’TE,HATIRI SAYILIR BİR İHRACAT YAPAN 5 FİRMA VAR.BUNLARIN ARTMASI GEREK…”anlamında görüşler dile getirdi..
HADDECİLER DERNEĞİ’NDE bu iş için geniş bir toplantı yapıldığını anlattı..
Sayın PEHLİVAN BAYLAN gerçek bir Karabük Sevdalısıdır ve bulunduğu hemen her alanda,önceliği “KARABÜK ÇIKARI,KARABÜK’ÜN GELİŞMESİ OLMUŞTUR..” ve bu anlamda çok ciddi fikir jimnastiklerin yapılması gerektiğine işaret ediyor..
ÇOK ÖNEMLİ BİR DİSİ ÇALIŞMALAR YAPTIKLARINI SÖYLÜYOR..

EFLANİ BELEDİYESİ’NİN “YILLAR ÖNCE BAŞLAYIP/BİTİREMEDİĞİ BİR İNŞAATI..” EFLANİ’Lİ İŞADAMI SAYIN MUSTAFA ÖZAYDIN ELE ALACAK..
Eflani Belediyesi tarafından yıllar önce başlatılan ve halen bitirilemeyen bir inşaat var,yıllardır öylece duruyor ve bitirilemedi,şimdi yeni bir gelişme olduğundan söz edilerek “BURASI EFLANİ AÇISINDAN ÇOK VERİMLİ BİR BİÇİMDE BİTİRİLECEK..” ifadeleri kullanılıyor..
Yıllarca İstanbul’da Fırıncılar Dernek Başkanlığı da yapmış olan,çok eski dostumuz,arkadaşımız,İş Adamı Sayın MUSTAFA ÖZAYDINLI bu inşaatı bitirerek bir HAYIR KURUMU olarak çalıştırılmasını temin edecekmiş.
Bilindiği gibi Eflani İlçesi 2009 lu yıllarda 3400 civarında bir nüfusa sahipti ve şu an itibarı ile 2000 civarına kadar indi/indirildi,kapatılan birçok Resmi Kurum ve İlçenin durumu nüfusun azalmasına yol açtı.
Sayın MUSTAFA ÖZAYDINLI,Eflani Belediyesi’nin başlayıp/bitiremediği ve EFLANİ İNSANI tarafından “GAMA OLARAK..” bilinen yerde ki o binayı bitirip,bir Hayır Kurumu’nun işletmesine tevdi edecek yolunda haberler,İlçe sakinlerince sevindirici bir gelişme olarak görülüyor.
İlçenin ticaret yaşamının gerilemesinin durması veya en azından bir nebze çözüm olması açısından “BU BİNANIN BİTİRİLİP İŞLER HALE GETİRİLMESİNİN..” yararlı olacağına da işaret ediliyor.
Sayın MUSTAFA ÖZAYDIN dileriz bu işi başaracaktır..

EMEKLİ OLMADAN ÖNCE,ÇOK YAYGIN BİR KAMU KURUMUNDA,GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI YAPAN KİMYA MÜHENDİSİ BİR DOSTUMUZ..
Emekli olmadan önce,Ülke Genelinde çok yaygın biçimde Üretim Yapan bir Kamu Kurumunda GENEL MÜDÜR Yardımcılığı görevi de yapan çok önemsediğimiz,sevdiğimiz bir dostumuzla sohbet ettik geçtiğimiz gün.
“MARZİNÇ KİRLETİCİ BİR FABRİKA DEĞİL..” dedi..
“BEN MARZİNÇ TESİSLERİNİ GEZDİM,GİTTİM BU TESİSLERİ GEZDİM.BEN KİMYA MÜHENDİSİYİM,YILLARCA BU DEVLETTE ÇALIŞTIM HİZMET VERDİM.BU BÖLGENİN İNSANI,YAŞAYANIYIM…” ifadelerini kullandı..
“MARZİNÇ TESİSİ KESİNLİKLE KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL..” dedi.
Daha sonra da Sosyal Medya da yapılan bazı yorumlara dikkat çekti ve “BU YAZI VE YORUMLAR,HADİSE HAKKINDA ÇIKMIŞ/ÇIKARTILMIŞ BİR ŞEHİR EFSANESİNDEN HAREKET EDİYORLAR.MARZİNÇ’İ BİLMİYORLAR.KARABÜK’Ü KİRLETİYOR SANIYORLAR..” analizini yaptı.
“KARABÜK’Ü KİRLETEN YERLER ÇOK BAŞKA..” değerlendirmesi yaptı.
Karabük’te önlem alınması gereken tesislerin çok daha başka yerler olduğuna işaret yaptı ve “BEN MARZİNÇ TİPİ,GERİ KAZANIM TESİSLERİNİ YERİNDE GÖRDÜM,ALİAĞA,KAYSERİ TESİSLERİNİ GÖRDÜM.BURASI ORALARA BAKARAK ÇOK MODERN,ÇOK DÜZGÜN ÇALIŞIYOR..” bilgilerini verdi..
“MARZİNÇ’E KARŞI ÇIKMAK ÇİNKO FABRİKASI’NI ENGELLER..” dedi..
Daha sonra da “HATTA ENGELLEDİ BİLE GALİBA..”
Öyle bir hava esiyor/estiriliyor ortalıkta..

AYNI,YENİCE BELEDİYESİ’NİN YAPTIRDIĞI “IHLAMUR TERAS SEYİR ALANI GİBİ..” EFLANİ “TOKAR TEPESİ SEYİR ALANI YAPILABİLSE İYİ OLUR..”
Geçtiğimiz günlerde EFLANİ’Lİ BİRKAÇ DOSTUMUZLA sohbet ediyorduk,bir ara YENİCE Belediyesi’nin yaptırdığı IHLAMUR TERAS olayı gündeme geldi..
Orada “YENİCE BELEDİYESİ BÖYLE BİR TESİSİ YAPTIRARAK MÜTHİŞ BİR İŞİ BAŞARMIŞ..” fikri geniş bir kabul gördü ve gerçekten de YENİCE Belediyesi imkanları ile böyle bir tesisin yapılabilmesi,gerçekten büyük başarı.
Sohbet sırasında “ÖRNEĞİN EFLANİ TOKAR TEPESİ’NE,BÖYLE BİR SEYİR TERASI,YEMEK YENİLEBİLECEK,KAHVALTI YAPILABİLECEK BİR TESİS YAPILAMAZ MI..?” gibi bir konu gündeme geldi.
Hatta orada bulunan bir Kardeşimiz “YAHU ABİ,SEN EN AZ 20-25 YILDIR EFLANİ HAYVANCILIK/BESİCİLİK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ FİKRİ ÜZERİNDE DURURSUN,NE OLDU,YAPILDI MI/KURULDU MU..” falan dedi.
Sahi EFLANİ TOKAR TEPESİ SEYİR TERASI KURULABİLİR Mİ acaba..?
Yenice İlçesi IHLAMUR TERASINDAN ciddi gelirler elde ediyor..
Bilemiyoruz böyle bir gelişme olur mu/olabilir mi..?

6 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük lü

    Önce karabūk merkezdeki hastahane mizi eksiksiz hale getirelim safranbolu ilcesindekiler zaten kolayca il merkezine gelebiliyorlar.

  2. Ciddi Gelirler

    Yenice Seyir Terası ciddi gelirler elde ediyormuş! Mesela… Kaç para harcanmış, 2018 yılında ne kadar kar etmiş? Yazsanız da bir öğrensek…

  3. Güzel Soru

    Evet… Çok güzel bir soru… Seyir Terası kaç lira gelir elde etmiş? Kaç lira harcanmış? Böyle giderse kaç yılda kendisini amorti edecekmiş?

  4. radar

    Yakın zamanda ilimizi ziyaret edecek olan İçişleri bakanı Süleyman SOYLU bakanımıza geldiğinde sorulacak en önemli soru Kanayan yara davalık olan yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen hiç bir sonuç çıkmayan KARABÜK SPOR DAVASI OLMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    Tabi ki sorabilirlerse

  5. 5000 evler

    Eski doğum hastanesi yerine yapılan yüksek okulun hastaneye devir olayı neden bi anda sessizliğe büründü Ahmet bey bilginiz varmı.yoksa bu konuda yazı yazmanız istenmiyor mu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.