Her Telden (30 Kasım 2020)

Her Telden (30 Kasım 2020)

Yayın: 29.11.2020 19:47
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YAPIMINA BAŞLANAN,BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NDE Kİ BİNA, SAĞLIK BAKANLIĞINCA HASTANE YAPILACAK
Bilenler vardır, BEŞBİNEVLER BÖLGESİ’NDE yapımı süren bir bina vardı ve burayı KARABÜK ÜNİVERSİTESİ yaptırıyordu,daha sonra,anılan o Binayı SAĞLIK BAKANLIĞI devir aldı.
BURAYA DEVLET HASTENESİ YAPILACAK.
Gerekli proje tadilatları çizildi ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü çizilen projelerin mekanik sisteminde uygun olmayan bir bölüm görünce, bu bölüm yeniden gözden geçirilmek üzere,süreç biraz ötelendi.
Karabük Sağlık İl Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI olayı çok yakından izliyor ve mekanik sistemde ki bu proje değişikliği de bitirildikten sonra,bina ihale aşamasına getirilecek.
Dedik ya,İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI olayı çok yakından izliyor ve SAĞLIK BAKANLIĞI DA bu işe hayli önem veriyor,öyle sanıyoruz ki Karabük bir DEVLET HASTANESİ’NE kavuşacak.
Çalışmalar hızlı biçimde sürüyor.
Öte yandan AK Parti Karabük Milletvekilleri geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak OVACIK İlçesi’ne 10 yataklı bir entegre hastanenin ihalesini haber verdiler..
KARABÜK SAĞLIK ALANINDAN BİR SİLKİNME GÖSTERİYOR..

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NİN EK BİNALARI İÇİN,CİVARDA Kİ “ÖZEL VE DEVLET ORMANLARININ KULLANIMINI..” OLAYI
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi’nin,genişletilmesi,büyütülmesi amacı ile ÇEVRE DE bulunan alanların kullanımı gerekiyordu,bunun için KARDEMİR başta olmak üzere,ORMAN ile ilgili sorunlar vardı.
Hatta bu sorunların aşılması noktasında,pek iyimser görüşler verilmiyordu ve o alanda KARDEMİR’İN ÖZEL ORMANI,ORMAN İŞLETMESİNİN yine orman alanları vardı.
Buraların Sağlık Bakanlığı kullanımına alınmasına pek ihtimal verilmiyordu. .
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI’NIN uzunca bir süredir,bu işleri yakından izlediğine ilişkin bilgiler alıyorduk,Orman alanlarının Sağlık Bakanlığı tarafından 49 yıllığına alınabilmesi amacı ile çok yoğun bir çalışma yaptığını biliyorduk.
İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI sonunda işi başardı sanıyoruz.
KARDEMİR ÖZEL ORMANI DA,ORMAN İŞLETMESİ ORMANI DA,Sağlık Bakanlığı kullanımına alındı ve artık SİYASİ İRADENİN inisiyatifine kaldı bütün olay.
ŞİRİNEVLER HASTANESİ GENİŞLEME ALANLARI KULLANIMA HAZIR ARTIK.

ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİMİZ “TÜM DÜNYA DA VE ÜLKEMİZDE FUTBOL KULÜPLERİ ŞİRKETLERİN SPONSORLUĞUNDA YÜRÜMEKTEDİR…”
Geçtiğimiz gün bir sohbet esnasında KARABÜKSPOR konusu açıldı ve bir Kardeşimiz “KARABÜKSPOR’A KARDEMİR’İN SAHİP ÇIKMASI GEREKİR..” gibi ifadeler kullanınca, bir başka Siyasetçi de “KARDEŞİM YILLARDIR KARDEMİR FİNANSE ETTİ.BİRAZ DA KARABÜK KENTİ BU İŞE BAKSIN..” dedi.
Bu sözlere çok/çok önemli bir başka Siyasetçi itiraz etti.
“BAKIN TÜM DÜNYA DA ve ÜLKEMİZDE FUTBOL KULÜPLERİ,O KENTLERİN ŞİRKETLERİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLİR..” diyerek söze başladı ve örnekler verdi.
“ANTALYASPOR’U,SİVASSPOR’U,KAYSERİSPOR’U ve DİĞER BİRÇOK TAKIMI O KENTİN ÖNEMLİ ŞİRKETLERİ veya O KENTİN BELEDİYELERİ FİNANSE EDER.BU BİR SOSYAL SORUMLULUKTUR..” anlamında çok önemli görüşler dile getirdi.
Daha sonra da “ÖRNEĞİN TÜRK HAVA YOLLARI,BARSELONA TAKIMINA SPORSOR OLMADI MI..” diye ve KARDEMİR SOSYAL SORUMLULUK çerçevesi içerisinde ve mutlaka KARABÜKSPOR’A yeniden sponsor olmalıdır gibi yaklaşımlar getirdi.
Bunları söyledikten sonra da “BAKIN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VAR.BU SÖZLEŞME DE BİR PROTOKOL İLE KONULACAK PARA KARABÜKSPOR’U ÇOK RAHAT GELECEĞE ve BİR RESTORASYONA TAŞIR..” dedi.
“KARDEMİR YÖNETİM KURULU ve ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,İKİ TARAFA DA FAZLA BİR YÜK GETİRMEDEN BU İŞİ MASADA,BİR PROTOKOL İLE ÇÖZEBİLİRLER..” anlamında bilgiler verdi.
Kaldı ki KARABÜKSPOR manevi bir MİRAS OLARAK GÖRÜLMELİ dedi.
Doğru söze ne denir,O Siyasetçi Dünyayı ve Ülkemizi yakından izliyor demek.

KARDEMİR GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇERİSİNDE “200 BİN TONA YAKIN MAL SATARAK,YAKLAŞIK 100 MİLYON DOLAR CİVARINDA GELİR BULMUŞ..”
KARDEMİR geçtiğimiz hafta içerisinde kütük ve mamul mal satarak,yeni bir rekora imza atmış,ilgili kaynakların verdiği bilgilere göre,satış fiyatlarına oldukça büyük sayılabilecek bir zam yapmış olmasına rağmen 200 bin tona yakın ürün satmış Şirket.
SATIŞ BEDELİ OLARAK 100 MİLYON DOLAR CİVARINDAN söz ediliyor..
Bilindiği gibi KARDEMİR 2020 Yılını bu anlamda pek iyi geçirmemişti.
Son günlerde gelen bu büyük sıçrama,ilgili yerlerde moralleri hayli yükseltmiş ve ürün fiyatları noktasında da hayli ciddi artış olmasına karşılık böyle yüklü satış yapılması ayrıca sevindirici bir gelişme olarak gösteriliyor.
SATIŞLAR HAYLİ YÜKSEK FİYATLARDAN YAPILMIŞ.
Bu arada pandemi nedeni ile HAMMADDE FİYATLARINDA DA hayli yükselmeler olduğundan söz edenler var ve kömür/cevher fiyatları Dünya piyasalarında bir hayli yükselmiş galiba.
KARDEMİR’İN SON SATIŞI MORALLERİ ÇOK DÜZELTMİŞ BULUNUYOR..

TİCARET BAKANI Sayın RUHSAR PEKCAN,BÜTÇE/PLAN KOMİSYONU’NDA “ESNAFLARA KİRA,ELEKTRİK,VE BENZERİ DESTEKLER ÜZERİNDE..”
Ticaret Bakanı Sayın RUHSAR PEKCAN,TBMM Bütçe Plan Komisyonu’nda, Bakanlığı’nın Bütçesi görüşülürken “ESNAFLARA KİRA,ELEKTRİK GİDERLERİ DAHİL OLMAK ÜZERE HİBE DESTEKLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ..” dedi.
ESNAFLAR DÖRT GÖZLE BU MÜJDENİN GERÇEKLEŞMESİNİ BEKLİYOR..
Şu günlerde en sıkıntılı kesim ESNAFLAR ve işler tamamen durmuş vaziyette,o nedenle BELİRLİ BİR DESTEK verileceği yolunda ki BAKAN SÖZÜ umulandan fazla etki yaptı bu çevrelerde..
Bu arada faizsiz krediler üzerinde de çalışma yapılıyormuş.
TİCARET BAKANLIĞI dileriz ELİNİ ÇABUK TUTAR..
ESNAF KESİMİ GERÇEKTEN BÜYÜK SIKINTI HALİNDE..

10 kişi görüş bildirdi

  1. KARABÜK

    BENCE SON YILLARDA KARABÜKE HİÇ BİR YATIRIMIN YAPILMADIĞI VE KARABÜKÜN HİZMET YÖNÜNDEN GERİYE GİTTİĞİ ORTAYKEN,5000 EVLERE YAPIMINA BAŞLANAN FAKÜLTE BİNASININ YERİNE HASTANE YAPILMASI KARABÜK VE 5000 EVLER İÇİN BÜYÜK BİR GELİŞME EN KISA ZAMANDA TAMAMLANMASI VE AÇILMASI DİLEĞİMLE EMEĞİ GEÇEENLERE ALLAH RAZI OLSUN DİYEREK,KARABÜKÜN BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİNDE BİR AN ÖNCE KARABÜK HALKININ HİZMETİNE SUNULMASI DİLEĞİMLE.

  2. KARABÜKLÜ

    KARABÜKSPOR’UN ESKİ GÜNLERİNE DÖNEBİLMESİ İÇİN İLLAKİ KARDEMİRE GEREK YOK. (KALDI Kİ KARDEMİR HÂLÂ 32.000.000 YARDIMIN ÇEKLERİNİ ÖDÜYOR) . BAŞTA YOLBULANLAR OLMAK ÜZERE ALACAKLILARIN ALACAKLARINDAN FERAGAT ETMESİ VEYA YENİ BİR ÖDEME PLANI OLUŞTURULMASI İLE BORÇLAR KONUSUNDA ELİ RAHATLATILIP DERHAL ŞEFİK DİZDAR , BELEDİYE VE TİCARET ODASI ÜYELERİNDEN OLUŞAN BİR YÖNETİM KURULUNA TESLİM EDİLMESİ GEREKİR.

  3. radar

    Kardemir yönetim kurulu yeni atanan arkadaşlardan ricamdır.
    Lütfen ama lütfen YENİŞEHİR BÖLGESİ İLE KARABÜK SPORA SAHİP ÇIKIN HELE DEVLET HASTANESİ DE YAPARSANIZ BU ŞEHRE
    HEM DUALARIMIZI,HEM DE OYLARIMIZI ALIN HELALİ HOŞ OLSUN.

  4. önemli degil

    kardemir 100 milyon $ tutarında urun sattı tamamda dediginiz gibi girdilerde meydana gelen artışlar, ayni zamanda halen ödenmekte olan doviz cinsinden borclar, pandemi nedeniyle karantinada olan calisan sayisinin fazlaligi, mevcut calisanlara odenen yuksek fazla mesai ucretleri ve is gucu kayiplari ne olacak peki? sene sonuna gelirken satilan bu mal tabiki fabrikaya nefes aldirir ama bu durum gecici olur. onuda unutmayin. her seyden once uretilen maldaki hurdaya ayrilan miktar azalmaliki para kazandık diyebilelim.

  5. Kısa Çalışma Ödeneği

    Ahmet Bey Merhaba;
    Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan Karabükteki bazı özel okullar öğretmenlerini, okul çalışanlarını tam saat mesai çalıştırmaya devam edebiliyor.Kurallar hep küçük esnafamı uygulanıyor, denetim yapılamıyormu. Eğer devlete maaşını ödetiyorsan ya çalışmayacaksın yada devletten destek almayacaksın.

  6. vatandaş

    ormanlık alanlar yine talan edilecek yani,yazık.ancak bu çok ses getirir çevreciler tarafından.karabükün nefes alan yeri çamlık ormanları orayıda yiyelim bitsin gitsin

  7. Sendikacı

    Sayın Ahmet Gölbek abim ben bu sendika sözleşme anlayışını anlamış değilim. Karabük yada Bartın özel sektör haddelerinde ark ocaklarında sendika sözleşme imzalıyor. Kardemirdede toplu iş sözleşmesi yapıyor. Bir bakıyoruz kardemir işçisi haddehane ve ark ocaklarında çalışan işçiden fazla maaş almakta. Her ikiside özel sektör. Hepside aynı sendikanın üyesi. Ama maaşlarda bayağı fark var.

  8. KARABÜKLÜ

    AKŞAM TELEVİZYONDA SAMSUN’DA TRABZON’DA HAMSİNİN KİLOSU 8 LİRA 10 LİRA DİYE HABERLER DİNLİYORUZ. KARABÜK’TE BALIK HALİNE GİDİYORUZ HAMSİNİN KİLOSU 30 LİRA 35 LİRA. BU NASIL İŞ ANLAMADIM.KARABÜK SAMSUN ARASI GİDİŞ GELİŞ 800 KM . KM DE 1 LİRA YAKAN BİR ARABA İLE SADECE 800 KİLO BALIK ALIP GELSEN BİLE NAKLİYE KİLO BAŞI 1 LİRA TUTAR.HADİ 15 LİRAYA SAT 20 LİRAYA SAT, 30 LİRA 35 LİRA NEDİR YAHU !!!!

  9. KARABÜKLÜ

    BAKIN TRABZON’DAN SAYIN HOCAMIZ NE DEMİŞ.”Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cemal Dinçer, hamsideki verilerin endişe verici olduğunu söyledi.
    Balık unu ve yağı fabrikalarına 1 TL’ye satılan hamsinin ekonomik olarak büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Dinçer, “Balık unu fabrikalarına hamsinin kilosunu 1 TL’ye sattılar. İnsan tüketimine ortalama 7,5 TL gözüktü. Fiili olarak kilosunu 10-15 TL kadar tükettik. 10-15 TL nerede? 1 TL nerede? Yani burada büyük bir ekonomik kayıp var” BENDE SORAYRUM HAÇAN UŞAKLAR DEYUN BANA BAKAYUM TRABZON’DA EN FAZLA 10-15 LİRA OLAN HAMSİNİN KİLOSU KARABÜK’TE NEDEN 30-35 LİRA ?

  10. Gönder

    Bu sene mantar olmadı hamsi fiyatları rekor kırdı. Bir de mantar toplayanlara ceza olayı yaygınlaşırsa Karabük’te, Kastamonu’da ucuz hamsi yemek hayal olur. Oysa bu ceza konusu ilk ortaya çıkınca yetkililer “vatandaşlar müsterih olsun. mevzuat ormandan çıra, defne yaprağı gibi ürünleri temin edip ticaret yapanlar için uygulacak. mantar tıplayan vatandaşlar görmezden gelinecek. onlara ceza yazılmayacak” demişlerdi. siyasetçiler olaya el atıp mevzuatı değiştirtsinler. yoksa seçim gelince karşılarına bu konu çıban olarak çıkar….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, OSB’lerin kira artış oranını açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) iştiraki TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yıllık kira artışının ortalama yüzde 102 seviyesinde olduğunu duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ, OSB'ler özelinde yaptığı araştırmanın sonucunu açıkladı.

Araştırmada, OSB'lerdeki yıllık kira değer artışı, değer değişimiyle birlikte yapılaşma hakları ve doluluk oranları incelendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son yıllarda sanayi yapılarına yönelik artan taleplerin hem arsa satış değerleri hem de fabrika kira değerlerinde yukarı yönlü bir değişim olduğunu belirtti.

Maya, OSB'lerde yıllık ortalama kira artışları yüzde 102 seviyesinde gerçekleştiğine vurgu yaparak, “Büyükşehirlerin genelinde kira artışlarının önceki yıl görülen yüksek artışlardan sonra artış oranlarının hız kestiği görünüyor. Artışlarda başı çeken iller arasında Malatya, Konya, Antalya, Eskişehir ve Sakarya yer alıyor. Kira artışlarının yıllık enflasyon oranının üzerinde gerçekleştiğini gözlemliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fabrika kiralarındaki artışına değinen Maya, arsa tahsislerinin tamamlanmasıyla birlikte sınırlı fabrika arzı ve talep artışıyla enflasyon oranlarındaki artışın önemli bir rol oynadığına değindi.

Maya, kira artışının en çok yaşandığı iller hakkında şu bilgileri verdi:

“Antalya'da bölgenin artan nüfusu ve sanayisinin gelişme hızı kira artış oranlarında da ortaya çıkıyor. Marmara Bölgesi'nde artış seviyelerinin Kocaeli ve Sakarya illerinde yüksek olduğunu belirtebiliriz. Özellikle Sakarya'da diğer illere kıyasla baz kira bedellerinin düşük olması talebi artırmakla birlikte, bu durum artış oranlarına yansıdı. Kira artışlarının dağılımından ayrıca sanayicilerin Anadolu'ya yöneldiği de gözlemleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nde özellikle deprem sonrasında Konya ve Eskişehir'de oluşan talep artışına istinaden kira artış oranı yüzde 130'un üzerinde gerçekleşti. Malatya özelinde de deprem sonrasında bölgede bir artış kaydedildi.”

OSB'lerdeki kira bedelleri üzerinden yatırımların geri dönüş sürelerini hesapladıklarını kaydeden Maya, ortalama amorti süresinin 17,5 yıl olduğunu aktardı.

OSB'lerde yıllık ortalama arsa değer artışının yüzde 92 olduğunu belirten Maya, arsa değerlerini, doluluk oranının yüksek olması, sınırlı arsa arzı ve talep artışının olumlu etkilediğine işaret etti.

Maya, “Arsa değer artışlarında İzmir, Manisa, Antalya, Ankara ve Eskişehir gibi illerde talep artışı en önemli itici güç olurken Eskişehir'de baz değerlerin düşük olmasının da güçlü artış oranlarında etkisi bulunuyor. Piyasası daha oturmuş ve yüksek satış birim değerlerine sahip olan İstanbul ile yakın çevresinde ise ortalamanın kısmen altında artış oranları gözlemleniyor.” ifadelerini kullandı.

– “Konya OSB'de doluluk oranı bir sene içinde yüzde 100'e ulaştı”

Doluluk oranlarının yüksek olduğu organize sanayi bölgelerinde talebin önemli bir göstergesi bulunduğunu bildiren Maya, şunlara dikkati çekti:

“Düşük doluluk oranları ise doğrudan talep olmadığının bir göstergesi olarak değerlendirilmiyor. Yeni gelişme sahaları açılan veya yeni kurulan organize sanayi bölgelerinde doluluk oranlarının düşük olması söz konusu olabilir. Çalışmaya konu OSB'lerin 7'sinin haricinde tamamında doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde. Geçen yıl 8 OSB bu oranın altında kalırken, Konya OSB'de doluluk bir sene içinde yüzde 100'e ulaştı. Marmara Bölgesi'nde yüzde 137 ile en yüksek kira artışının yaşandığı Sakarya'da doluluk oranı 2 OSB için ortalama yüzde 90 seviyesinde. Bu oranlar bölgeye olan talebi işaret ediyor.”