Her Telden (30.Ocak.2018)

Her Telden (30.Ocak.2018)

Yayın: 29.01.2018 20:06
Paylaş:
A+ A-

YEREL VE GENEL SEÇİMLER NOKTASINDA “BÜYÜK BİR BELİRSİZLİK..” HÜKÜM SÜRÜYOR,BİR YANDA “BÜTÜN ŞEHİR..” ÖTE YANDA “İTTİFAK.”
YEREL ve GENEL SEÇİMLER noktasında,büyük bir belirsizlik hüküm sürüyor,bu anlamda YEREL SEÇİMLER için “BÜTÜNŞEHİR OLAYI..” ver,öte yandan ise GENEL SEÇİMLER için de “SİYASİ İTTİFAK..” konusu gündemde..
YEREL SEÇİMLER için Karabük MHP’YE verilecek mi..?
Sayın RAFET VERGİLİ,iki Dönemdir MHP Belediye Başkan Adayı olarak seçime giriyor,kazanıyor,o nedenle YEREL SEÇİMLERDE Karabük MHP’YE bırakılacak gibi bir hava estiriliyor.
Örneğin BÜTÜNŞEHİR YASASI ÇIKARSA,çıkmakla kalmayıp,bu YEREL SEÇİMDE uygulanırsa MHP’Lİ Belediye Başkan Adayı TÜM KARABÜK’ÜN Belediye Başkanı olacak demektir.
İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI ENCÜMEN ÜYESİ GİBİ OLACAKTIR..
İL ÖZEL İDARESİ makine parkı BÜTÜNŞEHİR BELEDİYESİ’NİN olacağı için,O Kentin en yetkilisi BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI olacaktır ve bu çok ama çok büyük bir gelişme elbet ki.
MİLLETVEKİLİ SEÇİLİP NE YAPACAKSINIZ Kİ..?
BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI EN İDEALİ SAYILIR..
Gelişmeler enteresan bir aşamaya geldi,görüyorsunuz..

YAPILACAK İLK GENEL SEÇİMLERDEN SONRA OLUŞTURULACAK “TBMM YAPISINDA, ALIŞAGELDİĞİMİZ MİLLETVEKİLİ FONKSİYONU OLMAZ..”
2019 Yılının Kasım ayı içinde GENEL SEÇİMLER yapılacak,BAŞKANLIK SEÇİMİ ve MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ yapılacak,Seçilen BAŞKAN kendi HÜKÜMETİNİ KURACAK ve BAKANLAR TBMM dışından olacaklar..
MİLLETVEKİLLERİ ile BAKANLAR arasına mesafe konulacak..
Yani ALIŞAGELDİĞİMİZ MİLLETVEKİLİ tipi gidecek,yerine pek fazla etkisi,pek fazla yaptırımı olmayan,YASI ÇIKARTMAK noktasına yönlenmiş MİLLETVEKİLİ tipolojisi gelecek..
BAŞKANLIK SİSTEMİ BUNU GEREKTİRİYOR..
Eğer yapılacak bir GENEL SEÇİMDEN sonra OHAL Kalkmazsa,TBMM çıkartılacak olan KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER ile ,biraz daha az fonksiyon icra edecek demektir.
SİYASET YAPMAK İSTEYENLER için Milletvekilliği,alışageldiğimiz etkilerinden hayli uzağa düşeceği için,pek cazip olmayabilir,gelecekte cazip olacak konu BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI olacaktır.
Hele/hele YASA ÇIKAR VE BU SEÇİM UYGULANIRSA,değmeyin keyiflere..

2010 YILI “SENDİKAL MÜCADELESİNDEN GELEN..” VE BUGÜNE KADAR “HENÜZ ÇÖZÜMLENMEYEN..” 350 LİRALAR DAVASI VE YARGITAY..
Hatırlarsınız,Karabük ve özellikle KARDEMİR 2010 Yılında çok çetin,çok şiddetli bir SENDİKAL MÜCADELE yaşamıştı ve bu mücadele sırasında YETKİLİ Sendika 48 saatte üyelerinin BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ rakip Sendikaya kaptırmıştı.
O AŞAMA DA,DEVREYE İŞVEREN GİRMİŞ ve Yetkili Sendika Üyesi olanlara 350 lira AVANS MAHİYETİNDE aylık vermeye başlamıştı,bu durum birkaç gün sürdü ve diğer Sendikaya geçen insanlar itiraz edince O PARALARDAN almaya başladılar..
KONU MAHKEMELİK OLDU..
YEREL MAHKEME BİR KARAR VERDİ,YARGITAY KARARI BOZDU..
Yerel Mahkeme kararında ısrar etti,olay YARGITAY GENEL KURULU kararına kaldı ve şu ana kadar GENEL KURUL kararı çıkmadı ve BİNLERCE İNSAN bu kadarı bekliyor..
YARGITAY daha evvel bunu gündemi almıştı.daha sonra,yeniden arşive kaldırıldı,şimdi yeniden incelemeye alınmış ve şimdi binlerce kişi İNCELEME SONUNDA ÜRETİLECEK kararı bekliyor..
Tabii,konu yeniden ARŞİVE KALDIRILMAZSA..
BİNLERCE KİŞİ,dört gözle bir karar çıkmasını bekliyor..!!

ÖRNEĞİN “ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ 2010 YILINDA YAŞANAN SENDİKAL MÜCADELEYİ BİLİR Mİ..?”
Yüzlerce,belki binlerce insan YARGITAY GENEL KURUL kararını bekliyor,o karar uyarınca “YA 350 LİRALAR DAVASINDAN..” kendilerine bir para gelecek veya umutları bitecek,kaderlerine razı olacaklar..
NEDİR BU DAVANIN TEMEL ÇIKIŞ NOKTASI..
Örneğin ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,o 2010 yılı SENDİKAL MÜCADELESİNİ bilir mi,belki kendisine anlatan olmuştur,eğer oldu ise 350 liralar davasını da bilir..!!
Bilindiği gibi ÇELİK-İŞ Sendikası’nın Kuruluş yeri KARABÜK OLARAK bilinir ve gerçekten öyledir,KARABÜK ve İSKENDERUN işçisi ÇELİK-İŞ Sendikası’nı bilir,Genel Başkanlar da bu İKİ DEV SANAYİ KURULUŞUNDAN gelme işçiler olmuştur.
Bir dönem, ÖZÇELİK-İŞ Sendikası zamanında, KARABÜK ve İSKENDERUN dışından,küçük işyerlerinden gelme Sendikacı yönetiminde kalmıştır ÇELİK-İŞ Sendikası,bir de bu dönem aynı sonucu yaşıyor.
O nedenle de SENDİKAL DUYARLILIKLAR FARKLI OLUYOR..
Son trafik kazasında bunu net biçimde gördü Çelik-İş Üyeleri..

KARABÜK “HAVA KİRLİLİĞİNİ AŞABİLECEK Mİ VEYA NASIL AŞACAK..?” SORUSU BÜTÜN AĞIRLIĞI İLE İNSANLARIN ÜZERİNE ÇÖKMÜŞ GİBİ..
Karabük’te çok ciddi bir KİRLİLİK YAŞANIYOR ve olayın bu noktasında HAVA/SU/ÇEVRE KİRLİLİĞİ insan sağlığını tehdit edecek noktalarda,iyi de bu nasıl aşılacak veya aşılabilecek mi..?
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konuyu gündeme getirdi..
KARDEMİR ve MARZİNÇ üzerine yoğunlaştı..
KARDEMİR noktasında HAVA KİRLİLİĞİNE olan olumsuz katkıları için 190 milyon lira civarında bir yatırım yapılacağı ve HAVA KİRLİLİĞİNE olan etkilerin sıfırlanacağı yolunda bilgiler verildi.
KARDEMİR KARABÜK HAVASINI KİRLETİYOR..
Bu arada KİRLETİCİ OLARAK gösterilen MARZİNÇ AYLARDIR KAPALI.
MARZİNÇ KAPALI,HAVA KİRLİLİĞİ HAD SAFHADA..
KARABÜK İNSANI bu kaderi ile daha ne kadar baş başa yaşar acaba..?

YEREL SEÇİMLER “EĞER BÜTÜNŞEHİR BAĞLAMINDA YAPILIRSA..” KARABÜK YILLARDIR UNUTTUĞU “BÖLGECİLİK OLAYINI..” HATIRLAR MI..?
YEREL Seçimlere daha 13-14 ay var ve bu Seçimler için “BÜTÜNŞEHİR YASASI ÇIKABİLİR,ÇIKARTILIRSA,BU SEÇİMLERDE UYGULANABİLİR..” gibi bir yığın tevatür dolaştırılıyor.
BÜTÜN ŞEHİR YASASI ÇIKARTILIR VE BU SEÇİM UYGULANIR MI..?
Bu sorunun hemen ardından da,Ülke gündeminde olan “SİYASİ İTTİFAK..” olayı gündeme girer ve “SİYASİ İTTİFAK NOKTASINDA KARABÜK MHP’YE TESLİM EDİLİR..” gibi bir düşünce ortaya gelebilir..
Bilenler çoğunluktadır..
KARABÜK UZUN YILLAR BÖLGESEL GELİŞMELERE SAHNE OLDU..
Bu gelişmeler,Karabük’e kazanç mı getirdi,zarar mı ettirdi,bunun muhasebesini hemen herkes KENDİ PENCERESİNDEN YAPTI ve uzunca bir süredir Karabük’te çok etkin bir BÖLGECİLİK görünmüyordu.
PEKİ SON SİYASİ GELİŞMELER BÖLGECİLİĞİ TETİKLER Mİ..?
Diyelim ki SİYASİ İTTİFAK gücüne çok güvenerek BÖLGESEL OLARAK buralara hitap etmeyen bir BELEDİYE BAŞKAN ADAYI çıkarttı,buna karşı OY TABANI OLAN bir Siyasi Parti ise bu BÖLGEYE hitap eden bir aday ile seçmen karşısına çıktı..
ACABA NE OLUR,NELER YAŞANIR,SONUÇTA CİDDİ DEĞİŞME OLUR MU..?
Bunların üzerinde durmakta yarar yok mu sizce..?

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ DR.SAYIN AHMET SARI “SAĞLIK AÇISINDAN,2017 YILINI DEĞERLENDİRMİŞ..” ELBET ÇOK/ÇOK İYİ YAPMIŞ,YAPMASINA DA
Karabük Sağlık İl Müdürü Sayın AHMET SARI,Karabük’te sağlık açısından 2017 yılını değerlendirmiş,çok iyi yapmış elbet,Sayın AHMET SARI sağlık noktasında elde olan tesislerin durumunu değerlendirmiş.
ELDE OLANLARIN DURUMUNU,VATANDAŞ DA KENDİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİYOR ve Sokağa çıkarak sorarsanız en sağlıklı cevabı alırsınız elbet,vatandaş memnun mu,değil mi..?
Bakın ŞİRİNEVLER HASTANESİ’NE EK BİNA OLAYI VAR.
Yıllardır konuşuluyor,henüz bir ilerleme olmadı ne yazık.
Karabük Merkez İKİ HASTANE ile yürütülüyor ve bunun bir ayağında EK BİNA BEKLENTİSİ İÇİNDE OLAN,Şirinevler Hastanesi var,diğer ayağında ise MEDİKAR Hastanesi var.
MEDİKAR HASTANESİ OLMASA KARABÜK PERİŞAN DEMEKTİR.
ŞİRİNEVLER Hastanesi’ne EK BİNA ise bekliyor ve “KEŞKE EK BİNA YERİNE O PARA İLE BİR BAŞKA YERE DEVLET HASTANESİ YAPILSA..” gibi bir görüş içinde olanlar çok kalabalık..
Gerçi,yıllardır EK BİNA SÖYLENİR,KONUŞULUR,icraata geçmez bir türlü..
Keşke,ayrı bir DEVLET HASTANESİ’NE dönülebilme imkanı olsa..
Çok daha yararlı olur elbet.

SAFRANBOLU GEREK TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ,GEREKSE ESNAF ODASI SEÇİMLERİ İÇİN ÇOK HAREKETLİ,ÇOK ÇEKİŞMELİ GÜNLER
Safranbolu bugünlerde anormal biçimde hareketli,gerek TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri noktasında,gerekse ESNAF ODASI Seçimleri noktasında büyük bir hareketlilik var.
BU HAREKETLİLİK KARABÜK’TE GÖRÜLMEMİŞTİ.
Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri noktasında ŞU İSİM ADAY diyebilmek hayli zordur,zira O Seçimler sırasında ÖNCE MESLEK KOMİTESİ Seçimi yapılır,oradan MECLİS ÜYELERİ belirlenir,MECLİS ÜYELERİ Yönetim Kurulu Seçer,Yönetim Kurulu Başkanını seçer..
BÖYLE BİR YOL İZLENİR TSO SEÇİMLERİNDE..
ESNAF ODASI Seçimleri öyle değil,yılların ESNAF ODASI Başkanı Sayın MUAMMER DUMANER ile geçmiş yıllarda Karabük TİCARET ve SANAYİ Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmış olan Sayın CEMİL ALTAN yarışacaklar.
BİR OY FAZLA ALAN SEÇİMİ KAZANIP BAŞKAN OLACAK..
Örneğin TSO Başkanlığı için BİR KARDEŞİMİZ Belediye panolarına resmini ve sloganını yazmış,kulislerine buralardan başlamış,yine Sayın CEMİL ALTAN’DA aynısını yapmış..
SAFRANBOLU TİCARET KESİMİ ÇOK HAREKETLİ VE KULİSLER ÇOK HIZLI..

AK PARTİ-CHP-MHP-İYİ PARTİ-SP SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN,OY POTANSİYELİ OLAN ADAY ARAYIŞLARINI SÜRDÜRÜYORLAR..
Öyle görünüyor ki, 2019 Mart ayında yapılması beklenen YEREL SEÇİMLER için,EN TAHMİN EDİLEMEZ sonuç Safranbolu İlçemizden gelecek ve AK Parti-CHP-MHP-İYİ Parti Belediye Başkan Adayı arayışlarını sürdürüyorlar.
AK PARTİ BU ANLAMDA BİRAZ SIKINTILI SÜREÇ YAŞIYOR..
Bilindiği gibi AK Partili Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY görevinden alındı,yerine aynı zamanda Kaymakam olan Sayın FATİH ÜRKMEZER Kayyum olarak Belediye Başkanlığı görevine atandı..
Sayın NECDET AKSOY NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI..?
Bunu CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın SEYİT TORUN’DA merak etmiş olacak ki,TBMM’NE soru önergesi vererek,İÇİŞLERİ Bakanına olayın gerçek yüzünü sordu..
CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAKTIR..
CHP Safranbolu İlçe Başkanı Sayın İBRAHİM AYHAN bu konuda ADAY OLABİLİR,ADAY GÖSTERİLEBİLİR gibi bir hava esiyor,estiriliyor,süreç içinde başka ADAY/ADAYLARDA çıkabilir elbet.
MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLABİLİR..
İYİ Parti veya SP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KİM OLABİLİR..?

8 kişi görüş bildirdi

  1. 2010

    AK PARTİ. MHP. CHP KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI YÖRESEL DERNEKLER SENDİKAYA SİZLER 2010 YILINDA SENDİKAYA NİYE SAHİP ÇIKTINIZ. MARAL . FAŞO KIRO METO. Bunlar içinmi sahip ÇIKTINIZ.KARABÜK BÖYLE ANKARA BEKLE

  2. Karabük'te Çevre ve hava kirliliğinde diğer faktörler ve önlemler

    Karabük’te Çevre ve hava kirliliğinde diğer faktörler ve önlemler Kardemir Çevre için gerek hava gerek su kirliliği noktasında yatırım planlarını açıklada…
    Karabük şehir merkezinde bazı mahallelerden yoğun baca dumanları çıkıyor. Resmi kurumlar her zaman karı düşünmemeli sosyal ve sağlık faydalara önem vermeli, Kentsel yenileme vatandaşı mağdur etmeden iyi bir plan ile yılda 2-3 mahalle planlanarak yapılmalı… vatandaş borçlanmasa buna destek verecektir.
    Toplu Taşıma araçlarına standart getirilerek ve denetimler yapılmalı
    Çevre yolu bir an önce yapılmalı
    Şehir merkezinde hada haneler ve tırlara yönelik çalışmalar yapılmalı.
    Dere kenarları temizlenmeli

  3. Çevre ve Siyaset

    Karabükte çevre temizligi siyatete alet edilmemeli.Belediye Başkanı malesef bunu yaptı.O sandıki ileride AKP ayrı MHP ayrı girer ve AKP yi zora sokmak için Kardemir dedi Marzinç dedi.Kirleyen Kardemir amma hiç suçu günahı kirleticiligi olmayan Marzinç kapalı hani noldu hava temizlendimi.Şimdi AKPyle MHP Siyasi ittifa içinde seçime girecekler Rafet Vergili seçim zamanındada aynı lafları edibilicekmi Çevre insanların saglığı ve çok menfi etkilerini görüyoruz.
    TEMİZ ÇEVRE İSTİYORUZ RAFET BEEEEY.

  4. radar

    SAYIN GÖLBEK KARABÜKSPORA VERİLEN SÖZLER BİLDİĞİNİZ GİBİ YERİNE GETİRİLMEDİ. KENDİLERİ DE REZİL OLDU DOLAYLI SİZİ DE SIKINTIYA SOKACAĞI AŞİKAR . BİREYSEL VEYA YÖNETİM OLARAK İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ ?

  5. Anonim

    Karabük te hava kirli değil baksanıza hava da seçim kokusu almış rafet caddeler de geziyor.Bir firmaya ceza kesildi çevre kirliliği bitti.Yanın da da daha 10 gün önce kaza yapan servis ve şoföründen sorumlu oda başkanları ile. Tırı vırı başkan,hayalci başkan.

  6. Tırı Vırı Anonim

    Anonim diye halka mal olmuşa denilir ama sen kimin koltuğunun altına girdin kim yazdırdı sana bunları tırı vırı anonim. Çok delikanlısın adını verde yorum yazsana Rafet diye hitap ettiğin ve oda başkanları diye tabir ettiğin adamlara yaklaşta söyle bakalım

  7. YAZIKLAR OLSUN

    Ahmet Abi cenazeye yunus değirmencinin gelmemesini eleştiriyorsunuz ama bu işin karabük açısından daha vahim bir yönü var karabük mali sekreteri ali bilen kendi kısmından o büyük kazada ölen yasin çelikkafa kardeşimizin cenaze törenine ve yedisine bile katılma tenezzülünde bulunmadı. aynı tarihlerde istanbul da ailesi ile birlikte eğlencenin dibine vurdu bunu da utanmadan eşinin sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak işçisine verdiği değeri gösterdi.biz böyle sendikacı istemiyoruz. kardemir olay sonrası araçlardan sorumlu müdürü görevden aldıysa çelik iş sendikası yetkili de bu arkadaş için gereğini yapmalıdır göreve davet ediyorum.

  8. sercan

    hastanede hastam var.Babam yaşlı ve asansörler çalışmıyor. üzerinde arızalı da yazmıyor saatlerce bekliyoruz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kurum Müdürlerinden Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 19.04.2024 13:46
Paylaş:
A+ A-

Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Karabük Belediye Başkanı seçilen Özkan Çetinkaya’ya hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, Karabük Organize Sanayi Bölgesi İl Müdürü Alper Tolga Saka, KOSGEB İl Müdürü Serhat Saygın, KARGAZ Karabük İşletme Müdürü Cengiz Mancıoğlu ve BAKKA YDO Koordinatörü Sakin Eren’e nazik ziyaretleri ve güzel temennileri için teşekkür etti.