Her Telden (30.Temmuz.2019)

Her Telden (30.Temmuz.2019)

Yayın: 30.07.2019 01:45
Paylaş:
A+ A-

MARZİNÇ’İN YAPMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ “KAPASİTE ARTTIRIMINA..” İLGİLİ BAKANLIK “SICAK BAKMIYORSA, BUNUN NEDENİ..” NE OLABİLİR ACABA
MARZİNÇ’İN KAPASİTE ARTTIRMASINA İlgili Bakanlığın sıcak bakmadığına ilişkin çok güçlü sinyaller geliyor,BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR acaba ve bu konu üzerinde iyice düşünmek gerek.
KARABÜK YAŞAYANLARININ TEPKİSİ OLABİLİR Mİ..?
Böyle bir ihtimal,hayli düşük..!!
Yoksa,MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMININ nihai hedefinin,ÇİNKO ÜRETİMİNE GEÇİLMESİ,5-6 yıl sonra BÖYLE BİR ÜRETİME geçilmesi ile Ülkenin 3-5 milyar dolar AZ İTHALAT YAPMASI olabilir mi..?
İTHALATÇI FİRMALARIN LOBİ ÇALIŞMALARI OLABİLİR Mİ..?
Çok önemli bir Kardeşimiz “ÜLKEMİZDE ÇİNKO İTHALATI,GENELLİKLE YAHUDİ KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZIN ELİNDEDİR.ZATEN DÜNYADA DA BU SEKTÖR,ONLARIN ELİNDEDİR..” gibi bir değerlendirme yapmıştı..
YILLAR ÖNCE BÖYLE BİR DEĞERLENDİRME YAPMIŞTI..
Kesin olmayan bilgilere göre “MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA,İLGİLİ BAKANLIK BİRİMLERİ SICAK BAKMIYORMUŞ..”haber KARABÜKLÜLER AÇISINDAN SEVİNDİRİCİ elbet.
Hani şarkı ne diyor “İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL..” o hesap,İTHALATA DEVAM..!!

MARZİNÇ “HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA.” KATILANLAR ,İL EMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN SIRRI TUĞ’U DİNLESELERDİ,MAHKEME BOYUTU
MARZİNÇ kapasite artırımı noktasında HALKI BİLGİLENDİRME ve ÇED Toplantısı yapmak istedi,burada HALK BİLGİLENMEK İSTEMİYOR gibi bir tutanakla TOPLANTI YAPILAMADI denildi.
Aslında PROTESTOCU GRUP,İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ’UN uyarılarına kulak verip dinleselerdi,Sayın TUĞ’UN dediği gibi,Toplantıyı düzenleyenlerin verdikleri bilgilerden sonra TEK/TEK SÖZ ALARAK ELEŞTİRİ YAPIP,BUNLARI ZABITLARA GEÇİRSELERDİ,açılacak bir Mahkeme de sonuç alırlardı.
Protestocuların bir Mahkeme açmaları mümkün değil.
Hatta,karşı bir Mahkeme ile “YASAL TOPLANTIYI YAPTIRMAMAK..” gibi bir gerekçe ile dava açılıp/açılmaması bile tartışma konusu,diye çok ciddi bilgiler alıyoruz.
Her ne hal ise artık..
MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMINA ANKARA SICAK BAKMIYORMUŞ..
Şimdilik gelen haberler böyle..
Ancak,ilerleyen günler,bu konuda YENİ BİR ÇEHRE ALABİLİR..
Biraz daha bekleyelim bakalım..

KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN “ŞEHİR PARKI ÇOK BÜYÜK BEĞENİ KAZANIYOR…” VE PARKIN HALK TARAFINDAN KORUNMASI
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çok büyük önem verdiği ve üzerinde titizlikle çalıştığı ŞEHİR PARKI hizmete alındı,yapılan eser çok ama çok büyük beğeni alıyor.
İNSANLAR AKIN/AKIN BURAYA GELİYORLAR..
ŞEHİR PARKI tam anlamı ile mükemmel.
Şimdi KARABÜK HALKININ,YAPILAN BU GÜZELLİĞİ KORUMASI GEREKİYOR,evet Karabük Belediyesi,gerekli güvenlik önlemlerini alıyor,gerekli önlemler sağlanmaya çalışılıyor..
Hani bir söz vardır “ORMANI SEVGİ KORUR..” şeklinde..
Buradan yola çıkarak “ŞEHİR PARKINI,KARABÜK İNSANI KORUR..” demek mümkün,ağaç masaların üzerinde ATEŞ YAKAN MAGANDALARA karşı Karabük sakinleri,buradan yararlanan insanlar koruyup,kollama görevini yapmalı.
ŞEHİR PARKI GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR GÜZELLİKTE…

KARABÜK’ÜN ORTA YERİNDE Kİ “ARAÇ ÇAYI REZALETİ SONU ERECEK/ERMELİ..” GEREK Sayın CUMHUR ÜNAL,GEREK Sayın RAFET VERGİLİ…
Karabük’ün orta yerinde ki “ARAÇ ÇAYI REZALETİ artık sona erecek gibi görünüyor,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konuyu çok büyük bir hassasiyetle izliyor.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL,ARAÇ ÇAYI konusunu DSİ Genel Müdürlüğü,DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü noktasında büyük bir duyarlılıkla takip ediyor..
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN en büyük beklentileri arasında yer tutuyor ve bu konu hakkında Karabük Belediyesi’nin yapacağı ÇOK BÜYÜK İŞLER VAR.
Bu konu da yüzde 50 HÜKÜMET ve GENEL İDARE söz sahibi
Geride kalan yüzde 50 ise YEREL İDARE’NİN yani Belediyenin..
ARAÇ ÇAYI şu gün ki hali ile REZALET DURUMDA..
Ancak,PROJE İHALESİ yapıldı,sona doğru geliniyor.esas olan YATIRIM PROGRAMINA alınması ve gerekli ihalelerin yapılması,kazmanın vurulması..
KARABÜK YAŞAYANLARI,BÜYÜK BİR UMUTLA BEKLİYORLAR..

ÖNEMLİ BİR AK PARTİLİ KARDEŞİN “PARTİ KARABÜK’TE LİME/LİME DURUMDA..” TESPİTİNİ, SAYIN ERDOĞAN’DA BİLİYOR DEMEK VE GÖREV..
Geçtiğimiz günlerde sohbet ettiğimiz bazı AK Partili isimlerden,hayli önemli görevler almış bir Kardeşimiz “PARTİ KARABÜK’TE LİME/LİME OLMUŞ..” gibi bir tespitte bulunmuştu.
Genel Başkan Sayın RACEP TAYYİP ERDOĞAN’DA aynı tespiti yapmış olacak ki,Genişletilmiş İL Başkanları Toplantısında “KARABÜK TEŞKİLATI HEMEN KÜSKÜNLERİ ZİYARET EDİN,PARTİYİ DERLEYİP/TOPARLAYIN..” anlamında ve O Kalabalıkta direktif verdi,görev verdi.
AK Parti Karabük’te böylesine bölündü/parçalandı demek ki..
Yine o Kardeş “ŞU AN İTİBARI İLE AK PARTİ’Yİ KARABÜK’TE TOPARLAYACAK TEK İSİM OLARAK,Sayın AHMET ERORHAN’I GÖSTERMİŞ VE HATTA REYİS KENDİSİNE,GİT KARABÜK’Ü DERLE/TOPARLA TALİMATI VERSE NE KADAR İYİ OLUR..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
AK Parti Karabük’te çok hırpalandı,bu doğru,hem de dosdoğru..
Peki KİM/KİMLER HIRPALADI,AK Partiyi Karabük’te..?
Her halde biz hırpalamadık..! !

FİLYOS VADİSİ PROJESİ “SERBEST BÖLGE KONUSUNDA..” NEDEN HERKES SESSİZ/SUSKUN, KONUYU BİLİR/BİLMEZ KONUŞANLAR NERDESİNİZ.?
Birçok kişinin bile FİLYOS LİMANI diye konuştuğu FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NİN bir bölümü olan ENDÜSTRİ BÖLGESİ,bilindiği gibi FUAT TOSYALI inisiyatifinde bir Şirkete verildi.
Oooo,BİLİR/BİLMEZ NE KONUŞANLAR OLDU YARABBİ..!!
Halen de cevher yumurtlayan o kadar ETKİLİ/YETKİLİ var ki..!!
Dikkat ediyoruz FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NİN,Endüstri Bölgesi’nin İKİ MİSLİ daha büyük olacak/ olan SERBEST BÖLGE konusunda kimse konuşmuyor,orada Sayın FUAT TOSYALI ismi olmadığından mı,FUAT TOSYALI ismi üzerinde gölge boksu yapacak bir isim olmadığından mı konuşan yok..?
YOKSA EN KÜÇÜK BİR BİLGİLERİ OLMADIĞINDAN Mİ KONUŞAN YOK..?
Bakın biz diyoruz ki FİLYOS VADİSİ SERBEST BÖLGESİ’NE,ÇİN ÜLKESİ bir LOJİSTİK ÜS kurabilir,bu LOJİSTİK ÜS kurulduktan sonra,ÜLKEMİZ TCDD Genel Müdürlüğü,bir atılım yaparak ÜLKEMİZİ 28 Ülkenin kuracağı TRANS ASYA DEMİRYOLU ZİNCİRİNE dahil etmek için girişim yapabilir..
Eğer bu söylediklerimiz olursa ÜLKEMİZ UZAK ASYA ÜLKELERİ ile ticaretini misli/misline arttırabilir,DEMİRYOLU UCUZ TAŞIMA ÜCRETİ demek ve TRANS ASYA DEMİRYOLU ile Yukarıdan bir hat(Rusya ve o civar Ülkelerinden..) AVRUPA Ülkelerine,İRAN üzerinden bir hat ORTA DOĞU Ülkelerine gidiyor.
TÜRKİYE SÜRATLE TRANS ASYA DEMİRYOLU’NDA YERİNİ ALMALI MI..?
FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ BÖLGESİ ile ilgili bilir/bilmez konuşanlar ne düşünür..!!
FİLYOS VADİ PROJESİ bütünlüğü içerisinde BU YÖRELER İLE AVRUPA’NIN çok önemli bir kapısı olacak,hatta bir gayretle ile,ASYA ÜLKELERİNE bile kapı olabilir BU YÖRELER..!!
Ne dersiniz etkili/yetkili isimler..!!

CHP KARABÜK İL BAŞKANLIĞI İÇİN KAÇ ADAY ÇIKAR ACABA VE KULİSLER 4 VEYA 5 İSİMDEN SÖZ EDİYOR,TALİPLİ SAYISI ARTABİLİR Mİ..?
CHP Ülke genelinde KONGRELER SÜRECİNİ başlatacak,bu anlamda CHP KARABÜK ÖRGÜTÜ DE Kongre sürecine girecek ve İL BAŞKAN ADAYI olabilecek 4 veya 5 isimden söz ediliyor.
Örneğin SAFRANBOLU İlçe Başkanı kim olur acaba..?
Karabük MERKEZ İlçe Başkanı kim olur..?
YENİCE İlçesi de çok/çok önemli elbet,EFLANİ-OVACIK-ESKİPAZAR İlçe Başkanları kim/kimler olacak dersiniz,bu İlçe Başkanları İL KONGRESİ için çok/çok önemli.
CHP BU SONBAHARA HAYLİ HAREKETLİ GİRECEK..
Dün Eflani’de,çok eskiden bu yana tanıdığım ve CHP’Lİ olduğunu bildiğim bir Kardeşim ile görüştüm,EFLANİ bağlamında hayli hareketli bir süreç yaşadıklarını anlattı.
KÖYLERİ TEK/TEK GEZİYORLARMIŞ.
Bazı isimleri anlattı ve onlara karşı bir duruş içinde olduklarını söyledi..
Anlayacağınız CHP İçerisinde hareketlenme var..

“KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK YERİNDE SAYIYOR,NE YAZIK BÜYÜMÜYOR..” SLOGANI VE ÇELİK SEKTÖRÜNDE Kİ İNANILMAZ DURGUNLUK..!
Özellikle KARDEMİR Yönetenlerinin kullandığı “KARDEMİR BÜYÜYOR-KARABÜK BÜYÜYOR..” şeklinde bir slogan var ve bunun “KARDEMİR BÜYÜYOR..” bölümüne herkes “EVET HAKLILAR,KARDEMİR BÜYÜYOR..” şeklinde destek veriyor/veriyordu.
Ancak,yine hemen herkes, “KARABÜK BÜYÜYOR..” bölümüne şiddete karşı çıkarak “HAYIR EFENDİM KARABÜK BÜYÜMÜYOR,YERİNDE SAYIYOR ,EN AZINDAN PATİNAJ YAPIYOR..” gibi bir yaklaşım gösteriyordu..
Şimdi DESTEK VERENLERİN DE KAFASI BİRAZ KARIŞTI..
Zira DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ anormal durgunluk yaşıyor ve bu durgunluk nedeni ile “BİRÇOK ÜRETİCİ FİRMANIN,BAKIM BAHANESİ VEYA BİR BAŞKA BAHANE İLE ÜRETİMİNİ DURDURDUĞU veya DURMAYI DÜŞÜNDÜĞÜ..” anlatılıyor..
Peki,bu nokta da,KARDEMİR NE YAPIYOR..?
Bu durum için “BAZI ÜRETİCİ FİRMALARIN ÜRETİMLERİNİ DURDURMASI,KARDEMİR’İN İŞİNE GELİR.KARDEMİR AVANTAJLI KONUMA GEÇER..”gibi bir iddia dile getiren bir kesim var ve bu nokta da,tek tereddütleri,ancak, piyasalarda fiyat oluşması nasıl olur,diye soruyorlar..
DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜ ÇOK/ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇTE..
KARDEMİR’DE bundan etkilenecek/etkileniyordur elbet…

KARDEMİR “TREN TEKERLEĞİ SERİ İMALATI İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR..” VE YILLIK 200 BİN TEKER ÜRETİMİ İÇ VE DIŞ PİYASALAR..
KARDEMİR Ülkemizde üretimi yapılmayan TREN TEKERLEĞİ noktasında çalışmalarını sürdürüyor,henüz SERİ ÜRETİME geçilemedi ve geçildiği zaman yıllık 200 bin tren tekerleği üretilecekmiş.
ÜLKEMİZİN YILLIK TREN TEKERLEĞİ İHTİYACI 20-25 BİN CİVARINDA..
Bu rakamın 2023 yılından sonra yıllık 40-45 bin TREN TEKERLEĞİ civarına çıkacağı öngörülüyormuş ve düşünün ki KARDEMİR seri üretime geçtiğinde yıllık 200 bin üretecek,ÜLKEMİZİN İHTİYACI ise 20-25 bin civarında.
Bu durumda ortaya ne çıkıyor..?
KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ noktasında seri üretime geçtiğinde,yıllık 165-170 bin civarında TREN TEKERLEĞİ İHRAÇ EDECEK,bunun için PİYASA ARAYACAK..
İç piyasa,şu an 20-25 bin civarında TREN TEKERLEĞİ tüketiyor,buna karşın KARDEMİR seri üretime geçtiğinde yıllık 200 bin TREN TEKERİ üretimi yapacak,o zaman DIŞ PİYASALARA açılması gerekecek..
ÇOK CİDDİ BİR KONSEPT DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK..
SATIŞ/PAZARLAMA olayına İHRACATA büyük ağırlık verilecek..
Görünün o..

9 kişi görüş bildirdi

  1. Acıklama

    Abdullah Çakırın Marzic den Partisine bağış aldığı bilgisi doğru mu
    Marzic kuruluş aşamasında iken ortaklarından kaptan DC temsilcisinin CHP ye bağış yaptığı söyleniyor bu doğru mu
    Chp bu bağışladı neden alır ACABa

  2. Liyakat

    Sadece STK’lar istedi diye , eş dost, akraba, köylü, komşu istedi atama yapılır ise, liyakat, hak, hukuk hiçe sayılır ise, elbetteki Karabük halkı buna tepki gösterir

  3. önemli degil

    ahmet abi eğer demir piyasası ve satislari hareketli olsaydi inanın yüksek firin, çelikhane modernizasyonlari ileri bir zamanda en azindan satislarin yavas oldugu sonbahar kis mevsiminde yapilirdi. kardemir su anki piyasalarin durgunlugunda tam zamani diyerek bu firsati degerlendiriyor diye dusunuyorum.
    bu arada karabuksporda bir kaç istifa söylentisi var. son durum nedir acaba? ya yakında ligler başlayacak. yoksa yine aynı şeylerimi yasayacaz? gelenden 3 gidenden 5 yemeğe devammı edecez. transfer desen yok. başkan desen ne yaptığı kime hizmet ettigi belli degil. yaz ayi geldi mahkemeler tatil. hft ile ilgili mahkemeden hiç haber yok. sendikanın, kardemirde işçilerden kesilen aidatların adı bile anılmıyor. nasıl yediler bitirdiler koca kulübü. haram zıkkım olsun inşallah.

  4. CHP PARA ALMIŞ KİME VERMİŞ

    CHP MARZİNÇTEN PARA ALMIŞ GALİBA BU PARAYI PARTİYE ALMIŞLAR 7 HAZİRAN 2015 GENEL SEÇİMLERİNDE BÖYLE BİR PARA ALINDIĞIYLA İLGİ AKP İÇİNDE NELER YAŞANDIYDI BİLEN ÇOKTUR.İYİ CHP PARA ALMIŞ 30 BİNMİ 35 BİNMİ PARA ALMIŞ BU PARAYI KİME VERMİŞ ONUDA ARAŞTIRMAK LAZIM DEYİLMİ.

  5. AK parti toparlanırmı

    Sayın Gölbek, bir arkadaş size Ak pariyi toparlarsa Ahmet Erorhan toparlar demiş evet çokta isabetli söylemiş,su an için söylemde doğru ama icraatta bunu yapmazlar çünkü ovacıklı olması artı iki milletvekilnin ovacıklı olması onun önünü tıkıyor ben şahsen canı gönülden isterim ama yapamazlar.bu saatten sonra baska bir babayiğit te gözükmüyor,parti ilk kurulduğu yıllardaki mozaiğini kaybetti,yani eski doğru yolcular,eski anaplilar partiden tasfiye edildi,böylelikle parti tabanını da topal bıraktılar,her kesimle kaynaşabilecek bir başkan ve yönetim oluşmadığı sürece toparlanma zor gözüküyor.

  6. Araç çayı Çalışması 4 kat hızlandırılmalı

    Araç çayı Çalışması 4 kat hızlandırılmalı gerekirse iki koldan ihaleye çıkılmalı, Ayrıca yapım şirketlerine 24 esas çalışma yani 3 vardiya çalışacak şekilde maliyetle yapılmalı.
    Araç soğanlı birleşimi görsel olarak iyi değerlendirmeli
    Karabük Belediyesi de etrafındaki iş yeri imarı yerleri aralığı ve yine yakın mahalleleri imarları, yolları alt yapısı v.b bir uyum halinde eş zamanlı çalışmalı…
    Karabük halkı şehir parkı ziyaret sayısı ve yoğunluğundan da anlaşılacağı gibi bu tür sosyal mekanlara aç susamış
    çevre illeri de faydalanacaktır.
    Zaman değerlidir… Beklemeye oyalanmaya gerek yok nasıl 3 ayda şehir parkı yapıldıysa buda yapılır…

  7. Filyos Limanı ve Çevresi Projesi

    Filyos Limanı ve Çevresi Projesi bir başka amacıda Istanbul nüfusu yoğunluğunu azaltmaktır.
    İzmit körfezini ve etrafındaki sanayi talebini yükününü almak bölgeyi rahatlatmaktır.
    Büyük olasılık Otomotiv sanayi de Bursa yükünü rahatlatmaktır. Büyük ihtimal Yerli otomotiv yeri kararı 2019 yıl sonunda da belirlenecek. tüm iktisadi bilimsel alt yapı imkanlı var bu bölgede (Avrupa pazarına liman , İç piyasaya karayolu, demiryolu ,hammad de ,enerji v.b ) mükemmel seviye de
    Karabük’ten ve Eskipazar organizeden Filyos projesinde eş zamanlı şimdiden Kara yolunu 3-4 şerit, Demir yolunu da toplu ve yük taşıma imkanlarını geliştirmeli.
    Bir çılgın proje olarak hatta FİLYOS GİDEN IRMAĞI dahi ulaşım ve taşıma olarak değerlendirebilir…

  8. önemli degil

    herkes filyos bolgesine otomobil veya sanayisi yapilsin istiyor ama ne yazıkki bu bolge bu is icin secilmedi. ege bolgesi dusunuluyor. kac ay once filyosla ilgili yazmis ve kulislerde ustu kapali bir holdingten bahsediliyor demistim. yine soyluyorum. bu is icin balikesir ili cok hizli diyorlar. deniz ve liman orada da var. kiş sartlari filyosa gore daha iyi. avrupaya acilmasi kolay. ve asil onemlisi karabuk ili en ustten en alta bu isi tam almiyla istemiyor ve sahiplenmiyor. bizim vekillerimiz sadece ziyaret yapiyor. o mudurluge gittiler, bu acilisa katildilar. ey gidi mustafa eren kulaklarin cinlasin. bir gun boyunca mecliste yatmisti. isteyen yine yapardi. heleki meclis cogunlugu elinizde. ama nerde….

  9. Okuyucu

    Eskiden teknoloji daha mı fazlaydı.
    Lokomotifimiz var, vagonumuz var, tekerleğimiz var ama YOLCU TAŞIYAN bir trenimiz yok.
    40’lı yaşlardayım, Eskipazar’lıyım çocukluğumda hatta Eskipazar’da YİBO’da okurken Karabük’e gezmeye trenle gelirdik, Çankırı’ya sınavlara trenle gider gelirdik.
    Aynı Eski Bayramlar gibi oldu tren mazimiz de.
    O Zamanlar Mavi trenler vardı. O zamana göre çok lükstü. Şimdi Onları da göremiyoruz.
    Sayın GÖLBEK;
    Karabük – Çankırı – Ankara istikameti yolcu trenleri ne zaman açılır acaba.
    Karabük’ümüzün yarısı kadar öğrenci sayımız var. Otobüslerimiz yetersiz kalıyor. Havaalanımız(!) İnşallah Bitecek, Trenlerimiz de devreye alınabilir mi.
    Ülkemizin her yanına sıfırdan tren yolları hatta Hızlı Tren Yolları yapılırken, Bizim hazır yolumuzda trenimiz yok.
    Sayın GÖLBEK;
    Biz Önümüzdeki hazır yemeğimizi yiyemezken, daha pişmemiş yemeği yemeye niyetlenmemiz ne kadar doğru ve gerçekçi olabilir.
    Lütfen bunu da gündeme getirirmisiniz.
    Saygılar

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.