Her Telden (30 Aralık 2020)

Her Telden (30 Aralık 2020)

Yayın: 29.12.2020 19:54
Paylaş:
A+ A-

GEÇTİĞİMİZ GÜN,KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL’İ MAKAMINDA ZİYARET EDEREK, UZUNCA BİR SÜRE SOHBET ETTİK ve “COVİD-19.” OLAYI
Geçtiğimiz gün,Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL’İ makamında ziyaret ederek,uzunca bir süre sohbet ettik,öncelikle söylememiz gerekir ki,şu melun COVİD-19 olayının,Karabük özelinde azalması eğilimi göstermesinden Vali Sayın GÜREL çok ama çok memnun.
“BİR ARALAR VAKA SAYISI GÜNLÜK 500 CİVARINA KADAR GELDİ/GELİYORDU..” şeklinde bilgiler veren Vali Sayın FUAT GÜREL bu sayıların şu an itibarı ile “GÜNLÜK 40-50 DÜZEYİNE KADAR İNDİĞİNİ..” söyledi.
“ALINAN CİDDİ ÖNLEMLER SONUÇ VERMEYE BAŞLADI..” dedi.
Karabük Özelinde VAKA SAYILARININ azalması ile birlikte HASTANELERDE BİR RAHATLAMA olacağından söz etti Vali Sayın FUAT GÜREL ve bu sürecin devamı için “ÖNLEMLERİN AYNEN DEVAM ETMESİ..” gerektiğine de dikkat çekti.
Dileriz Vali Sayın FUAT GÜREL’İN dediği gibi,VAKA SAYILARI azalmayı sürdürür,ilerleyen günlerde SIFIRLANIR ve bir parça rahat nefes alma imkanına kavuşuruz.
KARABÜK’TE GERÇEKTEN ÇOK SIKI ÖNLEMLER ALINDI ve SÜRDÜRÜLÜYOR..
Olayın bu noktasında,Vali Sayın FUAT GÜREL başta olmak üzere,KARABÜK BELEDİYE Ekipleri,İl EMNİYET Müdürlüğü ekipleri ve diğer bütün birimler müthiş bir performansla çalıştılar..
Tabi sürecin kahramanları ise SAĞLIK KADROLARI,onlara şükran borcumuz var.

VALİ Sayın FUAT GÜREL ; “COVİD-19 SALGININA RAĞMEN 2020 KARABÜK’TE HAYLİ VERİMLİ GEÇTİ,2021 YILI ÇOK DAHA İYİ OLACAK…”
Geçtiğimiz gün Makamında bir süre sohbet ederek,Karabük’e ilişkin görüş alış/verişinde bulunduğumuz Vali Sayın FUAT GÜREL,yapılan işler ve yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi.
Vali Sayın GÜREL “COVİD-19 SALGININA RAĞMEN,2020 YILI KARABÜK İÇİN HAYLİ VERİMLİ GEÇTİ.PLANLANAN BAZI İŞLERİN 2021 YILI İÇİNDE BAŞLAMASI VE YENİ YATIRIMLARLA,BU YILI ÇOK DAHA VERİMLİ GEÇİRMEYE ADAYIZ..” anlamında görüşler dile getirdi.
Milletvekilleri ile uyumlu bir çalışma düzeni içerisinde ve “SORUNLARIN ÜZERİNE HEP BİRLİKTE GİTTİKLERİNE DE..” işaret eden Vali Sayın FUAT GÜREL Sanayi,Sağlık,Milli Eğitim,Tarım,Spor başta olmak üzere çok önemli gelişmelere imza atıldığına dikkat çekti.
Sorunları İktidar Partisi Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ile birlikte Bakanlık/Bakanlık dolaşarak,ziyaret ederek ve izleyerek belirli çözüm noktalarına getirdiklerini söyleyen Vali Sayın FUAT GÜREL bu manada Milletvekillerine de teşekkürü ihmal etmiyor.
Vali Sayın GÜREL,bu konuda İSMETPAŞA METAL ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Kamulaştırma çalışmalarına dikkat çekerek “KAMULAŞTIRILACAK ALANIN Yüzde 50 KISMI HALLEDİLDİ.ÖDENEK PARALARINI MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİRLİKTE İZLİYORUZ..” bilgilerini verdi.
Ve ; “GERİDE KALAN Yüzde 50 KISIM ARTIK ÇOK DAHA KOLAY..” dedi.

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN “YENİ BÜYÜME ALANLARININ ALT YAPI ÇALIŞMALARI İÇİN PROJELER HAZIRLANIYOR VE RAKAM..”
Hatırlayanlar vardır,birkaç yıl önce Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ içerisinde çok geniş hafriyat çalışmaları yapıldı ve adeta,İKİNCİ BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kadar alan kazanıldı..
DAĞLAR İNDİRİLDİ,TEPELER TIRAŞLANDI,ÇUKURLAR DOLDURULDU..
Dediğimiz gibi ORGANİZE SANAYİ Bölgesi’ne,adeta,İkinci bir ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ daha katıldı ve buralar onlarca yeni Fabrika kuruldu ,yeni/yeni yatırımlar geldi.
Vali Sayın FUAT GÜREL çok önemli bir konuya değinerek “KARABÜK ONGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN AÇILAN YERLERİNE YAPILAN TESİSLER İÇİN ALT YAPI YAPILMASI GEREKİYOR..” bilgilerini verdi..
Galiba çok önemli hazırlıklar yapılmış.
Projeleri hazırlanmış..
VE ;İlk tahminlere göre bu ALT YAPI çalışmaları için 42 milyon lira gibi hayli yüksek sayılabilecek rakamlar ortaya çıkmış ve bu çalışmalar için sıkı bir izleme yapılması gerekiyor elbet.
2021 yılı bu anlamda hayli gayretli çalışmalara sahne olacak gibi..

KARABÜK 2021 YILI İÇERİSİNDE,MARMARA GERİ KAZANIM ANONİM ŞİRKETİ’NİN,KAPASİTE ARTTIRIMI İÇİN CİDDİ YATIRIMA SAHNE OLABİLİR.
Karabük 2021 yılı içerisinde,açtığı Mahkemeyi kazanan MARMARA GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş.NİN çok ciddi bir yatırımına ev sahipliği yapacak gibi görünüyor ve kısa adı MARZİNC olan bu Firma kapasite artırımı için çalışmalarına başlayabilir.
MARZİNC “BİZ HİÇBİR NOKTA DA KİRLETİCİ DEĞİLİZ..” görüşünde.
Olayın tam bu noktasında “ YAPILAMAYAN ÇED TOPLANTISI SONUCU,AÇILAN MAHKEME VE ÇEŞİTLİ ÜNİVERSİTELERİN BİLİM İNSANLARININ OLUŞTURDUĞU 13 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİNİN VERDİĞİ RAPORLAR,MARZİNC ŞİRKETİ’NİN BU İDDİALARINA TEMEL DAYANAK OLUYOR KUŞKUSUZ..”
Kaldı ki Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN geçtiğimiz yıllarda aldığı önlemler,MARZİNC’E yaptırdığı çalışmalar,iyileştirmeler sonucu Tesislerin hiçbir KİRLETİCİ YÖNÜ kalmadığı da,özenle,özellikle belirtilmişti/belirtiliyor.
MARZİNC KAPASİTE ARTTIRIMINA GİDECEK MUTLAKA..
Ve artık Karabük’ün çok büyük bölümü “MARZİNC ARTIK KARABÜK’ÜN BİR ŞİRKETİ. KAPATIP GİTMEYECEĞİNE GÖRE,YENİ İSTİHDAM ALANLARI AÇMASININ HİÇBİR SAKINCASI YOK..” anlayışına gelmiş bulunuyor..
MARZİNC 2021 YILINDA BÜYÜK BİR YATIRIMA GİDECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Karabük’e de, SOSYAL SORUMLULUĞUNU,yerine getirecektir elbet..

BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “ŞUBAT AYI SONLARINDA KATI ATIK BERTARAF TESİSİ ÇÖPLERİ ALMAYA BAŞLAYACAK VE FAALİYETE..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’ün yıllara baliğ bir sorununun ŞUBAT AYI SONLARINDA biteceğine işaret ederek “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ BİTİRİLİYOR..” açıklamasını yaptı.
Yapımı devam eden KATI ATIK BERTARAF TESİSİ aynı zamanda elektrik enerjisi üretimi yapacak ve belirli bir süre sonra,Ulusal Şebekeye satılan elektrik bedelleri Karabük Yönetiminin hesabına geçecek.
Bu manada YILLARINI KAYBEDEN KARABÜK mutlu sona ulaşıyor.
İlk gelişimi/girişimi 2006 yılı ağustos ayında başlatılmıştı KATI ATIK BERTARAF Tesisinin ve birçok maceradan geçtikten sonra Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ inisiyatif aldı,olay süratle sona doğru gidiyor..
Mutlu olmamak mümkün mü..?
AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT Mahallesi rahatlayacak artık..

ÖZORMAN-İŞ SENDİKASI KARABÜK BÖLGE BAŞKANI Sayın LEVENT IŞIKTAŞ “ÜLKE GENELİNDE TOPLAM 8600 MEVSİMLİK İŞÇİYE KADRO…”
Dün ÖZORMAN-İŞ Sendikası Karabük Bölge Başkanı Sayın LEVENT IŞIKTAŞ ile sohbet ettik, Sayın IŞIKTAŞ Büromuza bir nezaket ziyaretinde bulunmuştu uzun/uzun sohbet ettik.
KARABÜK/BARTIN/ZONGULDAK Orman Çalışanları Sayın LEVENT IŞIKTAŞ’IN Bölge Başkanlığı’nı yaptığı Örgütlenmeye bağlı ve bu arada Sayın IŞIKTAŞ 269 Mevsimlik işçileri olduğundan söz etti.
ÜLKE GENELİNDE 8600 MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİSİ VARMIŞ.
Bu işçilerin 9 ay 29 gün süren bir işi varmış ve daha sonra İŞLERİ SONA ERDİRİLİYOR ve gelecek yıl yeniden işçi alımları yapılıyormuş, yıllardır bu yönlü yakınmalar duyardık zaten.
Sayın LEVENT IŞIKTAŞ olayı ilk kez Basınla paylaşmış da sayılabilir ve “DEVLETİMİZ 8600 İŞÇİYİ 2 AYLIK BİR SÜRE İÇİN NEDEN İŞTEN ÇIKARTIR VE DAHA SONRA 2 AY SONRA İŞE ALIR.8600 İŞÇİYİ DAİMİ KADROLARA GEÇİRSE,DEVLETİMİZİN KALDIRAMAYACAĞI BİR YÜK DEĞİL Kİ..” diyor.
ÜLKE GENELİNDE TOPLAM 8600 MEVSİMLİK ORMAN İŞÇİSİ..
Karabük Bölgeye bağlı toplam 269 mevsimlik Orman işçisi.
Bu arada KARABÜK ORMAN YANGINI noktasında 2.BÖLGE OLARAK değerlendiriliyormuş,örneğin HATAY İLİ civarında çıkan Orman Yangınları için BU BÖLGEDEN SÖNDÜRME EKİPLERİ falan gidiyormuş.
Düşünün ki bir grup işçi DAİMİ,bir grup işçi ise MEVSİMLİK..
Aynı işi yapıyorlar,bu biraz haksızlık değil mi..?

BİRÇOK SENDİKA İŞÇİSİNİN “TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İLE ALDIĞI ÜCRETLER,YENİ AÇIKLANAN ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALMIŞ İYİ Mİ…”
Birçok İŞKOLUNDA ve birçok Sendika’nın işçileri,TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile aldıkları HAKLAR bağlamında,HÜKÜMETİN yeni açıkladığı ASGARİ ÜCRETİN altında ücret alır hale gelmişler.
Düşünün ki,bir İşkolunda yapılan TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile bir işçi maaşı 2.750 lira VE YENİ asgari ücret 2.825 LİRA OLARAK AÇIKLANDI ve bu durum hayli karmaşa yaratmış sanıyoruz.
ŞİMDİ SENDİKAL DÜNYA DA,YENİ BİR HEYECAN BAŞLAMIŞ..
O işçilerin ücretlerine yeni bir kılıf geçirilecek.
BU NOKTA DA İŞÇİLER ELBET Kİ MEMNUN..
Ancak dönüp baktığınızda işverenler için aynı şeyleri söylemek elbet ki çok/çok zor ve önümüzde ki aydan itibaren bu çarpık ücret skalalarının değişimi için çalışmalar başlayacak elbet..
YENİ ASGARİ ÜCRET BELİRLİ KARMAŞALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ..
ÖNÜMÜZDE Kİ AY düzeltilmesi için çalışmalar başlayacak.

DEĞERLİ BÖLGENİN SESİ GAZETESİ OKUR ve DOSTLARI.
Koronavirüs tehlikesi altında geçirdiğimiz 2020 yılı,sosyal ve ekonomik açıdan Dünya ve Ülkemiz insanlığı için hayırlı geçti demek,elbet oldukça, zor olacaktır.
Bütün dileğimiz bu melun illetin 2021 yılında son bulmasıdır.
2021 Yılı Dünya ve Ülkemiz insanları açısından,bu salgının tamamen bittiği,insanlık aleminin sağlık,sıhhat,başarı ve mutluluk içinde geleceğine güvenle baktığı , barışçı bir ortamın kurulması dileklerimizle, YENİ YILINIZI KUTLUYORUZ.
Dileriz 2021 yılında her şey gönlünüzce cereyan eder.

14 kişi görüş bildirdi

  1. Check Valve

    Karabük için 2020 yılının tek güzel yani kayısı tüccarı ve yancılarından oluşan çukurambar müslümanları ve onlarin icraatlarının neticesi olan ark ocakcı beslemesinden kurtulmuş olmasıdır. 2021 yılında bu illetlerin dolusturdugu diğer zilletlerdende kurtulmak ümidiyle herkese iyi yıllar. Yeni yıldada yorumlarimla burada olacağım.

  2. Çorlu Fatihi

    K arabuksporu yiyip bitirip bu hale düşürenler, işçinin emekçinin aidatindan yolunubulanlar 2022 ye sagmalcilarda girer inşallah. Adalete guveniyoz.

  3. Daha Dur

    Daha dur Check Valve. Kurtulacağımız daha çok besleme var.
    Işini gücünü bırakıp gazete yorumları okuyan ispirto, Anason kokulu müdür ile yorumları okudukça ve sarhoşun ürettiklerini onayladıkça, geceleri uykusuz kalan kalitesiz müdür. kardemiri Cevhersiz bırakan,kendindeki başka cevherleri kullanan aktör şenkal. Bakkal hesabı yapan Finansçıdan kurtulmadan düze çıkamayız.

  4. Karabük-Karabükspor

    Karabükün durumunun özeti Karabükspor
    Ne der atasözü
    Kenarına bak bezini al,anasına bak kızını al derler.
    Karabükspora bak Karabükü gör.
    55 bin lirayı ödeyememiş bir kulüp.
    Sahipsizlikten dibe vurmuş bir Kent ve Kulüp
    KENARINA BAK BEZİNİ AL,ANASINA BAK KIZINI AL.
    KARABÜKSPORA BAK KARABÜKÜ GÖR İŞTE öyle deyilmi

  5. karabüklü

    Ahmet bey ovacık köprüsünün orada tren yolunun sol tarafı tarımsal alan olup sağ tarafı ticari alan olduğunu düşünüyorum. sonuçta dünya kadar alan var. karabükte bu kadar çok yer varken ne den Eskipazar ?
    Saka kavşağındaki çok katlı kavşak bitti. şimdide hazır çimen döşüyorlar.ayrıca ağaçlandırma filan süper şimdi size soruyorum ?
    o kavşakta trafik sorunumu vardı ? kardemir kavşağında yada başka yerlerde araçlar kuyruk olurken hiç bir hareket yok ( Karabük e on kavşak lazım ) hiç bir trafik yoğunluğunun olmadığı saka kavşağı yada safranbolunun öbür kavşaklarına devasa yatırım. Allah için soruyorum ne diyorsunuz bu işe ?

  6. Anca bu kadar tarif edilirdi

    Karabük-karabükspor diye yazan muhterem kişi bir mesele anca bu kadar güzel anlatılırdı bi Karabükspora bakamayan Karabüklüler Karabüke bakacak deyiller ya.Karabükün hepsi bu kadar işte

  7. Mavi Ateş

    Şirket tarihinin en kötü icrası, zarar üstüne zarar korkarım ortalama 600 dolardan ürün satılan bu çeyrekte bile kar edemeyecek yada cüzi kar edebilecek(ayın 31ine satış açmamızda durumumuzun vahametini gösteriyor) . Ak sacli tekerle uğraşırken(tam kapasite çalışıp yok satsan toplam üretimin anca 10dabiri) ortak hamilerinden dolayı dokunamadigi ve hamı harami kuzenlerin tekerini yürütmek için yol yapım ustalığı yapan neşeli kal ve oynar başlı hammadde dengesini ayarlayamamış hesap soran yok. Karabüksporun hali malum, umursayan davaya asılan yok. Iktidar milletvekilleri umut kesmiş, bu hale getirenlerden hesap sorma niyeti yok. Gelen ağam giden paşam. 8 kasım ruhu kalmamış, bir kaos olduğunda kenetlenecek ruh, ardına dusulecek lider yok. Onun için check valf, top atsan kimse dyymaz, bu zilletlerede kimse dikunamaz, sana tavsiyem koyver gitsin. Allah sonumuzu hayır etsin, sonra kimse ağlamasın.

  8. MAHİR ACAR UNUTULDUMU

    EY KARABÜKLÜLER,EY KARABÜKÜ YÖNETENLER MAHİR ACARI UNUTTUNUZMU EYER UNUTTUYSANIZ YENİ MAHİR ACARLARA HAZIR OLUN YENİ MAHİR ACARLAR ÇIKACAKTIR UNUTMAYIN BU LAFLARI KİMSE İLGİLENMESİ KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN KARABÜK YENİ MAHİR ACARLARLA TANIŞACAKTIR SİZ HALA UYUYUN ÇOK KALMAZ MART AYINDAN SONRA YENİ MAHİR ACAKLARLA KARABÜK BİRLİKTE KONUŞULMAYA BAŞLAR

  9. Mahir Acar Karabükspor

    Mahir Acar Karabükspor için ders verdi anlayana Ziya Ünsal Karabükspor meselesiyle aramızdan erken ayrıldı bunlardan kimse ders çıkartmadı kimse ilgilinmiyor Karabüksporu bu hale düşüren şerefsizleri işin başına kim getirdi bizmi getirdik.Karabükspordan madur olanlarla bir konuşun bakın daha sırada kaç mahir acar var görürsünüz yarın birgün çatılara çıkıp Türkiyeye seslenecekler ne diycekler her beraber görürüz siz mart ayından sonrakileri görürsünüz EEYY SİYASETÇİLER EY BELEDİYE BAŞKANLARI EYY KARABÜKLÜLER

  10. Karabükspor magduru Mahir

    Mahir Acar karabükspor maduru biz unutmadık esas unutmaması lazım gelen insanlar unutmasınlar Rahmetli Zira ünsal arkasından itip sonra arkasını dönenlerin yüzünden erken ayrıldı lazım gelen insanlar unutmasınlar bu dünyanın öteki tarafıda var ben namaz kıldım oruç tuttum diye kimse böbürlenmesi kul hakkı yiyip yimediğiyine baksın kul hakkı yiyenler öteki tarafta bunun hesabını nasıl vericeklerini düşünsünler

  11. Teneke Türbün

    Hazırlık maçı yapmaya tenezzül etmeyeceğimiz takımlardan 6 gol yer hale gelmemize kimler neden olduysa, kim bu kulübün delikli bir kuruşuna tenezzül ettiyse ve yetkisi olupta kimler hesap sormuyorsa Rabbim gün yüzü göstermesin onlara.

  12. karabüksporlu karabüklü

    karabükspor bu il görünümlü ilçeye çok geliyordu…
    bu yaşananlar iyi oldu demiyorum,çok üzülüyorum ama fazlasıyla hakediyoruz…
    süper lig maçında bile ort 2bin-3bin seyirci olurdu
    onunda bir kısmı bedavacılar (bedava mezar versen girecek tipitoşlar) bir kısmıda kastamonu bartın çaycuma vs dan süper lig maçı izlemeye gelenlerdi…
    hatta fener gs bjk trabzon maçlarında şehrin ileri gelenleri!!!o kelli felli koca koca adamlar!!!bedava bilet alamadığı için veya bedava bilet alsada falanca filanca kadar güzel koltuk verilmediği için huzursuzluk kavga çıkarıp şehirde gerginliğe yol açardı.
    Ahmet Gölbek abide çok iyi hatırlar bunları…
    heryıl enyakınlarımla kombinemi ilk çıktığı anda stadın en güzel yerinden parasıyla alıp, sezon başında kulübe karınca kararınca katkı sağlar, hemde bedava sayılabilecek ücretlerle ailemle arkadaşlarımla birlikte güzel güzel üst ligler keyfi yaşardım.
    aldığım kombine bileti yaşadığım şehre karşı sorumluluk olarak görürdüm…
    ama bu şehre fazla geldi keyfimiz…
    hakettikmi?? tabiki…. hemde fazlasıyla…

  13. Karabükspor otobüsü

    50 bin TL için koskoca otobüse sahip çıkamadınız

  14. Alimallah

    Son gelişmeler gosteriyoki postmodern darbe ile şirkete çöktüm zannederken azginliklarinin kurbanı olanlar elinden oyuncağı alinmiş çocuk gibi sağda solda ağlamaya başlamışlar. Ağlamakla kalmamış ipe sarılmışlar. Yalniz çok fazla ses etmesinler, alimallah biyerleri sinirlendirirde kulüp davası didiklenirse kendileri için hicde iyi olmaz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflani’de Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni Kursu Verildi

Yayın: 20.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

“Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni” kursu

Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan “Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon” kursuna 24 kişi katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol, yaptığı açıklamada, kurs talebinde bulunan çiftçilerle, Eflani Şehit Hasan Yılmaz Halk Eğitimi Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirterek, çiftçilerden gelen taleplere çözüm önerileri sunduklarını bildirdi.

Kursiyerleri, hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda bilgilendirdiklerini vurgulayan Şenol, hayvancılıkta verim, kalite ve sürdürülebilirliği hedeflediklerini kaydetti.

Şenol, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık’ın, kursiyerlere Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdiğini belirtti.

Kursa davet ettikleri Karabük Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Şahin Çadırcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Alper Çağlayan’ın, çiftçilerin sorularını yanıtladığını aktaran Şenol, “İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcımız Erdal Kaya, sahadaki tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 24 kursiyer, belge almaya hak kazandı.” ifadelerini kullandı.