Her Telden (31.Ocak.2018)

Her Telden (31.Ocak.2018)

Yayın: 30.01.2018 21:48 |Güncelleme: 31.01.2018 07:48
Paylaş:
A+ A-

“BİR MUSİBET-BİN NASİHATTEN YEĞDİR..” GİBİ BİR ATASÖZÜ VE KARDEMİR SERVİS ARACININ YAPTIĞI FECİ KAZA SONRASI GELİŞMELER…
Bilirsiniz “BİR MUSİBET-BİN NASİHATTEN YEĞDİR..” şeklinde bir atasözü vardır,KARDEMİR Servis aracının yaptığı o feci kaza Karabük’te yeni bir dizi gelişmelere sahne oldu.
BU KAZA SONUCU TOPLUM,ADETA,SİLKELENDİ..
Silkelendi ve bundan sonrası için ÖNLEMLER ALINMASINA yönelik fikirler öne sürülüyor,olay yalnızca SERVİS ARAÇLARI ile değil,TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI içinde önlemler dizisine savruluyor..
ARAÇLARIN ESKİLİĞİ,YETERSİZLİĞİ,BAKIMSIZLIĞI SÖZ KONUSU.
Hatta gerekli temizlik,hijyenik bakım yapılmamasına kadar giden TOPLUMSAL TALEPLER yapılıyor ve bu anlamda müthiş bir duyarlılık hüküm sürüyor.
BUNLARIN TAMAMI,HAKLI,YAPILMASI GEREKEN TALEPLER ELBET..
İnsan “KEŞKE KAZA OLMADAN BU TALEPLER DİLE GETİRİLMİŞ VE YAPILMIŞ OLSAYDI..” diyor,ancak,olmadı/olmadı işte,o nedenle diyoruz BİR MUSİBET-BİN NASİHATTEN YEĞDİR diye..
Bu tür araçlar bakımdan geçiriliyorlar..
Eksiği/gediği kalmayacak şekilde bakımları yapılıyor..

VALİ SAYIN KEMAL ÇEBER VE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,FİRMALARIN/OKULLARIN SERVİS ARAÇLARI,BUNLARIN DİPTEN DORUĞA BAKIMLARI..
KARDEMİR Servis Aracının yaptığı kaza ve bu kaza sırasında hayatını kaybeden insanlar,Karabük özelinde “ÇOK BÜYÜK BİR TOPLUMSAL SARSINTI,TOPLUMSAL TALEPLER MANZUMESİ ORTAYA ÇIKARTTI..” bunları görmezden gelmek mümkün değil elbet.
Görmezden gelinemeyecek ölçü de ki TOPLUMSAL TALEPLER başta Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ olmak üzere hemen herkesi harekete geçirdi.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI,FİRMALARIN/OKULLARIN SERVİS ARAÇLARI,ŞEHİRİÇİ VE ŞEHİR DIŞI ÇALIŞAN MİNİBÜSLERİN dipten doruğa bakıma tabi tutulması,bakımdan geçirilmesi sürecine girildi.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER bu olayın üzerinde hassasiyetle duracağı mesajlarını veriyor ve Allah Korusun,yine veya yeniden bir FREN BOŞALMASI olmaması,insanların hayat garantisi için TÜM ARAÇLAR BAKIMLARINI yaptıracaklar.
Dedik ya BİR MUSİBET-BİR NASİHATTEN YEĞDİR diye..
Keşke O KARDEŞLER ARAMIZDAYKEN bunlar yapılmış olsaydı..
O Kardeşlerle birlikte yapılanları görseydik..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,ESNAFLARI ZİYARET EDİYOR, ESNAFLARIN SORUNLARINI DİNLİYOR,SAMİMİ BİR ORTAM..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,uzunca bir süreden bu yana yapmadığı ESNAF ZİYARETLERİNİ yapmaya başladı ve çok samimi görüşmeler yaptığına ilişkin bilgiler alıyoruz.
Sayın RAFET VERGİLİ çok samimi,çok sıcak ilgi görüyormuş esnaflardan..
Ziyaretine gittiği birkaç dostumuzla görüştük “KENDİSİ ÇOK SICAK DAVRANIYOR,EĞER BİR SORUNUNUZ VARSA DİNLİYOR,ÇÖZÜM NOKTASI ARIYOR.VALLAHA ABİ BEN ÇOK YARARLANDIM ZİYARETİNDEN..” falan gibi ifadeler kullandı.
Kimi insanlar ise “YAKINDA SEÇİM FALAN MI VAR..” diye soruyor..
Biz sanmadığımızı söylüyoruz ve Sayın RAFET VERGİLİ zaten hep Karabük insanı ile iç/içe,sürekli insanlarla görüşüyor,bu esnaf gezileri ise işin cabası oluyor elbet.
Sayın VERGİLİ esnaf ziyaretleri ile Karabük’ün en kılcal damarlarında ne sorunlar yaşanıyor,neler gelişiyor bunları da öğrenme fırsatı yakalıyor bilgilerini tazeliyor.
Öyle görünüyor ki,bu gezileri devam edecek..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “AKADEMİK BİLİŞİM 2018 KONFERANSI..” İLE KARABÜK’E 7-8 BİN KONUK GETİREREK,BÜYÜK CANLILIK YARATTI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ öğrencilerin olmadığı şu dönemde 7-8 bin dolayında KONUK GETİREREK, gerek Karabük’te,gerekse Safranbolu’da çok önemli sosyo/ekonomik bir canlılık yaşanmasına yol açtı.
AKADEMİK BİLİŞİM 2018 KONFERANSI’NA KATILIM ÇOK BÜYÜK.
7-8 BİN katılımın içinde ÖĞRENCİLER var,ÖĞRETİM ÜYELERİ var ve bu insanlar DÜNYANIN,ÜLKEMİZİN geleceği olarak görülen BİLİŞİM üzerine konuşuyorlar,tartışıyorlar,çalışmalar yapıyorlar..
YURTLARDA KALIYORLAR,BU YÖRE DE YİYİP/İÇİYORLAR..
Düşünün ki 7-8 bin civarında insan şu an itibarı ile Karabük’te,Safranbolu’da geziyorlar,dolaşıyorlar ve Konferans saatleri dışında YÖREMİZİ GEZİYORLAR..
Öncelikle katılanlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİNE hayran kaldılar..
Bunun altını,özenle,önemle çizmemiz gerekiyor..
Tek YAKINDIKLARI KONU,MİNİBÜSLER,MİNİBÜSLÜR,MİNİBÜSLER..
Bakın yeniden ve altını çizerek söylüyoruz..
Tek yakındıkları konu MİNİBÜSLER ve lütfen biraz dikkat..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,KARABÜK’ÜN HER ALANDA Kİ LOKOMOTİFİ VE ŞU ÖLÜ SEZONDA “BİLİŞİM KONFERANSINA KATILAN..” BİNLER..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,gerek öğrenci sayısı ve bu öğrencilerin Karabük’e getirdiği sosyo/ekonomik hareketlilik,gerekse Dünya ile entegrasyon noktasında Karabük’ün lokomotifi olma halini sürdürüyor.
ŞU AN ÖĞRENCİLER YARI YIL TATİLİNDE,ÖLÜ SEZON..
Bakın bu defa da,AKADEMİK BİLİŞİM 2018 KONFERANSI nedeni ile Karabük’e 7-8 bin Öğrenci veya Öğretim Üyesi geldi,bunlar bir haftaya yakın bir zaman Yöremizde kalacaklar..
Getirdikleri fikirler,görüşleri bir kenara bırakın,sosyal gelişimi kenara bırakın..
Milyonlarca lira ekonomik değer bırakacaklar Yöremize..
Gelenlerin çok mutlu olduklarını,memnun olduklarını biliyoruz..
Tek sıkıntıları,ne yazık ki,minibüsler,keşke o sıkıntıları da olmasaydı.

KARABÜK YILLARDIR HAVA KİRLİLİĞİNİN PENÇESİNDE KIVRANIYOR,ANCAK,SON DÖNEMDE SAYIN RAFET VERGİLİ’NİN ETKİSİ İLE TEPKİLER…
Karabük yıllardır KİRLİ HAVANIN,KİRLİ ÇEVRENİN pençesinde kıvranıp dururdu,kimsenin de pek fazla sesi/soluğu çıkmazdı,ancak son dönemde Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN bir çıkışı TOPLUMSAL BİR ŞOK etkisi yarattı.
Sayın RAFET VERGİLİ geçtiğimiz aylarda KARDEMİR ve MARZİNÇ üzerinden KİRLİ HAVA,KİRLİ ÇEVRE çıkışı yapınca,Karabük’te TOPLUMSAL BİR UYANIŞ MI OLDU diyelim,TOPLUMSAL BİR ŞOK MU oldu diyelim,bir silkinme yaşandı..
ŞİMDİ HERKESTE ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSELDİ..
Bilindiği gibi MARZİNÇ adına ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalar var,MARZİNÇ havayı kirlemiyor,bu en gelişmiş laboratuar sonuçlarından çıkan bir olay,yalnızca ATIK MADDESİ sıkıntılı.
ATIK MADDESİ olan CURUF süratle başka yerlere taşınıyor..
Ancak,KARABÜK’TE HAVA GERÇEKTEN KİRLİ ve işin en ilginç yanı ise HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI verilerine karşı olan TOPLUMSAL GÜVENSİZ ortam elbet.
TOPLUM O İZLEME AĞI VERİLERİNE BİR TÜRLÜ GÜVENMİYOR..
Hatırlarsınız AK Parti mensubu Sayın MUSTAFA ÇELENLİ bu konuda ne büyük duyarlılık göstermiş ve “TOPLU ÖLÜMLER Mİ BEKLENİYOR..” gibi feryatlar etmişti..
KARABÜK TEMİZ BİR ÇEVREYE NE ZAMAN,NASIL KAVUŞACAK..
Ne dersiniz..?

SAFRANBOLU ESNAF ODASI BAŞKANI SAYIN MUAMMET DUMANER “19 YIL BOYUNCA BAŞKAN OLARAK ÖNEMLİ İŞLER YAPTIM,YAPTIK..”
Safranbolu ESNAF ODASI Başkanı Sayın MUAMMER DUMANER Basın ile bir kahvaltıda buluştu ve 11 ŞUBAT günü yapılacak olan KONGRE DE yeniden ADAY olacağını açıkladı..
19 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİNİ ANLATTI,Sayın DUMANER..
YENİDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI..
Bilindiği gibi,Safranbolu ESNAF ODASI için,daha öncesinde de Sayın CEMİL ALTAN Başkan Adayı olduğunu açıklamıştı,Sayın CEMİL ALTAN ayrıca çeşitli yerlere resmini ve sloganını astırmış,pankartlar koymuş.
Safranbolu ESNAF ODASI Başkanlık kulisleri Karabük’e oranla çok daha hızlı geçiyor,Karabük Seçimleri de çift adaylı yapılmıştı,hayli hareketli ve bol kulisli geçmişti.
ANCAK SAFRANBOLU SEÇİMİ ÇOK DAHA HEYECANLI GEÇİYOR SANKİ.
Bu arada SAFRANBOLU TİCARET ve SANAYİ ODASI içinde ciddi bir hareketlenme yaşanıyor,orada ki seçim veya seçimler,öncesinde kulis yapılamayacak kadar değişik.
Yine de BİLLBOARDLARA slogan asan,adaylığını ilan edenler var.
SAFRANBOLU TİCARET HAYATINI SEÇİMLERİN HEYECANI SARMIŞ..

GELECEKTE YAPILACAK “YEREL VE GENEL SEÇİMLER NOKTASINDA..” İKİ KONUYA ÇOK/ÇOK DİKKAT EDİN “BÜTÜNŞEHİR VE İTTİFAK OLAYLARI..”
Saygıdeğer okurlarımıza naçizane bir önerimiz var..
Gelecekte yapılacak YEREL ve GENEL SEÇİMLER için “BÜTÜNŞEHİR ve SEÇİM İTTİFAKI..” gelişmelerine iyi dikkat edin,her iki seçimin kaderini de bu İKİ GELİŞME belirleyecek,.
Öncelikle “SEÇİM İTTİFAKI..” nasıl yapılacak,örneğin AK Parti ile MHP bir SEÇİM İTTİFAKINA giderse,bu ittifak YEREL SEÇİMDE nasıl,GENEL SEÇİMDE nasıl yürütülecek..
KARABÜK MERKEZİNDE,YEREL SEÇİMİ MHP KAZANDI..
Ancak,KARABÜK MERKEZİNDE GENEL SEÇİMİ AK PARTİ KAZANIYOR..
O ZAMAN BELEDİYE MHP’YE,MİLLETVEKİLLERİ AK PARTİYE Mİ verilecek..?
Peki BÜTÜNŞEHİR Yasası çıkar ve YEREL SEÇİMLERDE uygulanırsa,BÜÜNŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NA Köyler dahil tüm Karabük oy vereceği için O İŞ NASIL KOTARILACAK..
Örneğin; İYİ PARTİ Belediye Başkan Adayı Sayın DURSUN ALTIPARMAK’I tüm İlçelerin KÖYLERİNDE yaşayanlar da tanır,İTTİFAK böyle bir isim çıkartabilir mi veya CHP böyle bir isim bulabilir mi..?
ÇOK CİDDİ BELİRSİZLİKLER YAŞANACAKTIR,BUNU BİLİN..

ÜLKENİN YAIN GELECEĞİNDE “BELEDİYE BAŞKANLARI,MİLLETVEKİLLERİNDEN DAHA FONKSİYONEL,DAHA AKTİF OLACAKLAR..” GALİBA..
Ülkemizde 30 BÜYÜKŞEHİR Belediyesi var ve Hükümet geride kalan 51 İL için BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE Yasası çıkartmayı düşünüyor ve bu iş çok büyük bir değişim demektir.
BÜTÜNŞEHİR YASASI ÇIKARSA İl Özel İdarelerin makine/ekipman/personel gibi varı/yoğu BELEDİYE TEŞKİLATLARINA geçecek ve KÖYLERİN birçok sorununu Belediyeler yerine getirecek.
BU NOKTA DA BELEDİYE BAŞKANLARI ÇOK FONKSİYONEL OLACAKLAR.
Buna karşılık MİLLETVEKİLLERİNİN fonksiyonları,en azından,göreceli anlamda,bugün alışageldiğimiz Milletvekili anlamında çok/çok geri gidecek..
GELECEKTE BELEDİYE BAŞKANLIĞI CAZİP OLACAK ELBET..
Hele BÜYÜK ŞEHİR,BÜTÜNŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI çok cazip olacak.
Ülkemiz hızla kabuk değiştiriyor görüyorsunuz..
SİYASETÇİLER AYAK UYDURMAYA ÇALIŞIN OLUR MU..?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Basketbol: Haftanın programı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 28, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 34. ve son hafta maçları yapılacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ise play-off final serisine devam edilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, liglerde program şöyle:

– Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

Yarın:

13.00 Reeder Samsunspor-Bahçeşehir Koleji (Mustafa Dağıstanlı)

15.30 Fenerbahçe Beko-Darüşşafaka Lassa (Ülker)

18.00 Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket-Çağdaş Bodrumspor (Pamukkale Üniversitesi)

21 Nisan Pazar:

13.00 Manisa Büyükşehir Belediyespor-Onvo Büyükçekmece Basketbol (Muradiye)

15.30 Aliağa Petkimspor-Bursaspor İnfo Yatırım (ENKA)

18.00 TOFAŞ-Pınar Karşıyaka (TOFAŞ)

20.30 Anadolu Efes-Türk Telekom (Sinan Erdem)

22 Nisan Pazartesi:

20.30 Beşiktaş Emlakjet-Galatasaray Ekmas (BJK Emlakjet)

– Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi

21 Nisan Pazar:

15.00 Konyaspor-MKE Ankaragücü Ikon Menkul (Selçuklu Belediyesi)

15.00 OGM Ormanspor-Bornova Belediyesi Karşıyaka (M. Sait Zarifoğlu)

15.00 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor-Balıkesir Büyükşehir Belediyespor (Kocaeli Atatürk)

15.00 Esenler Erokspor-Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler (Başakşehir)

15.00 Fenerbahçe Koleji Novotel-Semt77 Yalovaspor (Fenerbahçe Metro Enerji)

15.00 Finalspor-Gaziantep Basketbol (Naim Süleymanoğlu)

15.00 Kapaklıspor-Sigortam.net (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi)

15.00 Alagöz Holding Iğdır Basketbol-Pizza Lazza Haremspor (Iğdır Kazım Karabekir)

15.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi-Çayırova Belediyesi (Edip Buran)

– Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

– Play-off final serisi

Yarın:

15.00 YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol-Danilo's Pizza Bursa Ant Spor (Bodrum)

23 Nisan Salı:

15.30 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor- YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol (Gemlik)