Her Telden ( 31 Ocak 2020)

Her Telden ( 31 Ocak 2020)

Yayın: 30.01.2020 21:30
Paylaş:
A+ A-

YENİŞEHİR YÜRÜYEN MERDİVENLERİ VE BİR TAKSİCİ ESNAFININ ELİNDE Kİ YÜRÜYEN MERDİVEN ANAHTARI,YANLIŞ ANLAMA OLAYI..
Dün Vatandaş rumuzu ile bir Okurumuz YENİŞEHİR YÜRÜYEN MERDİVENLERİ hakkında YORUM yazmış,O Okurumuz “TAKSİCİ ESNAFI ELİNDE YÜRÜYEN MERDİVEN ANAHTARI İLE,MERDİVENLERİ İSTERSE YÜRÜTÜYOR,İSTERSE YÜRÜTMÜYOR..” gibi bir değerlendirme yapmış.
GERÇEKTEN ÇOK İLGİMİZİ ÇEKTİ BU YORUM.
En iyi bilgiyi nereden alabiliriz diye düşünürken,aklımıza O MERDİVENLERE en yakın pozisyonda işyeri olan MUDO GİYİM Sahibi Sevgili Kardeşim Sayın ALİ TEKİN’E,sormak geldi.
Sayın ALİ TEKİN,bu konuya “EVET YÜRÜYEN MERDİVENLERİN ANAHTARI,ORADAKİ TAKSİ ESNAFI KARDEŞİMİZDE.ANCAK,MERDİVENİN KIRMIZI IŞIĞI YANINCA VE ARIZA VERİNCE,O TAKSİCİ ESNAFI MERDİVENİ YENİDEN YÜRÜTMEK AMACI İLE ANAHTARI KULLANIYOR..” bilgisini verdi.
YÜRÜYEN MERDİVEN anahtarı,bu merdivenleri durdurmak için değil,arızalanıp durduğu zaman yürütmek için kullanılıyormuş yani,yine Sayın ALİ TEKİN Kardeşim “ARIZA BÜYÜK OLUR VE O ANAHTAR İLE YENİDEN ÇALIŞTIRILAMAZSA,O ZAMAN O TAKSİCİ KARDEŞ BELEDİYEYE HABER VERİYOR..” dedi.
Çok ilginç bir konu değil mi..?
Olaya dıştan baktığınızda,YÜRÜYEN MERDİVENLERİ DURDURMAK İÇİN sanıyorsunuz,ama,işin aslı tam tersi ve duran merdivenleri yürütmek için kullanılıyormuş.
O TAKSİCİ ESNAFI KARDEŞ,MERDİVENLERİ YENİDEN YÜRÜTÜYORMUŞ.
Eğer arıza büyük olur ve yeniden yürütemezse Belediyeye haber veriyormuş ve olay dışarıdan göründüğü gibi değil,vatandaş rumuzu ile yazan kardeşimiz sayesinde biz de,Okurlarımızda yanlış anlamaya çok müsait bir konunun içyüzünü öğrenmiş olduk.
Kendisine teşekkür ediyoruz.

İSTANBUL’DA ÖNEMLİ TİCARİ POZİSYONU OLAN EFLANİLİ BİR KARDEŞİMİZ,DOSTUMUZ “YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ YURDU YAPMAK GEREK.”
İstanbul’da çok önemli bir ticari pozisyonu olan ve özellikle,AK Partili Siyasetçilerle arasının çok iyi olduğunu bildiğimiz bir Kardeşimizle görüştük önce ki gün.
Geçtiğimiz günlerde Eflani’ye geldiğini ve MESLEK YÜKSEKOKULU Öğrencisi bir/iki öğrenci ile görüştüğünü söyleyerek “ANLATTIKLARINDAN ÜZÜLDÜM,İÇİM ACIDI..” dedi.
Hatta “EKONOMİK DESTEK İÇİN BİR HARÇLIK VERMEK İSTEMİŞ..” çocuklar kabul etmemişler “ÖYLE DE GURURLU,ÖYLE DE TOK GÖZLÜLER..” falan dedi.
“BU ÇOCUKLAR İÇİN ÖĞRENCİ YURDU YAPMAMIZ GEREK..”
Israrla bu konuyu gündeme getirdi ve bunun için bazı girişimler yapacağını söyledi “BİRKAÇ ARKADAŞ BİRARAYA GELİRSEK BU İŞİ KOLAYCA BAŞARIRIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..” gibi ifadelerde kullandı.
Şu an itibarı ile EFLANİ MESLEK YÜKSEKOKULU’N DA kaç öğrenci var acaba ve örneğin YENİCE İlçesi bu konuda çok duyarlı,çok talepkar,ayrıca KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Yönetimi ile çok yakın ilgili bir duruş sergiliyorlar.
SENATO TOPLANTISINI BİLE YENİCE’DE YAPTIRACAK KADAR İLGİLİLER.
Özetlersek şayet O DOSTUMUZ YURT KONUSUNDA hayli duyarlı davranıyor.

BİR OKURUMUZ,UZUNCA BİR YORUM YOLLAYARAK “SİYASETEN SÖZÜ VERİLİP TUTULMAYAN İŞLER NOKTASINDA..” GöRÜŞLERİNİ YAZMIŞ
Dün,bir okurumuz SİSTEM rumuzu ile Yorum yollayarak “ SİYASETEN SÖZÜ VERİLEN,ANCAK,TUTULMAYAN/TUTULAMAYAN KONULARA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİNİ..” yazmış/dile getirmiş.
Hani bir söz vardır “HİÇBİR MAZERET BAŞARININ YERİNİ TUTAMAZ..” şeklinde,eğer bir söz verilmişse bunun tutulması gerekir,diğer hiçbir konu veya gelişme verilen sözün yerine getirilmeyişini hafifletmez.
Hele o söz GENİŞ İNSAN KİTLELERİNE VERİLMİŞSE..
Bir başka Yorum daha gelmiş ve o Yorumu yazan Okurumuz da HAFİF TERTİP,BİZİMLE DALGA GEÇEREK Siyasette SÖZ VERMEK BİR,DÖNMEK İKİ gibi görüş dile getirerek “DEMEK HALEN SEN BUNU ANLAYAMAMIŞSINA..” getirmiş sözlerini.
Daha sonra da 3 T Sloganı ile seçime giren-her kimse..- bir Siyasetçiden söz ederek “SEÇİLDİ VE NE 3 T UYGULADI,NE BAŞARILI OLDU..” gibi değerlendirmeler yapmış..
SİYASETÇİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALI ELBET..
Bizim üzerinde durduğumuz konu bu..
O zaman SİYASETE GÜVEN DUYULUR,Siyasetçiye güven duyulur..

O PROFESÖR KARDEŞİMİZ,DOSTUMUZ “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ve DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE ÜZÜLÜYORUM.”
Dün yine yazdık,geçtiğimiz gün bir PROFESÖR Kardeşimiz,Dostumuzla sohbet etmiştik ve bize “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE İLGİLİ YAZDIĞINIZ YAZILARI İLGİ İLE İZLİYORUM..” demişti.
Daha sonra da “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN YAZDIKLARIN TAMAM/DOĞRU.İYİ DE TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ DAHA MI İYİ DURUMDALAR…” demişti.
Bu öğrencilerin “ÜNİVERSİTE SINAVINA GİREN 1.5 MİLYON ÖĞRENCİ ARASINDA,EN YÜKSEK PUANI ALAN İLK 25 BİN ÖĞRENCİ ARASINDA OLDUKLARINA..” dikkat çekerek “BU KADAR PARLAK ZEKALI ÇOCUKLARA,YETERLİ EĞİTİM VERİLEBİLİYOR MU..?” diye sormuştu.
Kendi sorusuna da “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM KADROSUNA BAKIN.TIP FAKÜLTESİ ÖĞRETİM KADROSUNA BAKIN,BUNLARA SAĞLANAN EĞİTİM MEKANLARINA BAKIN GÖRÜN..” diye cevap vermişti..
Baktık Hoca hayli dertli,fazla ses çıkartamadık sessizce dinledik.
Derdi,kendi kişisel sorunlarından değildi Hocanın..
Parlak zekalı olan ÖĞRENCİLER adına dertleniyordu..

SAKARYA CİVARINDA VE OTOMOTİV SANAYİNDE 300 İŞÇİNİN ÇALIŞACAĞI BİR FABRİKA HABERİ VE KARABÜK’TE MARZİNÇ YATIRIMINA KARŞI..
Dün sabah Ulusal genişlikte yayın yapan bir Televizyon kanalında “SAKARYA İLİNDE ve OTOMOTİV SANAYİNDE 300 İŞÇİNİN ÇALIŞACAĞI BİR FABRİKA KURULUYOR..” şeklinde ki haber dikkatimizi çekti.
Haberin devamında “300 İŞÇİ HEMEN,YATIRIMIN İKİNCİ ETABINDA 300 İŞÇİ DAHA ÇALIŞACAK..” yolunda ki haberi dinleyince,aklımıza KARABÜK GELDİ,aklımıza MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI geldi.
MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI Yatırımı başlamış olsa 150-200 işçi çalışacaktı,daha sonra ÇİNKO FABRİKASI kurulacak 1000-1500 işçi daha iş, aş ve ekmek kazanacaktı.
80-100 KİŞİLİK BİR GURUP ÇED TOPLANTISINI SABOTE ETTİ.
Bakanlıkta,alel/acele ve kimi çevrelerin KAYSERİ LOBİSİNİN etkisi ile MARZİNÇ KAPASİTE ARTTIRIMI Yatırımına izin vermediğini ilan etti ve bu yolla yapılacak ÇİNKO FABRİKASININ önü en azından belirli bir süre kesilmiş oldu..
Karabük Valisi,Karabük Belediye Başkanı,Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü MARZİNÇ KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL diyor,ancak,80-100 kişilik AKLI EVVEL BİR GURUP hayır efendim zehirleniyoruz diyorlar..
KARABÜK’E GELECEK BİR YATIRIMA ENGEL OLUYORLAR.
Buna karşın,KARABÜK’TE İŞSİZLİK GIRTLAĞA DAYANMIŞ DURUMDA..

MARZİNÇ TESİSİ GENEL MÜDÜRÜ Sayın METİN ALTAN BAŞTA OLMAK ÜZERE,ORADA ÇALIŞANLAR SAĞLIKLARINI HİÇ DÜŞÜNMÜYORLAR MI..?
Karabük’te küçük bir kesim var ve halen MARZİNÇ KİRLETİYOR feryadından vazgeçmemiş gibiler,o feryadın Karabük’e gelecek yatırımı belirli bir süre engellediğinin,ötelediğinin farkında değiller.
Ne yazık ki farkında değiller.
Bakın MARZİNÇ Genel Müdürü Sayın METİN ALTAN yaşadığı ömrün,çok büyük bölümünü Sanayi Tesislerinde çalışarak,yöneticilik yaparak geçirmiş bir Teknokrat ve sanki kendi sağlığını düşünmüyor,o yüzden MARZİNÇ Genel Müdürlüğü yapıyor..
MARZİNÇ Tesislerinde çalışan diğer insanlar,kendi sağlıklarını düşünmüyorlar,sanki zehirlenmeyi,ölümü göze almışlar da,o nedenle MARZİNÇ Tesisinde/Tesislerinde çalışmaya,hem de sağlıklı biçimde çalışmaya devam ediyorlar..
Örneğin Vali Sayın FUAT GÜREL,bu Yöre insanının sağlığı bozulsun istiyor ve o nedenle kasıtlı olarak “MARZİNÇ KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL..” şeklinde açıklama yapıyor..
Yine,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konuda önemli açıklamalar yaparak “ALINAN ÖNLEMLER SONUCU MARZİNÇ KESİNLİKLE KİRLETİCİ BİR TESİS DEĞİL..” diyor..
KARABÜK’E YATIRIM GELMESİNE,BİR SÜRE ENGEL OLUNDU..
Ne yazık ki,işin gerçeği bu..

EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI İÇİN,ÇOK BÜYÜK BİR İSTEK,ÇABA VE GAYRET VAR VE GÖNDERİLEN YAZILARA RAGMEN..
Hatırlayanlar vardır,Eflani’den ve çeşitli Kurum/Kuruluş temsilcilerinden oluşan bir heyet Ankara’da “İLÇEMİZ ORMAN VARLIĞI YETERLİ VE BU ANLAMDA,EFLANİ ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULMALIDIR..” yolunda bir talep yapmıştı.
Buna karşın,Karabük’te bulunan ormancı dostlarımızdan öğreniyoruz ki,ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ilgili birimlere veya isimlere birer yazı göndererek “EFLANİ’NİN PUANI YETMİYOR,O NEDENLE ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL..” gibi bir cevap vermiş.
Gerek Eflani’de ki dostlarımızla,gerekse İstanbul veya O civarda ki dostlarımızla görüşüyoruz ve “ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI İÇİN BÜYÜK BİR GAYRETİN İÇİNDE OLDUKLARINA TANIK OLUYORUZ..” yolunda ki tavırlarını görüyoruz.
Bu manada,örneğin Eflani’de önemli bir cemiyetçi dostumuz “ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ’NİN ÖNÜNDE YATARIM DEDİM..” diyerek bir kararlılık ve vazgeçilmez bir talep içinde olduklarını anlattı.
EFLANİ ilçesinde çok ciddi kıpırdanmalar,sorunlara sahip çıkmalar var..
Bunu görmemek mümkün değil,görmeyenler hata ederler..
ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ talebi bunun bir işareti..
Ardından YÜKSEKOKULA DAHA FAZLA SAHİP ÇIKIŞ GELECEKTİR..
Yakın zamanda bunu/bunları beraberce göreceğiz..

UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN BEKLENTİ SONA ERDİ VE İYİ PARTİ KARABÜK İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNE Sayın KENAN KARABACAK GETİRİLDİ..
İYİ Parti Karabük’te uzunca bir süredir gerginlik yaşıyor ve Genel Merkez Karabük’e birçok denetmen,muhakkik gönderdi bilgileri verilerek, İL YÖNETİMİN bir değişiklik olacağına ilişkin haberler veriliyordu.
BEKLENEN OLDU ve İYİ PARTİ İL BAŞKAN VE YÖNETİMİ DEĞİŞTİRİLDİ.
İYİ Parti Karabük İl Başkanlığı görevine Sayın İnşaat Mühendisi Sayın KENAN KARABACAK getirildi,Sayın KARABACAK Siyaseti iyi bilen,uzun yıllar Siyasetin içinde olmuş,halen İYİ Parti Karabük Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan bir isimdir.
Sayın KENAN KARABACAK hemen çalışmalarına başlayacak ve İl Yönetimini oluşturduktan sonra İLÇE ve İL KONGRESİ’NE hazırlanacaktır,İYİ Parti Genel Merkezi Sayın KARABACAK’I göreve getirerek,Karabük’te Partinin adeta önünü açmış ve sağlıklı bir gelişimin yoluna asfalt döşemiştir.
Dün İYİ PARTİ mensubu bir Kardeş yolda bizi çevirdi..
Ve ; ŞİMDİ HEPİMİZE DÜŞEN GÖREV PARTİ İÇİN ÇALIŞMAK dedi..

BİZ VE DİĞER BASIN/YAYIN ORGANI REFİKLERİMİZ “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 52/53 BİN ÖĞRENCİSİ VAR GÖRÜŞÜNDE..” ASLI 48.012 Mİ..?
Başta BÖLGENİN SESİ Gazetesi olmak üzere,diğer BASIN/YAYIN ORGANI Refiklerimiz de,söz KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDEN açılınca,hep 52/53 bin ÖĞRENCİ OLDUĞUNA dikkat çekeriz.
Geçtiğimiz hafta Karabük’ün sevilen,çalışkan İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,Basın ile kahvaltılı bir sohbet toplantısında bir araya geldi ve burada “ÖRNEĞİN BİZİM HEM DİKKATİMİZİ ÇEKEN,HEM DE BİZE İLGİNÇ GELEN..” bir bilgi verdi.
Sayın SIRRI TUĞ “24.01.2020 TARİHİ İTİBARI İLE,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE 48.012 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM GÖRMEKTEDİR..” dedi ve bizim sürekli 52/53 bin öğrenci var sözü,bu manada,havada kaldı..
Bu 48.012 ÖĞRENCİ,elbet,MERKEZ ÖĞRENCİLER DEĞİL..
TÜM İLÇELER DAHİL 48.012 ÖĞRENCİ VAR ÜNİVERSİTEMİZDE..
Yani 52/53 bin değil,biz bunu anladık doğrusu..

7 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek size kim bilgi verdi bilmiyorum ama bir cinko fabrikasi icin 1000-1500 calisan sayisi cok fazla. bunu bir arastirin derim. birde su eflanili beye soylemeli. ilimizin yuksek ogrenim ogrenci yurdundan cok gercekten iyi egitim verebilecek sekilde ve donanimda fen liselerine ihtiyacimiz var. bunu neden dusunmezler, sanki ilimizde yokmus gibi surekli imam hatip acmaya calisirlar. kyk yurtlarinda bosluk oldugu yakin zamanda bu satirlarda yazildi. bunlari ne cabuk unutuyoruz.

  2. Mustafa ünal

    Rektör refik bolat sağolsun,heryil azaliyor ogrenci.Nerde.3 dunya ulkesi var.doldurdu
    Hepsi afrikalı.1 tane Avrupadan öğrenci yok.Kalite yok.Bölumler kapanıyor.Adam her ay bir afrika ulkesinde bağlantı yapıyor.Aftikalilar cok DIYE yerli öğrenci Karabüku yazmıyor
    Rektor burdan gitmeli.

  3. Eflani Büyüsün

    İsteseniz de istemesenizde Eflani büyüyecek.

  4. Karabüklü

    Eflaniye yurt,Safranbolu ya yurt,Karabük şehir merkezinde kız öğrencilerin yurt bulamadığını düşündüğüm halde soğuksudaki bina Kız yurdu yapılmasın ?

  5. Eflanide Ögrenci kirası

    Eflanide 130-140 kadar Meslek Yüksekokulu var bu ögrencilerin kaldıkları yerlerin kirasını bilen varmı İstanbul nişantaşında bile öyle yüksek kiralar olmaz o zaman Ögrenci Eflanide durmuyor hem nesine dursunki en küçük bir sosyal hayat yok bi öğrenci yurdu olsa okula gelenlerin sayısı artar işallah İstanbuldaki o Eflanili bu işi yapar

  6. eyt

    Sayın Gölbek Eflani’ye yurt yapılmaya gerek yok,zaten hazır bir yurt var.İçinin üniversite öğrencisine uygun hale getirip kullanılabilir.tahmin ediyorum fazla da bir tamirat ücreti çıkmaz

  7. Vatandaş

    O zaman Ali Tekin abinin dediği gibi merdiven çalışmadığı zaman taksiciye şu merdivenleri yürütün dediğimiz zaman taksici sen ne diyorsun kardeş demeyecek değil mi. Merdiven neden kırmızı yaksın, arıza varsa zaten anahtar taksan da çalışmaz. Ali beyi severim, ancak bana inandırıcı gelmedi. Hem bu konuya cevap verecek olan Ali bey değil taksi durağı çalışanlarıdır. Ali beye siyaseten soruldu ise bende siyaseten aynı çizgideyim. Ha bu arada taksiciye sordum ben bunu, bizde anahtar yok dediler üç dört ay önce

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İskilip Belediyesi cenaze nakil ücreti almayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci, cenaze nakil işlemlerinden ücret alınmayacağını bildirdi.

Çizikci, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe merkezinde ücretsiz verilen cenaze nakil işlemini İskilip'e bağlı köylerde de ücretsiz olacağını belirtti.

Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalar yaptıklarını anlatan Çizikci, geçmişte her kilometre için 15 lira ücret alınan cenaze nakil hizmetinden vatandaşların artık ücretsiz yararlanacaklarını kaydetti.