Her Telden (31.Temmuz.2019)

Her Telden (31.Temmuz.2019)

Yayın: 30.07.2019 23:40 |Güncelleme: 31.07.2019 09:10
Paylaş:
A+ A-

YENİCE İLÇESİ,BİR SÜREDİR DURULUR GİBİ OLAN HAVASINDAN SÜRATLE UZAKLAŞIYOR VE “AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANI GERGİNLİĞİ..”
Geçtiğimiz aylarda,çok gergin bir atmosfere bürünen ve kavgaların yaşandığı YENİCE İlçesinde,bir süre sakinleşmiş gibi görünen hava,yeniden gerilmeye başladı.
GERGİNLEŞMENİN BİR AYAĞINDA BELEDİYE BAŞKANI..
DİĞER AYAĞINDA İSE AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BULUNUYOR.
Belediye Başkanı’nı despot olmakla suçlayan AK Parti İlçe Başkanı yazılı bir açıklama ile ağır suçlamalarda bulundu,bu karşılık YENİCE Belediye Başkanı’na yakın çevreler ise KAÇAK KUM OCAĞI gerekçesi ile Belediyeye yazılan cezadan söz ediyorlar.
CEZA BELEDİYE Başkanı Sayın ZEKİ ÇAYLI’YA değil 10 bine yakın YENİCE SAKİNİNE yazılmıştır,yazılan ceza ile onlara gidecek hizmetin azalması istenmiştir,hizmet azalınca Belediye Başkanı hizmet bile yapamıyor gibi gerekçeler üretilmesi için yazılmıştır,gibi görüşler öne sürüyorlar.
YENİCE SAKİNLERİ,YAŞANAN GERGİNLİKTEN MUZDARİP..
İnsanlar adeta,evlerinden çıkmak istemez bir halde görünüyorlar ve “YOLDA/CADDEDE SOKAKTA KİME SELAM VERECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK..” gibi yakınmalar dile getiriyorlar.
“KİME SELAM VERSEK,DİĞERİNİN BASKISI GELİYOR..” gibi yaklaşımlar,gerçekten,dikkat çekiyor ve insanlar o nedenle “EVLERİNDEN ÇIKMAK İSTEMİYORLAR..” gibi bir anlayış hakim oluyor..
YENİCE İLÇEMİZE YAZIK OLUYOR DOĞRUSU..
Çok büyük potansiyelleri olan bir İlçe YENİCE,yazık etmesinler..

CHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ UZMAN HEKİM SAYIN HÜSEYİN AVNİ AKSOY ,TBMM KÜRSÜSÜNDE KARABÜK VE EMEKLİ SORUNLARINI ANLATTI
Biliyorsunuz Karabük nüfusunun büyük çoğunluğu EMEKLİLERDEN oluşuyor ve EMEKLİLER şu sıra hayli dertliler,bunun temelinde de verilen yüzde 5 oranında ki zam yatıyor elbet.
Bu manada EMEKLİLER BURUNLARINDAN SOLUYOR demek gerek.
CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY,geçtiğimiz günlerde TBMM’DE bir konuşma yaparak “EMEKLİLERİN YAŞADIKLARI GEÇİM DÜZEYİNE VE VERİLEN ZAMLARA..” değindi.
EMEKLİ KESİMİN SIKINTILARINDAN SÖZ ETTİ.
Karabük emeklileri,Safranbolu emeklileri bu durumdan memnunlar ve “EN AZINDAN BİZİM SESİMİZİ DUYURAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKTI..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.
CAMİ ÖNLERİNDE ÖBEK/ÖBEK EMEKLİLER VAR..
Bunlar kendi aralarında GEÇİM SIKINTISINI tartışıyorlar elbet..
Dikkat ediyoruz CHP Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN konuşması bu kesimde hayli etki yapmış,kendi aralarında konuşuyorlar ve “EN AZINDAN SESİMİZİ DUYURAN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKTI..” gibi yaklaşımlar getiriyorlar.
KARABÜK’TE ÇOK SAYIDA EMEKLİ BİR KESİM VAR.

BİR İŞÇİ KARDEŞİM “ABİ DİKKAT EDİYOR MUSUN,BİZİM SENDİKACILARIMIZ, ARTIK, ZIRT/PIRT İŞVERENİ ZİYARET ETMİYORLAR,NE İYİ..” DEDİ.
Dün birkaç işçi kardeş Yayalaştırılmış yolda volta atıyorlardı,içlerinden bir tanesi bize doğru yürüdü ve “ABİ BİR KONUYU SANA ANLATMAK İSTİYORUM.SENİN BİLE DİKKATİNDEN KAÇTI GALİBA Kİ,BU KONUYU HİÇ YAZMADIN..” dedi.
“HAYIRDIR NEDİR O KONU..” diye sorduk.
“ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI’NIN HİÇBİR YÖNETİCİSİ,ZIRT/PIRT KARDEMİR’E GELİP,İŞVEREN YÖNETİCİLERİ İLE PROFESYONEL YÖNETİCİLERİ ZİYARET ETMİYORLAR..” dedi.
Daha sonra “ESKİDEN NEYDİ ÖYLE..” dedi..
Sanki “KARDEMİR’İ ONLAR YÖNETİYORLAR GİBİYDİ.ANCAK,SIRA SÖZLEŞMEYE GELİNCE,GENELLİKLE GEREDE’DE BİR OTELDE İMZALANIYORDU VE YÜZDE 8, OLMADI, 9 ZAM ALIYORDUK..” falan gibi değerlendirmeler yaptı..
Doğrusu hiç mi hiç dikkatimizi çekmemişti bu konu.
Gerçekten de ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN.Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER hiç eskisi gibi davranmıyorlar..
DOĞRUSU,hiç mi hiç,DİKKATİMİZİ ÇEKMEMİŞTİ böyle bir durum.

KARABÜK KÖYLERİNİN “EŞRAF AİLELERİNDEN..” BİRİSİNE MENSUP BİR KARDEŞİMİZ,SAYIN RAFET VERGİLİ İÇİN “GERÇEKTEN ÇOK MÜTHİŞ..”
Geçtiğimiz günlerde,AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde oturuyorduk,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ geldi,sohbet ederken,sanayi üzerine,teknolojik gelişmeler üzerine ve Dünya Ülkelerinde, bu konularla ilgili, gelişmeler üzerine sohbet başladı.
Sayın RAFET VERGİLİ Asya Ülkelerinden girdi,Avrupa Ülkelerine çok geniş bir ufuk turu yaptı,özellikle TCDD Taşımacılığı üzerine çok ciddi,çok derin bilgiler verdi.
Bizimle birlikte oturan ve daha sonra Mahalle olan Köylerimizden birisinin “EŞRAF AİLELERİNE..” mensup bir Kardeşimiz,Sayın RAFET VERGİLİ gittikten sonra “ABİ SEN ARA/SIRA YAZIYORDUN.BEN BİRAZ ABARTIYORSUN SANIYORDUM..” dedi.
Daha sonra da “Sayın RAFET VERGİLİ,GERÇEKTEN ÇOK MÜTHİŞ BİR BİLGİ/DENEYİM BİRİKİMİNE SAHİPMİŞ.DİNLEDİKTEN SONRA ANLADIM..” gibi sözler etti.
“İYİ DE,BAKAN FİLYOS VADİSİNE GELİNCE Sayın VERGİLİ GİBİ BİR İNSANI NEDEN ÇAĞIRMAZLAR.MESELA KARDEMİR YÖNETİMİNDE NEDEN DEĞERLENDİRİLMEZ…” falan gibi görüşler dile getirdi..
Sayın RAFET VERGİLİ Sanayi,Teknoloji konularında müthiş.
Dünya Ticaretini,Sanayisini çok/çok iyi biliyor..
O Kardeşimiz haklı olarak çok etkilenmiş Sayın VERGİLİ’DEN.

KARDEMİR SERİ ÜRETİME GEÇİLDİĞİNDE “TREN TEKERLEĞİNDEN BÜYÜK GELİR BEKLİYOR..” VE SAYIN ÖMER FARUK ÖZ’ÜN ÇALIŞMALARI İLE..
KARDEMİR şu an itibarı ile DENEME ÜRETİMLERİNİ sürdürdüğü TREN TEKERLEĞİ noktasında,büyük bir beklenti sergiliyor ve yıllık 200 bin Tren Tekerleğinin bir bölümü yurt içine,bir bölümü ise yurt dışına satılacak.
Bu nokta da KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Sayın ÖMER FARUK ÖZ’ÜN büyük katkı ve çabası ile Tren Tekerleği Üretiminin STRATEJİK TEŞVİK UYGULAMASINA alınması ile KARDEMİR’İN yaklaşık 25 milyon dolar civarında kazancı olduğuna dikkat çekiyorlar.
Bu olayı,ilgili yerlerde Sayın ÖMER FARUK ÖZ adım/adım izledi ve TREN TEKERLEĞİ Yatırımını STRATEJİK YATIRIM UYGULAMASI içine aldırarak KARDEMİR’E yaklaşık 25 milyon dolar kazanç sağladı,şeklinde anlatan ilgili çevreler var.
Ülkemizin yıllık TREN TEKERLEĞİ ihtiyacı 20-25 bin civarında.
Bu rakamın 2023 sonrasında 40-45 binlere çıkması bekleniyor.
Bütün bu rakamlara karşı KARDEMİR seri üretime geçtiğinde yıllık 200 bir TREN TEKERLEĞİ yapacak ve süratle AVRUPA,ORTA DOĞU pazarlarına açılarak MÜŞTERİ arayışına girecek.
ÜRETİMİNİ DE,BU ÜLKE STANDARTLARINA GÖRE AYARLAYACAK ELBET.
Halen DENEME ÜRETİMLERİNİN sürdüğüne dikkat çekiliyor..
SERİ ÜRETİME geçiş ile birlikte süregelen PAZAR ARAYIŞLARI DA hızlanacak.

“KARDEMİR SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİ TREN TEKERLEĞİ İÇİN,YURT DIŞINDA PAZAR ARAYIŞLARINA BAŞLADI VE İHRACAT/PAZARLAMA İŞİ..”
Halen KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yapan Bağımsız Üye Sayın ÖMER FARUK ÖZ’ÜN ısrarlı izleme,çalışması ile Stratejik Teşvik Uygulaması kapsamına alınan KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ Yatırımı son aşamaya doğru seyrediyor.
Bu yatırımın STRATEJİK TEŞVİK Kapsamına alınması ile KARDEMİR’İN 25 milyon dolar civarında kazancı olduğuna dikkat çeken Şirkete yakın kaynaklar “YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KARDEMİR’İN ÇIKARLARI İÇİN ÇOK TİTİZ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDELER..” gibi bilgiler veriyorlar.
KARDEMİR SERİ ÜRETİM İÇİN ÇALIŞMALARINA HIZ VERİYOR..
Zira,TREN TEKERLEĞİ Yurtiçi tüketimin çok/çok üzerinde olacak ve bunun için İHRACAT GEREKİYOR,ihracat içinde çok iyi bir PAZARLAMA ekibi gerekiyor elbet.
Bu arada ÜLKELERİN değişebilen STANDARTLARINA DA dikkat edildiği anlatılıyor ve yapılacak bağlantılarda NORMAL HIZ, için üretilen TREN TEKERLERİNİN yanı sıra,HIZLI TREN TEKERLERİ DE üretim içinde olacak bilgileri veriliyor..
KARDEMİR TREN TEKERLEĞİ YATIRIMINDAN BÜYÜK BEKLENTİ İÇERİSİNDE..
Özellikle AVRUPA ve ORTA DOĞU pazarları birinci hedef galiba..
SERİ ÜRETİME geçebilmek amacı ile çalışmalara hız kazandırıldı..

HEEEY KARABÜK VE SAFRANBOLU SAKİNLERİ “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ SİZİ İLGİLENDİRİYOR MU, UMURUNUZDA MI..” VE BELEDİYELER…
Karabük’te çok enteresan bir TOPLUMSAL YAPI var,çok konuşan,ancak,hiçbir iş yapmayan,hiçbir işe bulaşmayan bir yapı var,aynı şeyleri,ne yazık ki Safranbolu için de söylemek mümkün..
Örneğin hemen herkes,bilir/bilmez MARZİNÇ Tesisinden yakınır,ÖLDÜK/BİTTİK/ZEHİRLENDİK diye yakınmanın bini/bir paradır,MARZİNÇ Halkı Bilgilendirme Toplantısı yapar KATILAN SAYISI 150 Civarını bile bulmaz…!!
Herkes KARABÜKSPOR diye ağıt yakar,bir toplantı olur 30-40 kişi gelir.
Özellikle KARABÜK’TE,ARAÇ ÇAYI üzerinde yakınmalar diz boyudur,hemen herkes O BERBATLIĞA iki gözü iki çeşme ağlar,ancak,hiç kimsenin yüksek sesle bu konuyu konuştuğunu göremezsiniz.
ŞİMDİ ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ GÜNDEM DE..
Örneğin ARAÇ ÇAYI REKREASYON Çalışmaları için SAFRANBOLU BELEDİYESİ beklendiği ve gerektiği gibi 10-15 milyon lira para harcayabilir mi sizce böyle bir harcama yapabilir mi..?
Yine ARAÇ ÇAYI REKREASYON Çalışmaları için KARABÜK BELEDİYESİ’NİN 25-30 Milyon harcaması gerekebilir,ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ böyle harcamaları gerektirebilir,bunları biliyor musunuz..?
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMELERİ SON AŞAMAYA DOĞRU GELİYOR..
SAFRANBOLU ve KARABÜK BELEDİYELERİ’NE yeni bir masraf kapısı..

AK PARTİ KARABÜK İL KONGRESİ “NASIL SONUÇLANABİLİR..?” GELECEK PARTİ YÖNETİMİ “BİRLİĞİ/BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYABİLİR Mİ..?” DİREKTİF
AK Parti,büyük ihtimalle sonbahar aylarında başlayacak olan,KONGRELER SÜRECİNE hayli heyecanlı,hayli tantanalı girecek,öncelikle TEŞKİLAT YAPILARI değişecek mi heyecanı doruk noktalarda olacak.
Değişme ihtimaline karşı KİM/KİMLER İLÇE BAŞKANLIKLARINA getirilir,örneğin,en çok yakınıldığı görülen YENİCE İlçe Başkan kim olur,buna karşılık Safranbolu,Eflani,yerinde kalır gibi görüşler veren AK Partililer var.
Eğer, Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN işaret ettiği gibi “YEREL SEÇİMLERDE BAŞARISIZ OLDUK..” sözü uyarınca Teşkilatlarda köklü bir revizyona gidilirse,örneğin İL BAŞKAN kim olur..?
AK Parti Karabük’te sonbaharı nasıl karşılayacak bakalım “CİDDİ BİR YAPRAK DÖKÜMÜ OLUR MU..?” yoksa bugün ki yapı devam eder mi ve bu manada ORTALIKTA BİRKAÇ KİŞİ DIŞINDA DA kimsenin görünmediğine ilişkin yakınmalar dile getirilen AK PARTİLİLER görüşü nasıl sonuç verir..?
AK PARTİ KARABÜK ÇEVRELERİ usul/usul Kongre havasına girer artık.

BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE YAPILMASI BEKLENEN DELEGE/İLÇE/İL KONGRESİ İÇİN,ŞU ANDA EN HAREKETLİ PARTİ CHP GİBİ GÖRÜNÜYOR KULİSLER
Birkaç ay içerisinde yapılması beklenen CHP Köy ve Mahalle Delege Seçimleri ile İLÇE KONGRELERİ için,daha sonra ki İL KONGRESİ için en hareketli Parti olarak CHP’Yİ görmek mümkün..
CHP GİTTİKÇE HAREKETLENİYOR ve KÜÇÜK TOPLANTILAR YAPILIYOR..
Bakıyorsunuz CHP’Lİ Gruplar,zaman/zaman göz önünde,zaman/zaman gözden ırak mekanlarda toplanıyorlar ve GELECEK KONGRELER için fikir jimnastiği yapıyorlar..
Parti içerisinde Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY’UN belirli bir taban edinmek üzere,birçok kesim ile görüşmelerine hız verdiğinden söz edenler var.
Özellikle İL BAŞKANLIĞI için 4-5 isimden söz ediliyor CHP’DE..
Bu manada İLÇE BAŞKANLIKLARI DA,İL KONGRESİ için çok önemli elbet..

5 kişi görüş bildirdi

  1. Işsiz Karabüklu gençler

    Karabukte yeni iş sahaları yapılmalı yeni alışveriş merkezleri bayır mahalle haddeneler bölgesi yeniden yapilandirilmali kardemir 1000 yeni istihdam yapmalı marzinc 1000kisi almalı

  2. önemli degil

    gonul neler istiyor degilmi? kardemir 1000 kisi belki alabilirdi ama yolbulan yasasaydi, celikis sendikasi cogunlugu kaybetseydi anca. ulkenin tamaminin ekonomik krizle bogustugu bir ortamda birakin adam almayi calisalar islerini kaybetmezlerse iyi. bu arada marzincin kac personelle çalıştığını biliyormusunuz? 1000 kisiyi koyacak yer bulamazsiniz. hala daha onelde ve kareste bos dukkanlar var. sen mevcutlari dolduramiyorsun ne yeni is merkezinden bahsediyorsunuz. biraz gercekci olun lutfen.

  3. Yüksek hızlı Tren Önemi, Kardemir ve Çin

    Yüksek hızlı Tren Önemi bazı bölgesel alanda havacılıktan önde ve zaman bakımından daha fazla talep ediliyor. Artık şehirler arası değil ikili ülke anlaşmalar ile ülkeler arası da yapılıyor. Bu konuda çin devleti çok başarılı Dağları deliyor dereleri çok büyük viyodük köprüler ile geçiyor. Yüksek hızlı trende ise saate 400km hıza ulaşılan seferler yapıyor, insanlar hava alanlarındaki öncesinde ve sonrasındaki zaman kaybı gereği artık yüksek hızlı treni tercih ediyor.
    Yüksek hızlı tren çok önemli ülkeler adeta yarışmaya başladı.

    KARDEMİR bu konuda ürün satmak için beklemesine PAZAR ARAMASINA GEREK yok DİREK OLUŞTURABİLİR daha iyi pazarlama stratejsi geliştirebilir çin deki şirketleri ziyaret edebilir.
    Peki nasıl KARDEMİR ve Hakim ortakları, yine Karabük’te ki zenginlere teklif ederek ve çin ortaklı Yeni bir YÜKSEK HIZLI TREN YAPIM ŞİRKETİ kurarak devlete teklif de bulunarak yeni yapım hatları için işleri hızlandırabiliriz.
    ÜLKEYİ KARDEMİR ORTAKLI BU ŞİRKET YİNE DEMİR AĞLARLA ÖREBİLİR
    SONUÇTA;
    *Kardemir ürettiği Hem Ray ve Tren tekerleği pazarını oluşturacak bir miktar garantileyecek …
    *Devlet Hızlı tren hattı yapım işinde yerli bir şirket kazanacak ve hatların yapımı hızlanacak çoğalacak…
    *Ülkemiz petrolde dışa bağımlığı azalmasını hızlandıracak…
    * Ülke vatandaşın refah seviyesi yükselecek
    *Çevre kirliliği azalacak
    Örnek Karbük -Ankara yüksek hızlı trene hattı yapım işine başlayarak olabilir…

  4. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM DAHA ÖNCE DE DEFALARCA YAZDIĞIM GİBİ ARAÇ ÇAYI PROJESİ HİÇBİR ZAMAN GERÇEKLEŞMEZ,VEDE KARABÜKTE DAHA ÇOOOOOOK KONUŞULUR,GEÇEN SENE DE AYNI ŞEKİLDE GÜNDEME GELMİŞTİ ANCAK BİR TÜRLÜ BAŞLANAMADI,BUDA BÖYLE OLACAK. BAŞLADI, BAŞLAYACAK DERKEN BEŞ SENE GEÇMİŞ KARABÜKLÜLER DE YENİ SEÇİM DÖNEMİNDE AYNI PROJELERLE ADAYLARI KARŞILARINDA GÖRÜRLER.

  5. Kanyon park

    Kanyon park için devletten beklenen yazı niye aylardır gelmiyo niye işin üstüne gidilmiyo veya işlerine mi geliyo ne güzel şehir park yapıldı ve bunun gibi projelerin çoğalması lazım.bir an önce kanyon park yazısını kim çıkartacaksa üstüne gidilmesi gerekıyo

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Ocaklı, Rize’de yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını istedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TBMM (AA) – CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanında yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını talep etti.

Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanı başında Rize'nin Pazar ilçesinde 3 farklı şirketin kafes tipi balık çiftlikleri yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurduğunu, Bakanlığın da Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünden bununla ilgili görüş yazısı istediğini anlattı.

Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünün bahse konu yazısında, balık çiftliklerinin özellikle yemleme dönemlerinde kuş popülasyonunu artıracağı ve uçuş emniyetini tehlikeye atacağına yönelik uyarıda bulunduğunu ve “uygun değildir” yazısını üstlerine bildirdiğini dile getiren Ocaklı, şirket yetkililerinin bunun üzerine Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne giderek kuş popülasyonunun çeşitli sinyalizasyonlarla bertaraf edilebileceğini, bu hallerin düzenlenmesi koşuluyla izin istediklerini öne sürdü.

Bu çiftliklerin uçuş trafiğini tehlikeye atmanın yanı sıra balıkçıların geçim kaynaklarını tehdit edeceğini ve turizmi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ocaklı, buna izin verilmemesini istedi.

Milletvekili Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından projeyi durdurmasını talep etti.