Her Telden (4.Kasım.2016)

Her Telden (4.Kasım.2016)

Yayın: 04.11.2016 07:51
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ,UZUNCA BİR SÜRE SIKINTI YAŞADIĞI YENİCE İLÇESİNDE,İLÇE TEŞKİLATINI DEĞİŞTİRMESİNE RAĞMEN HUZUR BULAMADI MI..?
AK Parti YENİCE İlçesinde uzun süreliğine bir sıkıntı yaşamıştı ve bu sıkıntı sonucunda İLÇE Başkanı ve İLÇE TEŞKİLATI’NDAN değişiklik yapmıştı.
AK PARTİ YENİCE’DE HALEN HUZUR BULAMADI GALİBA..
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK PARTİ YENİCE DANIŞMA Meclisi Toplantısı’nda,İlçe Başkanlığı görevine yeni gelen Sayın YILMAZ KIRIK ve Yönetimi’nin çok güzel,çok şık bir sınav verdiği belirtiliyor.
İLÇE DANIŞMA MECLİSİ’NE BÜYÜK İTİBAR,BÜYÜK İLGİ OLMUŞ.
Bunu söyleyenler “SÖNÜK BİR DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI OLMASI YOLUNDA ÇABA SARFEDENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADILAR ÇOK GÖRKEMLİ BİR TOPLANTI OLDU…” dediler.
Bu arada,FACEBOOK’TA YAPILAN BİR PAYLAŞIMDAN SÖZ EDENLER VAR ve o paylaşımda İKİ YABANCI ÜLKE BAŞBAKANI Bisikletlerle işbaşına giderken,Ülkemizde CUMA NAMAZINA son model otomobillerle giden Devlet Erkanı’na değiniliyormuş.
Bu paylaşımı AK Parti içinde önemli görevler almış insanlar yapmış..
AK Partililer bunları anlatıyorlar..
AK Parti YENİCE İlçe Teşkilatı değiştirildi,ancak,huzur yine yakalanamadı sanıyoruz ve bu nedenle çok daha ağır bazı yaptırımların gelebileceği üzerinde görüş veren Partililer var..
AK Parti YENİCE İlçesinde huzuru yakalayamamış görünüyor…

“UNUTULMAZ DEME BANA UNUTULUR/UNUTULUR…” AK PARTİ İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN DE CİDDİ SORUN YAŞAMIŞTI..
Hani bir şarkı vardır,bir zamanlar hayli popülerdi,halen severek dinlenilen bir parçadır “UNUTULMAZ DEME BANA,UNUTULUR /UNUTULUR…” şeklinde sözleri vardır.
Bu şarkı ÜLKEMİZ SİYASİ HAYATINI ANLATIR NEREDEYSE..!!
Bakarsınız çok ciddi tartışmalar yaşayanlar,tartışmaları/eleştirileri neredeyse HAKARETE BULAYARAK KARŞISINDA Kİ İNSANA SUNANLAR, daha sonra can ciğer kuzu sarması bile olurlar..
ÖYLE OLMAZ MI YANİ..
Bakın AK Parti geçtiğimiz yaz aylarında,ne kadar şiddetli bir İL GENEL MECLİS BAŞKANLIĞI süreci yaşamıştı,GRUP KARARINA uymayarak hareket eden Sayın AHMET SÖZEN Meclis Başkanlığı görevine seçilmişti.
O zaman AK PARTİ ne kadar dalgalanmıştı değil mi..?
İŞTE O GÜNLER UNUTULDU GİTTİ..
Sayın AHMET SÖZEN İl Genel Meclis Başkanı olarak görevinin başında ve bundan dolayı pekte fazla bir sıkıntının yaşanmadığı bir gerçek,belki Sayın HASAN YILDIRIM kadar hizmet üretemiyor,ancak,Başkan görevini sürdürüp gidiyor.
Yeni yapılacak bir SEÇİME KADAR İL GENEL MECLİS Başkanı işte..
Siyaset unutma duygusu ile atbaşı giden bir uğraş dalı demek..

2017 YILI,HEM ÜLKEMİZDE,HEM KARABÜK’TE HAYLİ HAREKETLİ,HAYLİ ÇEKİŞMELİ GEÇMEYE ADAY VE SEÇİMLER 2017 YILINDA..!!
2017 Yılı hem Karabük açısından,hem Ülke genelinde hayli hareketli,hayli heyecanlı geçmeye aday,örneğin Karabük açısından TSO Seçimleri var,ÇELİK-İŞ Şube Seçimleri var..
BUNLAR HAYLİ HAREKETLİ,HEYECANLI,ÇEKİŞMELİ GEÇMEYE ADAY.
BİR REFERANDUM OLACAĞI,NEREDEYSE,GARANTİ..
MHP Başkanlık Seçimi için TBMM Zemininde AK Parti ile paralel oy kullanacak gibi duruyor ve öyle olduğunda BAŞKANLIK İÇİN GEREK OLAN DEĞİŞİKLİKLER REFERANDUMA götürülecek elbet.
Daha sonra GENEL SEÇİM YAPILMASI MUHTEMEL.
Önce ki gün AK Parti içinde etkin görevi olan bir kardeşimiz ÖNCE YEREL SEÇİMLER YAPILABİLİR gibi bir görüş dile getirdi ve YEREL SEÇİMDEN BİR YIL SONRA Genel Seçime gidilebilir gibi bir tahmin yürüttü.
Ancak,şurası belli 2017 YILI KARABAK’TE HAREKETLİ GEÇECEK.
Daha TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ olayına hiç mi hiç değinmedik..

“ABİ KARDEMİR EKONOMİK MANADA SIKINTILI DİYENLERE KULAK ASMA,ONLAR SÖZLEŞME İÇİN BÖYLE DİYORLAR..” DİYEN İŞÇİLER..
Biz çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgileri,kendi üslubumuzla okurlarımıza aktarmaya gayret ederiz,bu manada KARDEMİR’İN önemli bir BORÇ STOKU olduğuna ilişkin bilgiler veren çevreler var.
KUR FARKI BU BORÇLARI,TÜRK LİRASI OLARAK DAHA YÜKSELTİYOR..
Bu arada KARDEMİR SATIŞLARI pek iyi gitmiyor,hele/hele bazı kalem mallarda dağlar gibi stokların biriktiği,yoldan geçenlerce bile görünüyor.
BU KONULARA İLİŞKİN BİLGİLER VEREN ÇEVRELER VAR..
Bunları yazıyoruz bizde.
KARDEMİR İŞÇİSİ Kardeşlerden sitemler alıyoruz ve “ABİ BİZİM TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZ VAR.KARDEMİR’İN EKONOMİK SIKINTISI OLDUĞUNU YAYARAK SÖZLEŞME KIRICILIĞI YAPIYORLAR.SEN ONLARA KULAK ASMA..” diyenler var..
“EĞER EKONOMİK SIKINTI VARSA,NEDİR BU BOL MAAŞLI YENİ MÜDÜRLÜKLER..” diye soruyorlar ve bunları dile getiriyorlar,aslında o kardeşlerde biliyorlar ekonomik sıkıntıları,ama,dile getirilenleri Sözleşme ile bağlantılı tutuyorlar..
Şahsen İşverenin böyle bir anlayış içinde olacağını sanmıyoruz.
Ama,yeri gelmişken KARDEMİR ÇALIŞANLARININ eski Genel Başkanları Sayın CENGİZ GÜL’E olan bağlılık ve şükranlarını,yine/yeniden belirtmeden de geçemeyeceğim.
Sayın CENGİZ GÜL,KARDEMİR İŞÇİSİNİN EFSANE GENEL BAŞKANI OLMUŞ

ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI VE BELİRLİ KESİMLERİN FİLYOS LİMANI’NA KARŞI ÇIKIŞLARI..
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı Ülke Genelinde “ÇEVRE DÜZENİ PLANLAMASI..” yapmış/yaptırmıştı,bu planların tanıtım toplantıları gerçekleştirilmiş ve muhatap VİLAYETLERDE planlar üzerinde TANITIM/TALEP konuşmaları yapılmıştı.
UZUN YILLAR ÖNCE KARABÜK’TE DE YAPILDIĞINI HATIRLIYORUZ.
ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI için Yenişehir İşçi Lokalinde bir toplantı yapıldığını çok/çok iyi hatırlıyoruz.
Daha sonra PLANLAR ÜZERİNDE DEĞİŞİKLİKLER FALAN YAPILMIŞTI.
Şimdi bunları neden gündeme getiriyoruz anlatalım,ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANI’NDAN YOLA çıkan bazı çevreler FİLYOS LİMANI’NA ve hemen ardında ki ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NE KARŞI ÇIKIYORLARMIŞ.
DANIŞTAY’A DAVA AÇILMIŞ VE KAZANMIŞLAR..
Şimdi FİLYOS LİMANI gerçeklik kazanma yoluna girdi ya,aynı çevreler YENİDEN BİR KARŞI ÇIKIŞI BAŞLATMAK üzere harekete geçmişler sanıyoruz ve FİLYOS LİMANI ile ENDÜSTRİ BÖLGESİ olayının durdurulmasını talep ediyorlarmış.
KARABÜK BU NOKTA DA UYANIK ve DUYARLI OLMALI..
Hatta ZONGULDAK/BARTIN-KARABÜK topyekün uyanık ve duyarlı olmalı.
ÇOK GENİŞ BİR HAVZANIN KADERİ LİMAN ve ENDÜSTRİ BÖLGESİ..

ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANLAMASI VE BÖLGENİN KADERİ İLE SAYIN MEHMET CEYLAN BAĞI
Uzun yıllar önce hazırlanan ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANLAMASI zaman/zaman PLAN TADİLATI geçirerek halen geçerli sanıyoruz.
Yıllar önce BU PLANI İNCELEMEYE GAYRET ETMİŞTİK..
Örneğin YENİCE İLÇEMİZ için,bu PLANLAMA, KOZMETİK Sanayi ile İLAÇ Sanayi kurulmasını öneriyordu,YENİCE İlçesinin flora yapısının dikkate alındığı,bunun sonucu böyle bir önerme yapıldığına da özenle işaret ediliyordu.
Şimdi bu planlamadan yola çıkılarak FİLYOS LİMANI ve ARKASINDA KURULACAK OLAN ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NE karşı çıkan çevrelerin olduğundan söz ediliyor..
BÖYLE BİR GELİŞME Zonguldak-Bartın-Karabük İllerinin kaderini ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’I çok yakından ilgilendirir ve bu İllerin umudunu Sayın CEYLAN’A bağlar..
Zira olay ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ile bağlantılı..
Bakın bu olay gerçekten çok ama çok ciddi..
FİLYOS LİMANI ve ENDÜSTRİ BÖLGESİ geciktirilebilir..

TEMA VAKFI TARAFINDAN AÇILAN DAVALAR SONUCU 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANLARININ BİR BÖLÜMÜ İPTAL EDİLDİ..
Tema Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK 1/100 BİNLİK ÇEVRE DÜZENİ PLANLARININ bir bölümü iptal edildi ve açılan diğer davaların nasıl sonuçlanacağı pek belli değil.
FİLYOS LİMANI VE ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLAYI TEHLİKEYE GİRER Mİ..?
Bunun için,başta AK PARTİ OLMAK üzere SİYASİ PARTİLERİN olaya duyarlı yaklaşmaları ve gelişmeleri yakından izlemeli görüşü kuvvetle dile getiriliyor..
ÖZELLİKLE TİCARET VE SANAYİ ODALARI DUYARLI OLMALI.
Burada olayın ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı ile bire/bir bağlantısı olması nedeni ile ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’IN çok fonksiyonel olacağı üzerinde bir görüş birliği oluşmuş bulunuyor.
TEMA VAKFI’NIN,doğal dengenin bozulması noktasından yola çıkarak,ZONGULDAK-BARTIN-KARABÜK ÇEVRE DÜZENİ PLANLARI’NIN bir bölümü,Mahkeme kararı ile,iptal ettirilmiş bulunması çok önemli bir gerçek olarak kabul ediliyor.
Bilindiği gibi,özellikle FİLYOS LİMANI Karabük ve bilhassa KARDEMİR için hayati önem taşıyan bir yatırım ve FİLYOS LİMANI 588 milyon dolar harcama ile KISA SÜRE İNŞAATI BAŞLANACAK hale gelmiş/getirilmişti.
HATTA,KISA SÜRE İÇİN ALT YAPI İNŞAAT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAKTI..
TEMA VAKFI tarafından yapılan girişimlerin yakından izlenmesi gerekiyor..

İSTASYON CİVARINDA BULUNAN HADDANELERİN “KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALINMASI..” VE RESMİ DAİRELERE TAHSİS…
İSTASYON civarında bulunan ve büyük bölümü çalışmayan/çalıştırılmayan HADDANELERİN KENT DIŞINA çıkartılması yolunda,yıllardır fikir üretilir ve konuşulurdu..
BU OLAY NİHAYET GERÇEKLEŞTİRİLİYOR..
KARABÜK BELEDİYESİ,İSTASYON civarında bulunan haddanelere gerekli tebligatları gönderdi ve buraların RUHSATLARININ iptal edileceği,yenilenmeyeceği gibi bilgiler hadde sahiplerine duyuruldu.
Dün bu konuda bir kardeşimizle konuşuyorduk.
“KARABÜK’TE HENÜZ KENDİ BİNASI OLMAYAN RESMİ BİRİMLERE BURALARDAN YER TAHSİS EDİLEREK,HİZMET BİNALARININ YAPIMI ÇOK YARARLI OLUR..” dedi.
İNŞAAT İŞLERİ İLE ÇOK YAKIN BAĞI OLAN BİR KARDEŞİMİZDİ O..
Hatta “BAKIN METEOROLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ KAPULLU MAHALLESİ’NE YAPILDI.GİDİP/GELMEK BİLE MÜMKÜN DEĞİL..” manasında bir dizi görüş getirdi..
“RESMİ BİRİMLERE HİZMET BİNASI İÇİN YER BULMAK ZOR..” dedi.
Buralardan yer verilebilir görüşlerini dile getirdi..

KARABÜK RUMUZU İLE YORUM YAZAN BİR OKURUMUZUN YAZDIKLARINI ÖĞRETMEN SENDİKALARI VE SİYASETÇİLER OKUMALILAR…
KARABÜK RUMUZU ile Gazetemiz İnternet Sitesi’ne yorum yazan bir okurumuz var,zaman/zaman bizi de hayli sert biçimde eleştirir ve çok içerikli yorumlar gönderir..
Dün bir yorumu geldi,doğrusu bizim hiç bilgi sahibi olmadığımız,günlük hayatımızda bize hiçbir biçimde intikal etmemiş bir konuyu ele alarak,bize de eleştiri getirmiş KARABÜK DÜŞMANI rumuzu ile yazar Okurumuz.
KARABÜK’TE ÖĞRETMENLERİN SENDİKALARI VAR..
KARABÜK’TE SİYASİ PARTİLER VAR..
KARABÜK DÜŞMANI rumuzu ile yazan O OKURUMUZUN YAZDIKLARINI lütfen okusunlar ve bir vaziyet alsınlar,İHTİYAÇ SAHİBİ bir dizi öğrenci nasıl mağdur ediliyor araştırsınlar..
KONUYU BİZDE ARAŞTIRACAĞIZ ELBET,OKURUMUZA TEŞEKKÜRLER..

9 kişi görüş bildirdi

  1. Yatırımcı

    Ahmet Bey
    Kardemir’in borçları devlet sırrı değil. Oradan buradan bilgi almanıza da gerek yok bu konuda. Açın Kap.gov.tr deki şirket finansal raporlarına bakın. İşçi arkadaşlar da baksın. En son 6 aylık finansal raporlarda borçların ne kadar olduğu yazıyor. Yakında açıklanacak 9 aylıkda da daha güncelini görebilirsiniz.
    30 Haziran itibariyle borç stoğu şöyle;
    kısa vadeli yani bir yıl içinde ödenmesi gereken kredi borçları 335.325.625 TL
    ticari yani satıcılara borçlar : 552.492.729 TL
    yani ikisini toplayınca bir yıl içinde yaklaşık 887 milyon TL gibi oldukça yüksek bir borç ödenmesi gerektiği görülüyor. Ticari borçların normal ticari faaliyetler ile döndürülmesi beklenir. Ancak 335 milyon TL kredi borçlarının tamamen elde edilen kar ile veyahut da yeniden borçlanarak ödenmesi gerekir ki Kardemirin karı bunu ödeyecek mertebede değil ve nitekim sürekli borçlanıyor ve borcu borçla kapatma yoluna gidiyor. İlave olarak ticari borçlarını da ticari faaliyetlerden elde ettiği gelirler ile döndürme becerisi de görülmüyor. Kaldı ki piyasalar da buradaki olumsuzluğu kapatabilecek bir imkan vermiyor zaten.
    Ayrıca , bir yıldan sonra ödenecek kerdi borçları da 1.489.585.397 TL olarak görünmektedir ki bu tutar uzun vadeye yayıldığı için kısa vadede büyük risk teşkil etmemektedir. Ancak burada da şunu gözardı etmemek lazım. Bu borçların kapatılması yapılan yatırımların faaliyete geçerek kendi kendini geri ödemesi şeklinde olması gerekirdi ancak yapılan yatırımlardan böyle bir geri dönüş olmadığı hatta yatırımların zamanında bile tamamlanamadığı da aşikar.
    Netice olarak durum işçilerin dediği gibi değil Kardemir gerçekten maddi anlamda sıkıntıda ve maalesef de bu durumu çözebilecek dirayette bir kadroya sahip olmadığı görülüyor.

  2. Karabük

    Yatırımcı rumuzlu yorumcuya ilave edilmesi gereken nokta şudur .Bu borçların büyük bölümü döviz bazındadır ve kurlardaki yükseliş de mali tabloları çok olumsuz etkileyecektir. Çünkü kur farkından kaynaklı borçlardaki artış kesinlikle döviz artışından kaynaklı mamul fiyatlarındaki artışla kapatılamayacak oranda yüksektir.

  3. Ali Memati

    Ak Partinin Yenicede huzuru bulabilmesi için Belediye Başkanı Zeki ÇAYLI başta olmak üzere Eski Yönetimde görev alanların ve Hanım ve Gençlik kollarının Partiden ihraçları gerekmektedir.Bu parti açısından.Yenice halkının huzur bulabilmesi içinde ilk yapılacak seçimde Zeki ÇAYLI yı o koltuktan indirmektir.Bunların tripleri bitmez.Kendileri döneminde onlardan ayrı olduğun zaman hainlikle ve partiye ihanet etmekle insanları suçlarlardı.CHP li veya başka partili oşmakla itham ederlerdi.Şimdi kendileri İlçe teşkilatı haricinde toplanırlar,düğünlere derneklere ilçe teşkilatı haricinde ayrı olarak giderler.Yenicede ikibaşlılık sergilemektedirler.O zaman kendileri ne oluyor.insanlara yapıştırdıkları hain damgası, ihanetçi damgası ve şucu bucu gibi ithamlar kendileri için cuk diye oturmuyor mu? Hani parti önemli idi.Kişiler gelip geçici idi.Ne oldu?Hepsi yalan.Zeki ÇAYLI ve avanesi var ise Parti var, yok ise hiç bir şeyin anlamı yok.Bu kadar ucuz.

  4. Karabük

    Kardemir 9 aylık mali tablolarını da açıkladı. 9 ayda neler olmuş? Dikkat çeken noktalar:
    Bankadaki nakit 259 milyondan 92 milyona düşmüş
    1 yıl içinde ödenecek kredi borçları 332 milyondan 396 milyona çıkmış
    Uzun vadeli kredi borçları ise 1 milyar 394 milyondan 1 milyar 446 milyona çıkmış
    Toplam kredi borçları 1 milyar 842 milyon ve bu tutarın % 83’ü döviz bazında .
    Ticari alacaklar 198 milyondan 309 milyona çıkmış yani yaklaşık 111 milyon daha tahsilat yapılacak ama piyasaya mamul borcu var büyük ihtimalle.
    Ticari borçlar 762 milyondan 587 milyona düşmüş. Bu olumlu . Aradaki fark ödenmiş. Ancak nasıl ödenmiş? Muhtemelen kredi alarak.
    Hammadde stokları 352 milyondan 293 milyona düşmüş bu olumsuz
    Mamul stoklarında ise korkunç bir artış var. 84 milyondan 226 milyona çıkmış. Hem piyasaya mamul borcu olup hem de mamul stoklarını bu denli artıran satış ekibine maşallah
    Dava karşılıklarında yaklaşık 5 milyonluk artış var bu da demektir ki 5 milyonluk daha dava kaybedilmesi öngörülüyor. Buna da bir alkış
    Dipnotlarda Kur riski açıkça ifade edilmiştir. Dolar %10 artarsa edilecek zarar 132 milyon TL -ki 30 Eylülden sonra epey bir artış oldu- Euro %10 artarsa edilecek zarar 188 milyon TL. Hedge edilen kısım ise yok denilecek kadar az.
    Bu bilgiler ışığında yorum okuyucuların.

  5. gerçekler

    maalesef işçi arkadaşlar duymak istediklerini söylemişler ama; bu daha önceki toplu sözleşmeler döneminde çıkarılan olumsuz dedikodular,ayak oyunları gibi değil.yatırımcı arkadaş gerçekleri yazmış.kardemirin durumu hiç de iç açıcı değil.Bir önceki genel müdür ve ekibinin hesapsızca,fütursuzca yaptıkları harcamalar,gereksiz,zamansız yatırımlar şirketi bu hale düşürdü.Ve bu borcun çevrilmesi ülkenin ve coğrafyanın bugünkü şartlarında çok zor.Allah çalışanların yardımcısı olsun,yönetim kurulu bir tane adamın ağzından çıkan herşeye olur vererek ne kadar çapsız,öngörüsüz olduğunu göstermiş oldu.Ya da her dediğine olur vermesi için ortak bir sebepleri vardı.Tartışılır.Ama şu an tartışılmayacak tek şey kardemirin acil kriz planını devreye alması (tabi varsa).saçma sapan,gereksiz müdürlükler açıp,ahbap çavuş adam doldurma işi bir önceki genel müdürle başladı,son genel müdürle devam etti. 15-20 milyar maaşlar havada uçuştu.Şimdi hal böyleyken; 2017 de kaçınılmaz olduğu söylenilen ücretsiz izinleri alt çalışanlara nasıl açıklarsınız bunu hesap edin.Uğur beyin ayrılma sebeplerinden biri de buydu zaten.mal satamazsan,katma değerli ürün üreteceğim diyerek yatırım yapıp zamanında devreye alamazsan,devreye aldığını da satamazsan neyle dönecek bu borçlar,neyle ödenecek personel giderleri,neyle yapılacak alımlar v.s. Borcu borçla kapatarak nereye kadar gidersiniz.Dolar kuru 3,5 TL. ye gidiyor,içerde dışarda ülke savaşın içinde,ekonomi dibe vurmuş,yatırım durmuş,inşaat bitmiş,yönetimdeki malum insanlara korkunç bir tepki var ki bu yüzden karabük halkının daha öncelerde yaptığı gibi kardemiri sahiplenmesi mümkün değil,iki üç zibidinin verdiği listelerle yüzlerce adam attınız,gerçek atılması gerekenleri döndünüz formen yaptınız-sosyal barışı bozdunuz,mahkemeler,rekabet kurulu v.s. bana bir tane olumlu faktör söyleyebilirmisiniz. Ayıklayın bakalım pirincin taşını şimdi, bi zahmet.

  6. O ZAMAN ANLAYAMADIK

    SAYIN AHMET GÖLBEK BİR YILDAN DAHA FAZLA BİR ZAMAN ÖNCE “KARABÜK KARDEMİRSİZ YAŞAMAYA ALIŞMALI..” DİYE BİR YAZI KALEME ALMIŞTI.DOĞRUSU O ZAMAN BUNUN NE MANAYA GELDİĞİNİ ANLAYAMAMIŞTIM,ŞİMDİ YAVAŞ/YAVAŞ ANLAMAYA BAŞLADIK.KARDEMİR ÇOK DAHA FAZLA YAŞASIN,İLELEBET YAŞASIN BUNU İSTEMEYENİN GÖZÜ KÖR OLSUN.AMA HERŞEY GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE CERYAN EDİYOR İŞTE.KURUMSALLAŞMAK ADINA AÇILAN ONCA MÜDÜRLÜKLER BUNLARA VERİLEN YÜKSEK MAŞLAR KARDEMİRİ NE NOKTAYA ÇEKTİ GELİN GÖRÜN İŞTE.
    KARDEMİR MUAZZAM BİR SIKINTI İÇİNDE.YÖNETİM SU SIKINTIYI GİDERECEK BİR KRİZ YÖNETİMİ UYGULAYACAKMI.ŞİMDİ YAPILACAK BİR UYGULAMA İŞÇİYİ ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARMAK,İŞÇİYE SÖZLEŞMEDE PARA VERMEMEK,YANİ YAŞANAN OLUMSUZ TABLOLARIN FATURASINI İŞÇİYE KESMEK OLACAKTIR.YÖNETİM KURULU ÜYELERİ MAAŞLARINDAN FEDAKARLIK EDECEKLERMİ,MÜDÜRAN TAKIMI MAAŞLARINDAN BİR LİRA İNDİRİM YAAKMI BUNLARI BERABERCE GÖRÜCEZ.
    YAZIK ETTİLER KARDEMİRE ÇOK YAZIK ETTİLER.TOPARLANMASI MÜMKÜN DEYİL GİBİ.TOPARLANSA BİLE EN AZ 15 YIL SÜRERKİ O ZAMAN ZARFINDADA İŞÇİLER SEFALET ÜCRETLERİNE TALİM EDERLER.İŞALLAH BÖYLE OLMAZ AMMA OLACAĞIDA BU YANİ

  7. Gönderen

    Kardemir geçen sene aylık bilançoda 210 milyar lira zarar açıklamıştı. Yine Ahmet beyin köşesinde yapılan yorumlara göre 2016 yılında işçi maaşları ödenemeyecek, işçiler borçlanmasın, ücretsiz izinler olacak diye yorumlar yapılıyordu. Borç borç ile kapatılacak deniliyordu. Kardemir 2015 yılını 21 milyar lira zarar ile kapattı. 2016 yılında da işçilere maaşları aksamadan ödendi. İşçilerin kadro düzenlemeleri yapıldı. Bu arada 100 milyon lira tahvil çıkartılarak borçlanıldı….
    Yok Kardemir ray satamıyor, yok stoklar dağ gibi oldu deniliyordu. 2015 yılı faaliyet raporuna bir baktık ki 2015 yılında Kardemir ray satışında rekor kırmış. Çin dampingi nedeniyle demir fiyatları düşük gitti, üstüne dolar kuru oldukça yükseldi. Ona rağmen 2015 yılını 21 milyar zarar ile kapattı….

    Şimdi Kardemir için aynı şeyler söyleniyor. Malını satamıyor, 2017 yılında işçi ücretleri ödenemeyecek deniliyor ama bu sene geçen seneden daha iyi durumda Kardemir. 9 aylık bilançoda 11 milyar lira kar açıklandı (Geçen sene 210 milra lira açıklanmıştı)…
    Kardemir şu durumda geçen 9 ayı kar ile geçirmiş durumda (az yada çok). Yani öz kaynakları büyümüş, cepten yememiş…
    Faaliyet raporunnda satışlara bakıyoruz, o kadar vahim değil….

    Son çeyrekte demir fiyatları yükselme eğilimine girdi. Şimdilik satışlar da fena değil galiba. İlk bir içersinde söylenene göre yüklü kütük ve uzun satışları olmuş. Genel müdür ayrılmadan önce İran’a ray satışının da başladığını söylemişti. İnşaallah Kardemir 2016 yılını kar ile kapatır….

    Bu sene memlekette o kadar çok olağan üstü durum olduğu halde bilanço geçen seneye göre daha iyi durumda. Moral bozmaktan ziyade dua edelim de daha iyi olsun….

    Yönetim de bu arada biraz işi sıkı tutup tasarrufa dikkat etsin, pazarlama elemanları da biraz daha çaba sarfetsin….
    İşçinin emeğinden tasarruf yapma Kardemir’e birşey kazandırmaz. Çalışanı yaşat ki, işletme ayakta kalsın. Çalışanın emeğinn karşılığını versinler….

  8. haklısın

    borcu borçla kapatmaya ne gerek var şirket nasıl olsa yolbulan ve güleç ailesinin degilmi ödiverirler 3 milyar parayı odamı sıkıntı onlar için demi ödesinler eşşek gibi hükümet falan sahip çıkmasın bunlara

  9. KARABÜK LÜ

    Karabük e çevre ve şehircilik bakanı geldi. bakan bey büyük depremden yapı stoğundan bahsetti. acaba Karabük ün de deprem bölgesi ve gecekondu bir köy,vilayet olduğu hatırlatıldı mı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”