Her Telden (4 Mart 2021)

Her Telden (4 Mart 2021)

Yayın: 03.03.2021 20:00
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR,MÜLKİYETİNDE OLAN “YENİŞEHİR SİNEMASI İÇİN..” ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJESİNİ “PANDEMİ NEDENİ İLE..” ERTELEMİŞTİ.HAZIRLIK..
KARDEMİR, Mülkiyetinde olan ve Sayın ÖMER FARUK ÖZ’ÜN Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde “KÜLTÜR VARLIĞI..” olarak tescil ettirilen YENİŞEHİR SİNEMASI için çok ciddi hazırlıklar yapıyordu .
Aslında KÜLTÜR VARLIĞI olarak tescil olayını YANLIŞ BULAN ve hizmet sürecini uzatan bir gelişme olarak gören çevreler de var,tescil olayını çok yararlı bulan çevreler de var.
Neyse konumuz o değil elbet.
YENİŞEHİR SİNEMASI için öyle bir restorasyon hazlığı yapılıyordu ki,bunlar yapıldıktan sonra,hazırlanacak olan SAHNE DE KÜLTÜR BAKANLIĞI HALK DANSLARI Topluluğu bile,çıkıp oyun sergileyebilecekti.
TİYATRO Grupları,oyun sergileyebilecekti,ses düzeni en çağdaş biçimde yapılacaktı ve YENİŞEHİR SİNEMASI her türlü SANAT ETKİLİĞİNE cevap verebilecek bir şekilde yapılandırılacaktı.
BUNUN İÇİN GEREKLİ BİRÇOK İZİN,birçok Resmi Birimden alınıyordu.
İşin içine PANDEMİ SÜRECİ girince hepsi yüzüstü kalakaldı..
Şimdi Çalışmalar yeniden başlayacaktır herhalde..
YENİŞEHİR SİNEMASI ne yazık ki berbat bir durum da..

KARDEMİR YÖNETİMİ “YENİŞEHİR BÖLGESİ’Nİ AYAĞA KALDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇECEK ..?” VE MÜHENDİSLER KULÜBÜ MÜZE OLACAK
2 Kasım 2020 öncesinde ki KARDEMİR Yönetim Kurulu YENİŞEHİR BÖLGESİ’N DE yer alan,birçok tesisi “ÇAĞDAŞ ÇİZGİLERLE,ANCAK,ESKİ HALİNİ DE KAYBETMEDEN..” ayağa ve atağa kaldırmanın çalışmalarını başlatmıştı.
YENİŞEHİR SİNEMASI BUNUN BİR ÖRNEĞİDİR..
YENİŞEHİR MÜHENDİSLER KULÜBÜ ÖRNEĞİN..
Mühendisler Kulübü,bir devrin en gözde SOSYAL MEKANI olarak bilinir ve ne yazık ki şu an bakımsızlıktan lime/lime dökülüyor,burası için çok ama çok önemli bir girişim başlatılmıştı..
YENİŞEHİR MÜHENDİSLER KULÜBÜ MÜZE YAPILACAKTI..
Bunun için “TEŞHİR ve TANZİM PROJELERİ..” ihale edildi,MÜZECİLİK ALANINDA çok Ünlü bir firma MÜJE PROJELERİNİ hazırladı veya hazırlıyor derken,PANDEMİ SÜRECİ girdi işin içerisine..
Olay dışarıdan bakıldığı kadar kolay ve seri olmuyor elbet.
GEREKLİ İZİNLERİN ALINMASI bile haftalar aylar sürüyor…
KONTROLLÜ NORMALLEŞME ile yeniden gelişmeler hız kazanabilir..

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN VERGİ ve SGK BORÇLARI İÇİN VERİLEN PARA “AHMET/ MEHMET veya ŞU FİRMAYA DEĞİL..” DEVLETE GİDİYOR..
Biliyorsunuz KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN vergi ve SGK borçları yapılandırıldı,bunun birinci taksiti,Vergi Dairesi’ne ödendi,yani buralara ödenecek para KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA ALACAĞI OLAN AHMET/MEHMET veya ŞU FİRMAYA,BU FİRMAYA DEĞİL DEVLETE VERİLİYOR..
Bu konuda herkesin duyarlı olması gerek..
Bu paralar ŞAHISLARIN veya FİRMALARIN cebine gitmiyor,bu paralar DEVLETE GİDİYOR,o nedenle herkesten bir hassasiyet beklendiği de açık ve bu hassasiyeti gösteren de var,vurdumduymaz ve ahlak sınırlarını zorlayan bir tutum içinde olan da var.
Yapılan ödemelerin DEVLETE GİTTİĞİNİN en akılcı biçimde farkında olanlar AK Parti Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ.
Sanıyoruz,bu konu da KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu’nun büyük bir bölümü de olayın farkında veya yakından biliyor/izliyorlar.
Ayrıca bu bilgileri kendilerinde tutmayıp,daha yukarı da bazı makamlara iletmiş olma ihtimalleri de hayli güçlü diye düşünmek mümkün,en azından böyle düşünmek yanıltıcı olmaz.
KARDEMİR KARABÜKSPOR kanalı ile DEVLETE para gidiyor.
Şu ekonomik sıkıntıların çekildiği bir dönem de,bunu ciddiye almak ve buna göre tavır/tutum belirlemek gerekir mi/gerekmez mi,kaldı ki bir sıkıntılı süreçten geçildiğini BİZ/BİZE YETERİZ sloganı ile İBAN NUMARASI verildiği bir dönemi de unutmamak gerek değil mi..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR BORÇLARI DEVLETE GİDEN MEBLAĞLAR.

PANDEMİ DÖNEMİNDE,PİYASALAR EKONOMİK SIKINTI YAŞIYOR,BU SIKINTI TÜM BELEDİYELER GİBİ, KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ DE VURDU ..
Pandemi süreci,Ülke Piyasalarını çok kötü vurdu,piyasalar sıkıntıya düşünce İLLER BANKASI gelirleri de düştü,İLLER BANKASI gelirleri düşünce ÜLKENİN TÜM BELEDİYELERİ DE bu sıkıntıyı hissetti ve Belediye gelirleri düştü.
OLAY ZİNCİRLEME HİSSEDİLİYOR YANİ.
Sıkıntıya düşen Belediyeler arasında Karabük Belediyesi de var ve Karabük Belediyesi,Belediye Meclisinden 58 MİLYON LİRA BORÇLANMA yetkisi talep etti,galiba konu bu akşam oybirliği ile Belediye Meclisi tarafından kabul edilecek.
Biz bu satırları 3 mart günü saat 16.00 -16.30 gibi yazıyoruz Belediye Meclis Toplantısı daha geç saatte yapılacaktı ve BORÇLANMA Yetkisi talebi Riyasetten geldi,o nedenle MHP Meclis Üyeleri EVET diyeceklerdir,AK Partili Üyelerin bir bölümü ile görüştük onlar da EVET deriz dediler.
ÖZETLERSEK ŞAYET ; TÜM BELEDİYELERİN GELİRLERİ ÇOK DÜŞTÜ.
Karabük Belediyesi de BORÇLANMA YETKİSİ talebinde bulundu..

VALİ Sayın FUAT GÜREL “ OKULLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE,KONTROLLÜ SERBESTLİK NOKTASINDA DENETİMLER AYNI HIZLA SÜRDÜRÜLECEK.”
Biliyorsunuz,PANDEMİ SÜRECİ nedeni ile alınan sıkı önlemler,HÜKÜMETİN ALDIĞI bir karar ile KONTROLLÜ SERBESTLİK aşamasına getirildi ve birçok İŞYERİ açıldı, daha önce SOKAĞA ÇIKMA yasaklarına yeni düzenlemeler getirildi.
Dün Vali Sayın FUAT GÜREL ile bir süre sohbet ettik ve KONTROLLÜ SERBESTLİK noktası ile ilgili olarak “DENETİMLER AYNI SIKI HALİ İLE DEVAM EDECEK..” bilgilerini verdi.
Hatta bu konu da Vali Yardımcıları Sayın NUMAN TAHİR ŞİMŞEK ve Sayın AHMET KARATEPE ile de görüşerek “AMAN DENETİMLERİ GEVŞETMEDEN DEVAM ETSİN.HATTA TÜM BİRİM YETKİLİLERİNE SIKI/SIKI TEMBİHLEYELİM..” anlamında talimatlar verdi.
KONTROLLÜ SERBESTLİK iyi oldu,hoş oldu,işin o tarafı belli.
Ancak YAYILMA HIZLI BİÇİMDE SÜRERSE, çok sıkı önlemler gelebilir.

“FİLYOS VADİSİ PROJESİ..” NOKTASINDA EN BÜYÜK ÇABAYI KARABÜK GÖSTERMİŞTİ,BU KONU ŞU AN İTİBARİ İLE KARABÜK GÜNDEMİNDE YOK
Karabük yaşayanlarının,kısaca,FİLYOS LİMANI olarak bildiği,tanımladığı,aslında FİLYOS VADİSİ PROJESİ olan yatırım artık sona geldi,özellikle LİMAN NOKTASINDA sona gelindi.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NİN ÜÇ AYAĞI VARDIR.
Önce FİLYOS LİMANI,AYAĞI VARDIR.
Hemen LİMANIN ARDIN DA,ENDÜSTRİ BÖLGESİ VARDIR.
Bunların arkasında ise SERBES BÖLGE ayağı vardır.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ’NİN liman ayağı bitmek üzere, KARDEMİR bu manada FİLYOS LİMANI’NI kullanacak mı veya FİLYOS LİMANI için bir avantaj sağlanacak mı.
Bu konu için Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah ömrünü uzun etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ ne çabalar harcadılar,adım/adım izlediler ve bu süreç artık,yerine ilgisizliğe bıraktı..!!
Yalnızca KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR,aynı zamanda ENERJİ/TABİİ KAYNAKLAR Bakan Yardımcısı olması nedeni ile KARADENİZ’İN DOĞALGAZ aramaları,bulunması nedeni ile KONUYU YAKINDAN BİLMESİ/İZLEMESİ bir avantaj olur/olabilir.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ,artık,KARABÜK GÜNDEMİNDE YOK..
Geçmişte sürekli Karabük gündemindeydi bu yatırım.
Ne yazık artık değil,nedendir bilinmez,artık değil.

KAHVEHANELERDE “OYUN OYNAMAK YASAK…” , ANCAK, SOSYAL GİDİŞ BÖYLE DEVAM EDERSE “YENİDEN KAPANMA GELİR..” DENETİMLER..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL, Kontrollü Serbestlik döneminde DENETİMLERİN/KONTROLLERİN büyük bir titizlikle devam edeceğini söyledi ve gerekli talimatları da verdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL’E sorduk “KAHVEHANELERDE OYUN SERBEST Mİ..?” diye, kesin ve net bir cevap geldi Sayın GÜREL’DEN “KESİNLİKLE YASAK, OYUN OYNAMAK KESİNLİKLE YASAK..” dedi ve gelen talimatların bu yönde olduğunu anlattı.
Vali Yardımcıları Sayın AHMET KARATEPE ve NUMAN TAHİR ŞİMŞEK’E DE denetimler noktasında “BÜTÜN BİRİMLERE HABER VERİLMESİNİ VE DENETİMLER DE EN KÜÇÜK BİR AKSAMA OLMAMASINI..” söyledi.
DENETİMLER ÇOK SIKI BİÇİMDE YAPILACAK..
Olayın o tarafında bir sıkıntı yok, ancak, ÖYLE GÖRÜNÜYOR Kİ,VAKA SAYILARI HIZLA ARTACAK ve belirli bir süre sonra KAPANMALAR YENİDEN başlayabilir..
İnsanlar zembereği boşalmış gibi sokaklara fırladı..
MASKE/MESAFE olayında da bir gevşeme görmek mümkün..
YENİDEN KAPANMALAR OLMAMASI İÇİN TEDBİRLERE UYULMALI MUTLAKA..

10 kişi görüş bildirdi

  1. Ahhh ahhh

    Yenişehir ahdı vefasını kim hatırlar kim anlar. Ahmet Aycan gelecek vefa gelecek, kıymet gelecek , huzur,güven gelecek, yenişehir tarihine kavuşacak, Kardemir’de hafıza yerine gelecek, geleceğe herkes emin adımlarla bakacak,güzel günler görecek…. aksini idda edene hodrimeydan

  2. ÇAKIR

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ PANDEMİ SÜRECİNDE ZORA DÜŞMÜŞ,KARABÜK BELEDİYESİNİ BORÇLANDIRACAKMIŞ,BELEDİYE MECLİSİNDE OYLAMA YAPILACAKMIŞ AKPARTİLİ ÜYELER DE EVET OYU VERECEKLERMİŞ.BENCE SAYIN BELEDİYE BAŞKANI ÇOK YANLIŞ YAPIYOR,ZATEN KARABÜKTE HİÇ BİR HİZMET ÜRETİLMİYOR BİRDE ÜSTÜNE BORÇLANMAK NİYE YANİ,KARABÜK BELEDİYESİNİN GELİRLERİ DÜŞMÜŞ,BİRAZCIK TASARRUF YAPSIN,ÖYLE GEREKSİZ PROJELER TRİLYONLAR HARCAMASIN,ÖRNEKMİ BULAK KANYON PROJESİNE HARCANAN PARALARA YAZIK,ZORUNLU HARCAMALARI YAPARSIN ANCAK,GEREKSİZ PROJELERE BELEDİYENİN PARALARINI ÇARÇUR EDEMEZSİN EDERSEN BELEDİYEYİ BÖYLE ZOR DURUMA DÜŞÜRÜRSÜN,ONDAN SONRA DA BORÇLANMAYA GİDECEĞİM DİYE ÇIKARSIN,BU KARABÜKLÜ DE HAKKINI HELAL ETMEZ.

  3. Belediye Borçlanmak

    Belediye yönetimi borçlanacak tabii bu borçlanmalar da faiz ödenecek, buradaki faiz ödemesi sorumlular oy kullananlar da hele bir de dini inançları varsa ? 🙂 Peki bu ödemeler de vatandaşa ek yükümlüler doğrultusunda gerçekleşecek. Oysa ki iktisadi olarak belediye gelirlerini artırmak için bir çok yöntem geliştirilebilinir. Kolay değil bu işler ama borçlanmak kolay hele böyle kurumlarda… hadi kolay gelsin sorumlulara…

  4. radar

    Sayın Alparsalan BAYRAKTAR
    YİNE YAZIYORUM ÜŞENMEDEN YİNE YAZACAĞIM
    YENİŞEHİR BÖLGESİNİ VE KARABÜK SPORU CESARET GÖSTERİP KURTARMADIĞINIZ MÜDDETÇE
    YAZACAĞIM, YAZACAĞIM GEREKİRSE CİMERE YAZACAĞIM.

  5. ihsan

    KARABÜKSPORA GİDEN PARALAR DEVLETE GİDİYOR DOĞRU..PEKİ DEVLETE GİTMESİ GEREKİRKEN O PARALARI YERKEN İÇERKEN ORTALIKTA CİRİT ATANLAR NEREDE? HADİ BAKALIM BUNU DA YAZIN..

  6. İHSAAAN MAHKEMELER DEVAM EDİYOR

    İHSAAAN MAHKEMELER DEVAM EDİYOR .KİMSENİN YEDİYİ YANINA KAR KALMAYACAK İŞALLAH DEVLETİN PARALARI ÖDENECEK ONU YİYENLERDENDE İŞALLAN ÇATIR ÇATIR O PARALAR GERİ ALINACAK MERAK ETME GARDAŞ

  7. Samimi

    Filyos limanından
    Zonguldak- bartın dayanışmasından bize yedirmezler.
    Kimse fazla bir şey beklemesin. iki şehir her şeyiyle bize zıt kutuplar.
    spordan tutun da insan yapısına kadar zıt ve yer yer düşmanlık ve kıskançlık içerisindeler.

  8. fanatik

    Karabük belediyesi 34 milyon tl.yi kötü günler için ayırsaydı. Gereksiz dereye gömdüler paraları. Şimdi de kusura bakmasınlar

  9. FİLYOS

    Geçenlerde filyos çalıştayı yapıldı. Zonguldaktaki üniversite öncülük etti. Karabukten veya kardemirden çağrılan oldu mu? Filyosdan bize pay düşmeyecek anlaşılan??? Gerçi bizde çok şey istiyoruz ya şehrin o kadar sorunu var yıllardır çözülmeyen filyos kimin umrunda 🙂

  10. karabukspor

    sevgili ahmet abi
    marzing den 32 trilyon geldi bu para oraya harcanacakti sanirim sayin vergili ne yapiyorki oraya birde 68 trilyon iller bankasindan borclanma yapip 20 trilyon aktarilacak bu ne ya nr yapiliyor oraya .
    bir diger ogrenmek istedigim konu karabukspor vergi odemesi 1 taksidi odendi bunun icinde sgk taksidi varmi ???
    birde tasima suyuyla degirmen donmez ilk taksidi ak parti il baskani sayin vekillerimizin buyuk katkilariyla is adamlarimizin destegi ile odendi fakat benim gorusume gore bu ilerki aylarda tikanir onun icin sabit gelirler ve projeler le bu sorunun halledilmesi lazim diye dusunuyorum

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.