Her Telden (5.Aralık.2018)

Her Telden (5.Aralık.2018)

Yayın: 04.12.2018 21:06 |Güncelleme: 05.12.2018 10:12
Paylaş:
A+ A-

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI,KARDEMİR İŞYERİNDE “TOPLU İŞ SÖZLEŞME YAPMAK YETKİSİNİ ALDI..”,ŞİMDİ SÖZLEŞME BAŞLANGIÇ TARİHİ VERİLECEK
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER ile,tarihinin et tutarlı,kavgadan,çekişmeden uzak yapısına kavuşan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası geleceğine güvenle bakar bir durumu yakaladı.
ARTIK İÇ KAVGALARDAN HAYLİ UZAK ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI.
Böyle olunca da tabanın sesine,tabanın arzularına daha çok cevap verebilecek bir konumu yakaladı,bu anlamda,KARDEMİR İşyerlerinde ki TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile de ilgili önemli mesafeler alındı.
Örneğin İLGİLİ BAKANLIK,ÖZÇELİK-İŞ Sendikası’na KARDEMİR İşyerlerinde TOPLU İŞ SÖZLEŞME yapabilmesi için gerekli YETKİYİ verdi ve şimdi ,yine,İLGİLİ BAKANLIKTAN,tarih talebinde,bulunulacak.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası,geçmiş yıllarda İŞKOLU BARAJI tehlikesi ile burun/buruna yaşıyordu,şimdi böyle bir tehlike,böyle bir endişe, hiç mi hiç yok,ayrıca Sendika gittikçe güçleniyor,büyüyor.
Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları,Sendika tabanı ile et/tırnak gibiler,huzurlu bir atmosfer çıktı ortaya,bu elbet en çok tabanda ki üye işçilerin sevineceği bir husus oluyor.
KARDEMİR İŞYERLERİNDE SÖZLEŞME YAKINDA BAŞLIYOR..
Bu durum KARABÜK’Ü ÇOK YAKINDAN ETKİLER ELBET..

KARDEMİR İŞYERLERİNDE,ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE YÜRÜTÜLEN VE SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN BÜYÜK AĞIRLIĞI İLE BİTEN SÖZLEŞME…
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında yapılan TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ,zaman/zaman,taraflar arasında ciddi gerginliklerin yaşanmasına sebep olmuştur.
GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEYENLER,BUNLARI İYİ BİLİR..
Örneğin,bir dönem Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,taraflar arasında mekik diplomasisi yaparak SÖZLEŞMEYİ İŞÇİ LEHİNE bitirmiş,işçi hayli mutlu olmuştu.
Yine bir dönem,o zaman Karabük Milletvekili olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,yaşanan gerginliğe el koyarak,tarafları,yine İŞÇİNİN LEHİNE bir hareketle uzlaştırmış ve SÖZLEŞME AK PARTİ Genel Merkezinde imzalanmıştı..
BU DEFA,DİLERİZ,BÖYLE GERGİNLİKLER YAŞANMAYACAKTIR..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları “TABANIN NABZINI EN İYİ TUTAN..” Sendikacılar ve işçinin mutlu olacağı,işçinin memnun olacağı bir SÖZLEŞMEYE imza atacaklardır..
KARDEMİR İŞVERENİ DE,İŞÇİSİNİN HAKKINI/HUKUKUNU VERECEK BİR YAPIDA.
SÖZLEŞME mutlulukla bitecek umudundayız.

30 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ NOKTASINDA,SAFRANBOLU SAKİNİ BİR DOSTUMUZUN ETTİĞİ “YA DİZDARA-YA MİMARA SÖZÜ..” TUTTU
Geçtiğimiz Pazar günü,oldukça kalabalık bir gurupta,Safranbolulu bir dostumuzun,Kardeşimizin söylediği “YA ŞEFİK DİZDARA-YA BAYAN MİMARA OY VERECEĞİM..” yolunda ettiği söz adeta slogan haline geldi..
SAFRANBOLU SEÇMENİ “YA DİZDARA-YA MİMARA..” Diyor.
Bilindiği gibi Mimar Sayın ELİF KÖSE,CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday/Adayı olarak başvuru da bulundu ve CHP’NİN olası adayı olarak bekleniyor.
Peki Sayın ŞEFİK DİZDAR,AK Parti Belediye Başkan Adayı,Mimar Sayın ELİF KÖSE CHP Belediye Başkan Adayı olarak,seçim yarışına girerse ne olacak acaba..?
İKİSİNE BİRDEN OY VERMEK MÜMKÜN OLMAYACAĞINA GÖRE..
O zaman “YA DİZDARA-YA MİMARA..” sloganı hangisi lehine çalışır acaba..?
Şurası bir gerçek ki,Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN DA,Mimar Sayın ELİF KÖSE’NİN Safranbolu yaşayanları yanında toplumsal ciddi bir karşılığı var ve bu iki isimden birisinin kazanması Safranbolu toplum vicdanını rahatlatacak gibi.
SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BAKALIM KİMLER OLACAK..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,DÜN KARABÜK BASINI İLE YEMEKTE BULUŞTU VE “ BİLİM MERKEZİ DAHİL YENİ PROJELER.”
Karabük Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Sayın RAFET VERGİLİ,dün Karabük Basın mensupları ile,öğlen yemeğinde buluştu,bu anlamda yeni bazı projelerinden de söz etti.
Sayın RAFET VERGİLİ,bu yemekte çok/çok ilginç bir yaklaşım göstererek “BATTI/ÇIKTI NOKTASINDA,İŞE YARAYIP/YARAMADIĞINI TARTIŞMA KONUSU YAPMAK İSTEYENLER,ÖNCE Kİ GÜN DURUMU KENDİ GÖZLERİ İLE GÖRDÜLER..” anlamında sözler etti.
Orada ki ASFALT YAPIMI süresinde Karabük trafiği,adeta,kilitlendi ve Sayın RAFET VERGİLİ bu konuda “ASFALTA ATMAK İÇİN BELİRLİ BİR ISI GEREKİYOR,O NEDENLE GÜNDÜZ SAATLERİNDE YAPMAK ZORUNDAYDIK..” dedi.
Daha sonra da “EĞER BATTI/ÇIKTI YAPILMAMIŞ OLSAYDI,TRAFİK TAM MANASIYLA ARAÇ SAÇINA NASIL DÖNÜYORMUŞ.ASFALT YAPIMI SIRASINDA BUNU HERKES NET OLARAK GÖRDÜ, YAŞADI..” bilgilerini verdi..
Eğer,yeniden seçilirse “GENÇLERE YÖNELİK BİR BİLİM MERKEZİ YAPIMI DAHİL,BAZI PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞINA..” dikkat çeken Sayın RAFET VERGİLİ Karabük yaşayanlarının “YAPILAN HİZMETLERİ GÖRDÜĞÜNÜN,HİZMETLERİ SANDIK BAŞINDA TALTİF EDECEĞİNİN DE..” mesajlarını verdi.
HUZUR İÇİNDE BİR SEÇİM GEÇMESİ DİLEKLERİNİ İLETTİ..

KARABÜK İL GENEL MECLİSİ’NE GELECEK OLAN VEYA GELMEYİ DÜŞÜNEN ÜYELER “EK GELİR KAYNAKLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMALI MI..?” ACABA
Karabük İL GENEL MECLİSİ’NE gelmeyi düşünen üyeler,bu konuda ADAY/ADAYI olurken,”İL GENEL MECLİSİ GELİR KAYNAKLARINI ARTTIRAN BİR DİZİ PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞARAK..” bu işe soyunsalar,iyi olmaz mı..?
Bakın İL GENEL MECLİSİ bu dönem de EK GELİR KAYNAKLARI üzerinde çalışmalar yapmaya başladı,GÜNEŞ ENERJİSİ PANELLERİ,RÜZGAR TÜRBİNİ,AKARYAKIT İSTASYONU gibi bir dizi proje üzerinde çalışmalar başlatıldı.
BUNLAR SÜREÇ İÇİNDE,MUTLAKA,GERÇEKLEŞTİRİLECEK ELBET.
Örneğin ESKİPAZAR İL GENEL MECLİS Üyesi olarak başvuru düşünenler “AKKAYA HAMAMI ÇEVRESİNDE Kİ TERMAL SULARIN TESİSLEŞEREK EK GELİR KAYNAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ..” gibi bir proje üzerinde yoğunlaşabilirler..
BOLU BUNU YAPMIŞ MESELA..
İL GENEL MECLİSİ,ÖNÜMÜZDE Kİ DÖNEM DAHA ÜRETKEN OLABİLİR Mİ..?

AK PARTİ İÇERİSİNDE,AKTİF BİÇİMDE SİYASET YAPAN BİR KARDEŞİMİZ ;”SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,HEPİMİZE SEÇİMİ KAZANIN TALİMATI”
Dün AK Parti içerisinde aktif biçimde Siyaset yapan veya Siyaset ile iç/içe olan bir Kardeşimizle karşılaştık “CUMHUR İTTİFAKI NEDENİ İLE JEST YAPILABİLECEĞİNDEN SÖZ EDEREK,ACABA,KARABÜK’TE DE BİR JEST OLABİLİR Mİ ŞEKLİNDE Kİ YAZINI OKUDUM ABİ..” dedi.
Sonra da “KARABÜK’TE KESİNLİKLE JEST/MEST OLMAZ..” diye ilave etti.
Zaten bunu bizimde belirttiğimize dikkat çekerek “CUMHURBAŞKANIMIZ,REİSİMİZ,GENEL BAŞKANIMIZ,BAŞKA HİÇBİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA SÖYLEMEDİĞİNİ,KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAYIN BURHANETTİN UYSAL’A SÖYLEMEDİ Mİ..?” diye sordu.
“ABİ SEN MERAK ETME,TEŞKİLATLAR O MESAJI ALDILAR.AK PARTİLİLER O MESAJI ALDILAR.KARABÜK’TE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ AK PARTİ ALACAKTIR.BUNU HERKES BÖYLE BİLSİN..” falan dedi.
Diyecek bir sözümüz kalmadı elbet..
Hele/hele “KARABÜK’TE JEST/MEST OLMAZ..” sözlerinden sonra diyecek ne var ki,ancak,O Kardeşimize “BANA SANKİ DAĞINIK BİR DURUM VAR GİBİ GELİYOR.GEREK ADAY/ADAYI OLMUŞ İNSANLAR,GEREKSE TEMAYÜLDE OY KULLANMIŞ İNSANLAR KIRGIN/BURUK GİBİ GELİYOR..” diyecek olduk..
Kesinlikle kabul etmedi ve “BAŞKAN ADAYININ AÇIKLANDIĞI O TOPLANTIDA VERİLEN TALİMATI,AK PARTİ İÇERİSİNDE HERKES ALDI,MERAK ETME..” falan dedi.
“ZATEN KİMSE BURHANETTİN BEYE KARŞI ÇIKMIYOR.KEŞKE BAŞVURU YAPSAYDI DİYE HAYIFLANILIYOR..” gibi sözler etti ve “SEÇİMİ KESİNLİKLE ALACAĞIZ..” sözlerini tekrarladı..
Bize de bir TESPİH HEDİYE ETTİ,O KARDEŞİMİZ..

İYİ PARTİ’Lİ BİR KARDEŞİMİZ “ ADAYIMIZ SAYIN DURMUŞ YALÇIN,SAYIN DURSUN ALTIPARMAK, SAYIN SABRİ HACISÜLEYMANOĞLU OLABİLİR.”
Dün bir işimiz için Karabük Defterdarlığı’na gitmiştik,dönerken yolda,İYİ Parti’li olduğunu bildiğimiz bir Kardeşimizle karşılaştık,merhabadan sonra YEREL SEÇİMLERİ açtı.
“GENEL BAŞKANIMIZ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALACAĞIMIZDAN ÇOK ÜMİTLİ..” dedi ve kendisinin de aynı fikirde odlundan söz ederek “TOPLUMDA KARŞILIĞI OLAN ÜÇ İSİMDEN BİRİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ OLABİLİR..” dedi.
Kimler olduğunu sordum kendisine.
“Sayın DURMUŞ YALÇIN,Sayın DURSUN ALTIPARMAK,Sayın SABRİ HACISÜLEYMANOĞLU’NDAN BİRİSİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ OLABİLİR VE BİZ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAZANIRIZ..” sözlerini tekrarladı.
Sonra da,özellikle Sayın DURSUN ALTIPARMAK’A getirdi sözlerini ve “SİZİN GAZETENİZDE 7/24 ÇALIŞACAĞINI SÖYLEDİ.VALLAHA BAŞKALARINI BİLMEM AMA O SÖZLERİ BENİM İÇİMİ ISITTI..” dedi.
İYİ Parti Karabük YEREL SEÇİMLERİNE İDDİALI GİRECEKMİŞ.
O Kardeş sürekli,bu görüşlerini tekrarladı..
Biz de kendisine HAYIRLAR GETİRİR İNŞAALLAH dedik ayrıldık.

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE,BİR YANDAN “İTTİFAK ÇALIŞMALARI..” ÖTE YANDAN KARABÜK’TE AK PARTİ-MHP-CHP-İYİ PARTİ YARIŞI..
MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ noktasında,AK Parti ile MHP arasında ki CUMHUR İTTİFAKI,öte yandan CHP ile İYİ Parti arasında ki MİLLET İTTİFAKI’NIN devamı gibi olacağı bilinen İTTİFAK çalışmaları sürüyor/sürdürülüyor.
BUNLAR ANKARA KAYNAKLI HABERLER..
YEREL SEÇİMLERE NASIL YANSIR,HENÜZ BİLİNMİYOR.
Bu arada,örneğin CUMHUR İTTİFAKI kapsamında AK Parti Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile MHP ise Sayın RAFET VERGİLİ ile SEÇİM YOLUNA çıktılar bile..
İTTİFAK KARABÜK’Ü KAPSAMAYACAK DEMEK Kİ..
Bu arada CHP Sayın MEHMET DURUM’U Belediye Başkan Adayı olarak çıkarttı,İYİ Parti henüz Belediye Başkan Adayını belli etmedi ve olası bir İTTİFAK Karabük özelinde nasıl olacak..?
İTTİFAKIN İYİ PARTİ BÜNYESİNDE OLABİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR..
Peki Sayın MEHMET DURUM çekilir mi..?
UZUN SÖZÜN KISASI,BİR BELİRSİZLİKTİR GİDİYOR,DEĞİL Mİ..?

SAFRANBOLU’DA,İYİ PARTİ ÇEVRELERİNİN,CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN MİMAR SAYIN ELİF KÖSE’Yİ BENİMSEDİĞİ GÖZLENİYOR.
İYİ Parti ile CHP arasında İTTİFAK ÇALIŞMALARI sürüyor şeklinde haberler geliyor,o haberler SİYASİ PARTİLERİN TÜZEL Kişiliklerinde olmasa bile TABANDA Kİ OY GEÇİŞKENLİĞİ NOKTASINDA olacak gibi görünüyor.
Örneğin SAFRANBOLU İlçesinde İYİ PARTİ Tabanının CHP Belediye Başkan Aday/Adaylarından Mimar Sayın ELİF KÖSE’Yİ içselleştirdiği ve bu ismi benimsediğine ilişkin çok yaygın bir görüş var.
İYİ Partili seçmen “EĞER CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLURSA Sayın ELİF KÖSE’YE OY VERİRİZ..” gibi bir anlayışı yoğun biçimde sergiliyor veya bizimde görüşen İYİ Partililer bunu sıkça söylüyorlar..
Safranbolu özelinde İYİ Parti şu ana kadar bir aday üzerinde yoğunlaşmadı ve sanki CHP Safranbolu Belediye Başkan Adayı Sayın ELİF KÖSE bu Parti tabanına da hitap etmiş gibi görünüyor..
KARABÜK ÖZELİNDE NE OLACAK O TAM BİR MUAMMA..
YENİCE İlçesinde de İYİ PARTİ sanıyoruz CHP’YE sıcak bakıyor..
MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ HENÜZ NET BİR TABLO GÖSTERMİYOR..
Belirsizlik hüküm sürüyor.

5 kişi görüş bildirdi

  1. Gündem Dışı

    Ahmet Bey
    Safranbolunun trafik sorunu ile ilgili her köşe yazınızda değinmeden geçiyorsunuz Safranboluda yaştan biri olarak öncelikle teşekkür ediyorum bugün dikkatimi çeken birşey oldu aslında sorunun kökeni değil ama beni rahatsız etti karabükten Safranboluya gelirken karayollarını geçtikten sonra başlayan dükkanların önünden itibaren her nedense 3 şerit olan yol iki şeride düşüyor ve en sağ şerit bu bahsettiğim mevkiden kırkanköydeki benzinliğin bitişine kadar parketmiş araçlarla dolu ve mecburen oradan itibaren eski çarşıya gidiş şeridi kapanmış oluyor buda ufak bir tıkanıklığı sebep oluyor hadi biz vatandaş olarak görmüyor yada umursamıyor olabiliriz ama bunu trafik ekipleri neden görmüyor özellikle benzinliğin önünde en sağ şerit normalde araç yolu olmasına rağmen parketmiş araçlar yüzünden kullanılamıyor saygılarımla

  2. UFKUMUZ AÇILIYOR

    AHMET BEY VALLAHİ BİLLAHİ UFKUMUZU AÇIYORSUN.ÖYLE NOKTALARI YAZIYORSUN ÖYLE KONULARDAN HABERDAR EDİYORSUN OKURUN UFKU AÇILIYOR.AHMET BEY HAKKATEN ÇOK FARKLI ÇOK YARARLI YAZILARINA TİRYAKİ OLDUK TEBRİKLER

  3. Anonim

    Toplu sözleşmeden önce mutlak suretle yaptığımız işin kadrosu aliñıp ondan sonra toplu sözleşme yapılmalı kadro yapısı mutlak suretle bu ayın sonunda bitirilmeli iyi bir toplu sözleşme ve olmazsa olmazımiz kıdem zammı olmalı asla kadro SÖZLEŞMEYLE bitirilmemeli yoksa bazı hakedişler hayal olur

  4. KARABÜKSPOR AYİDATLARI

    MUHTEREM YUNUS DEĞİRMENCİ BAŞKANI KARABÜKSPORA KESİLEN AYİDATLARI ARTIK KALDIRIN.BÖYLE KEPAZELİĞE PARA VERMEK GÜNAHTIR BENİM ÇOCUK RIZKIMI ÇALANLAR İŞALLAH HEM BU DÜNYADA HEM ÖTEKİ DÜNYADA CEREMESİNİ ÇEKSİN.O FERİDUN DENEN ADAM YANCISININ DAMADI ALLAH ONNARI BİLDİYİ GİBİ YAPSIN.BU PARALARI KALDIRIN ARTIK

  5. Kenan kaşi

    Safranboluda iyi parti chp ayrı mhp ayrı belediye başkanı çıkarırsa Ak parti açık ara kazanır chp ip ittifak yapıp tek aday çıkarsaydı kazanırdı bunu herkez biliyor CHP adayı mimar falan kazanamaz kazanma sansida çok az aynı durum Eflanide Karabuktede Mhp oyu yok Chp kendi adayına destek verecek ittifaktan rahatsız olan chp oyu bu sefer mhp gitmez iyi partide mhp rahatsız akp kendi adayını destekleyecek ve Kastomonu belediye başkanlığından Konyalı belediye başkanlığına geçecek Sıranda yok Karabük lu Belediye Başkanı yok Konyalı Rektör var Karabük univertesinde Karabüklu rektör olmalı

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.