Her Telden 5 Aralık 2019)

Her Telden 5 Aralık 2019)

Yayın: 04.12.2019 19:35
Paylaş:
A+ A-

SON İKİ HAFTADIR,SAYIN ŞEFİK DİZDAR’IN TEMASLARI İLE “KARABÜK GÜNDEMİNİN BİRİNCİ SIRASINA YÜKSELEN..”KARABÜKSPOR BEKLEMEDE
Son iki/üç haftadır,Karabük gündeminin birinci maddesi haline gelen KARABÜKSPOR noktasında,Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN yaptığı çalışma ve temas,insanları heyecanlandırdı..
YANLIŞ ANLAŞILMASIN SAKIN..
Sayın ŞEFİK DİZDAR,KARABÜKSPOR’A Başkan olmak için çalışma yapmıyor,eski bir KARABÜKSPOR Kulüp Başkanı olarak,KARABÜKSPOR’UN içine düştüğü/düşürüldüğü bugün ki durum, İÇİNİ ACITTIĞI ,için çözüm arıyor,çıkış arıyor.
“GELİN HEP BİRLİKTE OMUZ VERELİM KULÜBÜ KURTARALIM..” diyor.
Dün İstanbul’dan bir hemşerim aradı,son gelişmeler hakkında bilgiler soruyor “İSTANBUL’DA BİZDE GELİŞMELERİ HEYECANLA BEKLİYORUZ..” dedi ve İNŞAALLAH O GÖRKEMLİ GÜNLERİ YİNE YAŞARIZ gibi dileklerde bulundu.
Bu nokta da yapılan bir dizi çalışma hakkında da bilgiler veriliyor ve “YOLBULAN AİLESİ,KARABÜKSPOR’DA Kİ ALACAĞI NOKTASINDA KİMSEYİ SIK/BOĞAZ ETMEYECEĞİNİ BİRÇOK YERDE DEKLARE ETTİ..” deniliyor..
Aynı kanaati biz de edindik desek,yanlış konuşmuş olmayız..
KARABÜKSPOR’UN ayağa,atağa kalkması için Vergi Dairesi ve SGK ile bir yapılandırmaya girmesi ve uzun vadeli bir yapılandırma planı yetip /atıyor gibi bilgiler veriliyor..
KARABÜKSPOR KÜLLERİNDEN DOĞACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
Sayın ŞEFİK DİZDAR Karabük’te müthiş bir heyecan yarattı..
Hemen herkes olumlu gelişmeleri bekliyor..

YİNE YAZIP/YİNE GÜNDEME GETİRMEK İSTİYORUZ “KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE,GÜNLÜK 25 BİN ARAÇ VE BUNLARIN EGZOZ GAZLARI…”
Daha önce yazdık,yine yazıp,yine söylüyor,anlatmaya gayret ediyoruz,KARABÜK ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNDE GÜNLÜK 25 BİN ARAÇ seyir halinde ve bu 25 bin aracın egzoz çıkışları 3 santimetre ebadında.
25 BİN ADET 3 SANTİMETRE EBADINI BİR DÜŞÜNÜN..
KAÇ METRE GENİŞLİĞİNDE BU CACA,BİR BORU EDİYOR..
Bilindiği gibi egzozlardan çıkan otomobil gazları ÖLDÜRÜCÜ etkisi olan,ZEHİRLEYİCİ etkisi olan gazlar ve Karabük’te hakim rüzgarların da çok esmediği dikkate alınırsa,KİRLİLİK KENDİLİĞİNDEN ortaya çıkıyor..
Hele/hele,BAZI ARAÇLARIN 10 NUMARA YAĞ KULLANDIKLARI,böylece araç yakıt maliyetlerini düşürmeye çalıştıklarını da dikkate alırsanız,o zaman korkunç gerçek daha net ortaya çıkıyor.
Öte yandan sobalar yandı ve soba kullanan geniş bir ihtiyaçlı kesime 1 ton KÖMÜR VERİLDİĞİ bu kömürlerin kalitesi noktasında ortaya atılan iddialarda gündeme alınırsa durum daha net ortaya çıkıyor değil mi..?
Buna rağmen KARABÜK HAVASI YAŞANABİLİR DÜZEYDE..
Etkili/yetkili çevreler kaynaklar buna işaret ediyorlar..

KARABÜK’Ü YÖNETEN/ÇEKİP-ÇEVİREN KADROLAR,GAZETEMİZ İNTERNET SAYFASINA GELEN OKUYUCU YORUMLARINI DİKKATLE İZLESİNLER..
Karabük’ü yöneten,çekip/çeviren kadrolar,Gazetemiz İnternet Sayfasına gelen YORUMLARI OKUYUP DEĞERLENDİRİRLERSE çok yararlı çok/çok iyi yapmış olurlar..
O kadar içerikli okur yorumları geliyor ki..
Elbet içerik düzeyi hayli düşük okur yorumları da geliyor,ancak,O TÜR YORUMLAR hayli azaldı,kimse kusura bakmasın,yazanlara hukuki sonuç çıkacak bazı yorumları da biz değerlendirmiyoruz.
BUNLARIN SAYISI ÇOK/ÇOK AZ OLUYOR GERÇİ.
Örneğin dün gelen yorumlara bir bakın isterseniz..
Özellikle ÇEVRE KİRLİLİĞİ-HAVA KİRLİLİĞİ üzerine yorumlar var.
HASTANELER üzerine yorumlar var..
KARABÜKSPOR ÜZERİNE YORUMLAR GELİYOR falan..
Adeta KARABÜK’ÜN NABZI BURADA,BU YORUMLARDA ATIYOR sanki..

CHP KARABÜK İL ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN BAYRAM KARADAĞ,GEÇEN HAFTA HASTANELER KONUSUNDA,KARABÜK GÜNDEMİ SARSTI..
İyi hatırlayın,CHP Karabük Eski İl Başkanlarından Sayın BAYRAM KARADAĞ,geçtiğimiz haftalarda HASTANELER KONUSUNDA Karabük gündemini sarsan paylaşımlar yapmıştı.
ZONGULDAK’TA 7,KARABÜK’TE KAÇ HASTANE VAR demişti..
Sayın BAYRAM KARADAĞ böyle bir soru ile Karabük gündemini çok ciddi biçimde sarsarken,ZONGULDAK MERKEZİ ele aldığının da mesajını vererek KOZLU/KİLİMLİ gibi yerleri ayrı tuttuğunun da altını çizmişti.
SAHİ..! KARABÜK’TE KAÇ HASTANE VAR..?
Bu arada,dün bir Okurumuz yorum yollamış ve SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ’NDEN rapor almak isteyenlere UZMAN HEKİM noksanı olduğu için RAPORLARA GEREKEN HEKİM İMZASI için KARABÜK’E GÖNDERİLDİKLERİNİ falan yazmış..
Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi canını dişine takmış hizmet vermeye çalışıyor,Safranbolu Devlet Hastanesi yine öyle,buralarda UZMAN HEKİM veya AKADEMİK KARİYER YAPMIŞ ÖĞRETİM ÜYESİ Hekim noksan ise,BUNUN VEBALİ/SUÇU/GÜNAHI kimindir size göre..?
Bir okurumuz MUHALEFETİN BU KONULARDA HİÇ SESİ ÇIKMIYOR demiş..
Bakın Sayın BAYRAM KARADAĞ böyle bir konuyu gündeme getirdi..
Futbol deyimi ile BU GOLLÜK PASI değerlendirebilecek Siyaset/Cemiyetçi gerek..
KIYMET-İ HARBİYESİ kendinden menkullere duyurulur..!!

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE,HER YIL VERİLEN 1.5 TON KÖMÜR,BU YIL 1 TONA İNDİRİLDİ VE HEM KÖMÜR KALİTESİNE,HEM 1 TON OLAYINA TEPKİLER
İhtiyaç sahiplerine her yıl verilen 1.5 ton kışlık yakacak kömür,bu yıl 1 tona indirilince,belirli tepkiler yükselmeye başladı ve hem verilen kömürün kalitesine,hem 1 tona indirilmesine ciddi tepkiler oluyor.
Kış mevsiminin bastırması ile sobaların yanması ile beraber,KARABÜK HAVASININ CİDDİ BİÇİMDE ve OLUMSUZ etkilendiği de gözlenirken,hava kirliliğinin belirli biçimde artmasına da tepkiler oluşuyor.
Konuya ilişkin olarak “KESİF BİR DUMAN KOKUSU GENİZLERİ YAKIYOR..” diyen vatandaşlar “SOBALARIN YANMASI İLE,ÖZELLİKLE SABAHLARI KESİF BİR DUMAN KOKUSU GENİZLERİ YAKIYOR..” gibi görüşler dile getiriyorlar.
Dün verilen 1 ton kömürden alan bir Kardeş “ABİ HER YIL 1.5 TON KÖMÜR VERİLİYORDU,KIT/KANAAT KIŞ MEVSİMİNİ ÇIKARTIYORDUK.BU YIL 1 TON VERDİLER,NE YAPACAĞIZ BAKALIM..” anlamında bilgiler verdi.
Öte yandan,özellikle KASIM AYI içerisinde havaların iyi gitmesi ile DOĞALGAZ,KÖMÜR kullanımında fazla abanma olmadığını da söyleyen bazı vatandaşlar,aralık ayının hayli sert geldiğini de vurguluyorlar..
Bu manada yakıt giderlerinin hızla artacağını söylüyorlar..
İhtiyaç sahiplerine verilen 1 ton kömür hayli reaksiyon yaratmış.
Kalite ve 1 ton olması hayli ciddi eleştiriler alıyor gibi.

DÜN BİR OKURUMUZ,HER TELDEN KÖŞESİNE “YORUM YOLLAYARAK..” ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN YAPILAN PROJE İHALESİNİ SORUYOR..
Dün bir Okurumuz,Gazetemiz İnternet Sayfasına yorum yollayarak “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILMIŞTI..” ne oldu diye soruyor,gerçekten de proje ihalesi yapılmıştı ve bitmesi gerekiyordu..
Bu konuda AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL’IN Gazetemize yaptığı açıklama hatırlardadır sanıyoruz ve yapılan PROJE İHALESİ sonuçlanmış olsa gerektir.
Esas olan PROJE İHALESİ DEĞİL ELBET..
Yapılan PROJELERİN İNŞAATA dönüştürülmesi.
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ oldukça kapsamlı ve pahalı bir iş,bilemiyoruz DSİ Genel Müdürlüğü bu yıl ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME İHALESİNİ yapıp işe başlayabilir mi..?
Zira,gerçekten pahalı ve büyük bir iş ARAÇ ÇAYI düzenlemesi.
Ancak,Allah nasip eder yapılırsa,KARABÜK’ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞİR..
Aklımızda iken söyleyelim “ BU İŞİ DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPACAK..”
Karabük Belediyesi ile bir ilgisi yok yani..

ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJESİ KAPSAMINDA “KÖPRÜLERİN DURUMU-YAYA YOLLARI VE ÇOK GENİŞ BİR ÇALIŞMA..” HENÜZ SONUÇLANMA
ARAÇ ÇAYI düzenlemesi Safranbolu KARIT Köyü civarından başlayacak ve YENİCE IRMAĞININ bir bölümüne kadar devam edecek,sürdürülecek ve yapıldığında KARABÜK’ÜN YÜZÜ/ÇEHRESİ değişecek.
Çok büyük bir proje.
ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ diyoruz ya.bunun DSİ kayıtlarında ki ismi çok uzun ve halkın anlayacağı terimlerden hayli uzak olduğu için,ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ diye takdim ediyoruz.
Birçok köprü olayı var,araç trafiğini düzenleyecek,yaya trafiğini düzenleyecek,çevresinde ki alanları düzenleyecek çok detaylı bir proje çalışması gerekiyor elbet.
BU ÇALIŞMALAR HENÜZ BİTMEDİ/BİTİRİLEMEDİ.
Öyle veya böyle bitirilecek elbet ve esas sorun PROJELERİN BİTMESİNDEN sonra başlayacak,YATIRIM PLANINA alınması,YATIRIM İHALESİNİN yapılması,hazırlanacak o projelere hayat verecek.
Bir okurumuz yorum göndererek PROJELER NE OLDU diyor ya.
Henüz sonuçlanan bir durum yok anlayacağınız.

GEÇENLERDE,ÜZERİNDE HASSASİYETLE DURDUĞUMUZ “DÜZÇAM GÖLETİ İLE İLGİLİ..” YENİ BİR PROJE İHALESİNE ÇIKILIYOR VE ZAMAN…
Öncelikle,bazı kesimlerin,yanlış anladığı veya maksadını aşan biçimde anladığı bir olaya açıklık getirelim,geçtiğimiz haftalarda üzerinde duyarlılıkla durduğumuz DÜZÇAM GÖLETİ olayının,DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRÜ Sayın YASİN DEVRİM ile hiçbir ilgisi yok.
KONU Sayın YASİN DEVRİM’DEN hayli önce gündeme geldi..
İhalesi yapıldı,daha sonra Sayın YASİN DEVRİM,DSİ Karabük Şube Müdürlüğü görevine geldi,iyi ki geldi,DSİ Karabük’te çok ciddi işler yapmaya başladı,DSİ hizmet akışı çok/çok güçlendi..
Şimdi gelelim DÜZÇAM GÖLETİ’NE..
Yaklaşık 750 bin lira civarında yeni bir PROJE İHALESİ yapılacak ve DÜZÇAM GÖLETİ’NDE Kİ çalışmalar o yeni projeye göre,yeniden başlatılacak bu aşamada da,BİRÇOK TEKNİK GELİŞMELERE İMZA ATILACAK.
Sevindiğimiz husus TÜNEL ve SULAMA BORULARI noktasında oldu..
Yapılan bu masraflar boşa gitmeyip,yeniden kullanılır olacak..
DÜZÇAM GÖLETİ noktasında,ZAMAN KAYBI,PARA KAYBINDAN çok fazla.

KARABÜK’TE MİLLİ EĞİTİM NOKTASINDA YAŞANANLAR,KAZIM KARABEKİR İMAM HATİP LİSESİ,YIKILAN YENİŞEHİR İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ
Karabük’te MİLLİ EĞİTİM noktasında neler yaşanıyor acaba,örneğin yıkılan YENİŞEHİR İLKÖĞRETİM Okulu Öğrencileri ŞİRİNEVLER Mahallesi’ne orada bulunan bir okula nakledildiler..
YIKILAN O OKULUN,YENİDEN YAPIMINA BAŞLANMADI HENÜZ..
Öğrenciler ŞİRİNEVLER Mahallesine gitmekten mutlular mıdır sizce..?
Buna karşılık,örneğin SOĞUKSU Mahallesi girişinde ki KAZIM KARABEKİR İMAM HATİP Okulu,yeterince ÖĞRENCİ,ÖĞRETİM Kadrosuna sahip mi dersiniz..
Bir yanda AZ KULLANILAN KAPASİTE, ya DİĞER YANDA NE OLUYOR..!!
Karabük ÜNİVERSİTE SINAVLARINDA HEP İLK 5 İÇİNDE YER ALIYORDU..
Şimdi aynı düzeyini tutturabilecek mi..?

9 kişi görüş bildirdi

  1. su tutmayan goleti

    duzcam goleti borulari stoklandigi yerlerden alinip tirlarla tasiniyor insaallah iyi bir gelismedir. bilginize

  2. Öneri

    Soğuksudaki öğrenci yurdu rafet vergilinin sağlık taraması projesine çevrilse olmaz mı hem boşuna ekstradan masraf olmaz.

  3. Safran

    Safranboluda ki hava kirliliği be zaman gündeme gelecek, çocuklarımızla sokakta yürüyemiyoruz.

  4. hava durumu

    Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen kanun teklifinin Cumhurbaşkanımız veto etti.Termik santral sahipleri filtre takılmasını ağırdan alıyorlar, peki Kardermir’de durum nasıl bacalarda filtre var mı?Bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz Ahmet Abi.

  5. Gündem Dışı

    Ahmet bey geçenlerde safranboludan karabüke gelirken dikkatimi çekti yıkılan valilik binasının önünden geçtiğimde boş bir alan virane şeklinde duruyor giriş kısmına girilmesin diye zincir çekilmiş nahoş bir görüntü sergileniyor bildiğim kadarıyla sayın Rafet beyin oraya bir çelik cami projesi vardı ancak bu proje yapılamıyacak veya yapılması zaman alacaksa buranın zemini düzenlenerek geçici de olsa otopark olarak değerlendrilemez mi? Hem çarşı bölgesine yürüme mesafesinde olan bu yer değerlendirilerek çarşıda işi olan vatandaşların şehir içi trafiğine girmeden araçlarını bırakarak burası kullanılması teşvik edilir hem belediye için bir gelir kaynağı olur hem de karabükün hemen girişindeki o çirkin görüntü ortadan kalkmış olur bu konuya değinmeniz umuduyla saygılar sunarım

  6. Başkan gibi Başkandı

    CHP İl Başkanı Bayram Karadağ başkan gibi başkandı.CHP yi her kademede savunan en küçük bir rüzgarda savrulmayan bir Başkandı.Bide şimdikilere bakın Rafet Vergili Başkan bunlara çöpçü başkan derken haksızmıydı.Kendini bile savunamayan insandan başkan olurmu işte olmadığı meydanda.Mıymıy etmekten başka ne işe yararlar bunlar.
    Ahmet abi sende yazıyosun işte Zonguldakta 7 Karabükte 1 bide özel hastane var.CHP İl başkanı bunnarı bilirmiyki

  7. Yakup demir

    100.yil mahallesi esnaflarıyla bir konuşun.Rektor refik bey okullar acildigindan beri sadece 15 karabukte kaldı,geri kalan gunler ya bangladeş ya somalide ya cibutide.Nerde 5.dunya ulkesi var ordan ogrencileri doldurdu karabuke.Bu ogremcilerin gram katkisi yok ekonomik anlamda
    GEetirebiliyormu Almanyadan isvecten ogrenci, getiremiyor.Bu sene 10.bin ogrenci eksik. 60.bindi burhanwttin bey zamanında simdi anca 45.bin.Bunun 8.biniafrika ulkelerinden. 1000 universite icine girmisiz şaşarım. Kriter ne burda? Derslerde deavamlilik sorumlulugu yok,ogretim gorevlileri sutlanmis, rektor cibutide yeni öğrenci baglantilari pesinde. Stadyumu kimseye vermiyor.19.amator takim 2 sahada toplam haftada 1 saat idman yapiyolar koca stad bomboş. Bu rektör acilen gitmeli

  8. üniversite

    Pakistan ülkesinden denklik alamayan üniversite nasıl ilk 1000 üniversite arasına giriyor?

  9. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK , DÜZÇAM GÖLETİNİ GÜNDEME GETİRMENİZ , ORADAKİ YAPILAN YANLIŞLARDAN BAHSETMENİZ ÇOK GÜZEL.BİR GÖLET DE KAPULLU MAHALLESİ İLE BAŞKÖY ARASINDA YAPILDI.ALLAH AKIL FİKİR VERSİN İMARA AÇILAN KAPULLU TARLALARINDA GÜYA SULU TARIMA GEÇİLECEKTİ. KAPULLU’DA Kİ BİR KAÇ AKLI EVVELİN ÖNAYAK OLDUĞU, AKRABALIK İLİŞKİLERİNİ KULLANARAK BÖLGEMİZİN MEDARI İFTİHARLARINDAN !!! OSMAN KAHVECİ VE MEHMET CEYLAN A VERDİKLERİ GAZLA YAKLAŞIK 10.000.000 TL BEDELLE YÜZLERCE AĞAÇ KESİLEREK YAPILAN BU GÖLET ŞU AN BOŞ, BOM BOŞ , İÇİ SU DEĞİL TOPRAK DOLU. BU AKLI EVVELLER VE GAZ VERDİKLERİ SİYASETÇİLERDEN BELLİ Kİ BU DÜNYADA HESAP SORAN OLMAZ AMA BİLMİYORLAR MI Kİ İLAHİ HESAP GÜNÜNDEN KAÇIŞ YOK.BİLMİYORLAR MI Kİ DEVLETİN PARASINI ÇAR ÇUR EDENLER SAVAŞTA ÖLSE BİLE ŞEHİT SAYILMAZLAR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.