Her Telden (5 Şubat 2020)

Her Telden (5 Şubat 2020)

Yayın: 04.02.2020 22:41
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI,YENİŞEHİR CAMİ YANINDA Kİ ARAZİYE “HİZMET BİNASI YAPMAKTAN VAZ MI GEÇTİ..” VE YENİ BİR YER..
Dün yine yazdık,Yenişehir Camisi yanında “BU ARAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASININDIR..” manasında bir tabela var ve anılan o yere HİZMET BİNASI YAPILACAĞI söylenmişti.
ÇOK KATLI BİR HİZMET BİNASI YAPILACAĞI SÖYLENMİŞTİ.
Şimdi TİCARET ve SANAYİ ODASI yeni bir projeye yönelmiş galiba ve KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ BİNASININ olduğu YEŞİL ALANA böyle bir bina yapma yolunda bir proje uç vermiş..
O ARAZİ KARABÜK BELEDİYESİ’NİN..
Ancak,o arazi içerisinde ÖZEL ŞAHIS yerleri de var..
Hatırlayanlar vardır,KARABÜK BELEDİYESİ o alanı ihale ile satışa çıkarttı,daha sonra yapılan satış geri kaldı,hatta ihale de kullanılan TEMİNAT MEKTUBU sıkıntı çıkarttı,iş hukuka gitti.
Şimdi o alan üzerine TİCARET ve SANAYİ ODASI bir bina yapmayı düşünüyor ve bununla ilgili KARABÜK BELEDİYESİ ile belirli kontaklar kurulmuş galiba.
ÖZEL ŞAHISLARIN,ORADA Kİ YERLERİ HALLEDİLEBİLİR Mİ..?
Her halde o konu hakkında da belirli girişimler yapılıyor,zira,daha önce yapılan ihale gibi olabilir,o nedenle o özel şahıs yerlerinin mutlaka ve mutlaka çözümü gerekecek.
TİCARET ODASI YENİŞEHİR CAMİSİ YANINDA Kİ YERDEN CAYMIŞ GİBİ.

ÇİN’DE ÇIKAN CORONA VİRÜS SALGINI,BÜTÜN DÜNYAYI HEM SAĞLIK,HEM DE TİCARET AÇISINDAN ÇOK/ÇOK ETKİLEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..
ÇİN corona virüs salgını ile hem kendi Ülkesini,hem Dünyayı sarsıyor,ÇİN’E girişler/çıkışlar kadar,ÇİN Ülkesi ile TİCARET YAPANLAR müthiş bir panik halindeler..
BU SALGIN,TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALIYOR ELBET.
Olayı yalnızca SAĞLIK AÇISINDAN görmekte hayli zor ve corona virüs salgını DÜNYA TİCARETİNİ DE VURMAK üzere,ÇİN ile ticaret yapanlar şimdi aldıklarını,sattıklarını iptal etmeye başladılar.
KARABÜK DEMİR/ÇELİK İLE ANILDIĞINA GÖRE..
Karabük’ün bu konuda ki etkilenmesi nasıl olabilir acaba..?
ÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ DURUMUNDA..
Şimdi ÇİN’İN Tüm Dünya Ülkelerine yaptığı ÇELİK İTHALATININ sınırları daralırsa,DÜNYA ÜLKELERİ bu açığı nerelerden kapatır ve böyle bir durumda ÇELİK FİYATLARI ne olur acaba..?
Yine ÇİN Dünyanın en önemli CEVHER ve KÖMÜR ALICISI..
Bu konularda nasıl gelişmeler olur,cevher ve kömür fiyatlarında nasıl bir seyir takip edilir,İNMELER/ÇIKMALAR olabilir mi,örneğin CEVHER FİYATLARINDA bazı düşüşlerden söz edenler var..
Bu salgın DÜNYA TİCARETİNİ DE ÇOK ETKİLEYECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

KARABÜK’ÜN TOPLAM NÜFUSU 444 KİŞİ ARTARKEN,MERKEZ NÜFUSU 1200 CİVARINDA ARTMIŞ VE KÖYLERDEN ŞEHİR MERKEZİNE GELİŞ..
Karabük NÜFUS BAĞLAMINDA gerçekten sıkıntılı bir süreci yaşıyor,NÜFUSU ARTTIRACAK yatırımlar olmadığı için doğumun dışında bir artışın görünmediği kesin.
TÜM İLÇELERİN NÜFUSU AZALIYOR..
Bir tek SAFRANBOLU NÜFUSU ARTMIŞ GÖRÜNÜYOR..
Karabük’ün Merkez nüfusu 1200 civarında artmış,ancak,bu artışın KÖYLERDEN,Şehir Merkezine gelenler olduğu veya SEÇİMLERDE KÖYÜNÜN MUHTAR ADAYINA DESEK için gidenlerin geri dönüşü olduğunu da düşünmek gerek.
KARABÜK’E GÖÇ OLMASI İÇİN YATIRIM GEREKİYOR..
Sizce GÖÇ ALMAK İÇİN YATIRIM VAR MI..?
Olaya bir de KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE eğitim gören 48.014 sayısında ki ÖĞRENCİLERİ düşerek veya bunun 18.014 kadarının KARABÜKLÜ ÖĞRENCİ olduğunu düşünüp,geri kalanı düşerek bakın bakalım..
KARABÜK NE ALEMDE BUNU DAHA NET GÖRÜRSÜNÜZ..
Kaderine terk edilmiş bir KARABÜK KENTİ VAR,gerisi teferruat mı..?

KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SIRRI TUĞ “ZATEN, GÜVENLİ BİR KENT OLAN KARABÜK’TE SUÇ ORANI BİRAZ DAHA AZALDI..”
Karabük’ün başarılı ve sevilen İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ,Karabük’e geldiğinden bugüne kadar olan çalışmaları hakkında geniş bilgiler verirken SUÇ ORANLARINDA ciddi azalmalar olduğuna işaret etti.
Bunun temelinde BÜTÜN BİRİMLERİN gayretli çalışmaları yatıyor elbet ve Sayın SIRRI TUĞ bu nokta da birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına teşekkürü de ihmal etmiyor.
İLÇE TEŞKİLATLARI DA ÇOK/ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR..
Karabük esas itibarı ile HUZURLU/GÜVENLİ BİR KENT.
Sayın SIRRI TUĞ buna özenle dikkat çektikten sonra SUÇ ORANLARININ daha da azalmasından duyulan memnuniyetin kendileri için bir kıvanç ve gurur meselesi olduğuna da vurgu yapıyor..
KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM HAMLESİ DE BAŞLATIYOR..
Bu manada İlçelerde bulunan EMNİYET BİRİMLERİ için yeni HİZMET BİNALARI üzerinde hassasiyetle duruluyor ve YATIRIM PROGRAMLARINA bunların alınması için özel bir gayretin gösterildiğini söylüyor..
KARABÜK YAŞAYANLARI HUZUR ve GÜVEN İÇERİSİNDELER.

CHP İL KONGRESİ ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR VE TEK İL BAŞKAN ADAYI OLARAK Sayın ABDULLAH ÇAKIR SEÇİME GİRECEK GİBİ..
CHP Karabük İl Kongresi,önümüzde ki Pazar günü KENT MEYDANI Nikah Salonu’nda yapılacak ve şu ana kadar tek İl Başkan Adayı olarak Sayın ABDULLAH ÇAKIR görünüyor.
İLÇE KONGRELERİNDEN ÖNCE birçok isim İL BAŞKAN Adayı olabilir gibi bir beklenti vardı ve Kongrelerden sonra,tek İL BAŞKAN Adayı olarak Sayın ABDULLAH ÇAKIR’IN kaldığı Partiye yakın kaynaklarca belirtiliyor.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR,mevcut İl Yönetim Kurulu’nda değişiklik yapacak mı acaba gibi bir soru var ve olayın bu noktasında “BAZI İLÇE KONGRELERİ SONUCU, BELİRLİ DEĞİŞİMLER OLABİLİR..” gibi yaklaşım gösterenler var.
CHP KARABÜK İL KONGRESİ’NDE SIKINTI KURULTAY DELEGELİĞİ..
Partiye yakın çevreler “TOPLAM 6 KURULTAY DELEGESİ SEÇİLECEK..” şeklinde bilgi verdikten sonra,sayının KADIN ve GENÇLİK KOTASI nedeni ile İLÇELERİ tatmin etmekten uzak kalacağına dikkat çekiliyor.
Toplam 6 KURULTAY DELEGESİNİN büyük İlçelere verilmesi,kalan KADIN KOTASININ Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE ile GENÇLİK KOTASININ ise İl Gençlik Kolu Başkanı ile doldurulması yoluna gidileceği de,beklenen gelişmeler arasında gösteriliyor.
CHP PAZAR GÜNÜ TEK ADAY İLE İL KONGRESİ’NE GİDİYOR..
İL YÖNETİMİ ve KURULTAY DELEGESİ heyecanı var..

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE KONGRESİ’NDE,KİMİ ÇEVRELER ;“ CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NİN HESAPLAŞMASI GİBİYDİ.”
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE Derneği Karabük Şube Kongresi,çok enteresan gelişmelere tanık olmuş ve İKİ LİSTE YARIŞINA tanıklık edilmiş.
CHP’YE yakın kimi çevreler “KONGRE SIRASINDA,SANKİ SALONDA CHP MERKEZ İLÇE KONGRESİ’NİN HESAPLAŞMASI,RÖVANŞI GİBİ SAHNELER İZLENDİ..” falan diyorlar..
CHP Kanadının etkili isimleri ÜYELERİ ARAYARAK belirli liste ve belirli isimler için oy istemişler,bu duruma tepki gösteren bazı Üyeler “BURAYA BU KADAR SİYASETİN SOKULMASI ÇOK YANLIŞ OLDU..” gibi tavırlar gösteriyorlar..
Bu yönde görüş içine giren Dernek Üyeleri “ DERNEK YILLARDIR BÖYLE BİR KONGRE YAŞAMADI.KONUK OLARAK GELEN BAZI SİYASETÇİLER CEP TELEFONLARI İLE SÜREKLİ ÜYELERİ ARADILAR,OY İSTEDİLER..” gibi değerlendirme yapıyorlar..
Olayı bununla sınırlı tutmayan bazı Üyeler ise “GEÇTİĞİMİZ PAZAR GÜNÜ YAŞANANLAR,ÇOK CİDDİ SİYASİ SONUÇLAR VERECEKTİR.BUNU ZAMAN İÇERİSİNDE GÖRECEĞİZ..” şeklinde ilginç değerlendirmelerde de bulunuyorlar..
ADD KONGRESİ,özellikle,CHP içerisinde hayli ses getirmiş gibi.

KELTEPE KAYAK MERKEZİ,ÖZELLİKLE ZONGULDAK VE BARTIN İLLERİNDEN GELENLERE “KAYAK ZEVKİNİ YAŞATIYOR..” VE YILLAR/YILLAR/YILLAR
KELTEPE KAYAK Merkezi kusuru ile eksiği ile gediği ile açıldı ve MÜTHİŞ BİR İLGİ gördüğü kesin,özellikle BARTIN ve ZONGULDAK insanı buraya gelerek KAYAK ZEVKİNİ tatmin ediyor.
UZUN SÜRMEZ,ANKARA’DA BURAYA GELİR..
Yıllarca,diğer Karabük Basın Mensubu arkadaşlarımız gibi,bizde buranın peşinde olduk,gündemden düşmemesi için mücadele ettik ve kimi zaman BURADA KAYAK/MAYAK OLMAZ BOŞUNA MASRAF EDİLMESİN görüşünde olanlara karşı durduk.
Sonuçta gelinen noktaya bir bakın Allahaşkına.
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,tam 25 yıl,hatta 25 yılı aşkın süredir “YAPILDI/YAPILACAK..” denilen bu yatırımın bitirilmesine çok ciddi,çok büyük katkı verdi ve sonuç ortada.
Elbet başka katkı verenlerde oldu..
Süreç içerisinde OLMAZ,İLGİ GÖRMEZ,BOŞUNA MASRAF diyerek yalpalayanlar da çok oldu,ancak,gelinen süreç gerçeği ortaya çıkarttı ve şimdi DOĞA TURİZMİNE DE AÇILMA SÜRECİNE girilme zamanı.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR..
Özeti bu.

ÖZELLİKLE DEMİR/ÇELİK PİYASALARINDA “İÇ PİYASA DARALINCA..” DIŞA AÇILMA BAŞLADI VE KARABÜK ÖNEMLİ BİR İHRACATÇI KENT OLDU..
Özellikle DEMİR/ÇELİK Piyasalarında iç piyasalar öylesine daraldı ki,bu piyasalarda ticaret yapan Firmalar sorunu dışa açılmakta bulmaya başladılar ve bu anlamda İHRACAT PATLAMASI yaşandı Karabük’te.
Yıllardır DEMİR/ÇELİK İhracatında Karabük’ü temsil eden MESÇİER ve ÇAĞ/ÇELİK Firmalarına şimdi IŞIK ÇELİK-BOZKAY, EMAS, ÇELİKOĞLU DEMORE,YOLBULAN,GÜRMEN,KARGİSAN,SERHAT ÇELİK,SENKROL ELEKTRİK,ELEKTRO MEKANİK ve diğerleri katıldılar,iş böyle olunca da Karabük ihracatı yüzde 110 civarında arttı.
Peki EXİMBANK ŞUBESİ VAR MI..?
Ne yazık ki henüz açılamadı,hatta,MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR geçtiğimiz süreçte “ESKİ GENEL BAŞKANIMIZ,ŞU AN İTİBARI İLE EXİMBANK YÖNETİM KURULU ÜYESİ..” diyerek “KENDİSİ İLE GÖRÜŞTÜK,O İŞ MÜMKÜN DEĞİL DEDİ..” gibi açıklama yapmıştı.
İÇ PİYASALAR İYİCE DARALDI,İHRACAT PATLAMA YAPTI.
Karabük İhracatı ÇOK DEĞİŞİK ÜLKELERE YAPIYOR..
Eximbank ise İHRACATIN adeta alt yapısı..

O ZAMANLAR,KARABÜKSPOR SÜPER LİG TAKIMLARI ARASINDA EN GÖZDE OLANLARINDANDI VE MAÇLARDA SOBALAR YANINCA,DUMAAAN..
Daha 4-5 yıl önce KARABÜKSPOR Süper Lig takımları arasında GÖZDE BİR Kulüptü,ÖNDE gelen bir ekipti ve burada oynadığı maçlar öncesinde YENİŞEHİR BÖLGESİ’NDE Kİ EVLERİN SOBALARI YAKILIRDI..
İşte o zaman ORTALIĞI BİR DUMAN KAPLARDI AMAN ALLAH..
Maçları yayınlayan TELEVİZYON KANALI buna dikkat çekerdi ve DUMANDAN GÖZ/GÖZÜ GÖRMÜYOR denilen çok zaman olmuştur,artık o dönem geride kaldı..
Yani MAÇLARIN DÖNEMİ GERİDE KALDI..
Ama YENİŞEHİR BÖLGESİ’NDE SOBALARIN YANMASI,DUMAN AYNEN SÜRÜYOR,zira çok büyük ÇEVRE YATIRIMLARI yapan KARDEMİR,nedense YENİŞEHİR BÖLGESİ’NİN büyük bölümünü DOĞALGAZA ÇEVİRMEDİ..
DUMAN AYNI DUMAN,giden KARABÜKSPOR OLDU,İYİ Mİ..?

7 kişi görüş bildirdi

  1. Karo

    Karabükün nüfusu bundan böyle artmaz, iş olanakları kısıtlı. 3. Dünya ülkelerinden falan göçmen getirirsek anca öyla artar, suriyeli ve afganistanlılar bol miktarda var ve üreme hızları müthiş gelecek yıllarda onların epeyce bir katkısı olur, suriyeli gelin ve damatlarda olacak gibi.

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ YIKILAN ESKİ BELEDİYE BİNASININ YERİ OLAN ŞU ANDA YEŞİL ALAN OLARAK KULLANILAN YERE TİCARET ODASININ BURAYA BİNA YAPACAĞINI YENİŞEHİR CAMİSİNİN YANINDAKİ YERDEN VAZGEÇTİĞİNİ YAZMIŞSINIZ,ANCAK ŞEHRİN MERKEZİ ZATEN BETON YIĞININA DÖNMÜŞ,BURASI ÇAY BAHÇESİ,PARK,KAFE GİBİ DEĞERLENDİRİLSE ÇOK İYİ OLMAZMI?KARABÜKÜN MERKEZİNDE AVM LER HARİÇ OTURLACAK BİR BANK BİLE YOK.BURAYADA BİNA YAPARSAK ZATEN KARABÜK NEFES ALAMIYOR TAMAMEN BETON BLOKLARIN ARASINDA HÜRRİYET CADDESİNDE İNSANLAR BUNALMIŞ BİR VAZİYETTE DOLAŞIR DURULAR.ŞU KARABÜKÜMÜZDE HİÇ BİR İŞ DOĞRU DÜRÜST YAPILMAYACAKMI? BİR ANKET YAPILSA KARABÜKLÜNÜN YÜZDE DOKSANI BURAYA BİNA YAPILMASIN DER.SEN KENT MEYDANINI ÖYLECE BOMBOŞ TUTACAKSIN HİÇ BİR İŞE YARAMAYACAK,SONRADA HÜRRİYET CADDESİNİN YAYALAŞTIRILMIŞ OLAN BÖLÜMÜNDE BULUNAN BOŞ YEŞİL ALANA BİNA YAPMAYA KALKACAKSIN BENCE ÇOK YANLIŞ BİR PROJE KARABÜKLÜLER BU PROJEYE KARŞI ÇIKMALI VE BU ALAN ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ.

  3. Göç İçin En Son Şehir Olur Karabük

    Göç İçin En Son Şehir Olur Karabük, Bir defe ilk olarak şehir merkezine girdiğinde ve etrafına baktığında hava ve görüntü kirliliği ilk olumsuz algıyı başlatıyor. Çok ayrıntıya girmeye gerek yok yöneticiler bile başka yerlerde oturuyormuş zaten. Vali hariç. Karabük’te bir çok alt yatırımlar ve hizmetler diğer illere ve günüz teknolojisine göre geri kalmış , Sosyal tesisler hizmetler eksi olanlarda mahallere dağılmış durumda ve faaliyet yok
    Göç için yatırım falan kurtarmaz… Mevcut yatırımlar mahallelere yayarak ayrımcılık peşinde herkes, birkaç mahallede hastanenin bölümleri var. Binalar yapılıyor sonra boş atıl yıllarca tartışılıyor. Zarar rücu durumu yok. Dere kenarları, Köprü korkulukları, Otobüsler,dolmuşlar alternatif ulaşım. bisiklet yolları v.b
    Dünya da Ülkemizde “Akıllı Şehir” alt yapılarına başlanılıyor. Akıllı trafik, akıllı durak, akıllı çöp toplama, akıllı binalar, akıllı parklar v.b

  4. ADD Yönetiminden istifa

    Atatürkçü Düşünce Derneği seninde dediğin gibi çalkantı içerisinde ve Avukat İsmet Kuzyaka ile Hilmi İnce görevlerinden istifa ettiler.Dernek Başkanlığına Davut Çayır getirildi.Bir avuç insan arasında yaşanan bu çekişmeleri seyretmek keyifli oluyor.ADD Camiasında bu yaşananlar kolay bitmez CHP YE kadar yayılır seyredin ve iyi seyirler.

  5. Elektrikli Otomobil Motor Üretimi videosu

    Elektrikli Otomobil Motor Üretimi videosu https://www.youtube.com/watch?v=sB_FDd4KQUY
    Kardemir otomotiv yan sanayi ürünlerine önem veriyor bu bağlamda parçalar üretebilir.

  6. Emekli

    KARDEMİR çok büyük bir şirket ama itfaiye gibi önemli bir kısma nasıl olur da yüzde 95 sakatlığı bulunan böbrek nakli olmuş ileri derece şeker hastası birini ITFAİYE gibi bi birime formen yapmışsınız buna anlam veremiyorum

  7. Emekli

    Bu yorumda yazdığım bilgiyide de bi kaleme alırsanız sevinirim

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adalet Bakanı Tunç, Karabük’te konuştu:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.” dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelen Bakan Tunç, ilçe merkezindeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Daha sonra Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünden partililerle Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen Tunç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir seçildiği takdirde Safranbolu için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Gerçek belediyeciliğin AK Parti belediyeciliği olduğunu dile getiren Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP'den devraldığı İstanbul'u 4,5 yılda yaşanır hale getirdiğini, bunun da AK Parti'nin kurulmasını sağladığını anlattı.

Tunç, AK Parti'nin iktidarda olduğu 22 yıldır hep “önce insan” dediklerini belirterek, “Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye'mizin 81 vilayetini yatırımlarla donattık.” diye konuştu.

Terörle mücadeledeki kararlılıklarından hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini vurgulayan Tunç, ülkenin, çocukların, gençlerin huzurlu bir geleceğe kavuşabilmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Tunç, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede bir daha darbeci, vesayetçi anlayış hortlamasın, milli iradenin önü kesilmesin diye reformlar yaptık. Anayasa değişiklikleri yaptık. Tüm bunları sizler onayladınız. Referandumlarda sizlerin huzuruna geldik, evet oylarınızla Türkiye'nin önünü açtınız. 22 yıldan bu yana 81 vilayetimizi yatırımlarla donatırken dünya projeleriyle tanıştırırken şer güçleri de hiç boş durmadı. Ülkemizin önünü kesmek, Recep Tayyip Erdoğan'ı iktidardan düşürmek, AK Parti iktidarını sona erdirmek için türlü türlü hilelere başvurmadılar mı? Parti kapatma davaları, 367 krizleri, Gezi olayları, 17-25 (Aralık) emniyet yargı darbe girişimi, 15 Temmuz hain darbe kalkışması, tüm bu karanlık günleri, geceleri milletimize yaşatmak istemediler mi? Ne yaptık? Size güvendik. Sizler hep o önümüze konulan taşları birer birer ayıkladınız ve bizim önümüzü açtınız.”

– “Milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceğiz”

Demokrasiye hep beraber sahip çıkacaklarını, milli irade bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyeceklerini vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

“O başbakanların asıldığı, bakanların asıldığı, siyasetçilerin zindanlara tıkıldığı, darbe mağdurlarının hapislerde çürütüldüğü o eski günlere bir daha geri dönmek yok. O geri dönmek isteyenler de hiçbir zaman bu ülkede iktidar yüzü görmeyecek. Bu millet onlara fırsat vermez, vermeyecek.

Şimdi belediye seçimlerinden sonra diyorlar ki acaba 'AK Parti'yi tökezletebiliriz de yeniden bir istikrarsızlık ortamı oluşturabilir miyiz? Yeniden ekonomiyi olumsuz etkileyerek 2028'den önce bir proje yapabilir miyiz?' Sizin projeleriniz tutmaz.”

Tunç, hakkaniyetli, adaletli ve dengeli dış politikayla dünyada insan haklarını, mazlumun hakkını, Filistinli mazlumu savunmaya, “Dünya beşten büyüktür.” demeye devam edeceklerini anlattı.

Bir belediye başkanının, bakanıyla, milletvekiliyle uyum içerisinde çalışmasının o şehre avantaj getireceğine vurgu yapan Tunç, şunları kaydetti:

“Ali Büyüközdemir, gençliğiyle, dinamikliğiyle, çalışkanlığıyla ve bizlerle uyumlu çalışmasıyla Safranbolu'muza değer katacak. O tarihi eserleri yeniden gün yüzüne çıkaracak, onarım bekleyen tarihi evleri yeniden ayağa kaldıracak çalışmaları hükümetimizle beraber yapacak. Şunu söylüyorlar biz bunu dediğimiz zaman; '17 bakan, siz seçim çalışmasındasınız.' Bakanların seçim çalışmasında olmasıyla ilgili anayasal yasak mı var? Nereden çıkardınız bunu? Kendi beceriksizliğinizi, kendi kayıp yıllarınızı örtmek için sürekli bunu gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Neymiş, 17 bakan İstanbul'da. Niye 17 bakan İstanbul'da? 17 bakan Türkiye'nin her yerinde, 81 vilayetinde, halkının arasında. Hem ülkeyi yönetiyor hem de milletini dinliyor.

Sen geleceksin vatandaşa o hükümetin çalışmalarını, bakanların çalışmalarını karalayacaksın, dezenformasyon yapacaksın, biz milletimize doğrusunu anlattığımızda da rahatsız olacaksın öyle mi? Sen işine bak. Sen İstanbul'a yaşattığın kayıp yıllara üzül, üzül. Sen kendi perişanlığına üzül. Nasıl İSKİ skandallarıyla bu ülkeyi çalkalandırdınız geçmişte. Şimdi de para kuleleriyle maalesef İstanbul'a o kara görüntüleri yaşatıyorsunuz.”

– “Millete hizmet yolunda durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Tunç, bakanların milletiyle beraber millete hizmet yolunda hiç durmadan çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğinin altını çizerek, “Maalesef öyle bir karalama yapmaya çalışıyorlar ki o karalamayı şunun için yapıyorlar. Yaptıkları bir eser yok. Ürettikleri bir icraat yok. Çaktıkları bir çivi yok. Sırf onu gölgelemek, örtmek için böyle dezenformasyona başvuruyorlar. Nereye başvurursa başvursunlar, milletimiz 17 sandıkta 'Recep Tayyip Erdoğan' dedi, 22 yıldan bu yana 'AK Parti' dedi, 'Cumhur İttifakı' dedi. Şimdi 18. sandıkta da inşallah yine 'AK Parti' diyecek, 'Recep Tayyip Erdoğan' diyecek, 'Cumhur İttifakı' diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, millete güvendiklerini ifade ederek, “Seçimlerden sonra da inşallah 2028'e kadar 4 yıllık seçimsiz geçecek bir süre var. Geçmişte enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdüğümüz gibi yine düşüreceğiz. Yine emeklimizin, memurumuzun, işçimizin maaşını, alım gücünü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Programda, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ve AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir de konuşma yaptı.