Her Telden (6.Ağustos.2018)

Her Telden (6.Ağustos.2018)

Yayın: 05.08.2018 20:15 |Güncelleme: 06.08.2018 08:44
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK 2019 YILINA HAYLİ SICAK GELİŞMELERLE GİRECEK VE “YEREL SEÇİMLER..” İLE KARDEMİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ HAVAYI ISITACAK..!
Karabük bugünlerde,en yoğun biçimde, KARABÜKSPOR noktasında yaşanan gelişmelerle meşgul görünüyor ve bu anlamda YAPILAN YÜRÜYÜŞ Basın ile kavga noktasında ki tartışmalar çok önemli.
KARABÜKSPOR noktasında,görevi henüz tam netleşmemiş olan,eski futbolcumuz Sayın FAZLI ULUSAL gündemi sarsan açıklamalar yapıyor ve bu açıklamaların GEÇMİŞ BİR DÖNEM YÖNETİMİ HAKKINDA OLANI İÇİN yanlış demek mümkün değil.
CANIM KULÜP BORÇ BATAĞINA İTİLMİŞ O YÖNETİMLERCE..
Sayın FAZLI ULUSAL bunları söylerken ve “BU PARALARI GETİRİN,GERİ VERİN..” derken yüzde/yüz haklı,ancak,KARABÜKSPOR ile BASIN için söylediklerinde MAKSADINI ÇOK AŞAN İFADELER olduğu da kesin..
HANGİ BASIN NE YAPMIŞ,AÇIKÇA SÖYLEMESİ GEREK..!!
Ancak,KARABÜK ESAS SICAK GÜNLERİ 2019 yılının başından itibaren yaşayacak,bunu da kimse unutmasın,2019 YILINDA YEREL SEÇİMLER var ve 2019 YILINDA KARDEMİR ile ÇELİK-İŞ SENDİKASI arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ var..
KARDEMİR İŞÇİSİNİN MAAŞI 680-700 DOLARA KADAR GERİLEDİ..
Bu durumun giderilmesi noktasında sıkıntılar yaşanabilir..
Ve ; YEREL SEÇİM BÜYÜK BİR ÇEKİŞMEYE SAHNE OLACAKTIR..!!

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÇELİK-İŞ SENDİKASI,1 OCAK 2019 TARİHİNDEN İTİBAREN,SIKI BİR PAZARLIK MASASI KURACAKLARDIR,DEĞİL Mİ..?
KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası 1 OCAK 2019 Tarihinden itibaren çok sıkı bir PAZARLIK MASASI kuracaklardır,bu Karabük için çok/çok önemli bir gelişme olarak görülmelidir.
GELİŞMELER NASIL OLABİLİR SİZCE..?
KARDEMİR İşveren kesimi içinde SIKINTILI BİR HAVA VAR MI,örneğin “ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR..” noktasından aldıkları KARDEMİR’İ kendi imkanları ile AYAĞA/ATAĞA KALDIRAN Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN’I,Sayın KAMİL GÜLEÇ’İ, görmezden gelir gibi tavırlar sergileniyor mu..?
Neyse SU AKAR YOLUNU BULUR derler..
Öte yandan ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,birlikte çalıştığı Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL,Sayın FERHAN ÖNER tabanda ki işçinin hakkını en iyi biçimde almaya çalışacaklardır.
KARDEMİR İŞÇİSİNİN,ALDIĞI MAAŞ,CİDDİ ÖLÇÜ DE GERİ GİTTİ.
ŞU AN 680-700 DOLARA KADAR GERİLEDİ İŞÇİ MAAŞI,
Daha gerileme ihtimali de hayli yüksek elbet.
SIKI BİR PAZARLIK DÖNEMİ YAŞANACAKTIR,BUNU BİLİN..

2019 YILI MART AYI SONUNA DOĞRU YAPILACAK OLAN “YEREL SEÇİMLER,MÜTHİŞ BİR ÇEKİŞMEYE SAHNE OLACAK…” GİBİ GÖRÜNÜYOR…
2019 Yılı,hem Ülkemiz açısından,hem de Karabük açısından hayli çekişmeli,hayli sıcak günlere tanıklık ederek başlayacak,BİLİYORSUNUZ YEREL SEÇİMLER mart ayı sonunda yapılacak..
BELEDİYE BAŞKANLARI SEÇECEĞİZ..
İL GENEL MECLİS ÜYELERİ SEÇECEĞİZ..
BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ SEÇECEĞİZ..
HELE/HELE MUHTARLARIMIZI SEÇECEĞİZ Kİ..!!
Yeni bir SİSTEM,yeni bir REJİM içinde yönetiliyoruz,o nedenle İKTİDAR Partisi AK PARTİ bu Seçimlerde büyük ağırlık elde edecektir,şu anda elinde bulundurduğu YEREL YÖNETİM sayısını hayli arttıracaktır.
Hele/hele MUHALEFETİN BU PERİŞAN HALİ DİKKATE ALINIRSA..!!
Karabük çok önemli bir YEREL SEÇİM MÜCADELESİNE hazır olmalı,KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE Belediye Başkanlıkları için çok sıkı mücadeleler olacaktır herhalde..
Şunun şurasında 6-7 aylık bir zaman kaldı değil mi..?

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İÇİNDE,KARABÜK’Ü ZİYARET EDEREK POMEM ÖĞRENCİLERİNE DİPLOMALARINI VEREN İÇİŞLERİ BAKANIMIZ MÜTHİŞTİ…
Geçtiğimiz hafta içinde Karabük’ü ziyaret ederek,POMEM ÖĞRENCİLERİNE diplomalarını veren İÇİŞLERİ Bakanı Sayın SÜLEYMAN SOYLU çok ama çok müthiş bir konuşmacı.
Sayın SÜLEYMAN SOYLU,şerefsiz,hain,bir saldırı sonucu 11 aylık bir bebek ile annesinin şehit edildiği gün geldi Karabük’e ve zaten duygusal bir hava vardı,hemen herkes dokunsanız ağlayacak durumdaydı
BÖYLE BİR ATMOSFERDE KONUŞTU Sayın SÜLEYMAN SOYLU..
Hem kendisi duygulandı,hem herkesi ağlattı desek abartmamış oluruz doğrusu.
Burada bir konu dikkatimizi çekti,ÜLKE YENİ BİR SİYASAL SİSTEME girdi,yeni bir REJİM ile Yönetiliyoruz,ilk örneğini Sayın SÜYELMAN SOYLU ile gördük desek yeridir yani.
YEREL SİYASETİN AĞIRLIĞI,HAYLİ,AZALMIŞ..
Bakan geldi kapı/kapı gezdirelim havası yoktu ortada..
Sayın Bakan geldi,diploma verdi,konuştu mesajlarını verdi ve gitti.

KARABÜK’TE ÇOK CİDDİ BİR “KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU MÜLK SAHİBİ VAR..” VE İSTASYON BÖLGESİ’NİN HEMEN ARKASINDA Kİ YERLER
İSTASYON BÖLGESİNİN hemen arka kısmında kalan,ÇOK GENİŞ BİR KESİM,Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edildi ve orada MÜLK SAHİBİ olan işyeri bulunan ÇOK SAYIDA MAĞDUR İNSAN çıktı ortaya.
Bir Kardeşimiz anlatıyor “BURADA 8-10 DÜKKANIMIZ VAR.KİRAYA VEREMİYORUZ.ZİRA KİRALAYAN İNSAN İŞYERİ AÇMA RUHSATI ALAMIYOR VE VAZGEÇİYOR..” dedi,bu durumun uzun zamandır böyle olduğundan söz ederek “DAHA NE KADAR SÜRECEK BELLİ DEĞİL..” ifadesini kullandı..
Bir başka Kardeşimiz “MÜLKÜMÜZ VAR,ÜZERİNDE TASARRUFTA BULUNAMIYORUZ.KİRACI GELİYOR,İŞYERİ AÇAMAYACAĞI İÇİN BIRAKIP GİDİYOR.YER BİZİM,EMLAK VERGİSİNİ ÖDÜYORUZ,ANCAK,BİR TASARRUTA BULUNAMIYORUZ..” gibi anlatımlarda bulundu..
KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU ÇOK SAYIDA İNSAN VAR.
Bunların sorunları nasıl çözülecek acaba..?
Öyle görünüyor ki UZUN YILLAR DA ÇÖZÜM OLMAYACAK GİBİ..!!

EKONOMİK DENGELERİN,YERLİ/YERİNE OTURMASI AMACI İLE “BİRÇOK YATIRIMDAN VAZGEÇİLDİ, ÖDENEKLERDE KESİNTİLER..” FALAN..
Ülkemiz çok büyük bir EKONOMİK SIKINTILI dönemden geçiyor ve Hükümet ekonominin yeniden yerli/yerine oturması amacı ile BİRÇOK YATIRIMDAN,en azından şimdilik vazgeçmiş görünüyor..
ÖDENEKLER,ADETA,DİP YAPTIRILIYOR.
Bu anlamda Karabük çok ciddi zararlar görebilir,örneğin ÇEVRE YOLLARI noktasında gelişmeler durduruluyor,örneğin İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ noktasında gelişmeler,en azından yavaşlayabilir..
HAVAALANI MI DEDİNİZ..?
ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÜST GEÇİT ilerleyen süreçlere kalabilir ve bunlar ilk akılları gelen yatırımlar,bunların sayısını çok ama çok arttırmak mümkün..
BÜTÜN BU GELİŞMELER YEREL SEÇİMLERİ ETKİLER Mİ..?
Mutlaka etkilemesi gerekir,ancak,MUHALEFETİN BU KADAR PERİŞANLIĞINA dikkat etmek gerek,MHP Muhalefet sayılmaz elbet,esas muhalefet CHP ile İYİ Parti ikisinin durumu da içler acısı.
TOPARLANABİLİRLER Mİ SİZCE..?
HEP BİRLİKTE İZLEYELİM BAKALIM,TOPARLANACAKLAR MI..?

CHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPMADAN “YEREL SEÇİMLERE GİRECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR..”, ANCAK,YEREL ÖRGÜTLERDE DEĞİŞİM OLUR..!!
CHP İçinde başlayan OLAĞANÜSTÜ KURULTAY için imza toplanması olayı sonuçlandı,CHP Genel Merkezi’ne yakın kaynaklar YETERLİ İMZA YOK diyerek OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA sıcak bakmadıkları mesajını veriyorlar.
Anlaşılan CHP Mevcut GENEL MERKEZ Yönetiminde,belirli düzenlemeler yaparak YEREL SEÇİMLERE girecek,yani BU KADRO KORUNARAK YEREL SEÇİM SÜRECİ yaşayacak CHP.
PEKİ,YEREL TEŞKİLATLARDA DEĞİŞİM OLUR MU/OLACAK MI..?
Siz her ihtimali karşı BİRÇOK ÖRGÜTTE DEĞİŞİM BEKLEYİN,imza verenlerin çoğunlukta olduğu CHP ÖRGÜTLERİ bir şekilde değişime uğrarlar ve yeni ÖRGÜT ATAMALARI yapılabilir..
DEĞİŞTİRME BİRLİKLERİ,ANKARA ZİYARETLERİNİ HIZLANDIRIR.
Bilindiği gibi CHP’NİN KARABÜK’TE 4 SEÇİLMİŞ,1 MİLLETVEKİLİ KURULTAY DELEĞESİ VAR ve MİLLETVEKİLİ ile birlikte 3 SEÇİLMİŞ DELEĞE imza vererek OLAĞANÜSTÜ KURULTAY talebinde bulunmuş.
1 KURULTAY DELEĞESİ İMZA VERMEMİŞ GALİBA..
ÖRGÜTLERDE DEĞİŞİM YAŞANACAĞINA KESİN gözü ile bakanlar var,bu anlamda KURULTAY DELEGESİ olup imza vermeyenleri hitap ettikleri OY SAYISI ile bir kıyaslama yapılarak DEĞİŞİMLER YAŞANABİLİR gibi beklenti içinde olanlar var elbet..
CHP İÇİNDE SANCILI DÖNEM GİTTİKÇE SIKINTISINI ARTTIRACAK GİBİ..

TATİL NEDENİ İLE YAZMADIĞIMIZ DÖNEMDE,ÖĞLEBELİ MAHALLESİNDE GELİŞMELER YAŞANMIŞ VE BİZE GAZETECİLİK DERSİ VEREN OKUR…
Bir süredir tatil nedeni ile yazmadık,Karabük’ten uzakta kaldık,bu süre zarfından ÖĞLEBELİ Mahellesi’nde İMAR İLE İLGİLİ bir gelişme mi olmuş bir gelişme mi yaşanmış,bir şeyler olmuş anlayacağınız.HALEN TAM ÖĞRENEMEDİK.
Bir Okurumuz yaşananları HER TELDEN Köşesine YORUM OLARAK yazmış,birkaç okurumuzda bunları yazmış ve İSİM DEĞİL RUMÜZ kullanmış O okurlarımız.
Bir başka Okurumuzda,sağolsun DOBRA/BODRA Rumuzu ile BİZE GAZETECİLİK DERSİ VEREN bir Yorum yollamış,ÖĞLEBELİ Mahallesinde yaşandığı iddia edilen daha önce ki yorumların gerçek olmadığını,bizi suçlayarak ileri sürmüş.
Bu iddialara Sayın MEHMET ÖZCAN cevap vermiş ve O YORUMLARI BEN YAZDIM diyerek,bizim sayfamıza rumuz kullanıp çoğu kez yorum yazdığını açıklayıp DOBRA-BODRA Rumuzlu Okurumuza,gençlerin deyimi ile,KAPAK YAPMIŞ/CEVAP VERMİŞ..
Bunlar bize ilginç geldi iyi mi..
Bu köşeyi izleyenler bilir,”BİR KARDEŞ İLE KONUŞTUK,BİR PARTİLİ İLE SOHBET ETTİK,BİR YETKİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ..” gibi yazarız,zira,karşı taraf isminin yazılmasını istemez,fikirleri bilinsin ister,bizde öyle yazarız.
Ancak,MUTLAKA BİR DAYANAĞI,MUHATABI VARDIR yazılanların..
Yorumlar,yine aynıdır,yazanı bağlar,yazanın fikri/görüşüdür..
DOBRA/BODRA BUNLARI BİLEMEMİŞ GALİBA..!!

YİNE YAZIYOR VE SÖYLÜYORUZ,KARABÜK’ÜN ÜZERİNDE EN FAZLA DURDUĞU KONU, KARABÜKSPOR’UN YAŞADIKLARI VE TARTIŞMALAR..!!
Karabük,yine söylüyor ve yazıyoruz,şu günlerde EN FAZLA KARABÜKSPOR’U konuşuyor,tartışıyor ve bu anlamda Sayın FAZLI ULUSAL’IN ettiği sözler KARABÜK’Ü ADETA SARSTI..
Oysa,o konuşmalar doğrultusunda ve Sayın ZİYA ÜNSAL’IN Başkan olduğu dönemde hazırlattırılan raporlar var,doğrusu o raporlar böylesine büyük etki yapmamıştı..
Sayın FAZLI ULUSAL bu nokta da çok ağır sözler etti,gündem oldu.
İşin içine BAKAN YARDIMCILARI girdiği rivayet ediliyor,SİYASETİN ÜST DÜZEY isimleri telaffuz ediliyor ve O KESİMLERİN DE bilgilendirildiğine ilişkin bilgiler üfleniyor..
MAVİ ATEŞ TARAFTAR GRUBU YÜRÜYÜŞ YAPIYOR..
Karabük şu günlerde en fazla KARABÜKSPOR’U konuşuyor iyi mi..?
KARABÜKSPOR’UN kuruş parasını haksız yere alan/çalan/edinen kim/kimler varsa ALLAH BİN DEĞİL,MİLYON DEFA BELASINI VERSİN,Karabük insanı her gün bu bedduayı ediyor iyi mi..?
KARABÜK’TE GÜNDEM KARABÜKSPOR BUGÜNLERDE.

10 kişi görüş bildirdi

  1. kademe

    Sayın gölbek yıl sonu 2010 yılı girişli işçilere çalıştığı yerin kademesi verilecek.Sözleşmeden çok 2010 girişli işçiler kademe bekliyorlar.Bunuda belirtmek istedim saygılarımla

  2. çevreci

    Çelik iş sendikası binasının Yenişehir saat kulesi karşısındaki Kardemirin yerine taşınmasının etik olmadığını belirtmek isterim. Sayın Yunus değirmencinin bu kararının yanlış olduğunu kendisinin Cengiz beyin izlediği yoldan gitmesini tavsiye ederim. yapamazsa Tankutun pozisyonuna düşeceğini de belirtmek isterim.

  3. Anonim

    SAYIN AHMET ABİM YAZILARINA BİR SÜRE ARA VERDİĞİNİZ ZAMANDA YORUM YAZANLARIN SİZİN YAZINIZI İPLE ÇEKTİĞİNİ TAHMİN EDİYORUM ÇÜNKÜ SİZ YAZMAYINCA KARABÜK HALKI KARABÜKÜN SORUNLARI HAKKINDA YORUMDA BULUNMUYORLAR.GERÇEKTENDE SİZ KARABÜK GÖZÜ KULAĞISINIZ.BENİMDE NACİZANE AZDA OLSA KARABÜK HAKKINDA DÜŞÜNCELERİMİ YAZIYORUM.BURADA KİMSEYİ KIRMAMAYI VE HAKARET ETMEMEYE ÖZEN GÖSTERİYORUM VEDE KARABÜKÜN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ NOKTASINDA DUYARLILIK GÖSTERİYORUM.ANCAK KARABÜKÜN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİN HİÇ TE KOLAY OLMADIĞININ YETKİLİLERİN BİR AN ÖNCE KARABÜK EN ÖNEMLİ SORUNUNUN NE OLDUĞUNUN TESPİT EDİLİP SİYASİ MAKAMLARDAN TALEP EDİLİP YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARI GEREKMEKTEDİR.

  4. Sorun

    Karabükün sorunlarını tespit etmeye gerek yok herkes biliyo kardemir kavşağı yani dörtyol kavşağı trafik sıkışıklığı,hastanenin yetersizliği,karabüksporumuza yapılan üvey evlat muamelesi bence bunlar büyük sorun bunlara odaklansalar siyasilerimiz bence yeter

  5. Yolcu

    Ağustos 2018 de Kardemir kavşağı insaati başlayacak beyanatı verilmisti.bekliyoruz.şaşirtin bizi ne olur

  6. Sorun rumuzunla yazan

    Sorun rumuzuyla yazan arkadaşım Rafet Vergili döneminde Karabük Belediyesi Karabüksporumuza kaç kuruş yardım etmiş onu bir sorgulasak yararı olmazmı yanı.Karabük belediyesi yardım etmediyi gibi Hüseyin Erer dönemindeki parkomatlardan gelen aylık 7 milyar lirayıda kesti.Marzinç Karabükspora 40 milyon verecekti onuda Karabük belediyesine aldı Karabükspora Karabükte kimse yardımcı deyil yani

  7. Sorun

    Karabükspor karabükün sosyal faaliyetleri bakamından yıllardır olmazsa olmazı idi şuan bunlara vesile kimler olmuşsa Allaha havale ediyoruz inşallah en kısa zamanda toparlanır tribinler dolar çoşkulu taraftarı ile güzel günleri yakalar uefa da oynadığı eleme maçlarını tekrar oynar

  8. Mavi ateş uyumasın

    Mavi ateş kardemire yürüyceyine marzince yürüseydi,belediyeye yürüseydi Karademire yürüdüler tamam amma yeterlimi yani başkalarının hiçmi payı yok hiç payları olmıycakmı mesela Alter çıkarıp 2-3 bişey atsa batarmı çevreyi kirletirken iyi iş pambuk ellar cebe denilince ortada kimse yok Mavi ateş uyuma esas gelir gilecek yerleri ıskalama

  9. kademe

    Ahmet abi bu fabrikayı 2.4 milyon tona biz işçiler çıkarttı, kademe kadro herşey hakkımız tüm yatırımları biz yaptık, maaşlarımız çok düşük en kötü 15 yıllık başmühendisin maaşı kadar almalıyız yerine göre geçmeliyiz bile, işi biz yaparız mühendis parayı alır

  10. karabüklü

    KARDEMİRDE MAAŞINDAN MEMNUN OLAN KİMSE YOK MU ARKADAŞ.BİR GÜN MÜHENDİSİ ÇIKAR BİZİM MAAŞLAR ÇOK DÜŞÜK İŞÇİDEN BİLE AZ MAAŞ ALIYORUZ DER , ÖBÜR GÜN İŞÇİ ÇIKAR MAAŞIMIZ EN KÖTÜ 15 YILLIK BAŞ MÜHENDİSİN MAAŞI KADAR OLMALI DER. BU NE İŞTİR , NE MENEM İŞTİR ARKADAŞ. UNUTMAYINKİ KARDEMİR ENTEGRE BİR TESİSDİR VE FABRİKANIN TÜM ÇALIŞANLARI GEREKLİDİR, DEĞERLİDİR. . KARDEMİR DE MUTLAKA GÖZÜ TOK HALİNE ŞÜKREDEN İŞÇİ,MEMUR YADA MÜHENDİS ARKADAŞLARDA VARDIR . UNUTMAYIN ARKADAŞLAR BU KADAR AÇ GÖZLÜLÜK, BU KADAR MEMNUNİYETSİZLİK BEREKETSİZLİK VE MUTSUZLUK GETİRİR.VE SONUNDA BURALARA ÇALIŞTIĞI İŞYERİNDEN MEMNUN OLMADIĞINI YAZANLARI KARDEMİR YÖNETİMİ BİR GÜN TESPİT EDİVERİR VE ALLAH KORUSUN KAPININ ÖNÜNDE BULURSUNUZ KENDİNİZİ DE HAKSIZ FESİH BİLE SAYILMAZ ONA GÖRE. İŞSİZLER ORDUSU İÇİNDE HER İŞİ BİZ YAPIYORUZ, BİZ YA DA BEN OLMASAM BURASI BATAR DİYE SÖYLEYENLERLE DOLU.HALİMİZE ŞÜKREDELİM UNUTMAYIN Kİ TÜM DÜNYADA HAYAT HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR, KANAAT EDELİM , ŞÜKREDELİM ALLAH BEREKETİNİ VERİR İNŞALLAH.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı

Yayın: 25.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı.

TCMB Para Politikası Kurulu, “Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.” açıklaması yaptı. (AA)