Her Telden (6 Aralık 2019)

Her Telden (6 Aralık 2019)

Yayın: 05.12.2019 20:34 |Güncelleme: 06.12.2019 08:20
Paylaş:
A+ A-

BİZ ,“KATI ATIK BERTARAF TESİSİ 13 YILDIR KURULAMADI..” DERKEN, AŞAĞI KIZILCAÖREN ASİT MAHALLESİ SAKİNLERİNİ DÜŞÜNÜYORUZ..!!
Biz sürekli KATI ATIK BERTARAF TESİSİ ne yazık ki yapılamadı,TAM 13 YIL GEÇTİ halen yapılamadı diyoruz,bazı kesimler “BU ADAM DA AMMA SIKTI HAAA..!!” bile diyorlardır..
O ZAMAN GİDİN AŞAĞI KIZILCAÖREN ASİT Mahallesi sakinleri ile bir görüşün,lütfen bir görüşün,KÖY SAKİNLERİ ARASINDA HASTALANAN insanları HASTALIKLARINI bir sorun..
KÖY SAKİNLERİNE SAĞLIKLARINI BİR SORUN..
Biliyorsunuz KARABÜK’ÜN günlük 150-160 ton çöpü ASİT KÖYÜ sakinlerinin TEPESİNE/TEPESİNE dökülüyor,zaman/zaman kokudan,sinekten köyde durmak bile zorlaşıyor.
ZATEN KÖYDE DURAN SAYISI DA HAYLİ AZALMIŞ..
Dün asit köyü SAKİNLERİNDEN BİR Kardeşimiz ile oturduk,sohbet ettik ve “GALİBA SAFRANBOLU’NUN ÇÖPLERİDE BURAYA DÖKÜLÜYORMUŞ.” Gibi bir ifade kullandı.
Bilmediğimizi söyledik.
KARABÜK TAM 13 YILDIR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KURAMADI..
ASİT KÖYÜ sakinleri KARAYOLU bile kapattılar,yine olmadı/olmadı..
Şimdi KARABÜK ve SAFRANBOLU Belediyeleri bu işi yapacaklar galiba.
İnşaallah bir an önce yaparlar,KÖY SAĞLIĞINI KAYBETTİ..

KARABÜK’TE ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİN DURUMU BELLİ,PEKİ “YAPILACAĞI SÖYLENEN ÇEVRE YOLLARINDAN BİR HABER VAR MI..?” NE DERSİNİZ..?
Karabük’te ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİN durumu belli,peki bir zamanlar gündeme gelen KARABÜK ÇEVRE YOLLARINDAN BİR HABER VAR MI,dikkat edin ÇEVRE YOLLARI olmadığı için bu yükü de ŞEHİRİÇİ TRAFİGİ yükleniyor..
Olacak iş değil doğrusu..
Bilindiği gibi KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Kastamonu’da ve KASTAMONU ÇEVRE YOLLU yapılalı uzun zaman aldı,şimdi ARAÇ İLÇESİ Çevre yolu çalışmaları sürüyor,hatta son aşamaya gelmiş durumda.
BURADA KASTAMONU SİYASETÇİLERİNİ Mİ ALKIŞLAYACAĞIZ..
Yoksa BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Kastamonu’da BAL TUTAN PARMAĞINI YALAR diyerek,bu işi geçiştirecek miyiz,Karabük ÇEVRE YOLUNDAN hiç haber yok değil mi..?
KARABÜK TRAFİĞİ TIKANMAK ÜZERE..!!
Karabük’te,ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ günlük 25 bin araca cevap vermeye çalışırken,bir de ÇEVRE YOLU olmadığı için BU YOLU KULLANACAK araçların trafiğine cevap vermek zorundayız..
ÖYLE Mİ,DEĞİL Mİ..?
Safranbolu CİVARINDA Kİ ÇALIŞMALAR BİLE kaç yıldır sürüyor değil mi..?

KARDEMİR YÖNETİMİNDE,İPLER İYİDEN/İYİYE GERİLDİ GALİBA VE O ESKİ BİRLİKTELİKTEN/DAYANIŞMADAN/İŞBİRLİĞİNDEN ESER YOK,YAZIK..
KARDEMİR kurulduğundan bu yana YOLBULAN AİLESİ ile GÜLEÇ AİLESİ arasında ki birlikteliğe/dayanışmaya/işbirliğine destek vermeye ve bu anlayışın devam etmesine, gayret ettik.
SON ZAMANDA İLGİNÇ DURUMLAR ORTAYA ÇIKTI..
O eski birlik/dayanışma/işbirliği artık pek görülmüyor.
Sayın MUTULLAH YOLBULAN’IN vefatı ile ortaya yepyeni bir durum çıktı ve o eski birliktelik/dayanışma/işbirliği artık yok,bu nokta da İPLERİN GİTTİKÇE GERİLDİĞİNİ söylemek bile mümkün.
YAZIK OLUYOR..
GERİLEN BU İPLER BİR YERDE KOPARSA ZARARI KARABÜK GÖRÜR..
Hep denir ya,BİR KAVGANIN KAZANANI OLMAZ,kazandım sanan taraf bile yüzünü/gözünü yokladığında eni/konu darbe aldığını görür ,kazandım sanan bile,o kavga da darbe almıştır..
Esas KAYBEDEN ise,kesinlikle KARABÜK OLUR..
Gördüğümüz kadarı ile ipler iyiden iyiye geriliyor..

AŞAĞI KIZILCAÖREN KÖYÜ,ASİT MAHALLESİ SAKİNLERİNİN BİR BÖLÜMÜ “KÖYÜMÜZÜ TAŞIMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI..” DİYORLAR
İddialara göre SAFRANBOLU’NUN çöpleri de AŞAĞI KIZILCAÖREN Köyü ASİT MAHALLESİ’NİN üzerinde ki KARABÜK’ÜN VAHŞİ ÇÖP TOPLAMA yerine dökülüyormuş..
ASİT MAHALLESİ/KÖYÜ SAKİNLERİNİN TEPESİNE YANİ..!!
Dün ASİT KÖYÜ sakinlerinden çok sevdiğimiz bir Kardeşimizle görüştük “KÖYÜMÜZÜ TAŞIMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI..” gibi bir yaklaşım getirdi..
KÖYÜN GENÇLERİ İLE BU KONUYU GÖRÜŞMÜŞLER..
Bilindiği gibi ASİT KÖYÜ’NÜN çok ciddi sağlık sorunları var,bir yandan KARDEMİR’E olan yakınlığı,öte yandan ÇÖPLÜK ALANININ dibinde olması,burada hayatı çekilmez hale getirmiş..
O Dostumuz özellikle SAĞLIK NOKTASINDAN çok yakındı ve fırsatını bulan,fırsatını yakalayabilen KÖYÜ TERK EDİYOR dedi,durumlarının çok/çok kötü olduğundan söz etti..
KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYINI SORDU..
Anlattıkları bizi gerçekten çok ama çok üzdü iyi mi..?

TİCARET/ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SAYIN MEHMET MESÇİER “SALI GÜNÜ MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİR GÖRÜŞME OLACAK..”
Son günlerde Gazetemizde çıkan değerlendirmeleri ve Demir Tüccarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK’ÜN yaptığı açıklamaları dikkate alan KARABÜK TSO Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER “SALI GÜNÜ ANKARA’DA MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLACAK..” dedi.
NAYLON FATURA olayı hakkında KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’A yaptıkları hayırlı olsun ziyareti sırasında da bir dizi sohbet ettiklerini anlatan Sayın MEHMET MESÇİER,bu olayın SEKTÖRÜN BÜYÜK SORUNU olduğuna vurgu yaptı.
Salı günü Ankara’da Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL ve Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ile bir araya gelerek “NAYLON FATURA OLAYINI KENDİLERİNE AKTARACAKLARINI VE BİRLİKTE BİR YOL HARİTASI BELİRLEMEYE ÇALIŞACAKLARINI..” söyleyen Sayın MESÇİER bu konunun sektör açısından önemini vurguladı.
Salı günü yapılacak ziyarete TSO Yönetim Kurulu’ndan bazı isimlerle,Karabük Demir Tüccarları’ndan bazı isimlerin katılacağını vurgulayan Sayın MEHMET MESÇİER yapılacak görüşmelerden sonra “DAHA SONRA,BİR DİZİ ZİYARETTE DE BULUNABİLİRİZ..” bilgilerini verdi.
NAYLON FATURA olayının hem SEKTÖRÜN,hem ÜLKE EKONOMİSİNİN en büyük sorunları arasında yer aldığına işaret eden Sayın MEHMET MESÇİER,bu konunun ana kaynağı olarak İSKENDERUN MU,KARABÜK MÜ,YOKSA BAŞKA YERLER Mİ olduğunun tespiti noktasına da değindi..
“BU KONU HEM ÜLKE,HEM DE SEKTÖR AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ..”
“KARABÜK TSO OLARAK KONUYU HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ..”
Sayın MEHMET MESÇİER, bu görüşleri dile getiriyor..

BİRKAÇ GÜNDÜR GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ VE DAHA SONRA KARABÜK DEMİR TÜCCARLARI DERNEĞİ’NİN DESTEK VERDİĞİ NAYLON/PERLON
Hatırlayanlarınız mutlaka vardır,Karabük’te NAYLON/PERLON olayı olarak takdim ettiğimiz ve özellikle DEMİR/ÇELİK PİYASALARINI çok yakın ilgilendiren SATIŞLAR KONUSUNU gündeme taşımıştık.
Bu konuya daha sonra,Karabük DEMİR TÜCCARLARI Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK’TE destek verdi,çıkan yazılarımızla ismini yazarak yorumlar yaptı,açıklamalarda bulundu..
Ve olaya Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER ilgisiz kalmadı,duyarlı davrandı,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN ile bir sohbetinde bu konuyu görüştü, ele aldı..
Sayın MEHMET MESÇİER BÜYÜK BİR SORUMLULUKLA HAREKETE GEÇTİ..
Öncelikle Karabük Milletvekilleri Sayın CUMHUR ÜNAL,Sayın NİYAZİ GÜNEŞ ile ANKARA’DA bir görüşme yapılacak ve bu görüşme sırasında bir YOL HARİTASI belirlenecek.
Daha sonra bu YOL HARİTASI uyarınca,gerekirse GELİRLER İDARESİ ile gerekirse İLGİLİ BAKANLIKLAR ile konu görüşülecek,çok ciddi önlemler alınması temin edilecek..
Böylece HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNE çalışılacak..

DEMİR PİYASALARININ,ANORMAL DURGUN SEYRETTİĞİNE İŞARET EDEN İLGİLİ ÇEVRELER “NAYLON/PERLON HAKSIZ REKABETİ TETİKLİYOR..”
Demir Piyasalarının anormal durgun seyrettiğini söyleyen,ilgili çevreler “BU DURGUNLUĞUN ÜZERİNE,BİR DE NAYLON/PERLON BİNİNCE,BU PİYASALAR TAMAMEN DİBE VURUYOR..” şeklinde bilgiler veriyorlar.
ENTEGRE TESİSLERİN DURMASI MÜMKÜN DEĞİL deniliyor..
Buna karşı ARK OCAĞI,gibi tesislerin BAKIM NEDENİ ile duruşa geçebildiğini de söyleyerek KARDEMİR,İSDEMİR,ERDEMİR gibi entegre, demir üreten tesislerin,gelecek günlerde ciddi sıkıntılar yaşayabileceklerinden söz ediliyor
Buradan yola çıkarak KARDEMİR’E sözü getiriyorlar..
Ve, “HİÇ İSTEMEYİZ,HİÇ TEMENNİ ETMEYİZ,ANCAK KARDEMİR 2019 YILININ DÖRDÜNCÜ ÇEYREĞİNDE İYİ BİR BÜTÇE YAPAMAZ.GEÇMİŞ YILA ORANLA İYİ BİR BÜTÇE YAPAMAZ..” gibi görüşler dile getiriyorlar..
O nedenle KARDEMİR’İN inşaat demiri üretiminden süratle,katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğinin de altını çizen ilgili kaynaklar,RAY ve TREN TEKERİ,bunun yanı/sıra 56 milim kangal ürünlerine,yöneleceği üzerinde bilgiler veriyorlar..
DEMİR PİYASALARI ACAİP DERECE DE,DURGUN SEYREDİYORMUŞ..

BİR OKURUMUZ “KARDEMİR BACALARINA FİLTRE TAKILDI MI..” DİYE SORUYOR,KARDEMİR ONLİNE SİSTEM İLE BAKANLIĞA DİREKT BAĞLI..
Bir Okurumuz yorum yollayarak KARDEMİR BACALARINA FİLTRE TAKILDI MI diye soruyor,aslında bu konuya en güzel cevabı,KARDEMİR genel Müdürü Dr.Sayın HÜSEYİN SOYKAN,Çevre Bakanı ile görüşürken verdi.
BU ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞME ELBET..
Kardemir Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN,Bakan Sayın MURAT KURUM’A,KARDEMİR bacalarının MART AYINDAN bu yana Bakanlık online sistemine bağlanarak veri akışı temin edildiğini anlatıyor.
Yani KARDEMİR Çevre Bakanlığı’nın sürekli denetimi/gözetimi altında,HERHANGİ BİR DEĞER ARTIŞINA BAKANLIK KESİNLİKLE İZİN VERMİYOR ve ANORMAL BÜYÜKLÜKTE CEZALAR,tekrarında ısrar edilmesi halinde KAPATMA CEZASI veriyor.
Aynı şekilde MARZİNÇ Tesisleri de denetim altında..
Bakın KARABÜK ve SAFRANBOLU’DA insanlar kirlilikten yakınıyorlar..
Haklılardır belki,ancak,SOBALARI,EZOZLARI,KÖTÜ YAKITI kimse unutmasın..
Bunların üzerine bir de HAKİM RÜZGARIN esmemesi eklenince..!!

SAFRANBOLU’DA OTURAN OKURLARIMIZDAN DA “HAVA ÇOK KİRLİ..” GİBİ YORUMLAR GELİYOR VE İLÇENİN ÖZELLİKLE BAZI YERLERİNDE..!
Son günlerde Gazetemiz İnternet Sitesi’ne SAFRANBOLU HAVASI KİRLİ gibi yorum yazanlar çıkıyor ve özellikle İLÇENİN BAZI SEMTLERİNDE böyle bir sorun baş gösterdiğine dikkat çekiliyor..
HAVA ÖLÇÜM CİHAZLARININ KONULMASI İSTENİYOR..
Gerçekten SAFRANBOLU’NUN bazı yerleri,hatta bir adım ötesi,birçok yerleri,ne yazık ki ASRIN KAÇINILMAZ SORUNU GİBİ DURAN,HAVA KİRLİLİĞİNDEN hayli muzdarip.
KIŞIN HAVA KİRLİLİĞİ,YAZIN ÇÖPLÜK YANGINLARI..
Safranbolu’nun kaderinde bunlar var galiba,özellikle YAZ MEVSİMLERİNDE sık/sık yanan ÇÖPLÜK OLAYI var ya,bazı yerlerde SAFRANBOLU sakinlerini nefes alamaz duruma düşürüyor..
KIŞINDA HAVA KİRLİLİĞİ,BAZI SEMTLERİ HAYLİ SIKINTIYA SOKUYOR..

12 kişi görüş bildirdi

  1. 5afranbolu dahiliye doktoru

    Safranbolu ilçesinde dahiliye doktoruna ulaşmak çok zor telefonla randevu talebinde bulunduk hiç bir şekilde verilme di kotalar dolu diyor telefondaki kişi sabah gitseniz çok erken numara bitiyor çoğunluğu emekli olan ilçeye 2 dahiliye doktoru hiç yetmiyor numara bulamıyoruz acilen çözülmesini dahiliye uzmanı talep ediyoruz bu kadar büyük bir ilçede iki dahili ye uzmanı olması çok üzücü ilgili ve yetkililerin dikkatine

  2. Bayram Karadağ

    Ahmet Abi , Aylardır
    karabük’ün dikkatini
    Katı Atık Bertaraf Tesisisine
    Eskipazar Devlet Hastanesine
    Düzçam Göletine Çekmeye çalışıyorsunuz
    Bu üç tesisin ortak Yanı Zeminlerinin Sağlam olmayışı ve Kayma riski ile karşı karşıya olmaları
    bu tesislere Üniversitemizde bulunan Ay Yıldızlı Stadyumumuzu da ekleyebiliriz.
    şimdi ben Merak ediyorum
    Katı Atık Bertaraf Tesisisine
    Eskipazar Devlet Hastanesine
    Düzçam Göleti
    Stadyum Yapılırken Zemin etüdü yapılmış mıdır,Bu tesislere onay veren Görevliler;
    Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapıldığı arazi hakkında 1960 lı yıllarda Devlet Kurumlarının verdiği heyelan bölgesi raporunu neden görmezden gelmişlerdir…?
    Eskipazar Devlet Hastanesinin yapıldığı yerin zemininin sağlam olmadığını boş haldeyken bile şiddetli yağmurlarda kaydığını hiç mi duyup gerekli araştırmaları yapmamışlardır…
    Düzçam Göletinin olduğu bölgenin adının bile Halk dilinde Göçük olduğunu burasının da heyelan olabilen bir bölge olduğunu
    Üniversite İçerisinde bulunan Stadyumun olduğu bölgenin eskiden tarım arazisi olduğu ve verimli ama Heyelan olan bir bölge olduğunu neden araştırmamışlardır.
    Bu Yerlerin Yapımına izin veren
    bu yerler yapılırken Devleti Milyonlarca lira zarara uğratan insanlar Görevlerini ihmal etmişler midir,
    Ben Bu insanların Kötü niyetle değil
    ama ben yaptım oldu ben yaptım olacak Ben yaparım zihniyeti ile kulaklarını tıkayarak bu işlerdeki devlet zararına neden olduklarını düşünüyorum.
    Sonuç olarak
    isteyerek Yada İstemeyerek Kamu zararına neden olan bu işlerin sorumluları hakkında bir işlem yapılmış mıdır bunu merak ediyorum
    Saygılar sunuyorum

  3. Bayram başkana helal

    Bayram başkan sen CHP de başkanken ormanlarda katı atık,tepelerde marzinç kovaladın Milli eyitim müdürünü milletin önünde nasıl protekto ettin bunları eski CHPli olarak ben bilirim.Şimdikiler aman allah bir poz bir yüksekten bakma hiçbişeye karışmama amma attığı zaman mangalda kül bırakmama pozlarıyla halktan kopmuş bir esnafa uğrayıp çayını içemeyen tipler.Birde bunlara inceci filan diyolarya bunlardan ne inceci ne kalıncı ne partici olur be bunlardan olsa olsa yeşilçama kötü adam rolünde artis olur yazık CHP ye çok yazık

  4. Araç Çayı,Çevre Yolu, Katı Atık V.b sorunları

    Sayın yazar Ahmet Gölbek beyefendi, Araç Çayı,Çevre Yolu, Katı Atık v.b bir çok sorunları gazetenizin bu sayfasında değerli kaleminizle yıllardır yazıyorsunuz. Karabük’ için çok uğraşıyorsunuz. Hatta diğer iller ile de örnekler ve kıyaslamalar yapıp olumsuzlukların gecikmelerin sahipsizliğin nedenini de yazılarınızda sistem ederek dile getiriyorsunuz. Bizler de okuyor aynı ümitler ile takip ediyoruz.
    Fakat sizin düşünceleriniz ve kaleminiz de ki azim gibi, sorumlularda da olsa bu şehir de her şey tam ve düzenli olurdu…
    Artık bu temel sorunları yetkililere bu şehrin önemli Gazeteci yazarı Ahmet Gölbek olarak bizzat kendiniz telefon ile de arayın sorun. Sayfanızdan da yazınız ile sorun… Çevre yolu için Genel müd. arayın en son da Cumhur başkanı Özel kaleminden Cumhur Başkanını arayın sözler verildi yapılmıyor yada not bırakın Mektup yazın . Kastomunu’da çevre yolları var, Karabük’te yok diye, hava alanı, Bartın- Karabük yolu tek şerit Yapım tarihi buradan alın bizler ile paylaşın Cumhurbaşkanı geçenlerde bir taksici ziyaretinde talep edilen restorasyon için kaymakamı bizzat arayıp burayı yapıyor ve bana haber veriyorsun dedi. Yine yerel yönetim de aynı Belediye İl özel idare onlara da sorun tarih alın…

  5. KARABÜK DEMİR TÜCCARLARI DERNEK BAŞKANI İBRAHİM ÖZTÜRK

    Ahmet Abi Merhaba sektörümüzde yaşadığımız naylon faturacılık ile ilgili yaptığın haberler ile sesimizi duyurduğun için teşekkür ederim.Yaptığınız haberler meyvesini vermeye başladı.Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.Sektördeki sorunumuzdan hep birlikte el ele kurtulacağız.

  6. radar

    Yetkili Resmi kurumlar günlerdir yazılan naylon faturalar konusunda adım attılarmı ? Atmadılarsa göreve davet ediyoruz. İncelemelerin sonunda da açıklama bekliyoruz kendilerinden.

  7. KARDEMİR ÇALIŞANI

    AHMET BEY,GÖRÜŞÜNÜZE TAMAMEN KATILIYORUM.İKİ AİLE ARASINDA İPLER İYİCE GERİLDİ.TESPİTİNİZ DOĞRU HER İKİ AİLEDE BU GERİLİMDEN MÜTHİŞ ZARAR GÖRÜYOR.GELECEKTE GÖRDÜKLERİ ZARAR ÇOK DAHA FAZLA OLACAK VE TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN NOKTALARA GİDECEK.
    ORTA YERDE PAYLAŞAMADIKLARI NE VAR.BANA GÖRE GENÇ JENERASYONUN KAPRİSLERİ BU ANLAŞMAZLIĞIN GERÇEK MÜSEBBİBİ.YOKSA PAYLAŞAMADIKLARI NE VAR .
    TAMAM KARDEŞİM KÖMÜR ALIMINDA,CEVHER ALIMINDA AİLENİN BİRİSİ BİRAZ DAHA ETKİLİ OLSUN.YEREL ÖLÇEKTE YAPILACAK NAKLİYE VE DİĞER İŞLERDE BİR AİLE ETKİLİ OLSUN.BIRAKSINLAR BU KAVGAYI DİDİŞMEŞİ-ÇEKİŞMEYİ.YOKSA ÇOK YAKIN ZAMANDA ORTADA ÇEKİŞİP DİDİŞECEKLERİ BİRŞEY KALMAYACAK.ELLERİNDEN UÇUP GİDECEK.
    BU YAZIMI(AHMET BEY BU TABİRİ ARA SIRADA OLSA KULLANIR) KESİN SAKLAYIN.BÖYLE DEVAM EDERSE OLACAKLAR İÇİN,KARDEMİR ÇALIŞANI DİYE BİR KİŞİ BUNLARI YAZMIŞTI DERSİNİZ.

  8. KARABÜKLÜ

    KARDEMİR ÇALIŞANI RUMUZLU ARKADAŞ SİZ DE AHMET BEY DE YOLBULANLATLA GÜLEÇLERİN NEYİ PAYLAŞAMADIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ.HATTA KÖMÜR , CEVHER, NAKLİYE DİYEREK BİRAZ BAHSET MİŞSİN.AİLELER AÇ GÖZLÜLÜKLERİNDEN KARDEMİR ÜZERİNDEN KARDEMİRİ ZARARA UĞRATMA PAHASINA ( ŞİMDİ KENDİNİZİ KARDEMİRDE Kİ SATIN ALMA VE SATIŞ MÜDÜRLERİNİN YERİNE KOYUN , KARŞINIZDA YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ŞİRKETLERİ VARSA KARDEMİRİN ÇIKARINI DÜŞÜNEBİLİR MİSİNİZ) KOLAY PARA KAZANMA İŞİNİ PAYLAŞMAK İSTEMİYORLAR, AİLELER GÜCÜ PAYLAŞMAK İSTEMİYORLAR.DEMEDİ DEMEYİN YAKINDA İKİ YUMURTADAN BİRİ KIRILIR. HAYIRLI CUMALAR.

  9. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK , DÜZÇAM GÖLETİNİ GÜNDEME GETİRMENİZ , ORADAKİ YAPILAN YANLIŞLARDAN BAHSETMENİZ ÇOK GÜZEL.BİR GÖLET DE KAPULLU MAHALLESİ İLE BAŞKÖY ARASINDA YAPILDI.ALLAH AKIL FİKİR VERSİN İMARA AÇILAN KAPULLU TARLALARINDA GÜYA SULU TARIMA GEÇİLECEKTİ. KAPULLU’DA Kİ BİR KAÇ AKLI EVVELİN ÖNAYAK OLDUĞU, AKRABALIK İLİŞKİLERİNİ KULLANARAK BÖLGEMİZİN MEDARI İFTİHARLARINDAN !!! OSMAN KAHVECİ VE MEHMET CEYLAN A VERDİKLERİ GAZLA YAKLAŞIK 10.000.000 TL BEDELLE YÜZLERCE AĞAÇ KESİLEREK YAPILAN BU GÖLET ŞU AN BOŞ, BOM BOŞ , İÇİ SU DEĞİL TOPRAK DOLU. BU AKLI EVVELLER VE GAZ VERDİKLERİ SİYASETÇİLERDEN BELLİ Kİ BU DÜNYADA HESAP SORAN OLMAZ AMA BİLMİYORLAR MI Kİ İLAHİ HESAP GÜNÜNDEN KAÇIŞ YOK.BİLMİYORLAR MI Kİ DEVLETİN PARASINI ÇAR ÇUR EDENLER SAVAŞTA ÖLSE BİLE ŞEHİT SAYILMAZLAR.

  10. ne kaybederiz tecrubesinden faydalanilmali

    chp ye bayram bey bir ivme kazandiracaktir. il baskani oldugu donemmler parti ici hizpcilikler cekemeezlik karayalcincilar ve eski dinazorlarla ugrasmaktan insanlari uzmemek adina herkesin nabzina gore serbet vermekten cok vakit kaybetti. su an memleket icn faydali yetismis kendini ispat etmis bir siyasetçi olarak goze batiyor. karabukun ozledigi bir muhalefet kim bilir özlenen bir chp belediyeciligi kazandirabilecegini inaniyorum. yeterki chp ‘liler birbirine celme takmasin. farkindaydaniz sayin rafet bey her secim oncesi mhp nin ileri gelenlerini darginlarini kuskunlerini unutulup bir kosede kalan davanin emaktarlarini bir aaya toplayip isci lokalinde birlik beraberlik toplantilarini yapip. secime tek yurek tek bilek saldirmasini biliyor hatirlatirim…. ve bunu her secim oncesi uygulayip basarilida oluyor.

  11. Ne Garip

    Hatırlayınız Rafet Vergiliye oy veren chpliler her dönem var hala ben chpliyim diye geziyorlar siz rafet vergiliye oy vererek mhpli oldunuz şimdi kongre zamanı ortaya çıkıp hangi yüzle chpliyiz diyonuz
    şirinevlerde mhpye oy isteyen chp liler herkes biliyo,Odu masada oturup rafete oy verenleri herkes biliyo şimdi erdal demir ile yanyana olup ona oy vemeyeleri herkes biliyor bayram karadağ orda diye mhp ye oy verenleri herkes biliy,

  12. CHP GÖREV YAPMIYOR

    KARABÜKTE CHP GÖREV YAPMIYOR.KARABÜKÜN SAHİPSİZ GÖRÜNÜŞÜNÜ BİLİYORUZ.EYER CHP BİRAZ AKTİF OLSA KARABÜK BÖYLE OLMAZ KESİNLİKLE BÖYLE OLMAZ.CHP İL BAŞKANI KÜÇÜK MEMUR ZİHNİYETİYLE SABAH 9 DA PARTİ LOKALİNE GELİP AKŞAM 5 TE GİDİYOR SİZ HİÇ CHP NİN KONULARI AÇIKLADINI ELEŞTİRDİNİ DUYDUNUZMU.ADAM KENDİNİ PARTİİÇİ İKTİDARI ELİNDE TUTMAYA ADAMIŞ KARABÜK UMURUNDA BİLE DEYİL.SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI HİÇ SAFRANBOLUYLA İLGİLİ BİŞEY SÖYLÜYORMU.MİLLETVEKİLİ ZATEN ALLAHLIK EYER CHP KARABÜKTE BİRAZ HAREKETLİ OLSA KARABÜK BÖYLE OLMAZ O ZAMAN CHP DE BÖYLE OLMAZ.
    MESELA BAYRAM KARADAĞIN İL BAŞKANLIĞINDA CHP BÖYLE DEYİLDİ HER KONUDA SESİNİ ÇIKARTIYORDU ELİŞTİRİLER GETİRİYORDU VE CHP BİR KIPIRDANMA AŞAMASINA GELMİŞTİ.ŞİMDİ NE SESİ VAR NE SOLUĞU VARL
    HAKKATEN KARABÜKTE CHP VARMI ACABA.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Valisi Hatipoğlu Sulusaray depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi.

Hatipoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde depremler yaşandığını hatırlattı.

Depremin ardından Sulusaray ilçesinde incelemede bulunduklarını belirten Hatipoğlu, depremlerin hemen sonrasında hızlıca durum alıp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatı doğrultusunda gerekli çalışmaları planladıklarını, ilk andan itibaren AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini anlattı.

Bölgenin yapısı doğrultusunda daha çok kerpiç evlerde hasar bulunduğuna işaret eden Hatipoğlu, “İçişleri Bakanımızın da gönderdiği destek unsurlarıyla 740 görevlimiz burada bulunmakta. Vatandaşlarımızdan isteyenlere misafirhanelerimizi hazırlamıştık. Genel olarak vatandaşlarımız bölgelerinde kalmak istedi. Bu doğrultuda bin civarında çadırı dağıtmış durumdayız vatandaşlarımıza. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, depremin ilk anından itibaren ülke genelinden destek mesajı geldiğini vurgulayarak, “Özel bir teşekkürü de beni arayan Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerime ediyorum. Bilindiği üzere Tokat halkı, koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştu. Gölbaşı'nın kadirşinas halkı bize, 'Gerekirse misafir etmek isteriz.' diye masajlarla dönüş yaptı. Depremin dayanışma unsurlarını ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğuna dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız.”

Vali Hatipoğlu, okullarda sürekli deprem tatbikatları yaptıklarını dile getirerek, “Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız.” açıklamasında bulundu.