Her Telden (6.Mart.2015)

Her Telden (6.Mart.2015)

Yayın: 06.03.2015 09:43
Paylaş:
A+ A-

“YEREL SEÇİMLER SIRASINDA HALKA SUNULAN ANİMASYONLARIN GÜZELLİĞİ..” ARAÇ ÇAYI’NIN REZİL GÖRÜNTÜSÜ..
30 MART 2014 YEREL SEÇİMLERİ sırasında öylesine güzel ANİMASYONLAR izlemiştik,öylesine cazip slaytlar hazırlanmıştı,onların tamamı değil,yarısı yapılabilse KARABÜK UÇAR diye düşünüyorduk.
ÖZELLİKLE ARAÇ ÇAYI ETRAFINDA Kİ DÜZENLEMELER..
Ne kadar güzeldi değil mi..?
Geçtiğimiz gün ARAÇ ÇAYI’NA bir bakalım istedik,keşke bakmaz olsaydık,keşke YEREL SEÇİMLER sırasında ki o görüntüler zihnimizde kalsaydı diye geçirdik içimizden.
İSTEYEN GİDER BİR BAKAR.
İSTEYEN,ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDEN Araç Çayı’na bir barar,pislik,tam anlamı ile rezalet boyutunda ve Karabük’e otobüs ile ilk gelen insanlar,eğer oradan ARAÇ Çayı’na bakarlarsa Karabük için ne düşünürler acaba..?
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu konu hakkında çalışmalar yapıyor diye biliyoruz,bu çalışmalara ne kadar erken start verir ve en azından bir mesafe alırsa bu rezalet biter.
Ulu rabbim KARABÜK’E BÖYLE BİR GÜZELLİK BAHŞETMİŞ,Karabüklüler olarak biz adeta İÇİNE ETMİŞİZ bu güzelliğin,yarın ebedi hayatta hesabını nasıl veririz bilemem..
ARAÇ ÇAYI TAM ANLAMI İLE REZALET..
İnsan YEREL SEÇİM döneminde ki animasyonları hatırlıyor iyi mi..?
Böyle bir güzelliği,KEPAZELİĞE NASIL ÇEVİRMİŞİZ değil mi..?

YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN “BİR YILA YAKIN ZAMAN GEÇTİ..” VE HADDANELERİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKMASI OLAYI..
YEREL SEÇİMLERİN ardından bir yıla yakın zaman geçti ve YEREL SEÇİMLER sırasında gündemin en önemli maddesi olan,Belediye Başkan Adaylarının tümü,HADDANELERİN KENT dışına çıkartılması için çalışma sözü vermişlerdi.
EN CİDDİ VE AKILCI PROJE Sayın RAFET VERGİLİ tarafından sunulmuş ve seçmen o projeleri beğenmiş olacak ki,Sayın VERGİLİ seçimi kazandı,yeniden Belediye Başkanı seçildi.
HADDANELERİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKMASI için herhangi bir çalışma var mı,bildiğimiz kadarı ile böyle bir hazırlık yok,ancak,Karabük için en önemli sorunların başında bu konu gelmektedir.
HADDELERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇALIŞMIYOR.
Hatta yıllardır çalışmayan,artık çalışması da mümkün olmayan,HURDA YIĞINI halinde durup/duran tesisler var,bunların sökülmesi veya bu tesislerin kaldırılması Karabük’ün önünü açacaktır.
HADDANELER ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAK MI..?
Elbet çok zor bir olay,ancak,önemli olan ZORU BAŞARMAK.
Eğer Karabük gelecekte ÇAĞDAŞ/ŞIK BİR KENT olacaksa,HADDANELERİN ŞEHİR dışına çıkması/çıkartılması bunun en başat koşulu olsa gerektir.
ŞU DURUMDA CİDDİ BİR ÇALIŞMA YOK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN,VALİLER TOPLANTISINDA “HALKIN YANINA GİDİN.” MESAJI VERDİ
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,geçtiğimiz hafta içinde VALİLER İLE TOPLANTI yaptı,daha doğrusu VALİLERİ köşke davet ederek,kendilerine düşüncelerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN Valilere çok önemli talimatlar verdi ve “HALKIN YANINA GİDİN,İNSANLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİN..” gibi telkin ve tavsiyelerde bulundu.
“İŞYERLERİNE UĞRAYIN,İNSANLARLA SOHBET EDİN..” gibi yaklaşımlar sergiledi ve dileriz VALİLER Sayın CUMHURBAŞKANI tarafından kendilerine yapılan bu tavsiyeleri tutarlar..
Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’IN bu tavsiyeleri,esas itibarı ile Valilerin başarısı için temel esas olarak alınıp,öyle değerlendirilmeli ve bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı Valilere “MAKAMINIZDAN ÇIKIN VATANDAŞLA İÇ/İÇE OLUN.,” mesajı veriyor.
DİLERİZ,VALİLERİMİZ,BU ÖNERİLERE UYARLAR.
HALKIN İÇİNE GİRERLER,HALKLA İÇ/İÇE OLURLAR.
Böyle olduğunda O KENTİN dertleri,talepleri,O KENTİN en büyük Mülki Amiri tarafından çok daha detaylı öğrenilir herhalde,Sayın Cumhurbaşkanı bunları düşündüğü için Valilerimize o telkin ve tavsiyelerde bulunmuş olsa gerektir.
DİLERİZ VALİLERİMİZ BU ÖNERİLERE KULAK VERİRLER.
BU TELKİN VE TAVSİYELERE UYGUN DAVRANIRLAR.
Kentler kazanır,Valiler kazanır.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLARI 12 MART TARİHİNDE BAŞVURULARINI,MHP GENEL MERKEZİ’NE YAPACAKLAR..
SAADET PARTİSİ en erken Aday belirleyen Siyasi Parti oldu,AK Parti TEMAYÜLYOKLAMASI yaptı,henüz belirgin durum yok,CHP Önseçim için hazırlanıyor,Aday/Adayları belli oldu..
MHP Ağır mı davranıyor nedir..?
12 MART TARİHİNDE ADAY/ADAYLIĞI BAŞVURUSU BAŞLIYOR,başvuru süresi bir hafta ve 18 Mart tarihinde başvurular sona erecek,ADAY/ADAYLARI resmiyet kazanacak.
MHP Milletvekili Aday/Adaylığı için NİYETLİ olan bazı isimlerden söz eden Partili kardeşler var ve bu isimler Kamuoyu’nda bilinenlerin hayli dışında olan isimler.
Üst düzey bir EMNİYETÇİDEN söz eden oldu,yine üst düzey bir EMEKLİ BÜROKRAT isminden söz edenler oldu,yine TİCARET aleminden isimler söyleyenler oldu.
BAKALIM KİMLER ADAY/ADAYI OLACAKLAR..
Bir MHP’Lİ kardeşimiz ile EMEKLİLER Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT’UN aday olup olmaması üzerine sohbet ettik ve o kardeşimiz “KEŞKE GENEL MERKEZİMİZ BU GERÇEĞİ GÖREBİLSE..” dedi.
Bize kanaatimizi sordu..
“AYNEN SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM..” diyerek “EĞER MHP BİR OY FAZLA ALACAKSA,BUNU SAYIN CELAL BULUT’U ADAY YAPABİLİRSE ALIR..” şeklinde değerlendirmeler yaptık.
MHP’DE BAŞVURULAR 12 MART GÜNÜ BAŞLIYOR..

CHP 29 MART TARİHİNDE VE “HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM YAPACAK..” 2300 CUVARINDA ÜYE OY KULLANACAK..
CHP 29 Mart günü,HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİM yaparak Milletvekili ADAYLARINI belirleyecek,CHP Karabük İl Sekreteri Sayın ABDULLAH ÇAKIR,2300 civarında ÜYENİN OY KULLANACAĞINA ilişkin bilgiler verdi.
CHP HAKİM GÖZETİMİNDE ÖNSEÇİMİ,Tüm İlçelerde ve Karabük Merkezinde ayrı/ayrı yapacak,daha sonra OY TUTANAKLARI birleştirilerek SONUÇLAR muhtemelen AYNI AKŞAM BİLDİRİLECEK.
Anlayacağınız TORBALAR ANKARA’YA GİTMEYECEK..
Bilindiği gibi CHP’NİN ÜÇ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI var,Genel Merkeze Başvuru tarihlerini esas alarak yazarsak Sayın MUSTAFA AKAY,Sayın CEVDET AKAY ve Sayın FİKRET GÖKÇE Önseçime girecekler.
2300 Civarında ki ÜYE BU ÜÇ İSİMDEN,İKİ İSİME OY VERECEK.
Sonra BİR ve İKİNCİ SIRA ADAYLAR BELLİ OLACAK..
Yukarı da yazdığımız gibi Örneğin YENİCE,Önseçimini YENİCE İlçesinde,EFLANİ Önseçimini EFLANİ ilçesinde yapacak,yani İLÇELER kendi Bölgelerinde ÖNSEÇİMLERİNİ YAPACAKLAR.
CHP HENÜZ ÖNSEÇİM HEYECANINA GİRMEDİ GİBİ..
Ancak,önümüzde ki haftadan itibaren ÖNSEÇİM heyecanı tırmanır.
Milletvekili Aday/Adayları İLÇELERİ dolaşırlar..
2300 Civarında ki Üye oy kullanmanın sorumluluğunu yaşayacak.
CHP 29 MART TARİHİNİ HEYECANLA BEKLİYOR..

CHP ÜYELERİ “ÜÇ ADAY İÇİNDEN İKİSİNİ TERCİH ETMEK GERÇEKTEN ÇOK ZOR..” VE TERCİH EDİLMEYENE ÜZÜNTÜ..
CHP Üyeleri 29 Mart tarihinde SANDIK BAŞINA giderek,Sayın MUSTAFA AKAY,Sayın CEVDET AKAY ve Sayın FİKRET GÖKÇE isimlerinden İKİ İSİME OY VERECEKLER.
Doğal olarak bir isim dışarıda kalacak.
EN YÜKSEK OYU ALANLAR,BİR VE İKİNCİ SIRADA Milletvekili Adayı olarak 7 HAZİRAN Genel Seçimine girecekler,CHP Listesini oluşturacaklar.
CHP ÜYELERİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ.
“ÜÇ İSİMDE ÇOK DEĞERLİ,ÇOK KIYMETLİ VE ARALARINDA TERCİH YAPMAKTA ZORLANIYORUZ..” diyorlar,bizim tespit ettiğimiz “OY VERENLER,OY VERDİKLERİNİN LİSTEDE YER ALMASINA SEVİNMEYECEKLER.OY VEREMEDİKLERİNE ÜZÜLECEKLER..”
CHP Üyelerinde böyle bir haleti ruhiye var..
Gördüğümüz kadarı ile ne Sayın MUSTAFA AKAY’DAN,ne Sayın CEVDET AKAY’DAN,ne de Sayın FİKRET GÖKÇE’DEN vazgeçebiliyor CHP Üyeleri.
Oy verdiğinin kazanmasına sevinemeyecekler sanki,oy veremedikleri BİR İSİM için üzülecekler ve CHP ÜYELERİNDE böyle bir hava net biçimde seziliyor..
CHP 29 MART TARİHİNİ BEKLİYOR..

KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ KURULDUĞUNDAN BU YANA “EN İYİ PROFESYONEL KADRO KURULMUŞ..” VE BAŞARI
KARDEMİR’İ kurulduğu günden bu yana izleriz,her Karabük insanı/yaşayanı gibi bizde yakından izleriz/izlemeye çalışırız,bir tespitimizi en açık dille söylememiz gerek.
“KARDEMİR KURULDUĞUNDAN,KARDEMİR OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞINDAN BU YANA GEÇEN SÜREÇ İÇİNDE Kİ EN GÜÇLÜ PROFESYONEL YÖNETİM KURULMUŞ,OLUŞTURULMUŞ..”
Gerçekten ÜST DÜZEY BİR KADRO OLUŞTURULMUŞ..
İşine vakıf,sorumluluk anlayışı en üst düzeyde,çalışmaktan yılmayan/bıkmayan,eğitim düzeyi çok yüksek,deneyimli bir kadro kurulmuş ve çok rahat biçimde “KARDEMİR TARİHİNİN EN İYİ PROFESYONEL KADROSU..” tanımlamasını gönül rahatlığı ile yapmak mümkün.
TEK ADAM iradesi,DAR BİR EKİP iradesi yerini TAKIM OYUNUNA bırakmış ve mükemmel bir EKİP RUHU yakalanmış,o nedenle KARDEMİR’İN bu kadrosuna herkesin güvenmesi gerek.
Örneğin Genel Müdür Sayın UĞUR YILMAZ konuşmalarında “HENÜZ 40 INI ÇIKARTMAMIŞ BİR KADROYUZ,BİR TAKIMIZ,16 SAAT,18 SAAT ÇALIŞTIĞIMIZ OLUYOR..” vurgularını sürekli yaptı.
KARDEMİR YÖNETİM KURULU bu mükemmel kadronun işbaşına gelmesini temin ederek,gerçekten büyük bir işi kotarmış,dileriz kadro kendi iç bütünlüğünü sürekli korur ve KARDEMİR’İ geleceğe taşır.
KARDEMİR’DE mükemmel bir kadro işbaşına getirilmiş..
TEK ADAM iradesi yerini,TAKIM İRADESİNE bırakmış..

TİCARET VE SANAYİ ODASI İÇİNDE YAŞANAN GELİŞMELER,BU GELİŞMELERE KARABÜK KAMUOYU’NUN BAKIŞI…!!
Sayın SEDAT NAMAL Milletvekili Aday/Adayı olmak için,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılınca,süreç başlamıştı,yaşanan süreci hemen herkes biliyor..
Perdenin önünde fazla bir şey yaşanmadı sayılır..
Perdenin gerisinde gerçekten önemli gelişmeler oldu..
Bu gelişmeler,ilerleyen süreç için,KENDİSİNİ GEREK TSO bünyesinde,GEREKSE diğer yan yollarda/gelişmelerde hissettirecektir,bunu herkes bir kenara yazsın,not alsın..
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Sayın TUNCAY ÖZCAN,Karabük Cemiyet yaşamının iyi yetişmiş bir insanı bir Yöneticisi olarak bilinir/tanınır.
TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakması BİR FEDAKARLIK MIDIR,yoksa gelecekte,eğer Siyasi çalışmaların içinde olacaksa, önüne çıkabilecek BİR FATURA MIDIR..?
Amaç,KARABÜK’E HİZMETSE,hangi makam daha etkili olabilir..?
Ayrıca,Sayın TUNCAY ÖZCAN çok etik bir tutum izleyerek AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiş ve TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelmiştir..
BUNU BİR MESAJ OLARAK ALMAK GEREKİR Mİ..?

AK PARTİ TEMAYÜL YOKLAMASI SONUÇLARI,GELECEKTE BAZI İLÇELERİ ÇOK CİDDİ SIKINTIYA SOKACAK MIDIR..?
AK Parti TEMAYÜL YOKLAMASI yapıldı/bitirildi ve TÜM MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLARI kendilerinin,en yüksek oy alan İLK ÜÇ İSİMDEN birisi olduğunu söylüyorlar..
SONUÇLAR AÇIKLANMADIĞI İÇİN BEYANA İNANMAK GEREK.
Ancak,bazı Milletvekili Aday/Adayları,yine BAZI İLÇELERİN aldığı tavırdan,takındığı tutumdan anormal biçimde etkilenmişler ve “ O İLÇELERİN TUTUMU PARTİ ANLAYIŞINA UYGUN DEĞİLDİ..” gibi eleştiriler getiriyorlar..
Öyle sanıyoruz ki,bugün yaşanan hırs,bugün yaşanan dışlanmışlık duygusu,süreç içinde yatışmazsa,gelecekte AK Parti ciddi çekişmelerin ve sürtüşmelerin yaşanmasına gebe.
ÖNEMLİ ELEŞTİRİLER GETİREN İSİMLER VAR..
TEMAYÜL YOKLAMASI belirli sancılar yaratmış görünüyor ve kendilerini dışlatılmış,önü kesilmiş gibi gören insanlar,eğer süreç içinde bu duygularını yatıştıramazlarsa,ciddi sıkıntılar ufukta demek,pek fazla yanlış olmaz.
AÇIK TARAFLILIK,KESKİN (karşı..) TARAFLILIK YARATMIŞ..
Bunu görmek,hissetmek gerek

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.