Her Telden (6.Mart.2018)

Her Telden (6.Mart.2018)

Yayın: 05.03.2018 20:49 |Güncelleme: 06.03.2018 08:13
Paylaş:
A+ A-

ÜLKE GÜNDEMİNİ MEŞGUL EDEN “ERKEN YEREL VE GENEL SEÇİM OLAYI..” SİYASETÇİLERİN “ESNAF ZİYARETLERİ..” VE SAYIN M.A.ŞAHİN..
Biliyorsunuz ERKEN YEREL ve GENEL SEÇİM yapılması Ülke gündemini çok ciddi manada meşgul ediyor,İktidar Partisi ERKEN SEÇİM YOK diyor,bazı Muhalefet Partileri ERKEN YEREL/GENEL SEÇİMLER kapıda gibi bir görüş içindeler.
İNSANLARIN KAFASI KARIŞIYOR ELBET.
Hatırlayanlarınız vardır,CHP İL KONGRESİ yapıldı ve İl Başkanı Seçilen Sayın ABDULLAH ÇAKIR mazbatasını alır/almaz “ESNAF GEZİLERİNE..” başladı,dükkanları gezdi.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,hemen hergün esnaflarla,insanlarla iç/içe olmasına karşın “ESNAF GEZİLERİNE BAŞLADI..” ve en kenarda köşeden kalmış işyerlerini/dükkanları bile ziyaret etti/ediyor..
Geçtiğimiz hafta içinde TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,kalabalık bir grupla İNÖNÜ Caddesi esnaflarını ziyaret etti.
SİYASETİN bu hareketi/hareketleri ERKEN SEÇİM beklentisini tetikliyor..
ERKEN SEÇİM ihtimali mi,ESNAF ZİYARETİ yaptırıyor acaba..?
Yoksa “DOSTÇA DERT DİNLEMEK İÇİN Mİ BU ZİYARETLER YAPILIYOR..”

TOBB GENEL BAŞKANI SAYIN RIFAT HİSARÇIKLIOĞLU,GEÇTİĞİMİZ HAFTA SONU ,YÖREMİZE GELDİ VE KALABALIK BİR KATILIMCI GRUBU..
TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU geçtiğimiz hafta sonu Karabük’e geldi,Safranbolu’yu gezdi,TSO tarafından düzenlenen bazı etkinliklere katıldı.
Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU,Karabük YENİŞEHİR KULÜBÜNDE kalabalık bir grup tarafından karşılandı,Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,Vali Sayın KEMAL ÇEBER,AK Parti Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL toplantıya katılanlar arasındalardı.
Uzun bir konuşma yaptı Sayın HİSARCIKLIOĞLU,çok önemli bilgiler verdi,ekonomik konuları içeren konuşması kimseleri sıkmadı,mikrofon hakimiyeti oldukça yüksek Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN açılış ve takdim konuşması gerçekten mükemmeldi,son dönemlerde YEREL CEMİYET Adamlarının yaptığı en içerikli konuşma oldu desek yeridir.
Hamaset yoktu,boş laf yoktu,ekonomik sorunları derli/toplu ve olabildiğince kısa bir biçimde ele aldı Sayın TUNCAY ÖZCAN,zaten,Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’DA beğenmiş olacak ki,konuşmasında o kadar sık “TUNCAY KARDEŞİM/TUNCAY KARDEŞİM..” dedi ki,bize sanki bir yerlere mesaj gibi de geldi doğrusu..
Siyah RIFAT HİSARCIKLIOĞLU Karabük’te hayli ilgi gördü..

TOBB GENEL BAŞKANI SAYIN RIFAT HİSARCIKLIOĞLU VE KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ SAYIN KAMİL GÜLEÇ’E “KAMİL ABİ..” HİTABI..
Geçtiğimiz hafta sonu Karabük ve Safranbolu’ya gelen TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU,çok kalabalık bir kitle tarafından izlendi,dinlendi..
Dikkatimizi çeken konu Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın KAMİL GÜLEÇ noktasında telaffuz ettiği “KAMİL ABİ..” sözleri oldu..
Örneğin,Yenişehir Camisi ile Müftülük Binası arasına yapılacak bir TSO Binası için “KAMİL ABİ,KARDEMİR OLARAK SİZ YERİ VERDİNİZ DEĞİL Mİ “ gibi sözleri oldu.
Olumlu cevap alınca “TAMAM KAMİL ABİ,YER SİZDEN YAPMAK BİZDEN..” gibi yaklaşımlar getirdi ve konuşmasının birçok bölümünde de buna benzer sözler etti ve en az “8-10 DEFA KAMİL ABİ..” sözünü kullandı “15-20 DEFA TUNCAY KARDEŞİM..” sözlerini etti..
Bu arada Sayın HİSARCIKLIOĞLU’NUN “KARABÜK ANKARA’DA ÇOK GÜÇLÜ 23.DÖNEM TBMM BAŞKANIMIZ AĞABEYİMİZ Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,KARABÜK MİLLETVEKİLİ PROF.DR.Sayın BURHANETTİN UYSAL,ÇEVRE/ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCIMIZ Sayın MEHMET CEYLAN KARABÜK’ÜN HER SORUNU İÇİN SÜREKLİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDELER VE ÇÖZÜYORLAR..” anlamında ifadeler kullandı.
Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU’NUN konuşmasından, sonra, konuşanlar arasında Vali Sayın KEMAL ÇEBER Karabük’ü özetleyen ve bu Kentin beklentilerini içeren bir konuşma yaptı,baktık Salon hayli, beğeni verdi Sayın Vali KEMAL ÇEBER’E.
AK Parti Karabük Milletvekili Sayın BURHANETTİN UYSAL ve TBMM Eski Başkanı,AK Parti Karabük Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’DE birer konuşma ile TOBB tarafından çözümlenebilecek bazı konuları dile getirdiler..
ÇOK ÜST DÜZEY KALİTELİ BİR TOPLANTI YAPILDI DOĞRUSU..

TOBB GENEL BAŞKANI İÇİN YAPILAN TOPLANTI KADAR,TOPLANTININ YAPİLDİĞİ YENİŞYEHİR KULÜBÜ DE BÜYÜK BEĞENİ ALDI DOĞRUSU..
TOBB Genel Başkanı Sayın RIFAT HİSARCIKLIOĞLU geçtiğimiz hafta sonu Yöremize geldi ve Karabük’te geniş katılımlı bir toplantı da konuşma yaptı..
ÇOK İÇERİKLİ,ÇOK ÜST DÜZEY bir toplantı oldu..
Toplantı kadar,toplantının yapıldığı yer/mekan/alanda önem taşır bu gibi durumlarda ve YENİŞEHİR KULÜBÜ (Eski İŞÇİ LOKALİ..) bu işlerin yapılabileceği en ideal yer olduğunu gösterdi.
Salonun düzenlenmesi,sandalye dizilimi,salon süslemesi mükemmeldi..
Önemlisi,konuşmacılar yeri,dinleyenlerin pozisyon çok iyi ayarlanmıştı ve tüm katılımcılar “BU TÜR İŞLER İÇİN EN İDEAL YER YENİŞEHİR KULÜBÜ KANAATİNDEN BİRLEŞTİLER..” bunu bizzat görüp,yaşadık.
TOPLANTI DA,MEKANDA ÇOK ÜST DÜZEYDEYDİ..

YASAYA UYGUN,ANCAK,AHLAKİ OLMAYAN BİRÇOK SORUN OLABİLİR Mİ,BUNU İYİ DÜŞÜNMEK VE OLAYLARI BUNA GÖRE DEĞERLENDİRMEK..
YASAYA UYGUN olan,ancak,AHLAKİ OLMAYAN birçok konu olabilir mi,evet olabilir noktası çok önemli,siz dışarıdan baktığınızda SUÇ VAR gibi algılıyorsunuz,ancak,özellikle ortaya konulan EVRAKLARI gördüğünüzde AHLAKİ OLMAYAN birçok şeyin YASAYA UYDURULDUĞUNU görüyorsunuz..
BUNLAR OLABİLİR Mİ DERSİNİZ..
Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda Karabük NAYLON/PERLON FATURA olaylarını tartıştı,işte o tartışmalar sırasında bir Kardeşimiz bize YASAYA UYGUN,AHLAKA AYKIRI gelişmeler olabilir gibi değerlendirmeler yapmıştı.
Şimdi gündemde KARDEMİR KARABÜKSPOR konusu var..
Orada da YASAYA UYGUN,AHLAKA AYKIRI işler var mı/ yok mu tartışması var.
BU YÖNLÜ TARTIŞMALAR HUKUKA BİLE İNTİKAL ETTİRİLMİŞ GALİBA..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI VE HAYATINI YAZDIĞI,HENÜZ EDİNEMEDİĞİMİZ “BİZİM YUNUS..” İSİMLİ KİTABI,GENEL KURUL BEKLEYİŞİ..
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,hayatını anlattığı ve “BİZİM YUNUS..” isimli bir kitap yazmış,biz henüz kitabı edinemedik,okuyamadık.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ aslen Kayserili..
Sayın CENGİZ GÜL,ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı olarak görev yaparken,adeta,bir İÇ DARBE ile devrildi ve yerine Genel Başkan olarak Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ getirildi..
İŞÇİ TABANINDAN DEĞİL,4 YÖNETİM KURULU ÜYESİ TARAFINDAN GÖREVE GETİRİLDİ.
Olayın özeti bu.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ elinden geldiğince gayret gösteriyor,Çelik İşçisine hizmet etmeye,ÇELİK/İŞ Sendikasını büyütmeye gayret ediyor bunu görmemek mümkün değil.
Ancak,ÇELİK-İŞ Sendikası’nın TEMELİNDE,DNA’SINDA olan KARABÜK ve İSKENDERUN işçisi içinden gelmemesi,kendisini bir kesimin benimsememesi gibi bir durum yaratıyor galiba.
Gelecek sonbahar da yapılacak GENEL KURUL nasıl sonuçlanır bilinmez..
Sanki KARABÜK ve İSKENDERUN tabanında bir hareketlenme bekleniyor.

SİZ ESAS,MARZİNÇ ATIK SULARININ KEMAL OYMAN SİTESİ’NE,ORADAN SOĞANLI ÇAYI’NA AKIŞI İÇİN AÇILAN MAHKEMEYE DİKKAT EDİN..!!
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük açısından öyle güzel,öyle içerikli ve öyle mübarek bir konuyu gündeme getirdi ki,bu iş insan sağlığı düşünülürse hakikaten mübarek bir konu oldu.
Orta yerde insan sağlığı var,insan sağlığı söz konusu.
MARZİNÇ HAVAYI KİRLETMİYOR,BUNU HERKES KABULLENDİ..
MARZİNÇ ATIK SULARI TEHLİKELİ MADDELER İÇERİYOR ve bunun için ÇED RAPORUNDA olmasına rağmen bir SU ARITMA TESİSİ yapmamışlar o nedenle Atık Sularını deşarj ettikleri kanalizasyon tıkanınca,bu sular KEMAL OYMAN KÜÇÜK SANAYİ yanından SOĞANLI ÇAYI’NA karışmış.
KONU MAHKEMELİK ve BU MAHKEMEYİ İYİ İZLEYİN..!!
MARZİNÇ ayrıca ÇED RAPORUNDA yer alan,söz verilerek ÇED RAPORU alınan bir Tesisi de yapmamış,demişler ki “BİZ BACA TOZLARINDAN ÇİNKO HAMMADDESİ ELDE EDERKEN,ÇIKAN CURUFU SÜNGER DEMİR ÜRETİMİNDE KULLANACAĞIZ..” bunun için tesis yapmamışlar..
ÇIKAN CURUFLAR DAĞLAR GİBİ YIĞILIYOR ve işin kötü yanı bu CURUFUN içinde de İNSAN SAĞLIĞI açısından tehlikeli maddeler var,şimdi yığılan CURUFLAR Ankara civarında bir yere nakil ediliyor..
MARZİNÇ’İN aldığı ÇED RAPORU halen geçerli mi,yoksa KADÜK HALE GELDİ Mİ,bu sorunun cevabını ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLYÜĞÜ veya BAKANLIĞI VERECEK elbet.
SU ARITMAYI YAPMAMIŞLAR,SÜNGER DEMİR ÜRETİMİ YOK..
ÇED RAPORU BU ŞARTLAR ALTINDA,HALEN,GEÇERLİ Mİ..?

YENİCE YAŞAYANLARI,SİYASAL AYIRIM GÖZETMEKSİZİN,YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN HİDRO ELEKTRİK SANTRALİNE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYOR..
YENİCE İlçemiz dertli mi dertli,YENİCE sakinleri 7 den 70 e,yapılması düşünülen HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ projesine karşı,karşı çıkmaları da çok ama çok doğal.
YENİCE İLÇESİ,DOĞASI İLE,HAVASI İLE,SUYU İLE,TARİHİ İLE,velhasıl İYİSİ İLE,KÖTÜSÜ İLE ONLARIN öyle değil mi Allahaşkına,HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ o doğanın katli olur elbet.
KİM BUNA RIZA GÖSTERİR,KİM BUNA GÖZ YUMAR..?
İşte YENİCE İlçesi sakinleri de buna şiddetle karşı çıkıyorlar,sahi bu işler bu kadar basit mi yani,ne demek “SENİN İSTEDİĞİNİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK,ÖNEMLİ OLAN BENİM İSTEDİĞİM VE BENİM KAZANACAĞIM PARA..” anlayışı olacak iş mi Allahaşkına..?
SİZ SÖYLEYİN OLACAK İŞ Mİ..?
Haydi bir kesim kaşı çıkar,bir kesim sesini çıkarmaz,o zaman gelişmeleri bir parça anlayışla karşılarsınız,burada öyle değil ki,bu projeye 7 en 70 e herkes karşı,hem de şiddetle karşı..
YENİCE,ACABA, “DAYANABİLECEK Mİ..” YOKSA “ÇÖZÜLECEK Mİ..?”
Biz “DAYAN YENİCE,DİREN YENİCE..” diyoruz,bunu bekliyoruz..
İlçe senin kendinin çocuklarının, geleceğini kurtar YENİCE..

KARABÜKSPOR ESKİ BAŞKANI FERİDUN TANKUT,BAZI BASIN/YAYIN ORGANLARINA AÇIKLAMALAR YAPMIŞ,HUKUK BUNLARI GÖRÜYORDUR..
KARDEMİR KARABÜKSPOR Kulübü eski Başkanı Feridun Tankut,Galatasaray maçından sonra BAZI BASIN/YAYIN ORGANLARINA açıklamalar yapmış ve örneğin “190 MİLYON LİRA BORÇ YOKTUR..” anlamında görüşler dile getirmiş.
KARABÜKSPOR GENEL KURULU’NA gelmemişti ve İBRA EDİLMEYEN o Yönetim adına HAKAN AYVAZ isimli CEO çıktı mikrofondan “ KULÜBÜN 190 MİLYON LİRA BORCU VAR..” dedi..
O Yönetim Başkanı O KADAR BORÇ YOK diyor,O Yönetimin CEO’SU BORÇ 190 MİLYON diyor,nedir bu savrukluk,adeta YALAN RÜZGARLARI dizisi gibi.
KARABÜKSPOR’A YAZIK ETMİŞLER,ÇOK YAZIK ETMİŞLER..
HUKUK bu işin aslını/faslını ortaya çıkartır elbet,buna inanmak gerekir ve Sayın ZİYA ÜNSAL Başkanlığı’nda ki Yönetim TÜM BELGE ve EVRAKI HUKUKA Teslim etti diye biliyoruz..
12 Futbolcusu “2017 NİSAN AYINDAN BU YANA MAAŞ VE ÖDEME ALAMADIKLARI İÇİN BAŞKA TAKIMLARA GİTTİLER.SAHAYA ÇIKACAK EKİP KALMADI VE BUGÜN Kİ ELEMANLAR ÇOK DÜŞÜK FİYATLARLA ALINDILAR..”
KARABÜKSPOR’A YAZIK ETMİŞLER,ALLAH ONLARI BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.

4 kişi görüş bildirdi

  1. ahmet

    Ahmet bey devamlı işçi yok sendika onlardan bahsediyorsunuz, Allah aşkına bir de şu mühendis memurdan bahsediniz, bakın enflasyonun yüzde 11 küsür olduğu yerde yüzde 9.5 herkese zam verildi, sizce özel sektör denilen yerde herkes aynı zammı mı alır sorumluluk sahibi olan çok risli işlerde çalışan beyin takımı da var bir dünya da yatan tayfası da bir var, araştırın dünyada sadece bilen ile bilmeyenin yapan ile yapmayanın eşit görüldüğü tek yer bu fabrikadır hatta çalışmayan daha çok seviliyor, ayıptır kapsamdışının da çoluk çocuğu var,bir sonraki yazınız da özellikle bu konuyu yorumlamanızı rica ederim

  2. hissedar

    SAYIN GÖLBEK , MÜTEVAZİ ORANDA KARDEMİR HİSSE SAHİBİ BİR YATRIMCI OLARAK SİZDEN RİCAM YOLBULAN AİLESİ KARABÜK E GELİP GİDİYORLAR MI ?KARDEMİR YÖNETİM KURULU TOPLANTILARINA KATILIYORLARMI? LÜTFEN ÖĞRENİP KÖŞENİZ DE PAYLAŞIR MISINIZ.

    SAYIN GÖLBEK İRONİMİ YAPIYORSUNUZ BİLMİYORUM İNŞALLAH ÖYLEDİR SÜREKLİ ”MARZİNC HAVAYI KİRLETMİYOR,BUNU HERKES KABULLENDİ.MARZİNC ATIK SULARI TEHLİKELİ MADDELER İÇERİYOR ” DİYORSUNUZ . MARZINC İN SUYU , TOPRAĞI KİRLETMESİ KAPATILMASI İÇİN YETERLİ DEĞİL Mİ ? MADEM ÇED RAPORUNDA olmasına rağmen bir SU ARITMA TESİSİ yapmamışlar BUNU MEDARI İFTİHARIMIZ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCIMIZ NEDEN DENETLETMEMİŞ VE GEREKEN NEYSE YAPMAMIŞ.

    BU ARADA İNŞALLAH YENİCE ŞEKER KANYONUNA HES YAPILMASI YANLIŞINDAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLÜR.YOK ŞAYET BU YANLIŞTAN DÖNÜLMEZ İSE YENİCE HALKI SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN BUNUN KARŞISINDA DURACAKTIR . REKTÖR VEKİL İLE YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ARASINDAKİ SÜRTÜŞMEDEN DOLAYI YENİCE DE KAN KAYBEDEN AK PARTİNİN OY ORANI İYİDEN İYİYE DÜŞECEKTİR.
    NOT: SAYIN AK PARTİ KURMAYLARI İYİ DÜŞÜNÜN YENİCE ŞEKER KANYONU HES PROJESİ SAKIN AK PARTİYİ YENİCEDE BİTİRMEK İÇİN TERTİP EDİLMİŞ BİR KUMPAS OLMASIN.

  3. Kisakadraj

    Ahmet abi oluyorum sana Kamil Gulec i parlatacam diye komik duruma dusuyosun abi emin ol.SImdi ne yapalim Rifat Hisarcikoglu 7 8 kez abi dedi diye tum karabuk olarak Kardemirin tapusunumu verelim gulec gurubuna.

  4. Kapsamadisi kardemir

    Ahmet abi Kardemirde kapsamdisi dograniyor 2 senedir.Allahtan korkmuyormu yoneticilerimiz yine yuzde 9 zamla hem isci hemde enflasyona yedirdiler bizi.

    Abi bence kardemur basmuhendis muhendis calistirmasin alayimizi gondersin.organizasyon genel mudur kordinatirler basmudurler mudurler ve altinda direkt 16.kademe isciler olsun.

    Bakin maaslara 4 senelik isci 10 sene bilfiil basmuhendislik yapan maasini gececek nerdeyse.

    Ya mudur maasi ve ustu basmuhendis muhendis maasini kac kati bi arastiriver.
    Iyilik sever patranlorimiz duysun sesimizi zira biz umudumuzu kestik insan kaynaklarimidan genel mudurluk makamimizdan

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.