Her Telden (6 Nisan 2020)

Her Telden (6 Nisan 2020)

Yayın: 05.04.2020 15:56
Paylaş:
A+ A-

BİR HAFTA KADAR MİSAFİR EDİLEN CEZAYİR/TUNUS/FAS VE DİĞER ÜLKE UYRUKLU İNSANLAR GİTTİ/GİTMESİNE DE,ARKALARINDA TORTU..!!
Karabük’te çok büyük bir toplumsal reaksiyona yol açan 1700 CEZAYİR/TUNUS/FAS ve DİĞER ÜLKE UYRUKLU insanlar,SİYASETİN NET ve KARARLI tutumu ile gittiler/gönderildiler.
Gelenler hayli kaliteli insanlardı,içlerinde Prof. iktisatçı, hekim,iş insanı gibi sosyal statüsü hayli yüksek olanlar vardı,turistik geziden dönenler vardı,her neyse işte,artık gittiler.
Gittiler gitmesine de,arkalarında tortu bıraktılar mı..?
Ne diyor KARABÜK BELEDİYE Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,söylediklerine kulak vermek gerek ve “ KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKAN 30 VAKA VAR VE YARISI BU İNSANLARDAN OLUŞUYOR..” böyle demiyor mu Sayın VERGİLİ.
Ayrıca “KARANTİNA DA GÖZETİM ALTINA ALINAN 100 HASTA VAR..” diyor Sayın RAFET VERGİLİ,acaba bunların kaçı BU GELEN KONUKLARDAN Resmi bilgi veren var mı..?
TAMAM BÜYÜK BÖLÜMÜ GİTTİLER,Sayın RAFET VERGİLİ’NİN dediği gibi TESTLERİ POZİTİF çıkanlar varsa,onlar ne olacak,onlarla temas eden MEMLEKETİM İNSANLARI ne olacak..?
YAPILAN MASRAFLARI kendi Ülke Büyük elçileri ödeyecekmiş..
İyi,tamam da, BIRAKTIKLARI SÖYLENEN hastalık tortuları ne olacak..?

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMAYINCA “İNSANLAR ŞEHİR EFSANESİ HALİNE GELEN DEDİKODULARA İNANIYORLAR..” VE Sayın RAFET VERGİLİ HAKLI
Dünya ve Ülkemizi kasıp/kavuran koronavirüs salgını nedeni ile KARABÜK’TE RESMİ AÇIKLAMA YAPILMAYINCA,Karabüklüler Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE kulak veriyorlar.
Bilgileri Sayın VERGİLİ’DEN alıyorlar..
Örneğin Karabük Valiliği veya Karabük İl Sağlık Müdürlüğü GÜNLÜK AÇIKLAMA YAPAMAZ MI, kaldı ki artık,SAĞLIK BAKANLIĞI açıklama yapılmasına izin vermiyor gibi bir gerekçe de kalmadı..!!
TELEFONLA ARADIĞINIZDA, CEVAP VERİLMİYOR, GERİ DÖNÜŞTE YAPILMIYOR..
O zaman Sayın RAFET VERGİLİ’NİN yaptığı açıklamaları Karabük insanı dikkatle izliyor,Sayın VERGİLİ’YE inanıyor ve yapacağı açıklamalar ,hemen herkes tarafından merakla bekleniyor.
Koronavirüs testi pozitif çıkan kaç hastamız var..
Her ihtimale karşı gözetim altında kaç insanım var..
Yalnızca, koronavirüs salgınından, ölüm var mı..?
Bunları BİLMEK KARABÜK’LÜLERİN HAKKI DEĞİL Mİ..?

İŞ YERLERİ KAPATILAN YERLERİN,HEM İŞ YERİ SAHİPLERİ,HEM ÇALIŞANLAR “GERÇEK BİRER MAĞDUR DURUMDA Kİ İNSANLAR..” HALİNE GELDİ
Karabük özelinde binlerce,Ülke genelinde yüz binlerce iş yeri kapatıldı ve kapanmak zorunda kaldı,buraların hem İŞ YERİ SAHİPLERİ,hem de ÇALIŞANLAR birer mağdur insan haline geldiler.
GERÇEK BİRER MAĞDUR İNSAN HALİNE GELDİLER.
Bakın bir BERBER YANIN DA KALFA OLARAK ÇALIŞAN,bir Kardeş telefonla “ABİ GÜNLÜK KAZANIP/GÜNLÜK GEÇİNİP GİDİYORDUK,İYİYDİM veya AİLECE İYİYDİK.DÜKKAN KAPANDI,ŞİMDİ PERİŞAN HALDEYİZ..” dedi.
Aynı yakınmaları o kadar çok insandan duyuyoruz ki..!!
Size bir BELEDİYE ÜST DÜZEY YETKİLİSİNİN söylediklerini yazdık,duyurduk önce ki gün,O Kardeş bize “ÇOK İYİ TANIDIĞIM,ÇOK TEMİZ BİR ARKADAŞIM GELDİ.ÇALIŞTIĞI İŞ YERİ KAPANINCA SIKINTIYA DÜŞMÜŞ..” dedi.
“ABİ ÇOLUK/ÇOCUĞUMDAN UTANIYORUM. NE PARAM, NE YİYECEĞİM KALDI. ZAMAN/ZAMAN İNTİHARI BİLE DÜŞÜNÜYORUM..” demiş, böyle felaket durumda olan binler,on binler, yüz binler var ve koronavirüs belası bunu yarattı işte..
SIKINTI GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYOR,İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE GELİYOR..
Bu tahribatı,ortaya çıkan bu sıkıntılı durumu kaç yılda aşabiliriz acaba..?

KARDEMİR YÖNETİM KURULU “BİZ/BİZE YETERİZ KAMPANYASINA..” 750 BİN LİRA DESTEK VERMEKTEN BAŞLADI,1 MİLYON 800 BİNE ÇIKTI…!!
KARDEMİR Yönetim Kurulu,Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN başlattığı “BİZ/BİZE YETERİZ..” şeklinde ki Yardım Kampanyasına 750 bin lira destek vermek gibi bir rakamdan yola çıktı.
Daha sonra YÖNETİM KURULU İÇERİSİNDE MÜZAKERE EDİLDİ.
Ve, sektörde yaşananlar noktası ele alındı, KARDEMİR kendi durumunu ele aldı, müzakereler galiba, kısmen tele konferans ile sürdü/sürdürüldü ve son rakam 1 milyon 800 bin liraya yükseltildi.
Bu 1 MİLYON 800 BİN LİRA mali destek KARDEMİR ve BAĞLI ŞİRKETLER dahil olarak karara bağlandı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN tarafından Kamuoyu’na resmen açıklandı..
Bu arada KARDEMİR’İN 2020 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE Kİ KAR veya ZARAR noktasında ne açıklayacağı da, kısa süre içerisinde açıklanır herhalde ve SEKTÖR ANORMAL SIKINTI DA, hissedarlar ne açıklanacağını merakla bekliyorlar elbet.
Hemen her sektör gibi METAL SEKTÖRÜ DE müthiş sıkıntı da..
Bakalım ne açıklanacak..?

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ Dr. Sayın AHMET SARI, KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN BİR AÇIKLAMA YAPARAK “SAĞLIK NOKTASINDA Kİ DURUMU..”
Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak “ KORONAVİRÜS SALGINI VE BU SÜREÇTE YAPILAN ÇALIŞMALARI..” detaylı biçimde anlatmış.
Bu arada KARABÜK’ÜN SAĞLIK TESİSLERİ NOKTASINDA DA bilgiler veren Sayın AHMET SARI Eğitim/Araştırma,Safranbolu ve Yenice’de Devlet Hastaneleri, 2 Entegre Devlet Hastanesi ,2 Toplum Sağlığı Merkezi gibi Sağlık Tesisi sahibi olduğumuzu anlatmış.
BİZ BU BİLGİLERE OKUYUNCA “KARABÜK’E MAŞALLAH..” dedik ve Aile Hekim sayılarını da açıklayan İl Sağlık Müdürü Sayın AHMET SARI, nedense HEKİM AÇIĞIMIZ VAR MI, HEKİM SAYIMIZ NEDİR olayına girmemiş.
BAYIR MAHALLEDE Kİ “KBÜ EK BİNASI NE OLACAK..?” işine de girmemiş, ancak yapılan çalışmaları detaylı biçimde anlatması ve elimizde ki imkanları KAMUOYU ile paylaşması güzel bir tutum oldu diye düşündük doğrusu.
Keşke, AÇIKLAMALARINA DEVAM ETSE, KAMUOYU bunu bekliyor.

MERAK EDİYORUZ,AÇIKLANAN “ESNAFA/İŞ YERLERİNE BANKA KREDİLERİNDEN YARARLANAN/YARARLANABİLEN VAR MI..?” VE ŞARTLARI..!!
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,şu koronavirüs salgını illetinden çok olumsuz biçimde etkilenen KÜÇÜK ESNAFA ve İŞ YERİ Sahiplerine BANKALARIN UZUN VADELİ ve UCUZ KREDİLER vereceğini açıklamıştı.
MERAK EDİYORUZ, BU KREDİLERDEN ALAN/ALABİLEN VAR MI..?
Zira başvuru yapanlar ŞARTLARIN ÇOK AĞIR olduğunu ve O ŞARTLARI TAŞIYAN İNSANLARIN KREDİYE İHTİYAÇ DUYMAYACAĞINI söylüyorlar,bu konunun altını çiziyorlar.
Zaten bazı Bankalarda hafif tertip yan çiziyorlarmış.
Kredi vermemek için YORGUNU/YOKUŞA SÜRÜYORLARMIŞ.
Bu arada, zaten BANKALAR PERSONELLERİNİ,yarı/yarıya izine çıkartarak çalışıyorlar,geri kalanı ile SÖYLENEN O KREDİLERİN,TALEP EDENLERE VEREBİLECEK elemanlarının bile olmadığını söyleyenler çıktı/çıkıyor..
Başvuru yapan bazı Kardeşler ile görüştük.
“ABİ VADESİ FENA DEĞİL,UYGULANAN FAİZ ALTINDAN KALKACAĞIMIZ BİR DÜZEYDE,ANCAK KREDİ İÇİN İSTENİLEN ŞARTLARI ÖYLE AĞIR,ÖYLE ŞEYLER İSTİYORLAR Kİ,SANKİ KREDİ VERMEMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORLAR GİBİ..” diyenler oldu.
“BU ŞARTLARDA,KİMSE O KREDİLERDEN ALAMAZ..” diyenler oldu..
İstenilen şartlar öylesine ağırmış anlayacağınız..

3 NİSAN KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKASI’NIN TEMEL ATMA 83. YIL DÖNÜMÜ İÇİN, ÇAĞ/ÇELİK KISA/ÖZ/GERÇEKÇİ BİR VİDEO YAPTIRMIŞ..
ÇAĞ-ÇELİK Anonim Şirketi 3 Nisan 1937 tarihinde TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SANAYİ TESİSİ olan DEMİR/ÇELİK FABRİKALARININ temel atma töreni ve KARABÜK’ÜN KURULUŞU ilme ilgili kısa/öz/gerçekçi bir video bandı hazırlatmış.
KISACIK BİR VİDEO BANDI..
Ancak öylesine anlamlar yüklü bir video bandı ki, KARABÜK’Ü ÖZETLİYOR.
EMEK BURADA, denilmiş
ALIN TERİ BURADA denilmiş
BİZ BURADAN ÇIKTIK YOLA denilmiş.
Ve bunlarla KARABÜK DEMİR/ÇELİK FABRİKALARININ ilk zaman görüntüleri yayınlanmış, O DÖNEM HÜKÜMETİNİN attığı temellerin, kullanılan makine veya ekipmanların, bunları kullanan insanların kısa görüntüleri yayınlanmış.
DAHA SONRA 8 KASIM EYLEMLERİNE İLİŞKİN BİR GÖRÜNTÜ VERİLMİŞ.
YAŞANAN O GÜNLER SEMBOLİZE EDİLMİŞ..
Ve o görüntülerden yola çıkılarak,
DİRENEREK denilmiş
BURAYI “ÇELİĞİN BAŞKENTİ YAPTIK..” ifadeleri kullanılmış.
Doğrusu biz fevkalade etkilendik o kısacık video banttan..

İLÇELERE,KARABÜK DIŞINDAN EN FAZLA GELEN 1300 KİŞİ İLE EFLANİ OLMUŞ VE DİĞER İLÇELERE DE,HAYLİ ÇOK GELENLER OLMUŞ,KONTROL..
İlçelere,diğer Kentlerden çok gelenler olmuş ve örneğin, bu bağlamda en fazla 1300 kişi ile EFLANİ İLÇESİ birinci sırada görünüyor,YENİCE ,OVACIK,SAFRANBOLU,ESKİPAZAR ve MERKEZ İLÇE bu anlamda hayli çok misafir almış görünüyor.
İLÇELERDE DURUM NEDİR ACABA..?
Bu gelenlerin tamamına yakını KÖYLERİNE GİTTİĞİNE GÖRE,çok sağlıklı bir 14 GÜNLÜK İZOLASYONUN uygulanma ihtimali hayli zayıf,böyle bir ihtimal oldukça zayıf.
DİLERİZ BU İNSANLARIN İÇERİSİNDE VİRÜS TAŞIYAN YOKTUR..
KARABÜK dışından gelenler için MUHTARLAR kanalı ile 14 günlük izolasyonların uygulanması yolunda gerekli talimatlar verilmiş sanıyoruz,bu talimatlar ne derece geçerli olacak,bilmek ve uygulanır diyebilmek çok zor gerçekten.
Özellikle KÖYLERDE BU UYGULAMA GERÇEKTEN ÇOK ZOR.
Kaldı ki,şu günler EKİM/DİKİM,ZİRAATIN CANLANDIĞI günler..
Bu gelenlerin durumunu kontrol etmek gerçekten çok/çok güç..

BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ,KARABÜK MERKEZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPIYOR,İLÇELERDE İSE, SÖYLENTİNİN BİNİ BİR PARA..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bazı açıklamalar yapıyor ve KARABÜK İNSANININ tek bilgi aldığı/alabildiği kaynak olarak,bu açıklamalar büyük ilgi görüyor.
RESMİ AÇIKLAMALAR YAPILMAYINCA İLGİ BÜYÜK OLUYOR..
Sayın RAFET VERGİLİ,bu açıklamaları KARABÜK MERKEZİN durumu olarak algılanıyor,oysa,bir de İLÇELERİN DURUMU VAR,oralarda da RESMİ AÇIKLAMA OLMAYINCA söylentilerin BİNİ/BİR PARA..
Geçen akşam YENİCE’DEN bir Kardeşim aradı “UMREDEN DÖNENLERİ İŞARET EDEREK, ABİ FALAN KÖYDE,ŞU KADAR,FİLAN KÖYDE BU KADAR..” gibi bilgiler verdi.
İLÇELERDE DURUM NEDİR ACABA..?
Çok sayıda diğer memleketlerden gelenler var ve bu insanlar genellikle KÖYLERİNE GİTTİLER,bunlarda her hangi bir hastalık var mı/yok mu ve 14 günlük izolasyon sürecine uyum hangi aşamada..?
Bir de KARABÜK İLİ TEST MERKEZİ AÇILMIŞ örneğin..
BU TESTLER NASIL,KİME/KİMLER ve HANGİ KOŞULLARDA YAPILACAK..
Bilen var mı..?

24 kişi görüş bildirdi

  1. Karo

    Dün birisi yorum yazmış suriyelilere harcanan 39 milyar dolar devletten çıkmadı hayırsever halkımız bağışladı diye.Ne farkeder? Sonuçta ülkenin parası.Bu parayla 40 tane fabrika kurulurdu. 40 bin kişiye iş imkanı doğardı.ülkede 7.5 milyon işsiz 7.5 milyon asgari ücretli var ettimi sana 15 milyon. Aileleriyle beraber en az 35-40 milyon yoksul demek.her 4 gençten biri işsiz. Bu rakamlar virüs çıkmasan önceki rakamlar bundan sonra rakamlar ne olacak göreceğiz. Bunlar yetmiyormuş gibi haritada yerini bulamayacağımız ülkelere bir sürü yardımlar yapmışız tüm bu paralar bu yoksulu-işsizi bol ülkeden çıkmıyormu? Büyük milletiz tamamda önceliği kendi vatandaşımıza verelim, insaniyeti çok yüksek yorumcular birer suriyeliyi, afganlıyı, çadlıyı, bangladeşliyi evine alsın bakıp beslesin, ne kadar insaniyetli olduklarını görüp takdir edelim, helal olsun, büyüksün diyelim.

  2. 39 değil 49

    Suriyelilere harcanan para 49 milyar dolar yazmış dünkü yorumcu. insaniyetlikmiş kadirşinazlıkmış vb. Bizim işsiz ve yoksulumz bu kadar çokken ensesinden beline kadar dövmeli, 10-15 kişilik gruplar halinde gezen, etrafa pis pis bakan, sahillerde nargile fokurdatan, bayramlarda ülkelerine gidip sonra yine buraya dönen,traşları ve sakalları bile bir tuhaf suriyeli gençleri görünce bu işte bir yanlışlık var diyorum. Burdan dünkü yorumcuta soruyorum

  3. 39 değil 49

    Hadi bir cevap ver sayın yorumcu

  4. Doğrucu Davut

    Esnaf bir yakınım var, şu an işyeri kapalı, senelerdir vergi veriyor, inşaa edilen tüm hastanelerde onun vergisininde payı var, eli dara düşmüş bağkur aidatını ödeyememiş, geçenlerde hastalanıp hastaneye gidince sizin bağkura borcunuz var deyip geri çevirmişler KARABÜKLÜ rumuzlu kadirşinaz yorumcu hadi gitte esnaf odasına biraz bağış yapta dükkanı kapanmış, gelirsiz kalmış, hastalanmış esnaflara yardım et. İnsanlığını birazda kendi vatandaşlarına göster.

  5. Karabüklü

    Ahmet bey gündeme getirin lütfen
    Zonguldak caddesi esnafı olarak çok zor durumdayız cadde boyu araçlara park yasağı getirildi müşterilerimizde araçlarını park edemeyince nasıl para kazanacağız , zaten bir öncesinde yol ortasına tel çit gererek karşıdan geçişleri birkaç yer dışındaki kısıtlamışlardı , İnan’ın zordayız ve bittik

  6. Tonyukuk

    Suriyelilere harcananan para bu milletin işsizinin,dargelirlisinin.çoluğunun,çocuğunun, eyt lisinin rızkından alınan paradır, kimse boş yapmasın.kimse ümmet, insaniyet edebiyatı yapmasın. Kimse cebinden vermediği parayla efelik yapmasın. Meraklısı varsa alsın evinde beslesin.Allahın izniyle bu virüs belası bitecek, ama dara düşen esnaf, işini kaybeden, kronik işsiz olan, yüzlerce kişiye ekmek veren sanayici kaç yılda belini doğrultabilecek, sizin bu Suriyeli cezayirli vs merakınız yüzünden bu ülke acaba nasıl ayağa kalkabilecek, hala çıkmış gereksiz yorumlarla Arap seviciliğine devam ediyor bazıları

  7. KARABUK

    HELAL BE TONYAKUK RUMUZLU ARKADAŞ KALEMİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL DİLE GETİRMİŞSİN BENDE AYNI DUYGULAR İÇİNDEYİM ÇÜNKÜ KARABÜKTEKİ KÜÇÜK ESNAFIN DURUMU GERÇEKTEN ÇOK ZOR VE KÖTÜ DEVLETİMİZ ACİL RADİKAL KARARLAR ALIP YAPMASI LAZIM BENCE

  8. HESAPSIZ

    49 Milyar doların kaç TL olduğunu biliyor mu o yorumu yazan vatandaş. Hiçbir yardım kampanyası o parayı toplayamaz.
    Son yapılan kampanyayı dolara çevirsin anlar belki yorumunun saçmalığını.

  9. Doğrucu Davut

    Sayın Tonyukuk biz de aynısını söylüyoruz ama tuttuğu takım ne olursa olsun hep şampiyon olsun isteyen cahil cühela kesimi bizi hükümete sallamakla itham ediyor, doğruları söylemek bunların daracık kafalarına göre hükümete sallamak oluyor

  10. Habip

    Dün KARABÜKLÜ rumuzlu biriside yorum yazmış 49 milyar dolar devletten çıkmadı hayırsever halkımız bağışladı yazmış. Allah akıl fikie versin böylelerine

  11. önemli degil

    sayin golbek kardemir her sene bilancosundan da anlasilacagi uzere belirli yerlere stk ve vakiflara yardimlarda bulunur. bunun piyasayla falan alakasi yoktur. sozlerinizle biraz suslemissiniz. asil onemli olan yonetimi oluşturan 2 ailenin fertlerinin kendi sahsi hesaplarindan yaptigi bir yardim varmi siz ondan bahsedin. butun herkes sirketlerden yapilan yardımların vergiden dusuldugunu biliyor. ciksin bir taneside aciklasin ben kendi varligimdan oduyorum bu bagisi diye. ama yemez. cunku para her zaman onlara tatli gelmistir. fakat sunuda diyeyim. basimizdaki bu virus yasli genc, zengin fakir ayirmiyor. eger onlara bulasirsa ki kimseye istemem bulaşmasın, paranızda para etmeyecek bunu bilin. en azindan ihtiyac sahiplerini bugun olsun gozetin.

  12. Hayal dünyası

    Meyer Karabükün sağlık hastaneleri iyiymiş yetkililer siyasetçiler öyle açıklıyolar yahu kardeşim TEK HASTANE VAR TEK HASTANE orasıda şimdi hastane önüne çadır kurmuş orda hizmet vermeye çalışıyor eyer Medikar olmasa yandık ya Safranboluya ya Yeniceye gitmek zorunda kalıcaz orlardada doktor yeterlimi belli deyil hayret bişey yani bide çıkıp anlatmıyolarmı yani

  13. KARABÜKLÜ

    DÜNKÜ YORUMUMDAN DOLAYI BANA SALLAYAN YORUMCULAR ,BEN YORUMLARIMDA KİMSEYE HAKARET ETMEM, KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEM, BEN NE CAHİLİM NE CUHELA, PARADANDA EKONOMİDENDE ANLARIM. DÜN DE YAZDIM BEN YARDIM YAPARKEN KİMSENİN MİLLETİNE, DİNİNE,MEZHEBİNE BAKMAM, YAPTIĞIM YARDIMLARI (ELİMDEN GELDİĞİ KADAR) DEVLETİN KURUMLARINA GÖNDERİRİM.GERİSİNİ ONLAR BİLİRLER. HER ZAMAN DEVLETİMİN MİLLETİMİN YANINDA HİZMETİNDE OLDUM BUNDAN SONRADA YANINDA VE HİZMETİNDE OLACAĞIM. ŞUNU UNUTMAYIN Kİ TÜRK MİLLETİ SAVAŞTA DAHİ DÜŞMANINA MERHAMET ETMİŞTİR. SAYGILARIMLA…..

  14. Doğrucu Davut

    KARABÜKLÜ rumuzlu sevgi kelebeği.. sana hakaret eden yok, suriyelilere harcanan 49 milyar doları devlet değil halk bağışladı demişsin ekonomi bilginin ne seviyede olduğu belli.Allah suriyelilere olan muhabbetini artırsın birkaç tanesini evine al. İnsallah kendi milletinin yoksuluna da aynı muhabbete sahipsindir onlara bağış yaparsın.

  15. Karo

    KARABÜKLÜ rumuzlu ekonomi bilgin olabilir ama belliki matematiğin zayıf. 49 milyar dolar için 80 milyonun her ferdinin 4 bin tl bağış yapmış olması gerekir. Yani 5 kişilik bir ailenin 20 bin tl bağış yapmış olması gerekir. Bir hesapla bakalım 1800 tl emekli maaşı olan bir emekli yada 2200 tl aylık alan asgari ücretli kaç aylık maaşını bağışlamalıki 49 milyar dolar gibi bir meblağ ortaya çıkabilsin. Ondan sonra burda yardımseverlik edebiyatına devam et.

  16. KARABÜKLÜ

    DOĞRUCU DAVUT RUMUZLU YORUMCU, HER ŞEY SİZİN ” Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan devlet işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnafa da bu parayı harcasın.” DİYE YORUM YAPMANIZ İLE BAŞLADI. YANİ DEVLET SADECE ESNAFA MI YARDIM ETSİN? DEVLETİMİZ HERKES İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR. İŞİN İÇİNE SURİYELİLERİ KATARAK DEVLETİ KÖTÜLEMEYİ BIRAKIN. YÜCE DİNİMİZDE DE GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZDE DE KİM OLDUĞUNA BAKMADAN MAZLUMA YARDIM EDİN DER. SAYGILARIMLA….

  17. KARABÜKLÜ

    KARO VE TONYUKUK RUMUZLU YORUMCULAR ÜLKEMİZDE Kİ MÜLTECİLER İÇİN MERAKLISI VARSA ALSIN EVİNDE BESLESİN DEMİŞ SİNİZ. O BAHSETTİKLERİNİZ EVE ALINIP BESLENECEK HAYVAN DEĞİL, ONLAR SİZİN BİZİM GİBİ İNSAN İNSAN . YAZIKLAR OLSUN SİZE VE SİZİN GİBİLERE.

  18. Doğrucu Davut

    Devleti kötülediğim sonucunu çıkarıyorsan git savcılığa şikayet et ekonomi bilgisi yüksek matematiği kıt KARABÜKLÜ rumuzlu yorumcu.

  19. Karo

    KARABÜKLÜ yorumcu sen evvela şu yukarıda yaptığım hesaba ekonomi bilginle bir açıklama getir bakalım ondan sonra millete laf yetiştir

  20. Habip

    Ey karabüklü yorumcusu suriyeliler insanda bizim işsiz gencimiz, işini kaybedenimiz,maliyeti kurtaramayan köylümüz, besicimiz, esnafımız insan deyilmi? Devlet 49 milyarı bunlarada harcamalı demek devleti kötülemekmi?

  21. tonyukuk

    dokunmayın karabüklüye kontrolü kaybetti, bir sağdan bir soldan üzerine gitmeyin adamın, bilgi dağarcığı yetmez oldu. Din,iman,vatan, millet,devlet,ümmet süslemeleriyle aklınca haklı çıkacak.Bu millet bunca sıkıntı içinde sahillerde nargile tüttüren tosuncuklara bakmak zorunda değil, bu millet misafir olarak bulunduğu topraklarda 7 yılda 450.000 çocuk doğurabilecek kadar rahat,umursamaz insanlara bakmak zorunda değil, bu millet kapılar açılınca Yunan sınırına üşüşen, Türkten Türkiyeden zerre kadar haz almayan insanlara bakmak zorunda değil,tekrar söylüyorum çok meraklıysan al evinde BESLE birader, buna bir engel yok. Benim insanım büyük sıkıntı içindeyken kimse boş yapmasın. ALLAH Türkü korusun ve yüceltsin.

  22. Doğrucu Davut

    Sayın Karabüklü rumuzlu yorumcu suriyelilerle nasıl bir münasebetin varda yüreğin bu derece suriyeli sevgisiyle doldu bilemem ama benim için öncelik her zaman vergisini ödeyen dedeleri bu topraklar için savaşmış kendi vatandaşlarımdır. Yukardaki hesaplara göre 49 milyar dolar senin gibilerin bağışlarıyla toplanmış olamaz. Devlet aynı miktarı işini kaybedenlere de harcasın yazdım diye beni devleti kötülemekle itham ettin devam et hatta vatan haini diye suç duyurusunda bulun. Sana kalsa bu ülkenin yarısı vatan hainliğinden hapise gire hatta vatandaşlıktan çıkarılır sende suriyelilerle ülkemde yaşar gidersin.Tabi sen küçük bir örneksin biz neler duyduk kelli felli tv yorumcularından.. Yok kurtuluş savaşını suriyeliler olmasaydı kazanamazdık yok çanakkale savaşını suriyeliler kazandı, yok onlar olmasaydı ekonimimiz bitmişti, yok 15 temmuz darbe girişimi onların yüzüsuyu hürmetine başarılı olmadı gibi. Hadi git savcılığa hakkımda suç duyurusu yap bu adam devleti kötülüyor de, varan haini de. Benim gibi konuşan kim varsa hem2n koş savcılığa hapse attır hatta vatandaşlıktan çıkart yürwğ suriyeli sevgisiyle pıt pıt atan sevgi kelebeği.

  23. KARABÜKLÜ

    DOĞRUCU DAVUT,KARO,HABİP, TONYUKUK, HAYIRLI KANDİLLER, SİZİN İÇİN DUA EDECEĞİM, İNŞALLAH ALLAH’U TEÂLÂ İÇİNİZDEKİ NEFRETİ SEVGİYE DÖNÜŞTÜRÜR.

  24. Tonyukuk

    Kurt ile Eşek tartışıyorlarmış.
    Kurt: “Çimen yeşildir.”
    Eşek: “Çimen sarıdır”diye iddiaya tutuşmuşlar.
    Neyse konuyu orman kralı aslana anlatmışlar.
    Aslan, Kurt’a bir ay hapis cezası, Eşek’e de özgürlük kararı vermiş.
    Kurt şaşkınlıkla aslana yaklaşmış ve sormuş:
    Hakikaten sen çimeni sarı mı görüyorsun?
    Aslan: Hayır yeşildir çimen.
    Kurt: O halde neden bana 1 ay hapis cezası veriyorsun?
    Aslan: Eşekle tartıştığın içindir bu ceza…
    Eşşeklerle tartışmanın faydası olmaz. Sarıdır deyip geçin.Siz siz olun laftan anlamayanlara laf anlatmayın

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mengen’de samanlık ve traktör yandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'nun Mengen ilçesinde çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Hızla yükselen alevler bitişikteki traktöre de sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Mengen Belediyesi itfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerce evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.