Her Telden (7.Mayıs.2019)

Her Telden (7.Mayıs.2019)

Yayın: 06.05.2019 21:36 |Güncelleme: 07.05.2019 08:52
Paylaş:
A+ A-

EMEKLİLER DERNEĞİ KARABÜK ŞUBESİ,185 EMEKLİYİ ÇANAKKALE’YE GEZİYE GÖTÜRDÜ VE BU ARADA 1144 KONUTA 500 CİVARINDA TALEP..
Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Sayın CELAL BULUT ve Yönetim Kurulu Üyeleri,artık geleneksel hale getirdikleri ÇANAKKALE Gezisine geçtiğimiz günlerde 185 emekliyi götürdü.
GİDEN EMEKLİLER ÇOK MEMNUNLAR.
Sayın CELAL BULUT ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ediyorlar.
Bu arada EMEKLİLER için KONUT YAPILACAĞI açıklanınca BİR TALEP TOPLAMA işlemi yapılmıştı ve bizim hatırladığımız 7000 Civarında başvuru olduğunu hatırlıyoruz.
HALKBANKASININ ÖNÜ ANA/BABA GÜNÜ OLMUŞTU..
Daha sonra EMEKLİLER DERNEĞİ Karabük Şubesi Ülkenin hemen hiçbir yerinde olmayan bir girişimi gerçekleştirdi ve BELENKÖY Mahallesi civarına 1144 KONUT YAPIMINI gerçekleştirdi.
BÜYÜK BÖLÜMÜ YAPILDI BU KONUTLARIN..
Ancak,şuan itibarı ile 500 civarında KONUT ALMAK İSTEYEN olmuş,bunların da bir bölümü PEŞİNATLARIN YATIRILMASI sırasında fire verirse,bu konutların SATILMASI HAYLİ MÜŞKÜL olacak gibi görünüyor..
1144 KONUT YAPIMININ BÜYÜK BÖLÜMÜ HAZIR HALE GELDİ..
Ancak,TALEP 500 KİŞİ civarında kaldı..
O zaman İSTEYEN HALKA SATILMASINA MI geçilecek ne olacak..!!

“BELENKÖY MAHALLESİ’NE BİR EMEKLİ ŞEHRİ KURULUYOR..” SLOGANI “TALEP AZLIĞI NEDENİ İLE..” BÜYÜK DARBE Mİ ALACAK,NEDİR…?
Bir zamanlar “BELENKÖY MAHALLESİ CİVARINA BİR EMEKLİ ŞEHRİ KURULUYOR..” sözleri ediliyordu,bunun için gerekli İMAR TADİLATLARINI yapan Belediyeye,girişimi başlatan EMEKLİLER Derneği’ne,TOKİ’Yİ bu işe sevk eden SİYASİ İRADEYE teşekkürler ediliyordu.
HAKLI TEŞEKKÜRLERDİ BUNLAR.
Karabük KURUM ve KURULUŞLARIN ortak irademi ile MÜTHİŞ BİR İŞİ BAŞARMAK üzereydi ve başarıyordu,bu manada 1144 konutun yapılmasına başlandı,hatta yüzde 70-80 oranında tamamlandı.
Daha sonra KURA ÇEKİMİ için taleplerin toplanması başladı..
İlk girişimler sırasında “BEN KONUT ALMAK İSTİYORUM..” diyen 7000 civarında EMEKLİ olmuştu,ancak işler tamamlanmaya,KONUT BEDELLERİ belli olmaya başlayınca KURA ÇEKİMİ için 500 civarında başvuru yapıldı.
BUNLARIN İÇERİSİNDEN DE FİRELER OLACAK MUTLAKA..
Ve,uzun sözün kısası 1144 konutun EMEKLİLERE SATILMASI mümkün görülmüyor,o zaman İSTEYEN HERKESE KONUT verilmesi dönemine girilecek,durum bunu gösteriyor..
Evet, bir ŞEHİR KURULUYOR,ancak,EMEKLİ ŞEHRİ olmayacak gibi..

KARABÜK’E “ YENİ BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMALIDIR..” YOLUNDA GÖRÜŞLER VE “YAPILMAMASI İÇİN O KADAR ÇOK ENGEL VAR Kİ.” SÖZÜ
Başta BÖLGENİN SESİ Gazetesi olarak bizim dile getirdiğimiz,çok geniş bir çevrenin de destek verdiği YENİ BİR DEVLET HASTANESİ Yapılmalıdır şeklinde ki fikre,düşünceye karşılıklar çıkmaya başladı.
“YENİ HASTANE İÇİN O KADAR ÇOK ENGEL VAR Kİ..!!”
Örneğin, HASTANE ÇALIŞANLARININ Döner Sermayeden aldıkları paralar azalırmış,bu yönlü görüşü dile getirip,BÖYLE BİR YATIRIMA SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDEN çok önemli isimler karşı çıkar,diyenler var..
SİZCE,BÖYLE BİR GEREKÇE İLE KARŞI ÇIKANLAR OLABİLİR Mİ..?
Bir de “KARABÜK’TE KİŞİ BAŞINA DÜŞYEN HASTA YATAĞI YETERLİ..” gibi yaklaşım getiren çevreler var ve bu çevreler genellikle SİYASET Çevresi “BUNLAR KARABÜK YETERLİ HASTA YATAĞINA SAHİP..” diyorlar.
ESKİDEN KARABÜK’ÜN KAÇ HASTANESİ VARDI SAHİ..!!
Hatırlayanlarını var mı,şimdi AFİLASYON sistemli TEK HASTANEMİZ VAR..

AK PARTİ VE CHP BÜNYELERİNDE “31 MART YEREL SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME/ HESAPLAŞMA.” ACABA,NERELERE VARIR..
31 Mart YEREL SEÇİM sonuçları,Karabük Özelinde AK Parti ve CHP içinde ciddi dalgalanma yaratacak gibi görünüyor,belirli mahfillerde konu çok ciddi biçimde tartışılıyor,hatta belirli çalışmaların yapıldığından söz edenler var.
AK Parti KIZILCAHAMAM Kampından sonra İÇ BÜNYEDE BİR DURULMA sağladı gibi,ancak,Ülke genelinde AK Parti içerisinde YENİ BİR YAPILANMA olacağına kesin gözü ile bakan çok/çok geniş bir çevre var.
ÇOK SAYIDA İSİMDEN SÖZ EDELİYOR..
Bu isimlerden birisi İL BAŞKANI OLABİLİR diyenler var ve son olarak “KARABÜK İL BAŞKANLIĞI NOKTASINDA,BİR ÖĞRETMENDEN SÖZ EDEN VE BU İSİM OLABİLİR..” şeklinde bilgi verenler oldu.
CHP İçerisinde “MİLLETVEKİLİ ve İL BAŞKANI 4 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALACAĞIZ DİYE BAŞLADIKLARI ÇALIŞMALARDA,BİR BELEDİYE İLE KALDI VE ÖZELLİKLE YENİCE ADAYININ BELİRLENMESİ,KARABÜK’TE GECİKEN İTTİFAK,OLAĞANÜSTÜ KONGRE İMZALARI BELİRLEYİCİ OLACAKTIR..” görüşleri var.
Buna karşılık “CHP KARABÜK İL ÖRGÜTÜ YILLARDIR YAPILAMAYANLARI YAPTI.MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI,BELEDİYE BAŞKANLIĞI KAZANDI.BELEDİYE MECLİSİNE ÜYE SOKTU.BAŞARILI BİR İL ÖRGÜTÜ VAR..” görüşünde olanlar da azımsanacak gibi değil.
SİYASİ PARTİLER İÇİNDE TARTIŞMA ve HESAPLAŞMA SÜRÜYOR..

SON GÜNLERDE,ÜLKE GENELİNDE “BELEDİYELERE T.C.İBARESİ KONULMASI..”,T.C.KARABÜK BELEDİYESİ,SAFRANBOLU BELEDİYESİ VE T.C.SİZ..
Son günlerde BİRÇOK BELEDİYE BAŞKANLIĞI levhasına “T.C. KONULUYOR..” bunun için,örneğin AKSARAY Belediyesi’nde olduğu gibi BELEDİYE MECLİSLERİNDE Siyasi Parti Grupları tartışmalarda yaşıyorlar.
Örneğin T.C.KARABÜK BELEDİYESİ,böyle yazıyor Karabük’te.
Ancak,SAFRANBOLU BELEDİYESİ ve Safranbolu’da T.C. ibaresi yok.
Bize bu durum hayli ilginç geldi iyi mi..?
Sanıyoruz SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE kısa süre içinde,bu durumu giderecektir,T.C.SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI yazısı görkemli biçimde konulacaktır.
T.C.KİMİ/KİMLERİ RAHATSIZ EDER,ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.
Sanıyoruz uzun yıllardır SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI levhasında T.C.SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI yazmıyordu,ve bu durum öyle sanıyoruz ki KAYYUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN DA dikkatinden kaçmış.
Yoksa,T.C.SAFRANBOLU BELEDİYESİ ibaresini mutlaka yazdırırdı..
Her ne hal ise artık.
BİRÇOK BELEDİYE,T.C. yazısını yazdırıyor..

KARDEMİR “KAPSAMDIŞI PERSONEL..”,ALACAĞI MAAŞ ZAMMI İÇİN,YARIN HESABINA YATACAK PARAYI BEKLİYOR VE BÜYÜK HEYECAN VAR..
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN,1 Mayıs günü KAPSAMİÇİ Personele TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ ile zam yapıldığını,KAPSAMDIŞI personelin maaş zammının da, Yönetim Kurulu kararları çerçevesinde, gerçekleştirildiğini açıklamıştı.
ÜCRET ARTIŞININ PERFORMANSA GÖRE YAPILACAĞINI söylemişti.
KARDEMİR Bünyesinde çalışan 800 civarında ki,KAPSAMDIŞI Personel,bu manada ÜCRET ARTIŞLARINI bilmiyorlar,ne kadar zam yapılacağını,ne kadar ücret artışı olduğundan haberleri yok.
O NEDENLE,MERAKLA YARINI BEKLİYORLAR..
Zira,KARDEMİR KAPSAMDIŞI Personelinin maaşları ayın 8 inde hesaplarına yatıyor ve 800 civarında KAPSAMDIŞI Personel yarın hesaplarına yatacak maaşları aldıklarında ÜCRET ZAMLARINI öğrenmiş olacaklar.
Bu manada KAPSAMİÇİ personel hayatından hayli memnun.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası mükemmel bir SÖZLEŞME imzaladı.
Dileriz KAPSAMDIŞI PERSONEL DE yarın alacağı ücretlerden memnun olur..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “SEÇMEN BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ..” DERKEN,BELEDİYE MECLİSİ ÖYLE DEĞİL..
AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ,geçtiğimiz günlerde yazılı bir açıklama yaptı ve “ KARABÜK’TE YAPILAN YEREL SEÇİMDE,SEÇMEN BİZE MUHALEFET GÖREVİ VERDİ..” anlamında ifadeler kullandı.
Sayın ALTINÖZ,Karabük BELEDİYE BAŞKANLIĞI noktasında HAKLI ELBET,Belediye Başkanlığı seçimini,MHP Adayı Sayın RAFET VERGİLİ kazandı ve bu manada AK Parti Muhalefette kaldı.
Ancak,KARABÜK BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ seçiminde durum kesinlikle öyle değil ve o nedenle AK Parti içinde ki bazı isimler “OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİMDE,Sayın VERGİLİ MİLLİTVEKİLİ ADAYI OLUR,BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BIRAKIR,AK PARTİ’Lİ BİR MECLİS ÜYESİ BAŞKAN SEÇİLİR..” diyor.
BU ÇOK CİDDİ BİR İHTİMAL ELBET.
Karabük BELEDİYE MECLİS Üyeliğinde dağılım MHP 11,AK Parti 16,CHP 2,İYİ Parti 2 Şeklinde ve AK Parti “KESİN BİR ÇOĞUNLUK SAĞLAMIŞ..” bulunuyor..
Konunun tam bu noktasında,Sayın İSMAİL ALTINÖZ,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE bir çağrıda bulunuyor ve mealen “BİZİM SÖYLEDİĞİMİZ PROJELERİ BIRAK.KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ HAYATA GEÇİRMEYE BAK..” diyor..
Ve ; “VATANDAŞ,BAĞ-ESSAN SANAYİ SİTESİ İLE BULAK KAVŞAĞI ARASINDA,SÖZÜNÜ VERDİĞİN KESİNTİSİZ KARAYOLU’NU BEKLİYOR..” gibi bir görüşü net biçimde dile getiriyor.
Her ne hal ise artık.
KARABÜK BELEDİYE MECLİSİNDE, AK PARTİ İKTİDAR DURUMUNDA.

KARABÜK’TE “İŞSİZLİK ÇOK BÜYÜK RAKAMLARA GELMİŞ..” TTK’NIN ALACAĞI 50 GENÇ,BUNA ÇÖZÜM, BUNA ÇARE OLUR MU,YENİ YATIRIM..
Karabük’te İŞSİZLİK büyük bir sorun olarak duruyor,bu nokta da kimileri yüzde 14.3 işsizlik var görüşünde,kimileri ise işsizlik yüzde 20 den çok daha fazla diyorlar..
KARABÜK’TE YENİ İŞ ALANLARI AÇILMIYOR,İŞYERLERİ KAPANIYOR.
Biz,KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ şart diyoruz ya.
Böyle bir yatırım,Karabük’ün HEM SAĞLIK noktasında ki sorunlarını çözer,HEM YÜZLERCE insana aş,iş,ekmek kapısı olur,bu noktalardan hareket ederek KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ yapılmalı diyoruz.
Bunun bile İŞSİZLİĞE ÇARE OLMAYACAĞI kesin,bunu en iyi bilenlerden birisi olduğumuzu açık bir dille söyleyelim,ancak,hem SAĞLIKTA yaşanan sıkıntılar,hem İŞSİZLİK noktasına,en azından bir nefes aldırır.
Gerçi,galiba,bizden başka kimsenin de umurunda değil..
Baksanıza SİYASET KÖYLERDE HIDIRELLEZ KUTLAMALARINDA..!!

“BEN BÖYLE DURGUN BİR RAMAZAN AYI KARŞILAMADIM..” ŞEKLİNDE YAKINAN BİR “MARKET SAHİBİ..” İŞİN SONUNU MERAK EDİYORMUŞ..
Geçtiğimiz gün,Karabük’te BİR MARKET Sahibi dostumuzla sohbet ettik,yanında 50 civarında insan çalıştığını söyledi ve tek işyeri değil,birkaç işyeri sahibi olduğundan söz etti.
“YILLARDIR,BÖYLE BİR RAMAZAN AYI KARŞILAMADIM..” dedi.
“DİKKAT EDİYORUM,İŞYERLERİMİN GÜNLÜK CİROLARINDA YÜZDE 10,YÜZDE 15 BİLE ARTIŞ YOK.OYSA Kİ DİĞER YILLARDA RAMAZANA YÜZDE 100 CİRO ARTIŞI İLE GİRERDİK..” gibi bilgiler verdi.
Daha sonra da “HAYDİ BUGÜNLER BÖYLE DE,İŞİN SONU NE OLACAK,HA VALLAHİ,HA BİLLAHİ MERAK EDİYORUM VE ENDİŞELENİYORUM.50 CİVARINDA İNSAN BURADAN EVİNE EKMEK GÖTÜRÜYOR.BİR BÖLÜMÜNÜ ÇIKARSAM,GÖNLÜM ELVERMİYOR.NE YAPACAĞIMI SAPITTIM..” diyor.
PİYASALAR MÜTHİŞ SIKINTILI,MÜTHİŞ BİR DARALMA VAR..

3 kişi görüş bildirdi

  1. Karabük

    Ahmet bey neden bir önceki dönemin bitirilemeyen projelerine bile başlamayan ve bu dönemin uzun soluklu projelerin nezaman yapılacağı konusunu dile getirmiyorsunuz sürekli projeler bidahaki seçimin son yılına sıkıştırılıp ekonomik krizlermi bahane edilecek bunları sormak gerekir hayırlı ramazanlar

  2. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİMİN YAZISININ İLK BÖLÜMÜNDE BELİRTTİĞİ EMEKLİLERE KONUT YAPIMI İLE İLGİLİ 1144 KONUTTAN 500 KONUTUN SATILDIĞINI DİGERLERİNİN ELLERİNDE KALDIĞINI YAZMIŞSINIZ BENCE DAHA DA AZALIR ÇÜNKÜ KONUTLARIN YAPILMA YERİ ÇOK YANLIŞ BİR YER OLARAK SEÇİLMİŞ, ORGANİZE SANAYİ VE KARDEMİR ARASINDA KALAN BİR YER BURASI KARABÜKÜN EN KÖTÜ YERİ HAVA OLARAK AYRICA ÇARŞIYA UZAK, EMEKLİ HEM TAKSİT ÖDEYECEK HEM YOL PARASI VERECEK BENCE ÇARŞIYA YAKIN MERKEZDE BİR YERE YAPILSAYDI O KONUTLARIN HEPSİ SATILIRDI.

  3. HİKAYE

    EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ YAPILMADAN ÖNCE KARABÜKTE SAFRANBOLU HARİÇ TOPLAM 600 YATAK KAPASİTESİ OLAN 3 DEVLET HASTANESİ VARDI.BU 3 HASTANE KAPATILARAK RESMİ YATAK SAYISI 300 OLAN SIKIŞTIRMALAR İLE 450 CİVARINA ÇIKAN BİR YATAK KAPASİTESİ OLAN HASTANE YAPILDI.ANCAK YETERLİ Mİ ELBETTE HAYIR.ŞİMDİ BURADA KİŞİ BAŞI YATAK KAPASİTESİ KONUŞULUYOR,HATTA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN DOKTOR SAYISIDA KONUŞULUR.PEKİ HER DOKTORA HERGÜN ERİŞİM VAR MI.YOK.NEDEN ,ÇÜNKÜ ÇOĞUNLUĞU AKADEMİK PERSONEL.EĞİTİM KISMINDA BULUNUYORLAR,AMELİYAT VS.YANİ POLİKLİNİKTE DOKTORA ERİŞİM O KADAR KOLAY DEĞİL.DİĞER KONU YENİ BİR HASTANEYİ İSTEMESE İSTEMESE EN ÇOK KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İSTEMEZ.BİRİNCİSİ ÜNİVERSİTE İÇİN EK MALİYET,İKİNCİSİ AFİLİYE OLDUĞU İÇİN ŞUANDA HİÇBİR MASRAF VE KATKI YAPMADAN ÖDEME ALIYORLAR
    PEKİ ASLOLAN NE,KAMUNUN YARARI MI,YOKSA BAŞKALARININ YARARI MI?

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.