Her Telden (7 Nisan 2020)

Her Telden (7 Nisan 2020)

Yayın: 06.04.2020 23:27
Paylaş:
A+ A-

EGZOZ GAZLARI AZALINCA “KARABÜK’ÜN HAVA KALİTESİ ÇOK/ÇOK İYİ ÇIKIYOR..” KARDEMİR VE MARZİNÇ TESİSLERİ İSE ÇALIŞIYORLAR…
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı verileri KARABÜK’TE HAVA KALİTESİNİ iyi olarak gösteriyor,ORTA FALAN değil,İYİ OLARAK gösteriyor ve bunu insan çıplak gözle bile görüyor zaten.
KARABÜKLÜLERE SORARSANIZ,havayı/çevreyi KARDEMİR KİRLETİYOR derler,olmadı MARZİNÇ KİRLETİYOR derler,hiç ama hiç, kimse EGZOZ GAZINDAN KİRLENİYOR demez.
Bakın koronavirüs salgını nedeni ile ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ AZALDI.
Günlük 25 bin dolayında araç dolaşıyordu ŞEHİRİÇİNDE ve araç sayısı gözle görülür düzeyde azaldı,ŞEHİRİÇİ TRAFİK azalınca,KARABÜK’ÜN HAVASI DA gözle görülür biçimde düzeldi..
Zaten ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK verileri de bunu gösteriyor.
KARABÜK’ÜN HAVA DURUMU verilere göre İYİ ÇIKIYOR..
Birçok kez yazdık,Karabük Şehir içi trafiğinde,günlük 25 bin araç seyir halinde ve her aracın egzoz BORUSU ÇIKIŞINI 3 santim olarak düşünseniz 750 metre çapında bir BORUDAN KARBONMONOKSİT GAZI çıkıyor anlamına gelmez mi..?
Her ne ise artık KARABÜK’TE HAVA KALİTESİ İYİ ÇIKIYOR gerçek bu.
ŞEHİRİÇİ TRAFİK AZALDI,HAVA KİRLİLİĞİ KALMADI KARABÜK’TE..

KARDEMİR HAVA/ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYEBİLMEK ADINA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTI,MARZİNÇ’İN KİRLİLİĞE KATKISI SIFIR NOKTASINDA
Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ-ÇEVRE KİRLİLİĞİ denildiği zaman,akıllara hemen KARDEMİR ile MARZİNÇ gelir,hemen bu iki tesis suçlanır ve elbet bunun,en azından geçmişe dönük,haklı gerekçeleri de vardır.
Örneğin KARDEMİR gerek HAVA,gerek SU,gerek ÇEVRE KİRLİLİĞİ noktasında,gerçekten çok/çok büyük yatırımlar yaptı,bu yatırımlarına da devam ediyor,sürekli yatırımlar yapıyor.
Geçen süreçte KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’DA bu yönde açıklamalar yaptı ve “ÇEVRE YATIRIMLARI DEVAM EDECEKTİR..” mesajlarını verdi.
Geçmiş yıllarda da aynı açıklamalar yapıldı biliyorsunuz.
MARZİNÇ Tesisi ise,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN DE dediği gibi,CİDDİ YATIRIMLARLA ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KATKISINI SIFIR düzeyine indirdi,şu an için en küçük bir ÇEVRE KİRLİLİĞİ yapmıyor.
Karabük’te en önemli kirlilik ARAÇ EGZOZLARINDAN kaynaklanıyor..
Bakın ŞEHİRİÇİ TRAFİK azaldı,KARDEMİR ve MARZİNÇ tam kapasite çalışıyorlar..
Bu gerçeğe çözüm nasıl bulunabilir..

KARABÜK “BELKİ DE HAYATINDA İLK KEZ,EYLEME DÖNDÜRMEDİĞİ KİTLESEL BİR TEPKİ GÖSTERDİ..” VE 1725 CEZAYİRLİ ÜLKELERİNE DÖNDÜ…
Karabük,esas itibarı ile,SÖYLENEN ancak SÖYLEMEYEN bir toplumsal yapının sahibi olarak bilinir,birçok büyük sorunun da kendi/kendine söylenir,ancak,tepkisini pek dışa vurmaz.
Hele/hele tepkisini hiç ama hiçbir biçimde eyleme döndürmez.
Karabük,belki de 8 KASIM EYLEMLERİ İLE ilk kez TOPLUMSAL BİR TEPKİSİNİ EYLEME DÖNDÜRMÜŞTÜ,bir de son zamanda Karabük’e gelen veya getirilen 1725 CEZAYİR KÖKENLİ insanlarla ilgili kitlesel bir tepki verdi.
EYLEME DÖNDÜRMEDİĞİ KİTLESEL BİR TEPKİ VERDİ,SONUÇ ALDI.
Karabük’ün en uç yerlerinde ki insanlar bile “BU CEZAYİRLİLER NEREDEN ÇIKTI..” dedi,böylesine bir SESSİZ ÇIĞLIK YÜKSELDİ Karabük insanından,sonunda bu insanlar BİR HAFTALIK MİSAFİRİMİZ OLDULAR gittiler/gönderildiler..
Elbet Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL Başta olmak üzere,bu insanları MİSAFİR OLARAK kabul ettik,ancak,elden gelen en iyi imkanlarla ve şu yaşadığımız günlerin gereklerini yerine getirdik.
Ama,hemen herkes, bu insanları davetsiz misafir kabul ettiler elbet..
Her ne hal ise artık,söylendik,sessiz çığlıklar attık ve gönderdik..
Elbet TORTULARI KALDI Karabük’te,işin orası da bir gerçek..!!
TORTULARI KALMADI denilirse,bu yanlış olur..

YAPILAN TESTLER SONUCU COVİD-19 VİRÜSÜ ALANLARIN “ÜLKE ORTALAMASI BİNDE 24/25 DOLAYINDA..” KARABÜK BU AÇIDAN ÇOK İYİ..
Ülke genelinde COVİD 19 virüsü ile ilgili olarak yapılan testler var ve uzmanların söylediğine göre İLLERİN NÜFUS ORANINA göre,test sonuçları çok ilginç değerler veriyormuş.
En yüksek İSTANBUL çıkıyormuş ve BİNDE 40 ORANINDA ..
Yine söylendiğine göre Ülke ortalaması binde 24/25 civarında geziniyormuş ve olaya bu pencereden bakıldığında KARABÜK 31 POZİTİF HASTA İLE ÇOK İYİ DURUMDA ve Ülke ortalamasının hayli altında.
KARABÜK NÜFUSUNU 250 BİN OLARAK DÜŞÜNÜRSENİZ..
Şu an itibarı ile POZİTİF ÇIKAN HASTA SAYIMIZ 31 civarında.
Bunlarında 12-14 civarındası gelen CEZAYİRLİ MİSAFİRLERDEN kabul edildiğinde,Karabük COVİD-19 da denilen koronovirüs noktasında hayli iyi durumda..
SİZCE ÖYLE DEĞİL Mİ..?

KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI Sayın HALİL POSBIYIK “45 BİN EVE /HANEYE DEZENFEKTAN/MASKE/ELDİVEN… ” DAĞITIMI İLE REKOR..
Basına yansıyan haberlere baktığınızda,KARADENİZ EREĞLİ Belediye Başkanı Sayın HALİL POSBIYIK,çok büyük bir işi başarmış ve EREĞLİ İlçesi sınırlarında ki 45 Bin evin,hanenin tümüne dezenfektan ürün,kolonya,maske,eldiven dağıtmış.
Aslına bakarsanız birçok Belediye bu gibi sosyal çalışmalarla,hemen her gün gündeme geliyorlar Basın/Yayın organlarında yer alıyorlar,bu arada özellikle yaptığı çalışmaları çok iyi anlatan Belediyelerin olduğunu da kabul etmek gerek.
45 BİN EVE/AİLEYE/HANEYE BU HİZMETİ VERMEK KOLAY MI..?
KARADENİZ EREĞLİ’DE Sayın HALİL POSBIYIK bunu başarmış işte..
Kimi böyle çalışıyor,kimi ULU KIŞLA Başkanı gibi TÜTSÜ YAKIYOR..
ULU KIŞLA Belediye Başkanı da ÜZERLİK OTU tütsüsü yaktı ya..

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE,BUGÜN/YARIN ONBİNLERCE MASKEYİ DAĞITACAK VE MUHTARLAR KANALI İLE KÖYLERE..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE,Belediye kanalı ile MASKE ÜRETİMİNE devam ediyor/ettiriyor,SAKEM BU MANADA müthiş bir çalışma temposu içerisinde görünüyor.
Sayın ELİF KÖSE zaman/zaman SAKEM’E geliyor ve dikiş makinesi başına oturarak kendisi de MASKE ÜRETİMİNE KATKI VERİYOR,bu tavrı/tarzı ile diğer çalışanlarına da moral veriyor..
Sayın ELİF KÖSE 30-35 BİN CİVARINDA MASKEYİ DAĞITIMA HAZIRLADI..
Bugün/yarın dağıtımına başlanacak.
Bu mana da SAFRANBOLU BELEDİYESİ ekipleri yolları dezenfekte ediyorlar,ellerinde süpürgelerle çalışanları gören insanların morali de düzeliyor elbet ve bu manada Safranbolu Belediyesi müthiş gayretli görünüyor.
Öte yandan SAKEM kanalı ile üretilen 10-15 bin civarında maskenin,daha öncesinden dağıtımının yapıldığına da işaret ediliyor ve Sayın ELİF KÖSE koronavirüs salgını çıktığından bu yana,en duyarlı davrananların başında gösteriliyor.
BUGÜN veya YARIN MASKE DAĞITIMINA BAŞLIYOR SAFRANBOLU.
Kent Merkezinde dağıtım yapıldığı gibi,MUHTARLAR KANALI ile de KÖYLERE maske gönderilmesi düşünülüyor ve yolda adımların atılacağı da kesin..
SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın KÖSE müthiş duyarlı..
Bunu da yaptığı çalışmalarla ortaya koyuyor zaten..

ÜLKE GENELİNDE “BAZI BELEDİYELERİN YAPTIĞI DEZENFEKTE TÜNELLERİ,BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR..” VE HAYLİ YARARLA OLDUĞU KESİN…
Ülke genelinde bazı Belediyelerin yaptığı ve Kentin Merkezi yerlerine koydukları DEZENFEKTE TÜNELLERİNİN çok büyük ilgi gördüğü Basın /Yayın organlarında yer alıyor.
Bu işin öncülüğünü Antalya/Muratpaşa Belediyesi “BELEDİYE GİRİŞİNE KOYDUĞU OZUN ÇADIRI..” ile başlattı,daha sonra ORDU BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kentin içinde DEZENFEKTE TÜNELİ kurdu ve şimdi aynı uygulama Yurdun muhtelif yerlerinde başlamış/başlatılmış.
BUNLAR ÜRETKEN BİR DÜŞÜNCE ÜRÜNÜ OLARAK GÖRÜLMELİ.
Gerçekten de halkın çok yararlandığı girişimler..
Bilindiği gibi 65 yaş üstü ile 20 yaş altında ki insanlar sokağa çıkamıyorlar,ancak,O YAŞLARIN ARALIĞINDA KALANLAR sokaktan getirdiklerini evde kalanlara taşımıyorlar mıdır..?
İŞTE O DEZENFEKTE TÜNELLERİ YAYGINLAŞTIKÇA BU İŞ AZALIR.
İzolasyona uymak tamam.
Ancak bu tür hizmet birimleri de o kadar yararlı olur herhalde..

ESKİ VE GELENEKSEL “İHTİYAÇ SAHİPLERİNE,İŞYERİ KAPANAN VE ORALARDA ÇALIŞAN BİNLER,ONBİNLER DE KATILDILAR GALİBA..” VE DURUM.
Toplumların,yıllardır bilindik,neredeyse geleneksel hale gelmiş “İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARI VARDI..”,bu insanlar Belediyeler veya Devlet yetkililerince biliniyordu,kendilerine belirli koşullarda yardımlar yapılıyordu.
YEMEKLERİ VERİLİYORDU veya NAKDİ YARDIMLAR YAPILIYORDU..
Yine yapılıyor,yine nakdi destekler veriliyor..
Ancak,İHTİYAÇ SAHİBİ KESİME binler,onbinlerce insan daha katıldı sanki,düşünün ki İŞYERİ KAPATILAN insanlar var,düşünün ki İŞYERİ KAPATILAN bu yerlerde günlük nafakasını temin eden insanlar vardı.
SİMİTÇİLER VARDI,SEYYAR BÖREKÇİLER VARDI,KAHVEHANE DE,LOKANTALARDA veya diğer bu tür sosyal tesislerde çalışarak günlük nafakasını çıkartanlar vardı..
HEPSİ DE İŞSİZ KALDI..
Bunların büyük çoğunluğu ellerinde ki nakit birikimi veya buz dolaplarında ki,kilerlerinde ki GIDA MALZEMELERİ ile ne kadar idare edebilecekler ki ve İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOK GENİŞ BİR KESİM DAHA ÇIKTI ORTAYA.
Bu kesimden bir/iki örnekleme yaparak yazdık,Okurlarımıza duyurduk.
Dünya ve Ülkemiz bu salgın ile çok sıkıntılı bir sürece girdi..
Allah hepimize,herkese kolaylıklar versin demek en iyi galiba.

KARABÜK DIŞINDAN,KARABÜK MERKEZ VE İLÇELERİNE GELEN 4000 CİVARINDA VEYA BİRAZ AŞKIN VATANDAŞIN TİTİZLİKLE İZLENMESİ OLAYI
Karabük dışından,Karabük Merkez ve İlçelerine 4000 i aşkın insan geldiğine ilişkin bilgiler geliyor ve bunların tamamına yakını KÖYLERE DAĞILDI,KÖYLERİNE GİTTİLER.
Bu insanların 14 GÜNLÜK İZOLASYON SÜRELERİ ne alemde..?
KÖY MUHTARLARINA bu anlamda çok ciddi görevler verildi,ancak,sonuçta ve özellikle KÖYLERDE bu izolasyonların izlenmesi hayli sıkıntılı ve hayli zor elbet.
GELENLERİN EN BÜYÜK BÖLÜMÜ EFLANİ İLÇESİNE OLMUŞ.
Bu bağlamda Eflani Kaymakamı Sayın BURAK ÖZ’ÜN çok sıkı bir çalışma temposu içerisinde olduğuna ilişkin bilgiler veriliyor,Sayın ÖZ elinde ki imkanları en verimli biçimde değerlendirerek İlçenin sağlık noktasında ki pozisyonunu korumaya gayret ettiğine dikkat çekiliyor.
EFLANİ İlçesinde yaşayanlar,çok sayıda gelen olduğuna dikkat çekiyorlar ve hemen herkesin tek dileği “GELENLERİN İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR VAKANIN OLMAMASI..”
Zira,Allah korusun,Eflani geleneğinde çok yeri olan “HOŞ GELDİN ZİYARETLERİ..” nedeni ile böyle bir durumun geniş çevreye yayılması pek zor bir ihtimal değil..
İLÇELERDE,ŞU ANA KADAR DURUM HAYLİ SAKİN.

10 kişi görüş bildirdi

  1. yazın bakalım

    çelikiş sendikası işçilerin kumanyasıyla hayır yapacak hayırlı olsun kendi paralarıyla yapsalar ya,kumanyalar reklamla değilde gerçek ihtiyaç sahiplerine gitse ya,zaten çoğu işçi ihtiyaç sahiplerine veriyordu, Şimdi kimin nereye dağıtacağı belli olmayacak

  2. Bazılarınıda unutma

    Ahmet bey ; bazı Belediye Başkanları hakkaten iş yapıyorlar,bazılarıda önüne gelen yerle kavga ediyorlar.İş yapmayarak kavga edip gündende kalmaya çalışıyolar.Hani derler ya her yiyidin bir yogurt yiyişi vardır diye,kılavuzu karga gömlek ceket pantalon olanında kavgadan başı halas bulmaz

  3. SAFRANBOLU BELEDİYESİ

    TEBRİKLER ELİF KÖSE KIZIMIZA.50 BİNİ AŞKIN MASKE DAĞITIYORMUŞ.VALLAHİ BİLLAHİ HELAL OLSUN.CADDE VE SOKAKLARI DEZENFEKTE ETTİRİYOR HELAL OLSUN KENDİSİNE.TEBRİK EDİYORUM.VERİLEN OYLARI HELAL ETTİRDİ KENDİSİNE

  4. Egzoz Gazı öldürür

    Egzoz gazı sigaradan ve tüm diğer hava kirliliği sebep olanlardan daha önemli.
    Gerçekten 5 nisan Pazar günü akşam bir kaç saatl kala ihtiyaçlar için dışarı çıktım. Karabük merkeze doğru yol kenarından yürüdüm hava o kadar temizdi ki ciğerlerim hissediyordu. Kardemir kavşağında ışıklarda 8-10 araba durdu oradan geçerken inanın hepsinin çıkardığı gazları kokusunu alıp ve ciğerlerde hissederek tamamıyla solumak zorunda kaldım.
    Sizlerde gündeme getirmişsiniz bunu Karabük merkezi içinde bulunan yolun coğrafi açısından gazların kalıcılığını ölçmek için bilimsel olarak da araştırılsın, buradan üniversiteye ilgili bölümlerine, Karabük Belediye Başkanına ve belediye ye, il sağlık Müdürlüğüne , çevre dernekleri ve diğer kuruluşlara seslenerek bu araştırma bir an önce yapılsın sonuç sağlık açıdan olumsuz ise Çok acil dizel araçlara kısıtlama getirilsin, toplu taşıma araçları yenilensin çevre yolu hemen yapılsın. kim hangi kurum üzerine ne düşüyor ise yapsın gerekirse kısa çözüm olarak hususi araçlara da kısıtlama getirilsin…

  5. Egzoz Gazı Dizel ve Benzinli Kullananlarda Sorumlu

    Vatandaş altında 1600-2000 motor dizel lüks yabancı markalı araçları ile içinde kasıla tek başına Karabük merkeze geliyor. Aynı evde olup ailede ayrı araçlar olanlar da vücudundan dan on kat büyük kocaman arabaları ile geliyor.
    Aslında anlamsız birde çok komik bazen bakıp gülüyorum. Hiç düşünüyor mu ben acaba bu fosil dizel ve benzin araçları ile çevreye zarar verdiğini, bu lüks kullanımı bencillik olduğunun farkında mı, Bilinçli ve çevreye saygılı insanlar bu zararı bildiğinde kullanmaz toplu taşımayı kullan yada kullanım amaçlarının gerekliliğini sorgula…

  6. Kenan kaşi

    Elif Köse Maske dagitacagina Safranbolu bozuk yollarını asfaltlasin hizmet sıfır Kayyum dönemi bundan iyi idi. Icraat yok derhal istifa etsin Bi 50 sonra daha Chp kazanamaz

  7. safranbolulu

    Elif Köse bak arkadaş sana derhal istifa etsin demiş, aman sakın yarını bekleme bu akşam istifa et aman gözünü seveyim, emir böyyükkk yerden

  8. Öyle ya asfalt önemli

    Kenan Kaşi arkadaş, sana göre asfalt sağlıkta önemli demek.Eyer öyle düşünüyorsan bir pisikoloğa görün iyi olur.Mellit can derdinde sen Siyaset derdiyle Elif Hanımı istifaya çağırıyosun olacak şey deyil doğrusu olacak şey deyil.Senin kayyum dönemi iyi olsaydı AK Parti Safranboluda seçim kaybetmezdi

  9. Eco

    Karabük’te araçlara kısıtlama istiyoruz. Dizel araçlar yasaklansın yâda şehir merkezine sıkılmasın. Benzinli ve LPG’li araçlarda Tek çift plaka uygulaması yapılsın.

  10. dikkat

    arkadaslar marketlerde urun uzerindeki rakamlarla kasada aldığınız fisi kontrol edin. bu ara millettin kafasi bulanik diye namussuzluk yapiyorlar bilginize…..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Futbol: Trendyol 1. Lig’de görünüm

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Trendyol 1. Lig'de 31. hafta yapılan tek müsabakayla tamamlandı.

Haftanın kapanış karşılaşmasında Ümraniyespor, konuk ettiği Kocaelispor'u 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'de çıkmayı daha önceden garantileyen Eyüpspor, sahasında Boluspor ile golsüz berabere kaldı.

Liderin takipçisi Göztepe ise deplasmanda Bitexen Giresunspor'u 3-0 mağlup ederek Süper Lig'e çıkma yolunda avantajını sürdürdü.

– Sonuçlar

Haftanın maçları ve alınan sonuçlar şöyle:

Altay-Manisa FK: 0-2

Teksüt Bandırmaspor-Tuzlaspor: 1-1

Bitexen Giresunspor-Göztepe: 0-3

Eyüpspor-Boluspor: 0-0

Bodrum FK-ASTOR Enerji Şanlıurfaspor: 2-1

Gençlerbirliği-Erzurumspor FK: 2-0

Ahlatcı Çorum FK-Adanaspor: 2-0

Sakaryaspor-Ankara Keçiörengücü: 2-1

Ümraniyespor-Kocaelispor: 1-0

– Puan durumu

Ligde tamamlanan haftanın ardından oluşan puan durumu şöyle:

O G B M A Y AV P
1.EYÜPSPOR 31 22 3 6 70 27 43 69
2.GÖZTEPE 31 19 6 6 54 19 35 63
3.AHLATCI ÇORUM FK 31 16 7 8 52 31 21 55
4.SAKARYASPOR 31 15 9 7 45 31 14 54
5.BODRUM FK 31 14 10 7 39 21 18 52
6.KOCAELİSPOR 31 15 7 9 45 35 10 52
7.TEKSÜT BANDIRMA SPOR 31 12 11 8 46 27 19 47
8.GENÇLERBİRLİĞİ 31 12 11 8 37 30 7 47
9.BOLUSPOR 31 13 8 10 28 32 -4 47
10.ERZURUMSPOR FK 31 11 11 9 28 27 1 41
11.ÜMRANİYESPOR 31 10 7 14 34 42 -8 37
12.MANİSA FUTBOL KULÜBÜ 31 8 12 11 38 37 1 36
13.ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ 31 9 9 13 28 38 -10 36
14.ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR 31 8 10 13 28 33 -5 34
15.TUZLASPOR 31 8 9 14 32 46 -14 33
16.ADANASPOR 31 9 5 17 24 44 -20 32
17.ALTAY 31 5 3 23 14 70 -56 15
18.BITEXEN GİRESUNSPOR 31 2 4 25 13 65 -52 7

Not. Erzurumspor FK, Altay ve Giresunspor'un üçer puanı silinmiştir.

– 32. haftanın programı

Trendyol 1. Lig'de 32. hafta karşılaşmaların tamamı 28 Nisan Pazar günü saat 16.00'da başlayacak.

Maçların programı şu şekilde:

Göztepe-Gençlerbirliği (Gürsel Aksel)

Bitexen Giresunspor-Sakaryaspor (Çotanak Spor Kompleksi)

Ankara Keçiörengücü-Ümraniyespor (Aktepe)

Tuzlaspor-Bodrum FK (Sancaktepe 15 Temmuzl)

Erzurumspor FK-Ahlatcı Çorum FK (Erzurum Kazım Karabekir)

Kocaelispor-Teksüt Bandırmaspor (Yıldız Entegre Kocaeli)

ASTOR Enerji Şanlıurfaspor-Eyüpspor (11 Nisan)

Boluspor-Altay (Bolu Atatürk)

Adanaspor-Manisa FK (Yeni Adana)