Her Telden (8.Ağustos.2018)

Her Telden (8.Ağustos.2018)

Yayın: 07.08.2018 21:37 |Güncelleme: 08.08.2018 09:17
Paylaş:
A+ A-

BİR ZAMANLARIN “GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEYEN VE BÜYÜK MÜCADELELERE SAHNE OLAN..” KARDEMİR ÇALIŞANLAR VAKFI VE TASFİYE OLAYI
Bir zamanlar KARDEMİR ÇALIŞANLAR VAKFI,HİSSEDARLAR VAKFI ne büyük mücadelelere sahne olmuştu,hatırlayanlar vardır,bu Vakıf TASFİYE EDİLİYORMUŞ artık.
EŞİNİN KOLUNDA Kİ BİLEZİĞİ SATIP/SATTIRILIP buraya üye yapılan KARDEMİR ÇALIŞANLARI,galiba,sonuçta belirli bir meblağ para alacaklar,şu an itibarı ile öyle görülüyor..
TASFİYE İÇİN HUKUKİ ZEMİN SÜRDÜRÜLÜYORMUŞ.
Vakıf Yöneticisi Sayın AHMET NUR ile dün bir süre sohbet ettik ve “GEREKLİ HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATTIK.ŞU AN BU İŞLEMLERİN SONUNA DOĞRU GELİYORUZ..” dedi.
Vakfın 1510 Üyesi varmış sanıyoruz.
Sayın AHMET NUR,önlerinde hukuki zeminin sonuçlanması ile “ HİSSE SENETLERİNİN SATILARAK,ÜYELERE PARA BAĞLAMINDA VERİLMESİ,YA DA HİSSE SENETLERİNİN VERİLMESİ GİBİ BİR YOL İZLENECEK..” bilgilerini veriyor.
Bu konuda ağırlıklı görüş HİSSE SENETLERİNİN DAĞITILMASI şeklinde..
Tabi BUNUN İÇİN HUKUKİ İŞLEMLER İLE BİRLİKTE BİR DE BİLİRKİŞİ HEYETİ oluşturulacak ve BİLİRKİŞİLER Üyelerin hak ettikleri hisse senetlerini hesaplayıp dağıtım cetvellerini çıkartacaklar..
BİR ZAMANLARIN ANLI/ŞANLI VAKFI TASFİYEYE GİDİYOR..
Olayın özeti bu.

KARDEMİR 2018 YILININ İLK ALTI AYI İÇİN,440 MİLYON LİRA CİVARINDA KAZANÇ AÇIKLAYINCA, ÇALIŞANLARIN TOPLU İŞ SÖZLEŞME BEKLEYİŞİ
KARDEMİR 2018 yılının ilk altı ayı için 440 milyon lira civarında KAZANÇ AÇIKLAYINCA,Çalışanların TOPLU İŞ SÖZLEŞME beklentisi yükseldi elbet ve bunları bir kenara not edin..
Bakın bu arada KAPSAMDIŞI kalan personelin DİNİ BAYRAMLARDA BİR İKRAMİYE BEKLENTİSİ vardı ve geçmiş aylarda biz bunları dile getiren bazı değerlendirmeler yapmıştık.
O İKRAMİYELER VERİLMEDİ.
Galiba KAPSAMDIŞI ÇALIŞANLARDA BİR BURUKLUK VAR..
Her neyse artık,KARDEMİR İşvereni ile ÇELİK-İŞ Sendikası çalışanları arasında yapılacak TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ için çalışanlar arasında usul/usul hareketlenme başladı.
ÇELİK-İŞ SENDİKASI ÇETİN BİR SÜREÇ YAŞAYACAK..
Bir yanda 2010 Girişliler arasında kadro olayı hüküm sürerken,bir yandan da TOPU İŞ SÖZLEŞMESİ elbet Sendikanın yükünü hayli arttıracaktır hayli sıkıntılı süreçlerin yaşanmasına yol açacaktır..
KARDEMİR ÇOK BÜYÜK BİR KAZANÇ AÇIKLADI..
Kimse kerameti kendisinden bilmez herhalde,yıllardır yapılan YATIRIMLARIN SEMERESİ olarak görülür bu kazançlılık durumu,kimse “BUNU KENDİ HANEME YAZIYORUM..” demez herhalde..
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN HAREKETLENME USULDAN BAŞLADI BİLE..

CHP’Lİ ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR “OLAGANÜSTÜ KURULTAY BEKLENTİSİNDEN…” VAZGEÇMEYE BAŞLADILAR, YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK..
CHP Eski Genel Başkanlarından,Rahmetli ERDAL İNÖNÜ,kendi Üyeleri için ASLAN SOSYALDEMOKRAT deyimini kullanırdı,biliyorsunuz ASLAN SOSYALDEMOKRAT Olağanüstü Kurultay için imza toplamaya başlamışlardı..
Cumhurbaşkanı Adayı Sayın MUHARREM İNCE’NİN etrafından toparlanan ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR Olağanüstü Kurultay için imza toplayarak,GENEL BAŞKAN değişimine gitmeyi denediler.
İŞ OLMADI..
Şimdi YEREL SEÇİMLERE kadar bir sonuç çıkması da beklenmiyor ve CHP’Lİ ASLAN SOSYALDEMOKRATLAR bugün ki kadrolarla YEREL SEÇİMLERİ yapacaklar..
NE KADAR BAŞARILI OLABİLİRLERSE ELBET..
Geçtiğimiz gün Cadde de CHP Merkez İlçe Başkanı ve Olağanüstü Kurultay için imza vermeyen Karabük Delegesi Sayın MEHMET DURUM ile karşılaştık.
Hal hatır ettikten sonra İMZA OLAYINI sorduk,kendisi imza vermeyenler arasında olduğuna işaret etti ve “ARTIK O SÜREÇ GERİDE KALMALI VE BÜTÜN GÜCÜMÜZLE YEREL SEÇİMLERE HAZIRLANMALIYIZ..” anlamında görüşler açıkladı..
MERKEZ İLÇE OLARAK BUNA HAZIRLANDIKLARINI SÖYLEDİ..
Sayın MEHMET DURUM ile ayak üzeri sohbetimizde “BEN,KARABÜK MERKEZ İLÇE OLARAK,KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İDDİALI BİR İSİMLE ÇIKACAĞIMIZI SÖYLEYEBİLİRİM..” anlamında bilgiler verdi.
Sayın MEHMET DURUM’U hayli iyimser ve umutlu gördük doğrusu

AK PARTİ 18 AĞUSTOS GÜNÜ YAPILACAK BÜYÜK KONGREDEN SONRA,BÜTÜN GÜCÜNÜ “YEREL SEÇİMLERE VERECEK..” VE YENİ ANLAYIŞ..
Dün AK Parti içinde hayli etkin bir isim ile konuştuk “18 AĞUSTOS GÜNÜ YAPILACAK OLAN BÜYÜK KONGREDEN SONRA,PARTİ YENİ BİR KADRO YENİ BİR ANLAYIŞ İLE SEVK VE İDARE EDİLECEKTİR..” dedi.
O nedenle şu an orta yerde dolaşan ADAY İSİMLERİNE itibar edilmemesi gerektiğini söyledi o arkadaş ve “ÖZELLİKLE BİLİNEN BİRÇOK İSİM,BU MANADA ADAY OLAMAYACAKTIR..” falan dedi.
AK Parti BÜYÜK KONGREDEN sonra START VERECEKMİŞ..
Mevcut Belediye Başkanlıklarının sayısını çok arttıracaklarına inanıyorlar ve YEREL SEÇİMLERE hazırlık bağlamında AK Parti’nin yeni/Kamuoyu karşılığı olan isimlerle seçmen karşısına çıkacağını anlattı o kardeşimiz.
AK PARTİ YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIKLI GİRECEK.

MART 2019 TARİHİNDE “KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAK İSTEYEN İSİMLER..” VE İSTASYON CİVARINDA Kİ “KENTSEL DÖNÜŞÜM..”
MART 2019 Tarihinde yapılacak olan YEREL SEÇİMLER sırasında herhangi bir SİYASİ PARTİNİN veya BAĞIMSIZ olarak BELEDİYE BAŞKAN Adayı olmak isteyen isimlere naçizane bir önerimiz var..
DERSLERİNE ÇOK İYİ ÇALIŞARAK HAZIRLANSINLAR..
Bakın,Karabük’ün en eski yerleşim yeri olan İSTASYON mıntıkasının,hemen arka kısmında kalan,HADDANELER BÖLGESİ var ve burası KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ilan edildi..
KENTSEL DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTECEK..
Orada bulunan MÜLK SAHİPLERİ,çok mağdur durumdalar,işyerlerini,dükkanlarını kiraya veremiyorlar,zira,Belediye “BURASI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI..” diyerek İŞYERİ AÇILIŞ RUHSATI vermiyor..
İŞYERLERİ,DÜKKANLAR BOMBOŞ BEKLETİLİYOR,böyle olunca da çok ciddi bir mağdur kitle ortaya çıkıyor,Belediye Başkan Adayı olmak isteyen isimler BU KONU HAKKINDA ciddi bir hazırlık yaparak Kamuoyu karşısına çıkmalı.
Ortaya çok ciddi bir mağdur kesim çıktı..
Sorunun,nasıl,ne şekilde ve adaletli biçimde çözümü ortaya konulmalı..
ÇOK CİDDİ BİR MAĞDUR KESİM VAR ORTA YERDE..

“BENİM İŞYERİMİ ÇELİK KONSTRÜKSÜYON ATÖLYESİ OLARAK KİRALAMAK İSTEDİLER, KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİ İLE VAZGEÇTİLER..” GİBİ..
Geçtiğimiz günlerde,İSTASYONU Mıntıkasının bulunduğu alanda,çok geniş bir işyeri olan Kardeşimizle sohbet ettik,aha doğrusu o Kardeş bize DERT YANDI desek doğrusunu yazmış oluruz.
“BİLİYORSUN,BENİM KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ ALANINDA,HAYLİ GENİŞ BİR YERİM VAR.BURASI ÇELİK KONSTRÜKSÜYON ATÖLYESİ OLARAK KİRALAMAK İSTEYEN BİR FİRMA OLDU.İŞYERİ AÇILIŞ RUHSATI ALAMAYACAĞI İÇİN KİRALAMAKTAN VAZGEÇTİ..” gibi bilgiler verdi,dert yandı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM NOKTASINDA İTİRAZ YOK.
Ancak,NE OLACAKSA,SÜRATLE OLMALI görüşü hakim..
“BURASI KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ,İŞYERLERİNE TEBLİGATLAR YAPILMIŞ,BOŞALTIN DENİLMİŞ,CİDDİ HERHANGİ BİR GELİŞME YOK..” ve ne olacaksa biran önce olmalı görüşünde,orada ki hak sahipleri..
Bizim bildiğimiz Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,bu yerler için,en azından bir hazırlık yaptı,Maket türü resimler hazırlandı,nasıl bir İMAR UYGULANACAĞI yolunda ipuçları ortaya koydu.
Ancak ;HERHANGİ BİR GELİŞME YAŞANMADI,ÖYLECE KALDI..
İnsanlar,gerçekten,çok mağdur oldular,mağduriyetleri de sürüyor..!!

KARABÜK BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI “METRUK HALDE KALDI..” VE İSTENMEYEN BAZI HAREKETLERE,OLAYLARA YATAKLIK MI EDİYOR..?
YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde ki KARABÜK BELEDİYESİ eski Binası boşaltıldı ve bir ara İHALE İLE SATIŞI yapıldı,daha sonra ALAN ile SATAN arasında da hukuka giden bazı anlaşmazlıklar nedeni ile SATIŞIN İPTAL EDİLDİĞİ haberleri çıktı.
Dün birkaç arkadaş sohbet ediyorduk.
Bir Kardeşimiz “BİNA METRUK HALDE BEKLEYİP DURUYOR..” dedi ve gülerek “GEÇTİĞİMİZ SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE,BAKTIM BİRİLERİ BİNADAN ÇIKIYORLARDI..” dedi.
O Kardeşimiz “KENDİ/KENDİME DÜŞÜNDÜM.BİNA İSTENMEYEN BAZI HAREKETLERE YATAKLIK MI EDİYOR DİYE..” dedi,biz sanmadığımızı,böyle bir şeyin gerçek olmasının pek mümkün görülmediğini söyledik.
O Kardeşimiz “METRUK YER,HERHANGİ BİR ÖNLEM DE ALINMAMIŞ.NEDEN OLMASIN..” falan diye ısrar etti,sohbet ettiğimiz grupta ki bir başka arkadaşımız da “BU KARDEŞİN SÖYLEDİKLERİNİ YABANA ATMAMAK LAZIM..” gibi ucu açık ifadeler kullandı…
BİNA GÖRÜNTÜ OLARAK,HİÇ SEVİMLİ GELMİYOR İNSANLARA..
Bakalım nasıl değerlendirilecek..?

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE “ÇOK SAYIDA MUHTAR ADAYI ÇIKACAK..” VE MUHTARLIĞA ADAY OLANLAR “HAZIRLIKLARINI..” BAŞLATTI..
MART 2019 YEREL SEÇİMLERİN DE hemen her MUHTARLIK BİRİMİNDE çok sayıda Aday çıkacak gibi görünüyor,hatta,şimdiden MUHTARLIK için çalışmalarını başlatan çok sayıda isim biliyoruz.
Ne diyelim ;ALLAH GÖNÜLLERİNE GÖRE VERSİN..
Öyle ciddi hazırlık yapan MUHTAR ADAYLARI biliyoruz ki,hazırladıkları projeler,YEREL YÖNETİMLERDEN isteyecekleri,bırakın bir KÖYÜ,bir MAHALLEYİ,O İlçeyi veya O Kenti abad eder kalkındırır..
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN Muhtarlara verdiği değer,MUHTARLARA verilen maaş,bu seçimlerde çok sayıda MUHTAR ADAYI ÇIKMASI ile sonuçlanacak,bu net görülüyor..
MUHTARLAR ARASINDA Kİ YARIŞ,DEMOKRATİK OLSUN..
Gergin ve istenmeyen olaylara sahne olmasın..
Arzulanan,beklenen o.

ÖRNEĞİN,MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE “HANGİ,SİYASİ PARTİ VEYA BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI,KARABÜKSPOR’A DESTEK SÖZÜ.”
Karabük’te,hiç kimse kılını kıpırdatmaya yanaşmasa bile,hemen herkesin en çok konuştuğu,üzerinde fikir yürüttüğü konu KARABÜKSPOR ve bu anlamda BU KADAR ÇOK KONUŞULUP,HİÇBİR ŞEY YAPILMAYIŞI çok enteresan geliyor bize.
Keşke,YILLAR ÖNCE Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN BAŞKANLIĞI ENGELLENMEMİŞ OLSAYDI.
Öyle bir durumda KARABÜKSPOR bugünleri yaşar mıydı,mümkün mü..?
Şimdi MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ yapılacak ve biz “HANGİ SİYASİ PARTİ veya BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ,KARABÜKSPOR’A NE GİBİ VE NASIL DESTEK VERECEĞİNE İLİŞTİN FİKİRLERİNİ..” merak ediyoruz.
AYAĞI YERE BASAN,HANGİ DESTEKLERİ VERECEĞİNİ net biçimde söyleyen Belediye Başkan Adayı,sanıyoruz,BAŞKANLIK YARIŞINDA hayli önemli avantaj yakalar..
Bu anlamda bir Başkan Adayı “MARZİNÇ7İ DEVREYE SOKACAĞIM,KARDEMİR’İN DEVREYE SOKACAĞIM,BELEDİYE İMKANLARINI EN CİDDİ BİÇİMDE DEVREYE SOKACAĞIM..” gibi söylemlerle seçmen karşısına çıkabilir..
BÖYLE BİR HAZIRLIK YAPAN,CİDDİ BİR AVANTAJ YAKALAR HERHALDE..

7 kişi görüş bildirdi

  1. Mhtr

    Sayın golbek.mehmet ali şahin bir göreve gelir mi

  2. Cemal

    Karabük belediyesinin yüzüncü yıl pazar yerine yaptığı 60 adet dükkan çürüyor 8 ihale oldu ihaleye katılan yok 30 trilyon yatırım çöpe mi gidecek belediye burayı yeni belediye binası gibi yıkıp yap işler modeli ile büyük firmalara versin yıkılıp yeniden yapılması şart bina çürüyor her yerinden şu alıyor harcanan 30 trilyon sayıştay tarafından denetlenip ilgili kişilere bu 30 trilyon tahsis edilsin kamuda tasaruf dönemi basladi

  3. karabuk

    CEMAL RUMUZU İLE YAZAN ARKADAŞ ÇOK DOĞRU YAZMIŞ KARABÜK BELEDİYESİNİN HANGİ PROJESİ DOĞRU YAPILDI, VEYA BİR BAŞKA DEYİŞLE FİZIBIL RANTABIL YAPILDI, PLAN VE ARAŞTIRMAYA DAYANMAYAN PROJELERLE YAPILAN BETONA DAYALI İŞLERİN HEPSİ KARABÜK BELEDİYESİNİN BAŞINA BELA OLACAK.ÖRNEK KANYON PROJESİ ORAYA DA TRİLYONLAR HARCANACAK ANCAK ORTAYA BİR ŞEY ÇIKMAYACAĞI GİBİ YAPILAN İŞLER DE ÜÇ BEŞ AKCAMCIYA YARAYACAK. AHMET ABİMİZ YAZMIŞ ESKİ BELEDİYE BİNASI KARABÜKÜN ORTA YERİNDE METRUK HALDE ÖYLECE DURUYOR EKONOMİNİN DURUMU ORTADA İSTASYON CİVARI VE DEVLET HASTANESİNİN ARKA TARAFLARI VİRANE GİBİ SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ DURUYOR.KARABÜKÜN BELEDİYECİLİK ANLAMINDA BÜTÜN SORUNLARI ORTADA DURURKEN SEÇİMLER YAKLAŞIYOR UÇUK PROJELERLE ADAYLAR ORTAYA ÇIKAR.VAATLER VERİLİR KARABÜK HALKI BİR BEŞ SENE DAHA BEKLER.VEDE BAŞKA İLLERLE KARŞILAŞTIRILDIĞINDA KARABÜK BU HALİ KARABÜK TE YAŞAYAN BİZLERİ HİÇ BİR ZAMAN MEMNUN ETMEZ.ŞİMDİ BU ARADA SAYSAK BU SAYFA YETMEZ KARABÜKÜN SORUNLARINI ANLATMAYA.ONUN İÇİN KARABÜKÜN ÖNCELİĞİ OLAN PROJELERİN GÜNDEME GELMESİ VE BİR AN ÖNCE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.

  4. ahmet nur vakıf yönetim kurulu başkanı

    değerli üyelerimiz vakıf hukuken tasviye sürecine girmiştir dün sayın ahmet gölbek bir yorum sebebiyle beni aradığında gerekli bilgileri kendisine verdim ben hukuken senetleri satıp dağıtımın zaten mümkün olmadığını mutlaka senet olarak dağıtılacağını vakıf yönetimi ile mütevelli heyet üyelerinin senet olarak dağıtılması için oy birliği ile karar aldığını ve mahkemeyede bu şekilde talepte bulunduğumuzu belirtim mahkeme süreci devam etmektedir avukatımız konuyu özelllikle takip etmektedir tasviye için vakıflar genel müdürlünün görüşü istenmiş olup oradan gelecek cevap beklenmektedir cevabın tasviyenin yapılması uygundur yönünde olduğunu söyleye bilirim mümkün olan enkısa sürede tabiki hukuki sürec içinde tasviye işlemleri tamamlanıp üyelerimize ödedikleri aidat oranlarında payları a gurubu kardemir hisse senedi olarak verilecektir bizler bu bilgileri calışan üyelerimize vakfı aradıklarında veya sendika kanalıyla emekli üyelerimize mesaj göndermek yoluyla vermekteyiz inşaallah hukuki sürec en kısa sürede tamamlanır bizlerde emaneti sahiplerine vermiş oluruz

  5. VAKIF ÜYESİ

    TAMAM AHMET NUR BAŞKANIM GEMİYİ SALİMEN LİMANI YANAŞTIRIYORSUN YILLARCA BUNUN MÜCADELMESİNİ VERDİN SONUNDA SELAMETE KAVUŞUYORUZ İSTE.HİSSE SENETLERİMİZİ DAĞITTIĞIN AN KARŞILIKLI OLARAK HELALLEŞECEĞİZ VE YILLARDIR TİTİZLİKLE YÜRÜTTÜYÜN BU GÖREVDEN DOLAYI SANA TEŞEKKÜR EDECEYİZ HELBET.ŞU SENETLERİ ADALETLİ BİÇİMDE DAĞITINCA BÜTÜN YORĞUNLUKLARIMIZ BİTECEK İŞALLAH.

  6. Habip

    Ahmet ağbi naber inşallah iyisindir. Ağbi be yapımı bir türlü tamamlanamayan şu beştepeler safranbolu arası yolu bir gündeme getirsen. Son 20 yıldır o yol bir türlü yapılıpta tamamına erilemedi. Önce gidiş dönüş yol vardı tekrar asfaltlandı sonra mucur serildi kazalar oldu sonra bölünmüş yola çevrildi safranbolu kavşağı tekrar düzenlendi sonra tekrar mucur serildi sonra kavşak tekrar düzenlendi sonra tekrar asfaltlandıyor falan, o yolda hem ölümlü bir kazaya şahit oldum hemde bi kaç kez kaza atlattım bitip tükenmeyen düzenlemeler yüzündendi hepsi. Yahu o giden paralaramı acırsın giden canlaramı acırsın artık yetti yani. Bizim gençliğmiz bitti o yol bitmedi.nerdeyse ömrümüz bitecek o yol hala bitmeyecek bu nasıl yol çalışmasıysa artık anlayan beri gelsin.

  7. HASTANE OTOPARK YÜKSEKLİĞİ

    Ahmet bey iyi akşamlar bizler hastaneye malzeme veriyoruz. depoların olduğu alanlara girerken yükseklikler belli olmadığı için aracımızla girebilir miyiz tedirginligi yaşıyoruz. Çok mu zordur otoparakın belirli yerlerine yüksekligi belirten tabela konulması. sonuçta bizde hizmet veriyoruz. Bir çok hastanenin oto parkında bu uygulama var zaten. Yükseklik belirli olmadığı içn geçenlerde de zaten hastane girişinde tır sıkışmıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’nun Cittaslow’a Girişi Ulusal Basında Geniş Yer Buldu

Yayın: 28.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, Türkiye‘nin eşsiz kültürel miraslarından biri olarak dikkat çekerken, son zamanlarda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından başlatılan girişimlerle birlikte ulusal basında önemli bir yer edinmeye başladı. Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a girişi birçok ulusal televizyon kanallarında kendine yer buldu.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılması, kentin tarihî ve kültürel dokusunu koruma, yerel yönetimde sürdürülebilirlik ve katılımcılığı artırma gibi hedefler doğrultusunda ilerliyor. Bu çabalar, Safranbolu’nun sadece ulusal değil, aynı zamanda uluslararası platformlarda da tanınmasına yardımcı oluyor.

Cittaslow’un temel prensipleri arasında doğal ve tarihi çevrenin korunması, yerel ürünlerin desteklenmesi, yavaş yaşam tarzının teşvik edilmesi ve sürdürülebilir turizmin ön plana çıkarılması gibi unsurlar bulunuyor. Safranbolu, bu prensipleri benimseyerek, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Safranbolu’nun Cittaslow hareketine katılımı, sadece kent sakinleri için değil, aynı zamanda Türkiye’nin turizm potansiyelini artırmak isteyenler için de önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu hareket, Safranbolu’nun sadece geçmişiyle değil, aynı zamanda geleceğiyle de ilgili olduğunu gösteriyor.

Safranbolu Belediyesi’nin Cittaslow’a dahil edilmesi, ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Birçok medya kuruluşu, Safranbolu’nun bu adımını övgüyle karşılayarak, Türkiye’nin sakin şehirler listesine katılmasının ülke genelindeki etkilerini ve potansiyelini değerlendirdi.