Her Telden (8.Ekim.2018)

Her Telden (8.Ekim.2018)

Yayın: 07.10.2018 23:14 |Güncelleme: 08.10.2018 09:01
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR MALİYETLERİNDE YÜZDE 70 HAMMADDE,YÜZDE 10 ENERJİ,YÜZDE 12 İŞÇİLİK,YÜZDE 8 İŞLETME MASRAFI VE TOPLU SÖZLEŞME..
KARDEMİR Ürün maliyetlerinde yüzde 70 hammadde,yüzde 10 Enerji,yüzde 12 işçilik ve yüzde 8 oranında İşletme giderlerinin olduğu anlatılıyor.
Bilindiği gibi 2019 TOPLU İŞ SÖZLEŞME YILI OLACAK..
Bu SÖZLEŞME ile yüzde 12 olan İŞÇİLİK gideri,TOTAL MALİYET içinde yüzde kaçlara yükselecek acaba,şu an itibarı ile İŞÇİLİK giderlerinin yüzde 12 olduğuna ilişkin bilgiler veriliyor.
KARDEMİR Maliyetlerinin esas unsuru HAMMADDE giderlerinden oluşuyor elbet ve özellikle DIŞ ÜLKELERDEN alınan CEVHER,KÖMÜR ve diğer YARDIMCI HAMMADDE fiyatları DÖVİZ KURLARI nedeni ile büyük artış göstermiş bulunuyor..
HAMMADDE GİDERLERİ YÜZDE 70 oranında.
ENERJİ FİYATLARINDA DA,çok anormal yükselişler görüldü,maliyetler üzerinde yüzde 10 civarında etkisi olan ENERJİ fiyatları çok/çok yükseldi ve bunların yanı sıra maliyetlerin yüzde 8 kadarını oluşturan İŞLETME giderlerinde ki artış,pek can yakıcı görülmüyor..
MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ,ÜRETİLEN,ÜRÜN FİYATLARI ÇOK YÜKSELDİ..
Örneğin Demir satış fiyatlarının CİDDİ YÜKSELİŞLER GÖSTERDİĞİ besbelli..
2019 TOPLU İŞ SÖZLEŞME yılı ve yüzde 12 olan işçilik,yüzde kaça çıkar..?

KARDEMİR’İN KULLANDIĞI “KOKLAŞABİLİR KÖMÜR..” FİYATLARINA KONULAN YÜZDE 13-14 VERGİNİN,İŞLETMEYE MALİYETİ NEDİR ACABA..?
KARDEMİR üretim maliyetlerinde,esas unsur,HAMMADDE FİYATLARI olarak gösteriliyor ve bu anlamda ABD’DEN ithal edilen KÖMÜR FİYATI konulan yüzde 13-14 ek vergi ile,ton başına,20-24 dolar civarında bir artış getirmiş.
BUNUN KARDEMİR’E YILLIK MALİYETİ 30-35 MİLYON DOLAR CİVARINDA..
CEVHER FİYATI,KUR FARKI NEDENİ İLE,TÜRK LİRASI CİNSİNDEN YÜKSELMİŞ..
Ancak,KARDEMİR’İN sattığı ürünlerde,bu artışlara paralel olarak veya biraz daha üzerinde artıyor/arttırılıyor elbet,örneğin ENERJİ FİYATLARI nerelerden/nerelere geldi değil mi..?
KARDEMİR üretim maliyetlerinde İŞÇİLİK gideri yüzde 12 civarında yekun tutuyormuş ve TOPLU İŞ SÖZLEŞME yılı olan 2019 da bunun da ciddi bir yükselme göstereceği kesin..
BÜTÜN BUNLARA RAĞMEN,KARDEMİR EKONOMİK YAPISI HAYLİ SAĞLAM.
Örneğin ÇELİK-İŞ Sendikası’nın Örgütlü olduğu birçok Fabrika ve Tesis İŞÇİLERİNE ÜCRETSİZ İZİN verirken veya İŞÇİ ÇIKARTIRKEN,KARDEMİR yeni İŞÇİ ALIMI yaptı ve aldığı sayıyı BİRAZ DAHA ARTTIRMA ihtimalinden söz ediliyor..
Kimse 1999 ile 2002 yıllarının yaşanması ihtimalinden söz etmiyor..
Sevindirici olan,gelişmelerin,bu yanı elbet..

KARABÜKSPOR KULÜP ESKİ BAŞKANI SAYIN MEHMET AYTEKİN İLE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE HAYLİ UZUN SOHBET ETTİK VE “NE DEĞİŞTİ..?”
Geçtiğimiz günlerde,AKBANK’IN yanında oturuyorduk,KARABÜKSPOR Kulübü eski Başkanlarından Sayın MEHMET AYTEKİN geçiyormuş yanımıza uğradı,bir hayli sohbet ettik.
“BANA,YÖNETİMİNLE BİRLİKTE AYRILIN,KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇIN DEDİLER,BİZDE ÖYLE YAPTIK..” dedi Sayın MEHMET AYTEKİN,hayli dolu,hayli sitemli,bazı yerlere hayli kırgın..
“HANİ NE DEĞİŞTİ..?” diye bize sordu ve “BANA AYRIL,KULÜBÜN ÖNÜNÜ AÇ DERKEN,BEN DE KARABÜKSPOR SEVDALISI BİR İNSAN OLARAK ÇOK SEVİNMİŞTİM.HERHALDE KULÜBÜ KURTARACAK BİR FORMÜL BULUNDU VE BÖYLE BİR YÖNETİM GELECEK SANMIŞTIM.İYİYE GİDEN NE OLDU..?” dedi.
Sayın MEHMET AYTEKİN,gerçekten kırgın,sitemli ve “ÖZELLİKLE SON DÖNEMLERDE,BELİRLİ BİR ÇEVREDEN ANORMAL KIRICI ELEŞTİRİLER VE İFTİRALAR GELMEYE BAŞLADI.BEN VE ARKADAŞLARIM BUNLARI HAK ETMEMİŞTİK..” diyor..
“KARABÜKSPOR’DA NE DEĞİŞTİ..?” diye soruyor ve “ELBET DEĞİŞİN BİR ŞEYLER VAR.BEN VE ARKADAŞLARIM GELECEĞE YÖNELİK ÇOK GÜZEL PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORDUK.ALT YAPIYI GÜÇLENDİRECEKTİK. ŞİMDİ O PROJELER GÜNDEMDEN KALKTI VE BÖYLE KÖTÜYE GİDEN DEĞİŞİM OLDU..”diyor.
Uzunca bir süre sohbet ettik,O anlattı biz dinledik..
DEVLETİN ELEMANLARINCA HAZIRLANAN,HUKUKA GİDEN EVRAKLARDAN söz etti,kendisinin de 1400 sayfa tutarında yazıyı Başkan olarak imzaladığını anlattı,Sayın AYTEKİN gerçekten çok/çok dolu..
Çok kırgın,çok kızgın,çok sitemli ve ALLAH’A HAVALE ETTİM diyor.

MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE,AK PARTİ KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE VE ESKİPAZAR’DA “BOL ADAY/ADAYLI..”SÜRECE GİRECEK
Ak Parti ile MHP arasında YEREL SEÇİM İTTİFAKININ konuşulduğu bir ortamda,AK Parti SEÇİM ÇALIŞMALARINI kazanacakmış gibi sürdürüyor ve bu anlamda ADAY BELİRLEME konuları gündeme geliyor.
AK Parti MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE ve ESKİPAZAR’DA bol ADAY/ADAYLI bir süreç yaşayacak,örneğin KARABÜK MERKEZ için İl Eski Başkanı Sayın ÖMER AYAR’IN,Safranbolu için Sayın AHMET GÜNEŞ’İN Belediye Başkan Aday/Adaylıkları kesin..
Sayın ÖMER AYAR ve Sayın AHMET GÜNEŞ,Parti İl/İlçe Başkanlıklarından ayrıldıktan sonra,AK Parti içinde hemen her etkinliğin içinde,başında yer aldılar,Partiye bağlılık,Parti çalışmalarına katılma noktasında kim kendilerine bir söz edebilir ki..
AK Parti YENİCE İlçesinde,büyük bir ihtimalle Sayın COŞKUN GÜVEN ile yola devam edecek ve Sayın COŞKUN GÜVEN’İN Aday yapılması halinde seçimi alacağına hemen herkes kesin gözü ile bakıyor,elbet,Aday/Adaylığı düşünen başka isimler de var YENİCE’DE.
Yerel seçimler AK Parti içinde bir hareketlenmeye yol açmış görünüyor.

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE “SU ARITMA MUTLAKA KURULMALI VE HAZIRLIKLARIN BAŞLAMASINA SEVİNDİM..” KİMYACI..
Geçtiğimiz günlerin birinde KİMYA YÜKSEK MÜHENDİSİ bir Kardeşimizle,bir gurup halinde sohbet ettik ve yanımızda ÇEVRE İLE İLGİLİ insanlarda vardı ve O Kardeşimiz “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN BAŞLAYAN GELİŞMELERE ÇOK SEVİNDİM..” dedi.
Uzun yıllar,özellikle ŞEKER FABRİKALARI bünyesinde çok üst düzey Yöneticilik yapmış O Kardeşimiz “FİZİBİLİTE ve PROJE İHALESİNİN YAPILDIĞI HABERLERİNİ ALDIM,GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK SEVİNDİM.BU ÇOK/ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇ.” Dedi.
Sonra KARDEMİR ile ilgili “SU ARITMA TESİSLERİ YETERLİ DEĞİL,ÇALIŞTIRAMIYORLAR..” gibi bir dizi bilgiler verdi,bu tesisleri yerinde inceledim, gördüm gibi bilgiler verdi..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE ÖZELLİKLE DİKKAT ÇEKTİ..
MARZİNÇ KİRLETİCİ DEĞİL,AMA,KİRLETENLER VAR..dedi..

AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLARAK “CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE DANIŞMAN OLAN BİR İSİM..” OLUR MU..?
AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday/Adayı olarak “CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE,HALEN DANIŞMAN OLARAK GÖREVLİ..” genç bir isimden söz edildi..
DEDESİ,UZUN SÜRE KARABÜK’TE CEMİYETÇİLİK YAPMIŞ BİR İSİM.
Karabük ile bağları halen sürüyor..
BUNU DA NEREDEN ÇIKARTTIN derseniz şayet,KARABÜK CEMİYET yaşamının önde gelen birkaç ismi ile sohbet ediyorduk,söz konusu böyle bir olaya getirildi,O ARKADAŞLAR tarafından..
Biz yalnızca dinledik.
Hatta,bir Kardeşimiz “GENÇ BİR İNSAN KÜLLİYEDE Kİ DENEYİMLERİ İLE KENDİSİNİ GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLAR.O NEDENLE KARABÜK BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA SICAK BAKMAYABİLİR,GELMEZ..” falan gibi yaklaşımlar getirdi..
Bir başka arkadaşımız ise “BÖLGESEL OLARAK TUTMAZ.SEÇİMİ ALMASI BANA ZOR GİBİ GELİYOR..” diye itiraz etti,buna karşılık bir diğer Kardeşimiz ise “ADAY OLURSA KESİN SONUÇ ALIR.DÜŞÜNSENE KÜLLİYE GİBİ BİR YERDEN GELİYOR.ÇOK GÜÇLÜ GELİYOR..” yaklaşımında bulundu..
AK Parti içinde BELEDİYE BAŞKAN Adayı arayışları ciddi noktalara gelmiş,ciddi noktalara gelmiş ki,konuyu KÜLLİYE DANIŞMANLARINA kadar götürenler olmuş..
ÇOK KALİTE,EĞİTİMİ ÇOK ÜST DÜZEYDE VE BİRKAÇ YABANCI DİLİ ÇOK İYİ BİLDİĞİNDEN falan söz edildi O Kardeşimizin,ancak,gelmemesi ihtimalinin yüksekliği de ortak bir kanaat gibi durdu sohbette..
Bir de “SİYASETTE GÖREV İSTENMEZ,VERİLİR..” sözleri edildi..

KARABÜKSPOR NOKTASINDA OYNANAN ORTA OYUNU VE HUKUKUN GEÇMİŞ 10 YILA KADAR GİDEBİLECEĞİ ÜZERİNDE VERİLEN FİKİRLER…
KARABÜKSPOR üzerinde tam anlamı ile bir ORTA OYUNU oynanıyor ve KARABÜKSPOR şu an itibarı ile SEÇİLMİŞ BAŞKANI olmayan,Yönetim Kurulu Üyelerinin birçoğunun gönülsüzlüğü üzerinde fikir verilen bir yapı tarafından sevk ve idare ediliyor/idare edilmeye çalışılıyor..
TAM BİR ORTA OYUNU OYNANIYOR KARABÜKSPOR’DA.
Bütün bunların yanı sıra,OLAY HUKUK TARAFINDAN GERİYE DOĞRU 10 YILI KAPSAYACAK BİR ŞEKİL ALABİLİR gibi görüşler dile getiren çevre ve çevreler çıktı orta yere.
KARABÜK ÇOK ENTERESAN BİR YER OLMUŞ HABERİMİZ YOK.
Baksanıza ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ masraflarından BAKLAVA/BÖREK Faturaları çıktı,BASIN/YAYINA verilen YÜKSEKÇE MİKTAR PARALAR çıktı..
KARABÜKSPOR MASRAFLARINDAN İSE “YATAK ÖRTÜLERİ,KİŞİ BAŞINA GÜNLÜK 60 ŞİŞE SODA,PREZERVATİF FİŞİ/FİŞLERİ..” falan çıktığına ilişkin haberler ÜLKE GÜNDEMİNİ ÇALKALADI..
KARABÜK ÇOK ENTERESAN BİR YER OLMUŞ HABERİMİZ YOK..
Ve çok önemli KARABÜKSPOR’A çok önemli paralar verdiği KARABÜKSPOR RESMİ BİLANÇOLARINDA yazılı olan YOLBULAN AİLESİ’NE ağız dolusu eleştiriler getirilirken,KARABÜKSPOR’U batırdığı iddia edilen HİKMET FERİDUN TANKUT neredeyse Kahraman ilan edilecek..
KARABÜKSPOR Takımı ise İŞTAHI AÇIK SÜREKLİ GOL YİYOR..
Nasıl bir ORTA OYUNU OYNANIYOR yarabbi.

CHP,MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE “MORAL DEPOLAMAYA GAYRET EDİYOR..” VE 29 EKİM AKŞAMI “BERABERLİK YEMEĞİ..” VAR..
CHP Karabük Milletvekili Sayın HÜSEYİN AVNİ AKSOY ve CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,peş/peşe açıklamalar yaparak Yerel Seçimlere ilişkin iddialarını ortaya koydular..
KARABÜK MERKEZ,SAFRANBOLU,YENİCE ve OVACIK dediler.
BURALARDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA ALACAĞIZ dediler..
Diğer yerlerde de BELEDİYE BAŞKANLIĞI için iddialı olduklarını,ancak,BU 4 BELEDİYE BAŞKANLIĞI için ÇOK DAHA GARANTİLİ gibi düşündüklerini dile getirdiler..
CHP 29 EKİM AKŞAMI BERABERLİK YEMEĞİ DÜZENLİYORMUŞ..
Bize göre MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE moral depolamaya çalışacaklar ve 29 EKİM Akşamı YENİŞEHİR KULÜBÜ Salonlarında verilecek olan BERABERLİK Yemeği için hazırlıkların sürdüğünden söz ediliyor..
SON GÜNLERDE CHP CİDDİ BİR SİLKİNİŞ İÇİNDE GÖRÜLÜYOR..

“SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ,SÖZ SÖYLEYECEK YÜZÜMÜZ VAR..” DİYEN CHP’Lİ YÖNETİCİ “GENEL VE YEREL İKTİDARIN YAPAMADIKLARI ORTADA..”
Cumartesi günü CHP içinde aktif Siyaset yapan ve Yönetim kademelerinde çalışan bir Kardeşimizle karşılaştık,29 EKİM AKŞAMI için bilgiler verdi ve YEREL SEÇİMLERE İDDİALI GİRECEKLERİNİN altını çizdi.
Bir söz etti “BİR DAKİKA..” diyerek not ettik..
“SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ-SÖZ SÖYLEYECEK YÜZÜMÜZ VAR..” dedi.
Sonra da “GENEL ve YEREL İKTİDARIN SÖZ VERDİĞİ veya SÖZ VERMESE BİLE YAPAMADIĞI O KADAR ÇOK HİZMET,O KADAR ÇOK İŞ VAR Kİ..” dedi O Kardeş.
Sonra da birçok konuyu peşpeşe sıraladı..
Biz kendisine “DUR/DUR SEÇİM MEYDANINDA DEĞİLİZ KARDEŞ.SEN BUNLARI SEÇİM MEYDANINA SIRALA..” diye takıldı,gerçekten de CHP’NİN söyleyebileceği çok söz var.
O KARDEŞ BAZILARINI SÖYLEDİ,GERİSİNİ DE SÖYLEYECEKLER GİBİ.
CHP’LİLERE KARABÜK’TE BİR ŞEYLER OLMUŞ SANKİ..
Çok hırslı,çok hızlı geliyorlar meydanlara.

7 kişi görüş bildirdi

  1. Su aritma

    Ahmet bey Kardemir deki suyun yeterince arıtılmadığını iddia eden kimya mühendisi kardeş.
    Bu suyun çıkışından kilitli ortamda alınan ve çevre bakanlığına direk bağlı test cihazından haberdar mı.
    Bu numune yerinin kapısı açıldığında çevre bakanlığına direk uyarı olası gidiyor ve ceza alıyor

  2. YENİCE Merkez

    Sayın Gölbek,sizi tebrik ediyorum.Yenicede Ak Parti nin seçim kaybetmesi sizi çok memnun edeceği benziyor.Coşkun Güven in Yenicede hiç bir karşılığının olmadığını bildiğiniz halde iyi algı yapıyorsunuz.Yahu bu adamı Yenicede tanıyan yok.Karabükte bir iki gazetenin şişirmesiyle aday felan olunmaz olunsa dahi seçim alınmaz.Biz Yeniceliler artık ikinci bir Zeki Çaylı vakası yaşamak istemiyoruz.Hele hele Akp görünümlü CHP lileri Sırtımızda taşımak istemiyoruz.Coşkun aday olmayı düşünüyorsa ilk önce en yakınlarını gözden geçirecek,Akrabaları tarafından AK PARTİ ye hakaretler yapılıp yapılmadığını kontrol edecek ve ona göre meydana çıkacak.Ak Parti de siyaset bu kadar ucuz değil.Her aklı esenin bende varım diyeceği parti değildir.Birinci derece yakınların Ak Partiye hakaret edecek,sinkaflı kelimeler kullanacak,bunun yanında aday olduktan sonra en yakınların bile sana ve Ak Partiye oy vermeyecek ama sen Ak Parti adına benden oy talep edeceksin öylemi.Pekala sana ve Ak Partiye abin ve amcaların oy vermezken ben niye sana oy vereyim.Bunu vatandaş sormayacak mı.Hele hele yenice.

  3. şabalak gasteciler

    Mehmet aytekine idari teknik menecer fazlı arkadaşımıza ağız dolusu hakaret eden şabalak gasteciler nerde hani yönetim getirdiler başkan getirdiler 1 ay dayanamadı başkan gitti yönetimse varmı yokmu belli deyil gasteciler yönetsinler avrupaya gitsinler kulübe makine satsınlar Mehmet aytekinin adamlını soruyolardı meyer adamın en doruk noktasıymış fazlı Türkiyeye damga vurmuş bir futbolcuydu.nerde gasteciler Karabükspor ne hale düştü görün işteBizde bunları bir nane yiycekler sandıydık meğer hiçbir b.k yokmuş bunların cebinde

  4. karabüklü

    SAYIN GÖLBEK , KARABÜKSPOR -YOLBULAN İLİŞKİSİNİ AYDINLATACAK YEGANE KİŞİ SİZSİNİZ.KARABÜK’ÜN DUAYEN GAZETECİSİ OLARAK, MUSTAFA YOLBULAN İLE BİR RÖPORTAJ YAPIVERİN OLSUN BİTSİN, HERŞEY AÇIĞA ÇIKSIN. YOLBULAN AİLESİ OLARAK KARABÜKSPORDAN NE KADAR ALACAKLARI VAR? ALACAKLARININ NE KADARI ANA PARA NE KADARI FAİZ? ALACAKLARI İÇİN KARABÜKSPOR GELİRLERİNE TEMLİK KOYDURMUŞLAR MI ? BU GÜNE KADAR ALACAKLARININ NE KADARINI TAHSİL EDEBİLMİŞLER? ONLARA GÖRE KARABÜKSPORUN BU DURUMA DÜŞMESİNDE GELİRLERE TEMLİK KOYDURMALARININ ETKİSİ VAR MI ? VE EN ÖNEMLİSİ KARABÜKSPORUN BU DURUMA DÜŞMESİNE ÜZÜLÜYORLAR MI ? SAYIN GÖLBEK BU VE BUNUN GİBİ SORULARI SORUN SAYIN MUSTAFA YOLBULAN’A VE GERÇEKLER ÇIKSIN ORTAYA.

  5. KARABÜKLÜ

    YENİCE DE AK PARTİDEN ÇOK ADAY ÇIKAR ÇIKMASINA DA İKİ DÖNEMDİR BELEDİYE BAŞKANI OLAN ZEKİ ÇAYLI AK PARTİDEN İHRAÇ EDİLMİŞ, DURUM BU KADAR NAZİK İKEN AK PARTİ KİMİ ADAY GÖSTERİR ÖNEMLİ OLAN O. GEÇENLERDE BAŞKA BİR GAZETE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE MÜDÜRLÜK YAPAN NAİL AYAN’IN CV SİNİ OKUDUM, AK PARTİ KURMAYLARININ YERİNE BEN OLSAM BELEDİYE VE İL ÖZEL İDARE YÖNETİMİ ALANLARINDA BU KADAR DENEYİMLİ OLAN NAİL AYAN’I BIRAKIN YENİCE Yİ KARABÜK’E BELEDİYE BAŞKANI ADAYI YAPARIM.TABİİ Kİ O KARARI BİZE BIRAKMAZLAR, ADAY BELİRLEME SÜRECİNDE BİR ÇOK KRİTER VARDIR AMA GERÇEKTEN NAİL AYAN İSMİNİ VE CV SİNİ KİMSE YABANA ATMASIN. SAYGILARIMLA………….

  6. karabüklü

    SON ZAMANLARDA DÖVİZ YÜKSELİYOR , HER ŞEYE ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPILIYOR, ÇARŞI PAZAR EL YAKIYOR, DEVLET YETKİLİLERİ DENETLEMELER ARTTIRILACAK DİYE AÇIKLAMA ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPIYOR, TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ VE ZABITALAR DENETLEME YAPIYOR AMA BU DENETLEMELERİN BİR ÇOĞU REKLAM KOKAN HAREKETLERİN ÖTESİNE GEÇEMİYOR.
    GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİ VE BİLGİSAYAR ÇAĞI EL KADAR ÇOCUKLAR DAHİ BİLGİSAYAR PROGRAMI YAZIYOR DEVLET İÇİNDE GEREK GIDA GEREKSE SANAYİ ÜRETİMİ OLSUN, YA DA HER NE AD ALTINDA OLURSA OLSUN KİM NEYİN TİCARETİNİ YAPIYORSA YAPSIN ÜRETİLEN VE ALINIP SATILAN HER ŞEY GIDA TARIM , SANAYİ, TİCARET VE MALİYE BAKANLIKLARI İLE. BELEDİYE ZABITA EKİPLERİNİN KULLANACAĞI ORTAK BİR VERİ TABANINDA TAKİP EDİLEMEZ Mİ ? FABRİKALARA,HAL MÜDÜRLÜKLERİNE, MARKETLERE VERGİ KAYDI OLAN BÜYÜK KÜÇÜK HER ESNAFA BAR KOD SİSTEMİ KURULSA VE İSTER PETKİM,İSTER KARDEMİR İSTERSE BAĞ ESSAN SANAYİ SİTESİNDE Kİ KÜÇÜK ESNAF, YA DA İSTER ÜLKER ,İSTER TORKU OLSUN YA DA EN KÜÇÜK ÖLÇEKLİ MAHALLE BAKKALI OLSUN KİM NE ALIP SATIYORSA , FABRİKASINA , DÜKKANINA HANGİ ÜRÜN GİRİYORSA GİRSİN ALIŞ MİKTARININ-FİYATININ VE SATIŞ MİKTARI VE FİYATININ MECBURİ GİRİLECEĞİ BİR BAR KOD SİSTEMİ OLSA VE TÜM BUNLAR BİR MERKEZDEN TAKİP EDİLSE HİÇ BİR SORUN KALMAZ. TABİİ Kİ SERBEST PİYASA EKONOMİSİ VAR İSTEYEN İSTEDİĞİ KAR MARJI İLE MAL-ÜRÜN-HİZMET SATSIN FAKAT KİM NEYİ KAÇA MALEDİP KAÇA SATIYOR DEVLETİMİZİN HABERİ OLSA, VARSA FAHİŞ FİYATA SATAN YA DA STOKÇULUK YAPAN BİLİNSE VE GEREK PAZAR YERLERİNE GEREKSE ŞEHİR MERKEZLERİNE KURACAĞI EKRANLARDAN YERİNE GÖRE HALK BİLGİLENDİRİLSE, ELDE EDİLEN KAZANÇDAN VERGİSİNİ TAHSİL ETSE HEM DEVLETİMİZ KAZANIR, HEM HALKIMIZ ÜRETİMDEN RAFA KADAR HANGİ ÜRÜN KAÇA ALINMIŞ , KAÇA SATILMIŞ BİLSE VE BELEDİYE BAŞKANLARI VE ZABITALAR BU REKLAM KOKAN HAREKETLERİ YAPARAK KOMİK DURUMA DÜŞMESE, SAYGILARIMLA………………..

  7. Habip

    Karabüksporda birileri paraları deve yaptı yada çarçur etti farketmez. Bunu yapan bulunsada farketmez bulunmasada farketmez. Nasıl olsa herşey yapanın yanına kar kalır bu ülkede. Bakın eyi seyreyleyin fail yada failler bulunacakmı yada bulunsa bile ceza verilecekmi görün.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.