Her Telden (8 Ekim 2020)

Her Telden (8 Ekim 2020)

Yayın: 07.10.2020 20:35
Paylaş:
A+ A-

2018 YILINI TEMMUZ AYINDA 5 MİLYON LİRA SERMAYE İLE KURULAN KARABÜK TEKNOKENT/TEKNOPARK PEK BİR İLERLEME YAPAMADI GİBİ..
Geçtiğimiz gün,Temmuz 2018 yılında kurulan ve 5 milyon lira sermaye konulduğu açıklanan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ Teknokent’in bilgilendirme toplantısı vardı.
TEKNOKENT/TEKNOPARK Uygulamaları ile ÜNİVERSİTE/SANAYİ İşbirlikleri ve bunun semeresi olarak da Araştırma/Geliştirme, yeni teknolojik ürünler planlanıyor,anlayacağınız çok ama çok geniş bir alan.
Karabük TEKNOKENT Yönetici Şirketi olarak kurulan A.Ş. 5 milyon lira sermaye konularak kurulmuştu ve eğer o sermayeyi KUR HESABINDAN YAPARSANIZ hayli yüklü bir rakama varmanız da mümkün.
İşte geçtiğimiz gün TEKNOKENT BİLGİLENDİRME toplantısı yapıldı..
Şöyle baktığınızda fazla bir yol alındığını görmek mümkün mü..?
TEKNOKENT Yönetici Şirket kuruluşu imza törenin de O Dönemin Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER bir konuşma yapmış ve özellikle KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN düzey atlaması gerektiği üzerinde durmuş.
Bu toplantıda da KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof. Dr. Sayın REFİT POLAT düzey atlandığına vurgu yaparak “İKİ YILDIR TİMES HİGHER EDUCATİON SIRALAMASINDA İLK 1000 ARASINDA YER ALIYORUZ..” anlamında bilgiler vermiş.
Yapılan bilgilendirmelerden bir tek bunu anlamak mümkün..!!

ÖRNEĞİN, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. Sayın POLAT’IN “MAALESEF KOŞMAYA BAŞLAYAMADIĞIMIZ TEKNOKENT…” SÖZLERİ..
Geçtiğimiz gün yapılan KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ Genel Kurulu Toplantısından NE GİBİ KARARLAR veya yapılan NE GİBİ İCRAATLAR noktasında neler çıkacak acaba diye bekledik.
PEK BİR ŞEY ÇIKMADI NE YAZIK Kİ..!!
Örneğin KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof. Dr. Sayın REFİK POLAT’IN konuşmasına bir bakın,ne diyor Sayın POLAT “ İLK 1000 ÜNİVERSİTE İÇİNDE YER ALIYORUZ.BUNU KORUMAMIZ LAZIM..”
Daha sonra da “BUNU KORUYABİLMEK İÇİN DE SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR..” diyor Rektör Sayın REFİK POLAT,bu konuşmayı “BİZ HENÜZ BUNU BAŞARAMADIK..” diye okumak gerekmez mi..?
Ve,bu sorunun cevabını yine Rektör Sayın REFİK POLAT veriyor ve diyor ki “MAALESEF GÖREVE GELDİĞİMDEN BERİ TEKNOKENT’İN ÖNEMİNİ SIKLIKLA DİLE GETİRİYORUM.ANCAK,KOŞMAYA BAŞLAYAMADIĞIMIZ ,EMEKLEDİĞİMİZ ,BELKİ YAVAŞ/YAVAŞ YÜRÜMEYE BAŞLADIĞIMIZ BİR KONU BU..”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof. Dr. Sayın POLAT bunları söylüyor..
Demek PEK BİR MESAFE ALINAMAMIŞ değil mi.?

KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL “ FİLYOS VADİSİ NOKTASINDA ..” ÇELİK SEKTÖRÜNDE YAŞANAN ENDİŞELERDEN SÖZ EDEREK,ÇÖZÜMÜ..
Temmuz 2018 yılında TEKNOKENT YÖNETİCİ A.Ş.Yİ 5 milyon lira sermaye ile kuran Karabük bu anlamda fazla yol alamadı veya alınan yol yeterli görülmüyor..
Geçtiğimiz gün bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Karabük Valisi bu toplantı da,Karabük’te herkesin kafasında kıvrılan bir kuşkuyu dile getirdi ve Çelik Sektörünü kastederek “ FİLYOS VADİSİ PROJESİ SEKTÖRDE BİR TAKIM ENDİŞELERE YOL AÇTI..” anlamında ifadeler kullandı..
Vali Sayın FUAT GÜREL bu endişelerin “BURADA Kİ FİRMALAR ACABA ORAYA MI KAYACAK..” temelli olduğunun altını çizerek “BUNUN ,ANCAK MEVCUT KALİTELİ ÜRÜNLERİN YANINA YENİLERİNİN EKLENMESİ,ÇEŞİTLİLİĞİN ARTMASI İLE ÖNLENEBİLECEĞİ..” mesajlarını verdi.
Bunun için de TEKNOKENTLERİ/TEKNOPARKLARIN yatırımcılara sunduğu imkanlardan yararlanmak gerektiği üzerinde,özenle ve özellikle durdu Vali Sayın FUAT GÜREL..
Olayın bu bağlamında KARDEMİR’İN son yıllarda ki ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİN önemi çıkıyor ortaya,KARDEMİR Savunma Sanayi,TCDD,Otomotiv Sanayi’nin HAMMADDESİ olan ürünleri üretiyor..
Ancak,KARABÜK HENÜZ,KARABÜK’TE BU ÜRÜNLERİ ÜRETEN İşletmeleri,Tesisleri,Atölyeleri kullanamıyor,örneğin 56 lık KANGAL buradan başka İllere gidiyor,oradan KARABÜK’E CİVATI/SOMUN olarak geri geliyor..!!
TEKNOKENTLER/TEKNOPARKLAR gerçekten çok önemli..

Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ’İN “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” İÇİN YAPTIKLARI “SUÇ DUYURUSU..” SONUCA VARIYOR
KARDEMİR bünyesinde “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak bilinen bir yazılı metinden söz ediliyor ve bu rapor ilk çıktığında O Dönemin KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ bunu yargıya intikal ettireceğini açıklamıştı.
Sayın ÖMER FARUK ÖZ o açıklamasına rağmen yargıya götürmedi raporu.
Bunun üzerine KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ, 22.08.2019 Tarihinde, Avukatları Sayın A.BAKİ ARSLAN, Sayın EMİN YILDIZ, Sayın GÖKHAN YALÇIN vasıtası ile KARABÜK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA bir Suç Duyurusunda bulunmuşlar.
BU SUÇ DUYURUSU ile ilgili çok önemli gelişmelerden söz ediliyor.
Olay galiba çok geniş biçimde araştırılıp/soruşturulmuş..
Ayrıca,Kamuoyu’nun “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak bildiği yazılı metin de direkt veya dolaylı biçimde yer almış birçok isim bugün/yarın konuyu yargıya taşımak için hazırlıklar yapıyorlarmış..
YARGI AŞAMASINDA,RAPORUN ÇOK SES GETİRMESİ BEKLENİYOR..

“İBRAHİM TOZLU RAPORU..” OLARAK BİLİNEN YAZILI METİNDE “ “İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLE SUÇLANMIŞ..” ANCAK,YARGIYA GİDEN TEK AİLE
KARDEMİR bünyesinde hazırlandığı öne sürülen ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın HÜSEYİN ÇAĞRI GÜLEÇ tarafından SUÇ DUYURUSU yapılan,Kamuoyu’nun “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” diye tanımladığı yazılı metin tartışılıyor.
O yazılı metin de KARDEMİR üzerinde ki İKİ HAKİM HİSSEDAR AİLENİN ağır biçimde suçlandığı Kamuoyu’na yansıyan bilgiler arasında yer tutuyor ve buna rağmen BİR AİLENİN olayı yargıya taşımasına anlam verilemiyor..!
Şimdi o yazılı metinde yer alan ve KARDEMİR ile ilişkileri Yönetim Kurulu tarafından kesilen,başka biçimde/şekilde KARDEMİR ile ilişkisi kalmamış bazı isimlerin de yargıya gitmek üzere olduklarına ilişkin bilgiler geliyor.
Doğrusu ya,BİZ KARABÜK’TE SONBAHAR/KIŞ HARARETLİ/HAREKETLİ GEÇECEK derken,bir yandan KARABÜKSPOR, öte yandan Kamuoyu tarafından “İBRAHİM TOZLU RAPORU..” olarak bilinen yazılı metinin olayını/olaylarını pek düşünmemiştik doğrusu..
O YAZILI METİNLER raflardan YARGININ ÖNÜNE İNİYOR galiba..

HEP SÖYLÜYORUZ YA ; SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE “VATANDAŞA KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK MESAFE ALIYOR..”
Hep söylüyoruz, hep yazıyoruz ya, Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE vatandaş ile nasıl iletişim kuracağını,vatandaşa nasıl yaklaşılacağını çok/çok iyi biliyor.
KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA,BÜYÜK MESAFE ALABİLİYOR..
Geçenlerde yine yazdık, CUMA GÜNLERİ değişik camilerde cemaate SİMİT/MASKE DAĞITTIRIYOR ve bu vatandaş üzerinde büyük etki yapıyor , çok olumlu etki yapıyor,dağıttırdığı simit ile gelenekselliği,maske ile sağlığı hatırlatıyor insanlara.
Şimdi de SALÇA MAKİNESİ sokmuş devreye.
Alınan SALÇA MAKİNESİ, Mahallelerde BAYANLARIN SALÇA YAPIMINI kolaylaştırmış,günlerce uğraşmalarına gerek kalmamış,yok ateşiydi,yok ayıklamasıydı falan gibi dertleri kalmamış bayanların.
Mahalle/mahalle dolaştırılıyormuş SALÇA MAKİNESİ
Bayanlar domateslerini getiriyor,SALÇALARINI ALIYORLARMIŞ..
Büyük kolaylık ve büyük bir masraf azalması.
SAFRANBOLU Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE vatandaşla çok kolay iletişim kurabiliyor,bakıyorsunuz ESNAFLARI dolaşıyor,bakıyorsunuz SALÇA YAPIMINI izliyor,bakıyorsunuz KIRSAL KESİM BAYANLARI İLE ÜRETİM YAPIYOR sürekli aksiyon halinde..
VATANDAŞA KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA CİDDİ MESAFELER ALIYOR.

KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETİ KARDÖKMAK “SİİRT KÜLÇE ÇİNKO FABRİKASI’NI KURUYOR..” KARABÜK YAŞAYANLARI İSE BÖYLE TESİSİN ÖNÜNÜ..!!
KARDEMİR Bağlı Şirketi KARDÖKMAK çok büyük ve çok ciddi işlere imza atıyor “ ANAHTAR TESLİMİ FABRİKALAR KURUYOR..” bu anlamda YURT DIŞINA DA açıldı KARDÖKMAK..
Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR Genel Müdürü Sayın NECDET UTKANLAR’DA sözünü etti ve “ KARDEMİR’İN BAĞLI ŞİRKETİ KARDÖKMAK ÇOK GENİŞ TEKNOLOJİK İMKANLARA SAHİP..” anlamında görüşler dile getirdi.
100 Ton tek parça döküm yapabiliyor KARDÖKMAK.
40 Ton pik döküm yapabiliyor..
Bu manada KARDÖKMAK örneğin SİİRT ÇİNKO FABRİKASI İnşaatını yapıyor, Karabük’te bazı çevrelerin önünü tıkadığı ÇİNKO Fabrikasının SİİRT İlinde ki yapımını Karabük’ün KARDÖKMAK Tesisleri yapıyor.
HAKKARİ’DEN gelecek ÇİNKO HAMMADDESİ burada işlenecek.
KARABÜKLÜLER ise ÇİNKO FABRİKASI’NIN önünü tıkadılar iyi mi..?
MARZİNC Tesisleri ÇİNKO HAMMADDESİ üretiyor,Karabük’te 80-100 kişi kurulacak ÇİNKO FABRİKASI’NIN en azından şimdilik önünü tıkadılar,ne yazık önünü tıkadılar..
Öyle olmadı mı..?

KARABÜKSPOR GELENDEN/GİDENDEN AVERAJ YİYOR VE BU TAKIMI, BU HALE GETİRENLER,BU TAKIMIN ALDIĞI “UTANILACAK SONUÇLAR..”
KARABÜKSPOR tam anlamı ile dibe vurdu ve gelenden/gidenden 3-4 yiyor,90 dakikayı öyle tamamlıyor, doğrusu bir Karabük yaşayanı olarak KARABÜKSPOR’UN aldığı sonuçlar hem üzüyor,hem de utandırıyor.
KOSKOCA KARABÜKSPOR, adeta, FUTBOLUN ŞAMAR OĞLANI OLDU.
Aynı ligde oynayan ekonomisi, enaz KARABÜKSPOR kadar kötü olan takımlar var,hiç değilse KARABÜKSPOR kadar kötü sonuçlar almıyorlar ve zaman/zaman galip bile geliyorlar.
Bilmiyoruz, KARABÜKSPOR Yönetimi bu sonuçlarda sıkılmıyorlar mı veya içeri de/dışarı da diğer takım Yöneticileri ile maç izlerken neler yaşayıp,neler hissediyorlar.
Evet futbol da SAHAYA TAKIM ÇIKARABİLMEK önemli bir şey sayılır,ancak,bu kadar da kötü sonuçların alınması başta mevcut Yöneticiler olmak üzere tüm Karabük yaşayanlarını üzüyordur herhalde..
Bunlar sahada yansıyanlar,bir de Yönetim bağlamında ki gelişmelerden söz edildiğin de “KULÜP ÜYELERİ SİLİNMİŞ,YENİ ÜYELER KAYDEDİLMİŞ veya BİR YÖNETİCİ YERİNE BAŞKA BİR İSİM İMZA ATMIŞ..” gibi hiç de hoş olmayan gelişmelerden söz ediliyor..
Bir zamanlar KARABÜK KENTİNİN gururu olan KARABÜKSPOR şimdi ne halde..?

AK PARTİ İL KONGRELERİ İÇİN HENÜZ TAKVİM BELİRLEMEDİ, BUNA RAĞMEN “ KARABÜK İL BAŞKANI OLMAYI DÜŞÜNEN İSİMLER” DUYULUYOR
AK Parti Genel Merkezi, henüz,İL KONGRELERİ hakkında bir takvim açıklamadı,bu bağlam da KARABÜK İL KONGRESİ için de bir tarih yok,ADAY OLMAYI DÜŞÜNEN isimler var,ancak,henüz tarih yok.
AK Parti yapılanması çok/çok ilginç biçimde gerçekleşiyor.
Örneğin GENEL MERKEZİN koyduğu kriterler var,Başkan olacak isimde bunlar aranıyor,AK Parti de “BEN İSTİYORUM..” anlayışı ,pek hoş karşılanmıyor ve “BİZ SENİ İSTİYOR ve TAYİN EDİYORUZ..” gibi özetlenebilecek bir sistem kurulmuş.
Bu bağlam da İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ gayet rahat görünüyor..
Ayrıca Sayın İSMAİL ALTINÖZ,AK Parti İlçe Başkanlığı,İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi Partinin her kademesinde çalışmış,hiçbir nokta da ve Siyaseten tökezleme yapmamış bir isim.
Mevcut İlçe Teşkilatları ile de en üst düzey de iyi ilişkileri olan bir isim.
O nedenle de yine/yeniden İL BAŞKAN ADAYI olmasına güçlü bakılıyor..
Haa ..! süreç içerisinde GENEL MERKEZ bırak derse o ayrı bir durum..
Ancak,en azından şu an için öyle bir ihtimal de yok,böyle bir ihtimal görünmüyor.

 

15 kişi görüş bildirdi

  1. Köylü

    Bu kadar başarılı (?????) bir il başkanı daha var mı ki Türkiye de. İl merkezi dahil nerdeyse tüm belediyeleri kaybetti. 3-0 olması gereken milletvekilliğini 2-1 yaptı. Tüm ilçe yönetimleri neredeyse değişti merkez ilçe değişti ammmmaa o değişmesin çok başarılı. Evet CHP için Vergili için çok başarılı. Hem vergili 3 dönemdir CHP ile ittifak yapıp başkan oluyor safrnboluyu CHP ye hediye ediyor hem de bie milletvekili CHP ye gidiyor. Daha ne istesinler değil mi sayın Gölbek, çok başarılı ama sizin için vergili için chp için çpk başarılı. Ama benim için AKPARTİ için değil.

  2. Karabük Bizim

    Bu hafta maçı izlemek nasip oldu. Birinci problem takım şehirde sahipsiz olduğu kadar sahadada sahipsiz. Takımımızın 2 net penaltısı verilmedi. Hakem rezaletti, galiba oda takımın sahipsizliğini duymuş bütün takdir haklarını Elazığ spor lehine kullandı. İkinci problem yönetimsel takım sadece Mehmet Yüksel in gayreti ile yürüyor. Zaten staddada tek başına oturuyor. Hiçkimse ile konuşmuyor. Üçüncü problem başkan futbol dan hiç anlamıyor. Bunu yerel tv ye maçtan sonra verdiği beyanatdanda anlıyoruz. Dördüncü sü iyi kötü takım kurulmuş sporcular ellerinden geleni yapıyorlar fakat saha kenarındaki teknik kadro da yetersiz, maçın 15. Dakikasında futbolcu bir bidon su içip vücudunu şişirmez. Buna dur diyecek teknik kadro yok. Beşinci problem şehir dinamikleri kulüp başkanı sigorta ve vergi problem inin çözüldüğünü küçük bir destek ile takıma tecrübeli 5 6 oyuncu alınıp en azından takım 2. Ligde tutulabilirdi olmadı. Takip ettiğimiz kadarıyla bulunduğumuz ligde transferi açamayan kulüp kalmadı bunun ayıbıda şehri yönetenlere gelsin

  3. Laga luga

    Mevcut baskan benden baska sahip cikan yok dedi.Birdaha baskanlik düşünmeyen Aytekin sen blöf yapiyisun ben adayım hadi birak dedi.Ankarali yuksel ne yapacagini sasirip bi hizla herkesi delegelikten atti.Böyle capsız bi adam 19 oyla kulubu yönetiyo işte.

  4. Anonim

    Ne tozluymuş arkadaş konuşmaktan başka bir iş yapmayıp dünyanın parasını alıp gitti bu fabrika da çakılı çivisi yoktur kardemir e de tozlu gibiler müstehaktır içerde ne tozlu tipler var ahhh Ahmet bey sadece konuşur,saçmalar ve usta azıyla iş yapar bura çalışmıyor bastım olmadı der inşaatçının peşi de gezer dünyanın parasını alır, emin olun spesifik işlerle uğraşan gerçek mühendisler inşaatçıyı evrakçıyı raporcuyu dikkate bile almıyor

  5. KBÜ Akademisyen

    Sayın Ahmet Bey KBÜ Burhannettin Hoca döneminden sonra herhangibir ilerleme yok geçen hafta Bilimsel açıdan ve eğitim seviyesi tez ve makale çalışması açısından üniversite sıralaması yayınlandı ilk sırlarda ODDÜ,Koç Yıldız Teknik Boğaziçi gibi unibersiteler varken Karabük Üniversitesi çok gerilerde kaldı. Burhanettin Hoca döneminde ilk 10 icersinde idik şuan yabancı ogrenci almada birinciyiz onun dışında bir başarı yok. Kaç senedir yeni Fakülte kuruldu mu? Hukuk Fakuktesi sözü verildi açıldı mi? Safranboluya Öğretmen yetiştiren Egitim Bilimleri Fakültesi açıldı mi? Eflaniye Ziraat veya Veterinerlik Fakultesi açıldı Mı? Bu fakultelerin altyapısı Burhanettin hoca döneminde hazırlanmış ti hersene Yök bir fakülte açıyordu son 5 senedir hangi fakülte açılması için uğraşıdı. Safranboluya olmayacak şekilde milletin gazını almak için Sanat Üniversitesi sözü verdiler zengin iş adamlarıda destek verdi YÖK kanuna göre ilçede Universite kuramazsın şartları var. Eflani Meslek Yüksekoulu Yenice Eskipazar Ovacık Organize içersinde yer alan TOBB Meslek Yüksek Okulu ne oldu? Bayır Mahlle Dış hekimliği binası ne oldu? TEKNO KENTTE NE BILIMSEL ÇALIŞMA YAPILDI Mı? Üniversiteye her yıl bir iş adamı Kardemir sosyal Proje olarak okul yapılıyordu şimdi neden yapılmıyor? Bir Karabüklu hoca akademisyen güvenlik personeli varmı? Güvenlik ve temizlikte bile Karabük dışı personel Konya Aksarsy vb. Karabük evlatlarına sahip çıkıyor mu ? Nerde uçak pisti üniversitenin üstüne yapılacaktı? Ne oldu? Karabük spora sahip çıkmayan Karabüklu siyasiler ve halk Karabük Üniversitesi sahip çıkmayarak bu hale getirdi. Karabük te bir sürü işsiz genç var üniversite mezunu neden sürekli Konyadan akademik ve idari personel sayısı neden fazla bulunayan hint kumaşı Konya Karabük de yada diğer illerde hiç mi egitimli kişiler yok? KBÜ eski haline getirmek için acil Rektör ve ekibinin görevden alınması şart KBÜ eski günlerine geri getirmeliyiz. Siyasiler uyumasın Pamukkale Universitesi görevden alındı Karabüklu yönetici ve idareciler gelsin biraz da

  6. Bir Yeniceli

    Doğalgaz bizim de hakkımız gurubundan” Cumhur İttifakına çağrı :
    “DOĞALGAZ KONUSUNDA BİRAZ GAYRET GÖSTERİNİZ”
    SEÇİMLER öncesinde söz verilen doğalgaz konusunda bölgemiz siyasetçilerinden hiçbir ses çıkmayışı yurttaşların tepkilerine neden oluyor. 2018 genel seçimleri ve 2019 yerel seçimlerinde bol sol söz verilen bu konuda özellikle Cumhur İttifakından ses çıkmıyor.
    Bilindiği gibi, bölgemizde yönetimlerin çoğunda Cumhur İttifakına bağlı isimler işbaşında bulunuyor. Bölgenin üç milletvekilinden, ikisi AKP’de. Bölgenin dört belediye başkanlığı da MHP’de.
    Yerel seçimler sonrasında, Belediye Başkanı Zeki Çaylı, verdiği bir demeçte” Vaatlerin takipçisi olacağız” demişti. Çaylı’nın demecinde takip edilecek konular arasında doğalgaz da bulunuyor.
    Uyum içinde oldukları görülen hükümet ortaklarının bu konuda seslerini çıkarmayışları manidar bulunuyor. Önceki dönem milletvekilleri de bu konuda söz vererek, sorunun çözüleceğine ilişkin beyanlarda bulunmuşlardı.
    Bir ara TBMM’de gündem dışı bir konuşma yapan CHP Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, doğalgaz konusunu dile getirmişti. CHP’li Aksoy da bu konuda anlaşılmaz bir suskunluk içinde.
    İlçe bazında ise, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi ile ortağı MHP’nin ilçe temsilcileri konuyla ilgili aydınlatıcı bir açıklama yapmaktan imtina ediyorlar.
    Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın da bu konuda yüksek sesle bir açıklama yapmaması manidar bulunuyor. Yeniceliler, Belediye Başkanını bu konuda daha aktif olmaya davet ediyorlar.

  7. Gönderen

    Sanırım 20 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz verilmeye başlandı. Yenice’nin belediye nüfusu 9 bin küsur. Yortan ile beraber 11 bin civarında. Yenice’ye dokuz, on bin civarında nüfus daha taşınırsa doğalgaz getirilecek ilçeler listesine girebilir. Kastamonu Taşköprü’nün nüfusu da 16 bin 17 bin civarlarındaydı. İlçe merkezine dört, beş bin nüfus taşıdılar doğalgaz listesine girdiler. Doğalgaz geldikten sonra nüfus yine 16 bin civarına düştü. Yenice’nin işi Taşköprü’den zor. 10 bin civarında nüfusu taşımak zorundalar….

  8. Ekonomist

    Karabük ekonomi düzenini tekrar gözden geçirmeli, dünyanın yaşadığı bu salgın süreci tüm dengeleri değiştirdi. Bir dönem kapanma yada enerji var olduğu sürece durma yoluna girdi. Yeni dijital çağdaki bir çok kolaylığı ve zaman tasarrufunu ortaya çıkardı. İnsanlar bir çok işini alış verişini sözleşmesini akıllı telefonlar ile bu dijital iletişim ortamından severek yapıyor artık. Bu hizmeti düzeni kimse kapatamaz. Şirketler hızla dijitalleşme süreçlerini tamamlamaya çalışıyor. Sektörler örneğin konut; evlerini balkonlu bahçeli, çalışma, odası çocuklar için ders odası v.b projeler ile pazara girmeye hazırlanıyor. Eskişehir İli büyük bir bölümü üniversite öğrencisine bağlı ekonomi düzeni vardı şuan en büyük durgunluğunu yaşıyor.
    Karabük ekonomi düzeni için çok hızlı ve iyi kararlar alıp, yeni dönem için alt yapı hazırlıklarını oluşturmalı sorumluların kurumların iş adamlarının birlikte hareketiyle..
    *Yüz yüze eğitim olan bölümleri açmalı var olanı geliştirmeli
    *Karabük merkezi yapılaşmasını çevresel görünümünü, Belediye ve Kardemir de sorumluluklarını yerine getirerek ele almalı acil gözden geçirmeli
    *Karabük merkezinde araç ve soğanlı çay derelerini görsel olarak düzenleyerek burada turizm ekonomisi geçişlerde bir uğrama yeri olarak planlamalı
    *İsmetpaşa organizeye elektrikli otomotiv araç gereç fabrikalarını çekmek için uğraşılmalı, yerel imkanlar ile teşvikler verilmeli.. Karabüklü İş adamları hatta bir otomotiv fabrikası yada elektrikli iş makinesi traktör v.b yatırımlar düşünmeli…

    Volkswagen otomobil markası bir hedefler koydu bir kaç yıla dünyada elektirikli otomobil pazarında 1 sırada olmak dünyanın farklı ülkelerine şimdilik 3 tane fabrika kurmaya başladı. Biz daha 5 babayiğitle kurmaya başladığımız 1 modelde yılda 170 bin üreteceğiz, bu şirket ise herkese meydan okuyor teslaya ve tüm markalara.
    Ekonomi kurmak sistemi ve birlikte hareket etmeyi kararlılığı hedefler gerektirir. Para kazanmak faydası başka dır fakat böyle bir sistemi kurmak ve bunda başka faydalar ve hazlar vardır binlerce insana iş ve yaşam refahı sağlama hazı ülkenin ekonomisine katkı sağlama hazı… O yüzden büyük resme bakılmalı şehri ve buradaki insanları düşünecekseniz… He şirketini düşünen zaten eski kafayla devam ederse yeni düzende yok olur..

  9. Safranbolu Belediyesi Başkanı

    Ahmet bey Safranbolu belediye hizmetlerini yazmışsınız, sosyal medyadan da takip ediliyor zaten, Safranbolu belediyesi otobüsleri yeniledi, ekonomik, çevresel ve sosyal hizmetlere önem veriyor bu hizmetleri yapıyor.
    Bir çok bürokrat iş adamları Karabük’te iş zamanını geçirip Safranbolu’da oturuyor, artık göçler hızlanır oradaki hizmetler bakımından… Elif hanım Karabük’te yaşayıp da ekonomik gücü bakımından Safranbolu’da oturma durumu olmayan insanlar için Safranbolu dolmuşları kalitesini ve araçlarını yenilemeleri için bir çalışma yapabilirler mi? Zaten Karabük’te Kardemir bizi yeterince dumanlıyor, Çarşı merkezinde curuf tozu ile tozluyor. Yada Safranbolu Belediyesi otobüs seferlerini her saat ve yarım saatte olmak üzere tekrar düzenleyebilirler mi ?

  10. Bir Yeniceli

    Eskipazar’ın nüfusu 7 bin. Doğalgaz kullanıyor. Böyle bir çok örneği var. Kaldı ki, Yenice’ye söz verildi. Yeniceli, verilen sölerin yerine göterilmesini istiyor. Duyarsılıktanyakınıyon.

  11. Gönderen

    Doğalgaz hattı Güzergahı üzerinde olan yani yapımı kolay olan ilçelere de nüfusu az olsa da veriliyor. Karabük’e gelen doğalgaz hattı tam nereden geçiyor bilmiyorum ama herhalde Eskipazar yakınlarından geçiyordur. Yada İsmetpaşa İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bahanesi ile verilmiş olabilir. Sanayi bölgelerine de doğalgaz veriyorlar. Mesala Kastamonu’da 2500 civarında nüfusu olan Seydiler’e de doğalgaz verildi. Onların şansı Seydiler yakınlarına kurulan Organize Sanyi Bölgesi’ydi. Oraya kurulan OSB’ye de doğalgaz hattı, yakınlarındaki Kastamonu Orgganize Sanayi Bölgesi’nden uzatıldı. Hat oraya kadar gitmişken yakındaki 5500 civarında nüfusu olan Devrekani’ye de doğalgaz verdiler. Sanırım Çankırı’da da güzergah üzerindeki bazı ilçelere doğalgaz verdiler. Yenice güzergah üzerinde değil. OSB de yok. İnşaat açısından arazi de çetin.

  12. Tekstil Kentler...

    Sanayi ve Teknoloji bakanı ,bugün yaptığı açıklamada doğu ve güney doğu anadalu bölgesinin tamamında “TEKSTİL KENT”projelerini hayata geçirdiklerini söyledi…Karabük’ümüzün de böylesine bir teşvik proğramını çoktan hakettiğini düşünüyorum…Siyaset bunun için var olmalı..İş bilenin kılıç kuşananın….

  13. Londra dizel araçlara yapılan uygulamayı Safranbolu Belediyesi de yaparsa çok şık olur elif hanımda dünyada gündem olur

    Londra dizel araçlara yapılan uygulamayı Safranbolu Belediyesi de yaparsa çok şık olur elif hanımda dünyada gündem olur. E nede olsa dünya kenti…
    Londra da dizel araçlar ile şehir merkezine girmek 15 pound bedeli varmış türk lirasına çevirirsek 153,67 kuruşş. Eee elin gavurunun siyasi sorumluları ve idare yönetim sorumluları vatandaşın sağlığını düşünüyor adaleti de adalet, atlet değil kim ne kadar kirletiyor ve zarar veriyorsa ondan daha fazla alıyor… Bizde de yabancı markalarla 2000 motor dizel araçlara binerler çok komik durumdayız.. Para her şey Bu otomobiller ile zevkleri ve kullanım nedenlerine göre masum insanlara, hayvanlara, bitkilere zarar verenlerden insan olarak hakkımız alırız… elbette bir mahşerde. sorumlulardan da…

  14. Safranbolulu

    Elif hanım o kadar basarılı ki, belediyede çalisanlar kendisine ayak uyduramayınca gaziantepten adam getirdi.Gerci partiliymis adam hakkını yemiyelim. Ha birde zabıta müdürü bulamiyolarmıs onu da disardan getirsin. Ahh Elif hanım. Secilir secilmez bir avukatla eskisehirliyi baslattiydi demek avukat becerememiş isleri. Nasil da pazarladiydi kendini.
    Ne derler olmadıdigin bir oģlu olmuş …..

  15. KARABUK

    Karabükte bu kadar işi kim yapacak arkadaş saymış,yok şu yapılırsa şöyle olur bu yapılırsa böyle olur.Karabükten hiçbir şey olmaz, Karabük devamlı geriye gidiyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.