Her Telden (8 Kasım 2019)

Her Telden (8 Kasım 2019)

Yayın: 07.11.2019 19:45
Paylaş:
A+ A-

SAYIN ALİ BABACAN VE SAYIN AHMET DAVUTOĞLU’NUN KURACAKLARI SİYASİ PARTİ VE KARABÜK ÖRGÜTLENMELERİ ÜZERİNE MERAKLAR…
AK Parti Eski Genel Başkanlarından,Eski Başbakanlardan Prof.Dr.Sayın AHMET DAVUTOĞLU,yeni bir SİYASİ PARTİ kuracağını açıkladı ve bunun için girişimlerini sürdürüyor..
Yine AK Partili eski Bakanlardan Sayın ALİ BABACAN’IN DA yeni bir Parti kuracağına ilişkin çalışmalar yaptığı belirtiliyor,bu çalışmaların önümüzde ki süreçte Resmiyet Kazanacağına da vurgu yapılıyor.
Peki KARABÜK’TE NASIL BİR ÖRGÜTLENME OLUR..?
Geçtiğimiz gün,bu konuda bazı kardeşler ile görüştük,görüştüğümüz isimler,ya AK Parti sempatizanıydı veya AK Parti içerisinde aktif Siyaset yapmış kişilerdi.
Baktık AK Parti noktasında hayli karamsarlar..
AK Parti’nin ciddi yanlışlar yaptığına işaret ediyorlar.
Ancak,hiç birisi de Sayın AHMET DAVUTOĞLU veya Sayın ALİ BABACAN noktasında “BUNLARDAN BİRİSİ TUTAR,GEREKİRSE,BU KADROLAR İÇERİSİNDE GÖREV ALIRIZ..” gibi bir yaklaşım göstermediler.
Olayın bu tarafı hayli enteresan..
Örneğin bir kardeş “BANA BİR ÖNERİ GELDİ,KABUL ETMEDİM..” dedi.
AK Parti noktasında hayli karamsar ifadeler kullanıyorlar..
Ancak “O PARTİLERDEN BİRİSİNE GİDERİM..” gibi yaklaşımları yok..

PİYASALARIN DURUMU GİTTİKÇE DARALIYOR VE ESNAF ADETA KAN AĞLIYOR,SİFTAH YAPMADAN İŞYERİ KAPATANLAR,DEVREN SATANLAR..!!
Bazı çevreler ÜLKEMİZDE RESESYON VAR falan diyorlar,bunun anlamı ekonomik durgunlukmuş,RESESYON veya EKONOMİK DURGUNLUK,adı ne olursa olsun,CAN YAKICI BOYUTLARA geldi olay.
Özellikle ESNAFIN CANI,GERÇEKTEN YANIYOR..
Piyasaları bir gezin,işyerlerine uğrayın “ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN,İŞLER FENA DEĞİL..” diyebilecek tek insan göstermeniz,tek işyeri sahibi göstermeniz mümkün değil..
ÖZELLİKLE 2020 YILINDA BİRÇOK VERGİNİN ARTIŞI SÖZ KONUSU..
Bunun tetikleyeceği yepyeni gelişmelerle esnafın hayatı tam anlamı ile çekilmez hale gelecek yolunda ciddi bir beklenti hüküm sürüyor,sonuç ne olacak yaşarsak birlikte göreceğiz demektir.
ENFLASYON YÜZDE 8.55 ÇIKMIŞ..!!
TÜİK tarafından açıklanan bu rakamlara NE SATANLAR inanıyor,ne ALANLAR inanıyor ve insanların en önemli unsuru olan GÜVEN DUYGULARI çok ama çok büyük yara alıyor,darbe alıyor.
İsteyen şöyle bir gezer piyasaları..
Ya BOŞ DÜKKANLAR veya SATILIK İŞYERİ levhaları o kadar bol ki..
Allah geleceğimizi kolay etsin..!!

KARDEMİR,BELİRLİ BİR SÜRE İÇERİSİNDE “ÖZEL HADDANELERE 300-350 BİN TON CİVARINDA,DAHA FAZLA KÜTÜK VEREBİLECEK..” İSTİHDAM..
KARDEMİR 4.Kasım günü 4.SÜREKLİ DÖKÜM MAKİNESİ’Nİ devreye aldı ve bu tören sırasında Sayın KAMİL GÜLEÇ ile Sayın ÖMER FARUK ÖZ çok önemli bilgiler verdiler.
KARDEMİR ,ÖZEL HADDANELERE VERDİĞİ KÜTÜK DEMİRİ miktarını arttıracak,bu tesisin devreye girmesi,yıllık üretim kapasitesinin 3.5 milyon tonlara çıkması,KARDEMİR’İN katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi ile İNŞAAT DEMİRİ ağırlıklı çalışan haddelere verilecek KÜTÜK DEMİR miktarı artacak.
Sayın KAMİL GÜLEÇ ve Sayın ÖMER FARUK ÖZ bunları söylediler.
Eğer,dış haddanelere verilen KÜTÜK DEMİR miktarı arttırılırsa,Karabük açısından yeni bir İSTİHDAM KAYNAĞI devreye girecek demektir,bu haddaneler yeni işçi alacaklar demektir.
Şu an itibarı ile ÖZEL HADDANELERDE 2500 civarında işçi çalışıyor..
KÜTÜK oranı artarsa,Haddaneler yeni işçi alımı da yaparlar kuşkusuz.
KARDEMİR yeni yatırımlarla,hem katma değeri fazla ürün çeşitlemesine gidiyor,hem de dış haddanele verilen KÜTÜK DEMİRİN arttırılması ile Karabük’e yeni istihdam alanlarının açılmasını temin ediyor..
O nedenle Karabük’ün “OLMAZSA OLMASI KARDEMİR…”
Öyle değil mi..?

MÜSİAD KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SAYIN AHMET NUR “TÜRK EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ İÇİN TEMASLARIMIZ DEVAM EDİYOR,ANCAAAK..”
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ile bir sohbetimiz oldu ve “TÜRK EXİMBANK KARABÜK ŞUBESİ KURULMASI İÇİN SÜREKLİ GÜNDEM YAPIYORSUN..” dedi.
Kendilerinin de ciddi girişimleri olmuş.
Sayın AHMET NUR bize bilgi verirken “BİLİYORSUNUZ,MÜSİAD ESKİ GENEL BAŞKANI Sayın NAİL OLPAK,DEİK GENEL BAŞKANI OLDU.AYNI ZAMANDA TÜRK EXİMBANK YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAKTA GÖREV YAPIYOR…” dedi.
Sayın AHMET NUR,Karabük’e Türk EXİMBANK Şubesi için Sayın NAİL OLPAK ile görüşmeler yapmış ve bu görüşmeler sırasında “ ŞUBE KURULMASI İÇİN,YILLIK 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT SINIRI OLDUĞU..” söylenmiş kendisine.
KARABÜK BU RAKAMI YAKALAYAMIYOR HENÜZ.
Zira birçok nedenle KARABÜK İHRACATINI,BAŞTA İSTANBUL OLMAK üzere,başka,değişik İllerden yapıyor ve rakam o yüzden 1 milyar doları ,en azından,şu an için bulmuyor..
Sayın AHMET NUR’DA,Sayın OLPAK’A bunları anlatmış..
Türk EXİMBANK Karabük gündemine girdi ve herkes Kurulması için çabalıyor.

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ “ARTIK ŞIK BİÇİMDE DİZAYN EDİLEN MECLİS SALONUNDA TOPLANACAK..” VE BELEDİYE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR
Karabük Belediye Meclisi,uzunca bir süredir,Karabük Belediyesi NİKAH SALONU’NDA toplanıyordu ve Meclis Üyeleri “BİR MECLİS TOPLANTISI ORTAMINDAN ÇOK..” nikah töreni izlemeye gelmiş konuklar gibi,aynı sıraya oturuyorlardı.
Şimdi şık bir MECLİS SALONU YAPILDI..
Karabük Belediye Meclis Toplantıları yeni düzenlenen ve Karabük Belediyesi’nin 1.katında ki bu salonda yapılacak,Meclis Üyeleri kendi sıralarında oturacaklar ve en azından ellerindeki evrakları koyabilecekleri yerleri olacak.
BU ŞIK MEKANIN DÜZENLENMESİ ÇOK/ÇO İYİ OLDU..
O nedenledir ki,Belediye Meclis Üyeleri Başkan Sayın RAFET VERGİLİ’YE teşekkür ettiler ve doğrusunu isterseniz,Meclisin bu teşekkürü de güzel bir jest oldu,güzel bir tavır oldu.
Dileriz yeni mekan,yeni fikirler,yeni görüşler getirecektir.
Ayrıca getirmelidir de…

MARZİNÇ HEYETİ,GEÇTİĞİMİZ HAFTA İNGİLTERE’YE GİDEREK,ÜRETTİĞİ ÇİNKO HAMMADDESİNİN İHRACI İÇİN,İLGİLİ PİYASALARLA GÖRÜŞTÜ..
Birkaç kez daha yazdık,hatırlarsınız,MARZİNÇ Karabük Tesislerinde ÇİNKO HAMMADDESİ ÜRETİLİYOR ve bu dış Ülkelere ihraç ediliyor,satılıyor ve geçtiğimiz hafta bir MARZİNÇ Heyeti İngiltere’ye giderek piyasaların durumuna baktılar.
MARZİNÇ Yönetim Kurulu’ndan Sayın AYHAN İLERİ,Sayın HALUK ÖZCAN ile MARZİNÇ Genel Müdürü Sayın METİN ALTAN VE Satın Alma Müdürü Sayın ALİ YAYAN ,ilgili piyasalara ve bu piyasalarda ki fiyatlara baktılar,görüşmeler yaptılar..
BİR KEZ DAHA HATIRLATALIM..
MARZİNÇ Tesisleri eğer kapasite artırımı yapabilseydi,ürettiği çinko hammaddesi çok daha artacaktı ve bu HAMMADDE kurulacak ÇİNKO FABRİKASI’NDA işlenecekti.
Binlerce insan,buradan aş,iş,ekmek kazanacaktı..
Olmadı,halen Mahkemesi devam eden bir karar aldı ilgili Bakanlık ve kapasite artırımını durdurdu,şimdi mahkemesi sürüyor,bu arada da MARZİNÇ ürettiği hammaddeyi Avrupa Ülkelerine pazarlamaya devam edecek.
Karabük,ne yazık ki,kurulacak ÇİNKO FABRİKASI’NI en azından kaçırdı veya ilerleyen sürece yaydı ve bu arada alınan önlemlerle MARZİNÇ’İN kirlilik noktasına en küçük bir olumsuz etkisi olmadığına ilişkin çok yoğun görüşler de gelmeye devam ediyor..
MARZİNÇ Karabük’ün ihracatçı bir Firması olmaya devam ediyor.

“KREDİ YURTLAR KURUMU,ESENTEPE GİRİŞİNDE Kİ,ESKİDEN KONUT OLAN YURTLARI BOŞALTIP,ÖĞRENCİLERİ SOĞUKSU’YA TAŞISIN..”GÖRÜŞÜ
Çok önemsediğimiz Siyasi kimliği de olan bir Kardeşimiz “ABİ ESENTEPE GİRİŞİNDE ÖĞRENCİ YURTLARI VAR.BURALAR ESKİDEN KONUTTU VE KREDİ YURTLAR KURUMU,BURALARI BOŞALTSIN,ÖĞRENCİLERİ SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ TOKİ BİNASINA TAŞISIN..” dedi.
Daha sonra da “ORALAR ESKİDEN KONUTTU,KYK SATIN ALDI ÖĞRENCİ YURDUNA ÇEVİRDİ.O BİNALAR TEKRAR KONUT OLSUN VE SATIN ALINAN PARANIN İKİ ÜÇ MİSLİNE İHALE İLE SATILABİLİR..” dedi.
Orada kalan öğrenciler SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ o 11 katlı binaya taşınsın gibi fikirler gündeme getirdi,bu bir fikirdir ve biz de bu fikri Kamuoyu ile paylaşıyoruz işte..
ÖTE YANDAN,BU BİNA KARABÜK GÜNDEMİNE GİRDİ..
Hemen herkes bir fikir üretiyor ve binanın kullanılmasını istiyor..
YENİ BİR İMZA KAMPANYASI BAŞLATILACAĞINA DA DİKKAT ÇEKİLİYOR..

7 kişi görüş bildirdi

  1. Belen Toki Aldatmacası

    1144 konutluk BELEN TOKİ konutlarına olan emeklilerin ilgisinin düşüklüğü ve Emekliler Cemiyeti başkanının suskunluğu gözlerden kaçmıyor…Adeta AKP’nin temsilcisi gibi seçimlerde boy gösteren Celal Bulut ,burada emeklilere ucuz konut yapılacağını bir müjde olarak her fırsatta dile getiriyordu….Durumun hiç de öyle olmadığı görüldü…220 Bin TL’ye emekli hangi parayla konut sahip olabilecek ???Bir de demez mi “Emekli kira öder gibi ev sahibi olacak”balonuyla seçim arenasının tavşan atleti olarak oradan oraya koşturuluyordu….54 Bin emekli için uçurulmuş bir balon olduğu ortada….
    Bu konutlar toki tarafından ne yazık ki paralı insanlar için haraç mezat satılacağı ortada….İnsanları hayalle avutmayın…Çık sen de ağa babaların gibi kandırıldım,pişmanım de…..Barozancı başı olma…

  2. emekli seçimini bekleyin

    Emekliler derneyinin seçimini kongresini bekleyin bu başkan gidecek emeklininde kendisininde iki yakasını biaraya getirecek bir aday seçimlere hazırlanıyo bekleyin biraz daha bekleyin biraz daha tahammül edin

  3. toki

    Bu toki meselesinde Celal Bulut ne sucu var be adam. Adam uğraştı etti. Toki en basında bu konutları yaparken emekli konutu diye basladı. Burda CElal Bulut’un görevi bitti. Fiyatları belirleyen Celal Bulut mu? Onun elinde mi? Bir de böyle düşünün.

  4. X

    Bu nasıl bir kriz anlayamadık.trafif sıkışık ,telefonlar son model, kapatan iflas eden esnaf yok, sokaklar insan trafiği altında. Herkes ağlıyor fakat zevkinden taviz veren Yok. insanlar aç duracak değil. Peki bu kriz kimde var birisi çıkıp anlatsın

  5. necdet

    başkan sagolsun konutları vaptırdı fiatınıdamı belirleyecek yapmayın beyler çareyi devlet bulacak siz başkan olsanız yapmayınmı diyecektiniz allah inşallah sizin gibilere nasip etmez

  6. KARABÜKLÜ

    HAMDOLSUN İŞLERİM İYİ , ÇORBA KAYNIYOR, AÇ DEĞİLİZ AÇIK DEĞİLİZ DİYEN ESNAF GÖRDÜM DİYEN BERİ GELSİN.ESNAF SÜREKLİ AĞLAR SAYIN GOLBEK , SÜREKLİ AĞLAR AMA ALTINDA SON MODEL ARABASI, EN GÜZEL SEMTTE DAİRESİ VARDIR, ÇOCUKLARINI ÖZEL OKULDA OKUTURLAR , BİR ÇOĞU ASGARİ ÜCRETLİ KADAR VERGİ DE VERMEZLER HATTA GELİRLERİNİ DÜŞÜK GÖSTERDİKLERİMDEN ÇOCUKLARI HAK ETMEDİKLERİ HALDE DEVLETTEN BURS ALIR.SEN BAKMA ONLARA ESNAFIN BÜYÜĞÜ DE KÜÇÜĞÜ DE AĞLAR.

  7. ALT ÇENELERE cevaptır..

    AKP’nin seçim bürosu gibi çalışan Emekliler derneği başkanı oy deposu olduğunun farkında olarak attığı her adımda iktidar çevrelerinin ateşine odun,değirmenine su taşımış,yaratılan algıyla emeklilerin oylarını bu çevrelere yönlendirerek yandaşlığın mirvanası olmuştur…Belen Toki konutları 2+1 ev fiyatları 220 bin TL olarak belirlenmiş olmasına rağmen piyasa ortamında bu paraya 2 adet aynı ev emsallerinden alınabilmektedir…..6 ayda bir memur katsayısında zam geldiğinde ev sahibi olmak öbür dünyanın cennetinde villa vaadine dönüşmüştür…İrem bağlarında TOKİ-Necdet manzaralı,HURİ’li konaklar….Ortaya konan bu eleştirilerin neresi yanlış?????Celal Bulut alt çenelerine soruyorum…Be MADAME !!!!!!!!!!!!!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.