Her Telden (8.Mart.2017)

Her Telden (8.Mart.2017)

Yayın: 07.03.2017 23:07 |Güncelleme: 08.03.2017 08:46
Paylaş:
A+ A-

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ’NÜN TRİBÜN LİDERLERİNDEN SEVGİLİ KARDEŞİM ÖZER ÖZÇETİN DÜN SABAH ACI BİR HABER VERDİ..
Çok eski bir Karabüklü olan,uzun yıllar bu Kentin havasını solumuş bulunan ve şu an itibarı ile İstanbul’da yaşamını sürdüren Sevgili ÖZER ÖZÇETİN Kardeşim,dün sabah mesaj atmış..
Sevgili ÖZER ÖZÇETİN Futbol ile çok yakından ilgili bir isim,BEŞİKTAŞ Kulübünün TRİBÜN LİDERLERİNDENDİR ve NİYAZİ OSMAN LEVENT vefat etti haberini yazmış.
Sevgili NİYAZİ OSMAN LEVENT çocukluk/gençlik arkadaşımızdı..
Karabüklüler,Karabük dışında bir/birlerine büyük ilgi gösteriyorlar ve Sevgili ÖZER ÖZÇETİN Kardeşim,bizim hep OSMAN diye hitap ettiğimiz Sevgili NİYAZİ OSMAN LEVENT’İN cenazesine Sayın YAŞAR KAPTAN ÇEBİ,Sayın TAYFUN ÇEBİ,Sayın NEZİH GÜLTEKİN,Sayın SİNAN BERBEROĞLU ve daha çok sayıda KARABÜKLÜNÜN katıldığını belirtmiş.
Bu hafta çok can bildiğimiz ikinci kaybımız.
Önce Sevgili ALİ KEMAL ERGÜVEN,sonra NİYAZİ OSMAN LEVENT..
Doktor METİN GÜNEŞ’İ ayrıca yazmamız gerek,cana yakın,sohbet ehli bir insandı Sevgili Doktorumuz ve geçirdiği mide ameliyatı ile tığ gibi olmuştu..
MEKANLARI CENNET OLSUN,BU GÜZEL İNSANLARIN..
NİYAZİ OSMAN LEVENT’İ DE kaybetmişiz ne yazık ki..
Mekanı/mekanları cennet olsun..

AKKAYA TERMAL TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULURSA,TERMAL SULAR SERA ISITMALARINDA KULLANILACAK..
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN gündeme getirdiği AKKAYA TERMAL TARIM ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı Karabük gündemine girdi.
Bir anda KARABÜK’ÜN KONUŞULAN KONUSU OLDU.
Konuya ilişkin Gazetemiz İnternet Sitesi’ne yorum gönderenler oluyor ve kimileri AKKAYA TERMAL SULARININ Tarımsal faaliyetlerde kullanılacağı gibi bir izlenime kapılmışlar.
TERMAL SULAR SERALARIN ISITMASINDA KULLANILACAK.
Yani tarımsal ürünlerin sulamasında kullanılmayacak.
Kurulması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi’nde parsel alarak SEBZE/MEYVE YETİŞTİRECEK olanların SERALARI TERMAL SULAR ile ısıtılacak ve ısıtma masraf minimuma düşürülecek.
Yoksa TERMAL SULAR,SULAMA İŞLEMİNDE KULLANILMAYACAK.
Yalnızca SERALARIN ISITILMASINDA kullanılacak..

KARABÜK’E HAVAALANI KAZANDIRILMASI,SAYIN ŞEFİK DİZDAR,SAYIN AHMET SOYKÖK VE İĞNE İLE KUYU KAZAR GİBİ ÇALIŞMALAR..
Karabük’e HAVAALANI kazandırılması için Sayın ŞEFİK DİZDAR unutulmaz bir çabanın,bir gayretin içinde oldu ve kendisine Sayın AHMET SOYKÖK müthiş destek vererek,yardımcı oldu.
HAVAALANI OLAYI BELİRLİ BİR NOKTAYA GELDİ ARTIK..
Ancak,gerçekten çok emek verilen bir süreç yaşandı..
Sayın ŞEFİK DİZDAR bu konunun gerçekleşmesi için kendi EKONOMİK KAYNAKLARINI kullanacağı sözünü verdi ve Havaalanı konusu bu yöntem devreye girince gerçekleşme aşamasına döndü.
HARCAMALARI Sayın ŞEFİK DİZDAR cebinden yapacak yani..
Uzun zamandır Sayın ŞEFİK DİZDAR ile Sayın AHMET SOYKÖK,Havaalanı için,adeta İĞNE İLE KUYU KAZARCASINA çalıştılar,çaba,emek harcadılar,sonuçta olayı belirli bir noktaya getirdiler..
Can alıcı vuruşu Sayın ŞEFİK DİZDAR YAPTI..
“ALT YAPI İÇİN YAPILACAK HARCAMALARI CEBİMDEN YAPACAĞIM..”
Sayın ŞEFİK DİZDAR bunu söyleyince,bu vaadi verince iş değişti..
Ve HAVAALANI olayı gerçekleşme aşamasına geldi..

GEÇTİĞİMİZ GÜN,KARDEMİR’İN 2010 YILINDA İŞ AKTİDİNİ FESİH ETTİĞİ SEVGİLİ SEZAİ KARADAĞ VE BİRKAÇ ARKADAŞI İLE SOHBET ..
Geçtiğimiz gün,2010 Yılı SENDİKAL MÜCADELE sırasında KARDEMİR’İN iş akdini fesih ettiği 307 işçiden birisi olan Sevgili Kardeşim SEZAİ KARADAĞ ile karşılaştık.
Yanında birkaç arkadaşı daha vardı.
Sevgili SEZAİ KARADAĞ ve yanında ki arkadaşları durakladılar,sonra yanımıza gelerek sohbete başladık,Sezai Kardeşim “ABİ GALİBA KARDEMİR İŞÇİ ALACAKMIŞ..” dedi.
Böyle yaygın bir söylenti var Karabük’te.
Bizde duyduğumuzu,ancak,kimseden bir bilgi almadığımızı söyledik,Karabük Kamuoyu’nda bu yönlü bir söylentiyi duyduğumuzu ,bunun ötesinde,bir bilgimiz olmadığını anlattık.
Sevgili Kardeşim SEZAİ KARADAĞ ve yanında ki arkadaşları sanıyoruz AK Parti İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR’I DA ziyaret etmişler ve kendilerine yardım edilmesini istemişler.
İstedikleri “2010 YILINDA İŞ AKDİ FESİH OLAN 307 İŞÇİDEN İSTEYENLERİ YENİDEN İŞE GERİ ALMALI..” yolunda odaklanıyor “KARDEMİR BİZİM İÇİMİZDEN İSTEYEN ARKADAŞLARI GERİ İŞE ALSIN..” diyorlar..
“ZATEN İŞE DÖNMEK İSTEYEN ÇOK AZ SAYIDA İNSAN OLUR.BÖYLECE BU SOSYAL YARAYI DA KAPATMIŞ OLURLAR..” gibi yaklaşımlar getirdiler..
Bize NE OLUR BUNU KAMUOYU İLE PAYLAŞIVER ABİ dediler..
Bu taleplerini yerine getiriyoruz,Kamuoyu ile taleplerini paylaştık.
Dileriz bu yaranın kapanması için bir adım atılır..

ESKİPAZAR İLÇESİ BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’Nİ GARANTİYE BİNDİRDİ,İKİNCİ VE TERMAL TARIM ORGANİZE İÇİN FİKRİ AŞAMA..
ESKİPAZAR İlçesi METAL ve METAL ÜRÜNLERİ İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olayını gerçekleşme aşamasına getirdi,henüz resmen gerçekleşmese bile,GERÇEK OLMA aşamasında büyük mesafe aldı..
ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR ÇEKECEKTİR BURASI.
Geçtiğimiz günlerde METAL ve METAL ÜRÜNLERİ İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tabelası asıldı ve demek ki yol yarılanmış,hatta artık RESMİYET KAZANMASI için son aşamaya gelmiş.
Şimdi gündem de ESKİPAZAR için İKİNCİ BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN fikri aşamasına geçildi,Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın TUNCAY ÖZCAN müthiş bir fikir getirdi gündeme.
“AKKAYA TERMAL TARIM İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULABİLİR..” dedi Sayın TUNCAY ÖZCAN ve bu fikir bir anda gündem oldu..
Gelen Yorumlara bakıyoruz..
KİMİ OLUR noktasında,KİMİLERİ OLMAZ noktasında..
Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN önerisi,gündeme taşıdığı TERMAL TARIM OSB ile AKKAYA TERMAL suları SERALARIN ISITMASI için kullanılacak ve bunun Dünya üzerinde çok örnekleri var.
ESKİPAZAR GELECEĞİNİ GARANTİYE ALMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR..

YENİCE İLÇESİ “AĞAÇ VE AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN CİDDİ MESAFELER ALDI..” VE YETERLİ ARAZİ SORUNU
AK Parti YENİCE İlçe Başkanı ile Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI tarafından gündeme getirilen ve çalışmaları büyük bir süratle devam ettirilen AĞAÇ ve AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ için ciddi gelişmelerin olduğu belirtiliyor..
YENİCE ARAZİ YAPISINDA SIKINTILAR OLDUĞU BİLİNİR…
O NEDENLE en geniş VE en uygun YERİN BULUNMASINA çalışılıyor,sanıyoruz Zonguldak istikametinde dere boyunda ki yerler değerlendirilecek.
Ve,en geniş alanın bulunmasına çalışılıyor..
Bu anlamda ORMAN ARAZİLERİ çıkıyormuş Yenice’nin karşısına ve işin içine ORMAN GİRİNCE,adeta,akan sular duruyor,bu arazilerin alınması gibi bir zorluk baş gösteriyor..
YENİCE BU İŞİ BAŞARACAKTIR MUTLAKA..
Bilindiği gibi YENİCE GELENEĞİNDE ORMAN ÜRÜNLERİ hep olmuştur,hep olacaktır,ORMAN ZENGİNİ bir İlçe YENİCE ve bu zenginliğini kendi İlçesinde kurulacak Tesislerde değerlendirmek istiyor YENİCELİLER..
Dileriz bu iş olacak,YENİCE BU İŞİ BAŞARACAK..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI AZALMAYACAK..” DEDİ İŞ BİTTİ..!!
Karabük Üniversitesi ile ilgili İnternet Sitemize Yorum gönderenler oluyor ve Üniversite bünyesinde ÖĞRENCİ AZALTILACAĞI yolunda bir dizi iddialar dile getiriliyor..
Bölümlerin kapatıldığına ilişkin görüşler veriliyor..
Öte yandan herkesin bildiği bir TOPRAK KAYMASI ve bununla ilgili önlemlerin geciktirildiği gibi iddialar da Kamuoyu’nda konuşuluyor görüşülüyor,yorumlar yapılıyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bu konulara cevaplar verdi,örneğin “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISININ AZALMAYACAĞINI 50 BİNİN ALTINA İNİLMEYECEĞİ..” gibi görüşler dile getirdi..
TOPRAK KAYMASI için alınacak önlemlerin mayıs-haziran ayı itibarı ile başlatılacağını dile getirdi Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ve bu konuda SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ hakkında da “BU SİYASETÇİLERİN ÇABASI İLE OLUR..” anlamında açıklamalarda yaptı.
Ayrıca “SİYASETÇİ BİZE YARDIMCI OLMUYOR..” anlamında sözleri de oldu Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT’IN,bu manada ki sözlere muhatap Siyaset Kurumundan bir cevap gelmedi..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI AZALACAK MI..?
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT “HAYIR AZALTILMAYACAK..” diyor..
“AZALTILACAK..” görüşünde olanların çıkış noktaları nedir..?

EFLANİ İLÇESİNDE “BAZI KÖYLER,EĞER,BU DEVİRDE SUYUMUZ YOK DİYE VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ’A ŞİKAYETTE BULUNUYORSA..!!”
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ,mükemmel bir uygulama yapıyor ve İlçelere giderek “VATANDAŞLARLA YÜZ/YÜZE GÖRÜŞÜYOR VATANDAŞIN DERDİNİ,İLGİLİ DAİRE MÜDÜRLERİ DE YANINDA OLMAK ŞARTI İLE,DİNLİYOR..”
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ geçtiğimiz hafta içinde EFLANİ İlçemizi ziyaret etti ve vatandaş toplantısında “BAZI KÖYLERİN SAKİNLERİ SUSUZLUK ÇEKTİKLERİ YOLUNDA YAKINMALAR..” dile getirdiler..
AK Parti Hükümetlerinin en güzel uygulamalarından birisi KÖYDES Projeleri için ayrılan ÇOK YÜKSEK ÖDENEKLERDİR ve bu ödenekler Karabük’e de verildi..
Eğer 2017 YILINDA,eğer HALEN BU DEVİRDE,bazı Köyler SUSUZLUK ÇEKTİKLERİNDEN YAKINIYORLARSA burada bir ilgisizlik mi aramak gerek,yoksa verimli çalışmamak mı aramak gerek.
AK Parti KÖYDES ÖDENEKLERİ adil mi kullanılmadı yoksa..
SUSUZLUK ÇEKEN KÖYLERİN VARLIĞI BUNU DÜŞÜNDÜRÜYOR..
Sanıyoruz,Vali Sayın MEHMET AKTAŞ bu konuya çok yakın ilgi gösterecek,SUSUZLUK ÇEKEN KÖYLERİN sorununu ÖNCELEYEREK hal yoluna koyacaktır..
İnsan bir şekilde YOL BULUR istediği yere ulaşır,YA SUSUZLUK..!!

BİZİM TOPLUMSAL YAPIMIZDA,ÇOK ARIZALI DURUMLAR YOK MU YANİ,GİDİN YOL KENARINDA LEVHALARA BİR BAKIN,YA ÇÖPLER
Doğrusunu isterseniz,etrafınıza dikkatlice bakınca,insanın BİZİM TOPLUMSAL YAPIMIZDA BİR ARIZA VAR galiba demek geçiyor içinizden,gerçekten bu geçiyor insanın içinden.
KARAYOLLARININ KENARLARINDA LEVHALAR VAR..
YÖN GÖSTERİYOR,MESAFE GÖSTERİYOR,tamamına yakını kurşunlanmış,SİLAH ATIŞ TALİMLERİ yapılmış ve delik/deşik,bunun bir izahı var mı sizce..
Yolda giderken bakın isterseniz..
Belediyi veya bir başka Kurum ÇÖP KOVASI koymuş,ama,ÇÖPLER ÇÖP KOVASINA değil,kovanın kenarına açığa atılıyor,sanki insanlar bunu bir özellik sanıyorlar..
TOPLUMSAL BİR ARIZALI DURUMUMUZ YOK MU SİZCE..?

4 kişi görüş bildirdi

  1. Özer Özçetin

    Abi Mekanı Cennet olsun Niyazi Abimizin
    yazdığın için teşekkür ederim

  2. Gönderen

    Belediye havuzdan iyi su parası kazıyor demek ki.
    Her hafta su değişiyorsa, ayda 400 – 500 ton su parası alıyor olmalı…

    Havuz kendi masrafını karşılıyor mu acaba?
    Bunun kimyasalı var,
    havalandırması, kliması, aydınlatması var,
    personel masrafları, bakım onarım masrafları var…

  3. Gönderen

    Aceleye geldi kontrol etmeden gönder tuşuna basıvermişim.
    400-500 ton yerine 800-1000 ton demem gerekirdi…….

    ….

  4. memleket

    Sayın GÖLBEK rektör öğrenci sayısının düşmiyeceğini söylemiş tamam pek ala ilçelerde bulunan MYO ların durumu nedir icler acısı 2016 —- 2017 AKADEMİK yılı için negibi çalışmalar yapmış acaba EFLANİ MYO ya bçlüm açılışı ile ilgili ne gibi çalışma yapmış hiç birşey ne açılan bölüm var nede bu yönde bir çalışma ilçeye gelip insanları umutlandırıp sonra günü kurtarıp geçmekle olmadığını sanıyorum 2016 —- 2017 AKADEMİK yılı başında neden bir planlama yapılmadı acaba o makam KARABÜK ümüzün göz nuru üniversitemizin en üst yönetim tepe noktası orası çözüm üretme noktası orası lütufda bulunma değil görev gereği görevini yapma yeri YAZIK OLUYOR YAZIK İNSANLARIN VE KOCA BİR İLÇENİN GELECEGİNİ KÖRERTMEYİN İNSANLARIN UMUTLARI İLE OYNANMAMALI siz duayen gazeteci olarak daha ne bilgiler biliyorsunuzdur ve ne bilgiler geliyordur size ve sizin şuan ey benim saf temiz memleket sevdalısı kardeşim dediğinizi duyar gibiyim ve bu konuda bir iki kelam da siz ediverinki KARABÜK deki İDARİ VE SİYASİ BÜYÜKLERİMİZİN DE GÖZÜ AÇILIVERSİN SAYGILARRRRRRRRRRRRRRR

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da dilenci kılığında hırsızlık yapan 3 şüpheli tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da cerrahi maske ve eldiven kullanarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yapan 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince, Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerinde hırsızlık yapan kişilerle ilgili çalışma yürütüldü.

Ekipler, cerrahi maske ve eldiven takarak dilenci kılığıyla girdikleri binalardan hırsızlık yaptıkları tespit edilen S.Y. (24), Ü.Y (17), E.K (15), B.Y. (26), B.V (20) ve P.A'yı (35) yakaladı.

Aralarında hırsızlık suçundan 30 ve daha fazla kaydı olanların da bulunduğu 4 kadın ile 2 çocuğun, ikametlerden 380 bin lira değerinde ziynet eşyası ile 3 bin dolar, 800 avro ve 36 bin 500 lira çaldıkları belirlendi.

Şüphelilerden S.Y. ile çocuklar Ü.Y. ve E.K, ifade sonrası serbest bırakıldı. Kadın şüpheliler B.Y, B.V. ve P.A. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.