Her Telden (8.Nisan.2019)

Her Telden (8.Nisan.2019)

Yayın: 07.04.2019 21:48 |Güncelleme: 08.04.2019 08:53
Paylaş:
A+ A-

“KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSİ..” KURULMASI AMACI İLE FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARININ BAŞLADIĞINA İLİŞKİN SEVİNDİRİCİ HABERLER GELİYOR
Karabük süratle yeni yatırımlar almak zorunda,Karabük ekonomisini mevcut yatırımlar uzun vade de ileriye götüremeyecek gibi görünüyor ve KARABÜK’E YENİ YATIRIMLAR gerekiyor..
YENİ İŞ ALANLARI AÇILMASI GEREKİYOR..
Bu anlamda,KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSİ kurulması amacı ile,çok ciddi fizibilite çalışmalarının yapıldığına ilişkin bilgiler geliyor ve ÇİNKO Ülke Sanayisinin çok büyük bir ihtiyacı.
Yıllık 300 bin ton çinko DIŞ ÜLKELERDEN geliyormuş..
Çinko hammaddesi olarak MARZİNÇ Üretiminden söz edenler var,MARZİNÇ Ürettiği hammaddeyi DIŞ ÜLKELERE satıyor,DIŞ ÜLKELERDEN ise ÇİNKO olarak yurda,çeşitli Firmalar ithal edip getiriyormuş.
KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSİ çok önemli elbet..
Yaptırılan fizibilite çalışmaları olumlu sonuçlanırsa Ülke içerisinden temin edilecek hammaddeler (ki özellikle HAKKARİ bu nokta da zengin yataklara sahip bir Kent olarak gösteriliyor..),MARZİNÇ üretimi KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSLERİNDE değerlendirilecek.
FİZİBİLİTE NOKTASINDA ÇALIŞMALAR OLDUĞUNDAN SÖZ EDİLİYOR..
Dileriz ve umarız ki,sonuçlar Karabük açısından olumlu çıkar..

MARZİNÇ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ “EN KÜÇÜK BİR ÇEVRESEL OLUMSUZLUĞUMUZ YOK.EN TEHLİKELİ OLAN BİLGİSİZCE SÖZLER EDİLMESİ..”
Geçtiğimiz akşam MARZİNÇ Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın AYHAN İLERİ,Sayın NECDET UTKANLAR,Sayın CENK AKTAN,Sayın HALUK ÖZCAN ve Genel Müdür Sayın METİN ALTAN ile oturduk,uzun/uzun sohbet ettik.
Aynı gün,gündüz saatlerinde Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,kendisine “ ÇEVREYİ KİRLETİYOR,BU MARZİNÇ’İ KAPATIN..” diyen genç bir Kardeşe,Sayın VERGİLİ gayet sakin biçimde “ÇEVREYE HİÇBİR OLUMSUZ ETKİSİ KALMADI.O İŞİ HALLETTİK..” anlamında bilgiler vermişti.
Ayrıca “ EĞER KAPATILMASI GEREKİYORSA BUNUN YETKİSİ BELEDİYE’DE DEĞİL.BAKANLIKTA/HÜKÜMETTE.MARZİNÇ ÇEVREYE HİÇBİR OLUMSUZ ETKİ YAPMADIĞI İÇİN,SÜRESİ DOLAN ÇALIŞMA RUHSATINI,BAKANLIK DAHA BİR AY ÖNCE YENİLEDİ..” anlamında bilgiler verdi Sayın VERGİLİ.
O akşam MARZİNÇ Yöneticileri ve Genel Müdürü’ne bunları sorduk.
“İSTEYEN GELİR,İSTEDİĞİ DENETLEMEYİ YAPAR.ÇEVREYE DUYARLILIK AÇISINDAN,HEM ÜLKENİN,İDDİALI SÖYLÜYORUZ,HEM DÜNYANIN ÖNDE GELEN SANAYİ TESİSİYİZ.KİMSE BİLGİSİZCE KONUŞMASIN,KİM NE BİLİYORSA GELSİN ANLATALIM..” yolunda bilgiler verdiler..
“ÖYLE BİR SU ARITMA TESİSİ KURULDU Kİ,KULLANDIĞIMIZ SU İÇİLEBİLECEK ÖLÇÜ DE ARITILIYOR.AYRICA BUNUNLA YETİNMEDİK SU ARITMA TESİSİ KURUYORUZ,YABANCI BİR FİRMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR..” anlamında ifadeler kullandılar..
“EN KÜÇÜK BİR ÇEVRE ZARARIMIZ YOK,OLMASI MÜMKÜN DEĞİL..” dediler.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “KARDEMİR,ÇEVRE YATIRIMLARI İÇİN BİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTUYOR,İZLİYORUZ.” DEDİ..
Geçtiğimiz akşam,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ederken,yanımıza gelen bir gençten söz etmiştim,bu genç MARZİNÇ noktasıda girdi,daha sonra KARDEMİR ÇEVREYİ KİRLETİYOR noktasına kadar geldi.
Sayın RAFET VERGİLİ sakin,kızmadan,sinirlenmeden,tane/tane anlatmaya çalıştı,anlattı ve sıra KARDEMİR’E geldiğinde ise “KARDEMİR YÖNETİMİNİ KARŞI EN CİDDİ DURUŞU BELEDİYE OLARAK BİZ SERGİLEDİK..” dedi.
Sayın VERGİLİ,konuşmasının satır aralarında ve Karabük tarihinde KARDEMİR’E karşı, kendileri kadar dik bir duruşu hiçbir makamın,hiçbir zaman sergilemediğini işaret ederek “BİZE ÇEVRE YATIRIMLARI İÇİN BİR TEMİN PROGRAMI VERDİLER.BU PROGRAM ÇERÇEVESİNDE BAZI YATIRIMLAR BİTTİ.”
Bunları söyledikten sonra “BİTMEYEN,DEVAM EDEN YATIRIMLARI DA,ÇOK YAKINDAN İZLİYORUZ..” dedi ve CURUF SAHASINI işaret ederek “BAKIN ORAYI GÜZEL BİR HALE GETİRDİLER,YİNE KAYABAŞI TARAFINDAN DÜZENLEMELER YAPTILAR/YAPIYORLAR..” gibi bilgiler verdi.
KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARININ BİR BÖLÜMÜ BİTİRİLMİŞ..
Bir bölümü de kısa süre içinde bitiriliyormuş.
Yanımıza gelen ve “GERÇİ BEN SİZE OY VERMEDİM..” diye söze başlayan o genç arkadaşa Sayın VERGİLİ sinirlenmeden,kızmadan,tane/tane anlattı,anlatmaya gayret etti ve “GEREK MARZİNÇ,GEREKSE KARDEMİR İLE ÇEVRE NOKTASINDA VERDİĞİM MÜCADELE OLUMLU SONUÇ VERDİ..” dedi.
KARDEMİR ÇEVRE YATIRIMLARINI MİLİM/MİLİM İZLEDİĞİNE İŞARET ETTİ.

“ABİ O ANKARA’DA OTURAN HER KİMSE,KİTABIN TAM ORTASINDAN SÖZ ETMİŞ,SİYASET KADAR BÜROKRATTA BEDEL ÖDEMELİ MUTLAKA..”
Dün AK Parti içinde çok önemli görevler üstlenmiş,şu an için biraz köşede duran ve hiçbir yere aday olmadığını söyleyen bir Kardeş ile sohbet ettik ve yazdıklarımızdan söz ettik.
“ABİ,ANKARA’DA KİMİNLE GÖRÜŞTÜN BİLMİYORUM.AMA,O İNSAN HER KİMSE ÖYLE DOĞRU SÖYLEMİŞ Kİ,SEÇİMLERDE YAŞANAN BAŞARISIZ BİR DURUM VARSA,BUNUN BEDELİNİ SİYASET YAPANLAR ÖDEMELİ,AMA,SİYASETİN GETİRDİĞİ BÜROKRATLARDA ÖDEMELİ MUTLAKA..” dedi.
Kendi başından geçen bir olayı,hem de yeminli/billahlı,anlattı.
Aktif Siyasetin içinde olduğu dönemde “BİR MÜDÜR YARDIMCISINA,BİR KONU İÇİN TALEPTE BULUNMUŞ..” çok masum,çok sıradan bir iş için istirhamda bulunmuş.
“O MÜDÜR YARDIMCISI BANA,BİLMEM NE VAKFI BAŞKANI’NIN BU TALEBİNDEN HABERİ VAR MI DİYE SORDU İYİ Mİ..?” şeklinde bilgiler verdi ve o işi olmamış, “ANKARA’DA BULUNAN O KARDEŞİMİZ ÖYLE GÜZEL BİR YERE TEMAS ETMİŞ Kİ..” görüşünü yineledi..
Galiba, bu ay sonuna kadar önemli gelişmeler olacak..!!

YENİCE’DE KALAN,ÇOK ESKİ BİR DOSTUMUZ “ Sayın COŞKUN GÜVEN’NİN KAYBETMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM,AMA,Sayın ÇAYLI’NIN HAKKIYDI..”
Dün YENİCE İlçemizde oturan,aslen de YENİCE’Lİ olan çok eski bir dostumuzla sohbet ettik,kendisi geçmiş yıllarda CHP’Lİ olarak bilinen ve çok önde gelen isimlerden birisidir.
Sözlerine “Sayın COŞKUN GÜVEN’İN KAYBETMESİNE ÇOK AMA ÇOK ÜZÜLDÜM..” dedi,sonra da “AMA Sayın ZEKİ ÇAYLI’NIN KAZANMAK HAKKIYDI.HİÇBİR RANT İŞİNE ADI KARIŞMADI,ÇOK İYİ HİZMETLERDE VERDİ..” dedi.
“BİZİMKİLER BU SEÇİMDE DARMADAĞIN OLDULAR..” diyerek sözü CHP’YE getirdi ve “Sayın SABRİ CEBECİK’İN ADAYLIĞI HATAYDI,PARTİYİ BİR ARADA TUTAMADILAR,AK PARTİ VE MHP BİN OYDAN FAZLA,CHP OYU ALDI..” gibi analizler yaptı.
“Sayın COŞKUN GÜVEN ÇOK KALİTELİ BİR İSİMDİR.KAYBETMESİNE HAKİKATEN ÇOK ÜZÜLDÜM.O TEŞKİLATLA,YİNEDE ÇOK İYİ OY ALDI..” gibi bir değerlendirme yaptı..
“YENİCE HİZMETE VE DÜRÜST ÇALIŞMAYA OY VERDİ…” dedi.

AFAD KARABÜK İL MÜDÜRÜ SAYIN GAZANFER ERBAY “ ALLAH KORUSUN,OLASI BİR DEPREME KARŞI,BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM..”
Geçtiğimiz günlerde,KARABÜK’ÜN DEPREM KUŞAĞINDA olmasına ilişkin bir/iki yazımız olmuştu ve bu yazılarımızda KARABÜK’ÜN DEPREME ne kadar hazırlıklı olduğunu falan ele almıştık.
TOPLANMA MERKEZLERİNDEN SÖZ ETMİŞTİK.
Karabük AFAD Müdürü Sayın GAZANFER ERBAY aradı o süreçte ve geniş bilgiler verdi,Karabük’ün ÇERKEŞ-GEREDE FAY HATTINA kuş uçuşu 30 kilometre mesafede olduğunu anlattı.
“AFAD İL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK HAZIRLIKLARIMIZ VAR..” dedi.
Sayın GAZANFER ERBAY bu hazırlıklar bağlamında ve özellikle OLASI BİR DEPREM SIRASINDA TOPLANMA MERKEZİ olarak belirlenmiş olan yerlerin İNTERNET Sitesinde yer aldığından söz etti.
Sayın GAZANFER ERBAY ve mesai arkadaşları işlerini iyi yapan bir kadro olarak bilinir ve öyledir de,Karabük’ün olası bir depreme karşı bütün hazırlıklarının olduğunu belirtmesi içimizi rahatlattı doğrusu.
Bakın sık/sık,irili,ufaklı deprem olmaya başladı Ülkemizde.
ÇERKEŞ-GEREDE FAY HATTI EN SON ŞUBAT 1944 YILINDA HAREKETLENMİŞ ve aradan geçen onca zamandır enerji biriktiriyor elbet ve ne zaman,ne olacağını kestirmek oldukça güç.
HAZIRLIKLI OLMAK ELBET EN İYİSİ,EN GÜZELİ.
AFAD Müdürü Sayın ERBAY “BİZİM BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM..” diyor.

İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ NE DURUMDA VE KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSLERİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR..
2017 ve 2018 KARABÜK GÜNDEMİNİ hatırlayanlarınız vardır mutlaka ve hepimiz İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ olayı ile yatıyor,o olay ile kalkıyorduk.
ÖYLE DEĞİL MİYDİ..?
Bu konu üzerinde Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın TUNCAY ÖZCAN,Sayın SEDAT NAMAL başta olmak üzere,çırpınan,emek sarf eden,koşturan insanlar vardı..
Şimdi tamamen gündemden düştü ..
İSMETPAŞA METAL İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Müdürü Sayın EMİN DEMİR çalışıyor,olayı ileri aşamalara taşıyabilmek amacı ile çok ciddi çabalar harcıyor,o nokta da bir sıkıntı yok.
ESAS SIKINTI,GENEL EKONOMİK DURUMDAN..
Bu arada MARZİNÇ Üretimi Çinko hammaddesinin YURT DIŞINA SATILMAYIP,Ülkemizde işlenmesi düşünülüyor ve bunun İÇİN KARABÜK ÇİNKO ÜRETİM TESİSLERİ kurulmasına ilişkin düşünceler var.
MARZİNÇ üretimi çinko hammaddesinin işlenmesi, Ülkenin yıllık 300 bin ton civarında İTHAL ETTİĞİ çinkonun yurt içinde üretilmesi ciddi bir düşünce.
KARABÜK,KENDİSİNİ BUNLARA HAZIRLASA,DAHA İYİ OLMAZ MI SİZCE..?

EFLANİ ZİRAAT ODASI VE TARIM KREDİ KOOPERATİF BAŞKANI SAYIN MEHMET KARADENİZ “ÜLKEMİZİ VE İLÇEMİZİ ÜRETİM ATAĞA KALDIRIR..”
Eflani Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Odası Başkanı Sayın MEHMET KARADENİZ,bu gibi Sivil Toplum Kuruluşlarına örnek olacak çalışmalar yapıyor.
Bu çalışmalarında Eflani Kaymakamlığı,Eflani Belediye Başkanı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL,Karabük Valiliği ve Karabük Tarım İl Müdürlüğü büyük destekler veriyor..
ÜRETİME TEŞVİK,BÜYÜK DESTEKLER GÖRÜYOR,DEMEK Kİ..
Bakın ilk olarak SİYEZ BUĞDAYI ekiminden başladı Sayın MEHMET KARADENİZ ve Yönetiminde ki arkadaşları,SİYEZ BUĞDAYI olayından büyük verim aldılar.
EFLANİ EKONOMİSİNE 3-4 MİLYON LİRALIK EK GİRDİ SAĞLANACAK.
Şimdi gündemlerinde MANDA ÜRETİMİNİ,HİNDİ ÜRETİMİNİ teşvik var,bunun için Karabük Tarım İl Müdürü Sayın ÇETİN AYVALIK ve mesai arkadaşları büyük destek veriyor,yol gösteriyor,adeta,önlerini açıyor.
Sayın MEHMET KARADENİZ çok ciddi çalışmalar yapıyor ve “HEM ÜLKEMİZİ,HEM EFLANİ’MİZİ ATAĞA KALDIRACAK OLAN ÜRETİM YAPMAK..” diyerek MANDA ve HİNDİ ÜRETİM Projelerine destek arıyor..
KARABÜK VALİLİĞİ,KARABÜK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ destek veriyor,EFLANİ Kaymakamlığı ve EFLANİ Belediye Başkanı Sayın İBRAHİM ERTUĞRUL zaten olayın içinde oluyorlar..
EFLANİ önemli atılımların eşiğinde gibi görünüyor..

KARABÜK-SAFRANBOLU VE MAZBATASINI HENÜZ ALMAYAN,TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ BUGÜN ALIYORLAR VE HİZMET KERVANI..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Safranbolu Belediye Başkanı Sayın ELİF KÖSE ve henüz mazbatasını almamış,seçilen Belediye Başkanları ve diğer organlara seçilenler bugün mazbatalarını alacaklar.
SEÇİMLER/SEÇİLENLER BÖYLECE RESMİYET KAZANACAK.
Artık HİZMET KERVANI harekete geçecek ve her BELEDİYE BAŞKANI önceliklerine göre hizmetlerine başlayacak demektir,bu arada HAYIRLI OLSUN ziyaretleri inşallah fazla uzun sürmez.
BU YÖRELERİN HİZMETE ÇOK BÜYÜK İHTİYACI VAR.
Bu hizmetlere yönelik olarak verilen vaatler,verilen sözler var ve bunların bir öncelik ve Bütçe imkanı ölçüsünde sıralanarak HİZMET KERVANI harekete geçirilmeli artık.
MAZBATA ALINMASI,VERİLMESİ BUGÜN TAMAMLANIR HERHALDE..

2 kişi görüş bildirdi

  1. Firmalar kadar, Karabük Belediyesi de Çevre ve Hava kirliliğinde alması gereken önlemleri var

    Karabük Belediyesi de Çevre ve Hava kirliliğinde alması gereken önlemler var.
    Toplu taşıma otobüsleri ve dolmuşlar dizel yakıt ile çalışıyor ve eski ses debileri çok yüksek bir yaptırımı olmalı…
    Kentsel yenileme Şehir merkezin de bulunan mah. acı çektirmeden karar alıp yıllarca bekletmeden sosyal faydalar gözeterek vatandaşı mağdur etmeden Karabük. Mah Fevzi Çakmak, Kayabaşı, ilk önce kış ayına varmadan yapılmalı…
    Çevre yolu bir an önce yapılarak ağır tonajlı araçları geçişi yasaklanmalı…
    Haddeler şehir dışına çıkarılmalı…
    Şehir alt yapısı kazılmadan müdahale edilecek şekilde tekrar uzmanlarca yapılmalı…
    Belediyenin araçları çoğu ömrünü tamamlamış…
    Diğer ülkeler fosil yakıtlarına son diye uyarıyor dizelleri yasaklıyor…
    Bunlar bekletilerek yada başka yerler imara açılarak firmalar düşünülerek bir yere varılmaz vatandaş saf değil sadece organize değil birileri gibi…
    Yeni bir süreç başladı belediye meclis üyeleri bu doğrultuda sür’atle çalışmalarına başlaması lazım

  2. Kardemir Çevre zararı duman, curuf ve dere tamamen tamamlarsa diğer mahallerde yerleşim artar ve şehir merkezide canlanır.

    Kardemir Çevre zararı duman curuf ve dere tamamen tamamlarsa diğer mahallerde yerleşim artar ve şehir merkezide canlanır.
    Kardemir Fevzi çakmak, Kayabaşı, Karabük, mahallerinin gayri mülk ve arsalarının değerini aslında düşürüyor. bir an önce bu tamamlanır Belediye de öncelikle imar planı ve ada parsel olarak yapar veya kentsel yenilemeye bu mahaller yenilenirse şehir görüntüsü ve şehir merkezi daha çok kullanılır hale gelecektir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor-Fatih Karagümrük maçından notlar

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk eden Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mondihome Kayserispor'u 2-1 yendiği karşılaşmanın 11'i ile sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Mondihome Kayserispor maçını kazanan kadroya bozmadı. Karadeniz ekibinde sakatlıkları bulunan Hüseyin Türkmen'in yanı sıra Trezeguet de maç kadrosunda yer almadı. Sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Trezeguet'in sabah teknik direktör Abdullah Avcı ile bir görüşme yaptığı ve bu görüşmede oyuncunun riske edilmeme kararı çıktığı belirtildi.

Nijeryalı santrafor Paul Onuachu yine yedek kulübesinde yer aldı. Avcı, santrfor olarak geçen hafta 1 gol atıp, 1 asist yapan Enis Destan'ı bu bölgede görevlendirdi.

-Mehmet Ali Yılmaz için saygı duruşu

Karşılaşma öncesinde hayatını kaybeden eski Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Trabzonspor'un Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için saygı duruşunda bulunuldu.

Her iki takım futbolcuları da siyah bant takarken skorbordda da Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor başkanlığı dönemindeki görsellerine yer verildi. Mehmet Ali Yılmaz için pankart asan taraftarlar, “Efsane başkan” ve “Büyük başkan” tezahüratlarında bulundu.

– Doğan'dan E-spor takımına plaket

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Türk Telekom eSüper Lig'de şampiyon olan Trabzonspor'un E-spor Takımı'na plaket verdi.

Plaket törenine E-spor Takımı kaptanı Mert Altıntop, ikinci oyuncusu Arda Elbir ve E-spor Menajeri İbrahim Bahar katıldı.

Başkan Doğan, gösterdiği üstün performansı ve kazandığı başarılarından dolayı E-spor takımını kutladı.