Her Telden (8 Nisan 2021)

Her Telden (8 Nisan 2021)

Yayın: 07.04.2021 23:20
Paylaş:
A+ A-

EFLANİ İLÇESİNDE,BİZİMDE KURUCULARI ARASINDA OLDUĞUMUZ,EF-KO KOOPERATİFİ “ORMAN ALANINDA OLDUĞUNU MAHKEME KARARI.”
40 Yılı aşkın bir zaman önce,kurucular arasında bizimde olduğumuz EF-KO isimli bir Kooperatif vardı,süreç içerisinde Üyeleri de dahil,birçok değişikliğe uğramış bu Kooperatif.
En son olarak ORMANCILIK ALANINA YOĞUNLAŞMIŞ.
Şu an itibarı ile EF-KO Başkanlık görevini Sayın VASFİ KARAGÖZOĞLU yürütüyor ve Kooperatifin TARIMSAL ANLAMDA MI,yoksa ORMANCILIK ALANINDA MI hizmet verdiği Mahkemelik olmuştu.
Konuya ilişkin Yerel Mahkeme EF-KO Ormancılık alanında hizmet veriyor kararına varmıştı,bu karara sanıyoruz Ankara Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde itiraz edildi ve yapılan duruşma da Ankara Bölge Adliye Mahkemesi de EF-KO Ormancılık alanında hizmet veriyor kararına vardı.
ÜLKE GENELİNDE BU TÜR HAYLİ ÇOK DAVA VARMIŞ.
EF-KO için alınan karar,Ülke genelinde de ilkler arasında yer almış.
Eflani İlçesi,böylece EF-KO kanalı ile Ülke geneline bir örnek teşkil eden kararı almış oldu ve Kooperatif Başkan Sayın VASFİ KARAGÖZOĞLU bu konu da,gerçekten çok ciddi gayretler gösterdi/göstermişti.
Sonuçta olayı kotardı Sayın VASFİ KARAGÖZOĞLU.
EF-KO Ormancılık alanında çok önemli işler yapıyor,bunu yakından biliyoruz.

HAZIR, EFLANİ’DEN SÖZ AÇMIŞKEN,”EFLANİ ESNAF ve SANATKARLAR KREDİ KOOPERATİFİ KONGRESİ’NDE İKİ BAŞKAN ADAYI YARIŞACAKLAR..”
Hazır Eflani ve EF-KO olayından söz açmışken,Eflani ile devam edelim ve EFLANİ ESNAF ve SANATKARLARI KREDİ KOOPERATİFİ’NİN yakında seçimi yapılacak..
İKİ BAŞKAN ADAYI YARIŞACAKLAR,BU SEÇİM DE..
Kooperatifin uzun yıllar Başkanlığını yapan,çok sevgili dostumuz,arkadaşımız Sayın SATI MEHMET ÖZDİLLİ vefat edince,Yönetim Kurulu kendi arasından Sayın ZEKİ SEVİM’İ Kooperatif Başkanlığı görevine getirmişti.
Sayın ZEKİ SEVİM yapılacak Kongre de,yeniden Aday..
Sayın ZEKİ SEVİM’İN karşısına,Eflani’nin önde gelen cemiyet adamlarından Sayın MEHMET KARAGÖZOĞLU aday olacağını açıkladı ve KREDİ KOOPERATİFİ Üyeleri,şimdi bu iki isim arasında tercih yapacaklar..
Kooperatifin 200’Ü aşkın Üyesi ,iki isim arasında tercih yapacak.
Bilindiği gibi KREDİ KOOPERATİFLERİ,şu ekonomik şartlarda hayli önemli.
Eğer,yeterli plasmanı varsa,krediler bankalara oranla çok/çok ucuz.
Eflani ESNAFI BU KONGRE İÇİN hayli heyecanlı bir ortama girmiş görünüyor..

BRTV TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLEN OLAY ÜZERİNE “KAÇAK KAZI MI YAPILDI,TUVALET ÇUKURU MU AÇILDI..” RESMEN ARAŞTIRILIYOR..
BRTV tarafından gündeme getirilen ve TARİHİ SAFRANBOLU MEZARLIĞINDA Mezar kazma işi ihalesini alan Firmanın yaptığı bir olay,aniden Ülke genelinde konu oldu.
Burada KAÇAK KAZI MI YAPILDI.
Yoksa TUVALET ÇUKURU MU açılmaya çalışıldı..
BRTV’YE tehditkar açıklamalar yapan bir Bayanın sözünü ettiği LAHİT OLAYI doğru mu acaba,adı geçen Bayan yaptığı açıklama da BİR LAHİTTEN SÖZ etmiş,o konuşmasında..
ŞİMDİ KONU RESMİYETE İNTİKAL ETTİ.
Ve kazılan yerler KÜLTÜR VARLIKLARI KORUMA Kurulu tarafından RESMİ BİRİMLERCE ele alınarak,durum mahallinde tetkik ediliyor,konu bu kanalla ÇOK CİDDİ BİR BOYUTA evrildi..
BİR LAHİTTEN SÖZ EDİLMESİ ÇOK İLGİNÇ ELBET..
O LAHİT konusunda BİLGİ VERİLDİĞİ öne sürülen yerler ilginç elbet.
Dikkat edin,OLAY GİTTİKÇE BÜYÜYOR ve KARIŞIYOR..
Dileriz KÖTÜ NİYETLİ OLANLAR HESABINI VERİRLER..

KARABÜK’TE “KARDEMİR TARAFINDAN ÇALIŞANLARINA VE KARABÜK VALİLİĞİ’NE VERİLEN RAMAZAN KUMANYALARI GÜNDEM DE..” MÜTHİŞ
KARDEMİR bu sene de ÇALIŞANLARINA,hatta YÜKLENİCİ FİRMA Çalışanlarına verilen RAMAZAN KUMANYALARINDAN,Karabük Valiliğine de BİN ADET Civarında verilmiş.
KUMANYALARIN İÇERDİĞİ GIDA MADDELERİ MÜTHİŞ deniliyor.
Öyle LAF OLSUN şeklinde değilmiş kumanyalar.
Konuya ilişkin olarak KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR’IN talimatı ile RAMAZAN KUMANYALARI gerçekten bu kumanyalardan alanlar için mükemmel bir GIDA MADDELERİ takviyesi oluyormuş.
7 TIR KUMANYA GELMİŞ KARDEMİR’E ve dağıtım başlamış.
Bir kumanya paketi 30-35 kilogram civarında tutuyormuş galiba.
KARDEMİR’İN dağıttığı RAMAZAN KUMANYALARI Karabük’te sükse yaptı..
Gerçi KARABÜK’LÜ MARKETLER biraz yakınırlar ya,HAYIRLISI ARTIK.

KARABÜK İL veya SAFRANBOLU İLÇE HIFZISSIHHA KURULU,SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKARLAR ODASI KONGRESİ’NE İZİN VERECEK Mİ VEEE!
Biz dün SAFRANBOLU ESNAF ve SANATKARLARI ODASI Olağanüstü Kongresi’ni yazmıştık ve BU ODA’NIN 860 Üyesi var demiştik,ODA ÜYE SAYISI meğer 1680 civarındaymış.
OLAĞANÜSTÜ KONGRE YAPILACAK O TAMAM..
Ancak ÜYE SAYISI veya KATILIM 300’Ü GEÇMEYECEK Kongrelere izin veriliyor ve bu nokta da 1680 Üyenin olduğu dikkate alındığında BU KONGRE NASIL yapılacak..?
ŞU AN SAFRANBOLU,adeta,ÇALKALANIYOR..
1680 ESNAF BU İŞİ KONUŞUYOR,TARTIŞIYOR ve KONGREYİ BEKLİYOR..
Bir yandan KONGRE,bir yandan ADLİ SÜREÇ işliyor..
BU KONGRE YAPILABİLİR Mİ,pandemi süreci gerçekten çok etkili bir süreç

KARDEMİR KARABÜKSPOR İÇİN AÇILAN MAHKEME DEVAM EDİYOR VE ÇOK İLGİNÇ GELİŞMELERE HAZIR OLMAK GEREKİR,OLAYIN AŞAMALARI
KARDEMİR KARABÜKSPOR için açılan Mahkeme halen devam ediyor,sanıyoruz BAZI İFADELER alındıktan sonra Mahkeme safahatı ilginç bir noktaya doğru gidecektir.
Bilindiği gibi DEVLETİN RESMİ ELEMANLARI tarafından hazırlanmış bin sayfayı aşan DENETİM RAPORLARI var,sahte imzalardan söz edenler var ve bu imzalar ile çekilen paralardan söz edildiğine ilişkin iddialar var.
Halen ADLİ KONTROLÜ SÜREN İSİMLER VAR..
Örneğin Rahmetli Sayın ZİYA ÜNSAL’IN Başkanlığı sırasında “KİMİN ELİNDEN MÜHÜRLER ALINMIŞTI ve BU MÜHÜRLERİN ALINMASININ TEMEL SEBEBİ..” neydi acaba..?
O, KULÜP ÇALIŞANI,NE KADAR ZOR DURUMDA KALMIŞTI..
Hatta TOKAT YEDİĞİ BİLE İDDİA EDİLMİŞTİ..!!
KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA olayların başlama tarihi nedir, BATIŞIN MİLADI 2014 MÜ,2015 Mİ,bu konu gelecek açısından hayli önemli olabilir ve süren Mahkeme verilen ifadeler,verilecek ifadeler bakalım neleri beraberinde getirecek.
KARDEMİR KARABÜKSPOR için açılan dava devam ediyor..
Olaya MÜDAHİL OLARAK GİRMEK İSTEYENLER ÇIKABİLİR/ÇIKABİLİR Mİ..?
Bekleyelim bakalım neler gelişecek..?

İSTASYON BÖLGESİ İÇİN DÜŞÜNÜLEN “MİLLET BAHÇESİ 198 DÖNÜM ALAN ÜZERİNE KURULACAK..” ve O CİVARIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİR..
Hatırlayanlar vardır Karabük’e İKİ TANE MİLLET BAHÇESİ YAPMAK üzere çok önemli gelişmeler yaşandı,bunlardan bir tanesi KARABÜK MERKEZ İSTASYON MEYDANI ve GAR BİNASININ bulunduğu alan.
YAŞAR KAPTAN ÇEBİ Haddanesinin karşı bölümünden başlayan ve neredeyse Balıkpazarı’na kadar giden bir bölge ve toplam alan olarak 198 dönüm civarında deniliyor..
BUNUN İÇİN TCDD’NİN BAZI TESİSLERİ KALDIRILACAK ELBET.
Bir tek YOLCU TAŞIMA HATTI KALACAK,diğer manevra hatları,bakım istasyonları ve tali hatların tamamı kaldırılacak,ortaya çok geniş bir alan çıkacak elbet.
Bir diğer MİLLET BAHÇESİ ise BULAK DERESİ’NİN karşı bölgesine yapılacak.
O civarda ki MİLLET BAHÇESİ 200 dönümün üzerinde olacak..
MİLLET BAHÇELERİNİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor ve MALİ PORTRESİ için “BU MİLLET BAHÇELERİNİN YAPIMI HAYLİ PAHALI OLUYOR..” gibi bilgiler verenler var elbet..
AK Parti Karabük Teşkilatları bu iş gerçekten bastırıyorlar..

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI Sayın ONURSAL ADIGÜZEL BAŞKANLIĞINDA Kİ, CHP’Lİ 17 MİLLETVEKİLİ İLÇELERDE DÜKKAN/DÜKKAN GEZDİLER..
Dün Karabük’e gelen 17 CHP MİLLETVEKİLİ, İlçelere dağılarak DÜKKAN/DÜKKAN Gezdiler ve ESNAFIN/ÇİFTÇİNİN sorunlarını kendi ağızlarından dinlediler.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın ONURSAL ADIGÜZEL Başkanlığında ki CHP Heyeti,bugün de Karabük ve İlçelerinde vatandaşla konuşarak BU BÖLGENİN YAŞADIĞI SORUNLARI dinleyecekler,Genel Merkeze iletecekler..
Dün Karabük’e gelen CHP Heyeti ilk olarak,Sayın ONURSAL ADIGÜZEL’İN İl Örgüt Lokalinde yaptığı Basın Toplantısı ile işe başladı ve daha sonra süratle İLÇELERE DAĞILDILAR.
KARABÜK’ÜN TÜM İLÇELERİNDE VATANDAŞLA YÜZ/YÜZE GÖRÜŞTÜLER.
Özellikle görüşülen esnafların ÇOK CİDDİ YAKINMALAR DİLE GETİRDİKLERİ belirtiliyor ve PİYASALARIN İÇİNDE OLDUĞU sıkıntılı durum için çözüm istendiğine dikkat çekiliyor.
CHP HEYETİ BUGÜN AKŞAM SAATLERİNDE GİDECEK.
Yüz/yüze görüşmeler bugün sürdürülecek.

12 kişi görüş bildirdi

  1. mesut

    karabukspor o donemde kulup idari binasinda calisan KOORDINÖTÖR ÖN MUHASEBE MUHASEBE LISANS ISLERIN8 YAPAN VATANDAS songulanmali bunlar karabukun ekmeyini yiyip susanlar bunlarda dolarla primi aliyorlardi ve susuyorlardu bunlarin yatacak yeri yok kutu bunlar otturmek savcimizda en azindan o donemde kulupte calisan tum personelin mal varligi arastirilmali

  2. Karabuk

    Karabuk e 180 donum safranboluya 200 donum millet bahcesi zaten kıranköyün girişinde safranboluya millet bahçesi
    yapilmisti.sonuçta safranboluya 2. Millet bahçesi yapılıyor. Bir bahçede belediye başkanımız yapıyor oldumu sana 3 bahçe.sonuç,
    karabük 3ün birini almış.

  3. ÇAKIR

    SAYIN AHMET ABİ BUGÜNKÜ YORUMUNDA BAHSETTİĞİN İSTASYON BÖLGESİNE YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN, SADECE DÜŞÜNÜLMÜŞ,ANCAK YAPILMASI ÇOK ZOR MİLLET BAHÇESİ İÇİN ÖYLE FAZLA YORUM YAPMAYA DA GEREK YOK BENCE ÇÜNKÜ BU MİLLET BAHÇESİNİN YAPILMASI HİÇ BİR ZAMAN GERÇEKLEŞTİRİLEMEYECEK,ÇÜNKÜ DDY BU BÖLGE İÇİN 5 TRİLYON A YAKIN YATIRIM YAPTI RAYLARI KOMPLE DEĞİŞTİRDİ ELEKTRONİK SİNYALİZASYON İLE DİĞER YATIRIMLARI YAPTI BUNLARI YAPAN BİR KURUM ORAYI BOŞALTAMAZ,BİZLER YANİ KARABÜKLÜLER DE ÇOOOOOK BEKLER MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK DİYE,ASLINDA VATANDAŞINDA ÇOK UMURUNDA DEĞİL ,VATANDAŞ İSTİHDAM YARATILACAK İŞYERİ AÇILMASI İÇİN YATIRIM YAPILMASINI İSTİYOR,İŞSİZLİK HAYAT PAHALILIĞI ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR,PANDEMİ DE İŞYERLERİNİN ÇOĞU KAPALI ESNAF EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR SİZ İSE MİLLET BAHÇESİ İLE İLGİLİ BOŞ İŞLER PEŞİNDESİNİZ.KARABÜKLÜLERİN AKLIYLA DALGAMI GEÇMEKTESİNİZ ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM.

  4. karabük için mutlaka gerekli

    Karabük için ,şehrin geleceği için ileriye dönük biraz olsun umut vermesi için DDY arazisine mutlaka devlet bahçesimi millet bahçesi vatandaş gezi alanımı adına ne derseniz diyin ama mutlaka nefes alacak akarsulu göllü ağaçlı böcekli rengarenk birşeyler yapın…sakın beton bina vs vs yapmayın,altınada 2000-3000 araçlık devasa bir otopark yapıp şehir merkezinde araç parkını yasaklayıp kapatabildiğiniz alanları trafiğe kapatın…bunu yapan buna öncülük eden efsane olur…bu gerçekleştiğinde emin olun merkezdeki esnafta ankara caddediside istasyon caddeside tüm merkez eşrafı canlanır renklenir…

  5. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet Abim, Kardemir’in kumanya dağıtımı çok güzel bir hareket. Ancak bizim irdelememiz gereken bu kadar muhtaç kişinin olması. Bu neyin göstergesi, bu kadar ihtiyaç sahibinin olması düşündürücü değilmi sizce. Bizim memlekeketimizin herkese yetecek kadar sermayesi var. Herkese yetecek ürünü var, toprağı var. hammaddesi var. Ancak eşitsizlik, adaletsizlik diz boyu. Yardım yapmakla, yardıma muhtaç olanların sayısının fazlalığıyla nerdeyse övünür hale geldik. Keşke yardıma muhtaçları çoğaltacağımıza, onlara üretmesini öğretsek, iş, aş verebilsek. Allah sonumuzu hayır eylesin. Allah muhtaçlıktan, birilerine muhtaç olmaktan halkımızı korusun, halkımızın bir an evvel refaha ulaşmasını nasip eylesin. Amin.

  6. İstanbuldan Eflenili

    Gofura kimi desdekleya o gendini beyenmiş kibirli gofura kimi desdekleya acep,Eflanıyı güççültü Gamada bina yaptı noldu geçen geldim bina yapmış gargas duruya merkezde duruya goya satmış kim almış acep gofura gendini beyenmiş gofura hergesi korkutmuş kimsenin sesi çıkmayodu şimdi gayrı gonuşanla va.Ahmet bey o yazdıklarından gofura kimi desdekleya acap

  7. Durak

    eflenili şiveli konuşarak sevimli olduğunu falan mı düşünüyorsun

  8. radar

    Karabük sporun S.G.K TAKSİDİNİ KARDEMİR OLARAK YETKİNİZİ KULLANARAK ÖDEMESİNİ SAĞLADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ALPARSLAN BAYRAKTAR BEY( DEVAMINI BEKLİYORUZ )

    LÜTFEN Karabük spor ve Yenişehir bölgesini , BU İKİ KANAYAN YARAYI İYİLEŞTİRİN.

    EN KÖTÜ CESARET CESARET EDEMEMEKTEN DAHA İYİDİR.
    SELAM VE SAYGILAR.

  9. Durak acıttımı sevimsizmi buldun

    Durak deyi yazan gofura tayfasından mürettebat yahutta kendisi İstanuldan Efleneli yazım acıttımı ben özbeöz Efleniliyim lakabımızıda söyleyceydim emme ayıbolu deyi söylemeyon .Daha deyceklerimin yüzde biri aklımda yok o gofara yahuttu senin gibi hık deyicilerine nele deyceyin ileride göresin yalamuk demek sevimlimiyin deyilmiyiin ölçüyon ha taha ölçeceyin nele çıkacak sen sabret hele

  10. enerji

    Ahmet Bey seviyesiz kişi ve yorumları yayınlamazsan iyi edersin,biraz süzgeçten geçir.

  11. durak

    eflenili sana bir ölçü aldırırım ömür boyu unutamazsın,adam ol biraz.

  12. İstanbuldan Eflenili

    Bu İstanbul ne gözel be,Burda bize gaynayan gofur kimse yok burda kibirli gendünü beyenmişde kimse yok o tayfayı Eflenide burakduk gayrı onna güccük Efleninin böyük adamı pozlarında sana yemin burda bideci çırağı yapmazla o gofuraları akıl fukarısı olduklarından burdaki eflenililere bile boğazda oturan efleni hakkında gonuşamaz deyi laf ettile veyahutta ettüdüle Tabakladan Mollahmet gilin Ahmet abi müsade ettükçe daha nele nele var heybemizde sırası geldükçe çıkaruz aceleye gerek yok taha ölçülecek ne malla va gıyımızda dur hele ecele etmen

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Migros’tan “Migros 23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği”

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Migros, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı geleneksel “Migros 23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği”yle kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Migros, Devlet Tiyatroları iş birliğiyle 22-28 Nisan'da gerçekleştirilecek olan “Migros 23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği” bu yıl 28. kez çocukları tiyatroyla buluşturacak.

Şenlik kapsamında Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Sivas, Trabzon ve Van'daki 12 sahnede 12 farklı çocuk oyunu sergilenecek.

Migros mağazalarından alınan ücretsiz rezervasyon fişleri, Devlet Tiyatroları gişelerinden bilete çevrilerek seçili çocuk oyunları izlenebilecek.

Çocukların kültür ve sanat gelişimlerine katkıda bulunmak ve onlara armağan edilen bu önemli günü neşe içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla 11 ildeki binlerce çocuğu konuk edecek olan şenlik için Migros mağazalarından alınan ücretsiz rezervasyon fişleri, Devlet Tiyatroları gişelerinden ücretsiz olarak bilete çevrilebiliyor.

Program kapsamında; Kral Olmak İstemeyen Arslan, Peter Pan, Kırmızı Küre, Orfin'in Müzik Kutusu, Harikalar Mutfağı, Sihirli Lamba, Sayı Dedektifleri, Masal Treni, Dünyanın Eski Zamanlarında, Pofu, Lyorobotonlu Kaplumbağa Silva ve Denizkızı ve Sevimli Korsanlar oyunları sahnelenecek.