Her Telden (8.Ocak.2018)

Her Telden (8.Ocak.2018)

Yayın: 07.01.2018 22:35 |Güncelleme: 08.01.2018 07:51
Paylaş:
A+ A-

BAYIR MAHALLE VE İSTASYON CİVARINI HAREKETLENDİRMESİ BEKLENEN,AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE İŞKUR BİNALARINDA SONA GELİNDİ..
Bayır Mahalle ve İstasyon civarını hareketlendirmesi beklenen AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ile İŞKUR Binalarının yapımında sona gelindi ve İŞKUR bir/iki hafta içinde yeni yerine taşınır..
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE DE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR..
En geç birkaç ay içinde hizmete alınır burası..
AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ ile birlikte,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DE yapılacak ve böylece AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI noktasında entegre bir tesisleşme ortaya çıkacak.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bu nokta da hayli kararlı bir tavır sergileyerek “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİBURADA YAPILACAK VE GELECEKTE BU MERKEZİN BİR BÖLÜMÜ DİŞ HASTANESİ OLARAKTA KULLANILABİLİR..” gibi görüşler dile getirmişti.
Öte yandan yıkılan ve bu anlamda ortadan kaldırılan yılların DEVLET HASTANESİ yerine BİRKAÇ DALDA HİZMET VERECEK BİR SAĞLIK ÜNİTESİ düşünülüyordu,sanıyoruz bundan vazgeçilmedi..
Halen böyle hizmetler veriliyor..
DEVLET HASTANESİ yıkılınca çevrede ki hayat,adeta,durmuştu..
Şimdi yeniden,küçükte olsa bir hareketlenme yaşanmaya başlanacaktır elbet,özellikle BİRKAÇ DALDA POLİKLİNİK HİZMETİ VEREN HEKİMLER ile DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ bu civar yaşayanlarının en çok isteğini hususlar..
İŞKUR ve AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI BİNALARINDA SONA GELİNDİ ARTIK.

2 AĞUSTOS KARDEMİR SEÇİMLİ GENEL KURULU’NUN YAPILAMAYIŞI,HAKİM HİSSEDARLARIN BİR KESİMİNİN ARIZA ÇIKARTMASI VE GELECEK..
Biliyorsunuz Karabük’ün olmazsa/olmazı durumunda ki KARDEMİR çok ilginç bir geleceğe yelken açtı,2 Ağustos günü yapılması gereken SEÇİMLİ GENEL KURUL Hakim Hissedarlar arasında çıkan anlaşmazlık nedeni ile yapılamadı..
Sayın MUTULLAH YOLBULAN’IN fiziksel aktivitelerinin azalması,geriden gelen jenerasyonun MUTULLAH AMCA gibi bir insanın,en azından KARDEMİR noktasında uzlaşmacı dengeleri koruyan gören,tutumunu sergileyememesi ŞİRKETİN ÖNÜNÜ yeni bir YOL HARİTASI çıkarttı.
Bu nokta da Sayın KAMİL GÜLEÇ’İN yapıcı çalışmalarını dinlemediler.
Şimdi GELECEKTE NELER OLACAK birlikte izlemek gerek..
D HİSSE GRUBUNDA YAŞANAN HAREKETLİLİK NEYİN/NESİDİR ACABA..?
Gelecek bir SEÇİMLİ GENEL KURUL DA,A-B Gruplarında SABAH SEANSI sırasında,o hissedar grupları tarafından, seçilen isimler,öğlenden sonra,ASIL GENEL KURUL tarafından reddedilirse ne olur..?
Veya ŞİRKET ANA SÖZLEŞMESİ’Nİ değiştirecek oranda D GRUBU HİSSESİ belirli çevreler tarafından alınır ve bir SEÇİMLİ GENEL KURULDA veya bir GENEL KURULDA gündeme böyle bir maddenin ilave sağlanırsa ne olur..
2 AĞUSTOS ve 1 KASIM 2017 KARDEMİR TARİHİNDE BİR MİLAT OLMUŞTUR..
Post modern darbe yapacağız diye yola çıkanlar,sonuçlara katlanacaklar..
KARDEMİR ANONİM ŞİRKETİ’NİN GELECEĞİNİ İYİ İZLEYİN..!!

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE,2017 YILI İÇİNDE HASTA OLARAK BAŞVURU YAPAN 1.5 MİLYON İNSAN VE YAKINLARI..
Karabük Üniversitesi Şirin Evler Eğitim/Araştırma Hastanesi’ne 2017 yılı içinde BİR MİLYON BEŞYÜZ BİN Hasta başvuru yapmış,bu hastalarla birlikte gelen en az BİR MİLYON BEŞYÜZBİN DE yakını vardır,etti mi size ÜÇ MİLYON insan..
Öncelikle 1.5 milyon hastadan söz edelim.
Geçenlerde Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’te ÖLÜM ORANINA ilişkin bilgiler verdi ve “HERGÜN KARABÜK’TE 350 BİN NÜFUSLU BİR ŞEHİRDE Kİ CENAZE KADAR CENAZE ÇIKIYOR/OLUYOR..” demişti.
HASTANEYE GİDEN 1.5 MİLYON İNSAN BU GÖRÜŞÜ DOĞRULUYOR..
KARABÜK HASTA BİR KENT DEMEK Kİ..
Öte yandan KARABÜK’E BİR DEVLET HASTANESİ ŞART diye yazdıklarımız geldi aklımıza,Şirinevler Bölgesi’ne HASTA ve HASTA YAKINI olarak giden 3 MİLYON İNSANIN BİR DÜŞÜNÜN..
Günlük 8500 insan oralara yoğunlaşıyor..
BU yoğunluğa TRAFİK ne yapsın,ALT YAPI ne yapsın..
YENİ BİR DEVLET HASTANESİ ŞART KARABÜK’E,NE DERSİNİZ..?

ESNAFLAR ÇOK KIYMETLİ VE HEMEN HER ESNAFIN İŞYERİNDE KALABALIKLAR VAR,BUNLAR ALIŞVERİŞ İÇİN DEĞİL,ODA KONGRELERİ İÇİN..
Bu aralar ESNAFLAR ÇOK KIYMETLİ ve hemen her esnafın dükkanında,işyerinde KALABALIK GRUPLAR var,sanmayın ki bu insanlar alışveriş etmeye gelmişler,alışverişe değil ODA KONGRESİ için KULİSE GELMİŞLER.
BİRLİK KONGRESİ VAR.SERVİS ODASI KONGRESİ VAR..
KUAFÖRLER ODASI KONGRESİ VAR..
Neyse ESNAF ARKADAŞLAR bu sıra çok/çok kıymetliler..
Dileriz KONGRELERDEN SONRA DA kıymetli halleri sürer gider..
Ancak,en hızlı kulis çalışması Sayın VOLKAN KILINÇ ile Sayın NURETTİN TÜMEN arasında yaşanıyor,çok hızlı bir çalışma var bu anlamda ve şans noktasında kim daha ileride diye sorduk “ŞANSLAR EŞİT GİBİ GÖRÜNÜYOR..” diyenler oldu..
İKİ ADAYINDA AVANTAJLI YÖNLERİ VAR ELBET.
Dileriz tertemiz KONGRELER YAŞANIR KARABÜK’TE..
İstenmeyen hiçbir olay yaşanmaz.

CHP KARABÜK’TE YILLARDIR YAKALAYAMADIĞI BİR HAREKETLİLİĞİ YAKALIYOR GİBİ VE YENİ İL YÖNETİMİNDEN ESNAFLARI ZİYARET OLAYI..
CHP Karabük’te yıllardır yakalayamadığı bir hareketliliği yakalıyor galiba,CHP Karabük İl Yönetimi geçtiğimiz günlerde ESNAF ZİYARETLERİ yaptılar,Karabük esnaflarını tek/tek ziyaret ederek HAYIRLI İŞLER dilediler.
Bu arada BÜROMUZA DA UĞRADILAR sağolsunlar..
İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM ve Yönetim Kurulu’nda arkadaşları birlikte geziyorlardı,bir süre sohbet ettik kendileri ile.
“ESNAF GEZİLERİNDEN SONRA,MAHALLE GEZİLERİMİZ BAŞLAYACAK..” dediler ve Mahalleleri gezerek,hem o civar sakinleri ile tanışmayı,hem sorunları yerinde dinlemeyi düşünüyorlarmış.
BU ÇALIŞMA DÜZENİ SÜRERSE,CHP KARABÜK’TE CANLANIR..
CHP İl ve Merkez İlçe Başkanı ile Yöneticilerin ESNAF ZİYARETLERİ,esnafları da memnun etmiş,zira FEVZİ FIRAT Caddesi üzerinde veya daha yukarı da YAYALAŞTIRILMIŞ Caddesi üzerinde ticaret yapanları dinledik,bu ziyaretlerden hayli memnun olduklarını anlattılar..
Hatta “İNŞAALLAH BU ZİYARETLER,BU İLGİ DEVAM EDER..” diyenler oldu.
CHP İL KONGRESİNDEN SONRA HAREKETLENDİ..
Karabük’te CHP’NİN zaten bir potansiyeli var,hareketlenme bunu canlandırır.

GAZETEMİZ BÜROSUNU ZİYARET EDEN CHP HEYETİ “YALNIZCA SAFRANBOLU VE YENİCE DEĞİL,TÜM BELEDİYELERDE İDDİALIYIZ..” DİYOR..
CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR,Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM,yaptıkları esnaf gezisi sırasında,bizim Büromuza da uğradılar ve kısa bir süre sohbet ettik.
O sohbet sırasında “GAZETENİZDE,SAFRANBOLU VE YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN İDDİALI OLDUĞUMUZU YAZIYORSUNUZ.DOĞRUDUR BU İKİ İLÇEMİZDE DE,DİĞER TÜM İLÇELERİMİZDE DE İDDİALIYIZ..” yolunda görüşler dile getirdiler.
“TÜM İLÇELERİMİZDE BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ VE HER İLÇEMİZDE İDDİALIYIZ..” diyor CHP’LİLER..
Hatta GENEL SEÇİMLER İÇİNDE İDDİALI OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR..
CHP İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM Genel Seçimler noktasında “BİLİYORSUNUZ YILLARDIR KARABÜK SEÇMENİ BİZE MİLLETVEKİLİ VERMEDİ.BU DEFA VERECEKTİR.SEÇMENİN GÖNLÜNE GİRİP,BİZE MİLLETVEKİLİ VERMESİNİ TEMİN EDECEĞİZ..”
Bu görüşü iddiayı biçimde dile getiriyorlar..
Çalışmalarını da buna göre programlıyorlarmış,bunu söylüyorlar..

SİYASETE KURBAN EDİLEN,YEŞİL MAHALLE’DE Kİ BELEDİYE BİNASI,YAKINDA VALİLİK OLARAK KULLANILACAK VE HAZİNEYE DEVREDİLECEK..
Karabüklülerin “TALİHSİZ BİNA..” dedikleri,Yeşil Mahallede bulunan BELEDİYE BİNASI,bilindiği gibi YAPILDIĞINDAN BU YANA,hemen/hemen hiç kullanılmadı..
SİYASETE KURBAN EDİLDİ O BİNA..
Şimdi KARABÜK VALİLİĞİNİN O BİNAYA taşınması için gerekli TAMİRATLAR/TADİLATLAR yapılıyor ve neredeyse İLK MALİYETİNE yakın paralar harcandı O TALİHSİZ BİNAYA.
Bu arada KARABÜK VALİLİK BİNASI için YENİŞEHİR ATATÜRK ANITINA DA bir mekan yapılması gündemde,böyle bir düşünce var ve bu düşüncenin temelinde YEŞİL MAHALLENİN uzak oluşu da bir faktör olarak düşünülüyor herhalde.
YENİŞEHİR ATATÜRK ANITI’NA VALİLİK BİNASI yapılırsa,orada bulunan ATATÜRK ANITI kaldırılmıyor,hatta Valilik Binası ile çok daha işlevsel ve göz önüne alınmış oluyor.
Eğer ATATÜRK ANITI’NIN bulunduğu alanın,hemen yanında olan bulunan alana Valilik Binası yapılırsa,YEŞİL MAHALLEDE Kİ o TALİHSİZ BİNA bu kez RESMİ KURUMLARA,örneği İL ÖZEL İDARESİ’NE,halen Hamzalar civarında olan AFET İŞLERİ Müdürlüğü’ne verilecek.
Ayrıca O TALİHSİZ BİNA HAZİNEYE DEVİR EDİLEREK,TALİHİ DÖNDÜRÜLECEK.
O Binanın şahsında SİYASETİN GÜZEL OLMAYAN YÜZÜNÜ gördü Karabük..!!
Büyük masraflarla,artık,kaderi değişiyor O BİNANIN..!!

KARABÜKLÜLER,VALİLİK NİSAN VEYA MAYIS AYI İÇİNDE,YEŞİL MAHALLEDE Kİ “O, SİYASETE KURBAN EDİLEN, TALİHSİZ BİNAYA..” TAŞINIYOR..
Karabüklüler,hazırlıklı olun,KARABÜK VALİLİĞİ Yıllardır Siyasete Kurban edildiği için HİÇBİR İŞE YARATILMAYAN ve durduğu yerde çok büyük TAHRİBATLARA uğramış olan Yeşil Mahallede ki O TALİHSİZ BİNAYA taşınıyor..
TAŞINMA NİSAN veya MAYIS AYLARINDA GERÇEKLEŞECEK..
Karabük Valiliğinin YEŞİL MAHALLEDE Kİ o Binaya taşınması ile boşalacak olan,bugün ki Valilik Binası yıkılarak,O ALANA ÇELİK CAMİ YAPIMI gerçekleştirilecek..
Belki,yapılacak olan ÇELİK CAMİ’NİN,Şehirlerarası OTOBÜS TERMİNALİ’NE çok yakın olması ile,sabahın erken saatlerinde Karabük’e gelmiş olan MİSAFİRLERE sıcak bir tas çorba ikramı için BİR YOL bulunur,BİR DÜZENLEME yapılır,belli mi olur..?
Biliyorsunuz ÇELİK CAMİ,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN,Belediye Başkanlığına Aday olduğu 2009 yılında verdiği sözler arasında önemli bir yer tutuyordu.
Artık YER SORUNU ÇÖZÜMLENİYOR ve ÇELİK CAMİ YAPILACAK..

Sayın NURETTİN TÜMEN İLE SAYIN VOLKAN KILINÇ’IN YARIŞACAĞI ESNAF ODASI SEÇİMLERİNDE, KULİSLER BU HAFTA İÇİNDE DAHA HIZLANIR..
Sayın NURETTİN TÜMEN ile Sayın VOLKAN KILINÇ’IN Başkan olarak hazırlayacakları Yönetim Kurulu listeleri ile yarışacakları ESNAF ODASI Kongre kulisleri hayli hızlı biçimde sürüyor.
BU HAFTA İÇİNDE KULİSLER ÇOK DAHA HIZ KAZANIR..
Sayın VOLKAN KILINÇ kısa süre içinde “BEN BU YARIŞTA VARIM..” demiş olmasına karşın,önemli bir potansiyeli yakaladı gibi görünüyor,buna karşın Sayın NURETTİN TÜMEN yıllardır bu işi yapmanın,tabanı çok iyi tanımanın avantajını yaşıyor elbet..
SIKI BİR YARIŞ OLACAK GİBİ DURUYOR..
Sayın VOLKAN KILINÇ genç bir isim ve önemli KANAAT ÖNDERLERİNİN desteğini almış gibi bir resim veriyor,etrafından Sayın KILINÇ için çalışma yapanların içinde hemen her gruptan insanı görmek mümkün..
ÇOK CİDDİ,ÇOK SIKI BİR YARIŞ VAR,BU HAFTA YARIŞ DAHA BİR HIZLANIR..

5 kişi görüş bildirdi

  1. CHPpotaya giriyor

    CHP Karabükte potaya giriyor her ne kadar 8-10-15 seçmeni olan bazı köylerde üyesi olmamakla suçlayanlar varsada CHP Karabükte potaya giriyor.Bir köyde toplam 14-15 seçmen var burada CHP nin üyesi yokmuş keşke üyesi olsa amma yok işte olsa bile İlçe kongresinde oy vermekten başka ne anlamı olacakki.CHP Mahallelere girmeli mahallelere bunu yapacaklar CHP İl ve Merkez İlçe başkanları yönetimleri bunu yapacaklar öyle görünüyor,öylede söylüyorlar.

  2. Kanyon

    AHMET BEY BİRAZDA BELEDİYENİN SEÇİM PROJE LERİ HAKKINDA YAZSANIZ İYİ OLUR MEGA PROJELER DEN KANYON PARK NOLDU MESALA KÖPRÜYÜ YAPIP EĞLENCE MERKEZİNİ HALKA UNUTTURAMAZLAR

  3. CHP HEP POTADA

    CHP hep potada. Ancak, yanlış yönetim ve yanlış adaylarla halkın karşısına çıktığı için sıkıntı çekiyor. Bu aşılırsa, belediye başkanlıkları da kazanılır, milletvekilleri de çıkarılır.

  4. Doner sermaye

    Ahmet bey egitim arastirma hastanesinde sabit doner sermaye fazlaligi personele dagitilmasi gerekirken 2 aydan bu yana dagitilmiyor sendikalar kendi halinde ses yok muhtetemlerde bu paralar nereye gidiyor yeni yogun bakim insatinami yoksa diger masraflarami yarin birgun yatirim yaptik diye cikarlar ortaya siyasetciler hastane yonetimi personelin alin teri emegi ni sen verme sonra yatirim yaptik diye hava at ne olur bu konuyu bir arastirip gundeme tasisaniz sendikalar kendi yandaslarini bir yerlere yerkestirme derdinde oldugu icin zamanlari yok muhtemelen bu konuyu arastirip uyelerine anlatmaya yogun sekilde calisan saglikcilarin emegine goz dikmek hakkini vermemek ve bunu gundeme tasimayan sendikalara hakkimizi helal etmiyoruz

  5. karabuk

    sayın gölbek bence bu belediye başkanı çelik camiiyide yapamaz eline yüzüne bulaştırır. zaten yapmasa da iyi olur. Valiliğin yerine yapılacak demir çelik camii cemaat bulamaz çünkü yakınlarında yerleşim birimi yok, üst tarafında Yenişehir camii var biraz ötesinde kares camii var buraya yapılacak olan camii gereksiz bir yatırım,Valiliğin yeşil mahallede bulunan sayın Rafet vergilinin belediyeyi buradan eski binaya taşıması ile boşalan ucube binaya taşınması da Karabüklüleri zor durumda bırakacak çünkü Valiliğin merkezde olması gerek kent meydanı öylece boş boş duruyo madem buraya yeni valilik binası yapılsa iyi olmazmı?bence çok iyi olur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

YSK, İftar Molası Verilmeyecek Kararı Aldı

Yayın: 29.03.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle, sandık kurulu üyelerinin ‘iftar molası’ konusundaki merakını giderdi. YSK, sandık kurulunun kanun gereği oy sayımının ve dökümünün aralıksız yapılması gerektiği için iftar saatinde mola verilmeyeceğine karar verdi.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK’ye gönderilen yazıda, sandık kurullarının saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak Ramazan’da sadece su ile orucun açılması durumunda ‘sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı’ belirtildi. Bu nedenle, ‘sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği’ soruldu.

YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmünü hatırlattı. Ayrıca, YSK’nin Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkat çekildi. Bu sebeple, ‘oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verildi. Bu karar, sandık kurulu üyelerinin iftar saatinde mola verip veremeyeceği konusundaki belirsizliği ortadan kaldırdı.