Her Telden (9 Aralık 2019)

Her Telden (9 Aralık 2019)

Yayın: 08.12.2019 20:57 |Güncelleme: 09.12.2019 08:42
Paylaş:
A+ A-

HEEEY KARABÜKLÜLER “HANİ ÇEVRE YOLLARI YAPILACAKTI,NE OLDU,BİZ HABER ALAMIYORUZ,SİZİN HABERİNİZ VAR MI..?” BU KONULARDAN
Sevgili KARABÜKLÜLER,hani Karabük’e ÇEVRE YOLLARI yapılacaktı,ne oldu,biz bir haber alamıyoruz,SİZLERİN İÇİNDE BU KONULARLA İLGİLİ HABER ALAN/ALABİLER VAR MI..?
Ne olmuş KARABÜK’ÜN ÇEVRE YOLLARI..?
Bir ara KARIT Köyü civarından ve ARAÇ Çayı üzerinden BİR TÜNEL ile KEMAL OYMAN’A çıkılacağı,şeklinde bilgiler veriliyordu,ZONGULDAK istikametinden ise,yine bir TÜNEL ile BOLKUŞ Köyünün oralardan KEMAL OYMAN’A çıkılması düşünülüyordu..!!
Sahi; NE OLDU,O PROJELER RAFA MI KALKTI..?
Yakınlarda KASTAMONU’YA gitmişsinizdir herhalde,KASTAMONU ÇEVRE YOLLARI yapılmış,şimdi ARAÇ İLÇESİ’NİN ÇEVRE YOLU DA belirli bir aşamaya gelmiş getirilmiş..
KARABÜK’ÜN ÇEVRE YOLLARI NE OLDU ACABA..?
Karabük Seçmeni son GENEL SEÇİMDE yıllardır ilk kez BİR MUHALEFET MİLLETVEKİLİ ADAYI’NA yol verdi ve HAYDİ KARDEŞ BİZİM YAPILMASI GECİKEN,YAPILMAYAN İŞLERİMİZİ TAKİP ET BİZE BİLGİ VER dedi..
Nasıl sizlere KARABÜK’ÜN SORUNLARI ile ilgili bilgiler veriliyor mu..?
Biz pek haber alamıyoruz,duyamıyoruz,siz haber alıyor,duyuyor musunuz..?
Bu gibi işleri İKTİDAR yapmaz takip etmezse,MUHALEFET İktidarı uyarır değil mi..?
Karabük’te nedense kimsenin sesi çıkmıyor,ne güzel..!!

“KARDEMİR ÇINARLARI,VEFA GÜNLERİ..” MÜTHİŞ İLGİ GÖRDÜ VE İNSANLAR “ESKİ ÇALIŞTIKLARI YERLERİ GÖRÜNCE..” NASIL DUYGULANIYOR..
KARDEMİR yepyeni bir uygulama başlattı ve Tesislerde çalıştıktan sonra emekli olanları konuk ediyor,onları Tesisin içerisinde gezdiriyor,yenilik yapılan yerleri gösteriyor..
İNSANLAR NE KADAR MUTLULAR YARABBİ..
KARDEMİR VEFA GÜNLERİNE KATILANLAR NE KADAR MUTLU..
Bir de çok zarif METALDEN YAPILMIŞ ÇINAR AĞACI veriliyor katılanlara,inanır mısınız O METAL ÇINAR AĞACI SEMBOLLERİNİ çocuğu gibi,torunu gibi okşayan/seven,bunu yaparken de gözleri yaşaran insanları gördük.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını böyle bir olayı düşündükleri ve uyguladıkları için yürekten kutlamak gerek.
BİZ YÜREKTEN KUTLUYORUZ BU EKİBİ..
KARDEMİR ÇINARLARI-VEFA GÜNLERİ etkinliğine katılanları dinledik,ne kadar mutlu olmuşlar,ne kadar duygulanmışlar ve nasıl teşekkür ediyorlar yarabbi.
Hemen hepsi de “ARTIK KARDEMİR’İN SIRTI YERE GELMEZ.NE KADAR YATIRIMLAR YAPILMIŞ,NE KADAR TEKNOLOJİK GELİŞMELERE İMZA ATILMIŞ..” görüşünü dile getiriyorlar.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN “ARTIK TONU, 450-500 DOLARDAN İNŞAAT DEMİRİ DEĞİL,BİR/İKİ BİN DOLARDAN KALİTELİ ÇELİK ÜRETİP SATACAĞIZ..” gibi bilgiler vermiş katılanlara,nasıl seviniyorlar bu haberlere,nasıl mutlu oluyorlar..
KARDEMİR,BU HAREKETİ İLE AİDİYET DUYGULARINA TAVAN YAPTIRDI..
İnsanlar nasıl mutlu olmuşlar,anlatmak zor..

SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE Kİ 11 KATLI 2 YILDIR BOŞ DURAN BİNA İÇİN “AMAN ABİ BOŞ VEEER,BOŞ DURDUĞU YERDE BOZULMALAR BAŞLAR.”
Kaç kez yazdık,kaç kez BOŞ TUTULUYOR,BOŞ BİNA ÇOK ÇABUK BOZULMALAR YAŞAR dedik ve SOĞUKSU’DA bulunan 11 KATLI TOKİ BİNASINI Karabük gündemine getirmeye çalıştık.
Bir Kardeşimiz bize “ABİ BOŞ VEEER,NİYE KENDİNE DERT EDİYORSUN Kİ.2 YILDIR BOŞ DURUYOR ZATEN.ŞİMDİ İÇİNE GİRSENİZ,BİR İŞTE KULLANMAK İSTESENİZ,BİRÇOK MASRAFI ÇIKMIŞTIR BİLE..” dedi.
Daha sonra da “ ŞİMDİ SOĞUKSU MAHALLESİ’NDE GÖRDÜĞÜMÜZ BU FİLMİ,DAHA ÖNCE YEŞİL MAHALLE DE GÖRMEDİK Mİ..? “ diye sordu O Kardeş,yani AYNI FİLMİN TEKRARI GİBİ falan dedi.
Bize de “BOŞ VEEEER ABİ,BİNA ÇÜRÜYECEKMİŞ,BİR İŞE YARATILMALIYMIŞ,KENDİNE NİYE DERT EDİYORSUN Kİ.DERT ETMESİ GEREKENLER DERT ETMİYORLAR,SEN DE BOŞVEEER..” tavsiyelerinde bulundu..
Bu konuda MAHALLE SAKİNLERİ DE bir hareketlendiler..
Sonra baktılar ki BİR İŞ ÇIKMAYACAK,onlar da işin ucunu bıraktılar..
Canım BİNA BOMBOŞ BEKLİYOR iyi mi..?

KARABÜK TİCARET/SANAYI ODASI İLE DEMİR TÜCCARLARI DERNEĞİ,YARIN ANKARA’DA “NAYLON FATURA NOKTASINDA..” TEMAS YAPACAK..
Gazetemizin üzerinde durduğu ve bir anda gündeme gelerek,Karabük Demir Tüccarları Derneği’nin de destek verdiği “DEMİR PİYASALARINDA Kİ NAYLON FATURA OLAYI..” ile ilgili yarın önemli görüşmeler yapılacak.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER konuya büyük duyarlılık gösteriyor ve “NAYLON FATURA OLAYININ,HEM ÜLKE EKONOMİSİ,HEM KARABÜK EKONOMİSİ ÜZERİNDE Kİ OLUMSUZ ETKİLERİNDEN..” söz ediyor.
Öte yandan Karabük Demir Tüccarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK bu konuda yaptığı açıklamalarla,bir anda Karabük gündemine oturdu ve Sayın ÖZTÜRK “ NAYLON FATURA HAKSIZ REKABET UNSURU OLUYOR.NAMUSLU TİCARET YAPANLARI MAĞDUR EDİYOR..” görüşünde.
Olayın bu noktasında TSO Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER,AK Parti Karabük Milletvekilleri ile Salı günü bir araya geleceklerini ve kendileri ile bu konuyu detaylı biçimde ele alacaklarını söylüyor.
Yarın yapılacak görüşmelerde bir YOL HARİTASI belirleneceğine de işaret eden Sayın MEHMET MESÇİER,bu yol haritasına göre gerekiyorsa GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI’NA,gerekirse İLGİLİ BAKANLIĞA gidileceğinin de altını çiziyor.
Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER,olayın nerelerden kaynaklandığına ilişkin de,belirli tespitlerin yapılması gerektiğini söylüyor ve “ İSKENDERUN,KARABÜK ve BİR BAŞKA YER OLABİLİR.AĞIRLIK NEREDE İSE TESPİT EDİLİP,ÜZERİNE GİDİLMELİ..” diyor..
DEMİR PİYASALARI YARIN YAPILACAK GÖRÜŞMELERE KİLİTLENDİ..

TSO BAŞKANI Sayın MEHMET MESÇİER “ SEKTÖRÜN SORUNLARINI VE NAYLON FATURA OLAYINI Sayın MUSTAFA YOLBULAN İLE GÖRÜŞTÜK..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESÇİER,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’A yaptıkları hayırlı olsun ziyaretine ilişkin,bazı bilgiler verdi.
Sayın MESÇİER Sayın YOLBULAN ile sektörün sorunlarını görüştüklerini söyleyerek “BİLİNDİĞİ GİBİ ÇELİK SEKTÖRÜ HAYLİ SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYOR.Sayın YOLBULAN İLE BU SÜRECİ ve ALINABİLECEK ÖNLEMLERİ GÖRÜŞTÜK..” anlamında bilgiler verdi.
Daha sonra da “DEMİR/ÇELİK SEKTÖRÜNÜN EN ÖNEMLİ KONULARI ARASINDA YER ALAN,NAYLON FATURA OLAYINA DA DEĞİNDİK.BU KONU SEKTÖRÜN HAKSIZ REKABET NOKTASINDA YAŞADIĞI EN BÜYÜK SORUN..” dedi.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MUSTAFA YOLBULAN’IN DA bu naylon fatura olayından hayli yakındığının da altını çizen,Sayın MEHMET MESÇİER,TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Karabük Demir Tüccarları Derneği ile birlikte bir dizi temas yapacaklarına işaret etti.
Önümüzde ki Salı günü Ankara’da Karabük Milletvekilleri ile bir araya geleceklerinin altını çizen Sayın MEHMET MESÇİER,bu ziyaret sırasında bir yol haritasının belirleneceğini söyledi.
Konu hem Ülke ekonomisi,hem Çelik Sektörü açısından ele alınacak.
Daha sonra da,gerekirse,ilgili bütün makamlara gidilecek.

KARABÜK ESKİ VALİLERİNDEN,Sayın İZZETTİN KÜÇÜK,Sayın AHMET DAVUTOĞLU TARAFINDAN KURULACAK YENİ PARTİNİN GÖZDE İSMİ OLDU.
Karabük eski Valilerinden Sayın İZZETTİN KÜÇÜK,Eski Başbakanlardan ve AK Parti Eski Genel Başkanı Sayın AHMET DAVUTOĞLU tarafından kurulacağı açıklanan yeni SİYASİ Parti’nin KURUCU HEYETİ içerisinde yer alıyor.
Sayın İZZETTİN KÜÇÜK ismi,özellikle,KARABÜK’TE BÜYÜK YANKI yaptı.
Safranbolu’da Kaymakamlık yaptıktan sonra,bir süre İstanbul/Üsküdar İlçe Kaymakamlığı yapan Sayın İZZETTİN KÜÇÜK,daha sonra Karabük Valiliği görevine atanmıştı.
KARABÜK’TE ÇOK OLUMLU İZLER BIRAKAN Vali Sayın İZZETTİN KÜÇÜK,buradan ŞANLI URFA ve daha sonra da BURSA Valiliklerinde bulunmuştu..
Sayın İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN Siyasete atılması ilgi ile karşılandı..
Valilik görevinden sonra DEVLET MEMURLUĞU GÖREVİNDEN DE emekli olan Sayın İZZETTİN KÜÇÜK’E Karabük’te ilginin büyük olduğuna dikkat çeken ilgili kaynaklar “KENDİSİNİ GELECEKTE,BU KENTİN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLARAK GÖREBİLİRİZ..” gibi yaklaşım gösteriyorlar.
Sayın AHMET DAVUTOĞLU tarafından kurulacak olan Yeni SİYASİ PARTİ’NİN bir/iki hafta içerisinde İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA kuruluş dilekçesini vereceğine de dikkat çekilerek,Sayın İZZETTİN KÜÇÜK isminin Karabük’te ciddi bir dalgalanma yarattığının altını çiziyorlar..
SİYASET USUL/USUL KIZIŞMAYA BAŞLADI GALİBA..

YOK CANIIIM,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ “Sayın İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KARABÜK VALİLİĞİ DÖNEMİNDE DE YAPILAMADI YA..” ŞİMDİ SİYASET..
Karabük eski Valilerinden Sayın İZZETTİN KÜÇÜK,Karabük’te olumlu izler bırakmış bir MÜLKİ AMİR olarak bilinir,ancak,Karabük KATI ATIK BERTARAF TESİSİ Sayın KÜÇÜK’ÜN Valilik döneminde de yapılamadı..
2006 Yılından sonra,KARABÜK VALİLİĞİ görevine atanan,Her Vali gibi KARÇEV Başkanlığı’nda bulundu Sayın İZZETTİN KÜÇÜK ve ne yazık ki O DÖNEMDE DE,Karabük’ün çöpleri ASİT KÖYÜ Sakinlerinin TEPESİNE DÖKÜLMEYE devam etti.
Sayin İZZETTİN KÜÇÜK şimdi SİYASETE ATILDI..
İster misiniz,SİYASETEN KARABÜK’E geldiğinde “NEDİR BU VAHŞİ ÇÖP TOPLAMA.KARABÜK BİR KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPTIRAMAMAKLA ÇOK,SAĞLIKSIZ BİR ORTAM YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR..” falan gibi bir açıklama,bir eleştiri de bulunsun..!!
Gerçi, CHP İl Başkanlığı döneminde Sayın BAYRAM KARADAĞ’IN temaslarından/yol göstermelerinden/çabalarından başka,SİYASETEN BU KONU HİÇ KİMSENİN GÜNDEMİNDE OLMADI ya..
Öyle değil mi,Karabük’ün SİYASETÇİLERİ,ÖYLE DEĞİL Mİ..?

16.08.2006 TARİHLİ RESMİ GAZETE DE YAYINLANAN “KARABÜK İLİ ÇEVRE BİRLİĞİ..” YANİ KARÇEV İPTAL EDİLMELİ VE BAŞARISIZLIK HANESİ..
16.08.2006 Tarihli RESMİ GAZETE DE yayınlanarak kuruluşu kesinleşen KARABÜK İLİ ÇEVRE BİRLİĞİ,yani KARÇEV’İN doğal Başkanlığı görevini O DÖNEMİN Karabük Valileri tarafından yürütülüyor..
O TARİHTEN,BU YANA,KARÇEV görevi olan KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ yapıp,başaramadı ise,BAŞKANLIK GÖREVİNDE olan VALİLELİRİ başarısız mı sayacağız yani..!!
13-14 YILDIR KARABÜK’ÜN ÇÖPÜ ASİT KÖYÜ’NÜN TEPESİNE DÖKÜLÜYOR..
Köy sakinlerinin SAĞLIK DURUMLARI nedir/nasıldır ilgilenen var mı..?
Günde yalnızca KARABÜK’ÜN 150-160 TON ÇÖPÜ oraya dökülüyor,ilgili/ilgisiz hemen herkes KARABÜK’TE HAVA KİRLİ derken,bizim dışımızda hiç kimse ASİT KÖYÜ’NÜN BU SORUNUNA DİKKAT ÇEKİYOR MU,siz gördünüz mü..?
KARÇEV ARTIK İPTAL EDİLMELİ,LAĞVEDİLMELİ,zira başarılı olamadı..!!

7 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Karabük’ün yol çalışmaları şaka konutlarının orada yapılıyor Ahmet bey , en iyisi Safranbolu il olsun. Şehrin merkezide KARDEMİR kavşağı değilde saka konutlarının oradaki kavşak olsun

  2. Doğrucu Davut

    Çevre yolu yapılmaz, kuvvetle muhtemel para yoktur.

  3. kirli sakallı karizmatik genç

    Çevre yolu iyidir

  4. ÇEVRE YOLUNU-ARAÇ ÇAYINI UNUTUN

    KARABÜK İNSANI ÇEVRE YOLUNU UNUTSUN
    KARABÜK İNSANI ARAÇ ÇAYINI UNUTSUN
    KARABÜK İNSANI KARABÜKE HİZMETİ UNUTSUN.
    KİRLİ SAKALLI KARİZMATİK BİR GENÇ VAR ARA SIRA YAZIYOR
    BENDE ÖYLE YAZAYIM MÜSADENİZLE
    UNUTMAK İYİDİR İYİ.

  5. haksızlık

    Ahmet bey ,
    Kardemir vefa günlerini sadece Sayın Genel müdür ve ekibi mi düşünmüş ve uygulamış? Bu işte başkasının katkısı yok mu?

  6. Chp uzerine notlar...

    Chp de Satılmış Ebik unutulmamalı.
    Her zaman güçlü bir isim il başkanı olmalı

  7. Hadi chp

    CHP yi 78 yaşında satılmış ebik bey kurtarır

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”