Her Telden (9.Haziran.2016)

Her Telden (9.Haziran.2016)

Yayın: 09.06.2016 08:37
Paylaş:
A+ A-

MÜSİAD YÖNETİMİNDEN BİR KARDEŞİMİZ “KARDEMİR KANGAL HADDESİ ÜRÜNLERİNİ SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE..”
Geçtiğimiz gün MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi bir Kardeşimizle oturduk sohbet ediyorduk “KARDEMİR KANGAL HADDESİ ÜRÜNLERİ İÇİN SAVUNMA SANAYİ MÜSTEŞARLIĞI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR..” bilgilerini verdi.
MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Sayın AHMET NUR ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları,Savunma Sanayi Müsteşarlığı noktasında ki temaslarını sürdürüyorlar.
O Kardeşimiz bunları anlattı.
“ABİ İNANIR MISIN,SAVUNMA SANAYİ KARABÜK’E KARDEMİR KANGAL HADDANESİ ÜRÜNLERİNİ DEĞERLENDİRECEK.BU ÜRÜNLERİ İŞLEYEREK,KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK BİR TESİS veya TESİSLER KURSA,KARABÜK UÇAR/UÇAR..” dedi.
MÜSİAD BU NOKTA ÜZERİNE İYİCE ODAKLANMIŞ.
ÖYLE GÖRÜNÜYOR..
Tabi Savunma Sanayi Müsteşarlığı noktasında geliştirilen temaslara Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN büyük destek verdiklerinden de söz etti O Kardeşimiz.
Kendileri BİZLERE “BU TEMASLAR SIRASINDA TAKILDIĞINIZ YERLERDE BİZE GELİN,ÖNÜNÜZÜ AÇALIM DİYEREK DESTEK VERİYORLAR..” gibi bilgilerde verdi.
KARABÜK AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER BUNLAR..
Dileriz çok başarılı,verimli gelişmelere yol açacaktır..

İL ÖZEL İDARE BÜNYESİNDE YAŞANAN OPERASYONLAR,UZUN BİR SÜRECİN GELDİĞİ SON NOKTA GİBİ GÖRÜNÜYOR VE SIKINTILAR..
Karabük İl ÖZEL İDARE bünyesinde bir dizi değişim yaşandı ve bu değişimler UZUN BİR SÜRECİN SON NOKTASI olarak değerlendiriliyor “ÇOK DAHA ÖNCELERİ YAPILMASI GEREKİYORDU..” gibi bilgiler veriliyor.
Konu İL GENEL MECLİS ÜYELERİNDEN büyük bölümünün yakınmaları ile gündeme gelmiş sanıyoruz ve bu Üyeler “GÖREVDEN ALINAN PERSONELİN VERİMLİ ÇALIŞMADIĞINDAN YAKINIYORLARMIŞ..”
Bu yakınmalar uzun zamandır sürüyormuş ve son olarak İL GENEL MECLİS Başkanlığı olayı da devreye girince,GÖREV YERLERİNİN değişmesi KAÇINILMAZ hale gelmiş.
Bilgilerine başvurduğumuz,bilgilerini aldığımız yetkili kişiler “OLAYIN Sayın VALİMİZE MALEDİLMESİ ÇOK YANLIŞ..” dediler ve böyle bir olayda Vali imzasının son/kararı kesinleştirici bir gelişme olduğuna dikkat çektiler.
Olayın İL GENEL MECLİS ÜYELERİ-BÜROKRATİK ve SİYASİ İRADEYE dayanan bir boyutu olduğundan söz ettiler ve “VERİMLİ,UYUMLU ÇALIŞMAYAN PERSONEL İLE YOLLARIN AYRILMASINDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR Kİ..” değerlendirmelerini yaptılar..
“BAŞKA OPERASYONLARDA OLABİLİR..” görüşleri ise dikkat çekti.
Sanki “DURMAK YOK YOLA DEVAM..” gibi sözler edildi..

ÖNCE Kİ GÜN “ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ VE BİR MÜDÜR KARDEŞİMİZ..” VE KARDEMİR HİSSELERİNİN YABANCI FONA GEÇMESİ..!!
Kardemir yönetimi NOKTASINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR Kardeşimiz bize bilgiler vermişti ve “KARDEMİR HİSSELERİ YABANCI BİR FON TARAFINDAN ALINIRSA..” olayını gündeme getirmişti.
Önce ki gün ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASETÇİ ve ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜDÜR Kardeşimizle sohbet ediyorduk,Gazetemizde çıkan bu yazı noktası geldi gündeme..
Biz “KİMİ ÇEVRELER YABANCI FONA GEÇERSE DAHA İYİ OLUR FALAN DİYE YORUM YOLLUYORLAR..” dedik,O Kardeşlerimiz şiddetle itiraz ettiler “KARABÜK AÇISINDAN TAM BİR FELAKET OLUR..” dediler.
O Siyasetçi Kardeşimiz aynı zamanda Sanayi sektöründe işveren olarak çalışıyor ve “KARDEMİR YÖNETİMİ BAZI HATALAR YAPSA BİLE YABANCI BİR FON BURAYI ALIRSA,BU YÖNETİMİ MUMLA ARARIZ..” gibi ifadeler kullandı.
Kendi sektöründe yaşadığı bir olayı anlattı,BİR FABRİKANIN YABANCILARA SATIŞINDAN SONRA MÜŞTERİLERİN YAŞADIĞI SIKINTILARI SORUNLARI ANLATTI,sonra da, “KARDEMİR’İ BÖYLE BİR TEHLİKEDEN ALLAH KORUSUN..” dedi.
Uzunca bir süre sohbet ettik.
KARDEMİR Yönetimi için “ELBET BAZI HATALAR YAPILIYOR,YAPILACAKTIR DA,ÇATI TEPEMİZE GÖÇÜYOR NOKTASINDAN ALDILAR VE BU GÜN,KARDEMİR ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELDİ,VEFASIZLIK YAPMAMAK GEREK..” gibi değerlendirmeler oldu.
Keyifli,verimli,ufkumuzu açan bir sohbet ettik Kardeşlerle.

CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN İLK RESMİ ADAY SAYIN SELAHATTİN KÜÇÜKÇAVUŞ,BAŞKA ADAYIM DİYEN YOK..
Görevden çekilen CHP Merkez İlçe Örgütü’nün yerine 19 Haziran Pazar günü OLAĞANÜSTÜ ve SEÇİMLİ Kongre yapılacak ve şu ana kadar Sayın SELAHATTİN KÜÇÜKÇAVUŞ’UN dışında “BEN ADAYIM..” diyen kimse yok.
Dün Sayın SELAHATTİN KÜÇÜKÇAVUŞ ile kısa bir görüşmemiz oldu ve “İLGİLİ YERLERE GEREKLİ BİLGİYİ VERDİM,DELEGELERE ULAŞMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUM.MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE ADAYIM..” şeklinde bilgiler verdi.
Bu arada atanan Kayyum Heyetinden Sayın ZEKİ KARADAYI Büromuzu ziyaret etti ve bir süre oturduk sohbet ettik,Sayın ZEKİ KARADAYI “BİZ HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK..” bilgilerini verdi.
Kimler Aday olur noktasında “BENİMDE PEK FAZLA BİLGİM YOK.BAZI İSİMLERİ DUYUYORUM..” şeklinde bilgiler verdi ve bu nokta da Sayın MEHMET DURUM üzerinde konuşanlar var,Milletvekili Adayı Sayın GÜLSÜM BENİÇ hanımefendinin ikna edilmesi çabalarından söz edenler var.
CHP Konusunda henüz bir netlik yok..
KONGRE 19 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ YAPILACAK..
Toplam 167 delege Kongreye katılacakmış.

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR “ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE 8 YENİ FABRİKA/TESİS KURULUYOR..”
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Karabük açısından çok olumlu görüşler dile getiriyor ve “BAKIN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE 8 YENİ FABRİKA/TESİS KURULUYOR..” dedi.
“KARABÜK’TE İNSANLAR/KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDA YAŞANAN ÇEKİŞMEYİ,KAVGAYI,MÜCADELEYİ BİTİRDİK.BÜYÜK BİR BİRLİK HAVASI DOĞDU VE BU BERABERİNDE YENİ/YENİ FABRİKALARI/TESİSLERİ GETİRECEK..” bilgilerini verdi.
Kendisine ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği bünyesinde yaşanan operasyonları da sorduk “BUNLAR ÇOK NORMAL GELİŞMELER,VERİMLİ GÖRÜLMEYEN,UYUMLU GÖRÜLMEYEN PERSONELLE YOLLARIN AYRILMASI DOĞAL..” gibi bilgiler verdi.
“KARABÜK İL ÖZEL İDARESİ,KARABÜK İL GENEL MECLİSİ ORTAK KARAR ALIRLARSA,SİYASET KURUMU OLARAK BİZDE BUNLARI DEĞERLENDİRİR ORTAK BİR KARARA VARIRIZ..” gibi bilgiler verdi.
“PEKİ DEVAMI OLUR MU..” diye sorduk Sayın SAYLAR’A kendilerinin hızlı bir tempo içinde çalıştıklarını anlattı ve “AYAK UYDURAMAYAN OLURSA,NEDEN OLMASIN..” GİBİ CEVAP VERDİ.

KELTEPE KAYAK MERKEZİ İHALESİNE ALAN FİRMA “ŞANTİYE BİNALARINI KURUYOR..” ANCAK YOL NOKTASINDA SIKINTI AŞILAMADI..
Yıllardır yapıldı/yapılacak şeklinde,adeta,PAPATYA FALI açılan KELTEPE KAYAK MERKEZİ sonuçta ihale edildi,yüklenici Firma ŞANTİYE BİNALARI kurmaya başladı.
Ancak,YOL SIKINTISI ÇÖZÜMLENEMEDİ GALİBA.
Yağışlar nedeni ile,zaten hayli bozuk olan,yolun tamamen elden çıkmak gibi bir aşamaya geldiğini anlatan ilgililer,”İHALEYİ ALAN FİRMA,ŞANTİYE BİNASI KURMAKTA HAYLİ ZORLANIYOR..” bilgilerini veriyorlar.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ yapımına süratle başlanacağı yolunda iyimser düşünceler dile getiren,ilgili kaynaklar,”BU ANLAMDA ÇOK CİDDİ ELEKTRİK TESİSATLARI YAPILACAK VE KARABÜK’TE BUNU YAPABİLECEK BÜYÜKLÜKTE ELEKTRİK İŞİ YAPANLAR ÇIKACAK MI GÖRECEĞİZ..” gibi bir dizi bilgiler veriyorlar.
TELESİYEJ/TELEFERİK GİBİ TESİSLERİN YAPIMI için Karabük’te İŞ YAPAN FİRMALARIN bu büyüklükte işi kaldırıp/kaldıramayacakları bağlamında önemli tereddütler yaşandığı belirtiliyor.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ İHALESİNİ alan Firmanın,belirlenen süre içinde İŞLERİ YETEŞTİRMEK için hızlı hareket ettiğine de dikkat çekilirken,ancak,YOL BOZUKLUĞU gibi bazı ayrıntıların gecikmelere sebep olması ihtimali korkutuyor.
PROJE KAPSAMINDA YER ALAN İŞLERİN BİTMESİNDEN SONRA,bir dizi yeni işin,o civarda yapılması gerektiğine vurgu yapılıyor ve OTEL GİBİ TESİSLERİ ÖZEL SEKTÖR YAPACAK yolunda da bilgiler veriliyor.
KELTEPE KAYAK MERKEZİ ARTIK GERÇEKLEŞİYOR..

SERBEST MUHASEBECİLER-MALİ MÜŞAVİRLER ODASI’NIN 20 YILLIK BAŞKANI SAYIN HÜSEYİN EKEN ADAY OLMADI VE BIRAKTI..
Serbest Muhasebeciler-Mali Müşavirler diyerek kısaca tanımlamaya çalışacağımız MESLEK ODASI’NIN 20 Yıllık Başkanı Sayın HÜSEYİN EKEN,bu görevini bıraktı ve yeniden aday olmadı.
ONURSAL BAŞKAN İLAN EDİLDİ.
ODA GENEL KURULU Sayın HÜSEYİN EKEN’İ onursal Başkan ilan ederek,Oda Üyelerine yakışan bir jest yaptı ve bu tutumu ile ODA ÜYELERİNİN kalite çıtasının yüksekliği de ortaya çıkıverdi.
Sayın HÜSEYİN EKEN çok birikimli bir Başkan olarak,çok verimli çalışmalara imza atarak ve Karabük’te bulunan diğer MESLEK ÖRGÜTLERİNE fark atacak çalışmalar yaparak,ardında HOŞ BİR SEDA BIRAKTI..
Sayın HÜSEYİN EKEN’İN Başkanlığı döneminde ODA MÜKEMMEL ÇALIŞMALARA imza attı,MESLEKİ EĞİTİMİN zirvesine çıktı ve bununla kalmadı TİCARET KESİMİNE yönelikte çok önemli eğitimler/bilgilendirmeler yapıldı.
UZMANLAR DAVET EDİLDİ..
Ayrıca Sayın HÜSEYİN EKEN,Karabük sorunlarına ve bu sorunların çözümünde HANGİ YASALARIN devreye alınmasına ilişkin YETKİLİ TÜM KİŞİLERE bilgiler vermeye çalıştı.
MUHATAPLARI BUNLARDAN YARARLANABİLDİ Mİ..?
Olayın o tarafı başka,ancak,Sayın HÜSEYİN EKEN,bir Karabüklü olarak,bu yöreyi çok önemseyen bir insan olarak,elinden gelen gayreti ,çabayı gösterdi.
Görevini kalp huzuru ile YENİ ARKADAŞLARINA BIRAKTI,.
Kendisine yeni yaşamında da başarılar diliyoruz..
ODA BAŞKANLIĞI kendisi için bir yaşam şekliydi zira..
BAŞARILAR DİLERİM AZİZ KARDEŞİM.

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ İÇİN “EK BİNA YAPILACAKSA..” KARDEMİR KARABÜKSPOR’A TESİS GEREKECEKTİR
KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi için 200-250 YATAKLI İLAVE HASTANE yapımı gündem de ve bunun için KARDEMİR KARABÜKSPOR İdman Sahası ile İMAM/HATİP Lisesi arazileri düşünülüyor..
İMAM/HATİP LİSESİ İÇİN BİNA BULUNUR..
Ancak ;KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN BU ŞANSI YOK..
KARDEMİR KARABÜKSPOR için yer arayışları olduğundan söz ediliyor ve bu anlamda Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN büyük katkıları ile elde edilen 103 dönüm büyüklüğünde ki ARAZİNİN KULLANIMI gündem de değil..
YENİ ARAZİ BULUNMASI İÇİN ÇABALAR SONUÇSUZ KALDI..
103 DÖNÜMLÜK O ALAN NEDEN KULLANILMAZ anlamak hayli zor ve buraya TESİS YAPILMASI noktasında çok önemli mesafeler alınmıştı,ancak,sonra devreye neler girdi de geri kaldı bilmiyoruz.
KARDEMİR KARABÜKSPOR SOKAKTA MI KALACAK YANİ..
HASTANE yapılacak,şu an KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN kullandığı Tesisler,İdman Sahası falan MÜLKİYET OLARAK KARDEMİR’İN üzerinde ve buralar elden çıkartılacak..
BU İŞİ SÜRATLE ELE ALIP ÇÖZÜMLEMEK GEREK.
Yoksa KARDEMİR KARABÜKSPOR7U büyük sıkıntı bekler..
ÇOK BÜYÜK SIKINTILARA DÜŞER KULÜP..

8 kişi görüş bildirdi

  1. Ali CAN

    Sayın GÖLBEK,
    Her yazınızda İl Özel İdaresini yere göğe sığdıramıyordunuz. Ne oldu. Malesef bu özel idare konularında çok subjektif haber yapıyorsunuz. Bu yazdığınız da size kendi içinizde çeliştiğinizin en bariz örneği, “VERİMLİ,UYUMLU ÇALIŞMAYAN PERSONEL İLE YOLLARIN AYRILMASINDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR Kİ.”
    Hani çok uyumlu bir çalışma vardı, hani herşey süperdi…
    Çok taraflı yazıyorsunuz, O yüzden bunu hatırlatmak istedim…

  2. Çakma ALİ CAN

    Çakma Ali Can okudunu iyi oku iyi anla “VERİMLİ,UYUMLU ÇALIŞMAYAN PERSONELLE ” diye başlayan lafı Ahmet Abi deyil Siyasetçi kullanıyor.Birde Köy Hizmetleri çok karışık kimin ne yaptıgı belli deyil diyenler var.Yahu orda Müdürlük beklediyi için ince ince kulis yapan Müdür yardımcıları filan yokmu orayı çekip çeviremeyen Koskoca genel sekreterliyi nasıy çekip çevirirki.İl genel meclis başkanını ilk ziyaret edenlerin içinde olmak genel sekreter müdür olmak için yetermi

  3. Ali CAN

    Özel İdare Müdür Yardımcılığı diye bir şey yok.
    Soru şu: İl Özel idaresinde herşey süt liman, harika bir uyum içinde çalışma varmı, YOKMU?
    Siyasetine diyeceğim birşey yok, iç hesaplaşmalardır, kamu oyunun takdirinedir. Ancak, Sayın GÖLBEK’in her defasında Özel idaredeki uyumdan bahseden, Genel Sekreteri öve öve bitiremeyen yazılarına tepkim. Varsa sorun söylemek en doğal şey değilmi? Kral Çıplaksa bunu gazeteciler söylemeyecekse kim diyebilir?
    Hamzalarda inşaatlar müdürü kim? Yol müdürü kim, su müdürü kim, sen biliyor musun???

  4. Ali CAN

    Makamlar mevkiler gelip geçicidir, millet hizmet bekliyor.
    Özel idare siyaseten karıştı. Çözülmesi çok zor.
    Bürokrasi olarakta karıştı. Müdürler kim ne vasıfta tecrübede belli değil, her sene müdür değiştirilirmi bir kurumda,

    böyle bir kurumun imkanları ne kadar geniş ve bolda olsa, NE İŞ YAPABİLİR…
    Takdirlerinize sunuyorum…

  5. son söz

    demir tüccarları olarak elimizdeki rızkı almaya çalışanlara ses çıkartmayalım daha da ihtiyaçları var ise bulup buluşturup verelim 1999 yılarda kardemir batacak diye kimseye para yatırtmayıp entirakalar çevirerek yüz de 10 hisseyle bizim demesinler

  6. Yorumcu

    Yabancı fon öcüdür mantığıyla bakalım bunlar da aman hata yaptık işte deyip geçiştirsin öyle mi. Ne ala memleket. Ölümü gösterip sıtmaya razı edelim mantığı. Hisseler yabancı fona devredilmek zorunda da değil. Adam gibi yönetecek birilerinin olsun yeter. Bu yönetimin yaptıkları da hatanın çok çok ötesinde bir durumdur. Bilenler biliyor.

  7. son söz

    birim müdürleri değişince özel idarede herşey düzeldi mi?soru şu?genel sekreter işimi düzeltiyor yoksa kendine günah keçisi mi arıyor.bu adamlar çok kötü çalışıyorduda bugüne kadar niçin görevden almadı.vali kararnamesi çıktığı gün aldı.yeni atadığı müdürün biriside valinin sakaryadan kendi getirdiği adammış.bu nasıl bir çelişki.birde değişiklikler hep köy hizmetleri tarafında yapılıyor.genel sekreterin merkez binasında hiç değişiklik yapmıyor mehmet uzun niçin acaba.oradaki müdürler 10 yıldır değişmiyor galiba.birde merkez binadaki olayları örtbas etmesin mehmet uzun tüm karabük duymuş.

  8. Kardemirde hakim hisse yabancı olursa Milli ve Yerli Ekonomi hikaye olur

    Zaten ele geçirmeye çalışıyor, pazara girmişse ikinci taktikleri budur, git ortak ol, yada kredi ver, satın al…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.