Her Telden (9.Mart.2018)

Her Telden (9.Mart.2018)

Yayın: 08.03.2018 23:41
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR SATIŞ POLİTİKASI DEĞİŞTİRİLDİ,VADELİ SATIŞLARDA PEŞİNAT YÜZDE 25 DEĞİL YÜZDE 50 OLDU,HADDECİLER SIKINTIYA GİRDİ..
KARDEMİR Vadeli mal satıyor ve daha önce yüzde 25 peşin 30-60-90 gün vadeli mal satışları,yeniden düzenlendi ve peşinat yüzde 50 olarak düzenlendi.
YÜZDE 50 PEŞİN,GERİ KALANI 45 GÜN VADE YAPILIYOR.
Ancak,malı alım tarihiniz biraz sıkıntılı ve denilene göre yüzde 50 peşin,geri kalanı 45 gün civarında istenen paranın tutarı olan mal,KAÇ GÜN İÇERİSİNDE veriliyor..?
ORADA BELİRLİ BİR DURUM YOK GALİBA.
Bu arada piyasalara verilen vadeli mal noktasında da,yeni bir düzenleme getirilmiş ve yine yüzde 50 peşin,kalanı için 50 gün vade yapılıyormuş ,bu noktada da mal teslim tarihi biraz belirsiz deniliyor..
HADDECİLER BU NOKTALARDA HAYLİ SIKINTI YAŞIYORLAR..
Bize anlattıkları bunlar..
Öte yandan,KARDEMİR SATIŞLARI MÜKEMMEL GİDİYORMUŞ..
Anlatılanlara göre,KARDEMİR Firması müşterilerine hayli mal borcu içinde çalışıyormuş ve piyasalardan MAL SATIŞI için toplanan paralar bir anlamda faizsiz finans olarak mı değerlendiriliyor..
HADDECİLER BU NOKTADA SIKINTILI BİR POZİSYONA GİRMİŞLER..

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGESİ İÇİNDE KALAN YOLBULANLAR HADDANESİ SÖKÜLDÜ,IŞIK ÇELİK HADDANESİ SÖKÜME BAŞLAMIŞ,DİĞERLERİ..!!
İSTASYON Mıntıkasının hemen arkasından başlayan,NAMIK KEMAL-ATATÜRK MAHALLESİ yol ayırımına kadar çok geniş bir alanın KENTSEL DÖNÜŞÜM kapsamı içinde olduğunu bilmeyen yok.
BU ALAN İÇERİSİNDE YOLBULANLAR HADDANESİ SÖKÜLDÜ..
ÇOK GENİŞ BİR ALAN ORTAYA ÇIKTI..
Şimdi görüyoruz ki IŞIK ÇELİK HADDANESİNİN sökümüne başlanmış,söküm işleri tamamlandığında oradan da ortaya geniş bir alan çıkacak demektir..
Bu arada,IŞIK ÇELİK HADDANESİ demişken aklımıza gelen bir anıdan bahsedelim,IŞIK ÇELİK HADDANESİ Sahibi ve Karabük’ün önde gelen Cemiyet Adamlarından Sayın PEHLİVAN BAYLAN yıllar önce “BU HADDANELERİN RUHSATLARI YOK..” gibi bir söz etmişti.
Geniş bir kesim gibi bizde bu ifadelere karşı çıkmıştık o zaman..
Sayın BAYLAN çok haklıymış meğer,hiçbirinin doğru/dürüst ruhsatı yok..
SÖKÜLMEYEN BİR/İKİ HADDANE İÇİNDE,Sökülenler örnek olsun..
Biraz acele etsinler lütfen..

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “BİR SİLKELEDİ-PİR SİLKELEDİ..” VE MARZİNÇ TESİSİ ŞU AN İTİBARI İLE ZARARSIZ HALDE..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz süreçte “HAKLI OLARAK HAVA KİRLİLİĞİNDEN..” yola çıktı ve KARDEMİR bu manada kendisine ÇEKİ/DÜZEN VERECEĞİ taahhüdünde bulundu..
Sayın VERGİLİ kirletici gördüğü iki tesisi “BİR SİLKELEDİ-PİR SİLKELEDİ..” bakın MARZİNÇ Tesisi’nin DAĞLAR GİBİ YIĞILAN curufu süratle başka yerlere taşındı,DEPOSUNUN ALTI mebran kaplıymış bu ortaya çıktı,artık BURADA CURUF YIĞILMASI OLMAYACAK..
Ayrıca ; ATIK SULARI için ÇÖKERTME HAVUZU YAPMIŞLAR..
Bu havuzda toplanan sular sürekli tahlil ediliyor ve İÇİNDE EN KÜÇÜK BİR KİRLETİCİ MADDE olmadığı çıkıyor,ÇÖKERTME HAVUZU çok verimli bir tesis olmuş..
Yetmiyor SU ARITMA TESİSİ KURULUYOR ve mali bedeli 8 milyon dolar galiba.
MARZİNÇ zaten HAVA KİRLİLİĞİ’NE yol açmıyordu,şimdi ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Müdürlüğü önüne DEV BİR EKRAN KURARAK,DAKİKA/DAKİKA hava durumlarını buradan halkın görmesini sağlayacaklarmış.
MARZİNÇ TESİSİ ARTIK KİRLETİCİ HİÇBİR YANI OLMAYAN HALE GELDİ/GETİRİLDİ.
Sayın RAFET VERGİLİ buraları “BİR SİLKELEDİ-PİR SİLKELEDİ..” doğrusu ve KARABÜK BELEDİYESİ’NE DE önemli bir kaynak temin etti doğrusu,bu anlamda Sayın VERGİLİ halk deyimi ile “KAZAN/KAZANA OYNADI..” ve KARABÜK HALKI KAZANDI..
MARZİNÇ TESİSİ ARTIK KESİNLİKLE KİRLETİCİ DEĞİL..

MARMARA GERİ KAZANIM ŞİRKETİ’NİN,KARABÜK MARZİNÇ TESİSİ HER AY,İKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TARAFINDAN GÖZDEN GEÇİRİLECEK..
Biliyorsunuz MARMARA GERİ KAZANIM A.Ş.NİN Karabük MARZİNÇ Tesisi yıllardır Karabük’te sorun oldu,Karabük’ün sorunu oldu,artık bu Tesis SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR,kesinlikle çıkıyor.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bu tesisin KİRLETİCİLİK VASIFLARINI günden yapmıştı.Şirket Yöneticileri hem kirleticilik vasıflarını giderdiler,hem de KARABÜKLÜLER Adına harcanmak üzere KARABÜK BELEDİYESİ’NE çok ciddi bir maddi kaynak sağladılar..
Artık MARZİNÇ Tesisi Karabük Belediye Meclis Üyesi Sayın KENAN ŞENTÜRK ve Sayın KAZIM ÖZCAN tarafından AYDA BİR KEZ,denetlenecek demeyelim de,gözden geçirilecek diyelim.
AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın KENAN ŞENTÜRK,MHP Belediye Meclis Üyesi Sayın KAZIM ÖZCAN bu iş ile görevlendirildiler ve işlerini de hayli sıkı tutuyorlar
MARZİN ARTIK KİRLETİCİ OLMAKTAN ÇIKTI/ÇIKARTILDI..

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN İBRA EDİLMEYEN YÖNETİM KURULU VE 190 KÜSUR MİLYON LİRA BORCU,TÜRK FUTBOL CAMİASININ GÖZÜ..!!
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN ibra edilmeyen Yönetimi için,bizim bildiğimiz,3 HUKUKİ GİRİŞİM VAR ve nedense HUKUK ŞU ANA KADAR harekete geçmedi,yanlış anlaşılmasın NEDEN GÖZALTI,NEDEN TUTUKLAMA YOK gibi yaklaşım içinde değiliz,en azından KOVUŞTURMAYA GEREK YOK denebilir..
TÜRK FUTBOL CAMİASININ GÖZÜ/KULAĞI KARABÜKSPOR’DA..
Buradan çıkabilecek bir HUKUKİ SONUÇ, Tüm FUTBOL CAMİASI için MİLAT OLACAKTIR,eğer varsa suçlularının yakasına yapışılmalı,eğer yoksa KOVUŞTURMAYA GEREK YOKTUR denilerek olayın kapanması temin edilmeli..
KARABÜKSPOR 190 milyon lira BORÇ BATAĞINA SOKULMUŞ..
Bunu yapanları KULÜP GENEL KURULU İBRA ETMEDİ,HUKUKA GÖNDERDİ..
Şu ana kadar HUKUKİ BİR SONUCUN OLMAMASI,olmayacağı anlamına gelmez elbet..

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VE KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ,SEZEN GÜLEÇ SANAT SALONUNDA “KARABÜKLÜ KADINLARIN ETKİNLİĞİ.”
Karabük 8 Mart DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ daha ziyade DEMEÇLERLE KUTLADI,bu manada, tek etkinlik KARABÜK ÜNÜVERSİTESİ,KAMİL GÜLEÇ KÜTÜPHANESİ,SEZEN GÜLEÇ Sanat/Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik oldu.
Çok şık,çok modern ve çok amaçlı olarak dizayn edilen KAMİL GÜLEÇ Kütüphanesi içinde SEZEN GÜLEÇ Sanat Salonu,konferans Salonu gibi geniş mekanlar var.
BU SALONLARDA KARABÜKLÜ KADINLAR RESİM ÇALIŞIYORLAR..
Hatırlarsınız,KAMİL GÜLEÇ Kütüphanesi,geçtiğimiz yıl 3 nisan günü hizmete alınmıştı ve daha BİR YIL olmadan KARABÜKLÜ BAYANLAR Resim Sergisi açacak kadar bolca üretim yapmışlar..
DÜN BU SERGİYİ AÇTI YÖREMİZ BAYANLARI,ESERLERİNİ SERGİLEDİLER..
Açılışı Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER’İN yapması, Karabüklülerin KADINLAR GÜNÜ kutlamasını, DEMEÇLER/BEYANATLAR düzeyinde bırakmamak iradesinin bir tezahürü sayılmalı
KARABÜK ve SAFRANBOLU’DAN GELEN BAYANLAR BURADA ÇALIŞIYORLAR..
Bir yıla yakın zamandır çalışıyorlardı..
Dün ürettikleri eserleri sergilediler ve Sergi açılışını Vali Sayın KEMAL ÇEBER gerçekleştirdi,YÖREMİZ BAYANLARININ düzenledikleri bu sergi bugün/yarında açık olacak..
ÇOK ANLAMLI BİR KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI OLDU..

HUKUK,KARDEMİR KARABÜKSPOR NOKTASINDA,İBRA EDİLMEYEN YÖNETİMDEN 4-5 KİŞİNİN BİLDİĞİ OLAYLARI,BORÇLANMAYI ÇÖZECEKTİR..
KARDEMİR KARABÜKSPOR gerçekten çok kötü günler geçiriyor,bu günlerin üstesinden gelmesi çok zor Kulübün,peki KARABÜKSPOR’U bu hale düşürenler HUKUKA HESAP VERMEYECEKLER Mİ..?
Bu nokta da EROL ÜNLÜ SUÇ DUYURUSU YAPTI.
İbra edilmeyen Yönetimden SUÇ DUYURUSU yaptılar..
Sayın ZİYA ÜNSAL Yönetimi adına suç duyurusu yapıldı..
SU ANA KADAR BİR SONUÇ ÇIKMADI..
Ancak,şu ana kadar sonuç çıkmaması,SONUÇ ÇIKMAYACAĞI ANLAMI taşımaz elbet,mutlaka bir sonuç çıkacaktır,bu sonuç İBRA EDİLMEYEN Yönetimin Mahkemeye sevki de olabilir,bu sonuç yapılan suç duyurularına KOVUŞTURMAYA GEREK YOK şeklinde de çıkabilir..
HUKUK YAVAŞ ÇALIŞIYOR,ANCAK,ELBET ÇALIŞIYOR..
Ne demektir ;KARABÜK gibi eti/budu belli bir kentin takımının 190 küsur milyon lira gibi borç batağına sokulması,gelirinin yüzde 99.9 kadarı KARDEMİR’DEN olan bu Kulübün böyle bir borç yüküne girmesi akıl alacak gibi degil.
VE ; BU KONU 4-5 KİŞİ ARASINDA GERÇEKLEŞMİŞ GÖRÜNÜYOR…

İSTER ERKEN,İSTER ZAMANIN DA YAPILSIN “BİZ SAFRANBOLU VE YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ MERAKLA BEKLEYECEĞİZ..”
Kimi çevreler ERKEN YAPILACAK diyor,kimi çevreler ZAMANINDA YAPILACAK diyor,bu nokta da isten erken,ister zamanında yapılsın,bizim en ciddi manada merak ettiğimiz/edeceğimiz YENİCE ve SAFRANBOLU Belediye Başkanlık seçimi olacak.
SAFRANBOLU ve YENİCVE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KİM ALIR..
“KİM ALIR..” sorusunu isim olarak değil,HANGİ PARTİ noktasından soruyoruz.
AK Parti YENİCE Belediye Başkanı Sayın SEKİ ÇAYLI ile çok ciddi sorunlar yaşadı ve Sayın ÇAYLI’NIN Partiden ihracı noktasında görüş verenler, bu nokta da,AK Parti içinde Sayın ZEKİ ÇAYLI için SİYASET ALANI olmadığını söyleyenler var..
Böyle söyleyenler var,ama,buna karşılık “YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI Sayın ZEKİ ÇAYLI BELİRLER..” diyen de bir kesim var,o nedenle YENİCE Belediye Başkanlığı seçim sonucunu merak ediyoruz doğrusu
Tabi SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI SONUCU DA MERAK KONUSU.
Ak Parti SAFRANBOLU Belediye Başkanı’nı görevinden aldı ve yerine KAYYUM ATAMASI yaptı,şimdi düşünün,gelecek YEREL SEÇİMLERDE,AK Parti Belediye Başkanlığı için nasıl bir strateji izleyerek bu seçimi alabilir..
KENDİ BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVİNDEN ALMIŞ AK PARTİ..
Yetersiz,az çalışıyor gibi bir mazeretten almadığını 7 den 70 herkes biliyor..
Seçmene ne söyleyecek AK Parti Yerel Seçimlerde..
Doğrusu BU İKİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI MERAKLA BEKLİYORUZ.

4 kişi görüş bildirdi

  1. Yenice Seçimini HES belirler

    Yenicede Yerel seçimide Genel Seçimine HES belirler.HES yapılırsa AKP buradan oy alamaz.Yenicede dengeleri iyi okuyun bir yanda HES diyer yönde Zeki Çaylı bunlar AKP nin yumuşak karnı olur.Seçim AKP-CHP-İYİ Parti arasında gider gelir.Zeki Çaylının destek verdiyi kazanır

  2. Karo

    Karabükspora kardemirin verdiği paralar hariç çalışanlardanda para kesiliyordu hala kesilirmi bilmem. Anlaşılan birileri paralari deve yaptı üzerine bir bardak su için gitsin. Ne paraları nede paraları deve yapanları zor bulursunuz.

  3. Yeniceli

    Ahmet abi diyorsun ki Ak partiden zeki çaylı aday olursa kazanır yapılmazsa kime destek olursa o kazanır sizin bu gördüğünüzü Ak parti yöneticileri gormuyormu ha goremezlerse seçimi de kaybederseler cumhurbaşkanımız onların guzelcene ifadelerini alir akıl öne çıkacaktır zeki çaylı aday yapılacaktır herhalde

  4. Rowenta

    Sabah akşam siyaset konuşan tipler yine sahnede.kimi at yarışı hastası, kimi futbol hatası, kimiside siyaset hastası. Hepsinin ortak özelliği vasıfsız ve boş kafalı olmaları.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Türkiye Kupası’nda ilk peşinde

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 24 Nisan Çarşamba günü VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk edecek Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk kez kupayı müzesine getirmek istiyor.

Bordo-mavililer, ilk olarak 10 Kasım 2020'de göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 1'i Süper Lig, 2'si ise Süper Kupa olmak üzere müzesine 3 kupa getirirken, sadece Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşamadı.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Avcı ile 2021-2022 sezonunda 37 yıllık şampiyonluk hasretine son verdi. Fenerbahçe'nin 8 puan önünde 81 puanla ilk sırada sezonu tamamlayan Karadeniz ekibi, 7. şampiyonluğunu elde etti.

Trabzonspor, 27 Ocak 2021'de şampiyon Başakşehir'i 2-1 yenerek, 30 Temmuz 2022'de de Demir Grup Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek TFF Süper Kupa'yı kazandı.

Bordo-mavili ekip, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması halinde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

– Avcı ile ikinci kez yarı final

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ikinci kez kupada yarı final oynayacak.

Abdullah Avcı ile ilk olarak 2020-2021 sezonunda kupada mücadele eden bordo-mavililer, 5. eleme turunda Adana Demirspor'a 2-2 biten karşılaşmanın ardından penaltılarla elendi.

Trabzonspor, Avcı yönetiminde Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2021-2022 sezonunda ise Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselerek Kayserispor ile eşleşti. İlk maçı 1-0 kazanan bordo-mavililer, deplasmanda 4-2 yenilerek organizasyona veda etti.

Karadeniz ekibi, bu sezon da konuk ettiği RAMS Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek Avcı idaresinde ikinci kez yarı finale yükseldi.

Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük'ü elemesi halinde deneyimli teknik adam ile ilk kez, tarihinde de 16. kez kupada final oynama başarısı gösterecek.

– 10. Türkiye Kupası hedefi

Trabzonspor, ligde ilk kez mücadele ettiği 1974-1975 sezonunda kupada final oynamayı başarırken, bugüne dek 15 final maçının 9'unu kazanıp bu kulvarda şampiyonluk mutluluğu yaşadı.

En son 2019-2020 sezonu Türkiye Kupası finalinde Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan bordo-mavililer, 3 sezon aradan sonra bu başarıyı tekrarlamak istiyor.

Karadeniz ekibi, bugüne dek ikişer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, birer kez de Galatasaray, Bursaspor, Adana Demirspor, Fenerbahçe ve Alanyaspor karşısında Türkiye Kupası şampiyonluğuna uzandı.

İlk kez 1976-1977 sezonunda Beşiktaş karşısında kupayı elde eden Trabzonspor, 1977-1978'de Adana Demirspor, 1983-1984'te Beşiktaş, 1991-1992'de Bursaspor, 1994-1995'te Galatasaray, 2002-2003 ve 2003-2004'te Gençlerbirliği, 2009-2010'da Fenerbahçe, 2019-2020 sezonunda da Alanyaspor karşısında finali kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.