Her Telden (9.Mayıs.2019)

Her Telden (9.Mayıs.2019)

Yayın: 08.05.2019 23:04 |Güncelleme: 09.05.2019 08:57
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR,HİSSEDARLARINA “2018 YILI KAR PAYLARININ İLK BÖLÜMÜNÜ HAZİRAN AYINDA, DİĞERİNİ KASIM AYINDA DAĞITACAK..” ANCAAK.!
KARDEMİR,300 milyon lira KAR PAYI dağıtma kararı almıştı,HİSSEDARLARA BU KARAR UYARINCA ilk ödemeler HAZİRAN AYI içerisinde,ikince ödemeler ise KASIM AYI içerisinde yapılacak.
KARDEMİR 2018 YILINA ÇOK İYİ KAPATMIŞTI..
2018 Yılında 850-900 milyon lira civarında KAZANÇ ELDE edilmişti ve KARDEMİR Tarihinin en yüksek KAR PAYI dağıtımına gidilerek,HİSSEDAR GURUPLARININ DA gönlü alınacak.
ANCAK,2019 YILI PEK PARLAK GİTMİYOR GALİBA.
KARDEMİR DE,yine,İŞLETME FAALİYETLERİNDEN dolayı bir zarar beklenmediğinin altını çiziyorlar,ancak,2019 yılında yaşanan ekonomik dalgalanma ve DÖVİZ FİYATLARINDA Kİ artış nedeni ile “BİR ZARAR ÇIKABİLİR..” diyorlar.
İLK ÜÇ AYLIK BİLANÇOLAR HENÜZ ÇIKMADI..
Çıktığında “BİLANÇOLAR NOKTASINDA YA,KAR/ZARAR BAŞA/BAŞ ÇIKABİLİRMİŞ..” veya “DÖVİZ FİYATLARINDA Kİ YÜKSELME NEDENİ İLE KÜÇÜK ÇAPLI BİR ZARAR ÇIKABİLİRMİŞ..” veya “ÇOK KÜÇÜK BİR KAR ÇIKABİLİRMİŞ..”
Böylesi belirsiz bir durum olduğundan söz ediliyor..
Ancak,altı özenli ve kalın olarak çizilen husus “KARDEMİR İŞLETME FAALİYETLERİNDEN DOLAYI KESİNLİKLE ZARAR ETMİYOR..” noktası,eğer bir zarar çıkacaksa,bunun nedeni DÖVİZ FİYATLARINDA Kİ kur artışından olabilirmiş..
KARDEMİR,TARİHİNİN EN YÜKSEK KAR PAYI’NI DAĞITACAK..

KARABÜK TİCARET VE CEMİYET ÇEVRELERİNİN ÖNEMLİ BİR İSMİ “ BU YIL RAMAZANDA DAĞITMAK ÜZERE KUMANYA YAPTIRMADIM..” DEDİ
Geçtiğimiz akşam işyerimizin önünde oturuyorduk,bir MAHALLE MUHTARI Kardeşimiz geldi ve selam/hoşbeşten sonra “ABİ NE OLUYOR BU PİYASALARA..” diye sordu..
Daha sonra da “ GEÇMİŞ YILLARDA,EN AZ 100-150 RAMAZAN KUMANYASI GELİRDİ.BENDE MAHALLENİN GARİP/GURABA TAKIMINA BUNLARI ULAŞTIRIRDIM..” dedi.
“BU YIL KİMSE RAMAZAN KUMANYASI YAPTIRMAMIŞ.HEMEN HERKES TİCARİ OLARAK ÖNÜNÜ GÖREMEMEKTEN,İŞLERİN BERBAT ÇOK KÖTÜ OLDUĞUNDAN YAKINIYOR..” diye bilgi verdi.
Dün Karabük TİCARET ve CEMİYET Yaşamının önde gelen ve çok sevdiğimiz bir Kardeşimizle konuşuyorduk,”BU RAMAZAN HİÇBİR YERE DESTEK VEREMEDİM.İŞLER O DENLİ KÖTÜ..” falan dedi.
Kaldı ki,O Kardeşimiz yardımseverliği ile bilinen,yardım noktasında hiçbir talebi geri çevirmeyen bir kişiliğe sahip bir insandır,”BU RAMAZAN HİÇBİR YARDIM YAPMADIM.İŞLER O DENLİ SIKINTILI..” dedi.
KARABÜK PİYASALARI ÖTÜYOR ADETA,İMDAT SİRENİ ÇALIYOR..!!

KARABÜK ENGELLİ ENGELSİZ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİNİN MÜTHİŞ ATILIMI,CUMARTESİ GÜNÜ 50 ENGELLİ ARABASI DAĞITIMI..
Karabük’te kurulan ve yaptığı çalışmalarla adından çok söz ettiren ENGELLİ ENGELSİZ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ var,önümüzde ki cumartesi günü MÜTHİŞ BİR OLAYA İMZA ATIYORLAR.
Gerçekten müthiş bir olaya imza atıyorlar.
Düşünün,50 adet,engelli arabası dağıtacaklar,2 adet hasta yatağı,8 adet yürüteç,8 adet görme engelliler için baston dağıtımı yapacaklar ve bu Dernek Karabük İL SAĞLIK Müdürlüğü ile işbirliği halinde,paralel çalışıyorlar.
Dernek Başkanı Sayın SEVİM KARAMAN KARADAYI,dağıtılacak bu araç/gerecin Almanya’da yaşayan Sayın KEMAL DORUK,Kapadokya Kültür Derneği,Nevşehirliler Platformu Başkanı Sayın MÜMİN ULUÇ ve Sayın TURAN ÜMİT ve diğer başka işadamlarınca hediye edildiğini söylüyor.
Dernek bu hediyeleri temin edinceye kadar,kimbilir ne çalışmalar yaptı,kaç kez bu insanlara,bu hayırseverlere ulaşıldı ve ortaya gerçekten müthiş bir olay çıktı.
Düşünün 2 tanesi elektrik akülü,48 tanesi manuel çalışan ENGELLİ ARACI dağıtımı az iş midir,2 Hasta yatağı,8 adet yürüteç,8 adet görme engelli bastonu dağıtılacak.
CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 14.OO DE YAPILACAK DAĞITIM.
KENT MEYDANIN BELEDİYE NİKAH SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.
Gerçekten mükemmel bir organizasyon olmuş.

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE GELEN SAYIN ÖZCAN BÜYÜKGENÇ İLE YÖNETİM KURULU ÇALIŞIYORLAR..
TÜRK KIZILAY DERNEĞİ,KARABÜK ŞUBE BAŞKANLIĞI görevine seçilen ve Yönetimi ile birlikte göreve başlayan Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ,işe hızlı girdi.
Sayın MEHMET UZUN’DAN devir aldığı hizmet bayrağını daha ileriye götürmek adına,olumlu çalışmalara imza atıyor Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ ve Yönetim Kurulu Üyeleri.
KIZILAY İNSANLARIN EN DAR ZAMANINDA YANINDA OLAN BİR KURULUŞ.
Sayın MEHMET UZUN’UN Başkan olduğu dönemde yapılan çok başarılı hizmetler vardı,şimdi Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ bu hizmetleri sürdürmek,daha da ileriye götürmek adına önemli atılımların eşiğindeler.
“KİMSESİZLERE ,KİMSE OLACAKLAR..”,İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN yanında olacaklar,bunları yaparken sosyal çalışmaları ihmal etmeyerek,özellikle gençlere,çocuklara yönelik çalışmalarını da hızlı biçimde sürdürecekler.
Bir ara,bugün ki KIZILAY BİNASI’NIN yıktırılarak,yerine YÜKSEKÖĞRENİM YURDU yapılması yolunda bir düşünce vardı,bilemiyoruz ne oldu ve o düşünce hayata geçirilirse,sanıyoruz ki KARABÜK MERKEZİ’NE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GELMEYE BAŞLAR.
En azında yapılacak O YURTTA KALANLAR Merkez ile bağ kurarlar..
Sayın ÖZCAN BÜYÜKGENÇ ve Yönetim Kurulu çalışmalara hızlı girdi.
Dileriz aynı hız ve verimlilikte devam ederler.

2018 YILI HAVA KİRLİLİĞİ ORANLARI ÜZERİNDEN YÜRÜDÜĞÜN ZAMAN “KARABÜK’ÜN EN BÜYÜK SORUNU EGZOS GAZLARI VE BACALAR MI.”
Çevre Mühendisleri Odası,iller açısında,2018 HAVA KİRLİLİĞİ oranlarını açıkladı,örneğin Karabük birçok KİRLETİCİ AÇISINDAN iyi durumda,bir tek AZOT OKSİT noktasında KİRLİLİK arz ediyor.
SİZCE DE BÖYLE Mİ..?
AZOT OKSİT denilen KİRLETİCİ temel olarak Otomobil Egzos gazlarından,yine sobalarda yakılan yakıtların dumanından oluşuyormuş ve bu manada SANAYİ TESİSLERİNİN herhangi bir günahından söz edilmiyor.
EGZOS GAZLARI ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ.
Bilindiği gibi KARABÜK’TE ARAÇ BOLLUĞU VAR.
Yine iddialara göre HAVA KANALLARI,yapılan inşaatların, hava sirkülasyonunu önleyecek, bir imar yapısı ile ele alınması da EGZOS GAZI sıkıntısını arttırıcı bir gelişme oluyormuş.
KARABÜK’TE AZOT OKSİT YOĞUNLUĞU HAVA KİRLİLİĞİ YAPIYORMUŞ.
Diğer parametreler normal çıkıyormuş anlayacağınız.
ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI verileri böyle bir tablo veriyor..
Yine soruyoruz,SİZ NE DİYORSUNUZ BU İŞE..

KARABÜK’ÜN,EN FAZLA İŞ ÜRETEN İL MÜDÜRLERİNİN BAŞINDA GELEN,İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. SAYIN AHMET SARI VE DUMANSIZ HAVA..
Karabük’ün en başarılı ve iş üreten İL MÜDÜRLERİNİN içinde hatta başında gelen İL SAĞLIK MÜDÜRÜ Dr.Sayın AHMET SARI’NIN çok geniş bir alanda çalışmalar yapması gerekiyor.
BU ÇALIŞMALARINI DA,HAKKI İLE YAPIYOR Sayın AHMET SARI.
Örneğin DUMANSIZ HAVA olayı da Dr.Sayın AHMET SARI’NIN görev tanımı içerisinde ve DUMANSIZ HAVA olayını TEMİZ BİR HAVA KALİTESİ olarak almak gerek elbet.
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ile koordineli bir çalışma ile DUMANSIZ HAVA olayı yakalanabilir,HAVA KİRLİLİĞİ giderilebilir,bu noktada ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI 2018 değerlendirmeleri açıklandı.
Aslında ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI’DA bu değerleri, mutlaka,ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK Bakanlığı verilerinden elde ediyordur,örneğin KARABÜK HAVASI birçok kirletici gazlardan arındırılmış.
Tek sorun AZOT OKSİT noktasında.
KARABÜK HAVASINDA AZOT OKSİT YOĞUNLUĞUNDAN SÖZ EDİLİYOR..
Bunun da temelinde EGZOS GAZLARI ve SOBA DUMANI yatıyor..
Her iki İL MÜDÜRLÜĞÜ bu konuya yoğunlaşırsa iş çözülür mü..?

ÜLKEMİZE GELMİŞ OLAN SURİYE,IRAK,AFGANİSTAN KÖKENLİ YABANCILARDAN HOŞLANMIYORUZ, ANCAK,İÇLERİNDE ÖYLE DRAMLAR SONUCU
Geçtiğimiz günlerde AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde oturuyorduk,birkaç arkadaşla sohbet ediyorduk,o arada IRAK VATANDAŞI bir Kardeş ile SUDAN VATANDAŞI bir Kardeş geldi yanımıza.
ÇAT/PAT TÜRKÇE BİLİYORLAR..
Sohbete başladık,IRAK KÖKENLİ Kardeş öyle şeyler anlattı ki,KANIMIZIN ÇEKİLDİĞİNİ hissettik iyi mi,8 yaşında ki oğlu bomba ile paramparça edilmiş,Hastaneye ölüm raporu almaya gitmiş,ölüm raporu “ZATÜRREDEN ÖLDÜ..” şeklinde verilmiş.
TERÖR OLAYINDAN ÖLDÜ,PARÇALANDI denilmemiş,
O zaman IRAK’TA TERÖR OLAYI VAR algısı,dış Ülkelerce de kabullenilir diye BOMBADAN PARÇALANDI diye değil,ZATÜRREDEN ÖLDÜ raporu verilmiş.
Daha sonra BABASI aynı kaderi yaşamış,KARDEŞİ aynı kaderi yaşamış.
Kaldı ki “YÜKSEK ÖĞRENİM GÖRMÜŞ,IRAK’TA ÇOK İYİ İŞİ OLAN BİR İNSAN,ÇOK İYİ BİR SOSYAL YAŞAMI OLAN BİR İNSAN..” ve can güvenliği nedeni ile Ülkesine,evini, barkını,işini,gücünü terk edip Ülkemize sığınmış.
Ne dramlar yaşanmış yarabbi,bunları anlattı IRAK VATANDAŞI.
SUDAN VATANDAŞI olanın anlattıkları,belki aynı,belki daha da beter..

“BURAYA GELELİ 4 YIL OLDU.BİZİ SÖMÜRMEK İSTEYEN,KENDİ VATANDAŞLARIMIZ OLDU, BAZI GÖREVLİLER OLDU.ŞİMDİ BUNLAR OLMUYOR.”
Geçtiğimiz gün,birlikte oturup sohbet ettiğimiz IRAK ve SUDAN vatandaşı iki insandan,IRAK’LI olan “ BEN GELELİ 4 YILI GEÇTİ.İLK ZAMANLAR ÇOK SIKINTI ÇEKTİK.ŞİMDİ BİRAZ DAHA RAHAT SAYILIRIZ..” dedi.
İlk geldiğinde,gerek kendisinden bir süre önce gelmiş olan IRAK VATANDAŞI bazı uyanıklardan,gerekse çok hazırlıksız biçimde kurulan İL GÖÇ Müdürlüğü’nde ki bazı insanlardan çok çektiklerini anlattı.
Adeta bizi sömürdüler,sırtımızdan geçinmeye çalıştılar dedi.
Daha sonra İL GÖÇ Müdürlüğü’nde bazı operasyonlar olmuş,bu arada İL GÖZ İDARESİ Müdürlüğü’ne Sayın MEHMET AKİF DEĞİRMENCİ atanmış,kendi memur kadrosunu atamış ve ŞİMDİ HİÇBİR SORUN YAŞANMADIĞINA değindi.
“BEN IRAK’TA MEZHEBİM NEDENİ İLE OĞLUMU,KARDEŞİMİ,BABAMI BOMBALARA VERDİM.KARABÜK’TE DE ÇOK ACILAR ÇEKTİM,ŞİMDİ BİRAZ DAHA RAHATIM..” manasında anlatımlarda bulundu..
Bütün bunları da EMPERYALİST Ülkelerin IRAK tezgahı olarak görüyor.

AKBANK YANINDA IRAK VE SUDAN VATANDAŞI İKİ KİŞİ İLE KONUŞURKEN,YANIMIZA GELEN IRAK’LI GENÇ “BENİM ABİMİ ÖLDÜRDÜLER..” DİYE
AKBANK Yanında bir IRAK VATANDAŞI ile SUDAN VATANDAŞI ile konuşurken,yanımıza gelen IRAK VATANDAŞI bir genç “BENİM ABİMİ ÖLDÜRDÜLER.BEN KİMYA FAKÜLTESİ’NDE OKUYORDUM.AİLEM İLE BİRLİKTE TÜRKİYEYE KAÇTIK..” dedi.
Babası market sahibiymiş,ağabeyini öldürmüşler,bakmış öldürme sırası,diğer aile fertlerine geliyor,işini,gücünü,evini barkını,Üniversiteyi bırakmış kaçıp Ülkemize gelmişler.
O sırada,KARDEMİR’DE YATIRIM YAPAN bir ÇİN Firmasının elemanları bize,SELÇUK Kenti,EFES Harabelerini sordular,IRAK VATANDAŞI olanlar da SUDAN Vatandaşı olan da,İNGİLİZCE OLARAK o ÇİNLİLERİ yol gösterdiler ve hemen hepsinin de yabancı dil bilgisi yüksekti..
İNSANLIK,EMPERYALİST ÜLKELERİN TEZGAHI İLE NE DRAMLAR YAŞIYOR..
O insanlar sohbet bize bunları,bir kez daha gösterdi..

5 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Kar payı dağıtacaklarına döviz borçlarını kapatsalardı. Kardemir çalışıyor çalışıyor, karlarını kur farkı alıp götürüyor. Borçlar biraz kapansa böyle olmazdı. Yatırımcısını memnun etmek istiyorlarsa şu çalkantılı dönemde biraz hisse geri alını yapsalar daha iyi olur. Hisse değeri yerlerde sürünüyor.

  2. vatandas

    Ahmet Bey sizi okurum yıllardır

    İddia ediyorum Karabük te aktif görev süresi içinde Başarısız diye yazdığınız bir tane il müdürü olmadı ki bugüne kadar..
    Hastane feryad figan başhekimler istifa etmiş vatandaşa sorsan doktor kalitesiiii sıfırr dişhastahenesi daha yeni oluşumda

    He bu arada Saglık İl Müdürümüz insan olarak çok iyi biri o ayrı konuuu ama tüm il müdürlerine görevdeyken güzellemeler düzmeyelim Ahmet Bey birazda eleştirelimmm lütfenki daha iyiye zorlasınlar knedilerini

  3. Egzoz gazları öldürüyor. Görünmeyen tehlike, Çevre yolu ve diğer yaptırım gibi Çok acil önlemler alınmalı.

    ” Çoğu Göğüs Hastalıkları Uzmanları, özellikle otobüs, kamyon ve minibüs gibi motorin kullanan ağır taşıtların yaydığı egzoz gazları, başta akciğerler ve solunum yolları olmak üzere bütün iç organlarımızı etkileyerek ölüme varan sonuçlara yol açtığı konusunda uyarıyor.
    Araçlar trafikte seyrederken egzoz yoluyla havaya karbonmonoksit, karbondioksit, azotoksit diğer hidrokarbon gazları ile kurşun gibi ağır metalleri gaz halinde veriyor. Bunlardan özellikle karbonmonoksit gazının son derece tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar karbonmonoksitin renksiz ve kokusuz olmasına rağmen son derece öldürücü özelliklere sahip olduğunu söylüyor. Yine egzoz gazlarında bulunan ve boğucu özelliğe sahip karbonmonoksit gazı, kanda oksijenin bağlandığı yerlere bağlanarak başta “karbonmonoksit zehirlenmesi” dediğimiz ve solunum sisteminde kalıcı hasarlara yol açan sendrom olmak üzere hiperkapni, asidemi, sinirsel bozukluklar ve hatta ölüme kadar giden hasarlar yaratabiliyor.”
    Karabük’te ilk önce bir deney yapılsın bilimsel ve farkın dalık oluşturalım.
    Egzoz çıkardığı aynı düzeyde olacak, havanın da rüzgarsız olduğunda, zararsız kırmızı duman verecek bir sistemi, geçen araçlara takalım, şehir içindeki bu vadideki etkisini ne kadar olduğunu ve kaldığını görmüş oluruz. Bu deney üniversitemiz, çevre derneğimiz, belediyemiz işbirliği çerçevesinde yapabilir.
    Sonra bu etkiye göre önlemler alınmasında herkes işbirliği yapabilir.
    İlk olarak acil sırasına göre yetkililerce…
    * Dizel ve eski toplu taşıma dolmuşları ve otobüsleri yenilenmeli, yenilenmesi için süreler verilmeli.(SAFRANBOLU DOLMUŞLARI özellikle)
    * Haddehane de yük taşıması yapan, şehir dışından gelen ve şehirler arası transit geçiş yapan dizel büyük araçlara çevre yolu yapılana kadar ŞEHİR İÇİNDE giriş – çıkış saatleri uygulansın. Gündüz saatlerinde ve hava sirkülasyonu olmadığında giriş yasakları konulsun.
    *Tolu ulaşım kullanılması için alternatif hatlar, çevre duyarlı, klimalı, sağlıklı ve güvenli toplu taşıma araçlar ve yeni tramvay gibi imkanlar getirilsin yaptırımlar uygulansın. Bazı şehirler de toplu ulaşım araçları kullanımı için yapıldığı ÜCRETSİZ İNDİRİMLİ gibi uygulamalar yapılmalı, yaptırımlar uygulansın
    *Çevre yolu çok acil yapılmalı hatta şehir içinden geçen kara yolu ile belediye bir anlaşma yapıp mevcut yolu devir alıp bu egzoz nedeni ve gerekçesi gözeterek çevre yolu yapması istenmeli
    * Safranbolu-Karabük toplu ulaşım sistemi acil tekrar ele alınmalı, dolmuşlar yenilenmeli ve Safranbolu Belediyesi sefer saatleri çoğaltılmalı burada ki düzensizlikler nedeniyle, bir evde 2.3 adet OTOMOBİL alanların olduğu ve bu yüzden de yeni taleplerin Karabük’ten trafiğe takılmadan KESİNTİSİZ ULAŞIM YOLU isteniliyor.
    *Emisyon cezaları ve denetimleri uygulansın.
    *Belediye meclis kararı ile ayrıca çevreyi kirleten araçlara ceza ve yaptırım kararları vergi uygulamaları getirsin.

  4. Baca dumanları,plastik mad. yakanlar. Şehir içi eski Mah. En hızlı olabilecek olan Toki ile acil yenilenmeli...

    Baca dumanları,plastik mad. yakanlar. Şehir içi eski Mah. En hızlı olabilecek olan Toki ile acil yenilenmeli… Doğal gaz sistemi olmasına rağmen soba yakanlar ve farklı madde yakıt olarak kullananlar var. kalitesiz kömür dağıtılmamalı, Şehir merkezi zaten bir vadi içinde hava dolaşımı ve hareketi yavaş..
    Devlet ve belediye her sene iki mahalle yenilerse Şehir merkezi havas kirliliğine etkisi azalacaktır. Görüntü kirliliği de düzelecektir.
    Belediye hava kirliliği konusunda bir karar alarak kar gözetmeksizin toplum sağlığı açısından çevre ve şehircilik bakanlığı ile en hızlı çalışan TOKİ kuruluşuyla e şehir içinde her yıl iki mahalle hedef koyarak başlamalı….
    Özel sektör le bu iş olmuyor örnek var. Birinci amaçları en yüksek KAR etme menfaatleri çok sıkıntı, çarpık ve mikro düzeyde yapılaşmalar talep ediliyor. Şehir estetiği sosyal düzen ve fayda düşünülmüyor.

  5. Kamu Hizmeti, gelir ve sosyal faydayı, en çok Karabük merkezi kirletenlere veriliyor... Kanyon park projesi gibi, yeni yaşam alanları gibi...

    Kamu Hizmeti, gelir ve sosyal faydayı, en çok Karabük merkezi kirletenlere veriliyor… Kanyon park projesi gibi, yeni yaşam alanları gibi..
    Gariban, sesi çıkmayan vatandaş da soluyor , yavaş yavaş zehirleniyor… Allah görüyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Büyüközdemir: “Safranbolu’ya Hizmet Aşkıyla Geliyoruz”

Yayın: 29.03.2024 13:42
Paylaş:
A+ A-

Adalet ve Kalkınma Partisi, Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Birlik Medya’nın dün canlı yayın konuğu olarak “Seçim Özel” programına katıldı. Büyüközdemir konuşmasında hizmet vaktinin geldiğini dile getirdi.

Konuşmasına şöyle devam etti: “Gönlümüzün muradı olan sevdamız Safranbolu’ya hizmet etmeyi ve bu hizmetlerin bize de Safranboluluların gönüllerini kazanabilmeyi nasip etsin. Her gün başka bir heyecan yaşıyorum. Safranbolu’ya hizmet aşkıyla geliyoruz. Bu hizmet aşkı, bu hizmeti yapabilmek için sabırsızlanıyoruz. Bunun da bir göstergesi olan Safranbolu mitinginde, AK Partililerin dışında hiçbir parti ayırt etmeksizin gelenler vardı. Öncesinde yürüyüşümüz vardı. Güzel bir katılım oldu. Hafta içi ve mesai saatlerinde ve o esnada başlayan yağmura rağmen çok kalabalıktı. Safranbolu’da bu birlik ve beraberlik inşallah seçim sonrası da devam eder. Bu beraberlik duygusuyla oraya gelen herkese bir söz verdim. Ben sizin ailenizden olmak istiyorum, kardeşiniz, evladınız, yeğeniniz olmak istiyorum diye seslendim. Beni ailenize kabul eder misiniz diye sordum. Allah, bu birlik ve beraberliği hiç bozmasın.”

Safranbolu’ya Hizmet Aşkı

Safranbolu’ya hizmet etmiş, eser bırakmış büyüklerimizin yanımızda olması beni onurlandırıyor. Seçim atmosferinde kimseyi ayrıştırma yapmadan, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının faydasını seçimi kazandıktan sonra göreceğiz. Projelerimiz içerisinde yer alan, katlı otopark, yaya geçitleri ve kavşak düzenlemeleri, tek yönlü yollar, bekleyen Barış mahallesi imar projesi, alt yapılar, yeni yapılaşma alanları, Emek mahallesi girişi revize edilebilir, uzmanların incelemelerine göre biçimlenmesi ve istişarelerle hayata geçireceğiz. Barış köprüsü, Göztepe mevkiinden mezarlık yoluna uzanacak köprüyol projesi, Kastamonu ve Bartın yollarına oradan alternatif bir yol projesidir. Bakanımızın bir müjdesi olarak projemizde bu çalışmayı da sunduk. Yeraltı otopark projesi gibi tarihi çarşıyı rahatlatmak amacını taşıyoruz. Belediye eliyle lunapark yapılabileceğini bizim projelerimiz arasında olduğunu bilen diğer adaylarda projelerinde yer verdiğini gördük. Yeni belediye binasını da halkımıza kazandıracağız. Belediye Başkanlığı makam kapısı olmayacak. Makamdan Safranbolu’yu yönetmeye gelmedim. Sahada olacağım. Randevunuz var mıydı? diye sormayacağız orda çaylarını içecekler. Belki de insanların makama gelmelerine gerek kalmayacak zaten ben sahada olacağım için çoğu zaman ayaklarına kadar gelmiş olacağım. Beni her zaman görebilecekler. Sadece seçim sürecinde değil, beni her zaman göreceklerine yeniden söz vermiş olayım. Bu memlekete hizmet etmiş, tüm başkanlara ve tüm milletvekillerimize Allah razı olsun diyelim. Rabbim bize de nasip etsin.

Hep Birlikte Safranbolu’ya Hizmet Projeleri

Bu projelerin hayata geçirilmesi için uluslararası fonlardan, özel yatırımcılardan, bakanlıklardan destek alacağız. Tuvaletten kazanılacak paraya ihtiyacımız olmayacak. Çünkü bu projeler bu parayla yapılamaz. Safranboluluların yararına olan hizmetleri devam ettireceğiz. Ancak bazı konularda daha doğrusu ve daha iyisini yapacağız. Sarıçiçek’i hem turizme hem de Safranboluların hizmetine açacağız. Hem Safranbolu büyüsün, ekonomisi güçlensin ve iş imkânı doğsun. Spor alanları olacak, konaklama imkanı da sağlanacak. Bungolov evlerle bunu sağlayacağız. Safranbolu’da birkaç gün konaklama sağlanabilsin. Safranbolu’nun sakinliğinden gençlerimizin sıkıldığını görüyoruz. Yaşam ve eğlence merkezi sayısını arttırmak bizim için önem taşıyor. Dünya turizm pastasından Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun hak ettiği payı yeterince alamadığını düşünüyorum. UNESCO’ya alınması da Mustafa Eren zamanıdır. Ondan sonra gelen başkanlarda çalışmalar yapmıştır. Ancak bizimle birlikte gerçek sahip olduğu değeri, hizmeti sunacağız. Bizim hayalimiz Safranbolu’nun sorunlarını çözmeye yönelik ortak hizmetlerdir. Bunlar şimdiye kadar hayata geçirilememiş projeler veya hiç bugüne kadar dile getirilmemiş projeler de olabilir, bizim amacımız Safranbolu’ya hizmet getirmek ise bu projeler artık ihtiyaç haline gelmişse, bizler bu projeyi o yapmamış, bu daha önce projelendirmiş gibi söylemlere bakmaksızın sadece yapmak için çabalayacağız.” ifadelerinde bulundu. (Esra Oğuzkağan Özkan)