Her Telden (9 Nisan 2021)

Her Telden (9 Nisan 2021)

Yayın: 08.04.2021 22:50
Paylaş:
A+ A-

YİNE/YENİDEN “İSVİÇRE MERKEZLİ IQAİR İSİMLİ KURULUŞ ve ÜLKEMİZDE HAVASI EN KİRLİ 6. İL OLARAK GÖSTERİLEN KARABÜK..” NEDENLERİ..
Ülkemizin ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI ..” tarafından havası iyi görülen KARABÜK,İsviçre Merkezli IQAİR Kuruluşu tarafından “ÜLKENİN HAVASI EN KİRLİ 6.İLİ OLARAK..” gösterildi.
İSVİÇRE Merkezli Kuruluş böyle diyor..
ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI ise KARABÜK HAVASI İYİ görüşünde.
Kime inanacağız..?
Öte yandan KARABÜK HAVASI NEDEN TEMİZ DEĞİL sorusu gündeme geliyor ve geniş bir kesim BUNUN TEMELİNDE KARDEMİR yatıyor görüşünde,bir kesim ise MARZİNÇ Kirletiyor görüşünde,ancak,MARZİNC Yönetimi ve Karabük’ü Yöneten bir kadro “MARZİNÇ ARTIK KESİNLİKLE KİRLETİCİ DEĞİL.” Görüşünde.
Biz de diyoruz ki KİMSE EGZOS GAZLARINI İHMAL ETMESİN.
MARZİNÇ’İN üzerine gidildi,çok önemli önlemler aldırıldı ve artık MARZİNC KESİNLİKLE KİRLETİCİ DEĞİL deniliyor,hatta bacaları ilgili Bakanlığın denetim ve kontrolünde olduğu da belirtiliyor.
KARDEMİR KİRLETİCİLİKTEN UZAKLAŞMAK İÇİN YATIRIMLAR YAPIYOR..
Peki EGZOS GAZLARI İÇİN ne gibi önlemler alınacak öneriniz var mı..?

TAMAM “ HAVAYI KİRLETEN SANAYİ TESİSLERİ,HANGİLERİYSE ÜZERİNE GİDİLSİN, ÖNLEMLER ALDIRILSIN KABUL..” PEKİ EGZOSLAR NE OLACAK.
İsviçre Merkezli IQAİR İsimli Kuruluşa göre “TÜRKİYENİN HAVASI EN KİRLİ 10 İLİ İÇERİSİNDE,KARABÜK 6.SIRADA YER ALIYORMUŞ..” onlar bu yönde bir iddia da bulunuyorlar.
ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI ise KARABÜK HAVA İYİ diyor..
Peki SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BU KONU HAKKINDA..?
Hava kirliliği var ve MENHUS HASTALIK Karabük’te çok yaygın gibi bir görüşü “KARABÜK YAŞAYANLARININ TAMAMINA YAKINI KABUL EDİYOR..” bunu hepimiz biliyoruz.
KİRLETİCİ OLARAK “SANAYİ TESİSLERİNİ..” GÖRÜP/GÖSTERİYORUZ.
Onlar zorlanarak,üzerlerine EN SERT BİÇİMDE gidilerek ÖNLEM ALDIRILABİLİR..
O NOKTA DA bir sıkıntı yok,ÖNLEM ALDIRILABİLİR..
Peki EN BÜYÜK KİRLETİCİ EGZOS GAZLARI NE OLACAK,ÖNLEM VAR MI..?
Karabük DÖRT BİR YANI tepelerle çevrili bir çukur,hakim rüzgar az..
EGZOS GAZLARI İÇİN düşündüğünüz bir ÖNLEM VAR MI acaba..?

YENİCE KAYMAKAMLIĞI,KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve YENİCE İLÇESİNDE HAYLİ YAYGIN OLARAK GÖRÜLEN KANSER VAKALARI NEDENİ
Karabük’te TOPLUMUN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜ,hava kirli o nedenle KANSER HASTALIĞI YAYGIN görüşündedir ve bu görüşünü bulduğu her platformda da dile getirir.
KARABÜK HAVASI KİRLİ GÖRÜŞÜ,ULUSLAR ARASI BİR Kuruluş tarafından dile getiriliyor,bunu sürekli yazıyoruz ve o nedenle KANSER VAKALARI konusunda da “KİRLİ HAVA BU HASTALIĞI TETİKLİYOR..” diyenler haklılık kazanıyor..
Peki,YENİCE İLÇESİNDE neden bu hastalık hayli yaygın görülüyor..
YENİCE İLÇESİNDE hava kirliliği yok,çok yoğun bir ŞEHİRİÇİ TRAFİK AKIŞI YOK,o zaman YENİCE İLÇESİNDE kanser vakaları neden hayli yaygın görülüyor,bunun bir nedeni olmalı değil mi..?
YENİCE KAYMAKAMLIĞI,KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ araştırmalı.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ bu işin üzerinde durmalı..
Öyle değil mi..?
Deniliyor ki KARABÜK MERKEZ ve SAFRANBOLU’DA HAVA KİRLİ..
İyi de YENİCE İLÇESİ içinde HAVASI KİRLİ demek,diyebilmek mümkün mü..?
Çok ciddi bir araştırma yapılmasında yarar olmaz mı..?

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN DEVAM EDEN MAHKEMESİ,25 HAZİRAN TARİHİNE ERTELENMİŞ ve İFADE ALINMASINA DEVAM EDİLİYOR..
KARDEMİR KARABÜKSPOR için DEVLETİN RESMİ İNSANLARI binlerce sayfa raporlar yazdılar,o raporlar sonucu MAHKEME açıldı ve uzunca bir süredir devam ediyor..
DETAYLI BİR İNCELEME YAPILIYOR MU BU SÜRECE İLİŞKİN..
Şimdi MAHKEME TARİHİ 25 hazirana ertelenmiş ve yapılan yargılamalar için İFADELERİN ALINMASINA devam ediliyor,bakalım ifadesi alınacak olanlar neler söyleyecekler..
CANIM KARDEMİR KARABÜKSPOR BATTI/BATIRILDI..
Olayın tam bu noktasında “HİKMET FERİDUN TANKUT BATIRDI..” diyenler var “HAYIR KARDEŞİM BATIRANLAR BAŞKALARI..” diyenler var,CEO ÜZERİNDE YOĞUNLAŞANLAR var,var oğlu var yani..
Dün bir Kardeşimiz “YAHU VAADLERLE YOLA ÇIKARILIP,SONRA YÜZÜSTÜ BIRAKILAN Rahmetli ZİYA ÜNSAL,KULÜP ÇALIŞANI SEFA DİYE BİR ÇOCUĞU NEDEN TOKATLAMIŞTI.MAHKEME BUNU SEFA’YA SORSUN,BAK NELER ÇIKIYOR..” falan dedi..
KARDEMİR KARABÜKSPOR davasına 25 Haziranda devam edilecek..

BİR MARKET SAHİBİ KARDEŞİMİZ “KARDEMİR TARAFINDAN DAĞITILAN KUMANYALARI BENDE GÖRDÜM MÜTHİŞ. BİZ İŞ YAPAMAYIZ..” DEDİ
Dün MARKET Sahibi,hatta MARKETLER ZİNCİRİ Sahibi bir Kardeşimiz ile görüştük,KARDEMİR tarafından dağıtılan RAMAZAN KUMANYALARINI anlattı ve Kumanyaların içinde ki GIDA MADDELERİ için gerçekten çok zengin,çok doyurucu hazırlanmış falan dedi.
DAHA SONRA DA,BU RAMAZAN BİZİM İŞLER TABANA VURUR dedi.
KARDEMİR bu manada KARABÜK ve SAFRANBOLU MARKET Sahiplerine müthiş darbe vurdu,diyerek “BİZİM KAÇ MİLYON LİRALIK CİROMUZU ENGELLEDİ..” falan dedi.
MARKET SAHİPLERİ ÇOK CİDDİ BİR REAKSİYON GÖSTERİYORLAR..
“ PEKİ SİZLERDEN ALINMADI MI..” diye sorduk O Kardeşe..
“HAYIR BİZLERDEN HİÇBİR ŞEY ALINMADI,BİZE KİRLİ HAVA DÜŞTÜ..!!” dedi.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI TAM 176 YILDIR,İNSANLARIN HUZURU,GÜVENİ,ESENLİĞİ İÇİN GÖREV BAŞINDA ve Sayın SIRRI TUĞ MÜDÜR BAŞTA…
TÜRK POLİS Teşkilatı,tam 176 yıldır,bu insanların huzuru,güveni,esenliği ve can/mal emniyeti için GECE/GÜNDÜZ GÖREVİNİN başında,Ülke Genelinde KURULUŞ GÜNÜ Kutlanıyor.
KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRÜ Sayın SIRRI TUĞ’UN şahsında,Ülke ve KARABÜK EMNİYET MENSUPLARINI yürekten kutluyoruz,daha nice gün kutlamalarını diliyoruz.
ONLAR BU ÜLKE İNSANI İÇİN GEREKTİĞİNDE CAN VEREN YİĞİTLER.
Eğer gece yastığa başınızı/başımızı huzur içerisinde koyuyorsak,biz uyurken görevinin başında KÖTÜYE GÖZ AÇTIRMAMAK İÇİN pür dikkat çalışan EMNİYET GÜÇLERİ sayesinde oluyor elbet.
Bu manada KARABÜK ÖZEL BİR YER ELBET.
KARABÜK BİR HUZUR KENTİ SAYILMALI,hemen herkes KARABÜK KOZMOPOLİK BİR TOPLUMSAL YAPIYA Sahiptir görüşünü dile getirir,çeşitli Yöre insan gelip Karabük’e yerleşmiştir.
ANCAK,KARABÜK HUZURLU BİR YERDİR.
Elbet,her yerde olduğu gibi asayişi bozmaya yönelik tutum/tavır içerisinde olanlar vardır,ama,KARABÜK POLİSİ BUNLARA HİÇ Mİ HİÇ GÖZ açtırmaz,HAYAT HAKKI tanımaz,anında tepelerine biner,sorunları çözer.
Müdür Sayın SIRRI TUĞ’UN şahsında tüm yiğitleri kutluyoruz.
İyi ki varlar..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI “GENEL MERKEZİ,DELEGE SEÇİMLERİNİ DEMOKRATİK BİR ORTAM İÇERİSİNDE YAPIN..” DEDİ ve BÜYÜK KULİS HAREKETİ
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası bünyesinde çok uzun zamandır görülmeyen bir DELEGE SEÇİM KULİSİ/KULİSLERİ yaşanıyor,geçmiş yıllarda GENEL MERKEZ kısımlarda kimin DELEGE LİSTESİ çıkaracağına karar verirdi.
KARAR VERİLEN O İSİM LİSTESİNİ HAZIRLAR ve SEÇİLİRDİ..
İşin rengi kaçmasın diyerek birkaç münferit isim aday olur ve elbet seçilemezdi,bu defa öyle olmadı Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve birlikte çalıştığı Genel Başkan Yardımcıları “DİLEDİĞİNİZ KİŞİLERİ DELEGE SEÇİN.GENEL MERKEZ OLARAK BİZ KARIŞMIYORUZ..” dedi.
O ZAMAN DELEGE SEÇİMLERİ KIZIŞTI..
Şimdi hemen her grup hazırladığı delege listesini seçtirebilmek amacı ile çalışmalar yapıyor,işçiye yaklaşmaya,işçinin gönlünü kazanmaya çalışıyor ve KULİSLER SÜRDÜRÜLÜYOR.
EN güzel tarafı ne biliyor musunuz..?
Kimse O 2010 YILINI HATIRLAMIYOR,hiç ama hiç kimse 2010 YILI SENDİKAL MÜCADELE günlerini hatırlamıyor/hatırlatmıyor,bu arada 2010 girişli GENÇLERİN bu delege seçimlerinde hayli etkili çalışmalar yaptığına da işaret ediliyor.
SENDİKAL MÜCADELE DÖNEMLERİ TAMAMEN HAFIZALARDAN SİLİNMİŞ.
Ne günler yaşanmıştı oysa ki..!!

ÖZÇELİK-İŞ KARABÜK ŞUBE GENEL KURULU İÇİN DELEGE SEÇİMİ,2010 SENDİKAL MÜCADELE,TÜRK POLİS TEŞKİLATI VE KARABÜK POLİSİ VE ANI
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Genel Kurulu için DELEGE SEÇİMLERİ yapılıyor ve bu nokta da 2010 yılı girişlilerin hayli etkili olduğundan söz edenler oldu.
BİZ DE 2010 YILINI,SENDİKAL MÜCADELEYİ ANIMSADIK.
TÜRK POLİS Teşkilatı’nın 176.Kuruluş yılı kutlanıyor ya.2010 Yılında TÜRK POLİSİNİN,KARABÜK İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ bölümü müthiş bir SINAV VERDİ,müthiş günler yaşadı.
Örneğin bizim,hayati borcumuz,KARABÜK’ÜN O DÖNEM İL EMNİYET Müdürü olan Sayın ARİF AKKALE’YE olmuştur,Sayın AKKALE Emniyetçi bilgi ve birikimi ile bizi müthiş bir sıkıntıdan kurtarmıştır..
KARABÜK POLİSİ can yakmadan,burun kanatmadan o süreci geçirdi.
Öyle bir gün/iki gün süren bir süreç değildi,aylarca sürdü o günler..
Dün ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ve mezarı başında ANILAN Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN hemen hergün saat 16.50 İLE 17.20 ARASINDA yapılan İŞÇİ YÜRÜYÜŞÜ ve İŞÇİNİN TANSİYONUNU sorardı..
Zira İŞÇİLER AİLELERİ ile birlikte BİZİM O ZAMAN Kİ BÜROMUZUN ALTINDAN GEÇERLERDİ,slogan atarlardı ve KARABÜK POLİSİ o kitlesel hareketleri öylesine güzel idare etti ki,ne can yandı,ne burun kanadı..
Şimdi bakıyoruz da DELEGE SEÇİMLERİ demokratik bir ortam da yürüyor..

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI Sayın ONURSAL ADIGÜZEL,KARABÜK’ÜN ÇOCUĞU DOĞUŞCAN AYGÜN VE ESNAFLARLA GÖRÜŞMELER..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın ONURSAL ADIGÜZEL Başkanlığında 17 kişilik bir CHP Heyeti Karabük’e geldi,kendi aralarında taksim olarak İLÇELERİ dolaştılar sorunları dinlediler,ESNAFLARLA İŞYERLERİNİ ZİYARET EDEREK görüştüler.
CHP HEYETİNDE,Karabük çocuğu Avukat Sayın DOĞUŞCAN AYGÜN’DE vardı ve bilindiği gibi Sayın AYGÜN,CHP YÜKSEK DİSİPLİN KURULU Üyesi olarak görev yapıyor.
CHP HEYETİ VATANDAŞLA GÖRÜŞTÜ,Örneğin EFLANİ İlçesinde bir vatandaşın Eflani Kaymakamından yakınmasını dinledik,hayret yani,demek vatandaş SESSİZ DEĞİL,demek ki vatandaş CANI YANINCA derdini anlatacak bir insan bulursa anlatıyor..
CHP ESNAF GEZİLERİNDEN ÇOK MEMNUN DÖNDÜ bilgileri geliyor..
GEZİLEN ESNAFLAR çok ciddi yakınmalar dile getirmişler..
ORTA DİREK BEL VERDİ,YIKILIYOR diyenler bile olmuş diye duyduk.
CHP GENEL MERKEZ Yönetimi hayli yoğun çalışıyor da,ÖRGÜTLER BU ÇALIŞMALARA AYAK UYDURABİLİYORLAR MI,yoksa CHP’Yİ İKBAL KAPISI olarak görüp,buna uygun bireysel çalışmalar mı yapıyorlar..?
İşte o nokta hayli tartışma götürür..!!

18 kişi görüş bildirdi

  1. apo nettin.

    CHP’Yİ İKBAL KAPISI olarak görüp,buna uygun bireysel çalışmalar mı yapıyorlar söyleminiz Abdullah’a tam uyuyor.
    Abdullah ne yaptı.
    1-Marzinc
    2-Seçtirdiği vekili sattı sonra oda partiyi sattırdı.
    3-Ortak çalışma ve birlikte çalışmayı hiç bir zaman prensip edinemedi.
    4-İlçeleri birbirinden ayırdı.
    daha sayalım mı.

  2. Donar

    Öğle elinin tepesindeki turk bayrağına bakarsanız devamlı safranbolu yonunde esnektedir. sonucta yilin 300 günü karabuk un rüzgarı safranboluya esmektedir. Kardemurin ve narzinc en çok Safranbolu kirletmektedir uyanalım artık..

  3. EMEKLİ CEMİYETCİ

    Üretmek olmayanı yapmak kardemir işçisinin en önemli becerisidir.
    Bi bakarsın zaman icinde işçi adina bazı olaylar hızla gerçekleşir
    Kendilerini temsil etmek için sandığa
    gidecek emekçilere kullanacakları oy ile gelecek olan değişim güzel bir fırsattır, ve değişim de farkındalıkla başlar.
    Çalışan arkadaslarimiz güzel günler görmek adına düşüncesini birlik ve beraberlik noktasında karar vermiş olduğunu duyuyoruz
    Bİzlerin bıraktığı yerden Çelik işçisinin yakaladıkları bu fırsat onlar adına hayırlı olması dileklerimle.

  4. Bir bilmecem var çocuklar haydi sor sor

    Bir bilmecem var CHP’liler haydi sor sor

    Marzincten parayı alan kimdir.
    Vergiliden şamarı yiyen kimdir.
    Teşkilatları birbirinden ayıran kimdir.
    Vekili partiden soğutan kimdir.
    Moarreme oyu veren kimdir.

    kim kim kim

    Hizipçilik deyince akla
    Hemen onun adı gelir.

    “Kömürcü Apo”

  5. GÜNEŞ

    Yenice dağlık bir bölge yağmuru bulutlu havası bol. Güneş cilt kanseri riskini arttırır ancak diğer kanser vakalarını azaltıcı etkisi var. Eğer karabükte cilt kanseri oranı az diğer vakalar çok ise güneşten yeteri kadar faydalanamadıkları için olabilir. Bu konuda ilgili kurumlar araştırma yapmalıdır. D vitamini takviyesi sağlamalıdır.

    “Güneş başta en sık rastlanan kanser türleri olan akciğer ve meme kanseri başta olmak üzere kalın bağırsak, prostat, yumurtalık vb. gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaktadır. Öğle saatlerinde güneş altında kısa bir yürüyüş yapmakla kansere yakalanma riskinizi kolaylıkla azaltabilirsiniz.

    Güneşin kansere yakalanma riskini azaltmasında D vitamini önemli bir rol oynamaktadır. Deri dikey güneş ışınları altında kaldığı zaman D vitamini üretmektedir. Cildin güneşten verim aldığı sırada güneş kremleri ile korunmuyor olmak önemlidir. D vitamini sentezini sağlayan UV B son derece hassastır ve direkt olarak temas gereklidir.”

  6. ÇAKIR

    İSVİÇRELİ KURULUŞ TARAFINDAN HAVASI EN KİRLİ İLLERİN ARASINDA 6. SIRADAYMIŞ KARABÜKÜMÜZ.TABİKİ OLUR,SAYIN AHMET ABİMİZİN NE KADAR DA KİRLETMİYOR DEDİĞİ İKİ KURULUŞ VAR BİRİNCİSİ MARZİNC İKİNCİSİ KARDEMİR, BU İKİ KURULUŞ KARABÜKÜN HAVASINI TEMİZLİYOR DEMEDİĞİ KALMAMIŞ,BÜTÜN SUÇU DİZEL ARAÇLARIN EGSOZLARINDAN ÇIKAN GAZLARINA YÜKLEMİŞ,BU KARDEMİR VE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDEN ÇIKAN DUMANLAR NEYİN NESİ ACABA KELTEPE ORMANLARINDANMI ÇIKIYOR BU DUMANLAR,BENCE TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR İNCELEME YAPILSA ÇOĞU SANAYİ KURULUŞLARININ FİLTRE TAKMADIĞI APAÇIK GÖRÜLECEKTİR.AMA BUNLARI DENETLEYECEK VE YAPTIRIM UYGULAYACAK KURUMLAR OLMADIĞI İÇİN KARABÜK BU HAVA KİRLİLİĞİNE MARUZ KALACAKTIR.BUNUN SONUCUNDA DA KARABÜKTE YAŞAYAN BİZLER HER TÜRLÜ HASTALIĞA YAKALANMA KONUSUNDA ÇARESİZ KALACAKLARDIR.

  7. İstanbuldan Eflenili

    Ahmet beyabi Efleni insanı konuşmaya başladı demiştin hakkaten doğruymuş sen bakma esnaflık yapanların gofura tortusundan konuşmadıklarına eyer onlarla konuşursan arkasından neler neler söylediklerini görürüsün adam ben günlük hamallık işleri yapıyorum dedi sonrada Kaymakamı şikayet etti.Bu cesareti bulmuş Efleni insanı CHP İlçe Başkanı İYİ Parti İlçe başkanı SP İlçe başkanı Efleni insanına bu cesareti vermişler demek vallahi gögsüm kabardı o görüntüleri izleyinde Helal olsun CHP İlçe başkanına Efleni insanı artık konuşmaya başlamış naber gofura

  8. Halkın Sesi

    Kardemir hava kirliliği ile vatandaşımızı, kendi bölge halkını zehirlesin, Karabük’teki marketlerden değil de il dışından kumanya tedarik etsin. Ondan sonra da yerli malı öyle mi?

  9. önemli degil

    pandemi basladigindan beri isleri tavan yapan zincir market esnafimiz bu zaman zarfinda para kazanmamismida isler dibe vurur diyor. ayip ayip. kardemir sosyal anlamda yardim karari almis ve ne guzel ki daha ramazan gelmeden teslimini bile yapmis. kardemir senelerdir bu gida yardimini yapiyor ve cogu zaman disaridan kolilenmis olarak ilimize geliyor. burada tabiki karini dusunmek zorunda. toptan dururken neden yerel esnaftan alsin. orasi sahis isletmesi degilki.
    sayin golbek karabugun uzerini her nedense hep geceleri yogun bir duman kaplar?? geceleri yogun trafikmi varki egzost gazlari bu sehri bu kadar kirletsin. siz il cevre mudurlugunun hangi saatler arasinda olcum yaptigini arastirip bize bilgi olarak sunabilirmisiniz…bu millet sakin sucu ozel haddelere bulmasin cunku hepsi dogalgaz ile calisiyor. siz birde geceleri organize sanayiyi gorun yuksekten. karabuge bir bakin. her seyi anlarsiniz zaten.

  10. adam gibi adam

    ahmet abi ne demokratik secimi .recep akyel ülvi başkanı yeme projesi recep 10 yıldaha kalacak demek yanına gençleri alıp yola devam etme dirrecepdegitsin madem bunu anlamayacak ne var ki

  11. Burhan Tekin

    Sayın Ahmet bey abim Eflani ilçemizde halk suskun değil aslında çaresiz idi öncü yoktu ses düğmesini dokunup açan yoktu.Yeni muhalefet parti ilçe başkanları ses düğmesini açtılar ses gelmeye başladı.Daha da ses çok çıkar ama malesef insanlarda esnaflarda fişlenme (iktidar gücü ile benden olmazsanız)korkusu var sadece Eflani de değil Türkiye genelinde aynı fişlenme söz konusudur.Göreceksiniz ki ilk seçimlerde artık balon patlıyacak ses daha gür ve kuvvetli bir şekilde çıkacaktır.Mesala çarşını göbeğine yapılan sanayi sitesi neden niçin buraya yapıldığını herkes iyi biliyor.Ama sessiz sessiz de kendi aralarırdır dilsiz bir işaret diliyle dillendiriyorlar.Muhaletin başlatmış olduğu bu ziyaretler insanları dahada cesaretlendirecek haklarını aramada yanlışlarada dur demede saygılarımla

  12. Keşke

    Bizler de Kardemirin ekmeğini yedik suyunu ictik.Özçelik iş sendikası içerisinde zaman zaman mücadele ettiğimiz günler oldu.ve emekli olduk.izliyoruz çok güzel gelişmeler var.keske bizim zamanımızda da demokrasi diyebilenler olsaydı.sendikanin yapısı şu an çok farklı olurdu.ne güzel.ayni geminin içindeyiz iyi olan kazansın diyor çalışanlar.ayristirmiyor otekilestirmiyorlar.bunun yanında çalışanlarda esen değişim rüzgarınin destekçisi olmuşlar.tanimiyorum ama Kenan Yılmaz ismindeki genç sendikacı oldukça fazla mesafe katetmis.gorunuyor. hadi hayırlısı.kazanan demokrasi olur.bir de değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.saygilarimla.

  13. Çakır arkadaşa samimi davet

    Çakır rumuzuyla yazan arkadaşa samimi candan yürekten bir davette bulunmak isterim.Allahaşkına yanlış anlamasın beni.Bir ÇEVRE DERNEĞİ kursun bunu ilan ettiği gün yanında olmazsam şerefsizim.Karabükü Karabükün hava su toprak kirliliğiyle yorum yazarak mücadele etmek mümmükn deyil.gelin bir ÇEVRE DERNEĞİ kuralım sesimiz gür çıksın

  14. KARABUKSPOR

    sevgili ahmet abi
    Cimere yazdigimiz sikayet talep istekler kimi ilgilendiriyorsa o makama yonlendiriliyor benim sikayetim karabuk valiligine ordanda karabuk dernekler mudurlugune gonderildi fakat şikayette bulundugum sahsa yada dernege ait kisisel bilgilerimin 3 kisilerce paylasildigini gordum yeni goreve baslayan dernekler masasi il mudururumuzden bu kisilerin cezalandirilmasini istiyorum gerekirse cimere tekrar yazacam dernekler masasi mudurumuzu uyariyorum yancilari yalakalari biriminizden temizleyin.

  15. ELİEYİOĞLU, Hakan (Sağlık Memuru, Kereste Kalite Kontrol)

    Yenice’de kanser vakaları ile ilgili olarak sağlık ocakları ve sağlık idaresinde 15 yılın üzerinde sağlık mesleği mensubu olarak kamu hizmeti vermiş hem de aslen Yeniceli bir vatandaş olarak yapacağım tespitler var, şöyle ki;

    1-Geçmişte Zonguldak havzasında bulunan kömür ocaklarında, kum ocaklarında santrallerde, demir-çelik fabrikalarında, haddehanelerde çalışmışlık etkili olmuş olabilir,

    2-Yenice’de ORÜS İşletmeleri ve kapanmasından sonra kurulan kereste fabrikalarında çalışan, emekli olmuş personelde talaş tozunun solunması etkili olmuş olabilir,

    2-Sosyal açlık, sosyalleşme ihtiyacı bireyleri geçmişte sigara ve alkol ortamlarına sürüklemiş olabilir,

    3-İlçeden eğitim ve iş nedeni ile yoğun göç yaşanmış, geride kalan yaşlı nüfusta yaşam kalitesi düşmüş olabilir.(beslenme, ısınma, barınma, hijyen…vd.)

    Yukarıdaki tespitlerimden erkeklerin daha çok, çabuk yakalanma ihtimali olduğu sonucu çıkar. Şayet kadınlarda vaka daha yüksekse tespitlerim hükümsüz kalır…Elimde veri yok çünkü. Saygılarımla…

  16. İstanbuldan Eflenili

    Muhterem Burhan Tekin abi senin Efleni için ne kadar sevdalı oldunu bilirim.Zamanında yatırım gelmesinede çok çalıştın Efleniyi gofura gibi bikaç küçük yerin büyük adamı pozundaki insanlar küçülttü.Şimdi Efleni artık ses veriyo.Misalmen CHP eskidende vardı,MHP eskidende vardı hemde AKP ye en şiddetli muhalefeti yaptıgı zamanlar vardı sesi çıkmazdı şindi çıkmaması normal Esnaf odası başkanı Satı abi her yeri idare eder yanlışlara fazla tepki vermezdi bakalım şindi nolacak yeni gelecekler gine sesi solğu çıkmayan insanlarmı olacak.Muhterem Burhan Tekin abi Efleni konuşmalı sesini çıkarmalı baskıdan çekinmemeli gofura gibi bikaç kibirli insana teslim olmamalı.Sen öyle deyilsin abi aynen devam Allah razı olsun

  17. Ziyaretçi

    Hava filtresi taktırmanın maliyeti takmadığın zaman ödenecek bedelin önüne geçiyorsa şirketler filtre taktırma maliyetine girmezler diye düşünüyorum.

  18. ÇEVRECİ

    ZİYARETÇİ RUMUZLU SAYIN YORUMCU “Hava filtresi taktırmanın maliyeti takmadığın zaman ödenecek bedelin önüne geçiyorsa şirketler filtre taktırma maliyetine girmezler diye düşünüyorum.” DEMİŞSİNİZ, KATILIYORUM VE EKLİYORUM BACALARINA FİLTRE TAKTIRAN ŞİRKETLER “FİLTRELERİ ÇALIŞTIRMANIN MALİYETİ FİLTRELERİN ÇALIŞTIRILMADIĞI ZAMAN ÖDENECEK BEDELDEN FAZLA İSE ŞİRKETLER FİLTRELERİ ÇALIŞTIRMAZ.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Marmara Bölgesi ve Ankara için toz taşınımı uyarısı

Yayın: 24.04.2024 11:33
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji, Marmara Bölgesi’nde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme ve hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısı yaparken Ankara Valiliği, bugün il genelinde toz taşınımı beklendiğini bildirdi.

Ankara

Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre, bugün Ankara il genelinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” ifadesi kullanıldı.

 

Marmara Bölgesi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün bölge genelinde toz taşınımı beklendiği bildirildi.

Açıklamada, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.(AA)