Her Telden (9.Ocak.2017)

Her Telden (9.Ocak.2017)

Yayın: 08.01.2017 23:18
Paylaş:
A+ A-

VALİ SAYIN MEHMET AKTAŞ VE “HERŞEYDEN VAZGEÇİLİR TARIM VE HAYVANCILIKTAN ASLA VAZGEÇİLMEZ…” SÖZLERİ ÇOK GERÇEKÇİ
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ çok önemli bir tespit yapmış ve bu tespitin bir benzerini Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,daha önce ki bir süreçte yapmıştı..
“ET FİYATLARI DEVAMLI YÜKSELİYOR..” anlamında bir tespitini dile getirmişti Cumhurbaşkanımız Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve bu tespiti ile birlikte HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulamıştı.
BİZ ÇOK İYİ HATIRLIYORUZ.
1963-65 li yıllarda yalnızca EFLANİ İLÇEMİZDE 83 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN besleniyordu ve o zaman ki ET BALIK KURUMU KOMBİNASI kurmak amacı ile çok sağlıklı bir CANLI HAYVAN TESPİTİ yapılmıştı İlçe de.
ŞİMDİ KARABÜK’ÜN TOPLAMINDA BU KADAR HAYVAN VARLIĞI YOK..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ Genç Çiftçiler için verilen hibe kredi desteğinde “HERŞEYDEN VAZGEÇİLİR TARIM VE HAYVANCILIKTAN ASLA VAZGEÇİLMEZ..” sözlerini,hibe olarak verilen DÜVELERİN DAĞITIMINDA dile getirmişti.
Bu yörelerin en büyük,en ciddi HAYVANCILIK POTANSİYELİNE Sahip İlçesi,yerleşim birimi EFLANİ’DİR ve o nedenle yıllardır EFLANİ HAYVANCILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ Bölgesi kurulmalı deriz.
Neyse ; Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın REFİK POLAT bu anlamda ciddi bir adım attı HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU kurmaktan söz etti EFLANİ İlçemize.
DİLERİZ HAYVANCILIK YÜKSEKOKULU AÇILIŞI GERÇEK OLUR..

KARABÜK-KASTAMONU KARAYOLU ÜZERİNDE VE KİMİNİN AKILLI KAVŞAK FALAN DEDİĞİ KAVŞAĞIN ORADA,SAKA EVLERİNİN İLERİSİ..
KARABÜK-KASTAMONU Karayolu’nun,kimilerince AKILLI KAVŞAK dediği,içinden TIR ARAÇLARININ geçirildiği bir kavşak vardır ve burasının hemen az ilerisinde,SAKA EVLERİNİN karşısına gibi gelen BİR YAPI VAR..
KÖPRÜ DESEN KÖPRÜ DEĞİL,ÜST GEÇİT DESEN O DEĞİL..
ÖYLE BİR YAPI İŞTE..
O yapı için KARAYOLU BÖLÜNMÜŞ,zaten bölündüğü için KARAYOLU VASFINI DA neredeyse kaybetmiş bir yol kalmış,şimdi merak ediyoruz O KÖPRÜ MÜ,ÜST GEÇİT Mİ her neyse KİM YAPIYORDU,KİM YARIM BIRAKTI GİTTİ.
KARAYOLLARI NEDEN BÖYLE BİR UCUBEYİ YAPMAYA/YAPTIRMAYA BAŞLADI,sonra neler oldu,neler gelişti ÖYLECE BIRAKIP GİTTİLER ve orada ki ÇİFT YÖNLÜ YOL daha ne kadar O HALDE KALACAK..
KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BİR ALIŞKANLIĞI VAR..
KARABÜK SINIRLARI içerisinde bir iş yapacaklarsa AYLARCA SÜRDÜRÜYORLAR,INGIDI/INGIDI çalışıyorlar ve iş üretmekten adeta korkuyorlar.
BUYRUN O ÜST GEÇİT MİDİR,KÖPRÜ MÜDÜR NEDİR O YAPI.
AYLARDIR NE BAKAN VAR NE EDEN VAR..
İlla büyük bir kaza falan olmasını mı bekliyorlar..?

GEÇTİĞİMİZ CUMA GÜNÜ,BİR DOST GURUBUNDA SOHBET EDERKEN “ANAYASA OYLAMASI İÇİN HDP İLE GÖRÜŞME VAR..,” SÖZLERİ
Geçtiğimiz Cuma günü bir dost sohbeti sırasında,SİYASİ GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEYEN ve ANKARA BAĞLAMINDA çok ciddi ilişkileri olan bir Kardeşimiz önemli bir söz etti.
“ÖYLE SANIYORUM Kİ,ANAYASA OYLAMASINDA EVET OYU VERMELERİ İÇİN HDP’LİLER İLE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR..” anlamında görüş koydu ortaya.
Şahsen biz itiraz ettik.
“MHP GENEL BAŞKANI Sayın DEVLET BAHÇELİ,HDP’LİLERDEN OY ALMAMAK İÇİN 7 HAZİRAN GENEL SEÇİMİNDEN SONRA,KENDİSİNE TEKLİF EDİLEN BAŞBAKANLIĞI KABUL ETMEDİ.ŞİMDİ BÖYLE BİR OYLAMADA HDP İLE AYNI PARALELE DÜŞMEK İSTEMEZ..” dedik.
GERÇİ SÖZ KONUSU Sayın DEVLET BAHÇELİ OLURSA,SÜRPRİZLERE DA AÇIK OLMAK GEREKİR ve kendisine teklif edilen Başbakanlığı HDP’LİLERDEN oy almamak üzere reddetmişti,ama bakarsınız bu kez HDP’LİLER ile aynı paralelde oy kullanmakta sakınca görmeyebilir..
SİZCE BÖYLE BİRŞEY OLABİLİR Mİ..?
AK PARTİ’LİLER gerek TBMM’DE Kİ OYLAMAYI,gerekse o oylamadan sonra –yine o SİYASETİ İYİ İZLEYEN kardeşimizin ileri sürdüğü gibi- 2 nisan günü yapılacak REFERANDUMDA EVET OYU vermeleri için HDP’LİLER ile görüşürler mi acaba..?
BÖYLE BİR GELİŞME SİZCE VAR MIDIR..?

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ KİMBİLİR/KİMLERE UYKUYU HARAM ETTİ,KİMBİLİR/KİMLER TEDİRGİN OLDULAR
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,geçtiğimiz günlerde öyle bir açıklama yaptı ki,KARABÜK’TE ADETA BOMBA ETKİSİ yaptı ve günün konusu haline geldi.
KİMBİLİR/KİMLER GECELERCE UYKUSUZ KALDI..
KİMBİLİR/KİMLER ne kadar TEDİRGİN OLDULAR..
Aslında Sayın RAFET VERGİLİ’NİN sözlerine benzer sözleri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN 7 eylül 2016 günü etmiş ve “FETO KONUSUNDA AT İZİ-İT İZİNE KARIŞTI..” anlamında ifadeler kullanmıştı.
Karabük ÖZELİNDE bu işin içinden kolayca sıyrılanlar var mı,Sayın RAFET VERGİLİ kolayca sıyrılanlar olduğunu ifade etti ve bu kesime FİNANSMAN yapanlara dokunulmadığını falan ileri sürdü.
Sayın VERGİLİ ÖYLE BİR BOMBA PATLATTI Kİ..!!
Emin olun O BOMBANIN SESİ Karabük ve İlçelerinin en ücra köşelerinden bile duyuldu,ayrıca da kimbilir/kimler geceler boyu uykusuz kaldılar/kalmışlardır değil mi..?

ÜLKEMİZ,BUGÜN TBMM’DE GÖRÜŞMELERİNE BAŞLANACAK “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN..” GETİRECEĞİ REFERANDUMA KİLİTLENDİ..
“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ..” bugün TBMM’DE görüşülmeye başlanacak ve bu görüşmelerin ardından OYLAMA YAPILACAK ve TBMM’DE 330 EVET OYU bulunursa REFERANDUMA gidilecek.
Ancak,Siyasi İktidar 330 EVET OYUNU kesin görüyor.
330 OY KESİN ve ardından REFERANDUMA GİDİLECEK.
Siyasi İktidar bu gelişmeleri kesin görüyor ve REFERANDUM yapılacağı için,örneğin AK Parti İL/İLÇE Kongreleri ertelendi,yine TİCARET ve SANAYİ ODALARI’NIN haziran ayı içinde yapılacak seçimleri ertelendi..
TİCARET ve SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ ERTELENDİ..
Ve ne zaman yapılacağı noktasında da bir açıklık yok..
Bilindiği gibi KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI Seçimleri için 10 MESLEK GRUBUNDA ciddi kulisler yürütülüyor,buna paralel olarak YÖNETİM KURULU Başkanlığı,MECLİS BAŞKANLIĞI noktasında da gündeme getirilen isimler var.
Geçtiğimiz günlerde bazı isimlerden söz etmiştik..
Örneğin Sayın ZİYA ÜNSAL’A bizimle birlikte olduğu bir ortamda “ABİ MUTLAKA ADAY OLMAN GEREKLİ..” diyen isimler oldu.Sayın SEDAT NAMAL ise “EĞER YAPACAĞIM HİZMETLERE İHTİYAÇ DUYULUR,GÖREVE GELMEN GEREKLİ DENİLİRSE OLABİLİRİM..” bir yaklaşım içinde,Sayın PEHLİVAN BAYLAN’IN aday olabileceğinden söz edenler var,kendisi henüz bir belirti vermedi,Sayın TUNCAY ÖZCAN bir karar açıklamadı..
SEÇİMLER ERTELENDİ,ANCAK,KULİSLER SÜRÜYOR…

TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ “BİR ZAMANLAR NE KADAR SERT GEÇERDİ..” VE MAFİA GRUPLARI BİLE GİRERDİ İŞİN İÇİNE..
Geçmiş yıllarda TİCARET ve SANAYİ ODASI Seçimleri ne kadar sert geçerdi,bunları iyi hatırlarız ve o zaman Odalar bu kadar fonksiyonel de değildi,ancak,sert mücadeleler olurdu.
MAFİA GRUPLARI BİLE GİRERLERDİ İŞİN İÇİNE.
Çok iyi hatırlarız 1980 li yıllarda TİCARET ve SANAYİ ODASI’NIN ön cephesinde bir MAFİA GRUBUNUN adamları,arka Cephesinde başka bir MAFİA GRUBUNUN elemanları,silahlı oldukları her hallerinden belli vaziyette cirit atmışlardı.
BÖYLE ORTAMLAR YAŞANMIŞTI TSO SEÇİMLERİNDE..
Yine ,MECLİS ÜYELERİNİN BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜĞÜ DE çok görüşmüştü,örneğin bir grup toplam 26 Meclis Üyesi’nin 14 tanesini alır GEREDE,BOLU,KASTAMONU gibi bir yere götürerek SEÇİM SAATİNE kadar oralarda kalırlardı.
MAKSAT ; DİĞİR GRUB KULİS YAPAMASIN,ULAŞAMASIN..
Şimdi daha demokratça mücadele ediliyor TSO bünyesinde..
Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri DEMOKRASİYİ iyice içselleştirmişler..
O DÖNEMLER ÇOK GERİDE KALMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR..

ÜLKEMİZ SANAT ÇEVRELERİNİN ÜNLÜ İSMİ SAYIN TÜRKER İNANOĞLU’NA YAPILAN YANLIŞTAN DÖNÜLÜYOR VE ZİYARET EDİLDİ..
Ülkemiz Sanat çevrelerinin,özellikle SİNEMA SANATININ Ünlü ismi,Ünlü Yapımcısı Sayın TÜRKER İNANOĞLU Safranbolu doğumlu bir insandır ve bu Yöreye karşı da özel bir tutkusu,bağlılığı,sevgisi vardır.
Geçtiğimiz aylarda Karabük Üniversitesi’nin Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA Fahri Doktora vereceği yolunda çok ciddi haberler ,Kamuoyu’na yansımıştı.
Daha sonra,bazı gelişmeler oldu galiba..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA Fahri Doktora verilmesinden vazgeçildi,başta BÖLGENİN SESİ Gazetesi olmak üzere,bu Yöre de çok ciddi bir grup bu gelişmeye tepki gösterdi..
Şimdi sevinerek öğreniyoruz ki YANLIŞTAN DÖNÜLÜYOR..
Sayın TÜRKER İNANOĞLU’NA randevu için gidilmiş ve FAHRİ DOKTORA konusu ele alınarak YANLIŞTAN DÖNÜLME noktasına gelinmiş ,çokta iyi yapılmış,önayak olanlara,bu işin gerçekleşmesine sebep olanlara teşekkür etmek gerekir.
Bu nokta da hayatlarının her bölümünde “SAFRANBOLU DİYEN,SAFRANBOLU’YU ÖNCELEYEN..” Sayın YILMAZ KAVUŞTURUCU,Sayın ŞEFİK DİZDAR büyük katkı verdiler,bunu biliyoruz.
BİR YANLIŞTAN DÖNÜLÜYOR,SEVİNMEMEK MÜMKÜN MÜ..?

AK PARTİ YENİCE İLÇE BAŞKANI SAYIN YILMAZ KIRIK “AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ..” TALEBİNDE BULUNUYOR..
Son birkaç yıldır KÜÇÜLME YAŞAYAN,NÜFUSU GERİLEYEN YENİCE İlçemizden çok değişik,çok gerçekçi,bir ses yükseldi ve AK Parti YENİCE İlçe Başkanı Sayın YILMAZ KIRIK Yenice AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ Bölgesi kurulması için girişim başlattı.
Sayın YILMAZ KIRIK çok akılcı bir talepte bulunmuş.
DİLERİZ BU TALEBİ GERÇEKLEŞİR..
YENİCE ve EFLANİ uzunca bir süredir KÜÇÜLÜYOR-NÜFUS KAYBEDİYOR,o nedenle bu İlçelerde ki ekonomik potansiyellerin çok ama çok iyi değerlendirilmesi gerekir..
AKILCI BİÇİMDE DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKİR..
Bakın,geçmiş yıllarda yapılan bir ZONGULDAK-KARABÜK-BARTIN 1/100.00 Ölçekli ÇEVRE PLANI VAR ve bu plan çerçevesinde YENİCE için KOZMETİK SANAYİ-İLAÇ SANAYİ-AĞAÇ SANAYİ öneriliyor..
Sayın YILMAZ KIRIK AĞAÇ SANAYİ üzerinde yoğunlaşmış..
Örneğin EFLANİ İlçesi için HAYVANCILIK SEKTÖRÜ üzerinde yoğunlaşmak gerekir herhalde,kaldı ki Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ DA bu sektörün önemine dikkat çekmişti geçmiş haftalarda..
AK PARTİ YENİCE İLÇE BAŞKANI AKILCI BİR TALEP YAPMIŞ..

BOŞA HARCANAN,HAYAVA ATILAN 1 MİLYON 250 BİN LİRA PARA VE KAYBEDİLEN 10 YIL,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’NİN HESABI..
Yıllar yılı yazdık,konuştuk,dikkat çekmeye çalıştık ve KİMSENİN CİDDİ BİR İLGİ GÖSTERMEDİĞİ,Karabük için çok önemli bir yatırım olan KATI ATIK BERTARAF TESİSİ,Vali Sayın MEHMET AKTAŞ,Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN’IN çabası ile ciddi bir yola girdi..
YENİ BİR ALAN BULUNDU..
Vali Sayın MEHMET AKTAŞ Karabük sınırları içinde ki bu alanın bulunmasını temin etti,Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın MEHMET CEYLAN gerekli prosedürlerin süratle tamamlanmasını temin etti.
ŞİMDİ KATI ATIK BERTARAF TESİSİ CİDDİ BİR NOKTAYA GELDİ..
Peki,daha önce harcanan ve havaya giden,boşa giden 1 milyon 250 bin liranın HESABINI KİM VERECEK,kaybedilen 10 yılı aşkın sürenin HESABINI KİM VERECEK..?
OLAYIN ÇOK ÖNEMLİ BİR YANI DA HESAP SORMAK,HESAP VERMEK..

2 kişi görüş bildirdi

  1. Analiz

    “HDP lilerle görüşülüyor” diyen zat ne kadar “üst düzey zat” ki böyle bir bilgiye kimse sahip olmadan o sahip olabiliyor. Bu konu, sağ duyulu davranan milliyetçi kardeşlerimizi provoke etme düşüncesinden başka bir şey değil. Aslında ters mantık işliyor. Hiçbir ülkücü kardeşimin HDP ile aynı safta olup “hayır” demeyeceğini bilerek “evet” oylarını değiştirme gayretindeler. Böyle basit tuzağa kimse düşmez.

  2. Anayasa Degişikliği

    Anayasa değişikliyle ilgili CHP belkide tarihinde görülmemiş derecede çalışma yapıyor.CHP içinde gruplar filan kalmamış,herkes hayır için birleşmiş.
    CHP İl Başkanı Milletvekillerine çagrı yapmış ve EVET demeyin demiş,tarihi görevini yapmış bundan sonrası herkesin kendi bileceği bir iş,bu çagrıyı yapmış CHP İl Başkanı.Peki Karabükte sonuç nasıl çıkar mesela EVET % 65 HAYIR %35 mi olur,yoksa EVET daha azmı olur

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’ü Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi temsil edecek

Yayın: 24.04.2024 13:20
Paylaş:
A+ A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında bu yıl TBMM’de ilk defa düzenlenecek olan ‘Çocuk Zirvesi’nde Karabük’ü Safranbolu Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi temsil edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan   lığı tarafından “Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk” temasıyla organize edilen ilk Çocuk Zirvesi 25-26 Nisan tarihlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilecek. İki gün boyunca sürecek programda çocukların geleceği için yapılan çalışmalara destek olmak ve farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Edinilen bilgilere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından himaye edilen zirvede, uzmanlar, akademisyenler ve çocuklarla bir araya gelinecek ve farklı konularda panellere ve bireysel konuşmalara yer verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Karabük İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç Çocuk Zirvesinde Müzikal gösteri yapacak olan Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’ndeki çocuklarla sabah kahvaltısında buluşarak heyecanlarına ortak oldu.

Zirve öncesi Birlik Medya’ya konuşan il Müdürü Bilgiç, “14 Nisan 2022 tarihinde açılışını yaptığımız Renkli Dünyalar Resim ve Müzik Atölyesinde yeteneklerini keşfeden ve geliştiren çocuklarımızın başarısı bizleri mutlu etti. İlimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancımız tamdır. Güzel yetişmiş bir çocuk gün gelir insanlığa nefes olur. Bütün uğraşımız, şairin de ifade ettiği gibi aşkın ve inancın güneş yüzlü çocuklarını yetiştirmek. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bir kez daha kutluyorum” dedi.