Her Telden (9.Temmuz.2018)

Her Telden (9.Temmuz.2018)

Yayın: 08.07.2018 22:36 |Güncelleme: 09.07.2018 08:51
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ’DE,24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARININ MUHASEBE VE MÜZAKERE,CHP’DE İSE GERİ GİDEN OYLARA RAĞMEN PARTİ İÇİ MÜCADELE..
Rahmetli ERDAL İNÖNÜ’NÜN deyimi ile ASLAN SOSYAL DEMOKRATLAR,24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçiminden çok ciddi fark yiyerek YENİK AYRILDILAR.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YÜZDE 22 FARK YEDİLER.
MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNDE YÜZDE 20 FARK YEDİLER..
Bu sonuçlar bir kenar da dursunlar,CUMHURBAŞKANLIĞI Seçiminde yüzde 22 fark yiyen Sayın MUHARREM İNCE,Parti Genel Başkanı Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA çekilmesini öneriyor..!!
CHP ve Sayın KILIÇDAROĞLU YÜZDE 20 CİVARINDAN FARK YEMİŞ..
AK PARTİ yüzde 20 civarında fark atmış CHP’YE ve CUMHURBAŞKANI Seçiminde yüzde 22 fark yiyen Sayın MUHARREM İNCE çok zeki bir çıkış yaparak “SEÇİM KAYBEDENLER BİR KENARA ÇEKİLMELİ.SİZ ÇEKİLİN GENEL BAŞKAN BEN OLAYIM..” falan diyor..!!
NE GÜZEL DEĞİL Mİ..?
Buna karşın AK PARTİ ise “OYLARIMIZ YÜZDE 7 ORANINDA DÜŞTÜ.BUNUN NEDENLERİNİ ARAŞTIRALIM,YEREL SEÇİMLERE ÖYLE GİRELİM..” gibi bir mantıkla hareket ederek,geniş bir Parti içi çalışma başlatıyor..
İŞİN HOŞ YANI..
CHP İçinde ki tartışma ÖRGÜTLERDE YAŞANACAK KAVGALARIN DA mesajlarını taşıyor ve örneğin Karabük’te İLK İŞARET ESKİPAZAR İlçesinden geldi galiba..!!
Allah, ASLAN SOSYALDEMOKRATLARA, kolaylık versin..

YEREL SEÇİMLER,ERKENE ALINMAZ VE ZAMANINDA YAPILIRSA,8 AY KADAR BİR ZAMAN KALDI,BU ZAMAN ZARFINDA ÇELİK CAMİ TEMELİ ..!!
YEREL SEÇİMLER Erkene alınmaz ve zamanında yapılırsa,8 ay kadar kaldı,biliyorsunuz Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’ün demir ve çelik ile ilgisini simgelemek amacı ile bir ÇELİK CAMİ yapacağı sözünü vermişti.
BU SÖZ 2009 YILINDA VERİLMİŞTİ,TUTULAMADI..
Şimdi KARABÜK VALİLİĞİ,Kurtuluş Mahallesi sınırlarında ki O TALİHSİZ BİNAYA Taşındı ve VALİLİK ESKİ Binası olarak kullanılan,o Bina ÇELİK CAMİ Yeri için tahsis edilecekti..
YEREL SEÇİMLERE ÇOK AZ BİR ZAMAN KALDI..
KARABÜK VALİLİĞİ eski binasının bulunduğu o alana,ÇELİK CAMİ Temeli atılabilir mi,YEREL SEÇİMLERDEN önce ÇELİK CAMİ Temeli o alana atılabilir mi,zira,öyle düşünülüyordu.
TEMELİ ATILSA BİLE,YAPIMI,YEREL SEÇİMLERE YETİŞMEZ ELBET.
Ancak,2009 yılında verilen ve UYGUN BİR ALAN BULUNAMADI gerekçesi ile bugüne kadar yapılamayan ÇELİK CAMİ’NİN temelinin atılması bile insanların “BU İŞ YAPILIYOR İŞTE TEMELİ ATILDI..” demesi ile sonuçlanır..
VERİLEN BİR SÖZ TUTULMA AŞAMASINDA OLARAK GÖRÜLÜR.
ÇELİK CAMİ Temelleri yakında atılabilir mi dersiniz..?

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE,SAYIN SEDAT NAMAL VE SAYIN TİMURÇİN SAYLAR İLE UZUNCA BİR SÜRE SOHBET VE “YEREL SEÇİMDE OY SÖZÜ..”
Geçtiğimiz hafta sonu,Sayın SEDAT NAMAL ve Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile AKBANK yanında ki geleneksel yerimizde uzunca bir süre sohbet ettik ve özellikle Sayın SEDAT NAMAL’I uzun süredir görmüyorduk,hasret giderdik.
İKİ ÖNEMLİ SİYASETÇİ ile sohbet edince gündem SİYASET OLUR elbet.
24 HAZİRAN Seçimlerinin öncesini ve Seçim sonrasını değerlendirdik,şakalaştık,daha sonra konu YEREL SEÇİMLERE geldi,o konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.
Sayın SEDAT NAMAL sohbetin sonunda,bize dönerek “BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLSAM BANA OY VERİR MİSİN..” diye sordu “SEN ADAY OL YETER Kİ, NEDEN VERMEYEYİM..” falan dedik,sonra Sayın TİMURÇİN SAYLAR Aday olursa diye sordu,aynı cevabı verdik,gülüştük,şakalaştık..
Yanımızda başka dostlarımızda vardı bu şakalaşmalar sırasında..
Daha sonra düşündük,Sayın SEDAT NAMAL’IN sorusu üzerine düşündük,YEREL SEÇİMLER çok başka bir atmosferde geçiyor,orada SİYASİ TERCİHLER daha zayıflıyor,İNSANİ DOSTLUKLAR,sanki daha ön plana çıkıyor..
AK PARTİ BU İNCELİĞİ GÖZETEN ADAYLAR ÇIKARTABİLİCEK Mİ..?
Veya, DİĞER PARTİLER, bu tür Adaylar çıkartabilecek mi..?

MHP KARABÜK ÖZELİNCE “ÇOK CİDDİ BİR OY KAYBI YAŞADI…” VE PARTİ İÇİNDE BUNUN MUHASEBESİNİN YAPILMADIĞI YOLUNDA YAKINMA
Geçtiğimiz gün,MHP İçinde Siyaset yapan bir Kardeşimizle oturduk sohbet ettik ve “HER NE KADAR İYİ PARTİ’NİN DURUMU DA MEVZU BAHİS OLSA,BU KADAR OY KAYBETMEMİZ GEREKİRDİ..” gibi yaklaşımlar getirdi.
Hatta “ASLINA BAKARSAN,İYİ PARTİ,MHP’DEN FAZLA OY ALMADI.O PARTİ DAHA ÇOK CHP’LİLERDEN VE AK PARTİLİLERDEN ALDI..” gibi tahmin yürüttü..
“MHP FABRİKA AYARLARINDAN UZAKLAŞTI..” dedi.
En dar zamanlarda MHP’Yİ maddi/manevi ayakta tutan isimlerin,MHP dışında kaldıklarına işaret etti ve 7 HAZİRAN 2015 Genel Seçiminde MHP’Yİ 38 bin oya taşıyan Sayın DURMUŞ YALÇIN’IN bile dışlanmışlığına işaret etti.
İl Başkanı Sayın ADEM KAR noktasına getirdi olayı “MÜKEMMEL BİR İNSANİ YAPISI,ÇOK SICAK YAKLAŞIMLARI OLAN BİR İNSAN.ANCAK NE YAZIK Kİ,KARABÜK’TE SÜREKLİ KALMIYOR/KALAMIYOR..”falan dedi.
Daha sonra da “SEVGİLİ KARDEŞİM SEYİT AHMET KARABACAK,HAKKATEN MÜTHİŞ ÇALIŞTI,ŞARTLARINI ZORLAYARAK BİR SEÇİM KAMPANYASI GÖTÜRDÜ.SONUÇ BU OLMAMALIYDI,AMA,KENDİ DIŞINDA GELİŞEN OLAYLAR YÜZÜNDEN BÖYLE OLDU..” gibi değerlendirmeler yaptı..
“PARTİ HENÜZ BU SONUÇLARI MASAYA YATIRMADI..” dedi.

24 HAZİRAN SEÇİMİNDE 100 BİNİ AŞKIN İMZA İLE CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAN SAYIN DOĞU PERİNÇEK,SEÇİMİ 65 BİN OY ALARAK BİTİRDİ..
24 Haziran CUMHURBAŞKANLIĞI Seçiminin en ilginç tarafı nedir diye sorsanız,vereceğimiz cevap,”Sayın DOĞU PERİNÇEK’İN DURUMU..” diye cevap veririz.
GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK İLGİNÇ BİR SÜREÇ YAŞADI Sayın PERİNÇEK.
Öncelikle 100 BİNİ AŞKIN KİŞİNİN İMZASI İLE CUMHURBAŞKANI Adayı oldu VATAN Partisi Genel Başkanı Sayın DOĞU PERİNÇEK,özellikle İMZA SÜRECİNİN sonlarına doğru,100 BİNİ AŞKIN İMZAYI buldu,CUMHURBAŞKANLIĞI Adaylığını garantiledi.
Sonra SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI.
Hem Sayın DUĞU PERİNÇEK Cumhurbaşkanı Adayı olarak,hem de VATAN Partisi MİLLETVEKİLİ Adayları SEÇİM ÇALIŞMALARI yaptılar,gezip kendilerini anlattılar,Ülke için düşündüklerini seçmene aktarmaya çalıştılar.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONUÇLANDI..
Bir de baktık ki,CUMHURBAŞKANI ADAYI olabilmek için 100 binin üzerinde İMZA BULAN Sayın DOĞU PERİNÇEK’İN oyları 65 binlerde kalmış ve CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI İÇİN İMZA VERENLERDEN BİLE OY ALAMAMIŞ..
Bu bize gerçekten çok ilginç geldi iyi mi..?
İNSANLAR CUMHURBAŞKAN ADAYI OLSUN diye imza vermişler..
OY VERENLER,CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN,OY VERMEMİŞLER..!!

TÜRKİYE “CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ İLE YÖNETİLMEYE..” BUGÜN İTİBAREN BAŞLIYOR VE BİRLEŞEN BAKANLIKLAR İLE BÜROKRASİ OLAYI..
Türkiye SİYASAL YÖNETİM SİSTEMİ bugün itibarı ile değişiyor ve CUMHURBAŞKALIĞI SİSTEMİ İLE YÖNETİM sistemi geliyor,bu sistemin İLK BAKANLAR KURULU’NU,diğer detayları,bugün Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN açıklayacak.
24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE,HALKIMIZ BU İRADESİNİ ORTAYA KOYDU.
Hep yazdık,hep yazıyoruz,24 HAZİRAN SEÇİMİNİN tek kazananı CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN oldu ve oylarını arttırarak Seçimi ilk turda kazandı..
BUNA KARŞIN,PARTİSİ AK PARTİ,OYLARI YÜZDE 7 GERİLEDİ..
Şimdi TÜRKİYE YENİ DÖNEME ayak atıyor,ayak basıyor,İnşaallah bu Dönem Ülkemize barış,huzur,kalkınma,getirir,insanlarımız mutlu olur ve bu Ülke hak ettiği ivmeyi yakalar..
GELELİM,BÜROKRATİK YAPIYA..
Daha önce birkaç kez yazdık,Karabük’te başarıları ile temayüz etmiş BİR MÜDÜR KARDEŞİMİZ bu konulara dikkat çekmiş ve “HAZİRAN SEÇİMİ BÜROKRASİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..” demişti..
Şimdi o süreç başlıyor işte..

YEREL SEÇİMLERİN ERKENE ALINACAĞI YOLUNDA Kİ HABERLER,”KULİSLERİ HAYLİ CANLANDIRDI..” VE ÖZELLİKLE ÖZEL İDARE BÜNYESİNDE..
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin,hemen ardından gündeme gelen,”ERKEN YEREL SEÇİM SÖYLENTİLERİ.” Gündemi hayli canlandırdı galiba.
Özellikle ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİĞİ bünyesi,olası bir “YEREL SEÇİM İÇİN..” bol miktarda Belediye Başkan Adayı çıkartabilir yolunda hayli ciddi iddialar,söylentiler gündeme taşıyor..
Örneğin İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın MEHMET UZUN’UN Karabük Merkez veya Safranbolu Belediye Başkan Adayı olacağına ilişkin çok güçlü bir ihtimal dile getiriliyor..
Yine İl Özel İdaresi bünyesinden Sayın BAHATTİN EROĞLU’NUN Safranbolu Belediye Başkan Adaylığı,Sayın İSMAİL KÖKÇÜ’NÜN Yenice Belediye Başkan Adaylığı noktasında,çok ama çok güçlü,beklentiler olduğundan söz ediliyor..
İl Genel Meclis Başkanı Sayın AHMET SÖZEN için “AK PARTİ BİR HATA YAPTI PARTİDEN İHRAÇ ETTİ.BU HATASINI TAMİR EDEREK Sayın SÖZEN’İ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAPARSA,KAZANAN PARTİ OLUR..” gibi görüşler dile getiren geniş bir çevre var.
YEREL SEÇİM KAZANI FOKURDAMAYA BAŞLADI BİLE..

İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERLİ,PARASAL İŞLERİN BOLCA DÖNDÜĞÜ BİR YER,ELBET BU KAYNAKLAR YERLİ/YERİNDE KULLANILMIŞTIR..
İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterlikleri “PARAL İŞLERİN ÇOK BOL DÖNDÜĞÜ BİR YER..” burada kaynaklar yerli/yerinde kullanılırsa,O KENT ÇOK BÜYÜK KAZANIMLAR sağlıyor elbet..
Eğer kaynaklar AĞIRLAMA FASILLARINA aktarılırsa bu yanlıştır..
Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliği kaynakları,gerek Genel Sekreterlik Bürokratlarınca,gerekse İL GENEL MECLİS Üyelerince sıkı bir denetim altındadır mutlaka..
BÖYLE OLMASI DA GEREKİR..
Yoksa KIRSAL KESİMLERE yapılacak yatırımların kaynakları GELEN KONUKLARIN AĞIRLANMASINA harcanırsa,bu yanlış olur,hatırlarsınız mutlak geçtiğimiz bir süreçte ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEN baklava-börek paraları,Basın/Yayın Organlarına ödenen paralar noktasında ciddi tartışmalar çıkmıştı.
3 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PERSONELİNİN İŞİNE SON VERİLMİŞTİ.
O, baklava-börekler,AĞIRLAMA GİDERLERİ değil miydi,O BASIN/YAYINA VERİLEN Paralar neyin/nesiydi ,geniş bir çevre bunları biliyor,olan 3 PERSONELE OLMUŞTU iyi hatırlayın..
İL ÖZEL İDARESİ’NDE İŞLER TİTİZ YÜRÜTÜLÜYORDUR MUTLAKA..

ÖRNEĞİN,24 HAZİRAN SEÇİMİNDE,”KURULAN İTTİFAKLAR SAYESİNDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN..” CHP,MERKEZDEN İL GENEL MECLİSİ’NE…
Bilindiği gibi CHP 24 Haziran Milletvekili Seçiminde “İTTİFAK SONUCU..” Milletvekili çıkarttı,şimdi MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN CHP’NİN yapılacak bir YEREL SEÇİMDE,Karabük İl Merkezinden İL GENEL MECLİS ÜYESİ çıkartıp/çıkartamayacağı tartışılıyor..
Bu tartışma ile birlikte CHP’NİN İL GENEL MECLİS Üyesi çıkartmasının yararına da değiniliyor ve “CHP’LİLER KAYNAKLARIN İYİ DEĞERLENMESİ İÇİN ÇOK HASSAS DAVRANABİLİRLER,KEŞKE BU MECLİSE İSİM SOKABİLSELER..” diyorlar..
KARABÜK MERKEZ 5 İL GENEL MECLİS ÜYESİ ÇIKARTIYOR..
CHP Bu defa İL GENEL MECLİS ve BELEDİYE MECLİS ÜYESİ çıkartabilir mi..?
Böyle bir tartışma PARTİİÇİ KAVGALARIN gölgesinde kaldı gerçi..
ANCAK,BU YÖNLÜ TARTIŞMA,KAVGALARDAN DAHA YARARLI OLABİLİR..

12 kişi görüş bildirdi

  1. Proje

    Çelik cami çelik den yapılacağı için uzun sürmez ahmet abi bugün temeli atılsa 3-5 ayda biter ama yapılmaz yok ihale sürece yok yıkılan valiliğin yıkım moloZ temizliği derken seçim gelir çatar 2019 seçim vaadi olarak önümüze sunulur araç çayı projesi gibi her seçimin vazgeçilmezlerinden olur

  2. 5000 evler

    Şehir hastanesini veya devlet hastanesini gündemine bile almayan vekillerimizin seçim boyuncaki vaatleri nelerdi sayın gölbek ilk defa umursamaz vaatsiz bir seçim süreci geçti yazık oldu.

  3. radar

    Sayın Uzun dürüst biri fakat bürokrasileri ve siyasileri aşamaz. Tek düze bir kişi belediyede bence il özel idarede olsuğu gibi başarılı olamaz. Fazla cesaretli biri değil.
    favorim bu işi gerçekten yapabilecek tek kişinin Sayın Uysal olacağını iddia ediyorum. A.K.P Sİ YETKİLİLERİNE DUYURULUR.

  4. Kent Camii ihtiyaca ve geleceğe göre yapılmaı

    Kent Cami büyük olmalı Safranbolu kent meydanına yapılan camiden daha büyük adiliye binası da bu süreçte yıkılmalı başka yere yapılarak yenilenmeli, ileri si düşünülmeli yarışma yapılmalı estetiği ve mimarisi ile dikkat çekmeli maneviyatı yaşatmalı ekonomik olarak gelir sağlayacak otopark iş yeri olmalı giderlerinde buradan karşılanabilsin
    Lütfen gazeteciler olarak böyle yatırımlarda ve ihtiyaçlarda dikkatli olalım öncü olalım, olabilirliği gerçekliği ortaya koyak gündeme getirelim sırf yapılsın diye söz verildi diye hareket edilmesin zaten il olarak sosyal olarak çok gerideyiz.
    O proje önemli yeri eminim ortak bir karar ile alınmıştır çelik camii farklı bir durum oda devlet demir yollarına yada başka yere yapılsın

  5. Karabük CHP de Deprem

    Sayın Gölbek,Eskipazar CHP İlçe Başkanı ve İl başkanı Abdullah Çakır arasındaki bu yumruklaşma Boks müsabakalarını aratmayan sahneleri örneklendirmiş….CHP örgütlerinin Karabük’teki tepe noktasındaki iki kişi nasıl olur da böyle bir kavgaya tutuşurlar?????Neyi paylaşamamışlar????Hazır ortada Karabük’ün siyasi tarihinde ilk defa bir milletvekilliği başarısı yakalamışken….Yanlarında sayın milletvekili Hüseyin Avni Aksoy’un da orta hakemlik yaptığı böyle bir boks müsabakası…..

    Kimsenin CHP’nin kurumsal yapısına gölge düşürecek bu türden sansasyonel durumlara meydan vermeye hakkı olamaz…Konu tüm yanlarıyla bir muhakik çağırılarak araştırılmalıdır…O koltukların ağırlığı,onuru bu ülkenin kurucu değerlerini ifade eden insanları temsil etmektedir…Kimsenin o makamları lekelemeye hakkı yoktur….Kamuoyu tüm detayları internet medyasından öğrenmiş durumda….Bu rezillik partimize zarar vermiştir…Bir açıklama bekliyoruz….

  6. Milletvekili ağırlığı

    CHP Milletvekilinin parti içinde bir ağırlığı olsa böyle kavga yaşanırmıydı.Milletvekili Erdoğan Dinçel Seidat Karoğlu Glsüm Beniç olsaydı öyle bir kavgaya cesaret edebilirlermiydi.Ayıptır günahtır CHP ye hakarettir CHP yi küçük düşürmektir.Milletvekilinin bir ağırlığı yokki örgütü tanımaz kimseyi bilmez oda kavgayı misafir gibi seyretmiş baksanıza.

  7. Ahmet cıbır

    Yenice için en uygun aday İsmail Kökcü beydir yıllardır özel idarede yenşceye büyük hizmetleri oldu yenşceyi ismail bey toparlar yenşceliler olarak onu mecliste görmeyi çok istemiştik ismail bey gibi değerlrlerimizin tecrübeleeinden faydalanılması gerekir

  8. safranbolulu

    ahmet abi ahmet sözen başkanla ilgili cok önemli bi tesbitte bulunmussunuz.safranbolunun beklentisi bu yönde.insallah kazanan hem parti hem de safranbolulular olur.

  9. Konarılı78

    Ahmet Sözen Başkanımın köylerimize ve bölgemize çok büyük hizmetleri oldu ama partiye iade edileceğini tahmin etmiyorum çünkü partiliyim diye geçinen bazılarının işine gelmez. O zaten gerçek bir Akpartili olduğu için partiden atıldığını düşünüyoruz

  10. Mustafa Cebecik

    Sayın Ahmet Bey yazınızda önemli hususlara değinmişsiniz kaleminize sağlık. 24 haziran Genel Seçimleri Ak parti seçmeni için tam anlamıyla gönül rahatlığı ile sonuçlanamamistir maalesef. Yerel seçimlerde bu oy kaybının nedenleri iyi irdelenmelidir. Bir Yeniceli olarak bu seçimde işinin ehli, adı şaibeye karışmayan, rant peşinde olmayan, halk ile barışık, tepeden bakmayan,vatanına milletine hizmet sevdalısı bir aday görmek istiyorum. Önemli görevlere getirildikten sonra değer gören değil, degerli insanların önemli vazifeleri devralmasi gerek. İnsallah bu seçim Yenice için bir kazanç olur.

  11. Deli çoban

    Bir Safranbolu lu olarak Sayın Ahmet Sözen i Safranbolu belediye başkanı olarak görmeyi isterim ama ak partiden aday olursa daha etkili hizmetlerde bulunacağını düşünüyorum saygılarımla la

  12. Karahanlı

    Yüzde yüz katılıyorum Ak Parti hata yaptı
    Çünkü Safranbolu ve Karabük’te AK PARTİ demek Ahmet Sözen demek

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)