HES İçin İkinci Dava Açılacak

HES İçin İkinci Dava Açılacak

Yayın: 15.09.2018 01:07
Paylaş:
A+ A-

Yenice’de devam eden HES’in iptali için mücadelenin sürdüğü haber verilirken,platform adına Mustafa Akay’den yeni bir açıklama geldi.

Yenice Platformu adına konuya dair yeni bir açıklama yapan Akay,”Şeker Kanyonu’nda kurulacak HES’e yapılan itirazları reddeden İl Genel Meclisi’nin kararına karşı ikinci bir dava açılacak. 6 Şubat 2018 tarihinde İl Genel Meclisi, üç karşı oya karşı TM Enerji Şirketi’nin inşaat başvurusunu kabul etmişti.

Bunun üzerine Yenice Platformu öncülüğünde yapılan çalışmalardan sonra karara itiraz edilmiş ve bu arada da Kastamonu İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Yapılan itirazların Ağustos ayında kabul edilmesinden sonra ikinci bir davanın açılması hazırlıklarına başlandı. Yazıköy ve Tır Muhtarlarının adına önümüzdeki günlerde İl Genel Meclisi’nin kararına ilişkin dava açılacak.

Davayı takip eden Avukat Hüseyin Aksoy’un yoğun bir hazırlık içinde olduğu öğrenildi. İkinci dava da Kastamonu İdare Mahkemesi’nde açılacak.

Öte yandan merkezi Ankara’da bulunan Ormancılar Derneği’nin de olaya müdahil olacağı sanılıyor.

24 Haziran seçimlerinin ardından Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, konuyu gerekirse Cumhurbaşkanına kadar götüreceğini ve takipçi olacağını açıklamıştı. Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ile Hüseyin Avni Aksoy’un da HES’e karşı Yenicelilerin mücadelesini destekledikleri belirtilmişti.

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayındaki oturumunda Ergün Özgün, Mehmet Ören ve Hasan Yıldırım itirazların kabulü yönünde oy kullanmışlardı. CHP’li üye Metin Çakır oylamaya katılmamıştı”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’daki uyuşturucu operasyonunda bir kişi gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir kişi yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde temin ettiği ve satışını yaptığı bilgisi üzerine şüpheli bir şahsın ikametine operasyon düzenledi.

Adreste yapılan aramada, bir miktar kubar esrar ile hassas terazi ele geçirildi.

Şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.