“HES’lere değil Şeker Kanyonuna yapılacak HES’e karşıyız“

“HES’lere değil Şeker Kanyonuna yapılacak HES’e karşıyız“

Yayın: 11.04.2019 22:54
Paylaş:
A+ A-

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Hidro Elektrik Santrallerine karşı olmadıklarını, Şeker Kanyonuna yapılacak HES Projesine karşı olduklarını söyledi.

Çaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Yenice ve ülke kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve ilçemiz turizminin mihenk taşlarından birisi olan Şeker Kanyonuna yapılması planlanan hidro elektrik santrali projesinin ekonomik yönden bir getirisi olmayacaktır. Sadece 7500 haneye yetecek Şeker’e HES projesi rakamlardan da anlaşılacağı gibi çok cazip ve getirisi olmayacak bir projedir. Burada bir kamu yararı yoktur. Turizmin getirisi HES’ten kat kat fazla olacaktır.Bu konuda niçin ve ne amaçla ısrar edildiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Şeker Kanyonu ilçemizin can damarıdır ve turizme açılma çabası içindeki Yenice’mizin olmazsa olmazıdır. Buraya yapılacak HES’e daha ilk günden bu yana olduğu gibi karşıyız. İşin takipçisi ve önderi olan Yenice Platformunun çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bu şehrin bir idarecisi ve Yenice’nin bir yaşayanı olarak Yenice Platformunun destekçisiyiz. 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Şeker Kanyonunda yapılacak etkinliklere Yenice Belediyesi Ailesi olarak destek ve katkı sağlayacağız. Yenice hepimizin. İlçemize gelebilecek olumlu yatırımlara destek olmak görevimiz olduğu gibi, olumsuz ve doğayı tahrip edecek yatırımlara da karşıyız.

Yenice Platformunun önderliğinde yapılacak 22 Nisan Şeker Kanyonu etkinliklerine sağduyulu Yeniceli hemşehrilerimizi destek olmaya davet ediyor, saygı, sevgi, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum “ dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Samsun’da Anadolu Mozaiği” defilesi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Turizm Haftası kapsamında “Samsun'da Anadolu Mozaiği” temalı defile düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce Samsun Müzesi'nde düzenlenen defilede 46 yöresel giysi beğeniye sunuldu.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defiledeki koleksiyonun Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluştuğunu dile getirdi.

Mozaiğe ait her yöreden şık kostümlerin olduğunu aktaran Yıldırım, “Hepsi birbirinden renkli, hepsi el işçiliği, kendi atölyelerimizde hazırlanmış, çok kıymetli eserler. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimizin emek verdiği kostümler. Amacımız hem Turizm Haftası'nı kutlamak hem de insanlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı eski değerlerimizle bir araya getirmek, farkındalık yaratmak. Ne kadar renkli, ne kadar güzel kıyafetlerimiz varmış onları sunmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Sadece Türkiye'den değil Türk insanının yaşadığı coğrafyalardan da eserler olduğunu dile getiren Yıldırım, “Mesela Selanik'ten ürünlerimiz var, Kafkasya'dan ürünlerimiz var. Çünkü malum Osmanlı çok geniş bir coğrafyaya sahipti. Çok güzel renkler katmış, dolayısıyla biz hepsini yansıtmak istedik.” dedi.

Katılımcılar ilgiyle izledikleri defilenin ardından kıyafetleri tanıtan mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.