Hükümette Olursak, Burası Yeniden Hastane Olacak

Hükümette Olursak, Burası Yeniden Hastane Olacak

Yayın: 21.10.2015 10:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yıkılan 5000 evler Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinin önünde basın açıklaması yaptı.

Vergili yaptığı açıklamada, “Hükümette Olursak,  Söz Veriyorum Burası Yine Hastane Olacak”, “Karabük Üniversitesi Siyasete Alet Ediliyor”dedi.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında 5000 evler eski doğum ve çocuk hastanesi önünde konuşan belediye başkanı Rafet Vergili, yıkılan bu hastanenin yerine meslek yüksek okulu yapılacağını ama bölge halkının buraya hastane istediğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu; “Bizler ‘Hastaneler kapatılacak ve yıkılacak’ dediğimiz zaman bize ‘yalancı’ diyenler ne yazık ki bizleri haklı çıkarttı. Keşke hastaneler kapanmasaydı da biz yalancı olsaydık.

Yaklaşık 40 bin nüfusa hitap eden 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yerinde ne yazık ki şimdi yeller esiyor. Bu bölgede oturan insanlarımız Safranbolu Devlet Hastanesini kullanıyor. Şimdi diyecekler ki ‘Depreme dayanıklı olmadığı için yıktık.’

Bizde soruyoruz; Valilik binası da depreme dayanıklı değil, onu neden yıkmadınız da hastaneden başladınız? Ne yazık ki üniversite siyasete alet ediliyor.

Sayın Rektöre sesleniyorum; Binlerce metrekare araziyi kampus alanı ilan ettik. Neden gidip orada kamulaştırma yapmıyorsunuz da, bu eğitim kurumlarını sağa sola yayıyorsunuz. Tabi bu söylediklerimiz ilçelerimiz için geçerli değil. İsteseydiniz, yalnızca kantin kiralarıyla dünya kadar yer kamulaştırabilir, hastaneyi yıkmak zorunda kalmazdınız. Şimdi diyorsunuz ki ‘Hastane yeterli değil, Yaşar Kaptan Çebi sahasını alarak genişletme yapacağız’.

Peki, biz ‘Gelin size yer verelim, bu hastaneyi daha uygun ve geniş bir yere yapalım’ derken, aklınız neredeydi?

Şimdi 5000 Evler halkının hastane tepkilerini durdurmak için oraya afiş asıyor ve yüksekokul yapacağınızı söylüyorsunuz. Ancak anlamadığınız bir şey var; Bu insanlarımız yüksekokul değili burada hastane istiyor.

Bu vesile ile söz veriyorum, 1 Kasım’dan sonra kurulacak hükümette partimizin yer alması durumunda buraya kesinlikle hastane yapılacak” şeklinde ifadelere yer verdi.

Başkan Vergili’nin yaptığı basın toplantısının ardından ise, 5000 evler 75. Yıl Mahallesi Park açılışı gerçekleştirildi.

4 kişi görüş bildirdi

  1. adam gibi adam

    sözünün eri adam, rafet bey. bugüne kadar dediklerini yapmak için elinden geleni yaptı. partisini sevmiyorum ama bu adam desteği hak ediyor. “bu hastane yıkılmayacak” diyen birisi, tbmm başkanlığı koltuğuna oturmuş bile olsa, sözünün eri olmadıktan sonra ne ifade eder. rafet bey inşallah karabüke hizmet etmeye devam eder.

  2. hastaneci

    maalesef muhalefet doğru söylüyor,üç tane hastane tek hastaneye düştü

  3. Vergili Her Mahalleye Doğum ve Çocuk Hastanesi Yaptırsın :)

    Siyaset günü geçtikten sonra vergili “HER MAHALLEYE” özel firmalara arazi tahsis edip Doğum ve Çocuk hastanesi yaptırsın 5000 evlerin özelliği ne….. (???)…. Bak özel firmalar devlet ile anlaşıp kamu sağlık hizmet verebiliyor. Aile hekimlikleride var zaten doktor sıkıntısı var işte….

  4. akpli

    helal sana başkan sen sözünün erisin en azından yalpalamıyorsun helal

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Asayiş ve Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Yayın: 28.03.2024 14:52
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün İlçelerinde yürütülen; güvenlik ve asayiş hizmetleri, yatırımlar, sunulan kamu hizmetleri ve ilçelerin genel durumunun gözden geçirildiği Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Toplantısı, Valilik Toplantı salonunda Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Yavuz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; Karabük’ün huzuru ve güvenliğinin sağlanması adına devletin  tüm kurumlarıyla 24 saat görevinin başında olduğunu belirterek,  “Hukuk kuralları içerisinde suç ve suçlularla mücadele kararlılıkla devam edecek.  Bundan böylede tüm kurumlarımızla işbirliği ve koordineli şekilde ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanacağından tüm Karabüklü hemşehrilerimizin şüphesi olmamasın” dedi. Toplantı, Kaymakamlar tarafından ilçelerde başta asayiş ve güvenlik hizmetleri olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi ve görüş alıverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. (Halil Kızılyer)