Hurma, Ceviz ve Bağ Fidanları Dağıtımı Gerçekleştirildi

Hurma, Ceviz ve Bağ Fidanları Dağıtımı Gerçekleştirildi

Yayın: 14.03.2019 19:55
Paylaş:
A+ A-

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kapama Meyve Bahçeciliğinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında başvuru yapan üreticilerimize meyve fidanları Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Vali Yardımcısı İsmail Bayata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, İşkur Müdür Vekili Mustafa Çalış, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, Çiftçilerin ve Üreticilerin katılımları ile dağıtıldı.

Ceviz, hurma ve bağ fidanlarının dağıtımı öncesinde programın açış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık “Üretimin artırılması için yapılan çalışmalarımızdan bir tanesi olan Kapama Meyve Bahçeciliği Yaygınlaştırılması projesi kapsamında bugün Merkez ilçemizde 150 çiftçimize bin 250 ceviz, 2 bin asma ve 1000 hurma, il genelinde ise 6 bin 500 ceviz, 3 bin 050 asma ve 2 bin 500 hurma fidanı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra da bu çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir” dedi.

Program esnasında bir konuşma yapan Karabük Milletvekili Niyazi Güneş “Bizim dinimiz fidan dikimine büyük önem veriyor. Bu konuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz güzel çalışmalar yapıyor ve bundan sonra da yapacaktır. Çiftçilerimiz her zaman müdürlüğümüz ile diyalog halinde olsunlar” dedi.

Konuşmanın sonunda ise Vali Fuat Gürel, “Toprağa ne verirsen misliyle geri veriyor, yetiştirdiğiniz her ürün geçimimizi sağlayacak katkılarda bulunuyor. Üretimin önemini biliyoruz, ama üzerinde düşünmemiz gereken hususlar var. İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve ekibini özellikle tebrik etmek istiyorum, çok gayretli çalışmaları var. Yöremizde yetiştirilen 11 ürünün yerel tohumlarla devamını sağlamak adına güzel bir çalışmaları var, onunda önümüzdeki günlerde tanıtımını yapmış olacağız. Bugün dağıtımını yapacağımız fidanların yöremize, ilimize ve ülkemize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Fuat Gürel, Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ve protokol üyeleri üreticilerimize fidanlarını teslim ettiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.