Huzurevinde Kalan Vatandaşların Testleri Pozitif Çıktı

Huzurevinde Kalan Vatandaşların Testleri Pozitif Çıktı

Yayın: 16.11.2020 20:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Yücel Huzurevinde yaşayan 24 yaşlı vatandaş, koronavirüs testleri pozitif çıkınca hastaneye kaldırıldı. Ziyaretlere kapalı olan, çalışanların 14’er gün dönüşümlü olarak çalıştığı huzurevinde bile vaka görülmesi kentte salgının geldiği boyutu gözler önüne serdi.
Karabük’te son günlerde artan koronavirüs vaka sayısı endişe yaratırken, bir kötü haber de Yenişehir Mahallesi’nde bulunan Yücel Huzurevinden geldi.
Alınan bilgiye göre Huzurevinde kalan 24 kişi yüksek ateş, öksürme gibi koronavirüs belirtileri gösterince teste tabibi tutuldu. Yaşlıların testleri pozitif çıkınca hastaneye kaldırılmaları kararı alındı.
Huzurevine gönderilen ambulanslarla durumu ağırlaşan yaşlı hastalar Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Virüsün, başka bir hastalık için hastaneye götürülmek zorunda kalınan bir kişiye bulaştığı oradan da bakım merkezine yayıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)