İÇERDE Mİ? DIŞARDA MI?

İÇERDE Mİ? DIŞARDA MI?

Yayın: 23.05.2022 15:41
Paylaş:
A+ A-

Yıllarca okudum üniversitede. Pek tabi derslerin ezici yoğunluğundan vakit bularak başka hobilerde edinmişizdir. Yoksa geçmiyor zaman fakültede. Yüksek öğretim serüvenim boyunca farklı alanlarda kendime aktiviteler bulabildim.

Belki, radyo en ön plana çıkalı. Bu aktivitelerin çoğunun mutfağında bizzat severek bulundum. Eğitim Fakültesi bilgisayar laboratuvarlarında da öğrenci asistanı olarak çalışmak da güzeldi, çok şeyi uygulayarak öğrenmek imkânı yakaladım. Yazmak konusu da böyle. Üniversite bitmeden de yazmaya başlamıştım zaten.

İçimde kalan birkaç konu olmadı değil. O zamanda bunları düşünebilecek olgunlukta değildim belki. Bir tanesi: Müzik. ODTÜ’de 90’lı yılların ikinci yarısında Hazırlık Binası’ndan Eğitim Fakültesine inerken hazırlığa yakın olan yamaçta bir kulübeye benzeyen prefabrik bir yapı vardı. Oldukça küçük olan bu kapalı platformda ne yapılıyor olduğuna, inanın bir süre, mantığımı kullanarak ulaşamadım. Bölüme gide-gele,içerden gelen tıngırtı tarzı seslerle orda ne yapılıyor olduğu kendini ele verdi. Orda müzik yapılıyordu. En azından içerde bir bateri set olarak vardı ve orda müzik yapanlar, acayip eğleniyorlardı. En azından bana o zaman öyle geliyordu.

Müzik tutkumu geliştirebileceğim bir başka platform da Ankara’da, bir müzik kaydı yapılan stüdyoda işin inceliklerini öğrenmekti. Bu kuvvetli isteğimi; kaldığım yere yakın bir stüdyoya giderek dillendirmek istedim. Hem yurda yakındı hem de iyi işler yaptıklarını biliyordum. Amma ve lakin, mekân sahibinin bir sorusuyla tüm umutlarım alt üst olmuştu: “Bir enstrüman çalıyor musun?” Flüt çalıyorum da diyemezdim. İşte o bayağı bir sebeple o kapı da yüzüme kapanmış oldu. Bir adam, üstelik, istekli ve meraklı bir adam en azından denenmeliydi. Branşımın “Bilişim” ya da bilgisayarla ilgili bir bölüm olduğunu söylemiş miydim inanın şimdi hatırlamıyorum bile. Aslında, müzik; kulağı olan herkesin biraz da teknoloji bilgisiyle çok rahat yapabilecek güzel bir hobiydi.

Dublaj konusuna, burada değinip sizi sıkmak da istemiyorum. Bu alan da bende merak uyandırdı ama yapmak ve uğraşmak hele de öğrenmek için hiçbir teşebbüsüm olamadı maalesef.

“Ne içindeyim zamanın/Ne de büsbütün dışında/Yekpâre, geniş bir ânın/Parçalanmaz akışında.” demişti Tanpınar zamanında.

Ben de zamanında, bu yapamadığım hobilerimin dışında değil de içerisinde yer alabilseydim belki daha ince ruhlu bir sanatinsanı olabilirdim, değil mi?

Netice itibariyle, hayat ya da her şey bitmiş değil! O kapıdan girmeye cesaret etmek lazım. Kim demiş bilmiyorum ama; “Bir kapı kapanırsa, bin kapı açılır.”

Kapılar bile bazen içeri,bazen dedışarıaçılıyor. Tercih sizindir…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, Mehmet Ali Yılmaz’ın başkanlığında önemli başarılara imza attı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor, hayatını kaybeden onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın kulüp başkanlığı döneminde 4 kupa kazandı.

Trabzon'da 21 Ekim 1948'de dünyaya gelen Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Yılmaz, iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve spor yöneticisi olarak tanındı.

1982-1983 sezonunda Trabzonspor'un 8. başkanı olarak seçilen Mehmet Ali Yılmaz, bu görevini 1987-1988 sezonun ortasına kadar sürdürdü. Bir yıllık aranın ardından 1989'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Yılmaz, 1992'ye kadar görevde kaldı. Üçüncü başkanlık dönemi 1996'nın sonundan 2000 yılının sonuna kadar devam eden Mehmet Ali Yılmaz, kulüpte en uzun süreyle başkanlık yapan kişi oldu.

Trabzonspor, Yılmaz'ın başkanlığı döneminde 1982-1983 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1983-1984 sezonunda lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası, 1984-1985 sezonunda Başbakanlık Kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

Kulüpte 1988'de yapılan Divan Başkanlık Kurulu'nda verilen önergeyle Mehmet Ali Yılmaz, kulübün onursal başkanlığı ünvanını elde etti.

Yılmaz, bordo-mavili kulüpte tesisleşmenin de ilk adımlarını attı. Mehmet Ali Yılmaz'ın ismi kulübün mevcut tesislerine verildi.

Mehmet Ali Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Trabzon milletvekili seçilerek, 49 ve 50. hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz'ın Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu özerk bir yapıya kavuştu. Yılmaz, futbolda havuz sistemini düzenleyen kişilerden biri oldu.