Ihlamur Balının Coğrafi İşaret Çalışmaları Sürüyor

Ihlamur Balının Coğrafi İşaret Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 27.06.2018 23:23
Paylaş:
A+ A-

Yenice Kaymakamlığı ile Yenice Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 2018 yılı itibarı ile “Ihlamur Balına Coğrafi İşaret” ve patent alımı projesi kapsamında yaklaşık 4 ay devam eden çalışmalarda, ilçemizdeki ıhlamur ağaçlarının çiçek açma döneminin sona ermesiyle analiz aşamasına geçileceği haber verildi.

Konu ile ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Yılmaz, Ziraat Mühendisi Mehmet Çalman ve Hacettepe Üniversitesi doktora öğrencisi Deniz Canlı’nın da yer aldığı çalışma süreci Haziran ayı içerisinde ıhlamur ağaçlarından polen toplama işlemi bitirilecektir. Temmuz ayı ve Ağustos aylarında bal sağım işlemi yapılacak ve balda analiz işlemleri, laboratuvar çalışmaları yapılıp başvuru aşamasına geçileceği bildirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bulancak’ta kortej yürüyüşü yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Bulancak ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kortej yürüyüşü ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bulancak Belediyesince organize edilen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Burada animasyon ve gölge oyunları sahnelendi.

Havai fişek gösterisiyle devam eden etkinlikler, konserin ardından tamamlandı.

Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü en güzel şekilde kutladıklarını belirtti.