İki Köyde İshal Vakaları Arttı, İçme Suyundan Numune Alındı

İki Köyde İshal Vakaları Arttı, İçme Suyundan Numune Alındı

Yayın: 06.05.2022 10:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesine bağlı iki köyde çok sayıda vatandaşın ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından içme sularından numune alındı.
İlçeye bağlı Üçevler ve Karahasanlar Köyü’nde Ramazan Bayramı’na gelen çok sayıda vatandaş ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Konuyla ilgili inceleme başlatan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri şikayetlerin içme sularından olabileceği gerekçesiyle numune aldı.

Karakaya, net bir şey söylemek için erken olduğunu ifade ederek “Bayramlaşmalar çok oldu. Dışardan gelenler çok oldu. Ben ona yoruyorum. Tahlil numunelerimizi aldık. Ondan sonra bir şey söyleyebiliriz. Şu anda sudan kaynaklı ya da değil diyemem” diye konuştu.
Tedbir olarak, köylülere su kullanılmaması yönünde anons yaptırdığını ifade eden Karakaya, “Su içmeyin dedim. Tahlil sonuçları çıkana kadar su içmeyin dedim. Tedbir amaçlı düşündük. Suyu kaynatarak kullanıyorlar. Hazır su kullanıyoruz. Çoğu evimiz hali hazırda hazır su kullanıyor. Çeşmeden içmiyor. Zaruri durumlarda çeşmeden içiyoruz. Bir sıkıntımız olmuyordu ama her ihtimale karşı içmeyin dedik. Sonuçlar bir haftaya çıkar. Sonuçlardan sonra tekrar anons yaptırırız” diye konuştu. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaçkar Dağları’nda “heliski” heyecanı sona erdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 17.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

RİZE (AA) – Dünyada sayılı merkezlerde, Türkiye'de ise Rize'de Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen helikopterle kayak etkinliğine bu yıl 300'e yakın sporcu katıldı.

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi haline gelen Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırladı.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin ve İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılıyor.

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda gerçekleştirilen heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülüyor.

Bölgede üç helikopterle gerçekleştirilen faaliyetin sona erdiği 15'nci haftasında Fransa, İngiltere, İsviçre ve İtalya'dan 18 kişilik sporcu kafilesi karın keyfini çıkardı.

Elverişli hava koşullarının yanında kar kalınlığının 1 metreye yakın olduğu zirvelerde kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor.

Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında adrenalin dolu zaman geçirdi.

Bölgeye bu yıl getirilen snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcuların, orman içlerine taşınarak burada kaymaları sağlandı.

Bu yıl 6 Ocak'ta başlayan etkinliğe 400 civarında sporcu akredite olurken hava şartları nedeniyle 300'e yakın sporcu katıldı.