İl Özel İdare Genel Sekreteri Uzun’dan Kutlama Mesajı

İl Özel İdare Genel Sekreteri Uzun’dan Kutlama Mesajı

Yayın: 07.06.2017 00:09
Paylaş:
A+ A-

İl Özel İdare Genel sekreteri Mehmet Uzun Karabük’ün İl oluşunun 22.yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Genel Sekreter Uzun yaptığı değerlendirmede,”Safranbolu’ya bağlı Öğlebeli Köyü’nün 13 haneli bir mahallesi iken, 3 Nisan 1937’de Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasıyla birlikte kurulan, 3 Mart 1953 tarihinde ilçe, 6 Haziran 1995 tarihinde il olan Karabük, bugün ilçeleriyle birlikte 200 bini aşkın nüfusa sahip bir Cumhuriyet kentidir.

6 Haziran tarihinin Karabük’ümüz açısından bir başka önemi daha vardır. 1937 yılında Demir Çelik Fabrikaları’nın temelleri atılmış, 3 Mart 1938’de makinelerin montajı başlamış ve montajı tamamlanan ilk ünite 6 Haziran 1939 tarihinde işletmeye açılmıştır.

Karabük ve yöresi, sahip olduğu tarihi eserlerin yanı sıra, doğal güzelliklerle bezenmiş bir yer yüzü cenneti konumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Karabük’ümüzün il oluşunun 22. yıldönümünü kutlar, saygılar sunarım”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Gümüşhane’de ziyaretlerde bulundu

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Uysal, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partisinden Şiran Belediye Başkanı seçilen Abdulbaki Kara'yı makamında ziyaret etti, görevinde başarı diledi.

Belediye hizmetlerinin önemine işaret eden Uysal, “Memleketin şehri emini olarak, yaptıklarımız kadar yapamadıklarımızdan da sorumluluk duygusuyla sahip olduğu imkanı potansiyeli ortaya çıkarmak sizlerin vazifesidir. Bunu yapabilecek gücünüz de var.” dedi.

Uysal, “At binenin, kılıç kuşananın.” ifadesini kullanarak, “Mazeret yok. En zor şartlarda bile yapabilecek şeyler var. Şiran'ımızın kendi has imkan ve potansiyeli var. Ümit ederim bu dönemin sonuna varmadan çizdiğiniz çerçevede taahhüt ettiğiniz pek çok hizmeti somuta döndürmüş, başarmış halde milletin önünde olacaksınız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Kara da Uysal'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti, projelerine ilişkin bilgi paylaştı.

Şiran Kaymakamı Alperen Başkapan'ı da makamında ziyaret eden Uysal, şehit İsmail Yazıcı'nın ilçeye bağlı Telme köyündeki mezarı başında dua etti.