İlçe Jandarma Komutanlığından çocuk güvenliği semineri

İlçe Jandarma Komutanlığından çocuk güvenliği semineri

Yayın: 27.11.2018 21:35
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından çocuklara yönelik başlatılan etkinlik kapsamında Çocuk Güvenliği Semineri verildi.

Konarı Şehit Halil Gözlemeci İlkokulu ve Ovacuma İlkokulu ile başlayan projede Safranbolu İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Burak Ören, Merkez Jandarma Karakol Komutanı J.Asb. Kd. Üçvş Hakan Kargın ve Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kadın Çocuk Kısım Amiri J. Asb. Üçvş. Şehnaz Aydın tarafından Çocuk Güvenliği ile ilgili seminer verilerek, öğrencilere dikkatli olmaları gereken hususlar anlatıldı.

Seminer hakkında konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, geleceğin teminatı olan çocukları sevdikerini ve onlara değer verdiklerini belirtti.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından organize edilen seminerin faydalı olacağının altını çizen Ürkmezer, “İlçe Jandarma Komutanımız Burak Ören ve beraberindeki arkadaşlarımız ilk etapta iki okulumuzda çocuklarımıza yabancılarla muhatap olmamaları, okul yakınlarına şüpheli gördükleri ve tanımadıkları kişileri öğretmenlerine bildirmeleri, trafikte dikkat etmeleri gereken hususlar gibi daha pek çok konuda bilgiler aktardı. Böylesi seminerlerin çocuklarımızın geleceği açısından faydalı olacağını düşünüyor, İlçe Jandarma Komutanımız nezdinde tüm askeri personelimize gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Seminerin sonunda her iki okulda da çocuklara Jandarma Çocuk Dergisi dağıtıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Paladyum Tarım topraksız tarımla 200 tondan fazla üretim yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Topraksız tarım alanında faaliyet gösteren Paladyum Tarım, 200 tonun üzerindeki üretimin yanı sıra İngiltere'ye taze çilek ihracatı yapıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tarımın geleceği, gelişen bilim ve teknoloji sayesinde, topraksız tarım teknolojileri ile şekilleniyor. Dünya tarım endüstrisinde yüksek paylara sahip ülkelerin tarım teknolojileri ve politikaları incelendiğinde, topraksız tarımın önemi daha da iyi anlaşılıyor.

Tarım endüstrisindeki dönüşüm ve sürdürülebilirlik için gerekli olan optimum üretim yöntemlerinin önemi giderek artarken, topraksız tarımın su ve enerji tasarrufu, daha etkin kaynak kullanımı ve iklim değişikliğine uyum yeteneği gibi avantajları bulunuyor.

Paladyum Holding çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Paladyum Tarım, hidroponik sistemler ve izleme teknolojileri gibi yenilikçi yöntemleri kullanarak su kullanımını azaltırken, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini tam olarak sağlamayı başarıyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 27 bin 500 metrekarelik bir alanda, 21 bin 168 metrekarelik devasa sera kompleksinde çilek üretimine devam eden Paladyum Tarım, 200 tonun üzerindeki üretimiyle topraksız tarım teknolojilerinin Türkiye'deki en önemli bayrak taşıyıcılarından biri olarak dikkati çekiyor.

– “Bu büyüme, tarım endüstrisindeki dönüşümün yansımasıdır”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Paladyum Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Asmin Ayşe Pala, nüfus artışı ve küresel iklim değişikliği gibi zorluklara karşı üretilen en önemli çözümlerden birinin, topraksız tarım olduğunu belirterek, “Küresel örtü altı tarım teknolojisi sektörünün, önümüzdeki yıllarda 32 milyar doları aşması bekleniyor. Bu büyüme, tarım endüstrisindeki dönüşümün ve sürdürülebilirlik çabalarının bir yansımasıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

Son yıllarda topraksız tarıma verilen önemle Türkiye'de çilek üretiminin arttığını ve bunun sonucunda dünya çilek üretiminde Türkiye'nin üst sıralara tırmandığını kaydeden Pala, “Yaş meyve ihracatında zorluklar da yaşanıyor. Bunların üstesinden gelmek için Paladyum Tarım, kalite standartlarını yükseltmeye devam ediyor ve İngiltere gibi önemli pazarlarda ilişkilerini güçlendiriyor.” ifadelerini kullandı.

Paladyum Tarım'ın yaban mersini üretimi ve yerel çiftçilerle işbirliklerini güçlendirmek gibi gelecek planları bulunduğunu, üretim hacmini yükselterek küresel pazarda daha etkin bir konuma gelmeyi hedeflediğini aktaran Pala, “Hedefimiz, sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyerek güvenli ve kaliteli gıdaya erişimi artırmak ve topraksız tarımın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak.” görüşlerini bildirdi.