‘İnancın Zaferi Çanakkale’ Konulu Konferans Düzenlendi

‘İnancın Zaferi Çanakkale’ Konulu Konferans Düzenlendi

Yayın: 01.03.2018 20:24
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının katkısıyla KBÜ Akademik Düşünce, Etik ve Medeniyet Topluluğu Kulübü (ADEM) tarafından “İnancın Zaferi Çanakkale” konulu konferans gerçekleştirildi.

Çanakkale Zaferi ve tarihi sürecinin anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında görevli tarihçi Sıdıka Eser katıldı.

Sıdıka Eser konferansa, “Bu coğrafyadaki varlığımızı borçlu olduğumuz, insanlık erdemleriyle donanmış bir şekilde çarpışan şanlı nesli rahmet ve minnetle anıyoruz.” diyerek başladı. Gelibolu Yarımadası’ndaki efsanevi direnişin, dev bir uyanışın ve ulusal egemenlik kavramının doğuşu olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Eser, “Gelibolu’da savaşan neferlerimiz, ulusumuza dayatılan sömürgeci anlayışa yürek yüreğe karşı koymuştur. Döneminin en gelişmiş silah ve araçlarının kullanılmasının yanında çoğu kez savaşanlar birbirlerinin boğazlarına sarılarak vuruşmuşlardır.” dedi.

Burada tarihin yazgısının değiştiğini, katılımcı olmayan ülkelerin bile kaderleri belirlenerek günümüzce politika haritasının temellerinin atıldığını aktaran Sıdıka Eser, Çanakkale Zaferi’nin kolay kazanılmadığını söyledi.

Şehitlerin gerçekte yattığı yerlerin tespitine başlandı

Çanakkale’de görülmesi gereken yerlerle ilgili de konuşan Eser, ziyaret yerlerinin Şehitlik Abidesi’nden ibaret olmadığını, 108 ziyaret noktası olduğunu ve bunlardan 69’unun Osmanlı’ya ait şehitlik ve anıt gibi gezilebilecek yerler olduğunu belirtti. Sıdıka Eser ayrıca, “Bugün ziyaret edilen birçok noktadaki mezarlar sembolik şehitlikler, sadece şehitlerimizin isimlerinin bulunduğu yerler. Son dönemde ‘Gerçek Şüheda Kabristanı’ dediğimiz şehitlerimizin gerçekte yattığı yerlerin tespiti ve düzenleme çalışmaları başladı.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.