İndirilen Türk Bayrağı’nın Yerine Yenisi Göndere Çekildi

İndirilen Türk Bayrağı’nın Yerine Yenisi Göndere Çekildi

Yayın: 09.08.2016 10:05
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce 25 metre uzunluğundaki direkten indirilen Türk Bayrağı’nın yerine yenisi takılarak göndere çekildi.

Edinilen bilgiye göre, Öğlebeli Mahallesi’nde bulunan 25 metre uzunluğundaki direkte bulunan Türk Bayrağı dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce indirildi. Türk Bayrağı’na zarar verilirken, bazı vatandaşlar 2 kişiyi bayrak direğinin bulunduğu yerden kaçarken gördüklerini ifade etti. Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri motosikletle kaçmaya çalışan iki kişiyi yakalayıp sorgularken, iki gencin ehliyetsiz olduğu gerekçesi ile kaçtıkları ortaya çıktı. İki gence trafik yönünden cezaları kesilerek serbest bırakılırken, polis Türk Bayrağı’nı indiren kişi ya da kişileri arıyor.

Öğlebeli Mahallesi’ndeki 25 metrelik direğe yeni Türk Bayrağı takılarak yeniden göndere çekildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”