İshal ve mide bulantısıyla 24 kişi hastaneye başvurdu

İshal ve mide bulantısıyla 24 kişi hastaneye başvurdu

Yayın: 16.05.2022 17:54
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 24 kişi ishal ve mide bulantısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.
Eskipazar ilçesinde dün itibariyle 24 kişi ishal ve mide bulantısı şikayeti ile ilçe devlet hastanesine başvurdu. Hastaneye başvuranların çoğunluğu, serum tedavisinin ardından taburcu edildi.
Durumun İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine ekipler bugün ilçeye suyun geldiği bölgeden ve su isale hattından numune alarak, laboratuvara gönderdi. Rahatsızlıkların nedeni laboratuvardan çıkan sonuca göre belirlenecek.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde ilçeye bağlı Üçevler ve Karahasanlar Köyü’nde 100 kişi de aynı şikayetle İlçe Devlet Hastanesine başvurmuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Kültürel Mirasın Korunmasına Katkı Sağlayacak Önemli Adımlar Atılıyor

Yayın: 25.04.2024 14:24
Paylaş:
A+ A-

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sabri Gökmen’in TÜBİTAK destekli “Geleneksel Safranbolu Evleri Plan Tipolojilerinin Çekişmeli Üretici Ağ Algoritmasıyla (GAN) Çözümlenmesi İçin Hesaplamalı Yöntemler Geliştirilmesi” başlıklı projesi hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında Safranbolu evlerinin plan tipolojilerinin çekişmeli üretici ağ algoritmasıyla analiz edilmesi için hesaplamalı yöntemler geliştiriliyor. Gökmen, proje danışmanlarıyla birlikte çalışmalarına devam ederken, yapay zeka tekniklerini kullanarak Safranbolu evlerinin özellikleri ve tipolojilerini detaylı bir şekilde incelemeyi hedefliyor.

Gökmen, projenin genel amacının coğrafyamızdaki kültürel miras yapılarının analiz ve çözümlenmesinde yapay zeka uygulamalarının kullanılabilmesi için veri seti ve analiz yöntemleri geliştirmek olduğunu belirtti. Safranbolu evlerinin plan tipolojilerinin analiz edilmesi sayesinde, bu tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli adımlar atılacağı ifade ediliyor.

Gökmen, Safranbolu’nun kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve proje kapsamında öğrencileriyle birlikte defalarca Safranbolu’ya ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Projenin danışmanları arasında Prof. Dr. E. Füsun Alioğlu ve Doç. Dr. Taner Arsan yer alıyor. Gökmen, yapay zeka tekniklerinin kullanılmasıyla Safranbolu evlerinin detaylı analizinin yapılabileceğini ve bu sayede kültürel mirasın korunmasına katkı sağlanacağını vurguladı.

Gökmen gazetemize yaptığı açıklamada: “Projenin genel amacı, coğrafyamızdaki kültürel miras yapılarının analiz ve çözümlenmesinde güncel bir araştırma alanı olarak ortaya çıkan yapay zeka uygulamalarının kullanılabilmesi için veri seti ve analiz yöntemleri geliştirmektir. Proje danışmanı Prof. Dr. E. Füsun Alioğlu’nu ve Doç. Dr. Taner Arsan ile çalışmalara devam ediyoruz.  Safranbolu evlerinin plan tipolojilerinin analiz edilmesi için yapay zeka teknikleri kullanılmaktadır. Bu teknikler sayesinde Safranbolu evlerinin özellikleri ve tipolojileri daha detaylı şekilde incelenebilmektedir. Bu çalışma ile Safranbolu evlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da önemli adımlar atılacaktır.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)