İtfaiyeden Jandarmaya Yangın Eğitimi

İtfaiyeden Jandarmaya Yangın Eğitimi

Yayın: 23.10.2020 23:49
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alayı Hizmet ve Muhafız Bölük Komutanlığına bağlı İtfaiye biriminde görevli 12 Er, Erbaş ve Uzman Çavuşa, yangına müdahale konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.
Jandarma Eğitim Alayı’nda verilen eğitimde, itfaiye aracının tanıtımı, araç içinde bulunan malzemelerin tanınması, olası yangın çeşitler, yangına müdahale esasları, yangın tüpü ve hortumunun kullanımı gibi konularda alanında uzman itfaiyeciler tarafından bilgiler verildi. Uygulamalı olarak düzenlenen eğitimde, jandarma erlerine İtfaiye personeli tarafından yangın söndürme yöntemleri, söndürücü maddelerin özellikleri ve yangın söndürme cihazları, iş sağlığı ve güvenliği, itfaiyede haberleşme, ilk yardım ve kurtarma faaliyetleri konularında da bilgiler verildi.
Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kişi ve kurumlardan gelen eğitim taleplerini uzman personel tarafından verildiğini belirterek, vatandaşların yangın ve doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için çalışıldığı ve bu çalışmalar ile olası bir yangında meydana gelebilecek can ve mal kaybını en aza indirmeyi amaçlandıkları kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza’da Festival Kutlama Komitesi toplandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza ilçesinde düzenlenecek 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali için oluşturulan Festival Kutlama Komitesi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 29.'sunun yapılması planlanan 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali Kutlama Komitesi için ilk toplantı Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat başkanlığında yapıldı.

Havza Kaymakamlığı makamında gerçekleştirilen toplantıda, festival kutlamaları kapsamında yapılacak faaliyetler hakkında bir takvim oluşturuldu.

Kaymakam Ayvat, festivalin adına yakışır kutlanması için gerekli tüm hazırlıkların yapılacağını belirterek, “Bu sene festivalde Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümünü kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 18 gün kalarak Milli Mücadele'nin temelini attığı Havza'nın Cumhuriyet tarihinde yeri ve önemini bu festivalde bir kez daha vurgulayacağız. Şimdiden festivalimize emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise “Festivalin startını bu toplantı ile vermiş olduk. Uzun süredir şehitlerimiz, pandemi ve yaşanan deprem felaketi nedeni ile 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali'ni kutlayamadık. İnşallah bu yıl Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde festivalimizin 29.'sunu düzenleyeceğiz. At yarışları, konserler, güreşler, yayla şenliklerimiz ve resmi kutlama programımız ile güzel bir festival tertip etmek için çalışmalarımıza başladık. Havzalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.